Jeden svět

Komentáře uživatele enejčel

enejčel

enejčel zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 920
(Ne)zadaní (That Awkward Moment)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.7.2014
Je viděz snaha Zac Efrona,   že chce ukázat, že to není   jenom Troy Bolton z Muzikálu   ze střední. Herecky svou   roli opravdu zvládl dobře,   stejně, jako ostatní   mladíci včetně pěkných   holkách. Od snímku jsem   právě moc nečekal, ale   hodně mě překvapil a velice   se mi líbil. Film není jenom   pro mladé, ale i pro starší   publikum, rozhodně se zde   sasmějete a budete napjatě   fandit našim třem hlavním   představitelům.
Velice pěkná komedie.   Jedna z těch lepších   poslední doby.
1. světová válka v barvě (World War 1 in Colour)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.1.2012
První Světová Válka
Jedna z nejhorších válek co   kdy byla na této planetě.   Tvůrci si opravdu dali   práci, aby záběry vypadaly   jako reálné, tudíž   vybarvené. Pavel Rímský   jako hlavní vyprávěč je   elegantní a jeho kolegové,   kteří dabují pár postav.   Moc hezký dokument, který mi   o této válce naučil mnohem   víc.
10 000 př.n.l. (10,000 B.C.)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.10.2011
Když jsou dobré triky, tak je bohužel špatný film
Roland Emmerich umí udělat   film s pořádnými efekty, za   což ho hodně vychvaluji.   Nicméně film jako takový   moc nezaujme. Dobrá,   pravěcí lidé, obří   mamutu, šavlozubí tygři,   hrecké obsazení. Nejvíc   chválim za krásnou Camillu   Belle.
Časem mi to   připomínalo několik filmů.   Jako třba   "Apocalypto",   "Boj o oheň" atd...   To je špatně. Kdyby snímek   obsahoval více vlastních   nápadů, mohl by být daleko   lepší. Ke konci si myslím,   že je to takový   nepromyšlený.
10 důvodů, proč tě nenávidím (10 Things I Hate About You)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.12.2012
Začátek je poněkud   slabší. Po několika   větách, které se snažili o   rozesmání diváka, jsem   zjistil, že film nebude   komedií do slova a to je tady   na FDB něco přes padesát   hlášek. Pro mě jsou v tomto   filmu srandy asi jenom   dvě.
Snímek se pak   ale rozjel a bavil mě, ale ne   jako komedie, ale jako   normální film. Nejvíce se   mi líbil Heath Ledger, který   mě opět dostal svým   hereckým vkusem a říkal   jsem si: Heathe, proč jen jsi   musel zemřít. Mladičký   Gordon-Lewitt mě také   nadchnul a Julia Stiles   taktéž. Snímek se mi   nakonec líbil a dávám 8/10.
10 pravidel jak sbalit holku
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.12.2014
Typická česká blbůstka,   kde samozřejmě film   postrádá děj a kvalitní   hlavní hrdiny. Doby, kdy   Karel Janák natočil skvělé   Snowborďáky, Rafťáky či   Ro(c)k podvraťáků jsou už   dávno pryč a česká   kinematografie jde hodně   dolů.
101 dalmatinů (101 Dalmatians)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.1.2012
Znovu je tu film, který od   malička zbožňuji.   Neuvěřitelný výkon Glenn   Close vás uchvátí, dva   padouši v podání Hugha   Laurieho a Marka Williamse   vás nepřestanou bavit,   stejně jako "happy   end" všech třech   záporáků. Rozhodně se   člověk každé generace   pobaví.
102 dalmatinů (102 Dalmatians)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.1.2012
Cruella už není zlá, ale ne   na dlouho. Opět se zblázní   do štěňat a bude chtít   jejich kožešiny, sice jsme   už tady takovýto námět   měli, ale přesto je to   pěkná podívaná, ikdyž je   jednička lepší.
12 opic (12 Monkeys)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.1.2013
Přijemný film. Vůbec jsem   nečekal, že si Brad Pitt   zahraje blázna a role mu   opravdu sedla. Příběh je   něco neuvěřitelného a   nového, něco takového jsem   ještě neviděl. Bruce Willis   je samozřejmě skvělý.
Film je hodně na   přemýšlení, takže   uživatelé, kteří tomu dali   míň jak 8/10 děj moc   nepochopili, ale to se   stává. Nicméně myšlení k   filmům patří a tento je   vynikající. Film z roku 1995   a koukl jsem se na něj teprve   včera, no jo, to jsem celý   já.
127 hodin (127 Hours)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.6.2012
"Pohřben" a "127 hodin"
Z mého titulku chci dát   najevo, že tento film je   velice podobný filmu   "Pohřben" s Ryanem   Raynoldsem. James Franco zde   dokázal, že je velice   talentovaný herec se   skvělým českým dabérem   Martinem Písaříkem.   Nízkorozpočtový snímek o   pravdivém příběhu Arona   Ralstona mě dostal. Aron je   rozhodně odvážný a   statečný člověk, když si   odříznul ruku mini   řeznickým nástrojem. Jsou   tu ale místy i scény, které   spíše nudí a jak už tady   někdo psal, nutí odvracet   pohled mimo obrazovku a koukat   na hodinky.

Skvělý James Franco a   smutný a hrozný příběh   Arona Ralstona mě donutili   snímek nepotápět, proto   dávám 7/10.
1492: Dobytí ráje (1492: Conquest of Paradise)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.1.2012
Ze začátku to vypadá   nadějně. Cesta do ameriky   také není špatná, i scény   na pevnině jsou v poho, ale   poté film zachvátí nuda a   nedá se na tou koukat.   Překvapilo mě, že snímek   natočil ridley Scott. můj   oblíbený režisér to   tentokrát nenatočil nejlíp,   ale spíš nejhůř. Takovýto   borec z toho mohl vytěžit   víc. Známé tváře jako   Sigourney a Gerard snímek   nezachránili. Je to škoda.
187 - kód pro vraždu (One Eight Seven)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.10.2012
Nereálné, moc temné, divné
Jacksona mám hodně rád jako   herce. Je to kvalitní hráč,   ale tento film je pravým   opakem. čekal jsem víc už   od zápletky filmu, kde děj   není nic extra. Pak   nereálnost, jako třeba   zanadávat učiteli   vulgarismy, nebo mu tikat a   říkat mu "čau".   Ve filmu se už vůbec   nepovedla atmosféra, moc   temno, nehezký pocit a   další. Zkrátka, celý   nějaký divný. Lituji, že   jsem se na film podíval, ale   na druhou stranu jsem rád,   že jsem viděl další   snímek Samuela L. Jacksona.
1944
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.5.2015
Bravo, Estonci! Musím zde   velice pochválit estonské   filmaře, kteří si téměř   dokonale poradili s obtížnou   tématikou. Naši filmaři by   se od nich mohli ledacos   naučit. Příběh filmu je   zasazen do Pobaltí za 2.   světové války v roce 1944,   kde se Estonsko rozdělilo na   dva tábory - jedni bojují na   straně nacistů, ti druzí   zase komunistů. Scénář se   zde hodně povedl. Je zde   minimum trhlin a právě   většina z nich jsou v   bojových efektech. Některé   scény chtěly doladit,   například scéna, kdy   Estonský voják z blízká   rozstřílí kulometem   ruského vojáka a po něm   nezbyde ani jedna kapička   krve. Vím, že je to hloupý   detail, ale takhle to   vypadalo, jako nějaké   divadlo a ne jako válečný   film. Snímek hraje na city u   ukazuje výhody i nevýhody   obou stran z 2. světové   války. Poukazuje na demenci a   minimální kapacitu mozku   některých vysokých   důstojníků. Na konci filmu   si řeknete - jaký svinstvo   ta válka vlastně je?
2 zbraně (2 Guns)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.12.2013
Tohle není Scary Movie!
Po celkem stereotypním   začátku, kde černý humor   střídaly silné vulgární   narážky jsem si říkal, že   film asi bude stejná   hovadina, jako Scary Movie,   ale ne, není tomu tak!
Sympaťáci Mark Wahlberg   a Denzel Washington vás   donutí se na film dokoukat   až dokonce a zaručí vám   pěknou sumu zábavy a   smíchu. Po dlouhé době jsem   shlédl opravdu pěknou   komedii islandského   režiséra Baltasara   Kormákura, který opravdu v   sobě má režisérský   talent.
2001: Vesmírná Odysea (2001: A Space Odyssey)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 14.2.2015
Pokud se ptáte, proč je   tento film tak vysoko hodnocen   ikdyž je to totální blbost,   tak jste na tom stejně jako   já.
Stanley Kubrick je   hodně uznávaný režisér,   při tom jsem od něho   neviděl jediný film, který   bych dokoukal a tento paskvil   je ten nejhorší z jeho   kariéry.
Nudná   nezáživná ptákovina s   debilní kamerou a nesmyslně   dlouhou dvouminutovou úvodní   pasáží, kde jenom čumíte   do černé obrazovky.
Tolik zbytečných   záběrů jsem u jiného filmu   snad ještě neviděl. Pasáž   s opicemi by se dala v klidu   sestřihat do dvou minut a pak   to přihlouplé snímání   vesmírné lodi, kde si ji   dvacet minut prohlížíme.   Herci mě vůbec nezaujali a   příběh? Tento film žádný   nemá. Prostě blbost a   upřímně nechápu, jak se   někomu může tento film   líbit.
2012
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.4.2010
Děj je trochu směšný, ale   efekty vynikající. John   Cusack, jako rozvedený otec a   hlavní hrdina, ten   nejlepší. Když na film   koukáte po několikáte,   nudí a nic dobrého ve vás   nezanechá. Filmaři by si   měli uvědomit, že by   neměli katastrofické filmy   stavět na jednoho člověka,   ale tentokrát do něj vložit   trošku více reálných   postav.
21 gramů (21 Grams)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.2.2014
Film hodně na přemýšlení.   Je skvěle sestřihaný a   scénářově vynikající.   Hlavně herecké výkony   všech třech hlavních   představitelů jsou opravdu   na nejvyžší ocenění,   zvlášť výkon Naomi Watts.
25. hodina (The 25th Hour)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.2.2014
Film je naprostá a   nepochopitelná nuda. Po   scéně, kdy Norton čučí do   zrcadla a každou svou větu   začíná slovním spojením   "do hajzlu" jsem to   vypnul a hodnotím velmi   záporně.
Nezáživný, nudný a   nesmyslný film. Od Spikea   Leeho jsem viděl jenom jeden   dobrý film a to je Spojenec,   který se opravdu poved, jinak   jeho ostatní snímky co jsem   viděl jsou kraviny.
3 dny na zabití (3 Days to Kill)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.3.2015
Na tenhle film jsem byl pouze   zvědav. Vím, že Kevin   Costner hrát umí a McG umí   točit filmy, ale tenhle film   se nepovedl. Myslím, že je   kapánek pro děti, protože   některé scény tomu   nasvědčují. Místy snímek   není ani vážný a už   vůbec né akční. Po   solidním začátku plný akce   to vypadá na pěknou šou,   která se však nebude konat.   Ani příběh není nic   originálního a Kevin hraje   pouze to, co mu scénář k   jeho postavě umožní. Čili   pořád kašlat, mít   zamračený výraz a chlastat   vodku. Jeho výkon mi zde tedy   přišel průměrný a dokonce   by mi zde místo něho lépe   seděl Liam Nesson. Amber   Heard se mi zde líbila   nejvíc, škoda, že nedostala   více prostoru. Snímek   obsahuje spoustu trapných   scén a pokusy o vtipy.   Řříkáte si, co je to tedy   za žánr? Prostě   podprůměrný film, kde je   stále dokola opakující se   klišé a nic nového.
3:10 Vlak do Yumy (3:10 to Yuma)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.2.2013
Moc hezký film s několika   otazníky, které si divák   může sám domyslet. Nechci   tady psát, čeho se ty   otazníky týkaj, abych vám   neřekl spojlery, jen řeknu   to, že se snímek povedl.   Výkony Bale a Crowea jsou   ocenitelné a naši dabéři   také splnili svůj úkol na   jedničku. Moc jsem se na   tento film těšil a nezklamal   mě. Rozhodně se na něj   kouknu i víckrát. Všem   doporučuji!
30 dní dlouhá noc (30 Days of Night)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.1.2012
Ve chvíli, kdy na plátně   bude vidět první upír,   strach z vás mizí a film   vás pomalu začne nudit.   Horor to tedy je jenom   chvilku, zbytek je normální   drama. Efekty jsou sice   hezký, ale dobrý herec jako   Josh Hartnett, kterého mám   nejradi v "Pearl   Harbor" a "Černý   jestřáb sestřelen" se   trochu musel spléct při   čtení scénáře.
30 minut po půlnoci (Zero Dark Thirty)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.7.2013
Od Kathryn jsem čekal stejnou   sra*ku, jako Smrt čeká   všude, ale není tomu tak.   Káťá se rozhodně nebojí   ukazovat na Spojené státy,   jak drsně mučí lidi ve   válečných zemí a jak se   chovaj obecně, jak jim jde o   prachy, území atd. Právě   proto taky tento film nedostal   oskara, narozdíl od Smrti   čeká všude, který si   oskara nezasloužil.

Snímek 30 minut   po půlnoci je dobře   natočený film o lovu na Bin   Ládina. Rozhodně vás nutí   přemýšlet o americkém   národě, co je to vlastně za   lidi a jestli si filmový   štáb vůbec uvědomoval, že   snímek je silně proti USA.
300: Bitva u Thermopyl (300)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.1.2012
Trošku mě filmaři   naštvali, že nechali   Sparťany bojovat proti   nadpozemským bytostem. Zvykl   jsem si, ale na ty haldy krve   už ne. Ale jsou ty i scény,   které jsou dobře natočeny,   např. sexuální scéna mezi   Leonidem a Gorgo. Na film se   dá dívat i víckrát, ale ta   brutalita odpozuje, takže   varuji, pro nemilovníky krve   by tohle mohlo být na   zvracení.
300: Vzestup říše (300: Rise of An Empire)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.5.2014
Tak tenhle film mě   příjemně překvapil.   Režisér Noam Murro dobře   zvládl natočit svůj   režisérský debut. Skvělí   herci, sympaťák Sullivan   Stapleton a zlá Eva Green,   dobré duo. Stejně tak   pěkná "erotická"   scéna a hlavně výbroně   udělané efekty při   námořních bitvách. Film se   mi líbil víc, než   jednička. Oba dva díly se   sice od sebe moc neliší,   příběh je podobný, postavy   také, ale přece jenom tenhle   film má něco víc do sebe.   Hlavně se zde řeší celé   Řecko, kdežto v jedničce   jenom Sparta.
36. komnata Shaolinu (Shao Lin san shi liu fang)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.10.2012
Bojová umění
Film natočen čínskými   filmaři. Opravdu se poved.   Kromě bojového umění má   film i děj a dobré herecké   obsazení. Moc se mi líbil   výkon hlavního hrdiny.   Zajímavý příběh a bojové   umění mě přinutili film   velice pochválit. Moc se mi   líbí dodnes a to už je   hodně starý. Nemůžu se   dočkat, až shlédnu pár   filmů Bruce Leea a Van Damma,   protože bojové filmy patří   do mé filmografie.
47 Róninů (47 Ronin)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.4.2014
Jedno z největších   zklamání roku, kde nejvíc   klame samotný hlavní hrdina   Keanu Reeves, který svou roli   vůbec nezvládl.Japonská   mytologie je zde opravdu   hodně špatně přenesena na   filmové plátno, kde nevíte,   jestli se díváte na Avatar,   Posledního samuraje, nebo   Souboj Titánů.
Byl   jsem na tento film hodně   zvědav, zvlášť kvůli   Keanovi, ale jeho herecké   umění začíná hodně   klesat.
Jinak snímnek   je nuda plná nesmyslných   dialogů a debilního děje,   kde nic vás nepřekvapí, ani   nepotěší, prostě spackaný   film.

5   hvězdiček dávám díky   dobrým trikům a kostýmům a   vlastně také díky tomu, že   jsem vydržel se na film   dívat asi hodinu.
9. rota (9 rota)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.4.2011
Čekal jsem víc
film natočen Rusy. Příběh   vypráví o silném   přátelství vojáků,   kteří se vydaj do boje v   Afganistánu, ale nejdříve   si projdou těžkým   výcvikem, no a pak se film   konečně přesune tam, o čem   vypráví. Začátek je   dlouhý a zdlouhavý, akce je   ve filmu minimum a je vidět,   že když na tom   nespolupracuje Hollywood,   není to taková pecka.   Snímek se mi i docela líbyl,   ale čekal jsem víc, je mi   jasné, že originální   válečný film natočit je   těžké, protože mi tohle   hodně připomínalo Četu a   Zachraňte vojina Ryana.
Ale zase herecké výkony   byly dobré a divák ze   snímku pochopí, že život v   armádě je úplně odlišný   než v civilu.
96 hodin (Taken)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.1.2012
Liama Neesona mám také moc   rád, je to perfektní herec a   v tomhle filmu podal   okouzlující výkon.   Příběh, triky, herecké   výkony - všechno tip ťop.   Snímek hodně ukazuje, jaký   ve světě jsou gauneři,   kteří klidně vtrhnou do   bytu dvěma mladým holkám,   unesou je a nstane dlouhá   soulož, pak některé z nich   zabijou nebo je naučí   šlaptit. Naštěstí má film   také pěkný happy end. Víc   neprozradím.
96 hodin: Odplata (Taken 2)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.4.2013
Skvělé! Lepší než   jednička. Velcie se mi   pokračování líbilo. Nový   děj, nové zvraty, nové   postavy, zkrátka výborné!   Děj je možná trochu   zkrácený, ale na to si   zvyknete a opravdu si to   užijete!
96 hodin: Zúčtování (Taken 3)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 13.2.2015
Tak tohle je propadák! Po   suprové jedničce přišla   parádní dvojka a po ní   tahle s*ačka. Liam už je   starý a zde je to hodně   vidět a scénář? Pořád   stejný, zde nepřinesl nic   nového, takže už dopředu   víte, jak vše dopadne.   Zvraty tu žádný nejsou a   akční scény jsou hrozně   stereotypní a kamera je zde   opravdu šílená! Doufám,   že už další díly nebudou,   protože nápad 96 hodin byl   pefektně natočen v prvním   díle a na takovýto nápad   nemůžete natočit více   dílů, je to typ filmu, kde   se jen těžko napíše nový   scénář s novým příběhem   na další filmy.
Absolvent (The Graduate)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.4.2015
O Hoffmanovi jsem vždycky   věděl, že je to výborný   herec, moc jsem se proto   těšil na jeho výkon v tomto   snímku. Jedná se o první   velkofilm tohoto herce.   Snímek má zajímavý   námět, scéna s paní   Robinsonovou u ní doma mě   dostala a upoutala. Nmohl jsem   se dočkat, co bude dál.   Mlaďoučký Benjamin si s   touto o dost starší paní   domluví rande a začnou se mu   bouřit hormony. Děj nabere   úplně jiný spád, když se   do jeho života připlete   Robinsonový dcera. Děj však   začíná pokulhávat, když   se Benjamin odstěhuje. Čekal   jsem větší zápal, děj se   dal úplně jinou cestou, než   jsem čekal, což nebylo na   škodu, ale myslím si, že   různé klišovité scény   film poškodily. Co se mi na   filmu zdálo dost nepovedené   byla závěrečná scéna o   které vám nic neprozradím,   ale tam si myslím, že to už   bylo hodně přitažené za   vlasy a že scénáristé   mohli vymyslet jiný konec. I   přes tyto hrubky film   chválím, hlavně výkon   Dustina Hoffmana, snímek se   mi líbil.

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

11:30 - 12:00

0 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

ČT2 - Rytíři

11:05 - 12:00

25 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

NOVA - Rizzoli & Isles - Vraždy na pi...

10:55 - 11:45

35 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

0 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190273
Osobností: 697372
Fotografií: 762979
Plakátů: 375675
Obsahů a biografií: 177914
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10