Duben

Komentáře uživatele zanes

zanes

zanes zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Jan Holický

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 21
Absolvent (The Graduate)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.6.2006
Pekny film v hlavni roli s   Dustinem Hofmannem, který   exceluje v roli mladeho   studenta, který se po jednom   vecirku sveden jednou starsi   damou. Postupem casu se jejich   sexualni vztah vyvine tak, ze   se schazeji, ale není v tomto   vztahu zadna jina věc nez   laska. On jednoho dne zjisti,   ze chce tento vztah skoncit a   zacit vztah novy. Ovsem   zamiluje se do dcery te s   kterou spal predtim. Tim se   cely pribeh maximalne   zkomplikuje a on je nucen o   tento vztah bojovat. Skvely   hudebni doprovod. Proto davam   jeste o neco vyssi hodnoceni.   Na svoji dobu velmi   kontroverzni film.
Crash
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.1.2006
super film o vztazích mezi   různými rasami a předsudky,   které předchází mnohým   tragickým událostem. Mnoho   neznámých herců, ale   celkově naprosto úžasný   film. Opravdu super kousek
Dějiny násilí (A History Of Violence)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.1.2006
Výborný film určitě stojí za shlédnutí
Interesantni film o jedné   rodině, která si klidně   žije v jednom malém   americkém městečku. Vše je   klidu až do doby, kdy přijde   do kavarny, kde dělá Tom   Stall dvojice můžů, kteří   se snaží o přepadení či   znásilnění jedné ženy. On   je zabije a dostane se tak do   novin a televize po celých   státech. Vzápětí si toho   všimne jeden vysoký člen   podsvětí ve Philadelphii a   jede ho vyhledat. Postupem   času se ukáže, že Tom   Stall vlastně je někdo   úplně jiný. Snaží se s   tím skončit, ale nemá to   jednoduché. Dobrý film s   dobrými výkonny hlavní   představitelů. Pojednává o   tom, že není lehké změnit   svůj život aniž by někdo   věděl o naší minulosti.
Dogville
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.6.2006
Film, který vypráví   příběh o jedné mladé   slečně, která je   pronásledována ganstery a to   jí dovede až do vesničky,   která se jmenuje Dogville.   Zde se postupně snaží   zapadnout mezi obyvatele. Ti   po 14 dnech odhlasují, že u   nich může zůstat i když je   na ni vypsána odměna.   Postupem času ji všichni   začnou využívat a to jak   psychicky tak fyzicky. Na   konci filmu na ni její   největší   "přítel" zavolá   ganstery, kteří ji ovšem   nic neudělají, protože je   vede její táta. Závěr   filmu je velmi překvapující   a kdo ho chce znát tak ať se   na tento film koukne. Závěr   je to jediné co mě zaujalo   jinak jsem chvílemi usínal.   Film je zbytečně dlouhý a   nepatří mezi moje   oblíbené, ale někomu se   může líbit. Já dávam 6.
Gattaca
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.1.2006
povedený snímek o tom, jak   může lidská genetická   dispozice proměnit život.   Jedná se o bratry, kdy jeden   má výbornou předpověď a   druhý se má dožít pouze 30   let. Nechce se ovšem zdá   svého snu letět do vesmíru.   Proto podstoupí mnoho   přeměn tak, aby mohl letět.   Ale týden před odletem se   stane vražda a ta vše málem   změní. On si uvědomí, že   začíná někoho milovat a   chce i nechce se mu letět.
Hranice života (Stay)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.7.2006
Zajimavy film, ktery vypravi   pribeh o studentovi, ktery ma   urcitou psychickou poruchu a   snazi se ji vyresit   sebevrazdou. Ovsem jeho   psychiatr je proti a proto se   mu snazi pomoct. Ovsem   postupem casu poznava, ze je   jen velmi tenka hranice mezi   smrti a zivotem, realitou a   snem. Poutavy dej, ktery je   nekdy tezke pochopit.
Já a Ty a všichni ostatní (Me And You And Everyone We Know)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.6.2006
Tento film se mi moc nelibil.   Byl velmi zmateny a vůbec   jsem nepochopil co tím   autorka chtěla říci. Ani   herecké výkony se mi   nezdáli moc dobré. Myslím,   že jsou mnohem lepší filmy   na podívání
Kousek nebe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.2.2006
Film z prostředí 70. let   20.století. Děj se   převážně odehráva ve   vežení. Jeden mladý muž je   zde uvězněn na 12 let.   Během pobytu se seznámí s   jednou pohlednou mladou   slečnou a je schopen za ní   jít, když je poslána na   vykonání zbytku trestu do   jiné věznice. Samozřejmě   jeho cesta tam nekončí a   jeho konec je někde v   nejhorší věznici minulého   režimu u nás. Film je místy   trochu hluchý, ale celkově   jsem měl z něho celkem   dobrý pocit. Je zde krásně   vidět jak minulý režim   pronásledoval lidi za   přečinny, které mnohdy   nebyli podloženy žádnými   důkazy.
Město Bohů (Cidade de Deus)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.5.2006
Příběh, který pojednává   o životě v ghettu   jihoamerického města Rio de   Janeiro. Během filmu se   vystřídá několik   vedoucích gangu, který   krade, zabíjí a tím   získává své postavení.   Celý příběh je plný   kouření trávy, šnupání   kokainu, střílení atd…   Několik zajímavých   momentů, ale celkově mě   film moc nepřipoutal.   Natočeno podle skutečné   události.
Million Dollar Baby
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.1.2006
výborný film Clinta   Eastwooda s neznámou   herečkou v hlavní roli. Jde   především o box a také je   to o tom, jak lidi mohou být   a jsou zranitelní......Super   i když smutný konec....
Na dotek (Closer)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.1.2006
velmi pěkný film o dvojici   milenců, kteří si po čase   naprosto vymění. Z toho   vznikne zápletka, která se   celý další film řeší.   Velmi pěkný pohled na   lidské vlastnosti.
Ostrov (The Island)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.7.2006
Film, ktery zacina v meste   roku 2019, ktere jak se   pozdeji ukaze je cele   postavene pod zemi nekde ve   Spojenych Statech. Chlapek   jmenem Lincoln se jednou setka   s jednou prijemnou mladou   zenou Jordan. Jednoho dne   ovsem zacina prozkoumavat toto   mesto a najde motyla nebo cosi   takoveho. Ovsem kde se tam   vzal. Bylo jim totiz receno,   ze oni jsou to jedine co zbylo   po nakaze Zeme smrticim jedem.   Existuje pro ne jen jedno   misto, kam se mohou dostat. Na   Ostrov. Ovsem Lincolnovy se to   vsechno nezda a tak se vyda ze   tim motylem. Zjisti, ze misto   na ostrov jsou vylosovani   zabiti a jejich organy jsou   dany tomu, kdo si je tam venku   objednal. Ano jde pouze o   klony, ktere jsou udelany za   ucelem darovani organu lidem,   kteri se chteji dozit hodne   let a jejich vlastni jim   selhavaji. Lincoln a Jordan se   rozhodnou utect a pozdeji   prichazi na krasu zivota tam   venku a rozhodnou se pomoct i   dalsim klonum, kteri si stale   mysli, ze existuje nejaky   Ostrov.
Pianistka (La pianiste)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.6.2006
Velmi zajimavy film o zene,   která je ucitelkou na   konzervatori. Postupem casu se   zamiluje do svého jednoho   studenta. Ten jeji lasku   opetuje az do doby nez zjisti,   ze jeji chovani ja zvrhle a   divne. Ma totiž v sobe   skrytou perveznost,   sadomasochismus a   sebeublizovani. On ji ovsem da   lekci a ona zjisti, ze tyto   veci vubec delat nechce, ale   uz je pozde. On jiz nema   duveru zacinat tento vztah   znova. Opravdu pro otrle   povahy.
Prime
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.6.2006
Krasný film o milostnem   zivote dvou lidi, kterym tento   vztah komplikuje jejich velký   věkový rozdíl.   "Rafi" je 37 let, je   rozvedená a Daveovi je 23   let, svobodný. Ona chodí na   psychoterapie aby se vyrovnala   se svým rozvodem, on žije se   svojí rodinou. Jednoho dne se   potkají a zamilují se do   sebe. Postupem času se ovšem   ukáže, že psychoterapeutka,   ke které Rafi (hraje Uma   Thurman) chodí je vlastně   maminka Dejva. To se postupem   času stane velkým   problémem, který v sobě   maminka nechce dál dusit a   proto to řekne Rafi. To na   nějaký čas ovlivní jejich   vztah, ale postupně zjistí,   že si chybí. Avšak vztah   Rafi a Davea by nikdy   nefungoval a proto to nakonec   ukončí. Velmi pěkný   příběh, hudba a hlavně   výkony Umy Thurman (moje   oblíbenkyně) a Meryl Streep,   která hraje maminku, jsou   skvělé. Doporučuji   shlédnout
Přelet nad kukaččím hnízdem (One Flew Over the Cuckoo's Nest)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.1.2006
Výborný film českého   režiséra dlouhodobě   žijícího ve Spojených   Státech Miloše Formana. Kdo   ještě snímek neviděl, tak   doporučuji k shlédnutí.   Patří do 10-ti nejlepších   filmů všech dob aspoň v   mých očích. Jde o příběh   Randla McMurphyho, který je   proti své vůli poslán do   výchovného ústavu na okraj   Washingtonu. Zde se po jeho   příchodu začnou odehrávat   příběhy, které do té doby   nebyli zvykem. Vnese novou   krev tamním pacientům a ti   si časem uvědomí, že   nejsou takový   "cvoci" za které se   považovali. Jednoho večera   se McMurphy rozhodne, že   uteče spolu se svým   přítele náčelníkem.   Jenomže okolnosti tomu   chtějí jinak a tento únik   se mu nepovede. Za vyvolání   nepokojů na oddělení je   McMurphy poslán na jiné   oddělení. Po návratu jeho   přítel náčelník zjistí,   že mu byla provedena   lobotomie. S tím se   nesmíří a radši než aby   postupně umíral v ústavu mu   pomůže z tohoto světa.   Celý film je strhující   svým dějem a herecké   výkony Jacka Nicholsona a   představitelky vrchní sestry   Ratchedové jsou excelentní.   :-)
Sin City - Město hříchu (Sin City)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.4.2006
Celkem nudný film, který se   bude líbit lidem, kteří   mají rádi příběhy podle   komiksových předloh. Není   naprosto vztažen k realitě   což mu ubírá na   zajímavosti. Jenom velmi   průměrný film
Šílená / Krásný (Crazy / Beautiful)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.1.2006
velmi pěkný film k   zamyšlení o tom, jak   problémové děvče může   taky být k něčemu. Hrají   samí neznámí herci, ale   jinak jak jsem řekl prostě   cool
Válka světů (War of the Worlds)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.1.2006
Sci-fi příběh o tom, jak se   na zemi přistěhovali   mimozemské bytosti. Ovšem   nepočítali s tím, že by je   viry žijící na této   planetě mohli zabít.
Vykoupení z věznice Shawshank (The Shawshank Redemption)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.4.2006
Naprosto uchvatný film o   odsouzenci Andymu, který se   dostal do vězení za něco co   nikdy neprovedl. Byl odsouzen   na doživotí a poslán do   věznice Shawshank. Během   pobytu se spřátelí s   dalším vězněm, který je   taktéž odsouzen na   doživotí. Během let se z   nich stanou nejlepší   přátelé. Hned na začátku   příběhu si Andy opatří   malé kladívko, které se na   konec stane jeho nástrojem k   svobodnému životu. Celé   roky potom ve věznici pracuje   jako účetní hlavního   správce a má všechno   výborně naplánované. Na   konec se dostane ven a začne   spokojený život někde v   Mexiku. Setká se zde se svým   přítelem, který je nakonec   propuštěn na podmínku.   Film, který je plný reality,   přátelství, nenávisti ale   i soucitu a lásky. TOP 10.
Zkrocená hora (Brokeback Mountain)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.6.2006
Velmi pěkný film o   přátelství dvou mladíků,   které se postupem času   vyvinulo v lásku. Oba mají   své manželky, dcery a   přesto je dokáže uspokojit   pouze chvíle, kterou mohou   strávit společně na   rybách, které ve   skutečnosti jsou jenom   zaminkou pro to, aby mohli   odejít na několik dní od   jejich rodin a věnovat se   sobě. Závěr je trochu   drsný, ale tak to chodilo a   stále asi chodí když je ve   společnosti tolik   netolerance.
Ztraceno v překladu (Lost in Translation)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.1.2006
pěkný film o herci, který   natáčí spot pro whisky v   hlavním městě Japonska   Tokiu. Narazí při tom na   ženu, která okouzlí a   prožije s ní pěkné   chvíle.

TV Program

ČT1 - Sardinky, aneb život jedné rod...

14:45 - 16:00

19 minut již uběhlo
56 minut zbývá do konce

ČT2 - Velké stroje zblízka

14:30 - 15:20

34 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

14:30 - 15:30

34 minut již uběhlo
26 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:30 - 15:35

34 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190566
Osobností: 697848
Fotografií: 763975
Plakátů: 376593
Obsahů a biografií: 178280
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani

Sud (1998) [TV epizoda]

Sud
Spíš nadprůměrnej díl,   ale pobavilo duo Ničitel &   Vraceč určitě   přejmenování Kelso na Blbso   to mě rozbilo! Holt párty se   sudem piva se nakonec vyvinula   drobek jinak.

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10