Duben

Komentáře uživatele Bouvard

Bouvard

Bouvard zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Bartholomée Bouvard

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 119
Amarcord
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.5.2004
Lahodící pestrost
Film o životě městečka,   během jehož sledování je   zapotřebí velkého   soustředění, vyniká   spoustou detailů a   propracovaností, uchvacuje   atmosferou městského a   okrajově i venkovského   prostředí. Autor také   skvěle realisticky vystihuje   italskou temperamentní   náturu, jak ve stylu vedení   a obsahu dialogů tak   nonverbálních výrazů.
Blbec k večeři (Le diner de cons)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.5.2004
Svižná komedie, pro kterou   je charakteristický formát,   jakým je u nás televizní   inscenace, které se   odehrávají v jednom bytě.   Tady tvůrci přidali několik   scén i z venkovních prostor.  
Film si zakládá na   propracovaných dialozích a   sitačním vtipu, kterému se   nelze nezasmát.
Na co   se ale divák celou dobu   teší- veřeři blbců- tak   té se nedočká. Že by v   dalším pokračování? Toto   očekávání u mě ale   prohloubilo rozměr filmu.
Boj o oheň (La guerre du feu)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.12.2005
Velmi dobrý, poučný a   dobrodružný film z pravěku.   Někteří herci se mi moc   nelíbili, ale i tak to byla   moc pěkná podívaná,   krásné záběry a napětí.
Božský Bruce (Bruce Almighty)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.6.2004
Komedie u které jsem po půl   roce dostal záchvat smíchu.   Ale není to komedie bez chyb.   Hluchých míst je tam dost.   Jim zestarnul, porad prekypuje   energii a grimasami, ktere   sice uz zname, ale jsou porad   zajimave.
A k otazce co   vsechno by jsme udelali,   kdybychom byli obdareni   bozskymi schopnostmi, lze   dodat, ze je to individualni,   ze je to autoruv uhel pohledu   a autorova fantazie a ze je   pravda, ze s takovym, myslím,   dobrým nametem bylo mozne   udelat vetsi divadlo.
Nejvic na tomto filmu   ocenuji parodii na komentatory   americkych televizních   stanic.
Kdyz se na   tento film podivate cas   neztratite a leccemu se i   usmejete.
Canterburské povídky (I racconti di canterbury)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.9.2006
Někdy poučné vyprávění   někdy groteska. Aktivitou   přeplněný film, rychle   unavuje a nebýt pravidelných   míst pro smích asi by mě   nepřesvědčil.
Stojí za to: povídka o   třech bratrech, prd do   tváře, smích starce   beroucí si mladou ženu,   čerti z řiti.
Cesta do zatracení (Road to Perdition)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.11.2004
Slabší film, který   nevylepšil ani Tom Hanks.   Jediná výtečná scéna je   ta, kdy ve tmě a dešti   postřílí oběti své msty.   Tento záběr mluvící kamery   zdokonaluje výrazem tváře   Paul Newman. K tomuto záběru   se lze vracet.
Collateral
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.12.2005
Nezapomenutelné dvě scény.   1. Vlci přecházející přes   silnici 2. Vincent sedící ve   vlakové soupravě v závěru   filmu. Vynikající hudba.   Snad jsem moc neprozradil.
Čínská lázeň (Xizao / Shower)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.8.2004
Výborný film se současnou   problematikou. Atmosféra   lázní věrohodně zachycena.   Veselá, lehce dojemná   podívaná. A běžecký   závod nemá chybu.
Darmošlapové (I vitelloni)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.9.2006
Když jsem se na film   dodíval, nechtělo se mi   vstát z křesla a zbytek dne   jsem se pronudil.
Jedná se o velmi   realistický film. Kdyby se   točil u nás, tak by se   točil v hospodách, u   půlitrů, s tupmi dialogy a   dětinským humorem.
Tady ale vzorek tvoří   inteligentní lidé se   spoustou slabostí,   toužících změně, po   zážitcích, úspěchu. Sílu   a odhodlání sebral jen   jeden.
Nej záběry:   momenty selhání Fausta;   momenty u moře; Riccardo ve   tři ráno na lavičce
Dellamorte Dellamore
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.12.2005
Komedie
Ze začátku jsem měl pocit,   že jsem se vybral špatně.   Námět je opravdu hrozný,   ale ve druhé polovině filmu   jsem se přesvědčil, že   když je výborná kamera,   film je najednou koukatelný a   ani nelituju toho času.   Navíc jsem se i párkrát   zasmál.
Film se   odehrává převážně na   hřbitově, kde mladý   hrobník se svým pomocníkem   likvidují oživlé mrtvoly.
Den poté (The Day After Tomorrow)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.11.2004
Fascinující efekty a   vytvořené záběry, zdařile   zpracovaná představa   katastrofy (nehodnotím   věrohodnost), otřesné   dialogy.
Duše jako kaviár
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 1.6.2006
Málokdy zajímavé (jak se   řeší nevěra), mnohdy   podobné Kameňáku, mnohdy   jsem se nudou raději díval   do stropu.
Nelíbilo.
Evangelium sv. Matouše (Il vangelo secondo Matteo)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.5.2006
Tento film vynika prednesem   prikazani a ostatnich   pravidel, dle kterych by se   clovek mel ridit. Jsou velice   nadcasove. Vyobrazeni techto   kazani je podporeno ostrym   strihem, umocneno hudbou   nekolika autoru.
A   soudim ze bylo natoceno mnohem   vice materialu, ale   pravdepodobne z casovych   duvodu, bylo hodne sesktano a   na filmu to je videt. Zvlast   kdyz ma divak v zive pameti   film Umuceni Krista. Pote mu   prijde Pasoliniho podani mirne   a decentni. Ale sila tohoto   filmu neni v ukazovani   utrpeni, ale v sile Kristovych   myslenek a jeho prednesu.
Gladiátor (Gladiator)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.5.2004
Tomuto filmu lze jen málo   vytknout. Když se divákoví   zalíbí začátek, pak už   není možno vystoupit.   Dynamika scén vás ztrhne a   nedá vám vydechnout. Někdy   chce divák vidět a slyšet   víc, ale film chvátá dál a   to je možná dobře, protože   jinak by mohl film ztratit   spád a mohly by nastat   hluchá místa.
Vyzdvihovat lze mnohé. At   uz bojové scény, dech   beroucí hudba Hanse Zimmera,   podpořená opravdu kvalitní   zvukovou stoupou.
Co si   ale zasluhuje podle mého   názoru největší pozornost,   je vyobrazení mrtvolných   barev v krajině zavražděné   rodiny, jakoby každá   rostlina, strom, stíny na   sobě nechaly na sobě znát   zármutek brutální vraždy.   Atmosféra, která z těchto   záběru na diváka zapůsobí   je hodně jímavá.
Film si podle mého svá   ocenění zaslouží.
Good bye, Lenin! (Good Bye, Lenin!)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 25.5.2004
Ubohé
Hodně ubohá   "komedie". Nemohl   jsem se dočkat konce a to ne   pro napínavost filmu, ale   protože se mi chtělo jít   spát. Nepovedené vtipy, jen   sem tam veselejší epizoda.  
V tomto   postkomunistickém filmu   líčící dobu převratu   mají české filmy daleko   větší úroveň a to asi   bude ten pravý důvod mého   negativního hodnocení.
V případě, že by se   film točil jako rodinné   drama, s větším důrazem na   politické aspekty, měl by   alespoň hodnotu faktu. Tak je   to jen nezájimavá a nudná   nepodívaná.
Hanussen
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.10.2006
Film není strhující, jen   napínavý. Herci podali   výborné výkony. Několik   výborných scén film také   obsahuje. Na získání   hloubějšího dojmu by mohla   mít vliv výraznější   hudba, tak ale film získává   na věrohodnosti. Stejně mi   ale po shlédnutí zůstal   pocit, že filmu něco chybí.
Hledá se Nemo (Finding Nemo)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.6.2006
Velmi dobra pohadka pro   kazdeho, kvalitni pribeh a   vynikajici zpracovani.
Chyť mě, když to dokážeš (Catch Me If You Can)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.5.2004
Rodičovský film
Film jakoby říká:   "vychovávejte a věnujte   se svým dětem tak, aby z   nich nevyrostli stejní   podvodníci". Ale   protože nemůže chybět   šťastný a polepšující   konec, nazávěr film   vzkazuje: "a když se   vám to nepodaří bude   pracovat v kdysi uznávané   FBI".
Typicky   americký, společnost   nepřímo vychovávající   film, který má ovšem   pestrý děj a vynikající   herecké výkony.
Insider: Muž, který věděl příliš mnoho (The Insider)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.8.2004
Zajímavé téma plné   dilemat. Dvě tři scény   využívají řeči kamery a   poveděně. Tyto scény   dokážou diváka vtělit do   hlavního hrdiny a na moment   za něho dýchat. Nebyla to   ztráta času.
Ivanovo dětství (Ivanovo dětstvo)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.3.2006
To co vidíme ve filmu nejsou   pouhé záběry, ale   pohybující se umělecké   obrazy s obrovskou emotivní   silou. Rychlé dějové tempo   je zde umocňováno záběry z   krásného dětství oproti   drsným záběrům z   válčného prostředí.   Řečeno třemi slovy- lyrika,   realizmus, válka.
Já, robot (I, Robot)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.11.2004
Robot krájejcí cibuli a   odpadliště starých verzí   robotů si budu pamatovat,   zbytek asi brzy zapomenu.   Napínavé.
Jaro, léto, podzim, zima... a jaro (Bom, yeoreum, gaeul, gyeoul...geurigo bom)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.11.2006
Lyrický snímek plný   záběrů náherné přírody,   působí na oko velmi   uvolněně, ve skutečnosti se   filmem táhne nit napětí a   očekávání.
Chrám   na vodě, ke kterému se   možno dostat pouze loďkou   nebo v zimě po ledu. Starší   mistr zde vychovává dítě,   poté učí staršího hocha a   léčí přichodivší mladou   ženu. Mladý pár začne   vést intimní život, žena   vyléčená musí odejít,   mladý muž za ní tajně   odchází. Mistr se dočítá   o zvraždění dívky v   novinách, po chvíli   přichází uprchlý muž do   plovoucího kláštera, činí   pokání a odvádí si ho   detektivové. Starý mnich   páchá rituální   sebevraždu. Jaro, přichází   dospělý mnich, který chrám   obydluje, poté žena s   dítětem, které zde chce   ponechat. Nový mistr ho   přijmá a započíná   sekvenci věčného   koloběhu..
Jeepers Creepers 2 (Like Hell: Jeepers Creepers II)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 17.8.2004
To není horor. Snad jen dva   momenty, které lehounce   nahánějí hrůzu.   Přihlouplý scénář.   Ztráta času.
Jízda s ďáblem (Ride with the Devil)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.11.2005
Ano, Tobey byl jedním z   důvodů proč jsem se na film   začal dívat. A on Tobey   Maguire má pořád stejné   výrazy. A to už začíná   být nuda. Jiní herci   dokážou v ruzných filmech   být pokaždé jiní. Maguire,   ať už v Pravidlech   moštárny nebo Spidermanovi,   je pořád stejný a dokonce i   hodný a spravedlivý. A to   už je obchodní zájem.
Ne že by nebylo nutné   pořád dokola ukazovat lidem   tyto vzory. To rozhodně   je!
Ale splývavost   rolí má velký vliv na   zapamatovatelnost filmu a   chuť si ho znovu pustit a já   tuším, že tento film   podruhé neuvidím.
Julie na cestě domů (Julie Walking Home)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.3.2006
Sice hodně am. filmových   neřestí, ale jinak   působivý film.
Působivé momenty: fronta   na léčitele, první pohled   léčitele.
Kachní polévka (Duck Soup)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.3.2006
Nijak nadšeně jsem na tuto   komedii šel do kina, ale pak   už následoval jeden záchvat   smíchu za druhým. A propadlo   tomu i celé kino.   Stříhání,   přestrojování, motání se,   dialogy, všemu se chtělo   zasmát. Jenže všichni   nemáme stejný smysl pro   humor...
Kainova výchova (Raising Cain)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.4.2006
Film o schizofrennim muzi jen   pro sveho otce unasi deti.   Schizofrennim se stal diky   vedecke vychove otce. Par   mrazivych momentu zde   najdete, take diky herci v   hlavni roli, i kdyz po   shlednuti filmu Cista duse si   dokazu predstavit   schizofrenika zahrat lepe.
Karlík a továrna na čokoládu (Charlie and the Chocolate Factory)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.3.2006
Výborná hudba. A velmi   poučný příběh, jak pro   děti, tak i pro dospělé.   Johnny Depp toho ale moc   nepředvedl.
Kill Bill
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.9.2004
Žádný zázrak! Je to jen   Tarantinova zvědavost, kam   až se může ve filmu zajít,   aby to divák ještě snesl.   Snůška a slepenec   neoriginálních scén s   jediným záměrem-   brutálními záběry (někdy   i rádoby vtipnými)   překvapit diváka. Laciné a   vyumělkované. Nový pohled   na téma pomsta se tedy   nepovedl.
Klamné léto '68 (Varljivo leto '68)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.12.2004
Film je zajímavý nejen   proto, že se v něm ozve   čeština, ale taky celkovým   zpracováním, kterému   nechybí vtipné i lehce   erotické scény. Soudce, jeho   pubertální syn, revoluční   prostředí na pozadí ´68   roku.

TV Program

ČT1 - --

12:00 - 12:20

0 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

ČT2 - Středomoří - soužití člověka a...

12:00 - 12:50

0 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

NOVA - Polední Televizní noviny, Spor...

12:00 - 12:20

0 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

30 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190553
Osobností: 697848
Fotografií: 763975
Plakátů: 376580
Obsahů a biografií: 178280
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10