Duben

Komentáře uživatele Mary.Elwood

Mary.Elwood

Mary.Elwood zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 192
300: Bitva u Thermopyl (300)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.8.2008
Dobré herecké   obsazení,úžasná   stylizace.Dynamické boje byly   perfektní (obzvlášť ve   zpomalených   scénách).Jediné co bych   vytkla byl trochu plytký   děj,ale to se v té spoustě   dokonalé grafiky ztratí.
50x a stále poprvé (50 First Dates)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.3.2008
Fajn komedie s dobrým   nápadem a sqelým hereckým   obsazením.Moc dobře se   člověk pobaví a to i po   opětovném shlédnutí tohoto   snímku.Moc povedené.
Americké psycho (American psycho)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.8.2008
Moc zajímavý film o   chlápkovi,který je vzorem   dokonalosti obklopen luxusem a   škrobenými panáky. Myslím   že Christian Bale podal   naprosto bravůrní výkon co   se týče necitlivého   aroganta vyžívající se ve   zvrhlých sexuálních   praktikách a masovým   vražděním. Za nejlepší   scénu považuju když se   Bateman zpovídá právníkovi   do telefonu.....
Amores perros – Láska je kurva (Amores perros)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.8.2008
Alejandro González Iñárritu   je génius! Amores perros   považuju za jeho   nejvydařenější film a   také za jeden z nejlepších   filmů,které jsem kdy měla   možnost shlédnout. Nevím   jak dokážou jeho snímky   docílit toho,že během filmu   zůstávám jako v hypnóze   ale je to tak. Dokáže   úžasně zobrazit krutou   realitu bez jakéhokoliv   přikrášlení,dokáže   zobrazit i ty   nejvyhrocenější okamžiky   našich životů a to čistým   a nekomerčním způsobem bez   Hollywoodských hvězd. Láska   je kurva!
Apollo 13
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.8.2008
Poprvé jsem tento film   viděla když jsem omylem   přepínala televizní kanály   a okamžitě mě zaujal.   Perfektní děj,který mi   nedovolil odvrátit oči od   obrazovky.Tom Hanks-úžasný.
Armageddon
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 30.8.2008
Další v řadě z hrdinských   amerických výkonů.   Naprostá nekoukatelná   hovadina nemající ani hlavu   ani patu.Je to samozřejmě   podbarvené srdceryvnou hudbou   od Aerosmith,a zakončené   neskutečně křečovitým   tragickým koncem.
Austrálie (Australia)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.1.2009
Když jsem poprvé viděla   plakát s tímto filmem,   přiznám se že by mě v   žádném případě nenapadlo   jít na něj do kina. Čekala   jsem nějakou Australskou   odvetu Titanicu, kde DiCapria   vystřídá Jackman a Winslet   naopak Nicole Kidman, ovšem   je to nesrovnatelné. Filmu se   samozřejmě musí vytknout   kýčovitost, častý závan   "hollywoodštiny" a   dojemný happy ending, který   opravdu nemám v lásce. Ve   všech ostatních ohledech je   film fascinující.   Australská příroda,   autentičnost a výborná   kamera. Pokud se celý film   natáčí v ateliérech   opravdu z něj nikdy výsledek   nemůže být tak dokonalý   jako snímek natáčený v   reálném prostředí; což se   samozřejmě těžce odrazí i   na hereckých výkonech. Hugha   Jackmana opravdu moc nemusím,   ovšem tady mi nevadil. Ale   podle mě na sebe většinu   filmu strhuje Nicole Kidman   (hrála výborně ) a malý   záhadný etnický míšenec   Brandon Walters. V roli   záporného slizského   Fletchera exceluje David   Wenham. Celý snímek   doprovází dynamická hudba,   hlavně u dobrodružných   scén ( narážím na svou   oblíbenou scénu s   naháněním stáda krav ).   Takže snímek podlě mě   každopádně stojí za   shlédnutí, za   zamyšlění.
-   Nemůžu si ještě odpustit   poznámku k jedné z prvních   scén (ano ve filmu jsou i   vtipná místa ), kdy Drover   při rvačce rozhází Sarah z   kufů veškeré oblečení -   hysterický výraz Nicole   Kidman byl prostě   fenomenální :-))
Babel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.2.2008
Neskutečně reálný film   opravdu ze života,není ani   trochu přibarvený a je   věrohodný skutečnosti.Celá   věc vás nutí k zamýšlení   o různých sociálních a   životních podmínkách   všech lidí ,jejich   mentalitě.Snímek na mě   působil děsivě a   depresivně zvlášť v těch   nejkritičtějších   situacích,kde si člověk   sáhne na úplné dno a   uvědomí si věci,které by   si za normální situace   neuvědomil.Krásné   prolínající se příbehy   včele s Bradem Pittem a Cate   Blanchet,kteří předvedli   úžasné herecké výkony   tak,aby jim to člověk   bezmezně uvěřil.
Banditi (Bandits)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.2.2008
Opravdu sqelá akční komedie   včele s Brucem   Willisem.Dlouho se jsem se tak   nepobavila (I need a   Hero...:-)) Sqelý nečekaný   konec a ukázka toho jak   vlivná může být   ženská....
Bathory
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.8.2008
Ikdyž jsou většiny recenzí   a komentářů film spíše   potírají já si nemůžu   pomoct. Mě film oslovil a   zaujal. Poprvé jsem v kině   byla tolik pohlcena dějem,že   na popcorn ani nezbyl čas.   Originální myšlenka o   tom,že 300 let stará   legenda,kterou mají lidé   tolik zažitou mohla být ve   skutečnosti vlastně úplně   jinak mě ohromila. Neříkám   že Báthorička je   stoprocentně nevinná   (myslím že to se neodváží   tvrdit ani Jakubisko) ale   věřím,že lidská   představivost,domýšlivost a   touha po moci a majetku nezná   hranice. Ať už to s   čachtickou paní bylo   jakkoliv pravdu se už   nedozvíme,každopádně film   se mi líbí a taky mě   nejspíš donutí se trochu   víc zajímat o uherskou   historii vůbec.Co se týče   výpravy,kostýmů a   exteriérů jde bezpochyby o   dobře odvedenou   práci,stejně jako   vynikající kamera   F.A.Brabce. Nejvíc se mi   samozřejmě zamlouval Karel   Roden jako Thurzo a angličnka   Anna Friel,která se s rolí   poprala rovněž s perfektním   citem.
Bestiář
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.8.2008
Moc zajímavý film u kterého   jsem se celkem dobře   bavila,některé scény nebo   povahy postav byly opravdu   dobře vystižené. Jinak   samozřejmě nejlepší   démonický Karel Roden,ale   třeba i šílený Marek   Vašut :-) nebo zemědělec   Matonoha byli výborní.
Bestie Karla (Karla)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 3.3.2008
Dlouhé,nudné,vizuálně   naprosto   nezpracované,nekvalitní   scénář a směšné herecké   výkony.Doslova nechutná   ztráta času.
Beze mě: Šest tváří Boba Dylana (I'm Not There)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.8.2008
Moc pěkný biografický   snímek naplněný plejádou   známých herců.Nejvíce se   mi líbila samozřejmě moje   favoritka Cate   Blanchett,která vždy   dokáže překvapit a ohromit   vážně nevím jak to dělá.   Nádherný portrét Boba   Dylana.
Bolero
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.8.2008
Naprosto dokonalé.   Realistický snímek   vraždy,jejímž začátkem   byla diskotéka........   Čeští herci převedli   výborné výkony hlavně   třeba Jiří Bartoška,Jan   Potměšil,Anna   Polívková,David   Kraus.Čitelný rukopis a   stylizace famózního   F.A.Brabce a sqelá hudba.
Constantine
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.2.2008
Film,který mě svou   neomezeností pěkně   zaskočil a překvapil a stal   se jedním z mých   oblíbených movie,na které   nestačí se podívat pouze   jednou.Výborná myšlenka o   tom,že dobro a zlo se   neustále prolínají.Keanu   Reeves jako suverén   doprovázený Rachel Weisz.Moc   pěkné znázornění pekla a   opravdový závěr včele se   Peterem Stormarem.
Četník a četnice (Le gendarme et les gendarmettes)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.8.2008
Něco tomu chybí,ale je to   pořád koukatelný vtipný   snímek,který stojí zato   vidět. Závěr všech   četnických akcí.
Četník a mimozemšťané (Le gendarme et les extraterrestres)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.8.2008
Už to není vono! Chybí   představitelé četníků,a   fantasmagorická tématika mi   přijde tak trochu   divná.Takže pro mě   nejslabší a jen za 6 bodů.
Četník se žení (Le Gendarme se marie)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.8.2008
Nejlepší díl,opravdu!   ''Cruchot.....Josefo'' a   elektrické napětí nemá   chybu. ''čaj? tři   kostky''..... Potom příprava   na testy a test samotný kdy   Cruchot začne vytahovat   všechny svoje psací pomůcky   a natahovat si budík.Můj   nejoblíbenější z   četníků.
Četník v New Yorku (Le Gendarme a New York)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.8.2008
Celkem slabota,víc se mi   líbí četníci na rodné   půdě.Takže pro mě po   -Četník a mimozemšťan   nejslabší z četníků.
Četník ve výslužbě (Le Gendarme en Balade)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.8.2008
Pro mě druhý nejlepší   četník,kdy se Cruchot ve   vile se svou manželkou   strašlivě nudí a chce si   ''vodu napouštět sám a chce   si kohoutky otáčet sám!! ''   Scéna,kdy si Cruchot bere   peníze ze sejfu a pokaždé   pak Josefa změní obličej je   pro mě kultovní.
Četník ze Saint Tropez (Le Gendarme de Saint-Tropez)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.8.2008
Klasika nas klasiky! Včele   nepřekonatelný Louis de   Funés,který mě svou   osobitostí,gesty a mimikou   vždycky dostane.Jeden z   filmů,který se mi nikdy   nepřejí!
Čistá duše (A Beautiful Mind)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.8.2008
Navždy patří mezi   nejlepší filmové   klenoty,které jsem kdy   viděla. Russell Crowe podle   mě zahrál životní roli.   Plné emocí a kruté reality   - fenomenální!
Čtyři pírka: zkouška cti (The Four Feathers)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.1.2009
Na mého oblíbence Shekhara   Kapura je to opravdu málo.   Jeho režie je výborná jako   vždy, mám jeho styl velmi   ráda, umí nádherně   vytvořit emoční   prostředí, což se mu   povedlo i pro tentokrát.   Stejně jako vynikající   vizuální stránka filmu.   Ovšem film má velmi slabý   příběh a nijak zajímavou   zápletku, což bohužel   nezachrání ani Heath Ledger.
Dědictví aneb Kurvahošigutntág
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.8.2008
Abych řekla pravdu jsem   šíleně překvapená z   hodnocení a negativních   komentářů. Bolek Polívka   je naprosto světový a   Dědictví je ta   nejšpičkovější česká   trpká komedie jakou jsem kdy   viděla. Hlášky z tohoto   filmu se nikdy   nepustí,zobrazení českých   vesnických buranů.......
Tak,a teď si vás kupim   všecky!
Dějiny násilí (A History Of Violence)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.8.2008
Ohromující snímek Davida   Cronenberga. Viggo Mortensen   byl opravdu famózní,dokázal   být   neprůhledný,nepředvídateln   ý a tajemný.Po celou dobu   filmu mě strašně bavilo   sledovat každý jeho další   krok. Ostatní se v jeho auře   doslova ztráceli až na   Williama Hurta.Začátek   dějově tak nějak plaval ale   pomalu přecházel do zlomu   kdy jsem nemohla od filmu   odtrhnout oči.Dualita postavy   Toma (Joeyho) ze začátku   zaváněla rozdvojenou   osobností nebo schizofrenií   a to snímku dodá mnohem   více šťávy. Opravdová hra   s divákem.....
Devátá brána (The Ninth Gate)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.6.2008
Opět platí slovní spojení   Johnny Depp-fantastický.   Zajímavě tajemný příběh   a rukopis Romana   Polanského.Dávám 80%.
Disturbia
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.3.2008
Dlouho jsem opravdu s takovým   napětím žádný film   nesledovala.Sqelý příběh   hlavního hrdiny,který má   domácí vězení a začne se   bavit sledováním svých   sousedů,Shia LaBeouf ho hraje   dokonale.David Morse jako   charakterní vrah byl opravdu   přesvědčivý a pozadu   nebyla ani Carrie-Anne   Moss.Chvílemi děsivý   opravdu dobře natočený   snímek,který vás vtáhne do   děje.
Doba ledová (Ice Age)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.8.2008
Jeden z prvních 3D   animáků,které jsem viděla   a velice mě nadchl. Mimo   krásné zpracování a   vtipné okamžiky po celou   dobu filmu provází   smysluplný děj.
Doba ledová 2: Obleva (Ice Age 2)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.8.2008
Je mi to líto,ale dvojka se   nevyvedla. Nápad s oblevou   možná nebyl nejhorší ale   zbytek je opravdu špatný.   Film těžce pokulhává na   zápletkách a stává se   pitomým.
Dobrý synek (The Good Son)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.9.2008
Nádherná podívaná! Snímek   je krátký,bez jakýchkoliv   šílených efektů a   nadpřirozených bytostí,a   přece z něj člověku   zamrazí v zádech. Děsivý a   maniakální Macaulay Culkin   byl opravdu úžasný (divím   se,že se propůjčil   hovadince jako je Sám doma) a   nezaostávala ani tehdy teprve   budoucí hvězda Elijah Wood.   Tak trochu komorní   záležitost s úžasným   dějem.

TV Program

ČT1 - Všechnopárty (2006) [TV pořad]

21:05 - 21:59

36 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

ČT2 - Dobrodruh (1983)

20:00 - 21:50

101 minut již uběhlo
9 minut zbývá do konce

NOVA - 2012 (2009)

20:20 - 23:35

81 minut již uběhlo
114 minut zbývá do konce

Prima - Máme rádi Česko

20:15 - 22:00

86 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763990
Plakátů: 376628
Obsahů a biografií: 178296
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10