Duben

Komentáře uživatele beretap

beretap

beretap zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 52
3:10 Vlak do Yumy (3:10 to Yuma)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.2.2010
beretap
Obsah, děj

Bezcitný a sebevědomý   pistolník Ben Wade (Russell   Crowe) se svou bandou   zločinců a vrahů přepadnou   poštovní dostavník. Bez   milosti postřílejí všechny   členy doprovodu a uloupí   velkou sumu peněz. Jenže   každý jednou udělá chybu.   Obávaný vůdce bandy Wade je   zatčen. Rančer Dan Evans   (Christian Bale) má dluh,   který není schopen splatit.   Za 200$ se přidává k   eskortě dobrovolníků,   která Wadea musí živého   dopravit k soudu v Yumě. Po   cestě se oba protivníci,   kteří jsou každý z   naprosto rozdílných světů,   snaží získat respekt toho   druhého. Ale s Wadeovými   zkušenostmi a bandou   nelítostných zabijáků v   zádech se transport stává   drsným a téměř   nesplnitelným úkolem. Oba   tuší, že tahle cesta   rozhoduje o jejich dalším   osudu. Čas se krátí a vlak   do Yumy odjíždí ve   3:10...

Režie   remaku filmu 3:10 Vlak do Yumy   se ujal James Mangold, který   svůj režijní talent   prokázal u snímků   Narušení (1999), Identita   (2003) nebo Walk the Line   (2005, 5 nominací na   Oscara).

zdroj:   kfilmu.net
300: Bitva u Thermopyl (300)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.2.2010
beretap
Film vychází ze   stejnojmenného komiksu,   který je dravým   převyprávěním příběhu   bitvy u Thermopyl, kde se   spartský král Leonidas a   jeho 300 věrných bojovníků   utká s mnohonásobnou   přesilou Peršanů pod   vedením krále Xerxa.   Odvážní Sparťané bojují   až do poslední kapky krve,   jejich odvaha a sebeoběť   způsobí sjednocení Řeků,   motivuje k porážce Peršanů   a přispěje rozvoji   demokracie na Peloponéském   poloostrově. Slavný komiks   ožívá za přispění   nejmodernějších   technologií, kombinujících   živé herce a metodu modrého   plátna, čímž dávný   příběh odvahy opět   povstává v celé své síle   ...
Alpha Dog
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.4.2010
beretap
Johnny Truelove (Emile Hirsch)   je mladý drogový dealer,   který prodává tvrdé drogy,   pohodlně ze svého luxusního   domu spolu s věrnými   kámoši (Justin Timberlake,   Vincent Kartheiser, Shawn   Hatosy, Alex Solowitz),   kteří pro něj udělají   cokoliv. Jake Mazursky (Ben   Foster) je Johnnyho stálý   zákazník.

Život jde hladce až do   chvíle, dokud není Jake   schopný Johnnymu zaplatit za   nemalou dávku. Ten má slabé   nervy, a není zvyklý čekat   na svoje prachy. Rozhodne se   tedy jednat. Zdá se, že   když nepomáhá devítka   přiložená k hlavě a pár   hrubých výhružek, musí   přitvrdit. Unese Jakovi   malého bratra Zacka (Anton   Yelchin). Dítě, kterému   nedochází, do jaké situace   se dostalo, dobrovolně   odchází do Johnnyho domu.   Rád, že ho velcí kluci   vzali mezi sebe, na mejdan   plný drog, alkoholu, sexu,   nahých žen a zbraní. Nemá   důvod se bát. Všichni mu   dávají najevo, že teď je   jedním z nich. Johnny   odchází z domu, aby Jakovi   vysvětlil, jak se věci   mají: když nebudou prachy,   nebude ani Zack.

Vše má ale dvě strany,   najednou se Johnnyho jistota   začne hroutit. Je profík v   distribuci drog, je opatrný,   nedá se chytit a ví, že   unést dítě není žádná   sranda. Poprvé v životě,   netuší, co má dělat.   Jediné, co si uvědomuje, že   udělal chybu. Rozhodne se,   že Zacka následující den   pustí s tím, že pomlčí o   tom, co v jeho domě viděl.   Pro jistotu poprosí ještě o   radu pár kámošů. Dozví   se, že jakmile už jednou   dítě unesl, jeho situace už   lepší nebude. Johnny začne   panikařit ještě víc. V   tomtéž čase si Zach   užívá rajské chvíle se   svými kamarády a jejich   ještě milejšími   kamarádkami. Mejdan pomalu   končí a malý Zack by měl   jít domů k matce, která jej   čeká. A přesně to je   řešení, pro které se   Johnny definitivně rozhodne.   Pomůže mu v tom jeho otec,   který mu slíbí, že mu   celou záležitost pomůže   vyřídit bez následků. Ale   je pozdě. Malý Zack je   mrtvý. Nesmyslně popraven   novými "kamarády",   naivně a dobrovolně, daleko   za městem, sám...
zdroj: kfilmunet
Apocalypto
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.2.2010
beretap
"Jejich osud byl   předurčen?"

Úspěšný režisér Mel   Gibson přichází s novým   filmem Apocalypto -   napínavým mýtickým   dobrodružstvím o   bouřlivých událostech konce   kdysi mocné civilizace. Tento   velkolepý projekt nás   zavádí do říše Mayů a   nabízí nám jednu z   možných variant zániku   této starověké civilizace.   Její původ, způsob života   a náhlá destrukce jsou dosud   opředeny mnoha tajemstvími.   Pozůstatky mayské kultury se   zachovaly pouze v pyramidách   ukrytých v neprostupné   džungli. Nyní, pět set let   po jejím zániku, režisér   Mel Gibson rozehrává tuto   nikdy neobjasněnou záhadu a   vytváří tak napínavý   dobrodružný film na pozadí   mytologie. Vše se točí   kolem základní otázky. Je   možné vyhnout se   destrukci?

Snímek Apocalypto (název   pochází z řečtiny a   znamená „nový   začátek“) se odehrává na   soumraku mayské říše, v   době přírodních katastrof   a rozkladu společnosti.   „Paralela mezi přírodní   nerovnováhou a zkažeností   hodnot, které zničily   říši Mayů, a naší   současností, je zcela   očividná,“ poznamenává   Gibson.

V jeho   filmu se nejvyšší kněží   snaží všeobecný úpadek   zastavit pomocí četných   lidských obětí. Jednou z   nich má být i mladý muž   jménem Jaguar Paw (Rudy   Youngblood), který však   svůj osud odmítne a rozhodne   se uprchnout do deštného   pralesa. Vydává se na cestu   za hranice své říše,   ovládané strachem a   útlakem, kde ho očekává   nejistý konec. Podporován   silou lásky ke své ženě a   rodině, udělá nakonec   zoufalý pokus k návratu   domů, aby zachránil svůj   tradiční způsob života.

Film se natáčel   v Catemaco a ve Veracruz, v   jednom z posledních   zachovalých deštných   pralesů v Novém Mexiku.   Natáčelo se také v   Yucatánu, jižní Kalifornii,   Edmontonu, Calgary, Torontu,   Vancouveru a střední   Americe. Většina postav byla   obsazena místními   obyvateli.

Uznávaný, přesto nebo   právě proto aférami   obklopený, světoznámý   režisér, scenárista, herec   a producent v jedné osobě   Mel Gibson při natáčení   Apocalypta opět riskoval. Pro   zvýšení autenticity se po   celý film mluví neznámou   řečí, původním mayským   jazykem Yucatec, podobně jako   v Umučení Krista.
Avatar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.2.2010
beretap
Od Avatara se nečeká nic   menšího než nový filmový   milník. Film je natočený ve   fotorealistické 3D animaci.   Cameron oslovil jak   osvědčené herce (Sigourney   Weaver), tak nově objevené   tváře (Sam Worthington),   které zasadil do zcela nové   a rozsáhlé mytologie světa   Avataru.

Mariňák Jake Sully (Sam   Worthington) je po nehodě   upoután na vozík. Proto,   když se mu naskytne možnost   odletět na vzdálenou planetu   a nechat vědce implantovat   svoje myšlení do uměle   vytvořené bytosti, Avatara,   neváhá. Může tak na této   cizí planetě začít nový   život v novém těle.

Tato planeta se   ale zmítá válkou mezi lidmi   a původními obyvateli a Jake   Sully se zamiluje do jedné z   nepřátel. Na čí stranu se   postaví?
Blade II
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.2.2010
beretap
Je-li svět ohrožen novým a   ještě smrtonosnějším   druhem superupírů, musí   legendární Blade (Wesley   Snipes) a jeho rádce Whistler   (Kris Kristofferson) spojit   síly s elitním týmem   bojovníků   "Bloodpack", který   sestává z jeho   zapřisáhlých nepřátel.   Aby bylo zastaveno   krveprolití, musejí být   zuřiví zloduchové za   každou cenu zničeni.   Napětí, ohromující efekty,   bojové umění a především   elektrizující Wesley Snipes   opět v roli z původní   kultovní klasiky   "Blade".

"Největší lovec   upírů všech dob se vrací,   aby opět zasel hrůzu do řad   krvežíznivých   nepřátel..."

Když Blade (Wesley   Snipes) v předchozím dílu   opustil svého nejlepšího   přítele Whistlera (Kris   Kristofferson), měl za to,   že je mrtvý. Došlo však   ještě k něčemu daleko   horšímu. Whistler byl   infikován upířím virem. O   tom však Blade nemá ani   tušení. Našel si nového   společníka, který si   říká Scud (Norman Reedus) a   je expertem na antiupíří   zbraně všech typů.   Společně křižují nocí a   zdá se, že je likvidace   upírů baví více než   kdykoli předtím. Jako blesk   z čistého nebe je tak   zasáhne zpráva, že Whistler   je zadržován kdesi v Praze a   není na tom zrovna nejlépe.   Blade neváhá ani sekundu,   protože přijít na pomoc   příteli je pro něj   samozřejmost, i když to   znamená proniknout hluboko do   týlu nepřátelských linií.   Boj s nemilosrdným   protivníkem začíná a Praha   se brzy zalije krví...
Bourneovo ultimátum (The Bourne ultimatum)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.2.2010
beretap
Úspěch akční špionážní   série podle bestselleru   Roberta Ludluma z velké míry   souvisí s tím, že si   udržuje kontakt s realitou,   má velmi chytrou zápletku a   charismatického hlavního   hrdinu. Ani jeden z těchto   důležitých faktorů nebude   v Bourneově ultimátu   chybět. Režie se znovu ujal   uznávaný režisér Paul   Greengrass, loni nominovaný   na Oscara za režii   strhujícího Letu číslo 93,   o scénář se stejně jako u   předchozích dvou dílů   postaral Tony Gilroy, kterému   pomáhal slavný britský   dramatik s českými kořeny   Tom Stoppard. A nechybí   samozřejmě ani Matt Damon   coby nepolapitelný tajný   agent s amnézií. "Je   hodně těžké se k té roli   vrátit, protože všichni   čekají, že přijdete s   něčím novým, zároveň ale   nechtějí, aby se Jason   Bourne nějak zásadně   změnil. Lavírovat mezi   těmito dvěma nároky je   hodně těžké. Zvlášť   když je Bourne jednou z mých   nejoblíbenějších postav a   nechci jí ublížit,"   říká Matt Damon.
Britney Spears - Live and More!
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.4.2010
beretap
Hvězda světové popmusic, ze   které čiší zvláštní   živočišné ženství,   které vás doslova ovládne.   Její dokonalý taneční   pohyb doprovází zpěv,   který může připadat   komerčně, ale to je pravě   to, co jí dělá světovou   hvězdou. Rytmus, a ženskost   to je Britney ...
Cesta do zatracení (Road to Perdition)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.4.2010
beretap
Drsné způsoby amerických   gangsterů, jejich vnitřní   zákony a organizace, jejich   pevná soudržnost i   nesmiřitelné rozbroje, to   ukazuje tento neotřele   vyprávěný příběh. Líbil   se mi ve své roli jak Tom   Hanks, tak i Paul Newman.   Realita atmosféry života   kriminálního podsvětí v   době prohibice je zobrazena   se vší surovostí,   syrovostí a zdáním klamné   morálky ústředních postav.
Ďáblova pouta (The Devil's Whore)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.4.2010
beretap
v 17. století vypukla v   Anglii revoluce, která se   rozrostla v občanskou válku.   Po porážce královských   vojsk byl popraven král karel   I. a moci se ujal parlament v   čele s Oliverem Cromwellem.   Během těchto bouřlivých   let se odehrává příběh   Angelicy Fanshaw. Královské   gardy ji připravily o   manžela a nyní bude muset   bojovat sama za sebe ...
Daniel Landa - Bouře
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.4.2010
beretap
Daniel Landa a jeho vnímavé   i rozporuplné texty, které   rád poslouchám, k tomu   roková muzika, kterou miluju.   Je to plné energie a   provokující, perfektně   odvedená práce zpěváka i   hudebníků, ale hlavne   posloucháte to česky!!!
Deep Purple - Come Hell Or High Water
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.4.2010
beretap
Atmosféra rokového koncertu   s vloženými rozhovory s   hudebníky. Pro rokové   fanoušky skvělý zážitek.   Pokochejte se uměním a   profesionalitou Ritchieho   Blackmora. Palec nahoru!
Den, kdy se zastavila Země (The Day the Earth Stood Still)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.2.2010
Den, kdy se zastavila země
Obsah, děj

Mysleli jsme, že Země je   naše. Byla to chyba.

V historii   existuje mnoho příkladů   střetů civilizací, po   nichž ty méně vyspělé   zanikly nebo byly zotročeny.   V našem filmu jsme těmi   méně vyspělými my,   lidstvo.

Film   vypráví příběh   mimozemšťana Klaatua (Keanu   Reeves), který přicestuje na   Zemi s jediným úkolem –   zamezit lidstvu jeho   organizovanou sebedestrukci i   za cenu nejvyšších obětí.   Klaatu chce lidstvu pomoci,   otázkou je, zda o to vlastně   stojíme. Zatímco on chce   jednat se světovými   mocnostmi, naším jediným   zájmem je zavřít jej do   laboratoře a vědecky ho   prozkoumat. ……Na útěku z   laboratoře ho doprovází   astrobioložka Helen (Jennifer   Connelly), která spolu se   svým nevlastním synem   uvízne v Klaatuově   poslání.

Film   Den, kdy se zastavila Země je   remakem klasického   stejnojmenného filmu z roku   1951, který natočil Robert   Wise. Nové podoby se ujal   Scott Derrickson. Reevesovo   ztvárnění postavy Klaatua,   mimozemšťana, který se   začíná polidšťovat, je   temnější než přístup   Michaela Rennieho, který jej   hrál v původní verzi. V   novém filmu se vám Země   doslova ztrácí pod   nohami….

Film   neukazuje jen pohled nás   pozemšťanů na nezvyklého   návštěvníka a emoce,   které jeho přílet na Zemi   vyvolává. Je také o tom,   jak se na nás a naše pokusy   o sebezničení dívá někdo,   kdo má v rukou rozhodnutí o   naší budoucí existenci.
Dnes neumírej (Die Another Day)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.4.2010
Beretap
Brosnan hrál Bonda celkem 4x,   v anketě o nejlepšího Bonda   zvítězil i před Conerym,   který byl druhý. Na každou   bondovku se vždycky těším   a tak tomu bylo i u této a   nezklamala mě: silný   příběh, skvělé efekty a   Hale Berry, exotická i   tajemná, a konečně Bond,   který má vše pod kontrolou.   To jsou typické znaky   bondovky, na kterou se rád   podívám.
Elektra
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.2.2010
beretap
Úžasná Jennifer Garner jako   femme fatal ELEKTRA dokazuje,   že zabít lze pouhým   pohledem."

Pokud jste viděli   komiksovou adaptaci Daredevil,   jistě vás po boku titulního   hrdiny Bena Afflecka zaujala   postava svůdné drsňačky   Elektry v podání Jennifer   Garnerové. Po dvou letech se   této bojovnici dostalo cti   nebýt jen ozdobou ve filmu   patřícím někomu jinému   – ale pořádně to rozjet   sama za sebe!

Děj z velké části   vychází z knih The Elektra   Assassin a The Elektra Saga:   Elektra v něm svádí boj s   Rukou, organizací zabijáků,   která ji vycvičila a poté   zradila. Dostane od nich za   úkol zabít vdovce Marka   Millera, jenž má zaplatit za   to, co spáchal před lety   jeho dědeček. Po setkání   tváří v tvář se však   Elektra přidává na jeho   stranu. Toto rozhodnutí se   ninja zabijákům určitě   nebude líbit…

zdroj: kfilmu.net
Harry Potter a Ohnivý pohár (Harry Potter and the Goblet of Fire)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.2.2010
beretap
Ve čtvrtém dílu filmové   adaptace populární knižní   série od J.K. Rowling, Harry   Potter a Ohnivý pohár, byl   Harry (Daniel Radcliffe) za   podivných okolností vybrán   k účasti na prestižním   Turnaji tří kouzelníků.   Tento turnaj je nebezpečným   utkáním zástupců tří   mezinárodních kouzelnických   škol. V něm musí Harry   poměřit síly se staršími   a zkušenějšími kolegy z   Bradavic a dvou   konkurenčních evropských   škol.
Mezitím se   sjednotí stoupenci Harryho   největšího nepřítele,   Lorda Voldemorta (Ralph   Fiennes), a během Světového   poháru ve famfrpálu osvítí   noční oblohu Znamením zla,   které naznačuje, že   Voldemort je opět při síle   a chce se ujmout vlády. Tato   skutečnost není pro Harryho   jedinou děsivou novinkou,   která by mu dělala těžkou   hlavu - musí si totiž na   bradavický Vánoční ples   sehnat partnerku, což je pro   nesmělého studenta s   brýlemi takřka   nepřekonatelný problém.
Hvězdná brána: Archa pravdy (Stargate: The Ark of Truth)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.2.2010
beretap
Film navazující na poslední   10 sezónu úspěšného   televizního seriálu   Stargate: SG 1. Mimozemská   rasa povznesených bytostí   Ori je připravena podniknout   konečný útok na Zemi.

Válka se silami   Ori pokračuje, ale Země   dosáhla velkého úspěchu:   Tomin, velitel útočících   Oriských armád, přeběhnul.   SG 1 jej dopraví na Zemi, kde   Tomin oznámí, že uctívači   Ori hodlají mezigalaktickou   Superbránou přivést další   vlnu válečných lodí a   bezprostředně hrozí   koordinovaný zdrcující   útok na Zemi.

Tomin je na Zemi   přivítán jako host, ale   I.O.A. ho chce vyslýchat jako   válečného vězně. Mezitím   SG 1 plánuje odvážnou   výpravu do domovské galaxie   Oriů. Pátrají po takzvaném   "Ortus Mallum" -   Místě původu, kde věří   že by mohli najít "Ark   of Truth" - Archu pravdy.   Doufají, že skrze ni budou   schopni válku ukončit.
Já, legenda (I Am Legend)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.4.2010
bertetap
Neville je vědec, ale   nedokázal zabránit   šíření nebezpečného   viru. Ten vyrobili lidé a   není na něj protilék.
On sám je vůči viru   imunní a jako jediný   člověk přežil ve   vylidněném New Yorku. Kolem   něj se pohybují   hrůzostrašné oběti   celosvětové pandemie, on je   možná posledním člověkem   na celé cemi. Dává osobě   vědet tím, že se pokouší   vysílaní; hledá tak možné   další osoby, které mohly   přežít jako on. Musí být   stále ve střehu protože   odevšad na něj číhají   nakažení, aby se ho pokusili   dostat.
Jeho   samotného ovládá myšlenka   a naděje, že ze své krve   dokáže vyrobit protilátku,   která bude působit proti   strašlivému viru. Je na to   zcela sám, sám proti   nakaženým a neznámému   osudu. Hodiny, minuty,   vteřiny neúprosně běží a   on má tak málo času ...
Královna Alžběta: Zlatý věk (Elizabeth: The Golden Age)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.2.2010
beretap
Žena. Bojovnice.   Královna.

Postavila se   nejmocnější armádě   světa.Unikla pokusu o   atentát. Kvůli vyššímu   zájmu obětovala svou lásku   a nechala popravit svou   příbuznou. Jmenovala se   Alžběta a především díky   ní se Británie může   chlubit přívlastkem Velká.   Historické drama Královna   Alžběta: Zlatý věk je   pokračováním devět let   starého snímku Královna   Alžběta, nominovaného na   sedm Oscarů, který jako   první upozornil na nesporný   talent herečky Cate   Blanchett.

Zatímco první díl   pojednával o nástupu   mladičké Alžběty na   anglický trůn, Zlatý věk   líčí vrcholné období   její vlády v druhé   polovině šestnáctého   století. Protestantská   královna je trnem v oku   převážně katolické   Evropě v čele se   španělským králem Filipem   II., toho času   nejmocnějším světovým   panovníkem. Bezpečně se   navíc nemůže cítit ani v   domovské Anglii, kde jí   klidu nedopřávají   intrikující katolíci,   mocně podporovaní skotskou   královnou Marií Stuartovnou   (Samantha Morton). Aby toho   nebylo málo, její rádcové   v čele se Sirem Francisem   Walsinghamem (Geoffrey Rush)   jí neustále připomínají   otázku jejího   nástupnictví, kterou by jako   nezadaná   "Panenská"   královna měla nutně   řešit.

Škoda, že všechny   urozené potenciální   uchazeče o její ruku strčí   hravě do kapsy okouzlující   mořeplavec Walter Raleigh   (Clive Owen), s nímž je ale   jakýkoli oficiální vztah   naprosto nemyslitelný.   Stahující se mračna nad   královninou hlavou vyústí v   sérii událostí, na jejichž   konci se bude muset postavit   do čela svých vojsk, aby   bojovala o bytí a nebytí   svobodné Anglie proti mnohem   silnějšímu nepříteli v   jedné z nejslavnějších   námořních bitev naší   historie.

Úspěch Zlatého věku   velkou měrou závisel na   představitelce hlavní role.   Nejenže na sebe musela Cate   Blanchett navlékat spoustu   neforemných kostýmů   (včetně těžkého   brnění), ale navíc v nich   musela předvést celou   škálu poloh, pyšnou   suverénní vládkyní   počínaje a zhrzenou   pomstychtivou slaboškou   konče.

Paradoxní je, že se Cate   zpočátku nechtěla k roli,   která nastartovala její   kariéru, vůbec vracet.   "Nechtěla jsem podruhé   vstoupit do téže řeky,   jenže mezitím jsem se toho   naučila o herectví dost na   to, abych pochopila, že hrát   tutéž postavu nemusí nutně   znamenat hrát ji   stejně," říká   herečka. I když film stojí   na hereckých výkonech (a   může se pochlubit dvěma   držiteli Oscara a dvěma   herci na tuto cenu   nominovanými), nelze   opomenout ani vizuální   stránku, která vrcholí   ohromující námořní bitvou   se španělskou Armadou.
Královna Margot (Bartolomejská noc)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.12.2007
Film líčí krvavé   události, které se staly v   Paříži za tzv.   Bartolomějské noci, kdy   katolíci povraždili   nespočet hugenotů (lidí   reformovaného   nábožentsví).
Labyrint lží (Body of Lies)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.2.2010
Labyrint lží
Je nejlepším mužem   amerických zpravodajských   služeb v oblasti, schopen   vyjednávat a pohybovat se v   zónách, ze kterých se   dostane živý málokdo. Roger   Ferris (Leonardo DiCaprio) je   muž bez identity, který   svěřuje svůj život   chladnému hlasu na druhém   konci telefonní linky.

CIA veterán Ed   Hoffman (Russell Crowe) zase   vede válku od počítače ve   svém obývacím pokoji na   předměstí a řídí každý   Ferrisův pohyb.

A jedné z nejlepších   zpravodajských služeb uniká   vůdce teroristů, který   připravuje bombové útoky po   celém světě. Aby ho   vylákal na „světlo“,   bude muset Ferris proniknout   do světa nelegálních   financí a zoufalých   mučedníků a vytvořit   křehké spojenectví s   velitelem Jordánských   speciálních operací. Jeho   úkol ho zavede do Iráku,   Jordánska, Washingtonu a   Dubaje. Nicméně čím   blíže se Ferris dostává ke   svému cíli, tím častěji   se ocitá v situacích, ve   kterých platí, že spojenci   jsou jen tak dobří jako   jejich poslední podvod a   důvěra se stává tou   nejnebezpečnější   taktikou.

zdroj   kfilmu.net
Lost Highway
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.2.2010
beretap
Jazzový hudebník Fred   Madison (Bili Pullman) žije v   chladně zařízené   přepychové vile se znuděnou   ženou Renée (Patricia   Arquetteová). Řada   nevysvětlitelných okolností   přivede (zřejmě nevinného)   Freda do vězení za vraždu   manželky... Děj filmu lze   interpretovat mnoha způsoby,   není však možné ho   uspokojivě vysvětlit.   Režisér Lynch precizně   pracuje se známými   kinematografickými symboly,   jež zároveň důsledně   vyvrací (např. odlišné   způsoby ztvárnění dvojí   identity vícero hrdinů).   Může jít právě tak o dva   různé příběhy, stejně   jako o pokračování jednoho   a téhož v jiné podobě.   Snad nejvíce   „zneklidňujícím"   prvkem je „tajemný   muž" v podání Roberta   Blakea: démonická postava se   mnohdy vyskytuje na dvou   místech najednou, bez motivu   se obrací proti člověku,   jemuž předtím pomáhala, a   rozumí všemu kromě pravé   tváře hlavního hrdiny...   Scénář filmu napsal David   Lynch společně se   spisovatelem Barrym Giffordem,   autorem románové předlohy   ke Zběsilosti v srdci. Velmi   kontroverzně přijímaná   Lost Highway byla označena za   „film noir 21.   století".
zdroj:   kfilmu.net
Loupež po italsku (The Italian Job)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.2.2010
beretap
Detektivové z oddělení   narkotik v Miami Mike Lowrey   (Will Smith) a Marcus Burnett   (Martin Lawrence) jsou   přiděleni k úderné   jednotce, jejímž úkolem je   zastavit přísun extáze do   města. Během vyšetřování   shodou okolností odhalí   rozsáhlý konspirační plán   bezcitného drogového bosse   Tapia (Jordi Molla), který   chce rozšířit své   impérium a ovládnout obchod   s narkotiky v celém městě,   přičemž hodlá zabít   každého, kdo se mu postaví   do cesty.

Věci   se dále komplikují, když se   Marcusova půvabná sestra Syd   (Gabrielle Union), tajná   agentka vládní organizace   pro boj s drogami, dostane   během křížové palby do   zajetí zločinců, což oba   hlavní hrdiny přinutí   zajít až na samotnou hranici   zákona. Mezi Mikem a Syd se   navíc začne odvíjet   romantický vztah, který   jejího přehnaně   starostlivého bratra   přivádí k šílenství.

Marcus a Mike se   však musejí povznést nad   rozdíly ve svých povahách a   společnými silami svrhnout   Tapiu a jeho drogové   království. Když se navíc   Syd a její tajná identita   ocitnou v nebezpečí, je   sehrané duo Mizerů jedinou   šancí na její   vysvobození.

zdroj: kfilmu.net
Lovecká sezóna 3 (Open Season 3)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.7.2011
beretap
Boog, Elliot a všichni jejich   přátelé z lesa se vrací v   novém, dosud nejdivočejším   a nejchlupatějším   dobrodružství, které je   zavede do velkého   špičkového cirkusu!   Nadešla doba pro   každoroční pánskou   dovolenou, ale ani jeden z   Boogových přátel si   nenašel čas, proto se Boog   rozhodl vyrazit sám. Při   náhodné návštěvě cirkusu   si Boog vymění místo s   cirkusovým grizzlym, který   je mu k nerozeznání   podobný. Když se ale cirkus   začne chystat na návrat do   Ruska, pro Elliota, veverku   McSquizzyho, Buřtíka a   zbytek bandy začíná závod   s časem, aby zachránili   Booga dřív, než bude   pozdě!
Matrix Reloaded (The Matrix Reloaded)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.2.2010
beretap
Sentinelů stále přibývá.   Smith se klonuje jako hejno   králíků. Neo létá… Ale   možná ani udivující síla   vyvoleného nedokáže   zastavit útok strojů. Neo,   Trinity a Morpheus mají jen   72 hodin na to, aby   zachránili lidskou populaci   před zánikem, navíc Neo   poznává, že osudem Trinity   je smrt. Dokáže se znovu   vzepřít osudu? Dokáže svou   mocí zastavit nekonečné   útoky strojů? CO je to   vůbec Matrix? Odpověď   najdete v druhém   pokračování sci-fi   trháku…
zdroj:   kfilmu.net
Meč spravedlnosti (Day of Wrath)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.2.2010
beretap
V temných časech   španělské inkvizice   zachvátila chamtivost,   mučení a smrt provinční   městečko. Místní šerif   Ruy de Mendoza bojuje se   zákeřností, zradou a   intrikami, aby odhalil tajné   spiknutí. Bude si ovšem   muset vybrat mezi povinností   nebo ochranou své rodiny.
Měsíc 44 (Moon 44)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.2.2010
beretap
V roce 2038 jsou přírodní   zdroje na Zemi vyčerpány a   nadnárodní korporace,   provádějící těžbu na   vzdálených planetách, spolu   vedou nevybíravou   konkurenční válku. Agent   Felix Stone je vedením jedné   ze společností vyslán na   strategicky důležitý   Měsíc 44, aby ve zdejší   napjaté atmosféře mezi   drsnými piloty z řad   vězňů a jejich mladými   navigátory, vypátral   záhadně zmizelé těžební   lodi. Napětí houstne a to   ještě nikdo netuší, že se   k Měsíci blíží plavidlo   konkurenční firmy, která   jej má v úmyslu zabrat.
Moucha 2 (The Fly II)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.4.2010
beretap
Tento film je děsivým   pokračováním prvního   dílu, které upoutá   zvláštními efekty,   obrazotvorností a   stupňujícím se napětím.   Chlapec Martin bojuje za   odvrácení svého osudu,   který je mnohem horší než   smrt. Je synem mouchy, lidské   mouchy, člověka, který   prošel nepodařeným   vědeckým experimentem. Je tu   otázka, kdy jeho tělo,   které je vlastně   pokračováním lidské mouchy   dá o sobě vědět.
Mr. & Mrs. Smith
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.2.2010
beretap
John a Jane Smithovi tvoří   obyčejný manželský pár s   obyčejným životem a   obyčejnými starostmi.   Každý z nich ale skrývá   doslova vražedné tajemství:   Oba jsou ve skutečnosti   dobře placenými a velmi   výkonnými zabijáky,   pracujícími pro   konkurenční organizace.
Oživení jejich nudného   manželského svazku přijde   až s novým úkolem od jejich   zaměstnavatelů – zabít   svého životního partnera.   Výsledkem je velkolepá   akční podívaná, během   níž oba uplatní své   výjimečné schopnosti a   jejich manželský svazek   projde rozhodující   zkouškou.
Brad Pitt a   Angelina Jolie se představí   v hlavní roli sexy akčního   filmu MR. & MRS. SMITH,   který je plný špičkové   akce, nejmodernějších   speciálních efektů a   neuvěřitelných   kaskadérských kousků.   Zároveň je také   komediálním příběhem o   neobyčejných lidech s   obyčejnými problémy.MR. AND   MRS. SMITH je příběhem o   nebezpečí, sexu a   vzájemném nepochopení,“   říká Akiva Goldsman,   producent filmu. „Na rozdíl   od většiny tradičních   romantických komedií v něm   ale máme spoustu akce a   explozí. Akce je ale až ve   druhém plánu –   nejdůležitější jsou   postavy. Film vypráví   příběh manželů, kteří   jsou tlačeni k tomu, aby se   navzájem ulovili a zabili –   to je po dlouhých letech   jediná věc, která je   donutí věnovat si navzájem   trochu pozornosti. Když se o   sobě dozví pravdu, znovu se   do sebe zamilují“, dodává   producent.„Film obsahuje   dramatické scény, které se   týkají partnerských   vztahů, ale také obří   akční a bojové sekvence,   jež posouvají hranice   kinematografie.
A v   neposlední řadě v něm   najdete spoustu humoru. Vše   je skvěle vyvážené a   působí to jako skutečný   život, respektive   manželství,“ říká   Angelina Jolie, krásnější   polovička zabijáckého   tandemu.
Mumie: Hrob Dračího císaře (The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.2.2010
beretap
Mumie se vrací. Už zase.   Tentokrát ale opustila   vyhřáté písečné duny a   společně s olympioniky se   vynořila v Číně. O to   strašlivější by měla   být. Dobrodružný velkofilm   Mumie: Hrob Dračího císaře   je pokračováním   úspěšných snímků Mumie a   Mumie se vrací. Stephena   Sommerse sice na režisérské   stoličce vystřídal Rob   Cohen (xXx, Rychle a zběsile)   a sličnou Rachel Weisz v   hlavním ženském partu   neméně krásná Maria Bello,   ale jinak zůstalo vše při   starém. Rošťácký   dobrodruh Rick O´Connell   (Brendan Fraser) bude zase   chránit svět před zlem,   které přestalo respektovat   nápis na vlastním náhrobku,   kde stojí klasické   "Odpočívej v   pokoji".

Nutno poznamenat, že   hrob, v němž přebývá   titulní antihrdina, co do   velkoleposti strčí egyptské   pyramidy hravě do kapsy.   Obklopuje ho 10 tisíc   příslušníků slavné   terakotové armády,   hliněných soch do   nejmenšího detailu   vykreslujících válečníky   z doby před dvěma tisíci   lety. Hraví hollywoodští   scenáristé z tohoto divu   světa vytvořili ústřední   zápletku příběhu. Jde prý   o prokleté vojáky mocného   čínského vládce (Jet Li),   jež společně s jejich   pánem proklela zhrzená a   oklamaná čarodějka   (Michelle Yeoh), kterou   Dračí císař, navěky   uvězněný v hliněné   krustě, připravil o milence.   Naneštěstí na tento   neobvyklý hřbitov zavátý   prachem a časem narazí   archeologická výprava,   jejímž členem je i syn   dobrodruha Ricka O´Connella   Alex (debutující Luke Ford),   který je stejně zbrklý jako   jeho otec. Neopatrností   spustí řetězec událostí,   na jejímž konci bude   obživlá mumie Dračího   císaře, která má jediný   cíl - ovládnout celý svět.   Zoufalý Alex se proto   obrátí na jediné dvě   bytosti, které si dokážou   poradit s nemrtvými, tedy na   vlastní rodiče. Na   nehostinném Dálném   východě ale všichni tři   záhy zjistí, že zdejší   mumie jsou z úplně jiné   ligy, než byly ty egyptské,   stejně jako nebezpečí,   jimž v napínavé a zábavné   filmové jízdě budou muset   čelit. Stejně jako u   předchozích dvou dílů, i   tentokrát čekají na diváky   trikové hody, které znovu o   kousíček posouvají hranice   nemožného. To potvrzuje i   režisér Rob Cohen.   "Vždycky jsem nervózní   z projekcí pro šéfy studia.   Po promítání Mumie byli   šťastní jako blechy a   říkali mi, že kdybych   potřeboval zvýšit už tak   obrovský rozpočet na   trikové scény, stačí prý   říct. To je vždycky dobrý   signál," říká Cohen,   který o navýšení   pochopitelně požádal.
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190569
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376599
Obsahů a biografií: 178287
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10