Duben
ohodnotit

Ostrov

The Island

Další název:
Die Insel
Žánr:
Rok:
2005
Délka:
136 minut
Premiéra v ČR:
1.9.2005
„Snem každého je být vybrán pro cestu na tajemný ostrov.“

Komentáře k filmu Ostrov

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 68
prvosenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.8.2012
OSTROV

Strhující akční sci-fi   filmová podívaná z tvorby   Michaela Baye. Není to jenom   bezduchý akčňák nasazený   na intelektuální příběh,   jak tvrdí odpůrci a kritici   Michaela Baye. Bay rozhodně   neubral ze svých zásad a   diváka chce především   pobavit akčními scénami a   vkusným humorem. Zároveň   však jakoby chtěl světu i   něco vážného sdělit, což   poněkud poznamenalo samotný   závěr filmu. Ano, Michael   Bay umí točit dobré akční   filmy. V tomto snímku se   navíc pokusil o vážný   námět s několika   stísňujícími scénami,   který obratně zakomponoval   do svižného inteligentního   sci-fi, beze zbytku   splňujícího parametry   akčního filmu. Film je plný   výborných akčních scén,   jejichž efekt je až   nečekaně silný. Unikátní   akční scény si   zachovávají špičku mezi   podobnými záběry stejného   žánru. Bayovi se tak povedlo   vytvořit příjemný   kompromis mezi seriózností a   zábavou. Snímek si přitom   stále udržuje laťku   reálnosti, důstojnosti,   důvěryhodnosti, kterou   právě dokáže upoutat   zájem a pozornost diváka.

Pokud jde o   logiku, ve filmu je několik   děr, ale zatímco jinde mě   to otravuje, tady jsem s tím   neměla problém. Film mě   nejen svým dějem, ale i   hereckými výkony a   špičkovými vizuálními   scénami upoutal natolik, že   na nějaké šťourání jsem   prostě neměla čas. Také   herecké obsazení obou   ústředních postav bylo   perfektním dramaturgickým a   režijním tahem. Jejich   postavy potřebovaly co   nejvíce civilnosti.
Jak Ewan McGregor tak   Scarlett Johansson se s touto   úlohou poprali více než   důstojně. Duo ústředních   herců působilo velmi   přirozeně. Stěžejní   charakterní scénu měli   zahrát při obeznamováním   se s "novým   světem". Tato scéna   patří k nejlepším   pasážím filmu, jedna z   nejhezčích a   nejsilnějších je pak ta s   prvním setkáním se s dětmi   na nádraží…

Prostě, snímek Ostrov   patří k nejlepším akčním   filmům, které byly v tomto   žánru natočeny. Svým   nadčasovým námětem   dokáže Ostrov zaujmout i   současnou mladou   dorůstající generaci   diváků. Nelze jinak, než   doporučit.
T2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.7.2018
║Rozpočet   $126miliónov║Tržby USA   $35,818,913║Tržby   Celosvetovo $162,949,164║   Režisér Michael Bay je ako   odchovanec gigantického   producenta Jerryho   Bruckheimera, doteraz živený   len na letných blockbastrov a   v tomto prípade to nie je   ináč aj keď tento film je   konečne už skôr zo strany   Baya prezretejší a nie   vyznievajúci fatálnymi   hláškami alebo efektamy   naprázdno do vzduchu. Od   výbornej nadupanej akčnej   Skaly(1996) natočil filmy ako   Armageddon, Pearl Harbor - tie   sa ako tak dali ale ozaj len   čisto ako popcornovky ale po   Bad Boys II to už bola rana   pod pás, a v mojich očiach   bol už len ako rutinér   živiaci sa na trápnych   filmoch. Až prišla veľká   zmena a to odchod od   Bruckheimera (Buena Vista) k   Spielbergovi teda DreamWorks a   spravil dobre aj keď sa film   Ostrov nestal plnohodnotný   letný hit , ja som to tiež   riskol a zúčastnil sa na   ňom v kine a spravil som   "Tak dobre , ako sa len   dá!" , prekvapenie   nasledovalo až po viacerých   vzhliadnutiach toto strhujúce   filmové divadielko už z   hlavy nikdy nedostanem,   uchvátilo ma a to som ho po   1. pozretí hodnotil   "len" na 80%! Ja   tento film beriem ako   geniálnu sci-fi s výborným   príbehom doplneným kvalitnou   režisérskou obratnosťou,   Bay je jednoducho vizuálny   talent , v porovnaní   režisérskom ho môžem   radiť len medzi takých   blockbástrových titánov ako   sú Cameron a Spielberg, aj   keď toho ešte toľko   nepreskákal ale verím že   odteraz bude jeho kariéra len   napredovať. _Obsadenie je   famózne, na projekte sa   zúčastnilo veľa zvučných   mien ale hlavnými ťahúňmi   sa stávajú Ewan McGregor a   Scarlett Johansson - ladí im   to, pekný párik, popri tom   im výborne ako náprotivok   sekunduje   "charizmatický"   Djimon Hounsou jeho pohľad je   taký ukľudňujúci aj keď   hrá záporáka, Sean Bean je   tiež fajn aj keď mal už   lepšie herecké výstupy,   ďalej z tých známych a   Bayovích obľúbených sa ti   mihnú aj Steve Buscemi a   Michael Clarke-Duncan. A na   koniec nesmiem opomenúť meno   skladateľa ako Steve   Jablonsky ten stvoril k filmu   nadpozemskú melódiu a hudbu,   ktorá filmu dotvára iný   rozmer a výborne   dotvárajúcu pompéznosť   zbesilých scén, hlavne v   miestach keď dej popúšta na   príbehovej uzde a nabehne do   nervydrásajúcej akčnej   jazdy, čo sa z našej strany   sleduje bez dychu. /videl v   kine 2x: 100%/
majkronyk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.4.2017
Ostrov je moc pěkný a   zároveň hodně znepokojivý   příběh o tom, čeho všeho   jsou lidé schopni, když si   chtějí oddálit onu chvíli   kdy takzvaně přijde jejich   čas. Sám nevím, co všechno   bych pro to byl schopen   udělat, kdybych takovou   možnost měl. Scarlet se mi   víc líbí jako zrzka v   Avengers, ale tady jí to   samozřejmě taky neskutečně   sluší. Není divu, že je to   jedna z nejkrásnějších   žen Holywoodu. Je to   každopádně jeden z těch   lepších filmů od Michaela   Baye.
ancaz
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.2.2012
Poslední léta jsem   zanevřela na SCI-FI a   málokdo mě k němu donutí   zasednout, ale někdy se stane   zázrak. Jako nyní. Akční   stránka velice dobrá, tedy z   pohledu laika, místy možná   až příliš zmatená, ale   vem to čert. Zápletka bez   chyby, hudba nádherná. K   obsazení nemám výhrady.
dallik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.10.2007
Pro me asi nejlepsi Bayuv   film,prvni polovina filmu je   velice zajimava,na Baye asi   trochu netradicni,ma i skvelou   myslenku.Druha pulka je spis   akcni narez...ale kazdopadne   se v celym ostrove ani minutku   nenudite.Herecke obsazeni   vyborne-skvely Ewan   Mcgregor,krasna Johansson a ve   vedlejsi roli Steve   Buscemi...Vsem co mate radi   sci-fi a Michaela Baye vrele   doporucuji!
Bruno1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.4.2007
Komentář
Dokonalý film s celkem   slušným obsazením.Je to o   tom jak náš svět může   skončit a že lidská práva   nebudou nic znamenat,když   tito lidé vlastně nebyli   považováni za lidi,ale za   klony známých osobností.Je   k podivu co si lídé buou   moct za peníze koupit.Už se   těším až si naklonuju   nějakou herečku..Je to   opravdu dobrý film.
transparenec
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.4.2008
Výborný dej, ktorý nám   ukazuje ako to môže   dopadnúť v budúcnosti:).   Pekné akčné scény,   výborný herecký výkon a   ďaľšie, jednoducho super   film, ktorý treba vidieť.
Jersey
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.7.2009
you have been chosen
Michael Bay opět nezklamal.   Island mě bavil od začátku   do konce. Tipicky bayovské   kamerové jízdy, maximálně   efektně snímaná vozidla i   krajina a pěkná dávka akce.   Jelikož jsem si před jeho   zhlédnutím o něm nic   nepřečet, v úvodu mě   napadaly stejné otázky jako   McGregora alias Lincolna   6-echo. Ale poté byly   všechny otázky zodpovězeny   a až do efektního finále   udržoval film skvělé tempo.   Zbytek už byl zkrátka jedna   velká adrenalinová   honička... To je prostě   celej Michael, jdou mu   perfektně i sci-fi   thrillery...
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.2.2017
Základní kostra děje je   převzata z polské sci-fi   komedie ´Sexmise´. I tam   žila určitá komunita v   podzemním městě, protože   ovzduší na povrchu planety   bylo kontaminováno a i odtud   se dva hrdinové pokusili o   útěk, neboť měli být   používáni jako pokusní   králíci. Jak to dopadlo   víme. A tady je to obdobné,   jen jde o něco jiného. Skoro   se divím, že tvůrci   nenatočili remake. Snímek je   rozdělen na dvě poloviny.   První je o životě v   podzemí a druhá se   přesouvá na zem a mění se   ve zběsilou akční jízdu,   jakou umí jen Michael Bay.   Futuristický obraz města jak   vystřižený ze slavného   snímku ´Metropolis´.   Dějství o útěku a   nahánění uprchlíků tu už   bylo nesčíslněkrát, ale   tady je to přeci jen na   trochu jiné rovině. Michael   Bay tu zopakoval dálniční   automobilovou honičku, jakou   nám představil již ve   snímku ´Mizerové 2´.   Rychlé, efektivní,   dechvyrážející. Takhle to   prostě umí natočit jen on.   Příběh má v sobě také   určité poselství, ale   záleží, jak se k tomu   divák postaví. Jedná se   tedy o popkornovou akční   jízdu s neoriginálním   námětem, ale zato s novým   příběhem. A je to vskutku   jízda.
PORTER
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.3.2014
Skvělá podívaná,ze   začátku se to trochu   vleklo,ale pak se rozjeli i   akční scény se skvělými   efekty a byla z toho výborná   podívaná.Honička na   dálnici z kamionem byla   výborná akce.,nechybí ani   sci-fi prvky jako super   motorky a další.
Kuvik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.4.2009
Sci-fi film s výborným   námetom, spracovaním a s   kvalitnými akčnými   scénami. Dej filmu je však   miestami prehnaný, najmä v   strednej časti ( napr. scéna   pri úniku na lietajúcej   motorke) kedy hlavný   predstavitelia zvládnu   množstvo krkolomných chvíľ   s obrovskou dávkou šťastia,   záver filmu je pre nás   súčasníkov veľmi   poučný.
Ľudské   klony sú tu považované za   obyčajný produkt "na   náhradné diely" a nie   za ľudskú bytosť, čo je   absurdná predstava, ak by to   bola naozaj realita v   budúcnosti.Čo sa týka   konkrétnych scén tak sú tu   niekoľké chybičky, napr.   1.ako mohli osoby s čipovými   náramkami tak ľahko   uniknúť z dobre   stráženého komplexu, veď   ich mohli celý čas   lokalizovať, 2.ak už   zastrelili osobu na úteku,   neoverili by si podľa   vypáleného laserového znaku   na ruke klonov, či ide   skutočne o klon Lincoln   6-Echo a nie o jeho originál   Toma Lincolna ?, 3.keď   zadržali klon Sarah   Jordanovú a previezli ju   naspäť do komplexu, nenašli   by u nej zbraň ?
Napriek uvedeným   nedostatkom je tento film   výborný a odporúčam ho k   sledovaniu.
hejtman
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.3.2006
souhlasím,Bay je prostě   třída, je to nádherné a   strhující divadlo po všech   stránkách,úvodní scénu   jsem viděl snad 5x.
Scény jsou vizuálně   dokonalé, avšak občas   nelogické a nesmí se   přemýšlet do   detailu,např.úžasná scéna   z koly od vlaku mi do té doby   vůbec nesedí,občas chybí i   logika děje.
huron
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.6.2006
Panebože, to byla jízda.   Skvělá akce, které nemám   co vytknout.
mikee
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.3.2006
Našlapaná Bayovka!
Michael předvedl opět svou   skvělou práci s kamerou ,   střihem a filtry , akce je   natočena znovu na výbornou ,   ale tentokráte je nám   servírovaný v první   čtvrtině filmu krapet jiný   obsah , než jsme u Michaela   zvyklí a je to obsah   rozhodně zajímavý. Zbylé   dvě třetiny je to už zase   ten starý známý ďábel a   fanoušek jeho vizuálu a   brilantní akce si opět   příjde na své. Mám malé   výhrady k závěru filmu ,   který mohl být   povedenější. Celkově se mi   ovšem film velmi zamlouval ,   avšak musím dodat , že jsem   si jej pořádně oblíbil až   po opakovaném shlédnutí.   90%
Tink
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.8.2008
You've been chosen. The Island awaits you....
Film je vnímán, jako   nejméně povedený z těch,   které natočila Scarlett   Johannson. Jako v mnoha   případech musím nesouhlasit   s kritiky. Originální a   velmi poutavý námět.   Snímek odehrávajíci se v   budoucnosti, kdy jistá   společnost dokáže zachovat   zdraví, nebo vám dát   vlastní dítě tím, že   udělá klona. Ten dostane   jméno jsou mu vštípeny   "idilické"   vzpomínky z dětství (malý   domek, starostliví rodiče a   kolo s košíkem a třásněmi   na řidítkách). Žije na   místě, kde vykonává práci   a věří, že Země byla   infikována a on je jeden z   těch   "šťastných", jež   se zachránili. Co se stane   když je pak vybrán na   jakýsi ostrov? A co když   začne jindy naprogramovaný   klon "přemýšlet"   ? Doporučuji se podívat. Mě   osobně film uvěznil v   křesle a nepustil. Bavila   jsem se když hlavní   představitelé objevovali   taje "normálního"   života, i když   teenagerovským způsobem   zjistili, že je vlastně   výhoda, když jsou muž a   žena:))
weitinger
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.3.2007
Hodnocení: 3*
Asi bych tento film oželel,   ale v titulcích jsem zahlédl   Steve Buscemi a Sean Bean,   žánr sci-fi je můj   oblíbený, tak jsem ho   zhlédl. A nelitoval.

Film začíná   záběry podivného světa,   který je situován pod zem na   území nikoho v poušti kdesi   na jihozápadě Ameriky.   Píše se rok 2019 a továrna   na klony chrlí stále nové a   nové dospělé jedince. Polil   mě pot, co s takovou armádou   nových američanů, ale   scénárista si s tím zjevně   hlavu nelámal. Na orgány s   nimi! Hlavně si je pohlídat,   aby nezdrhli a dolary se   pohrnou.

Tak o   tomhle naštěstí film není.   Je to příběh, až si   troufám říct s poselstvím,   co jsme schopni a ochotni   podstoupit v naší   nesmrtelnosti, chamtivosti,   příběh o touze žít a   přežít. A v neposlední   řadě film milostný, snad   nejpovedenější rovina   filmu, ač vyjádřena   téměř minimalistickými   prostředky. Ty dvě figurky   jsou veskrze sympatické,   hrané dobře /skvělý Ewan   Mc Gregor a dojemná Scarlett   Johanssonová - tu moc   neznám/, přesvědčivě,   jednu chvíli se mi drala slza   z oka a fandil jsem jim.

Film je i po   vizuální stránce   nápaditý. Svět v obrovitém   bungru a v LA budoucnosti   snese nejpřísnější   měřítka, líbil se mi   design všech těch hraček   vykreslující ponurou náladu   děje /přece po nich šli   všichni, v čele s tím   upoceným afrikánem/. Proto   jsem asi přimhouřil oči nad   scénou létajících   bohumínských dvojkolí. Kde   se vzaly, je mi záhadou,   když před malou chvílí tu   svištěly vlaky na   magnetických polštářích.   Podotýkám, že tzv.   akčních scén zas tolik   nebylo, nesmutním po nich.   Zato příjemná hudba   Jablonského /už v jinak   zlém seriálu Zoufalé   manželky na sebe upozornil/ a   barevně vykreslená pustina   se mi zamlouvaly.

Jen tak dál, pane Bay.
hellercz
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.12.2009
Další skvostná Bayova   tvorba, jeho styl nelze   přehlédnout. Jinak příběh   o lidských klonech je fajn,   Bayovská akce ve městě jde   poznat ála Transformers,   typická je i délka filmu,   kupodivu opět jsem se po   celou dobu nenudil.
yakub
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.5.2007
Dobrá myšlenka něco   takového natočit. Jediné,   co mi ve filmu hodně vadilo   bylo hodně roztřesených,   zmatených a těkavých   akčních scén, kdy nežli se   vám v hlavě usadilo a   srovnalo to, co se na   obrazovce asi mihlo či   prolítlo nebo vybuchlo,   propásli jste pár těchto   dalších scén.
Ale   jako celek je to příjemně   prosezených 127 minut, kdy se   ani chvíli nenudíte   nějakým natahováním děje,   či zdlouhavým seznamováním   postav aby "pak"   něco přišlo. Tady to do   vás od začátku perou :))
zanes
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.7.2006
Film, ktery zacina v meste   roku 2019, ktere jak se   pozdeji ukaze je cele   postavene pod zemi nekde ve   Spojenych Statech. Chlapek   jmenem Lincoln se jednou setka   s jednou prijemnou mladou   zenou Jordan. Jednoho dne   ovsem zacina prozkoumavat toto   mesto a najde motyla nebo cosi   takoveho. Ovsem kde se tam   vzal. Bylo jim totiz receno,   ze oni jsou to jedine co zbylo   po nakaze Zeme smrticim jedem.   Existuje pro ne jen jedno   misto, kam se mohou dostat. Na   Ostrov. Ovsem Lincolnovy se to   vsechno nezda a tak se vyda ze   tim motylem. Zjisti, ze misto   na ostrov jsou vylosovani   zabiti a jejich organy jsou   dany tomu, kdo si je tam venku   objednal. Ano jde pouze o   klony, ktere jsou udelany za   ucelem darovani organu lidem,   kteri se chteji dozit hodne   let a jejich vlastni jim   selhavaji. Lincoln a Jordan se   rozhodnou utect a pozdeji   prichazi na krasu zivota tam   venku a rozhodnou se pomoct i   dalsim klonum, kteri si stale   mysli, ze existuje nejaky   Ostrov.
cd68
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.5.2007
Na tomto filmu bych ocenil   především myšlenku,která   v současnosti poukazuje na   možnost zneužití genetiky a   klonování jakožto všeho   pro svůj osobní prospěch   jediného člověka a až kam   by tato technologie lidského   umění mohla zajít.Při   pohledu na reálný svět a   jeho vývoj s porovnáním s   mynulostí se mě tato   myšlenka zdá dosti možná   jelikož vše ,co lidstvo   dělalo zpočátko pro   všeobecné blaho se časem   zvrtlo pro počáteční   myšlenku tohoto filmu.Takže   nejméně 3generace dopředu   by toto dílo mohlo být   realitou!
jmark
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.4.2008
Vynikajúci film. Jeden z   najlepších čo som videl-a   nebolo ich málo. Ani   chvíľku som sa   nenudil.Výborné herecké   výkony a zaujímavý scenár.
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.4.2008
tato sci-fi má veliké plus   už jen za to, že se drží   vytyčeného žánru (opravdu   to JE sci-fi) - přestože   nakousává zajímavé a   hluboké myšlenky, bohužel   je dále nerozvíjí. Nakonec   je z toho v podstatě pouze   vizuálně zajímavá   podívaná, která se tak   akorát stihne soustředit na   rozvíjení citu mezi dvěma   hlavními hrdiny a nic   víc.
Přesto to není   úplně špatný film, i když   žádný velký dojem   nezanechá a po nějaké době   splyne s x dalšími   podobnými...a nezachrání to   ani Ewan.
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2013
Zajímavý námět a   nadstandardní první   třetina, která se odehrává   v „ubytovně klonů“.   Bohužel, když dojde k   prozrazení pointy, ztratil   už pro mne příběh pel   neznámého a přešlo se k   standardním honičkám   okořeněnými výbuchy a   detaily alá Michael Bay.   Ústřední dvojice však byla   zajímavá, příběh nenudil,   Sean Bean opět zemřel,   soundtrack nadstandardní.   Napadá mě, co by s námětem   udělal někdo jiný –   např. Cuarón.
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.11.2011
Michael Bay umí,alespoň mě   jeho filmy baví.Vizuálně i   myšlenkově zajímavé   téma,které v první půlce   sází na výtvarnou a   seznamovací linku a v druhé   pěkně kopne do pedálu a   nemá to chybu.Pro mě   zajímavý dobře natočený   film.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.8.2009
Hmmmm.....tak Michael Bay nam   pripravil opravdu pekne sci fi   drama o lidskych   klonech.Velice dobra   myslenka.Scenar je   vynikajici.A herecke obsazeni   je tez dost dobre.Doporucuju   zhlednout.
LenC2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.4.2009
Zajímavé sci-fi od   skvělého režiséra   akčních trháku M.Baye.   Digitálních efektů je k   vidění spousta příběh o   klonu, který touží po   svobodě a nechápe, že je   jen náhradník jako ostatní   na ostrově.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.12.2011
Zdravie jednoducho nekúpiš
Priznám sa, moc som nečakal,   o to som bol viac prekvapený,   aký to bol dobrý film.   Celkom zaujímavý námet a   myšlienka, relatívne v   dnešnej dobe aktuálna,   možno tak trocha memento,   ľudské telo možno nie je   zrelé na príliš veľké   experimenty s ním a môže sa   to vypomstiť (to platí o   celom kozmose). Dobrí herci,   mám tak troška slabosť pre   Ewana McGregora, Buscemi   taktiež neuveriteľne sexy.   Pekné scenérie, krásne   vybudované mestá s   decentným (nie príliš   šialene dopredu   uháňajúcim) pokrokom,   taktiež výborne stvárnený   komplex i s okolím.   Fantastická hudba, troška s   futuristickým nádychom,   neuveriteľne výpravná a   monumentálna. To je   obrovské, možno najväčšie   plus filmu. Fakt vydarená.   Pekné vizionárske detaily,   ten vlak bol úžasný. No a   páčilo sa mi, že môžeme   vidieť rôzne značky a   výrobky (napríklad Nokia),   čo údajne mnohým sa   nepáčilo, že údajne   skrytá reklama. No ale no a   čo? Ak sa to režisérovi   páči, tak prečo nie, také   decentné vzdanie holdu svojej   obľúbenej značke či   výrobku mi príde sympatické   a nič zlé na tom by som   nevidel. Jediné, čo možno   filmu vytknúť, že niektoré   naháňačky boli príliš   dlhé, potom to morálne   obrodenie toho nájomného   lovca mi tiež príde akési   neúprimné a nakoniec, že   hlavné postavy mali pri   úteku a naháňačkach   šťastia vybratého ešte asi   na ďalších tisíc rokov,   lebo to čo prežili sa   chvíľami nedalo uveriť. To   však nič nemení, že to je   skvelý film, ktorý rozhodne   stojí za pozretie
BinLADIN
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.7.2009
v CELKU SLUŠNE SCI FI OD   DOST DOBRÉHO REŽISÉRA   SLUŠNĚ NATOČENO MÁ TO   HLAVU I PATU PO HERECKÉ   STRÁNCE TÉŽ BEZ   PŘIPOMÍNEK
Langley
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.3.2008
Po několika negativních   recenzí jsem se stejně   nenechal odradit a shlédnout   film od Michaela Bay je pro   mne prostě povinnost. Akční   scény režíruje opět   dobře.A je to jeho první   film bez producenta Jerryho   Bruckheimera.A snímku se   chopil zdatně.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Když se o filmu řekně, že   to je propadák neznamená to,   že je film špatný a Ostrov   to potvrzuje. Bay trochu   zvolnil tempo, ubral na akci   (i když automobilová   honička je perfekt) a pokusil   se trochu přemýšlet. Sice   občas klopítne s nějakými   těmi fylozofickými řečmi   ale rozhodně to stojí za   podívání.
Karius
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.8.2012
Tak v tomhle případě jsem   velice příjemně   překvapený. První   půlhodinka nic moc,ale   jakmile náš chytrej klon   začíná všechno chápat a   hlavně cítit,rozhodne se   žít a udělá pro to   vše...sebere svojí krásnou   kamarádku a utíká,co mu   síly stačí...Bay nám tu   naservíroval nějaký ty   akce,zajímavou zápletku a   humánní tématiku a   rozhodně mě to   nenudilo...můj oblíbenec   Djimon Hounsou,Michael Clarke   Duncan,Sean Bean...Ewan taky   nezklamal a k tomu všemu   nádherná Scarlett,co víc si   přát? --->80%
mat.ilda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.2.2013
Na můj vkus moc akční sci -   fi, nicméně musím ocenit   zajímavý námět, vtipné   pasáže, chvílemi až   reportážní nasnímání   obrazů a velmi dobré   herecké výkony. Z   automobilové honičky,   výbuchu vrtulníku a   krkolomného pádu z   mrakodrapového poutače jsem   byla sice nadšená asi jako z   reklamy na "hnutí za   dobrou snídani", ovšem   pokud jste příznivci   roztřesené akční kamery   M.Baye a rychlých letů i   pádů, není co řešit.
jonny.net
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.9.2013
Futuro zážitek
Asi nejlepší film Mechaela   Baye (protože z Transformers   zrovna neteču). Perfektní   futuro zážitek, skvělé   herecké výkony, opravdu   příjemná podívaná, kde   ani tak nezáleží na tom,   že příběh už tady někdy   byl, jde o to že je dobře   zpracovaný a 130 minut   člověku krásně uteče a   nenudí se ;).
charlie1612
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.1.2020
Technicky v současné době   klonování brání snad jen   etické otázky, technika již   značně pokročila a tak   obsah filmu není realitě   příliš vzdálený.   Zajímavá myšlenka je   prudký rozvoj schopností   nervové soustavy na základě   zkušeností klonů a přenos   informací z „majitelů“   klonů do jejich   vypěstovaných dvojníků.   Prostředí ústavu   vyvíjejícím klony i   futuristická vize města   budoucnosti jsou docela   povedené, i když zařazení   děje do „blízké   budoucnosti“ je vždy trochu   ošidné. Herecké výkony   jsou přesvědčivé,   především se mi líbil   Steve Buscemi – toho mám   rád. Pravdou je, a to už   přede mnou také někdo   zmínil, morální procitnutí   šéfa týmu lovců lidí mi   rovněž připadalo poněkud   násilné, ale proč ne.
Celkově mně film upoutal   a rád se na něj podívám   znovu.
P. S: v úvodní   synopsi je uveden výraz   „examinace“ zemského   povrchu – význam se mi tedy   nepodařilo uspokojivě   zjistit -:)
Barney94
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.1.2020
Dobrý originální nápad na   sci-fi film. Děj má odpich a   akce je tak dostatek. Herecké   obsazení byl povedený   výběr.
kali.4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.8.2007
Úvodní část upoutá i   takového diváka, jenž se   možná domnívá, že Michael   Bay zamířil do myšlenkově   závažnějších vod, kde se   pokládají OTÁZKY. Nicméně   tohoto pocitu se rychle   zbavíte krátce po útěku ze   základny, jelikož následuje   akční jízda s několika   velmi zábavnými momenty   (honička na dálnici, pád z   mrakodrapu a další),   opepřená skutečně   zvláštním, nicméně mně   vyhovujícím filtrem (mám   pocit, že podobný využil i   v Mizerech), cool hláškami a   perfektní vizáží,   hektické pasáže jsou   tradičně divoce natočené a   bleskově sestříhané.   Avšak největším plusem je   určitě herecké obsazení a   jen díky němu vypadá   scénář propracovaněji,   než v reálu je – Ewan   McGregor je doslova   brilantní, skvělým   sekundantem mu je   „záporák“ Sean Bean a   Scarlett sice hraje obstojně,   ale, připusťme si to,   zejména pohled na ni je více   než pěkný. A nakonec dojde   i na zodpovídání nějakých   těch "otázek"   ...
Takže se jedná o   další hitmakerův nářez,   navíc skvěle zahraný, a   proto nechápu, proč snímek   propadl. Možná proto, že se   lidé báli „myšlenky“,   která ale zdánlivě straší   jen ze začátku.
netopir55
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.4.2009
Michael Bay natočil skvostný   film.Podpísal sa pod trhákmi   ako sú   Armagedon,Mizerové,Mizerové2   ,a Skála,které mají vždy   hvězdní obsazení.Scarlet   Johansson je má oblíbená   herečka.Dej je velice   zajimavý a napínavý.Ostrov   vlastne vubec neexistuje.Když   vás chystají vzít na   vysnívaný ostrov,tak vás   vlastne zabijí,protože jsou   klony skutečných   lidí,kteří potřebují   nějaký orgán   napr.srdce,plíce a   jiné.Podle klonu je ostrov   jediné místo na zemi které   není zničené a proto se tam   chtejí dostat.Jenže Lincoln   6-Echo uvidí co provádejí a   včas stačí upozornit   kolegyni.Slušný   scenář,skvělá režie a   skvostné efekty.
Llewelyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.3.2009
Tak tenhle snímek mě   naprosto uchvátil myšlenkou,   i když ne tou zákládní -   kolnování už tu bylo v   mnoha podáních, ale takový   příběh s mnoha zvraty se   nevidí každý den...Pro mě   skvělí herci - Ewan   McGregor, Djiimon Hounsou nebo   Sean Bean jen podtrhovali   výjimečnost filmu...Pobavily   mě hlavně scény s   vtipálkem Stevem Buscemim a   také poznávání světa   očima dvou hrdinů...A jak to   bývá u Michaela Baye, byla i   akce jak BUM PRÁSK RATATATA a   samozřejmě automobilová   honička a výbuchy...ale   opravdu se to sem hodilo a   film skoloubený s dokonalou   hudbou a hereckými výkony   uvízl opravdu hluboko...
Naki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Michael Bay a Steve Jablonsky   těmhle dvěma to nesmírně   svědčí. Kamerové   záběry+hudba na konci byly   tak silné, že už sem snad   nic psát nehodlám, konec   jsem prostě obrečel. Michael   Bay určitě splnil po čem   diváci toužili a zůstal u   své originální myšlenky,   bavit lidi a tak je tomu i   dnes. Těším se na další   jeho akční filmy, které   převládají a pokud na konci   přidá emocionální scény   jako nabídl ostrov, tak budu   jenom rád. Hlavně u filmu   příliš logicky nemyslete,   jinak budete zklamáni.
Strength
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Mne Ostrov velice potěšil.   Je zde hodně napětí, akce a   z počátku jsem následný   vývoj neočekávala. Podle   mého názoru je to velice   zajímavě pojatý příběh,   který se požná snaží   upozornit na nebezpečí   klonování. Rozhodně je zde   ale velmi dobře vidět, jak   je lidem jedno, co se kolem   nich děje, hlavně, když jim   to přinese jen to nejlepší.   I když se na tento film   snáší spousta kritiky, já   bych na to tak špatně   nekoukala...
leva2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.1.2008
Michael to má prostě v ruce.   Nikdo neumí tak cool záběry   na statické lidské tváře,   nikdo nemá tak vypilované   vizuály, které podporují   experti na hlášky. U Ostrova   jsem se ani chvíli nenudil a   nebýt hodně brakového   finále, připíchl bych mu   bez rozpaků čisté čtyři   hvězdičky. Takhle nějaký   ten flíček posbírali, ale   ani za boha jsem jich   nenapočítal tolik, aby   překryly skvělého Ewana   McGregora a obrazově   fantastický non-stop úprk, v   němž akce protentokrát   není cílem, ale pouhým   prostředkem. Nutno   podotknout, že bezchybně   zpracovaným prostředkem.
Mary.Elwood
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.8.2008
Film který má opravdovou   myšlenku! Děj mě pohltil   už od samého začátku......   Ewan McGregor podal moc   pěkný výkon a nejvíc se mi   líbil záporák Sean Bean.
beretap
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.2.2010
beretap
Je polovina 21. století a   Lincoln Six-Echo (Ewan   McGregor) je obyvatelem   obrovského obytného   komplexu. Stejně jako   všichni ostatní, kteří se   v tomto ostře střeženém   prostředí pohybují, i on   doufá, že bude vybrán mezi   těch několik málo   šťastných, jimž se dostane   možnosti jet na „Ostrov“   – místo, o němž se   tvrdí, že je to poslední   neznečištěné prostředí   na celé Zemi. Jenže než se   Lincoln na toto blažené   místo dostane, zjistí   skutečnosti, které celou   jeho dosavadní existenci   obrátí vzhůru nohama: má   totiž větší cenu mrtvý,   než živý.
Spolu se   svou známou Jordan Two-Delta   (Scarlett Johansson) se   Lincoln rozhodne udělat krok   do neznáma – utéct do   vnějšího světa „za   zdí“, se kterým ještě   nemají žádnou osobní   zkušenost. Ti, kteří jim   dosud poskytovali   přístřeší, se pojednou   stávají jejich   pronásledovateli a Lincoln s   Jordan v boji o svůj život   objevují jeho   nevyčíslitelnou cenu ...
Rumenka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.7.2008
Tento film se mi velice   líbil, protože krásně   ukazuje, kam až může   dospět dnešní   "pokrok". Film má   švih, jiskru a myšlenku což   znamená že má vše, co by   správný film mít měl!
PogoJoe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Podle mě jedna z nejlepších   sci-fi posledních let,   jejíž tempo postupem času   nadějně narůstalo, až... v   určitých částech filmu u   mě převládl pocit, že už   je to příliš dlouhé, a to   by se (asi) u dobrého filmu   nemělo stávat, ne? Skvělé   efekty, zajímavý scénář,   ale je to moc rozpínavé. A   ten konec... Trochu   rozpačitost. Na druhou stranu   Scarlett Johansson je prostě   k nakousnutí a i Ewan ujde. A   stejně jako ve všech   filmech, kde hraje vedlejšák   - i zde mě zaujal Steve   Buscemi. || Režie:****,   Scénář:****, Herci:****,   Hudba:***,   Efekty/Atmosféra:*****
mk-mikes
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.5.2008
Nemám co dodat... nadmíru   příjemná podívaná s   napínavým dějem. U filmu   jsme se s rodinou ani chvíli   nenudili, útěk je   zpracovaný bravurně a   zvlášť některé akční   scény nás donutili hledět s   otevřenou pusou. Z mojí   strany Ostrov doporučuji.
resino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.6.2007
Ewan Mc Gregor se ocitá ve   zvláštním super   střeženém komplexu, kde   všichni mají stejné   kombinézy, jedi dietní   dávkované jídlo. A každý   den vylosují jednoho   šťastlivce, který pojede na   vysněný ostrov. Vrtá mu to   hlavou a tak, když zjistí,   že jsou naklonovány pro   nemocné orgány bohatých   lidí ze zhora, utíká spolu   se svou oblíbenkyní do   skutečného světa. Film k   zamyšlení. Byl jsem z toho   nadšený.
green-tea
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.10.2013
Potřebujete transplantaci a   nechce se vám čekat?   Toužíte po miminku a   nedaří se vám ho počít?   Nezoufejte - za určitý obnos   si můžete pořídit svůj   vlastní klon, který vám v   případě potřeby vytrhne   trn z paty. A že on sám   nepřežije? No a co, že?!?   Hm, je-li tohle opravdu   nahlédnutí do (možná   nepříliš vzdálené)   budoucnosti lidstva, pak se   tedy nemáme na co těšit...  
Osobně nosnou část   filmu vidím hlavně v jeho   začátku, v onom tajemnu,   vznášejícím se nad   sterilním životem uzavřené   komunity tvorů, o kterých   jsem ještě netušila kdo   jsou a k čemu mají sloužit.   Divoké střelby, krkolomných   útěků a pronásledování   si užijeme dost i jinde a   proto za tuhle část jeden   bodík strhávám.
MARi0
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.12.2009
Ostrov
Režisér Tronsformerů a jeho   film Ostrov. V hlavní roli   Obi Van Kenobi. Už jenom   proto stojí za to snímek   vidět. A přesto že je to   žánr sahající spíše do   oblasti sci fi a odehrává se   v budoucnosti, mé   přítelkyni se líbil taky. A   to už je co říct. Bay je   prostě u mě považován za   jednoho z nejlepších   režisérů současnosti a   žádný jeho film si   rozhodně nenechám jen tak   ujít...
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.3.2015
Klon je tiez ziva bytost...
Vyborny sci-fi film,ktory sa   venuje teme klonovania a   etikou s tym spojenou.Reziser   si poradil s hviezdnou   zostavou hercov /predovsetkym   E. McGregor podal vyborny   vykon/.Specialne efekty   solidne, mozno miestami   zbytocne prehnane /pad z   reklamneho
panelu a   prestrelka v LA bola za   hranicou/.Scenar na   hrane.Hudba lepsi priemer.
Film jednoznacne   doporucujem.
Omnibus
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.5.2014
Pokrok je pokrok. V roce 1997   to začalo naklonováním   čtyřnohé ovečky Dolly.   Pravda, ta moc krásy   nepobrala. O pouhých 8 let   později už úchylní vědci   naklonovali dvounohou kočku.   A jakou! Jenže ji pak v   závěru filmu chtěli   zlikvidovat v kafilérii. To   by byla škoda, ne? Já ten   klon Scarlett Johansson   odkoupím! Samozřejmě k   vědeckým účelům :-))

Zajímavá vize   budoucnosti, v níž heslo   „Za peníze si zdraví   nekoupíš“ dostalo   definitivně na frak.   Bohužel, natočil to ON.   Hyperaktivní a neurotický   režisér Michael Bay, který   si zase jednou nepěkně   zařádil. Uznávám, že umí   i mrazivě působivé scény,   například hromadnou   likvidaci vadných klonů, ten   porod v úvodu a mnoho   dalších. Jenže z   epileptických akčních scén   mě spíš bolely oči, než   abych si to užíval.   Natáčení honiček měl Bay   radši svěřit svému   vlastnímu klonu, který   vyrůstal ve skleníku, jedl   jen lékaři naordinovanou   zdravou stravu a na rozdíl od   Baye tudíž netrpí   padoucnicí. Dodatek šťoury:   Futuristické město   budoucnosti, s létajícími   trysko-motorkami a městskou   hromadnou dopravou na   vznášedlech... Los Angeles   roku 2015? To jsem fakt   žádostiv, jak to všechno   Amíci stihnou do příštího   roku v L.A. postavit!
davidek
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.7.2008
Vynikající počítačové   efekty. Dá se říct, že 2   1/2 hvězdičky dávám za   efekty a 1/2* za nápad, ale   jinak absolutní béčko. Po   pádu uvnitř světelného   bilboardu ze sedmdesátého   patra padnou oba hlavní   hrdinové do sítě a nic jim   není. Chtělo se mi říct,   že jsou opět   neprůstřelní, ale ten   stavitel to řekl za mě a   krásně: "vy jste teda   měli štěstí".
rimmerova-motorka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.11.2016
Není to úplně   nepravděpodobný a dokonce se   to možná už kdesi děje.   Samozřejmě v přísném   utajení a s vědomím pár   vyvolených. Tady trochu vadí   celkem zbytečné honičky a   rozlišení UHD. Je to tak   ostré, že film vypadá   podivně. A neustále zpocený   černoch, který nejprve   chladnokrevně pozabijí   nespočet policistů i lidí   kolem a pak, najednou se v   něm probudí svědomí?! Ale   no tak...až příliš   multikulti.
nash
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.12.2006
V žánru akčních filmů je   Michael Bay opravdovým   králem. Naprosto strhující   tempo filmu vám nedá   oddechnout, o nudu   nezavadíte. Na rozdíl od   jiných Bayových filmů se do   Ostrova vloudila i jakási   myšlenka nebo dokonce   poselství. A myslím že je   to rozhodně krok správným   směrem. Zkrátka zajímavé   téma, i když občas trochu   přitažené za vlasy,   dokonalá režie, výborní   herci (okouzlující naivita   Scarlett Johansson). Velmi   dobrá podivaná.
matej69
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.2.2011
Dobrej nápad, zpracování i   výkony...
Zajímavé   akční scény a docela   vtipné momenty s Ewanem   klonem a originálem....
Ale řekněte mi - když   vypustěj na svět klony, co   pak s nima? To budou po   světě běhat dvojníci   většiny boháčů?
Didinka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.5.2008
Kdybych tento film   kritizovala, byla bych asi   nespravedlivá, protože to   byl vizuálně povedený a   napínavý film. Nelíbí se   mi ale ani McGregor ani   Johanssonová, takže pro mě   nebyl film zrovna moc   příjemný, milostné scény   si mohli odpustit. Ze   začátku mi film připomínal   trochu Sexmisi, pak, když   jsem pochopila zápletku, tak   jsem se těšila, čím mě   překvapí a začalo to být   zajímavé. Nakonec mě   nepřekvapili ničím, závěr   byl banální a navíc mě   vyčerpali přeakčněnou   kamerou a hlavně těmi   nepříjemnými pohledy z   blízka do obličejů. Líbila   se mi scéna s vlakovými   nápravami a Bean a Buscemi v   jejich obvyklých rolích.
sismik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.9.2011
Docela zajímavý film s   originálním a podlě mě v   budoucnosti ne příliš   nereálným tématem. Jen ten   akční konec to podle mého   všechno pohřbil. Zbytečně   moc scén, kde se jen utíká,   střílí, padá z budov a   zase utíká a zase   střílí...a tak dále a tak   dále. Kdyby se tvůrci   raději věnovali tomu, co   bylo potom, když všichni   kloni zjistili pravdu a   utekli...bylo by to podle   mého mnohem zajímavější.
sokeres777
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.3.2019
Zajímavý a napínavý   snímek, který se dnes už   pomalu začíná řadit mezi   sci-fi klasiku. Rozhodně   stojí za skouknutí.
golman69
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.10.2009
Lincoln 6 ma čudné sny a   spomienky, ktoré nevie   zaradiť. Vo svojom svete, kde   každý čaká, že ho   vylosujú na cestu na Ostrov,   spoznáva peknu Jordan 2.   Lincoln zisťuje čudné   suvislosti s očakavanou   cestou na ostrov, a ked žreb   padne na Jordan, podniknú   spoločný utek do sveta   skutočného o ktorom nemajú   ani páru...a spoznavanie   začína a začína aj film,   ktorý teraz naberá na   skutočných obrátkach. Film   ma bavil, dobrý námet . . .a   šťastný koniec!
petrusmev
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.11.2016
Další z příspěvků na   téma klonování lidí,   poukazující na nebezpečí   zneužití. Téma zajímavé a   přínosné, zpracování   také na úrovni, ale místy   je příběh hodně nelogický   a zbytečně utíká od sci-fi   do akčního žánru.
red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.5.2019
Dobrý sci-fi filmek.   Zajímavý příběh, má to   spád, napětí a je tam i   slušná akce. Trošku lepší   závěr a přidal bych i   nějakou hvězdu.
Tom_Hardy
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.4.2007
Na Baye patřičně   rozmáchlé, ale vesměs již   jen recykluje dříve   předvedené. Dobré tempo a   výborné herecké obsazení   bohužel nedokáží plně   zamaskovat nevyváženost   děje, který má sice velmi   zajímavých úvodních   třicet minut, ale poté se   zapomene na hru otázek a   odpovědí a jede se již   čistě jen na efekt. Nic   proti tomu, ale tak nějak se   vytratily i ony hrátky s   alternativní budoucností,   zbyla jen akce... a jak jsem   podotkl výše, akce již   mnohokrát viděná, takže   proto "jenom" šest,   i když jsem se vlastně po   celou dobu nenudil...
jarda53
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.10.2013
Režisér svojí práci odvedl   profesionálně, děj nás   děsí a jestli jsem blbě   neslyšel, mohlo se vše   odehrát v roce 2019. Movití   lidé, kteří jsou nemocní   na umření, otevřou   peněženku a zaplatí si   naklonování svého   dvojčete. Každý den je   losování výherce, který   půjde na ostrov ale cesta jej   vede na odebrání orgánů a   jistá smrt. Něco se zvrtlo a   šéf kliniky rozhodl,   všechny zlikvidovat. Ale   máme tu Lincolna 6-Echo a   Jordan 2-Delta, kteří si   spravedlnost vezmou na starost   a vysvobodí tisíce klonů od   předčasné smrti a lumpové   jsou vyšší mocí   potrestáni. Do půlky filmu   je to trochu nudný a   zdlouhavý, třeba kus filmu   ufláknout...
Pardal
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.11.2005
Zajímavý námět, ale to je   asi tak všechno. Proty co u   filmu nechtějí ani trochu   přemýšlet.
Rene1
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.1.2008
Myslím, že je to standardní   sci-fi, plné klišé. Hodně   připomíná Blade Runner.   Celkově se v tomto filmu   neodehraje nic překvapivého   nebo co bysme někdy neviděli   v jiném sci-fi.
Koimisto
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.3.2009
NIC MOC ...
Nevím proč, ale víc než 5   si tento film podle mého   nezaslouží. Něco mě celou   dobu rušilo, možná hlavní   herec EWAN McGREGOR (nemám ho   vůbec rád) ... nebo podle   mého chaotické prchání   hlavní dvojice - nevím, ale   celkem třikrát jsem koukal   na to, kolik zbývá času do   konce filmu. Konec byl navíc   podle mého nedotažený, co   to děcko JORDAN???
enejčel
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 4.5.2014
Film má několik záporů.   Šílený námět, herce,   zápletku, rozuzlení. Nuda,   nezáživný děj, který je   spíš dementní a slabé   herecké výkony. Od Michaela   Baye jsem rozhodně čekal   víc.
ja.rebel
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 5.3.2008
Sci-fi ..... žánr, který si   vždycky ráda pustím. Ovšem   po této opravdu   "akční, dramatické,   fantastické"   slátanině, si budu   pečlivěji vybírat.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih86173minih86173Croodsovi (2013) 
The Croods n
minih25895minih25895Život brouka (1998) 
A Bug's Life n
minih159616minih159616První člověk (2018) 
First Man n
minih139026minih139026Pistolnice Jane (2016) 
Jane Got a Gun n
minih125952minih125952Rezistence (2015) 
Insurgent n
minih45857minih45857Maska (1985) 
Mask n
minih47506minih47506G.I.Joe (2009) 
G.I.Joe: The Rise of Cobra n
minih146283minih146283Collateral Beauty: Druhá šance (2016) 
Collateral Beauty n
minih122973minih122973Cena svobody (2014) 
The Good Lie n
minih37185minih37185Ztraceno v překladu (2003) 
Lost in Translation n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Sexmise (1984)

 Sexmise (1984)
Sexmise n
Seksmisja
Žánr: komedie / dobrodružný / sci-fi
Země: Polsko
Režie: Juliusz Machulski

(remake)

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

09:00 - 09:45

1 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

ČT2 - Divoké světy

08:30 - 09:15

31 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:30 - 09:30

31 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:35 - 09:10

26 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10