Jeden svět

Komentáře uživatele green-tea

green-tea

green-tea zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 1462
...a jitra jsou zde tichá (A zori zděs tichie)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.12.2009
Film režidéra   Rostockého,který se silně   vymyká bývalé tradiční   sovětské válečné tvorbě   - a právě to jej činí tak   zajímavým. Téměř lyrický   příběh o neokázalém   hrdinství několika mladých   dívek říká o Velké   vlastencké válce a boji   sovětských lidí proti   fašismu víc,než padesát   jiných, nabubřelých a   ideologií prosáklých   snímků dohromady. Punc   opravdovosti filmu dodává i   fakt, že oba scénáristé -   tj. autor knižní předlohy   B. Vasiljev i režisér S.   Rostockij, sami patřili mezi   zkušené válečné   veterány.
0:1 do poločasu (Do przerwy 0:1)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.6.2009
Tenhle seriál zaujal spíš   mého bráchu a on si na něj   i po létech dobře   vzpomíná. Mně, coby holce   byl celý turnaj v kopané   ukradený a dívala jsem se   hlavně kvůli překrásným   očím Romana Wilhelmiho.I   když tady hrál pěknýho   prevíta... Jo, láska v osmi   letech,to je síla,vážení!   :-))

Tak jsem   po letech do seriálu opět   nakoukla - a viděla ho   úplně jinýma očima nežli   před těmi cca 40 roky.   Náhled na příběh samotný   se ani tak nezměnil, ale   najednou jsem si uvědomila tu   bezútěšnost otřískaných   ulic, ve kterých se ti kluci   pohybovali. Docela smutný   pohled na tehdejší polskou   realitu. Ale zase velké plus   pro filmaře, že nic   nelakovali na růžovo.
1. MISE
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 7.4.2022
Jen silní přežijí...
No, já evidentně moc silná   nebudu, neboť jsem   nepřežila víc, než tři   epizody této   vojensko-lékařské   slátaniny a na další díly   mi nezbylo sil. Už jen to   zneužití Krylovy písničky   mi zvedá tlak a mlží zrak.
10 000 př.n.l. (10,000 B.C.)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.2.2011
Mamuti a pyramidy, jak se to   rýmuje? Historicky nijak, ale   tady k sobě mají sakra   blízko. Ale co, do pohádek a   sci-fi žánru se toho   vejde... Filmík má pěkně   provedenou výpravu a za   podívání rozhodně stojí.   Hezky se bavte a hlavně to   všechno berte jako čirou   fantazii, nikoliv jako   dokument o roku 10 000 př. n.   l.
P.S. - naprostý   souhlas s kolegou   "matejem69" : ty   vysoké hlásky některých   bojovníků byly příšerné.   Že by kastráti???
1890
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.1.2018
Seriál s okázale   nadstardandní výpravou,   pěknými kostýmy i lokacemi   a vcelku zajímavým, jenže   bohužel až nezáživně   pomalým dějem. Co mi ale   vadí (ba přímo irituje)   nejvíc je hudba, která   místy velmi nepříjemně   přehlušuje mluvené slovo,   takže mi vždycky nejméně   polovina textu uteče. Ač   jinak se slovenštinou   žádné problémy nemám, v   tomto případě bych s   povděkem přijala titulky.
2012
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.11.2012
Kdo očekává nějaké   sofistikované drama s   hlubokým poselstvím, bude po   zásluze zklamán, ale kdo se   spokojí s něčím méně   duchaplným, zato však   efektně zpracovaným, ten si   přijde na své.Já se v tomto   případě rozhodla být ten   druhý případ, protože   tuhle trikově výbornou   pohádku pana Emmericha by   bylo škoda minout bez   povšimnutí.
2012 – Mayská proroctví a kruhy v obilí (Mayan Prophecies and Crop Circles – An Extraordinary Connection)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.12.2012
Nu, dnes už sice víme, že   obávané datum 21.12.2012   konec světa nepřineslo (nebo   že by chybka v   dešifraci???), ovšem nad   kruhy v obilí se otazník   vznáší dál. Podvod nebo   poselství? Kdo ví... Jednou   se to možná dozvíme - a   nejspíš tím přijdeme o   jednu hezkou iluzi. Anebo taky   ne.
3 + 1 s Miroslavem Donutilem
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.4.2016
Kvalita jednotlivých epizod   sice dost kolísá, ale   herecké umění M. Donutila   dokáže udržet lajnu v   přijatelných mezích, takže   vyložených trapností se tu   divák obávat nemusí.   Jednoduchá, leč solidně   ztvárněná televizní   zábava, stylově   připomínající někdejší   "Bakaláře".
5 proti 5
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.1.2010
Tak i já se připojím a   nostalgicky si postesknu nad   odchodem Petra Novotného z   tohoto, jinak vcelku   zajímavého projektu. Dívám   se dál, ale už to přece   jenom není ono... Tak už se   nedívám, není na co - s P.   Lesákem šel celý pořad   definitivně pod kytičky.
50x a stále poprvé (50 First Dates)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.5.2015
Lehce ujetá komediální   romanťárna s neotřelým   námětem a originální   pointou. Má to vtip, má to   spád a má to - kupodivu - i   docela inteligentní   myšlenku. K dobré pohodě   navíc přispívají také   scénky s Henryho mrožími   kamarády (pokud zrovna   neblinkají) a roztomilým   tučňáčkem.
A jitra jsou zde tichá (A zori zděs tichije...)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.9.2017
Velice zdařilý remake filmu   režiséra Rostockého, který   mne oslovil téměř stejně   jako jeho původní verze.   Novější snímek je sice   kratší, ale stejně   napínavý (a možná i   akčnější) nežli originál   z roku 1972, takže diváka   upoutá k obrazovce, navzdory   tomu, že je jasné, jak to   všechno musí skončit.
A zlehka zazvoní
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.3.2011
Naše babička absolutně   nesnášela, když se v zimě   doma nezavíraly dveře a   tahle inscenace ji přímo   iritovala: "Barák jako   hrom a všichni se tam   courají sem tam, jakoby se   nechumelilo! To bych ráda   viděla, kolik by platili za   uhlí..." hudrovala u ní   vždycky. Snad právě proto   mi ten film tolik roků   utkvěl v paměti, i když se   mi nikdy vlastně moc   nelíbil. Anebo lépe řečeno   - nebavil mne.
:-))
Ace Ventura: Zvířecí detektiv (Ace Ventura: Pet Detective)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.5.2011
Po shlédnutí jsem byla   trošku v rozpacích, zdali   mám Zvířecího detektiva   řadit ještě mezi komedie,   anebo spíš už mezi   trapnosti... No, i když prý   existuje i nějaké   pokračování, já osobně ho   asi vyhledávat nebudu...
Addamsova rodina (The Addams Family)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.11.2020
taková (skoro) normální rodinka
Bezvadná morbidní komedie,   plná výtečně   černo-černého humoru i   hlubokých citů. Addamsovi   sice působí poněkud   výstředně, ale v podstatě   řeší stejné problémy jako   běžní smrtelníci. Jsou   sice strašidelní, ale   nikoliv bezcitní, mají se   navzájem rádi, v nouzi si   pomáhají a umí táhnout za   jeden provaz. A co mě na   celém filmu uchvátilo snad   nejvíc? No přece jedinečná   taneční kreace Festra a   Gomeze v jejich   nezapomenutelné Mamušce...
Addamsova rodina 2 (Addams Family Values)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.11.2020
Addamsovic rodinu osud   nešetří ani v druhém   díle, takže divák se i zde   dočká doslova nálože   vtipných gagů, morbidních   scének a   "krvelačného"   humoru. Narodí se jim   rozkošné třínohé miminko,   strýček Fester se zamiluje a   obě starší děti si   "užívají"   nuceného pobytu na letním   táboře. Film se plně   vyrovná předchozímu dílu,   opět jde o vynikající   podívanou pro celou rodinu.
Adéla ještě nevečeřela
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.11.2010
parádní parodie
Neohrožený americký   detektiv Nick Carter, bodrý   pražský komisař Ledvina,   "rozvrkočená"   Květuška a další postavy   téhle výborné komedie s   podlým baronem Von Kratzmarem   a jeho nenasytnou květinkou v   čele... Dobře se u ní   bavte, ale pozor na pejsky a   jiné domácí mazlíčky - co   kdyby náhodou zase byla   Adélka zrovna při chuti! :-)
Advent
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.4.2016
Jedna z adaptací knižní   předlohy, kterou se podařilo   na filmový pás přenést   takřka dokonale! Všechno je   tu přesně tak, jak jsem si   to představovala při čtení   románu - ustrašený Metúdek   utíká před ranami svého   otčíma, jeho maminka se   utápí v žalu a ze zlých   očí M. Vášové jde opravdu   strach...
Ach, ty vraždy!
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.10.2012
Štramanda J. Bohdalová v   sérii převleků, mezi   kterými snad chybí jenom   kreace na Švandu dudáka,   tahá z bryndy svého   milovaného vnoučka. K   napínavé a nervy   drásající kriminálce má   tohle dílko sice hodně   daleko, ale jako příjemná   večerní oddechovka se   určitě neztratí.
Mě osobně asi nejvíc   oslovil "Hřích   profesora Sodomky" - a to   jak námětem, tak i   provedením.
Akce Bororo
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.4.2010
"Kapka vody navíc a   Bororo už ne život, Bororo   pak nic..."

Pěkně zpracované   sci-fi, opírající se o   reálnou postavu A.F.Friče a   jeho poznatky z cest. Frič   věděl o tom, že Indiáni   používají kurare nejenom   jako smrtící jed, ale i jako   význačný lék. Ale že se o   něj budou zajímat dokonce i   Marťani (nebo odkud to ti dva   byli), to by ho určitě ani   ve snu nenapadlo.
Akta X (The X Files)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.12.2010
Při svém prvním uvedení   byly AKTA X jako rána do   palice - šokující a   neuvěřitelné. Nálepku   kultovního seriálu si plně   zaslouží, i když postupem   času se mírně opotřebovaly   a poslední řady už moc   mrazení v zádech   nepřinesou. Ale sympatické   dvojce Mulder - Scullyová   (mimo kameru se prý těžce   nesnášeli) to diváci i tak   rádi odpustí.
Aladin (Aladdin)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.4.2021
„DŽINE, PŘEJU SI...“
Muzikálový příběh   mladého zlodějíčka Aladina   a jeho kouzelné lampy   bohužel značně utrpěl   estrádními popěvky,   povětšinou nemajícími s   tajemně exotickou krásou   Orientu pranic společného.   Přesto film nabízí   nádhernou výpravu, fešného   džina i nezbytnou špetku   moudrého humoru. Disneyovský   styl se nezapře, ale nijak   neirituje a v tomto případě   se u něj dá docela dobře   pobavit.
Aladinova lampa (Volšebnaja lampa Aladdina)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.11.2010
Dlouho jsem si nebyla jistá,   zdali jsem tuhle pohádku jako   malá viděla, anebo ne...   Včerejší televizní   repríza mě naštěstí   vrátila do dětství,i když   více než děj samotný se mi   vybavilo bílé město,   mohutný džin z kouzelné   lampy i zlý čaroděj,   kterého na konci vyhání   svými rohy koza Aladinovy   maminky... (Ta koza se mi tam   líbila snad nejvíc - možná   proto, že podobnou jsme   mívali i doma)
Alf
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.2.2012
Na Alfa jsem se před lety   párkrát podívala se svými   kluky, ale nijak zvlášť mě   nezaujal. Oni se přitom   vždycky hrozně nasmáli,   takže to asi něco vtipného   v sobě mít musí. Ale jestli   se dívají i jako plnoletí,   to nevím - nicméně myslím,   že ani ne.
Alois Nebel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.4.2012
Bodíky uděluji především   za skvělou animaci,   nádhernou muziku (s V.   Neckářem v čele)a v   neposlední řadě také za   moje milované železniční   prostředí (jsme s Lojzíkem   kolegové). Samotným dějem   filmu sice už tak nadšená   nejsem, ale budiž - těch 7*   si tenhle zajímavý počin   určitě zaslouží.
Amadeus
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.7.2009
"Ty jdeš ná Amádea???   Hm,to se ti líbit nebude, je   to děsná nuda..." -   těmito slovy mne kdysi   kamarádka   "navnadila" před   návštěvou kina. Ale já na   ni naštěstí nedala a   udělala jsem moc dobře.   Protože tenhle film o   životě světoznámého   hudebníka a skladatele je   fakt NĚCO! Kromě Mozartovy   nádherné muziky,která zní   celým dílem se tu   seznámíme i s jeho   komplikovanou osobností.
Amazing Race: O milion kolem světa (The Amazing Race)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.3.2014
Bublající emoce, potoky   adrenalinu a pr**le v jednom   kalupu... Získat výhru tady   není nic jednoduchého, ale   to věčné hledání obálek,   shánění taxíku a hádky   mezi soutěžícími mi po   chvilce sledování leze   krkem. Z navštívených míst   (často opravdu hodně   zajímavých), kterými   soutěžící doslova   prosviští jim toho v mysli   asi moc nezůstane. A   divákovi také ne...
Amazonka (Amazone)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.5.2021

Jednoduchá a značně   infantilní, ale jinak docela   pohodová komedie s pozitivní   atmosférou a téměř   sedmdesátiletým, ale pořád   kouzelně charismatickým   J.-P. Belmondem v hlavní roli   morousovitého děduly. Když   se přidá i kapka humoru,   špetka romantiky a pár   drobků dobrodružného   fantasy žánru vyjde z   AMAZONKY solidní zábava s   bonusem v podobě pohledů na   krásné přírodní scenérie   amazonského deštného   pralesa. Sice žádný   supercloumák, ale pro   nenáročný relax jako   stvořené.
Amundsen
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.1.2021
Pro mě bohužel mírné   zklamání - čekala jsem   něco jiného, než   dlouhosáhlé vyprávění   Roaldova bratra a hlavně mi   chybělo víc informací z   jednotlivých Amundsenových   expedic. Na druhou stranu   oceňuji, že je tu zmíněna   i ta temnější tvář   slavného polárníka: jeho   umíněná sebestřednost, bez   které by ale nedokázal to,   co dokázal. I když je   otázka, jestli všechny ty   oběti za to stály...
Anděl na horách
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.1.2010
Gustav Anděl opět na   dovolené - tentokrát v   zasněžených Tatrách. A   znovu, jak už je jeho zvykem,   s celou kupou komických   problémů... Další   parádní sólo pro pana   Marvana i další české   herce. ( J. Kemr,S.   Zázvorková, R. Deyl...) Pro   diváky super komedie, ale pro   J. Marvana,který prý v   civilu zimu a sníh   nenáviděl asi role téměř   hororová...však si tam také   přišel k úrazu a kus filmu   natáčel s nohou v sádře.   Ovšem na obrazovce se nic   nepozná!
Anděl Páně
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.12.2010
Taková trošku "naruby   obrácená" vánoční   pohádka, kde čert -   pokušitel pomáhá z bryndy   zlobivému andělovi.   Výborně zpracovaný typicky   český námět, protože   všude jinde ve světě je   pekelník vyloženým   zosobněním zla. My si holt i   na tom peklíčku umíme   najít něco pozitivního...

TV Program

ČT1 - Postřehy odjinud

11:25 - 11:30

3 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

ČT2 - Rytíři

11:05 - 12:00

23 minut již uběhlo
32 minut zbývá do konce

NOVA - Rizzoli & Isles - Vraždy na pi...

10:55 - 11:45

33 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:35 - 11:30

53 minut již uběhlo
2 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190273
Osobností: 697372
Fotografií: 762979
Plakátů: 375675
Obsahů a biografií: 177914
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10