Jeden svět

Komentáře uživatele sismik

sismik

sismik zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 184
10 položek a méně (10 Items or Less)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.3.2009
Dá se říct, že díky   Freemanovi jsem od filmu   čekala ještě o něco víc,   ale i tak mě moc nezklamal.   Rozhodně zajímavý a   originální příběh. Paz   Vega je ve filmu krásná a   předvádí slušný výkon.   Nic méně jako divák z 21.   století zvyklí na filmovém   plátně na ledacos jsem   postrádala trochu vetší   zápletku.
127 hodin (127 Hours)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.4.2011
Rozhodně zajímavý film,   který stojí za to vidět.   Zajímavě natočené,   vynikající herecké sólo   Jamese Franca. Ovšem pokud   víte předem jak to celé   dopadne, celý film čekáte   "určitou" scénu a   v mezičase se začínáte   již mírně nudit. I v těch   představách jsem se trošku   ztrácela, a chvílemi jsem   nevěděla co je realita a co   jen jeho představy. Jinak   určitě fajn a nevšední   film.
2012
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.11.2009
Podle mě jeden z   kvalitnějších   katastrofických filmů s   klasickým happyendem a   proslovem prezidenta   Spojených států   amerických, který navíc   začínal větou: ,,Mí drazí   američané".....to   prostě bylo silné kafe. Ale   i přes tyhle klasické   scény, které jsou téměř v   každém americkém   katasrofickém filmu, je tu i   pár zajímavých   momentů,které si určitě   nenechte ujít, rozdně   zajímavá podívaná.Nudit se   nebudete. Výjímečně se mi   líbili i dětstští herci,   kteří dle mého předvedli   profesionální výkon.
23 (The Number 23)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.12.2009
Tak tehle film hooodně   překvapil. Mile překvapil.   Hlavně Jim Carrey byl   vynikající. Bylo zajímavé   vidět jak může herec,   kterého znám spíš jako   komedianta, působit děsivě.   Celkový příběh filmu je   velmi originální a má   překvapivý konec. Opravdu to   stálo za to. Celkovou   atmosféru filmu podtrhává   hudba, která si taky   zaslouží pochvalu. Opravdu   není proč váhat, šup šup   do půjčovny a podívejte se   na tehle film, nebudete   litovat.
Agent Cody Banks
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.1.2010
Celkem trhlá komedie, na   kterou se ale vydržíte při   troše snahy dívat.   Nečekejte nějaké záchvaty   smíchu, ale pobavíte se a   odreagujete od   náročnějších filmů
Akta X: Chci uvěřit (The X-Files: I Want to Believe)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.8.2008
Tak nevím, Akta X slibovali   napětí, slibovali akční   podívanou.....a nic z toho.   Celkem slušná podívaná,   která by si vzhledem k   popularitě seriálu   zasloužila mnohem více   propracovat. Děj je zmatený,   divák tápá a nechápe.   Hodně mi vadilo i to, že se   neukázalo jestli vidění   toho Otce byli opravdové nebo   ne. I když přiznávám, že   tohle se naopak některým   mohlo líbit. Námět je   výborný, jen kdyby si   tvůrci odpustili vztahy mezi   dvěma hlavními hrdiny,   kterých je filmu podle mého   znytečně moc a místo toho   lépe propracovali   vyšetřování série vražd.   Nevím, možná je to tím,   že pracuju ve zdravotnictví,   ale z motivů těch vražd a   všech těch pokusů mi šel   mráz po zádech a tak je   podle mě škoda, že se tomu   tvůrci více nevěnovali.   Opravdu hodně zmatený   děj.
Suma   sumárum.....mohlo být líp
Alenka v říši divů (Alice in Wonderland)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.3.2010
Krásný film, ůžasně   zpracované, 3D efekty   výborné, jen zkrátka Alenka   je Alenka a na ději už tam   toho Tim Burton nemohl moc   vymyslet. Je to zkrátka   pohádka s celkem nudnou   zápletkou a to mi na filmu   docela vadilo. Ovšem k dobru   Tima Burtona ještě jednou   dodávám, že s tím opravdu   asi nemohl nic udělat. Jinak   zpracování je to krásné,   Johny Deep a Helena Bohnam   Carter vynikající.
Andělé a démoni (Angels & Demons)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.5.2009
Docela povedený film, i když   Šifra se mi líbila víc.   Musím říct, že jsem se ani   chvilku nenudila, film mě   vtáhl do děje. Ale přesto   jsem něco postrádala. Sama   nevím, co to něco je, ale   rozhodně ne herecký výkon   Toma Hankse, který byl   dokonalý. Možná kdybych   četla knihu, to něco, by mi   přestalo ve filmu chybět.   Celkově je film ale velmi   kvalitní a rozhodně stojí   za to ho vidět.
Antikrist (Antichrist)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.1.2010
Tak tohle byl prostě úlet.   Pokud se chystáte tento film   zkouknout, připravte se na   kombinaci porna,   psychologického dramatu a   slabšího odvaru Saw.   Záběry milujících se   manželů jsou v určitých   momentech více než   odvážné. A můj obrovský   obdiv mají oba hlavní   hrdinové. Hlavně herečka   Charlotte Gainsbourg. Já bych   takové natáčení asi   nezvládla. Zvláště jedna   scéna, kdy se její postava   oddává masturbaci...no   někteří z vás asi ví.   Chvílemi se mi zvedal   žaludek. Jediné co bych   vytkla je zdánlivá   nesmrtelnost Williama Defoua.   Prostě noha provrtaná   železným rezavým drátem,   na ní závaží, při   nejmenším zlomený penis a   dvě rány nůžkama do zad a   on si na konci filmu   spokojeně odkráčí. To už   bylo silné kafe. Film bych   opravdu doporučila jen   trošičku silnějším   žaludkům :-)
Ať vejde ten pravý (Låt den rätte komma in)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.1.2010
Bylo to zvláštní, vlastně   ani neumím říct jestli se   mi to líbilo nebo ne. Jediné   co mě napadá je prostě   zvláštní. Film mě   neděsil, což jsem s docela   čekala. Romantika   žádná,.....co to vlastně   mělo být??? Švédská   kinematografie není ve   světě zrovna známá a už   vím proč. Film byl   nemastný, neslaný. I když   výkon začínajících   neznámých herců opravdu   ušel. Jen kdyby scénář   filmu byl lépe propracovaný.
Avatar
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.12.2009
Docela se mi to líbilo,   efekty úžasné to se musí   nechat, ale to ještě   samozřejmě není všechno.   Je pravda, že film je   dějově hooodně o ničem.   Už od samého začátku víte   jak to dopadne a kdyby trval   polovinu času nevadilo by to,   protože děj by se tam   stejně vešel celý. Film mi   trochu připomínal   Pocahontas, která má velmi   podobnou zápletku. Je fakt,   že všeobecný rozruch kolem   tohoto filmu z něj ještě   neudělá nic kvalitního. A   taky je pravdou, že nebýt   výborných efektů a masivní   reklamy film by nebyl ničím   vyjímečný.
Bathory
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.8.2008
Úžasný film
Mě se naopak film velmi   líbil, jak se říká ,,Budu   ho chválit kudy budu   chodit". Hned na   začátku mě film vtáhl do   děje a nepustil až do   závěrečných titulek a ani   dlouho po nich, ....na film   jsem šla druhý den znovu.   Postava hraběnky Bathory se   mi dostala pod kůži a   herecké výkony v podání   Anny Friel a Karla Rodena jsou   prostě nezapomenutelné.   Český dabing vůbec není   tak hrozný(teda až na   postavu Eriky). Ovšem je   pravda že v originále to   bude o moc větší zážitek.   Juraj Jakubisko v tomhle filmu   ukázal svou genialitu, což   bohužel někteří   nepochopili. Nejdříve jsem   byla taky překvapená, že se   ve filmu snaží jméno   hraběnky Bathory očistit.   Ovšem pak jsem začala hledat   více informací a došla jsem   ke stejnému názoru jako p.   Jakubisko. Sám přiznal, že   film tvořil nejprve jako   horor, ale poté co začal   hledat nějaké fakta a   atrefakty po Alžbětě   Bathory (mimochodem žádný   její majetek se dodnes   nenašel) se film tak nějak   přirozeně stal tím čím je   a ne hororem. A v tom je ta   Jakubiskova genialita..věří   svému názoru a na   všeobecně rozšířené   pověsti. Další důvod proč   film u některých lidí nemá   úspěch je knižní   předloha. Prostě ti co   četli knihu se nedokážou   smířit s tím, že by to   mohlo být i jinak. Většina   šla do kina s tím, že   uvidí horor což se jim   určitě nesplnilo. Já   osobně jsem filmem nadšena a   už se těším až si   přinesu domů DVD s tímto   filmem a uvidím ten skvělý   snímek znovu. Mimochodem   doporučuju přečíst knihu   Bathory....pochopíte proč se   Jakubisko vydal touhle   cestou......opravdu   úžasné...
Bez dechu (Abduction)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.10.2011
Zklamání. Asi jsem od toho   moc čekala. Čekala jsem   nějakou pořádnou, chytrou   zápletku, místo toho jsem   dostala jen přehlídku na 16   let (tolik bylo postavě,   kterou hrál) přemoudřelého   Taylota Lautnera(což ovšem v   přijatelné dávce taky není   špatné). Bohužel tady té   dávky bylo až přes   příliš :-)
Bohéma (La Bohème)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.9.2011
Užasná   podívaná...nádherné   filmové zpracování   klasické opery La Boheme a   vynikající výkony naprosto   špičkových zpěváků Anny   Netrebko a Rolanda   Villazona...jen si dovolím   malý komentář,k   předchozímu příspěvku   Anna Netrebko je ruska, ne   rakušanka :-)
Bolt - pes pro každý případ (Bolt)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 23.3.2009
Film, který na to, že je mi   už 18 mě většinu času   nenudil. Ne že by to byl   nějaký nový trhák stylu   Nemo. Prostě film, na který   můžete bez obav vzít své   dítě aniž by jste v kině   usínaly. Zajímavý,   originální a neokoukaný   příběh znamenal další   hvězdičku v mém hodnocení.
Božský Bruce (Bruce Almighty)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.6.2008
Výborná komedie
Asi nejlepší komedie, kterou   jsem kdy viděla. Jim Carrey   je prostě komik a v tomhle   filmu předvádí úžasný   výkon, rozhodně se tady   vyřádil. Smála jsem se o   začátku až do   konce...opravdu to stojí za   to, kdo neviděl at neváhá.
Božský Evan (Evan Almighty)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.6.2008
Ne moc povedené pokračování
Je jasné,že s Božským   Brucem to nejde srovnávat,   první díl je o 100% lepší,   což je určitě zásluha   Carreyho. Rozhodně nečekejte   takovou podívanou jako v   jednice, ale i tak se na to   dá koukat, pěkně animované   zvířátka, ucházející   dabing, a slušná rodinná   komedie
Carmen: A Hip Hopera
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 24.8.2011
Chudák Bizet se musí obracet   v hrobě :-) Přiznávám, že   někomu se to může líbit a   mladé generaci to může   přiblížit asi   nejznámější operu Carmen.   Za to ta jedna hvězdička v   mém hodnocení. Ale jelikož   jsem si naprosto zamilovala   klasickou operu Carmen,   nemůžu jinak. Pokud je   někdo zvědavý, ať už   překousne operní árie a   podívá se na   "klasické" operní   zpracování než na   takovýhle brak...
Cesta (The Road)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.7.2011
Film,který mě opravdu nijak   neoslovil a podle mě naprosto   postrádá jakýkoliv smysl   nebo pointu...katastrofické   filmy mám obvykle docela   ráda, ale tohle byl opravdu   jenom nějaký chabý pokus.   Přitom film má podle mě   hodně nevyužitý potenciál.
Cesta na Měsíc 3D (Fly Me to the Moon)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.3.2009
Na film jsem šla jenom   protože jsem chtěla   vyzkoušet 3D brýle, ale   musím přiznat že se mi to   docela líbilo. Bylo to   vtipné, milé a chvílemi   dojemné. Být o deset let   mladší jasný hit číslo 1.   Pro děti jistě úžasná   podívaná a pro dospělé   film, na který se nemusí   bát jít s dětmi do kina   protože i oni si přijdou na   své.
Coach Carter
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.8.2009
Jo, bylo to celkem zajímavé.   Není to další americká   pohádka o tom, jak kluci pod   vedením trenéra vyhrály   pohár. Je to super   odreagování a doporučit to   můžu všem.
Comeback
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.9.2009
Tenhle sitcom mě totálně   dostal. Skvělé postavy a   vtipy, kterým se člověk   rád zasměje. I když je   pravda, že na COmeback   člověk musí mít povahu a   náladu. I když je Comeback,   když se to vezme kolem a   kolem šílená blbost, je to   blbost, která zaručeně   pobaví, takže já dávám   10.
Con Air
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.1.2008
Je to docela povedený   snímek, začátek filmu byl   velmi slibný, a už už to   vypadalo, že dostane hodně   velké hodnocení. Nebýt toho   hollywoodského konce mohla to   být i desítka. Ale ten konec   to prostě všechno   pohřbil...já vím, někomu   se to líbí, ale tohle už   prostě bylo přitažené za   vlasy. No řekněte sami, auto   letící přivázané k   letadlu, Nicolas Cage vysí   asi 10 minut na požárním   autě (samozdřejmě se držel   jenom 1 rukou, do které ho   mimochodem postřelili)...to   už bylo moc
Černá labuť (Black Swan)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.2.2011
Naprosto dokonalé! Vyrazilo   mi to dech a celý film jsem   si vychutnávala plnými   doušky. Úchvatné   znázornění posedlosti   hraničící až s psychickou   poruchou. Opravdu se mi ten   film líbil a můžu ho   jedině doporučit.Natalie   Portman předvedla naprosto   čistý herecký koncert a   zazářila. Nádherná hudba a   líbily se mi baletní   vystoupení.
Čokoláda (Chocolat)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.1.2010
Tenhle film je neuvěřitelně   sladký... Jen jedno   upozornění...k filmu si   kupte nejmín 2 tabulky   čokolády, protože na ni   bude mít hroznou chuť. A   Johnny Deep je sladší než   všechna ta čokoláda. Je tu   neuvěřitelný.
Ďáblova čísla (The Devil's Arithmetic)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.10.2009
Celkem slušný film, který   ale nedosahuje kvalit jiných   filmů se stejnou tématikou.   Líbilo se mi spojení   součastnosti a historie, ale   historické události tady   podle mě nejsou úplně   realistické.
Dědictví aneb Kurvahošigutntág
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.1.2010
Jeden z mých   nejoblíbenějších fimů.   Hlášky, které zná snad   každý a jsou nesmrtelné. Je   sice pravda, že Bolek   Polívka musel nejspíš být   při natáčení doopravdy   opilý, ale výkon podává   naprosto dokonalý. Jak tak   přemýšlím asi nemám   výtku. Ale zároveň chápu,   že ne všem se ten film   líbí, na to člověk asi   musí mít povahu a rozhodně   náladu.
Doba ledová 3: Úsvit dinosaurů (Ice Age 3: Dawn of the Dinosaurs)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.8.2009
I když jsem před   shlédnutím filmu slyšela   jen pozitivní reakce, mě   nijak nenadchl. Upřímě   řečeno jsem litovala 179,-   kč, které jsem za kino dala.   To si myslím, že vypovídá   o všem. Asi jako u třetího   pokračování Shreka.   Filmaři prostě chtěli   další díl, aby vytřískaly   peníze, něco splácali a je   jim jedno, že mi se v kině   nudíme.
Dopisy pro Julii (Letters to Juliet)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.11.2010
Je to tak sladké, až se z   toho kazí zuby. Myslím, že   chvílemi ta kýčovitost byla   opravdu až do očí byjící.   Ovšem vzhledem k Amandě,   která jako vždy nezklamala a   celkově příjemné   atmosféře filmu je to   odpuštěno. I když si   myslím, že je asi lepší se   na ten film jen když budete   mít náladu na nějakou tu   romantiku.
Dostaňte agenta Smarta (Get Smart)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.1.2009
Nebylo to nejhorší, nebylo   to nejlepší. Několikrát   jsem se skvěle zasmála což   byl účel filmu a tím je u   mě vyhráno. Chvílemi i   akční podívaná, což mi   taky nevadilo. Výkon   hlavního herce ušel,   určitě má komediální   talent. Anne Hattway byla   skvělá jako obvykle. Líbilo   se i soupeření mezi dvěma   hlavními postavami. Celý   film podtržený detektivní   zápletkou. Celkem fajn film   stylu Johny Englisch, i když   takových kvalit nedosahuje,   spíše je v těsném   závěsu. Ale rozhodně film   doporučuju skouknout.
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10