Zari

Komentáře uživatele Duster

Duster

Duster zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 67
15 minut (15 Minutes)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.11.2007
Docela nevšední thriller   (alespoň místy). Ze   začátku to vypadalo na   pěknou blbost a tolik   vychvalovaný výkon Karla   Rodena mě zas až tak nebral.   Ale od jisté chvíle mě film   začal zajímat i bavit a   Rodenův výkon rostl s   každou scénou. Na konci už   všechny kolem sebe jasně   přehrává a drží film nad   vodou až do konce (který se   nicméně moc nepovedl). Jinak   z dalších herců mě zaujal   především Kelsey Grammer   jako bezskrupulózní   zprávař a taky ruský Frank   Capra Vladimir Mashkov, De   Niro i Burns mají určitě na   víc. Celkově je snímek   hodně nevyvážený, ale   některé scény přesto   snesou i ta nejpřísnější   měřítka (za   nejzdařilejší považuji   scénu De Nirovi popravy).   Film se snaží mít i   nějaký ten hlubší smysl a   znovu rozviřuje téma moci   médií, ale nějak to   všechno působí uměle.   Námět zajímavý,   zpracování už horší,   bihužel.
Apocalypto
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.11.2007
Výborný film, kterým si mě   Gibson po Ježíšovi opět   získal na svou stranu. V   jednoduchosti je síla, jako   by si řekl Mel a s   příběhem, který se dá   odvyprávět v pár větách,   se dvakrát nebabral.   Záležet si ovšem dal   společně s ostatními   spolutvůrci na všem   ostatním. Vynikajícím   castingem počínaje až po   kostýmy, masky, výpravu a   zvláštní efekty. Film má   od počátku šťávu, náboj   a spád. V úvodu nechybí ani   krapet humoru, který by se   hodil možná i v   pozdějších pasážích, aby   vyvážil některé   neskutečně brutální   scény, z nichž některé   bohužel téměř vyvolávají   nechtěný smích. Příběh   je sice jednoduchý a ne   dvakrát originální, ale   zručně vedený a   vyprávěný, plný   dramatických scén a   okamžiků. Nenudil jsem se   ani chvíli a s chutí dávám   pěkných 8/10.
Arizona Dream
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.5.2007
Velmi osobitý filmeček. A   hlavně ve střední částí   téměř co záběr, to perla.   Velmi nápadité. Jako vždy   výborný Johny Depp i   nestárnoucí Fay Dunawayová.   A rovněž znamenitá Lily   Taylor, která ve mě   zanechala asi nejhlubší   stopu. Bohužel se Kusturica   nevyvaroval několika   hluchých míst, některé   scény chápe možná jen on   sám a závěr už byl přeci   jen slabší a zaváněl nudou   a bezradností. Celkově   ovšem výjimečný zážitek.
Auta (Cars)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.5.2007
Pro mě rozhodně top animák,   který si co do kvality   nezadá ani s mými   oblíbenými   Úžasňákovými. Obrazově   určitě, tady se Pixar   rozhodně vytáhl a je na co   se dívat. Výtvarně   dokonalé. Příběh je celkem   fádní, provařený a   otřepaný, ale tak úžasně   vyprávěný, že je mi to   jedno. Humor těží   především z personifikace   aut do různých lidských   profesí a činností   (auta-reportéři,   auta-mažoretky, opraváři,   technici, auto-šerif,   auto-soudc atd. atd.) a tohle   byla určitě trefa do   černého. Nejvíc mě   rozesmály určitě traktory,   které prostě nemají chybu a   samozřejmě nezapomenutelný   Burák. Za zmínku určitě   stojí i český dabing,   který se mimořádně vyvedl   a dost možná předčí i   originál. Celkově hodně   výjimečný animák. Pixar   nasadil laťku hodně vysoko a   jsem zvědavý, s čím   přijde příště.
Barry Lyndon
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.5.2007
Velké sólo pro Ryana   O´Neala a skvělý výkon,   třebaže nezkušeného   mladíčka jsem mu neuvěřil.   První půlka filmu je vůbec   slabší, ale to nejlepší si   nechal Kubrick až do druhé   hodinky a půl, takže se   vyplatí vydržet. Nejvíc mi   utkvěla v paměti scéna   souboje Barryho s jeho   nevlastním synem, v té by se   napětí dalo krájet.   Pochválit je třeba u filmu   určitě kostýmy a výběr   nádherných lokací. Hudba   perfektně kopíruje a lemuje   měnící se náladu filmu. Je   to sice poněkud dlouhé a   roztahané, ale většinu   času jsem se od obrazovky   nemohl odtrhnout. Rozhodně   silný zážitek, třebaže   obecně mi Kubrickovy filmy   moc k srdci nepřirostly.
Batman začíná (Batman Begins)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.5.2007
Batman se vrátil a to ve   velkém stylu. Chris Nolan   pojal látku zcela jinak než   jeho předchůdci a dopadlo to   na výbornou. Comicsovost   předchozích verzí nahradilo   takové realističtější   vykreslení hlavních postav a   motivů a vůbec celkově   realističtěji se tvářící   prostředí včetně Gothamu.   A konečně se dozvíme jak se   z Bruce Wayna stal Batman, co   vše ho k tomu vedlo jak to   všechno vlastně začalo   (což údajně ani v   původních komiksech není   úplně postiženo).   Scénaristicky vyrovnané   (první půlka filmu taková   rozehřívaná, druhá mnohem   akčnější), přesto   některé pasáže a scény   mohly být svižnější.   Vizuální efekty a vůbec   celkově technicky je film   zvládnut na výbornou,   podkreslen výtečnou hudbou   dua Zimmer, Howard. Casting se   povedl. Christian Bale mi sedl   jako Bruce Wayne i Batman,   skvostný je Michael Caine (se   svým "Never") i   Liam Neeson a také Gary   Oldman znovu dokázal, že je   skvělým hercem (když   člověk srovná jeho   sympaticky lidského Gordona s   plejádou jeho často až   ujetých a úchylných   záporáků...). Činili se i   další, nesedla mi jen Katie   Holmesová, která je sice   velice půvabná, ale herecky   nic moc, nehledě k tomu, že   jako partnerka k Baleovi moc   nepásne. Celkově něco mezi   ******** a ********* a už se   těším na pokračování.
Buďto jsem se řezal smíchy   nebo jen nevěřícně civěl   s ústy dokořán, co se to   vlastně na plátně   (obrazovce) děje.   Neskutečná kanonáda   hlášek a skečů,   inteligentní humor, který si   s ničím a s nikým nebere   servítky. A navíc vše   propojuje road movie za   odpaněním Pamely A. nebo   třeba také vztah dvou   hlavních postav, který   vrcholí geniální hanbatou   scénou, již jsem jen   stěží udýchal. Takže   naštěstí výsledkem není   jen série nakupených scének   bez ladu skladu, ale dá se tu   s trochou nadsázky mluvit i o   příběhu. Celkově film   vypovídá o mnohém a   podrobný rozbor by vydal   možná i na   mnohasetstránkovou studii.   Rozhodně nemůže nechat   nikoho chladným, ať už v   pozitivním nebo třeba   negativním smyslu.
Cesta do zatracení (Road to Perdition)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.11.2007
Rozhodně nadprůměrný film,   ale zas až tolik mě   nezaujal. Je to asi způsobeno   občas na můj vkus až   příliš rozvláčným až   možná ospalým plynutím   děje, místy jistou   schematičností.   Každopádně Tom Hanks   podává bravurní výkon,   výrazný je i Paul Newman,   který nemá zas až tolik   prostoru a s Juda Lawa občas   až mrazilo (zvlášť při   závěrečné scéně).   Zajímavou budoucnost má   před sebou pravděpodobně   mladý Liam Aiken, který svou   roli uhrál velmi   přesvědčivě. Za zmínku   stojí i hudba Thomase   Newmana, která výrazně   podbarvuje většinu   klíčových scén. Buď jak   buď - asi jsem čekal víc.   Takhle je to asi za 70%.
Collateral
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.11.2007
Nadprůměrný thriller,   který zdobí výborný   scénář, solidní režie a   znamenité herecké výkony   obou hlavních   představitelů. Toma Cruise   jsem nikdy neměl moc rád,   ale už několikrát mě   přesvědčil, že občas   také umí zahrát (naposledy   třeba ve Válce světů nebo   Minority Report). Jeho   chladnokrevný zabiják   Vincent není jednoznačnou   figurou, žádná vraždící   stvůra, jen člověk, co   dělá svou práci, kde na   city není místo ("Vy   jste toho člověka zabil?   Vždyť jste ho ani   neznal!" "A to jsem   se s ním měl předtím   seznámit?"). Jamie Foxx   byl pro mě velkou neznámou,   ale podal přesvědčivý   výkon a jeho postava   taxikáře je velmi   sympatická a uvěřitelná (o   Foxxových kvalitách ostatně   svědčí Oscar za   ztvárnění slavného Raye   Charlese ve filmu Ray). Oba   herce navíc drží kvalitní   scénář, který udržuje   diváka v neustálém napětí   a ve filmu je několik   poměrně překvapivých   zvratů (třebaže člověk   už od počátku tuší, kdo   asi bude Vincentovým   posledním cílem). Slušnou   práci odvedl i režisér Mann   a jeho spolupracovníci za   kamerou či střihačským   pultem. Některé scény a   záběry jsou skutečně velmi   zajímavě nasnímané, snad   jen scéna v klubu mi přišla   poněkud zmatená. Celkově   velmi povedený a nevšední   snímek, který od plného   hodnocení sráží jen   několik drobností.
Černočerná tma (Pitch Black)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.11.2007
Lehce nadprůměrná sci-fi s   výbornou atmosférou, u   které jsem se nenudil.   Standartní herecké výkony   (Diesel je tak cool až to   bolí, ale naštěstí je tu   sympatická Radha Mitchell),   zajímavá kamera i hudba,   slušně zvládnuté triky a   také režisér Twohy odvedl   slušnou práci. Film má   spád, nuda nehrozí a je tu   spousta lahůdkových   záběrů, kvůli kterým   stojí za to podívat se   znovu. Nenáročná   podívaná, u které jako   fanoušek žánru nemůžu   jít pod 8/10.
Četník a mimozemšťané (Le gendarme et les extraterrestres)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.11.2007
Nemůžu si pomoct, ale pro   mě je právě tohle   nejlepší díl celé série.   Neuvěřitelné množství   skvělých hlášek a gagů,   brilantní český dabing,   mnoho zajímavých nápadů v   stokrát provařeném tématu   člověk versus   mimozemšťané (olej,   dunění, chcípnutí auta   atd. atd.) Tenhle film jsem   viděl snad už tisíckrát a   budu se při něm smát i po   tisíci prvé. (Ještě včera   tady ta restaurace   byla....Tady jsme seděli,   fakt!....Dali jsme si   ragú...Fakt!...)
Drážďany (Dresden)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.5.2007
Pro mě velmi příjemné   překvapení. Od našich   západních sousedů zas až   tolik kvalitní produkce   nepřichází a tohle jako   televizní produkt by se   myslím nemuselo stydět ani   na velkém plátně. Námět   zní jako jedno velké   klišé, ale tvůrci si s ním   poradili více než dobře.   Citlivě budovaná atmosféra,   která mě postupně pohltila   vrcholí v očekávaných   scénách zkázy, které   naštěstí působí reálně.   Herci podávají velmi   slušné výkony, i když jim   scénář často velí jednat   poněkud podivně a nelogicky   i s ohledem k dalším   okolnostem. Film má mnoho   velmi působivých scén, ale   nevyvaruje se bohužel i   slabších momentů a   několika   "klasických"   motivů (jako třeba těhotná   žena v bunkru při náletu)   nás mohli tvůrci ušetřit.   Zápletka snímku není   kdovíjak objevná, ale   rozhodně oceňuji atmosféru,   podpořenou zajímavou hudbou.   Rozhodně nadprůměrná   záležitost.
Gepard (Il Gattopardo)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.5.2007
Obrazově překrásný film.   Nádherné kostýmy,   interiéry paláců, domů i   obyčejných sicilských   uliček, přírodní   scenérie. To vše doplněno   podmanivou hudbou Nina Roty.   Na diváka doslova dýchne   atmosféra 19. století na   Sicílii, kdy končí staré   dobré časy a nastává nový   věk. Pod křídly krále   Viktora Emanuela vzniká   sjednocená a moderní   Itálie. Po téhle stránce   jsem si určitě přišel na   své, ale nějak jsem   nepřekousl ono pomalé a   zdlouhavé vyprávění páně   Viscontiho. Nekonečně   dlouhé scény, kdy se nic   neděje, mě brzo přestaly   bavit a ve druhé půli jsem   se začal i nudit. Burt   Lancaster je výborný,   Claudia Cardinale překrásná   a s Delonem jí to náramně   sluší. Ale místy mi to   prostě přišlo o ničem a   některé scény jsou   vyloženě nestravitelné.   Jistým způsobem je to   neskutečná filmová   lahůdka, ale já jsem jí zas   až tak na chuť nepřišel.
Hellboy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.11.2007
Pro mě jeden z nejlépe   zfilmovaných comicsů. Ne že   by to bylo scénáristicky   bůhvíjak originální, ale   to mi v tomhle případě   nevadí. Film má totiž   švih, dynamiku a výbornou   odlehčenou atmosféru.   Perfektní oddechovka, u   které může člověk vypnout   a jenom se bavit vynikající   vizuální podobou filmu a   cool hláškami hlavních   postav. Z těch je   jednoznačně   nejvýraznější samotný   Hellboy Rona Perlmana, který   je typově podobný třeba   Marvovi ze Sin City a právě   on drží laťku hodně   vysoko. Pro našince je potom   přirozeně zajímavé   obsazení Karla Rodena, který   většinu svých amerických   kolegů s přehledem   přehrává (třebaže už   jsem ho viděl i v mnohem   lepší formě). Je toho   spousta kvůli čemu stojí za   to tenhle snímek vidět. A   člověk ani nemusí být   fanda comisců. Škoda jen   poněkud slabšího závěru.   Takže za 8/10.
Hitch: Lék pro moderního muže (Hitch)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.5.2007
Natočit dneska originální a   neotřelou romantickou   komedii, to je téměř   nadlidský úkol. Ani Hitch se   úplně nevyhnul několika   zavedeným žánrovým   klišé, ale přesto se jedná   o svěží a nápaditý   přírůstek do rodiny už   hodně košatého a   rozvětveného žánru.   Základem je vždy ústřední   pár a nějaké ty vedlejší   komické figurky. Willu   Smithovi a Evě Mendes to   opravdu sluší náramně a   snad už jen kvůli nim stojí   film vidět. Z vedlejších   postav na sebe strhává   nejvíc pozornosti obtloustlý   účetní v podání Kevina   Jamese, který je vskutku   rozkošný, přirozený a   komický jak má být. Námět   filmu je originální a dvě   třetiny filmu sviští ve   velmi slušném tempu. Na   konci už sice trochu   dochází dech, ale i předem   daný happy- end se tvůrci   pokusili co nejvíce   ozvláštnit. Celkově jsem se   velmi dobře bavil - jen   houšť takovýchto komedií.
Charlotte Gray
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 14.5.2007
Hodně nudný a nezáživný   film, který toho nemá moc co   nabídnout. Pěkná hudba,   pěkna Cate Blanchettová,   pěkná kamera. Ale   neskutečně unylý děj,   kterému chybí šťáva a   nějaká ukotvenost. Film nic   moc zásadního neřeší, jen   naťukává některá témata   jako francouzský odboj,   židovská otázka nebo   kolaborace a další už   stokrát omleté věci. A   navíc vůbec nebaví.   Celkový výsledek je hodně   rozpačitý a sám se divím,   že jsem to vůbec dokoukal.
Identita (Identity)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.11.2007
Noc, hustý déšť, motel,   partička lidí, kteří tu   shodou okolností uvízli, a   přibývající mrtvoly.   Klasická vyvražďovačka, u   níž ovšem postupem času   začínáte tušit, že půjde   přeci jen o trochu víc.   Rozuzlení je vcelku   originální, ale úplný   závěr byl i na mě moc.   Přesto za výbornou   atmosféru, herecké výkony a   nápaditou režii dávám   pěkných 8/10.
Já, robot (I, Robot)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.11.2007
Sice trochu něco jiného,   než jsem původně očekával   (zvlášť poté co jsem   přelouskal hafo příběhů   pana Asimova), ale přesto   jsem nemohl být nespokojen.   Svižný film, který nijak   zvlášť nemoralizuje nebo   nefilozofuje, "jen"   se snaží pobavit. Autoři   použili některé motivy   (roboti, tři zákony robotiky   a úvahami nad jejich   dodržováním) a jména   postav (dr. Lanning, dr.   Calvinová), ale jinak se   předlohou nenechali nijak   zvlášť svazovat, což je   možná nakonec dobře,   protože jsem se skutečně   bavil, i když jinak než u   knih. Vizuální podoba   snímku je jednoduše   fantastická a scény ve   městě nebo s roboty jsou   prostě dechberoucí. Film je   veden v lehkém duchu, akce   střídá akci, hláška   hlášku a člověk se   jednoduše nestačí nudit.   Ústřední trio Smith,   Moynahanová + robot Sonny je   nadmíru sympatické,   zápletka je jednoduchá, ale   přesto nakonec poměrně   překvapivá a máme tu   nakonec i něco k zamyšlení.   Celkově vzato patří tento   film určitě do top sci-fi   posledních let.
Johnny English
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 15.5.2007
Rowan Atkinson je výborný a   jako agentovi mu to sekne,   Natalia Imbruglia je půvabná   a vítaným zpestřením, John   Malkovich hodně přehrává,   ale jako zloduch typově   sedne. Čekal jsem ovšem   víc. Hlavně co se humoru   týče. Některé scény jsou   trochu nedotažené a   většina vtipů   neuvěřitelně   předvídatelných, až leckdy   vyznívají trapně. Moc jsem   se nebavil a u obrazovky mě   držely snad jen svižně   natočené akční scény   podpořené vynikající   hudbou Edwarda Shearmura.   Takže průměrných *****
Kdo seje vítr (Inherit the Wind)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.11.2007
Hodně silný film hodný   zamyšlení. Racionalita   versus víra. Hloupost a   fanatismus proti přirozené   lidské touze po vědění a   logickém myšlení. Můžeme   však člověka tak snadno   odsoudit za jeho víru? Úvaha   nad otázkami nadnesenými ve   filmu by mohla zabrat hezkých   pár desítek stran textu.   Film má nadčasové   poselství a brilantní   dialogy a úchvatné herecké   výkony všech   zúčastněných z něj   dělají víc než jen   zajímavou podívanou.
King Kong
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.5.2007
Kvality většiny snímků   nejspolehlivěji prověří   až čas. Přesto ani   tentokrát Jackson rozhodně   nezklamal. Spíš naopak.   Upřímně - bál jsem   nejhoršího, ale téměř   celé tři hodinky jsem se   výborně bavil. Po vizuální   a výtvarné stránce to je   úchvatné dílko a mnohé   scény jsou vskutku lahůdka   (domorodci a obětování Ann,   Kong versus tyranosauři,   havěť v roklině a mnohé   další¨). Film má celkem   spád, přesto by další   střih snímku rozhodně   prospěl. Zejména konec a   ostřelování Konga na   vrcholu mrakodrapu je už   přeúnavné a zdlouhavé   (zvlášť když všichni   víme jak to dopadne). K   samotnému Kongovi pak musím   mít jen slova chvály,   "hraje" velmi   obstojně. Z jeho lidských   hereckých kolegů bych pak   vyzdvihl především Naomi   Wattsovou a sympatický byl   taky kapitán Thomase   Kretschmanna. Celkově   Jacksonův spektákl vychází   ve srovnání s legendou   určitě se ctí. Předloha je   samozřejmě znát, ale Jakson   je opět svůj a já se jen   těším, do čeho se pustí   příště.
Kletba bratří Grimmů (The Brothers Grimm)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.5.2007
Poněkud bezkrevný žánrový   mišmaš, který moc   nezachránilo ani zajímavé   herecké obsazení ani   několik velmi zdařilých a   působivých scén, ani hodně   zajímavá hudba Daria   Marianelliho. Potenciál tu   byl velký, ale výsledek je   víc než rozpačitý. Trochu   škoda.
Král Artuš (King Arthur)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.5.2007
Nic proti   "realistickému"   pojetí legendy, ale tomuhle   filmu chybí minimálně dvě   zásadní věci - kvalitní   scénář a režie. Některé   dialogy a hlášky (hlavně v   podání Artuše) jsou prostě   zoufalé, příběh je vcelku   nezajímavý a hlavně   špatně vyprávěný, postavy   se často chovají hodně   podivně. Herecká sestava je   slušná a kromě Owena a   krásné Keiry K. mě   potěšilo hlavně duo vůdců   Sasů v podání Stellana   Skarsgarda a Tila Schweigera.   Další ** dávám za   výbornou hudbu Hanse Zimmera   a poslední ** za práci   kameramana a některé   povedené akční sekvence   (především tu na ledě).
Kung-fu mela (Kung Fu Hustle)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.11.2007
První půlka za ***, druhá   za ******. Ze začátku mě   tenhle film jednoduše moc   neoslovil, konec jsem si už   ale vyloženě vychutnal.   Hlavní tahákem téhle   akční šílenosti (a kvůli   čemu stojí film vidět) jsou   všechny bojové scény,   které jsou prostě   lahůdkově naraanžované a   velmi zručně natočené   (obzvláště vypečená je   bitka manželů se Zvířetem   a zesilovač domovnice). Pak   je tu poměrně dost   kvalitních a vypointovaných   gagů a film dokáže místy   dokonce i dojmout. Na druhé   straně mě některé scény   přišly poněkud prázdné,   nudné, možná i zbytečné   (možná mi něco ušlo),   některé gagy trochu trapné   a v několika pasážích mi   hodně vadila hudba, která   tam podle mě vůbec nesedla.   Z postav je určitě   nejzajímavější domovnice s   cigárem, výborný je i   Zvíře a nad děvčetem s   lízátkem by roztál i   kámen. Celkově mě film   příjemně překvapil a   určitě nezůstane jen u   jednoho shlédnutí.
Lupiči paní domácí (The Ladykillers)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.11.2007
Spíše zklamání. Scénář   je slabý, vcelku   předvídatelný a nijak   zvlášť vtipný, což je u   komedie docela zásadní   nedostatek. Film se místy   zbytečně vleče a zdá se   mi, že z daného námětu se   dalo vytěžit ještě mnohem   víc. Je tu několik dobrých   gagů a dialogů, ale nebýt   naprosto skvělého Hankse   alias profesora s jeho   vybranou mluvou a   nezaměnitelným   pochechtáváním šel bych s   hodnocením asi ještě níž.
Má mě rád, nemá mě rád (A la folie, pas du tout / He loves me, he loves me not)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.11.2007
Ze začátku to vypadalo na   nějaké tuctové romantické   drama po francouzsku, ale   poté se film začal vyvíjet   způsobem, který mě velmi   překvapil a potěšil.   Příběh viděný z pohledu   zprvu nevýrazného doktora   dostal najednou šťávu a   třebaže byla spousta věcí   poněkud předvídatelných,   já jsem se bavil. Film je   natočený rozhodně velmi   zajímavě a vcelku i   netradičně a Audrey Tautou v   hlavní roli je prostě   úžasná. Špatně svou rolu   neodehrál ani Samuel Le   Bihan, ostatní jsou   víceméně do počtu.   Celkově lze jedině   doporučit.
Maso a krev (Flesh + Blood)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.11.2007
Velmi slušná podívaná,   která nabízí poměrně   realistický pohled na dobu   počátku 16. století.   Příběh není kdovíjak   objevný, ovšem výtečně   jsou vykresleny (i zahrány)   hlavní (a nejen ty) postavy,   které nejsou černobílé a   chovají se velice   "lidsky". V   některých momentech je   opravdu zajímavé a   napínavé sledovat, co která   postava provede, protože   často jednají velmi   nečekaně. Film si poněkud   libuje v mírně či více   naturalistických scénách,   ale všechna ta krutost není   bezúčelná a přispívá k   atmosféře a silnému   prožitku z filmu. Vše   podtrhává výborná hudba   Basila Poledourise, která   ovšem přesto místy jako by   patřila do jiného filmu.   Buď jak buď - první   hollywoodský opus se Paulu   Verhoevenovi víc než zdařil   a určitě stojí za to ho   shlédnout.
Miami Vice
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.5.2007
Michael Mann je určitě   lepší režisér než   scénarista a z daného   (veskrze průměrného a nijak   zvlášť zajímavého)   námětu a scénáře asi   vytřískal, co se dalo. Za   zmínku tu stojí určitě   zajímavý výběr   exteriérů, casting a hudba.   Je tu pár nadupaných nebo   obrazově úžasných scén,   ale celkově je to spíš jen   mírně nadprůměrné akční   krimi, které si vypůjčilo   název a hlavní postavy ze   seriálu, který byl úplně o   něčem jiném.
Mission: Impossible III
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.5.2007
Jednoznačně nejlepší díl   série. Děj je mnohem méně   komplikovaný, průhledný a   vcelku předvídatelný, ale   tady to absolutně nevadí.   Tady není důležité ani tak   co, jako spíš jak. Forma   jednoznačně vítězí nad   obsahem. A upřímně řečeno   - takováhle strhující   podívaná se zas až tak   často nevidí. Už hned   úvodní geniální scéna   připoutá diváka k plátnu   (obrazovce) a už nepustí. Za   celé dvě hodinky není kde   se nudit, je tu plno   originálních nápadů a   lahůdkových scén. Vše v   solidním tempu a v mírné   nadsázce. Řemeslně velmi   zručně, podpořeno   zajímavou hudbou. Cruise   obecně moc nemusím, ale   jinak je herecké obsazení   skvostné, zvlášť, co se   týče padoucha v podání   Philipa Seymoura Hoffmana.   Takhle nějak jsem si filmovou   Mission Impossible   představoval (konečně i s   větším důrazem na týmovou   práci) a je dobře, že   alespoň napotřetí to   vyšlo.
Most do země Terabithia (Bridge to Terabithia)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.11.2007
Velmi působivá a jímavá   záležitost, od které jsem   čekal úplně něco jiného,   ale o to příjemněji mě   překvapila. Film stojí   především na brilantních   výkonech hlavních dětských   představitelů (obzvláště   Anna Sophia Robb a její   úsměv je k sežrání),   které výborně doplňují   dospělí herci. Za zmínku   stojí určitě i zajímavá   hudba Aarona Zigmana. Dosud   spíše producent a   scénárista Gábor Csupo se i   jako režisér ukázal ve   velmi dobrém světle a jsem   opravdu zvědavý na jeho   další připravované   projekty.

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

67 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

ČT2 - Měnící se planeta

13:35 - 14:25

2 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

NOVA - Mentalista (2008) [TV seriál]

13:35 - 14:35

2 minut již uběhlo
58 minut zbývá do konce

Prima - Návrat komisaře Rexe (2008) [T...

13:25 - 14:25

12 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce