Jeden svět

Komentáře uživatele efCZa

efCZa

efCZa zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 916
...a bude hůř
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.4.2007
vcelku dobrý film, nejen o   absurditě minulého režimu,   ale také o lidech, které   režim pokřivil a o těch,   kteří se nedali(nebo dát   nechtěli). Na můj vkus je   někdy až příliš   "vysmažený",   čímž pro mě pozbývá na   věrohodnosti a stává se   fraškou...většinou se to   však podaří ukočírovat   taktak na hraně. co mě ale   naprosto překvapilo - a to ne   příjemně - byl závěr,   který je tak useknutý, či   násilně přilepený, že   dává ránu mezi oči.   Doporučuji odejít z   promítacího sálu 5 minut   před koncem.
10 000 př.n.l. (10,000 B.C.)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 16.11.2008
Hodně špatná pohádka...ne   neoriginální nápad je   zpracováním totánlě   pohřben...rastafariáni a   masajové bojují proti   starým otrokářům z   Egypta...prostě hrůůůza.   Zpracování se mi vůbec   nelíbilo....rádoby špinaví   mužíci s nádherně   vymytýma dredama a   sněhobílým úsměvem   následují jedinou modrookou   holku, co si ani neumí   namalovat oči, ale make-up si   udělá dokonalý (ja bych ze   za ní přes půl kontinentu   teda nehnala)....příběh   slabý, lidé vypadají jako   umělí, efekty taky nic moc -   akorát ti mamuti při lovu   šli...a to je zoufale   málo...
10 důvodů, proč tě nenávidím (10 Things I Hate About You)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.11.2005
vydařená moderní variace na   klasické zkrocení zlé   ženy...moderní, romatické a   dost vtipné...co víc si   můžeme od romanticke komedie   přát? a navíc herecké   obsazení je hvězdné...
10 minuta
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.11.2008
Krátký film, který však   řekne mnohem více, než   kdejaký dvouhodinový. Staví   na kontrastu dvou prostředí,   dvou lidí, dvou různých   prostředí k životu, resp. k   smrti.
V jednoduchosti   je krása, zde je v   jednoduchosti a stručnosti   jasná myšlenka.
12 opic (12 Monkeys)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.1.2005
sabotáže na pozadí časem   omezeného výletu do   minulosti. Zajímavý   příběh, poutavý. Pokud   máte rádi sci-fi, napětí i   akci je to ta správná volba.
2012
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.12.2009
Další katastrofický film,   který nevyčnívá ničím z   řady. Opět zde bude několik   hrdinů, kteří zahynou,   opět se zde dá dohromady   nový pár a kupodivu to   znovuzcelí jednu rodinu.
Dovolila bych si říct,   že už to všechno zde bylo.   A ne jednou. Sice zde jsou   dobré efekty, ale v   někerých chvílích mám   pocit až neskutečna - když   s malým letadélkem potřetí   podletí padající mrakodrap,   už mi to nepřijde úžasné,   jen nevěrohodné. Celkově se   mě film nijak moc nedotkl,   tak nějak jsem se s herci   neztotožnila. Vůbec jej   nechci zavrhovat, ale nic   extra nepřináší...nemít   tak úžasné efekty, byla by   to vcelku nuda. ..takže   poslední doporučení:   videět to někde jinde než v   kině na velkém plátně s   prostorovým zvukem nevá   cenu.
(a prosím! ať   už někdo natočí film, kde   se skvělý-úžasný-skoro   božský americký prezident   neobětuje)
21 gramů (21 Grams)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.10.2004
nezkousejte odejit od tohoto   filmu ani na chvili, mohli   byste se zratit, v prostrizich   do minulosti a soucasnosti   jednotlivych postav...i kdyz,   odejit vas nejspis ani   nenapadne, protoze film vas   strhne...kameraman zaslouzi   metal.
27 šatů (27 Dresses)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.4.2008
po delší době se vyskytla   romantická komedie, která mi   nejenom přišla vtipná, ale   navíc i romantická. Není to   veledílo, ale je to svižně   napsané - a velice mně   překvapila Katherine Heigl,   která je velice   přirozená....a také James   Marsden, od kterého jsem   očekávala, že bude jen   takový gumový panák.
Film se nesnaží   vykrádat jiné, sází na   zavedené postupy, ale   neždíme slzy a nebombarduje   city...proste pohodička....s   velkou dávkou pravdy(ten o   kom si myslíme, že ho   milujeme, nemusí být ten,   kterého doopravdy   milujeme)...
32. srpen na Zemi (Un 32 août sur terre)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.11.2016
velmi zvláštní film... je   to lovestry a není, je to   něco, co jsme už 100x   viděli, ale není.. vlastně   ani zpracování námětu   ne/opětované lásky není   nijak revoluční, ale na   druhou stranu je velmi   jímavě a citlivě   vykreslená atmosféra toho   vztahu, citu... v podstatě se   celý film nic nestane, ale   úplně to stačí, abych si   odnesla zážitek
500 dní se Summer ((500) Days of Summer)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.9.2015
Toto není romantický film s   happyendem, zazní v prvních   minutách filmu... a je to   tak. Přesto celýpříběh   vyznívá pozotovně, že pro   každého je v životě   nachystáno to, co vkládá a   co očekává.. a nebo naopak   to, co vlastně vůbec   nečeká.
V růběhu   zaznípár nečekaných   mouder, jinak film dobře   balancuje na hranic romatiky a   ironie (snad to bylo   chtěné)... nijak extra   nevyniká, ale taky neuraí,   nenítrapný. Dobrá, slušná   oddychovka.

A   opět: Joseph Gordon-Levitt   taaaak není můj typ :(
5x2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.9.2005
ten film ma byt o vztahu, coz   bych volne prelozila o sexu.   je velmi zajimave zpracovany,   vlastne retrospektiva vztahu v   jeho nejsilnejsich okamzicich   pusobi syrove, ale uprimne   receno doufam, ze takovechto   vztahu neni moc...obycejny   vztah to nebyl...a diky tomu a   hereckym vykonum(+scenar) neni   obycejny ani film. myslim, ze   ohlasy mohou byt dobre nebo   spatne, a ze nikdo nerekne, ze   je to film nemastny neslany...
60 sekund (Gone In 60 Seconds)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.1.2005
Děj je jednoduchý až   prostý, předvídatelný.   Uznávám. Ale atmosféra   filmu je hlavně o autech a o   posedlosti silnými motory.   Až druhotně o   zodpovědnosti, rodině,   lásce...
Kdo má rád   rychlá, hezká auta (a   Angelinu Jolie nebo Nicholase   Cage za volantem) ten si   užije. Závěrečná hodička   Cage v Eleanoře skrz celé LA   nemá chybu...a prý odřídil   většinu sám :o)
911 Mysteries Part 1: Demolitions
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.5.2008
Konečně se našel film,   který nedělá ze všech   lidí bezejmené   hrdiny...dělá z nich   oběti....oběti   nějaké\větší POLITIKY. To   je přesně to, co vylývá z   tohoto filmu...to, že lidé   nejsou nic jiného než stádo   naprogramovatelné k tomu,   uvěřit něčemu, co se jim   prostě říká dost   dlouho.
A tento fil je   jiný. Zkouší jít pod   povrch věcí, abych tak   řekla trošku vědecky -ale   nevyhýbá se okrajově ani   politice. Pokud se toto v   Ameru široce rozšíří,   dám ji ještě   šanci...zařadit se mezi   "normální" lidi...
A co když je to pravda? (Just Like Heaven)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.11.2006
poměrně jenoduchá a   přímočará romatika, která   staví na Reese   Witherspoonové, což he   dobrý th. Jinak ale nic moc.   Příliš si s dějem   nepohráli,,,a z mého   hlediska nebylo obsazení   Marka Ruffala do role   "milence" vůbec   chytrým tahem.
A-Team (The A-Team)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.6.2010
Jako mírně lepší průměr   hodnotím z pozice toho, že   jsem za tento film   neplatila..a beru ho jako   pilotní k seriálu. Protože   jinak..o-ou. I když jsou   vybraní prima herci, prostě   se nejedná o nic jiného než   sled přestřelek a určitý   děj, který by ale bylo   možno vtěsnat do   půlhodinky.
No, berme   to, jak to je - nenudila jsem   se, opravdu rychle to uteklo,   na "kluky" se taky   dalo dívat a nebylo to   úplně blbé - ale to je   úplně vše...nic víc   nečekejte.
A.I.: Umělá inteligence (A.I.: Artificial Intelligence)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.1.2005
potenciál filmu, je veliký a   taky velice nevyužitý. Je   zbytečně zdlouhavý až   působí vyloženě roztahaně   a unaveně.
Aeon Flux (Æon Flux)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.2.2006
jednoduše shrnuto se nejedná   o žádnou novinku žánru.   Děj je předvídatelný a   herecké výkony   očekávatelné. Přesto   působí film   vyváženě-žádný extra   trhák, ale ani ne propadák.   Hlavní náplní děje jsou   hlavně souboje, střílečky   a trocha gymnastiky - jak to   už známe. Nad některými   dějovými zvraty doporučuji   nepřemýšlet (viz: jak se   může lidstvo samovolně po   400 letech uzdravit, když   jsou vyšichni neustále   klonovaní?) a raději se   bavit tím, co film nabízí.
Aféra Thomase Crowna (The Thomas Crown Affair)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.3.2011
Dalo by se říct, je film   malinko šablonovitý, ale v   tomto případě to vůbec   nevadí - divák dostane to,   co očekává...malinko   mapětí, vtipu a hlavně   zajímavou zápletku.
Hlavní hrdinové jsou   vybráni velmi dobře - šarm   z nich úplně tryská a svoje   role hrají velmi přirozeně.   Děj je také skvělý -   žádné střílečky, jen   poctivý plán...takový   předchůdce Dannyho   parťáků.
Agent bez minulosti (The Bourne Identity)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.10.2004
i dnes je to stále kvalitní   film, s myšlenkou, jejíž   pointu se nedozvíme hned na   počátku filmu...a v akčním   trháku sledujeme spolu s   ním, co je vlastně zač.   Hlavně Matt Damon zde   exceluje a ukazuje další   možnosti svého širokého   herectví - akční hrdina mu   sedí taky jak ulitý.
Agora
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.10.2010
Jeden z hezkých historických   (velko)filmů poslední doby,   který tak nějak zapadl.   Zajímavý příběh ženy, na   jehož pozadí běží dějiny   - otrokářství,   křesťanství a jiná   zla...
Hlavní   myšlenku filmu říká sama   Hypatia - v co věří? - v   rozum. A právě o svobodě   rozhodnutí celý film je.   Alespoň podle mne.
Protiklady jsou zde   Hypatia a její otrok - oba   čelí mnoha rozhodnutím, a   ač ona zaplatí životem,   zemře svobodnější než   osvobozený otrok, kterým   dějiny v podstatě jen   zmítají.
Přezevšechno jsem však   film nazvala pouze hezkým,   sám tak nějak osciluje mezi   velkofilmem a komorním   dramatem, aniž by se   přiklonil na jednu stranu,   což mu myslím škodí.   Přesto herecké výkony   kvalitní a poseltví pro   otevřené lidi taky jasné   (ovšem bez zbytečného   patosu - děkuji).
Ajťáci (The IT Crowd)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.10.2007
prostě britský styl! a   přestože ne vždy britský   styl miluju, je tohle to   pravé - vtipné, vtipné a   znova vtipné.   "ajťáci" jsou   vylíčeni jako naprostí   exoti a lidé mimo   realitu(nebo v jiné dimenzi,   chcete-li), což v podstatě   opravdu jsou, takže je to   navíc ze života.
Akta X (The X Files)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.1.2009
Akta X považuji za První.   Jako první měli drahou   výpravu, kvalitní příběh   v každém díle a hooodně   propracovaný scénář.   Neříkám, že všechny díly   měly kvalitu skvělou, ale   oceňuji, že nebyl velmi   výrazný a dlouhodobý pokles   za celých 9 sérií. Tvůrci   se neustále snažili   přicházet s něčím novým,   ale přitom se drželi   ústředního tématu.   Důležité bylo také   obsazení hlavních rolí - a   kdo by neznal dnes Muldera a   Scullyovou, že? takže to se   zcela jistě podařilo.
Alias
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.9.2008
Proč jsem dokoukala první   sérii je mi stále záhadou.   Každý díl je ohraničen   jednou misí - první série   také slouží k seznámení   se Sidney, její rodinou a   zázemím...a přesto, že se   nejedná o nic převratného,   jsou díly napínavé a   končí vždy v   nejnapínavějším okamžiku,   kdy dojde k něčemu   neočekávanému..

Další série dále   rozválí příběh.   Problémem pro mne je opět   vysílání 1 dílu týdně,   což mi dost kazí   "požitek". Přesto   i v dalších sériích   nemizí napětí, ojevují se   nečekané dějové zvraty...a   taky konečně Michael Vaughn.
All Inclusive
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.10.2015
Trochu černá komedie, řekla   bych...nebo spíše ze života   ;) V podstatě se rovnou   ocitáme mezi 3 ženami,   které jsou pevně svázány   rodinnými pouty, ale jinak   spolu v podstatě nefungují.   A náhle se u příležitosti   matčina jubilea a   "úmrtí" otce   snaží naučit spolu   vycházet. Aže to není   vzhledemk jejich povahám   nijak snadné. Samozřejmostí   jsou vtipné situace, dialogy   a sem tam podstrčené   životní moudro..
Celý příběh stojí a   padá na hercích, kteří   (podpoření skvělým   scénářem) jsou velmi   přirození. Nejedná se o   komedii, kdy se budete smát   nahlas, ale spíš plnou   uchechtnutí..
Amélie z Montmartru (Le febouleux destin d'Amélie Poulain)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.2.2008
film nabitý pozitivní   mírnou energií, který je   úsměvem a pohlazením po   duši. Obsazením Audrey do   hlavní role byl jeden z   nejlepších tahů (i když   její každý další film mi   už přijde slabý odvar).   Dílko je doplněno o   chytlavou hudbu, která   dokresluje každou důležitou   scénu. Výborné i na   poněkolikáté.
Amorův úlet (Wedding Daze)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.9.2008
Weding daze je milá   bláznivinka o tom, že najít   skutečnou lásku lze takřka   kdekoliv a ani to nemusí bý   nic extra těžkého nebo   zdlouhavého. Proustě na   něj/ni kouknete a víte(nebo   aspoň tušíte). A na téhle   vlně jede celý film.   Hlavním - skvělým - tahem   bylo obsazení hlavích   hrdinů, kteří hrají tak   nějak normálně i ve   vypjatýh situacích a   neždímou to do krajnosti.   naopak rodičové obou   mladých jsou opavdu DOST   přitažení za vlasy, ale   vzhledem k tomu, že o ně   opravdu nejde, plní funkci   podružných (nebo   druhotných) bavičů, kteří   přicmrndávají hlavní   dvojici, kterým to spolu   prostě fuguje. Dost   podstatnou úlohu hrála i   hudba, která vtipně   dokresluje některé scény   příběhu (Doporučuji sehnat   song Inches and falling (i   love love) - zpěv The   Format). Pokud tedy chcete   rozvenou, ale ne přes-míru   romantickou komedii, je toto   správná volba.
Amy
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.3.2017
Nejsem si jistá, pro koho je   film určen, zda po sklaní   fanoušky, nebo pro ty, co Amy   neznají... nevím.   Každopádně mě chybí   větší faktografie, posléze   jsem se ztrácela, kolik jí   vlastně je a jak dlouho už   je "v byznysu"...  
Na druhou stranu   seskládat takto film z   rozhovorů a dostupných   zdrojů je obrovský kus   práce, který funguje. Na to,   že se jedná o dokument o   zpěvačce se mi zdálo, že   tam byla hudba zapojená   poměrně málo. Trošku mi   chybělo i nějaké   zhodnocení (asi). Neříkám,   že měl režisér nakonci   zhodnotit jednání otce,   manžela.. ..papparazziů..   ale nějaký lidštější   rozměr mi trošku chyběl.
Anakonda (Anaconda)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 18.2.2008
průměr nad průměr, což   dává výsledný podprůměr.   Herci se nijak extra   nesnaží, on je k tomu   scénář ani moc nenutí, jen   anakonda se občas blýskne. I   když reálné to moc není,   sem tam na nějakou tu   lekačku řada taky dojde -   což já opět ráda nemám,   takže co je na filmu hezké?   snad jen občas příroda.
Anděl Páně
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.12.2006
opět po delší době   pohádka, která je kvalině   udělaná a vrací se k odkazu   našich nejlepších, léty   prověřených pohádek.   Dobře ávkuje jak humor, tak   ponaučení a na dialogy se   nedívá jako na něco   podružného, ale jako na   nositele děje. Jednoduše   řečeno propracovaná   pohádka, která se dá vidět   několikrát.
Android: Apokalypsa (Android: Apokalypse)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.3.2008
šeď, šeď a nuda. To by   člověk neřekl, co někdo   může takřka dvouhodinovým   filmem neříct. Herecké   výkony strašné - až na   android...ti opravdu byli jak   umělí. Ale na druhou stranu   ostravedlňuji herce - kde   není děj, není co hrát.  
Hvězdičky jsou pouze   za Scotta Bairstowa, na   kterého se mic pěkně   kouká. jinak ten film(jako   jeen z mála) nestojí ani za   zhlédnutí.

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

09:00 - 09:40

33 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

ČT2 - Výborná SHOW

09:25 - 10:10

8 minut již uběhlo
37 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:35 - 09:35

58 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

Prima - Zalez do spacáku (2024) [TV se...

09:25 - 10:35

8 minut již uběhlo
62 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190271
Osobností: 697371
Fotografií: 762965
Plakátů: 375674
Obsahů a biografií: 177913
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10