Jeden svět
ohodnotit

Ostrov

The Island

Další název:
Die Insel
Žánr:
Rok:
2005
Délka:
136 minut
Premiéra v ČR:
1.9.2005
„Snem každého je být vybrán pro cestu na tajemný ostrov.“
Popis / Obsah / Info k filmu Ostrov
V poslední době se stále více zajímáme o klony a už jen čekáme na jeho lidskou podobu. Režisér Michael Bay nám ve svém nejnovějším filmu předvádí možnou variantu, jak by to mohlo fungovat a vypadat už v roce 2019.
Na Zemi došlo k examinaci, přežilo jen pár stovek výjimečných lidí, vše bylo zničeno. Existuje jediné místo, které stále připomíná Zemi – Ostrov. Dostane se tam jen vylosovaný, ostatní musejí čekat na své štěstí dál.
Ale co když to tak není? Co když k žádné examinaci nedošlo? Co když žádný Ostrov neexistuje? Takto začal přemýšlet Lincoln 6-Echo. Je v „Ráji“ už 3 roky.
Jeho život se mu zdá nenaplněný. Copak je jediným cílem života dostat se na Ostrov? Jeho kamarádku Jordan 2-Delta to však vůbec nezajímá, vždyť vyhrála v losování, jede na Ostrov! Jenže Lincoln své podezření potvrzuje a snaží se zachránit Jordan od jisté smrti. Nejsou lidé, jsou kloni a žádný Ostrov není! Celá Země je!
Utíkají tedy, a protože nikdo na světě se nesmí dozvědět, kdo jsou zač, stíhá je jejich stvořitel všemi možnými prostředky. Není nouze tedy o přestřelky, honičky a natolik sestříhané scény, že to působí sice velice akčně (navíc s příslušnou hudbou), ale příliš zmateně. Tyto scény jen potvrzují dnešní styl vytvářet akční filmy tak nepřehledně, aby se divák neorientoval, zato v závěru mohl říci: „Bylo to akční.“ Přitom často sám neví, kdo byl zasažen, kdo střílel, kdo spadl a kde jsou a o co ve filmu vlastně jde.
Ostrov naštěstí přinesl více, než jen akční scény, zajímavé téma a obvyklý nepřekonatelný herecký výkon Ewana McGregora. Ostrov připomíná blížící se skutečnost a zdůrazňuje lidskou (ne klonovskou) touhu žít.
Během sledování ostrova se člověk zamyslí nad spoustou nesrovnalostí, faktů, zasměje se, možná i dojme, chvílemi nedýchá napětím. Film zdaleka nedosahuje úrovně kvality, jakou kolem něj média vytvořila, ale přesto je dost dobrý.


Autor: charlie

Popis / Obsah / Info k filmu Ostrov
V poslední době se stále více zajímáme o klony a už jen čekáme na jeho lidskou podobu. Na Zemi došlo k examinaci, přežilo jen pár stovek výjimečných lidí, vše bylo zničeno. Existuje jediné místo, které stále připomíná Zemi - Ostrov. Dostane se tam jen vylosovaný, ostatní musejí čekat na své štěstí dál. Ale co když to tak není? Co když k žádné examinaci nedošlo? Co když žádný Ostrov neexistuje? Takto začal přemýšlet Lincoln 6-Echo. Je v "Ráji" už 3 roky. Jeho život se mu zdá nenaplněný. Copak je jediným cílem života dostat se na Ostrov? Jeho kamarádku Jordan 2-Delta to však vůbec nezajímá, vždyť vyhrála v losování, jede na Ostrov! Jenže Lincoln své podezření potvrzuje a snaží se zachránit Jordan od jisté smrti. Nejsou lidé, jsou kloni a žádný Ostrov není. Země katastrofou zasažena nikdy nebyla. Utíkají tedy, a protože se nikdo nesmí dozvědět, kdo jsou zač, stíhá je jejich stvořitel všemi možnými prostředky. Na povrchu se pokusí kontaktovat "originál" Lincolna...

Zdroj: Nova


Popis / Obsah / Info k filmu Ostrov
Lincoln Six-Echo běží o život. Ví toho málo, ale dvěma věcmi si je jistý. Za prvé: V přísně střeženém zařízení, kde strávil celý život, mu řekli, že jednoho dne bude žít na posledním obyvatelném kousku planety, který je skutečným obrazem ráje. Za druhé: Vše, co mu řekli, byla lež.
Ewan McGregor jako Lincoln Six-Echo a Scarlett Johansson jako Jordan Two-Delta prchají před zákeřnými zabijáky ve skutečném světě, který před nimi celý život skrývali. V režii Michaela Baye vzniklo supermoderní, akční dobrodružství. Rok 2019 vámi otřese nefalšovaným futuristickým šokem.
distributor BR


Popis / Obsah / Info k filmu Ostrov
Klonování prochází v současné době bouřlivým vývojem a kromě vědeckých problémů nastoluje i závažné etické otázky. Mediální zájem o tento obor se odráží i ve sci-fi thrilleru osvědčeného hitmakera Michaela Baye Ostrov. - Píše se rok 2019. Mladý muž Lincoln 6-Echo žije spolu se stovkami dalších šťastlivců, kteří přežili zničující "kontaminaci" Země, v rozsáhlém supermoderním komplexu. Všichni jsou pod neustálým dohledem a všestrannou kontrolou. Ideálem každého je vyhrát v loterii cestu na bájný Ostrov, jenž je jediným místem na zeměkouli bez patogenních vlivů. Lincolna však na rozdíl od ostatních trápí neodbytné otázky. Snad právě proto zvídavý muž záhy pochopí, že se stal obětí děsivého experimentu, a spolu s přítelkyní Jordan 2-Delta se mu podaří uprchnout. Zjistí, že on i ona jsou pouhými klony skutečných lidí, kteří si je za peníze dali stvořit na náhradní orgány. Legenda o kontaminaci je čistě účelová a žádný Ostrov neexistuje. Nezkušená dvojice se ocitá ve venkovním světě a musí prchat před pronásledovatelem Laurentem, jehož si najal záludný a fanatický šéf klonového institutu Merrick. Klony se nakonec ukáží lepší než lidé a po tuhém boji zničí institut a osvobodí jeho obyvatele. - Více než dvouhodinový snímek se rozpadá do dvou částí. V první tvůrci detailně popisují život v totálně sterilním prostředí „přívětivého vězení", ve druhé pak nastává čas na tradiční sekvence zběsilých honiček, přestřelek a pádů na útěku před profesionálně vybaveným nepřítelem. Právě tady Michael Bay opět dokazuje, že patří ke špičce v akčním žánru. Nesourodost obou částí však oslabuje dopad díla. Velkolepá podívaná ztrácí na účinnosti, jíž naopak s mnohem menšími prostředky dosahoval např. obdobně laděný snímek Gattaca (1997, FP 10/98 – V). - Pozitivem je obsazení ne-akčních herců Ewana McGregora a Scarlett Johanssonové.
Tomáš Bartošek, Filmový přehled 2005/9


Popis / Obsah / Info k filmu Ostrov
Je polovina 21. století a Lincoln Six-Echo (Ewan McGregor) je obyvatelem obrovského obytného komplexu. Stejně jako všichni ostatní, kteří se v tomto ostře střeženém prostředí pohybují, i on doufá, že bude vybrán mezi těch několik málo šťastných, jimž se dostane možnosti jet na „Ostrov“ – místo, o němž se tvrdí, že je to poslední neznečištěné prostředí na celé Zemi. Jenže než se Lincoln na toto blažené místo dostane, zjistí skutečnosti, které celou jeho dosavadní existenci obrátí vzhůru nohama: má totiž větší cenu mrtvý, než živý. Spolu se svou známou Jordan Two-Delta (Scarlett Johansson) se Lincoln rozhodne udělat krok do neznáma – utéct do vnějšího světa „za zdí“, se kterým ještě nemají žádnou osobní zkušenost. Ti, kteří jim dosud poskytovali přístřeší, se pojednou stávají jejich pronásledovateli a Lincoln s Jordan v boji o svůj život objevují jeho nevyčíslitelnou cenu ...


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Sexmise (1984)

 Sexmise (1984)
Sexmise n
Seksmisja
Žánr: komedie / dobrodružný / sci-fi
Země: Polsko
Režie: Juliusz Machulski

(remake)

TV Program

ČT1 - Léta s Jaromírem Hanzlíkem

10:05 - 11:25

22 minut již uběhlo
58 minut zbývá do konce

ČT2 - Boží vojáci: Obléhání Malty

10:10 - 11:05

17 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

NOVA - Zlatá labuť (2023) [TV seriál]

09:35 - 10:55

52 minut již uběhlo
28 minut zbývá do konce

Prima - Zalez do spacáku (2024) [TV se...

09:25 - 10:35

62 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190272
Osobností: 697372
Fotografií: 762979
Plakátů: 375675
Obsahů a biografií: 177914

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10