Jeden svět

Komentáře uživatele petrusmev

petrusmev

petrusmev zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 996
...a bude hůř
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.7.2020
No tě pic... to tedy bylo   něco... syrový film o   máničkách v době totality.   Výborný počin, zcela se   vymykající z české   produkce, neskutečný   dokument doby.
...a Bůh stvořil ženu (Et Dieu... créa la femme)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.8.2014
Nevím, co vedlo Rogera Vadima   k natočení tohoto   příběhu. Zřejmě chtěl   varovat další muže před   krásnými ženami, které   umí člověka dovést k   nepříčetnosti - nelze žít   s nimi a nelze žít bez nich.   Možná chtěl jenom vydělat   balík peněz na atraktivní   krásce, což se mu povedlo,   přestože nezvolil líbivý   příběh.
„Babičky dobíjejte přesně!“
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.11.2014
Skvělý sci-fi nápad, ale   celý film nějak nemá   šťávu. Navíc z toho   čiší taková ta   socialistická snaha   pranýřovat sousedské   nešvary, častá v mnoha   českých komediích 70. a 80.   let.
10 pravidel jak sbalit holku
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 8.9.2015
Podbízivé téma, které   slibovalo mnoho komických   situací, bohužel se z nich   však vytěžilo poměrně   málo. Jsem z toho   zpracování docela zklamán,   zvláště z dialogů, které   byly zoufale prkenné, z   některých kostrbatých   scén, u kterých herci vůbec   nevěděli, co a proč mají   hrát, a ze stupidního   závěru.
2001: Vesmírná Odysea (2001: A Space Odyssey)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.4.2009
Ohromná vizuální podívaná   s dokonalými efekty   nádherně doplněná   klasickou hudbou. Po stránce   obsahové film originálně   provokuje divákovu fantazii,   záměrně dává víc otázek   než odpovědí, nechává na   každém, ať si domyslí   možnosti vývoje a smysl toho   všeho. Tím se stal kultem a   základnou a inspirací pro   mnoho dalších sci-fi.   Myslím, že klíčem k filmu   je scéna, kdy se letící   kost jako nástroj objevený   opicí změní na vesmírnou   raketu, a stejně jako si   opice těžko dovedla   představit něco takového,   tak si my těžko   představíme, co se stane po   podobném vývojovém skoku.   Ale přemýšlet, snít a   točit o tom filmy můžeme.
48 hodin v Paříži (Frantic)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.4.2017
Dojemný příběh mistra   filmového vyprávění Romana   Polanského o muži, který je   donucen v kafkovském   prostředí Paříže sám   vyhledat unesenou manželku.   Citlivě pomalým   vyprávěním, mužným   Harrisonem Fordem (spolu se   skvělým dabingem Petra   Štěpánka) a brnkáním na   erotickou strunu Emanuelle   Seignerovou je namíchán   napínavý koktejl.
5x2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.7.2011
Jeden z nejvíc hořkých   filmů, které jsem viděl.   Každá další scéna, ač   sladší, nechává čím dál   víc hořkou pachuť, protože   divák ví, jak to dopadne.   Kdyby se to promítalo od   konce, byl by to tuctový   příběh, takhle je to   úžasný zážitek.
7 dní hříchů
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 19.5.2014
Dobré téma, nic moc   zpracování. Téma mě   zajímá a na film jsem se   těšil. Občasné momenty   byly přesně takové, jaké   jsem čekal (atmosféra   horských sudetských samot   těsně po válce), děj jako   celek mě však zklamal -   chyba je podle mě v   nedostatečné vypravěčské   schopnosti. Jestli to bylo   dáno scénařem, mohl to   zachránit režisér, a nebo   scénař byl dobrý a   režisér to pokazil, nejsem s   to vysledovat. Nicméně mi   vyprávění připadalo hodně   kostrbaté, stylem - chvilku   dobré vykreslení atmosféry   a pak se vše rozplyne divným   dějovým zvratem (který sice   možná odpovídá   skutečnosti, ale v   dramatickém díle ruší   dojem), takže ve výsledku   docela zklamání. Je fakt,   že u nás vznikly   vynikající filmy z   podobného prostředí   (zvláště podle scénařů   Vladimíra Körnera), takže   jsem jako divák namlsaný a   nenechám se unést pouze   fakty. Film tedy beru víc   jako snahu o historickou   rekonstrukci, než o   umělecký počin na dané   téma, a kladně u něj   hodnotím pouze upozornění   na nejednoznačné a dříve   utajované události.
7 životů (Seven Sisters)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.4.2023
Super myšlenka se sedmerčaty   v době, kdy na rodinu je   povoleno 1 dítě. On každý   dobrý úmysl, který má   spasit lidstvo, se dřív nebo   později zneužije. Film byl   nečekaný krvák, čekal jsem   víc filozofování než akce,   ale nakonec to tak bylo   dobře. Noomi Rapace skvělá.
A co dál, doktore? (What's Up, Doc?)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.8.2016
Svižná komedie, ale dnes už   také pořádně vyčpělá.   Neustálá záměna tašek   silně unavuje, takže zaujmou   pouze břitké slovní   přestřelky, které se často   ani nedají stíhat.
A co když je to pravda? (Just Like Heaven)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.11.2015
Krásná duchařská pohádka,   která je ze začátku trochu   protivná, ale od scény v   baru, kdy duch lékařky   Elisabeth napovídá Davidovi,   jak zachránit člověka,   nabere úžasné grády a   dospěje k velmi romantickému   konci.
A nebojíš se, princezničko?
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 19.10.2014
Nemám příliš rád   filozoficko-melancholické   pohádky, ve kterých postavy   hluboce řeší své   psychologické problémy.   Připadá mi, že jsou určeny   spíš dospělým - které   dítě hloubá nad tím, zda   si 25letá princezna má vzít   50letého krále, byť by byl   sebemoudřejší? Ale třeba   to děti vidí jinak a   nastolení různých takových   otázek je pro je jejich   život inspirativní.   Zpracování nevybočuje z   řady studiových pohádek,   jen Lenka Pichlíková je tam   neuvěřitelně krásná a   kamera si toho náležitě   všímá.
A Walk in the Woods
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.10.2017
Procházka dvou stárnoucích   mužů pa Apalačské stezce   byla sice zábavná, ale   čekal jsem nějaká moudra a   ne jen povrchní vtípky.   Třeba bude ještě dvojka,   protože mužové stezku   nedošli a myslím, že by   mohli ještě něco říct.   Jinak Redford i Nolte   excelentní.
Absurdistán (Absurdistan)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.11.2018
Tak inspirace Kusturicou   zřejmá. Jinak svébytné   dílko, milé, poetické,   praštěné, absurdní,   pohádkové... s překrásnou   Kristýnou Maléřovou.
Ae Dil Hai Mushkil
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.8.2017
Se srdcem je to těžké
Vau, inteligentní film o   lásce - o tom, že   "láska je posedlost a   přátelství je mír". A   taky o tom, že   "neopětovaná láska je   velmi krásný pocit, který   dělá člověka   silným".
Agent 69 Jensen i Skorpionens tegn
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.10.2014
Bláznivá komedie jako   parodie na bondovky nebo   růžové pantery přitvrzená   (nebo možná odlehčená)   bizarními erotickými   hrátkami. Tvůrci se   skutečně vyřádili a   natáčení musel být jeden   velký mejdan.
Aida
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.9.2020
Přepjatá snaha převést   divadlo na filmové plátno je   neskutečně bizarní, ale   Sophia Loren a hudba Verdiho   jsou nanejvýš skvostné.
Akta Golgotha (Akta Golgoty)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 12.4.2016
Obdivuji scénaristovu   fantazii, jak důvtipně   dokázal udržet při životě   hlavní dvojici - křehkou   dívku a nagelovaného   doktora, kteří bez úhony   přežijí rvačku, střelbu,   honičku v autě, skoky z   desátého patra do   protějšího domu nebo do   vyhlídkového autobusu,   mučení, utopení s kamenem   přivázaným na krku,   upálení u kůlu, a vůbec   spiknutí celého Vatikánu   proti nim. Skutečnou perlou   je pak v Ježišově hrobě   nalezený zlomený scarabeus   coby indicie hledat klíčové   dokumenty pod zaseklou   sedačkou v broukovi VW...
Alenka v říši divů (Alice in Wonderland)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.8.2014
Přiznám se, že příběhy   podobného druhu jako Alenka v   říši divů nemám příliš   rád - lze v nich vymyslet   cokoliv, aniž by to mělo   logiku, a stává se z nich   přehlídka přebujelé   fantazie. Tím spíš vítám   snahu o aspoň trochu   uchopitelný příběh s   přesahem do skutečného   života, abych prostě jen   tupě nezíral. V Burtonově   Alence je to tak napůl.
Alenka v říši divů (Alice in Wonderland: An X-Rated Musical Fantasy)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.8.2014
Vcelku vkusné péčko s   poučným smysluplným   (smyslným) příběhem,   legračními kostýmy a   regulérními muzikálovými   písňovými a tanečními   čísly. Zajímavá třaskavá   směs muzikálu a nevázané   erotiky.
Alenka v zemi zázraků
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.12.2019
Bál jsem se ze začátku, že   se film utopí v bezbřehosti,   ale čím víc ke konci, tím   poetické vyprávění   dostávalo větší smysl a   variace na Carrollovu Alenku   nabývala na zajímavosti.
(Ale stejně by chtěl   vědět, proč já jsem já.)
Alice
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.1.2016
Díky bylinkám čínského   lékaře se dostala do jiného   stavu vědomí, odhodila   závoj iluzí a konečně   viděla věci, jaké   skutečně jsou. Uvědomila si   sama sebe a svou cenu na tomto   světě. Allenovo čisté   filmařství.
Alice ve městech (Alice in den Städten)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.11.2010
Film nemá zrovna závratné   tempo, ani příběh není   bůhvíjaký, ale Wenders umí   vyprávět obrazem, zaujmout   atmosférou a nadchnout   černobílou kamerou. Co se   týká myšlenkového   obsahu/přesahu, pokud divák   zároveň s   promítačkou/přehrávačem   nezapne vlastní hlavu, dívá   se zbytečně.
Alois Nebel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.12.2018
Tak výtvarná stránka na 120   %. Příběh zadumaný trochu   víc než muselo... ony ty   jesenicko-rychlebské hvozdy,   zaniklé vesnice,   všudypřítomné stopy   odsunutých sudetských   Němců a socialistický   marasmus poválečných   přistěhovalců k tomu   přímo svádějí...
Americké dopisy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.1.2015
Velký potlesk České   televizi za odvahu vybrat   zrovna tento námět a   zpracovat jej na úrovni   odpovídající velikosti   Antonína Dvořáka.   Životopisné filmy o   hudebních skladatelích mám   rád, propojení jejich   života a hudby bývá   vzrušující, a to se v tomto   filmu povedlo.
Amores perros – Láska je kurva (Amores perros)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.4.2006
Skvěle drsný film. Stavím   Amores Perros výše než 21   gramů, který mi připadal   překombinovaný a místy   hollywoodský. Amores Perros   nemá chybu.
Anděl hledá lásku (Engel sucht Liebe)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.2.2016
Horší varianta Nebe nad   Berlínem, a zároveň lepší   varianta Ingy Lindström. Pro   milovníky romantických   vánočních filmů je to   koukatelné. A Yvonne   Catterfeld je neuvěřitelně   podobná mladé Romy   Schneider.
Anděl Páně
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.12.2016
Pěkná pohádka, tak jak to   Jiří Strach umí. Hlášky   na nebesích vtipné, děj   dole na zemi občas   rozvleklý, celkově hodně   originální.
Anděl Páně 2
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.12.2016
Chytré a milé. Někdy až   moc vtipné - hláškování   na nebesích se ani nedá   stíhat, dole se naopak děj v   některých okamžicicích   zadrhává. Ale celkově   stejně jako jednička hodně   originální.
Andílek na nervy
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 7.11.2015
Slibná myšlenka pro dobrou   komedii, ale jednak hrozně   napsáno a jednak hrozně   natočeno. Tvůrci se bohužel   vydali po chodníčku   vyšlapaném Zdeňkem   Troškou, asi je to   jednodušší, než přijít s   něčím vlastním. Další   česká komedie z posledních   let (možná už desetiletí),   které chybí základní   řemeslo.
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10