Jeden svět

Komentáře uživatele collen

collen

collen zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 655
10 důvodů, proč tě nenávidím (10 Things I Hate About You)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.1.2018
Je to svěží, vtipné a bez   zbytečných banalit. Bavila   jsem se i přesto, že už   mám střední dávno za   sebou. Škoda jenom, že Heath   Ledger už tady není s námi   - krásná vzpomínka.
100 žhavých tygřic (Girl Fever)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 26.2.2017
Vydržela jsem asi tak   patnáct minut...ztráta   času, takže jsem asi   podváděla, když jsem tento   paskvil dala do zhlédnutých.
101 dalmatinů (101 Dalmatians)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.10.2016
Film je mnohem lepší, než   kreslená verze tohoto   příběhu.Skvělé herecké   výkony v kombinaci s   tečkovanými mazlíčky   zaručují slušnou podívanou   a zábavu pro malé i větší   diváky. A protože jsme měli   jednoho dalmatina doma, nedám   na ně dopustit.
28 dní (28 Days)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.8.2017
Nenadchne ale ani neurazí,   tak nějak bych se vyjádřila   k tomuto filmu. Určitě to   není dokument z odvykačky a   najde se tam pár vtipných   ale i vážnějších   momentů. Podle mého názoru   Sandra Bullock a Viggo   Mortensen tento snímek   zachránili.
28 týdnů poté (28 Weeks Later)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 24.2.2017
Snad mi Robinson níže   promine, ale tomuhle říká   oddechovka? Ten film je jeden   velký masakr a jatka a nic na   tom nezmění, že je to   fikce. Fikce o možné   budoucnosti?Tak to jsem potom   o lidské rase ztratila iluze   - totálně.
35 panáků rumu (35 rhums)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.9.2018
Krásně, až komorně pojatý   příběh otce a dcery byl   naprostým překvapením, jak   jednoduchý děj může silně   zapůsobit a zanechat v   divákovi nepopsatelný pocit   čehosi křehkého...nelze to   pojmenovat, je nutné to   vidět - a nestačí jednou.
45 let (45 Years)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.1.2019
45 let nepatří k filmům,   které chci vidět opakovaně,   ale je o životě a stáří   bez příkras. Oba hlavní   představitelé si cenu z   Berlinale právem zasloužili.
50/50
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.11.2017
Trochu jsem se obávala, jak   může vypadat drama v   kombinaci s komedií, ale   obávala jsem se   zbytečně.Snad toto vážné   téma odlehčila i dobře   zvolená hudba a taky slušné   herecké výkony. Rozhodně   mne tento příběh   přesvědčil o tom, že   naděje a optimismus patří k   životu jako vzduch, který   dýcháme.
90 minut v nebi (90 Minutes in Heaven)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 19.6.2017
Tohle je síla!Možná bylo   cílem, aby příběh lidi   motivoval k víře, ale   pravdou může být pravý   opak a i věřící člověk   se cítí manipulován.
Absolvent (The Graduate)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.3.2017
Pro mne zůstává Absolvent   pořád rozporuplným filmem.   Vlastně všechny body   dávám geniální hudbě,   kterou obstarává dvojice   Simon a Garfunkel.Snad mi to   Dustin Hoffman promine, ale v   této roli se mi nijak   nelíbil.
Afrika I. - Z Maroka na Kilimandžáro
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.7.2018
Jedinečné! Nechci opakovat   slova, která napsal curil,   protože s nimi bezezbytku   souhlasím. Odkaz Hanzelky a   Zikmunda je nedocenitelný.
Amadeus
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.8.2016
Asi jsem neměla číst   komentáře zasvěcených do   historických faktů, ale i   tak se nenechám ovlivnit   skutečností. Tento film je   natolik skvělý, že   pravdivost informací není   až tak podstatná, protože   se nejedná o dokument. A   divák, který hledá   zážitek si přijde na své.   Krásná hudba, kostýmy a   herecké obsazení v bravurní   režii Miloše Formana - co si   víc přát?
Amelia
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.3.2018
Mira Nair zrežírovala tento   autobiografický snímek tak,   že jsem v něm cítila místy   až komorní atmosféru.Nic to   ale neubralo na dramatičnosti   filmu o legendární pilotce   Amelii Earhartové.Nádherné   letecké pohledy na krajinu a   k tomu hodně dobrý výkon   Hilary Swank povýší tento   příběh o tvrdohlavé   dobrodružce do těch   dimenzí, které jsou Amelii   osudné.
Amores perros – Láska je kurva (Amores perros)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.8.2017
S hodnocením tohoto   příběhu, kde figurují tři   základní lidské osudy, si   opravdu neumím poradit. Jak   bylo už řečeno, není to   film pro každého a je v něm   tolik surovosti a brutality,   že to jedna ženská duše   nepobere.Ale jde o jedinečný   snímek, který nenechá   nikoho bez emocí a bude se   asi líbit hlavně tvrdýn   chlapům.
Anděl Páně 2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.12.2017
Solidní práce filmařů i   scénáristů, perfektní   herecké výkony. Ale opravdu   tam museli věšet malou   Anežku v masce Mikuláše????
Andělé s ocelovým hlasem (Iron Jawed Angels)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.10.2017
Předem podotýkám, že   nepatřím k feministkám, ale   tohle je zatraceně dobrý   film s výborným hereckým   obsazením, dobovými kostýmy   a přesvědčivými hereckými   výkony. Může se zdát   přitažené za vlasy, jak   tenkrát ženy bojovaly za   svá práva, ale já tomu   rozumím.Tento snímek si   rozhodně zasluhuje diváckou   pozornost nejen žen.
Andělé všedního dne
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.8.2017
Film mnohem lepší než   kniha? To se často nestává,   ale Alice Nellis to dokázala   a zaslouží od díváků   obdiv.
Andělin popel (Angela's Ashes)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.12.2016
Andělin popel je film pro   otrlé diváky, ale určitě   má svoje kvality, to   nepopírám. Komu nevadí   beznaděj, strádání a bída   a to všechno umocněné   malými dětmi a katolickou   ideologií, ať se klidně   dívá. Jednou jsem to   zvládla, ale příště si   přečtu raději knihu, jak   tady doporučuje Izopanda.
Andílek na nervy
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.11.2016
Čekala jsem pochybnou zábavu   a nedostavila se a naopak jsem   byla mile překvapená tím,   jak dobře jsem se bavila.   České komedie se málokdy   povedou a tahle je světlá   výjimka, ale možná taky za   to může moje slabost pro   Pavla Řezníčka.
Angel
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.4.2017
Mám ráda romantiku, ale   tentokrát jsem zívala nudou   od začátku až do konce,   takže jedině snad kostýmy   bych mohla ocenit. A ještě   se mi líbil Esmé i s jeho   rozervaností umělce, ale ani   kvůli němu si tento film asi   podruhé nepustím.
Anglické jahody
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.3.2017
Možná se zdá příběh   čerstvého maturanta Tomáše   trochu ospalý a nezáživný,   ale námět je dost reálný a   zajímavý. Dávám hodnocení   navíc za hudbu, jejímž   autorem a interpretem je   skvělý Tomáš Klus, která   filmu opravdu sedí.
Anglický pacient (The English Patient)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.11.2016
Film, který podle mne nemá   chybu. Našla jsem v něm   všechno, včetně napětí,   lásky a nádherných   záběrů z pouště a   Toskánska. Všechno doplňuje   výborná hudba a herecké   výkony, kterým se nedá nic   vytknout.
Ani málo, ani moc
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.3.2018
Trochu pomalý, ale docela   hluboký pohled do lidských   pocitů a pohnutek, do   sobeckosti , ale je to i film   o touze dávat a brát, bez   ohledu na okolí.Smutná sonda   do našich duší a skvělé   herecké výkony, zejména   Vilmy Cibulkové a malého   Bohouška, kterého ztvárnil   Pavel Dytrt, vedou k   zamyšlení o našich   rozhodnutích.
Anna Karenina
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.9.2016
Měla jsem dát plný počet hodnocení...
Asi proto, že jsem nečekala   nic nového mne tohle   zpracování světoznámého   románu hodně   překvapilo.Nadšeně jsem   uvítala obsazení filmových   rolí, nádherné kostýmy a   nápadité   zpracování.Například to   jak se opakovaně objevuje na   scéně zachumelená parní   lokomotiva, která si razí   cestu zmrzlou ruskou krajinou,   nebo momenty, kdy se ocitáme   v hledišti divadla, to bylo   neotřelé a zajímavé. A   můj obdiv má i to, jak se   podařilo přesně a   věrohodně vyjádřit   společenský život ruské   smetánky.Ano, tohle podání   klasického milostného   příběhu se rozhodně   povedlo.
Annapolis
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.4.2017
Nevím proč mne napadlo   srovnání tohoto příběhu z   námořní akademie s mým   oblíbeným filmem Top Gun?   Jo, fešáci v uniformách v   tom budou určitě figurovat a   pěkná Ali k tomu. Jinak ale   Annapolis je podle mne   půměrná kvalita a nemám   ráda box, tak i proto body   dolů.
Anthropoid
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.11.2017
Nepatřím mezi znalce   filmařského řemesla, ale   jako divák jsem sledovala s   napětím po celou dobu a   nijak jsem nesrovnávala s   filmem Atentát. Milovníci   akčních scén si při   přestřelce v kostele ten   masakr užili a závěrečné   scény možná některým   dovolily smýt hořkou slzou   tuto smutnou   podívanou.Výborný film -   tato dvě slova stačí.
Arizona Dream
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.8.2017
Páni, tak tohle je filmová   lahůdka v tom nejlepším   smyslu slova.Výborné   herecké obsazení a   zpracování tohoto   neobyčejného snímku mne   zavedlo do světa nádherných   snů a ráda se tam podívám   kdykoliv znovu.
Artuš, Merlin a Prchlíci
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.10.2016
Mám slabost pro Dalmatiny,   tak se na tento příběh   ráda podívám. Myslím si,   že se filmařům povedlo dost   přesně vystihnout povahu   těchto tečkovaných   tvrdohlavých mazlíčků a i   herecké obsazení dává   příběhu tu správnou   šťávu a pohodu, která je   ze snímku jednoznačně   patrná.
Astronautova žena (The Astronaut's Wife)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.8.2018
Sci-fi není sice žánr,   který vyhledávám, ale tento   film patří mezi výjimky,   které potvrzují   pravidlo.Nevšední příběh   se skvělými hereckými   výkony a o mrazivé   atmosféře už tady byla taky   zmínka.Není co dodat.
Automat na lásku (Levottomat)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.12.2017
Že se seveřané s láskou   nemazlí, to jsem poznala už   dřív, ale tentokrát to   není o romantice, ale o   promiskuitě. A nechápu,   čím nepřitažlivý   "dupák" Ari   dokázal ty ženy zaujmout?
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10