Jeden svět

Komentáře uživatele Didinka

Didinka

Didinka zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 244
10 000 př.n.l. (10,000 B.C.)
 
Přidáno: 21.3.2011
Bohužel nemohu tento film   ohodnotit ani jednou   hvězdičkou, protože jsem se   přestala dívat ve chvíli,   kdy pravěký člověk   pronesl: Celé mé srdce   patří tobě. Byla to hrozná   blbost.
2012
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.4.2010
Ouha, viděla jsem trailer
a tak jsem chtěla vidět i   film. Katastrofické záběry   fakt velkolepé, ale škoda,   že tam bylo tolik moc   nesmyslů, které mě prostě   vracely na zem a kazily mi   jinak skutečný zážitek z   celého velmi působivého   filmu. Fungující telefony,   letadlo vyletí ze sopečného   prachu, žádná tlaková   vlna, ve vzduchu je klid, i   když se propadá kontinent,   to asi aby se tomu amatérovi   líp pilotovalo... A to na   konci jak ona ho líbá ve   chvíli kdy jde o vteřiny...?   To bylo naprosto stupidní.  
Klidně si budu hrát   na katastrofy a nenechám si   tím zkazit den, ale tohle mě   vážně zklamalo, hlavně   proto, že hroutící se   mrakodrapy byly fakt super.   Nakonec jsem s obavami už jen   čekala, že až se Cusak   vynoří, všichni mu   zatleskají.
28 dní (28 Days)
 
Přidáno: 8.12.2014
Hm, teda takhle se   alkoholismus vyléčit nedá.   Film mě dost pobouřil,   nepřibližuje problematiku   ani trochu. Byla to kravina.
500 dní se Summer ((500) Days of Summer)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.6.2016
Líbilo se mi, že to nebyla   sladká lovestory a ten   zmatený děj na přeskáčku   a některé vizuálně   neotřelé scény dělají z   filmu zajímavý počin. Jinak   hrdinové za pozornost moc   nestojí. Ona mrcha, co si   hraje s mužskými city a on   totální slabošské pako,   které sebou nechá mávat.   Nejvíc mi byla odporná   scéna v práci, kdy kvůli   svému "neštěstí"   riskuje kariéru, to   nepochopím, jak se někdo   vůbec může dostat do   takového stavu. Ovšem toho   šéfa bych fakt chtěla   (Clark Gregg je sexy).
7 vteřin (7 seconds)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.9.2008
To bylo tak zmatené a   překombinované, že jsem   vůbec nechápala, co se tam   děje. Ale bylo to nakonec   jedno, protože pro nás   méně chápající tam   vsunuli různé flashbacky,   abychom tomu jako rozumněli.   A vzhledem k tomu že obě   ženské, co tam hráli, si   byly naprosto podobné, bylo   taky nakonec jedno se kterou   hlavní hrdina skončí.   Ještě že ten byl alespoň   černoch, tak jsem ho mezi   ostatníma poznala. Uf, nebylo   to špatné, ale že bych si   to bůhví jak užila, to taky   ne.
96 hodin (Taken)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.9.2009
To bylo ale napínavé a velmi   koukatelné! Skvělý film na   pobavení, protože jsem   stejně věděla, že ji   nakonec zachrání.   Několikrát mě ovšem muselo   napadnout, o čem by ten film   vůbec byl, kdyby na začátku   byla jen hloupá matka a   vůbec žádný supertaťka,   to tedy nevím. Asi bychom se   moc nepobavili. Držela jsem   Liamovi celou dobu palce, aby   se nezranil, aby si třeba   nevykloubil kotník nebo tak   něco, když se rozhodl   skočit na tu loď, to by mě   vážně zklamalo.   Postřelení nevinné   manželky v zájmu vyšších   hodnot mě teda dostalo.   Sympatie k hlavnímu hrdinovi   to u mě pouze posílilo. A   pak jsem ještě musela dlouho   přemýšlet, co všechno jsem   proboha ve filmu oproti   realitě schopná akceptovat.   Fakt dobré.
96 hodin: Zúčtování (Taken 3)
 
Přidáno: 31.5.2015
Chudera manželka-matka   umírá v každém díle, tak   ji nakonec konečně zabijí?   Tu tam Besson napsal z   nějakých zvrácených   důvodů. Super.
A Walk in the Woods
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.6.2018
Film se mi hodně líbil. Byl   zábavný a taky pro mě   pochopitelný, moudra bylo   nadávkováno tak akorát,   hlavně jsem se zasmála.   Některé scény byly naprosto   luxusní, třeba dva   povídající si stany nebo do   kopce běžící děti.   Srovnání s podobnými filmy   (např. Divočina a Útěk do   divočiny) není vůbec na   místě, protože jde spíše   o zábavné road movie než   hledání sebe, oba hrdinové   už mají sebe nalezeno.   Zajímavostí filmu je   hvězdný přínos. Bryson a   Katz ve skutečnosti byli asi   o 30 let mladší, když cestu   podnikli, než Redford a   Nolte, což dává filmu jiný   význam. Ačkoliv jsem čekala   nějaký ten puchýř nebo   krizi, děj mě nakonec vůbec   nezklamal. Mohli přidat i   více poetiky a přírodních   záběrů, nic by tím   nepokazili.
Andělská tvář
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Oceňuji snahu
tvůrců natočit český   romantický film. Byla jsem   velice zvědavá ho vidět.   Ale moc se to nepovedlo.   Námět bych skousla (co taky   nového vymyslet, že jo?), i   herci dělali co mohli, ale   nějak to bylo pospojované   bez patřičného napětí a   hlavně tempa. Obsadit   manžele do dvou hlavních   rolí je myslím zabiják   pointy. Tak trochu jsem měla   pocit, že si to natočili pro   sebe.
Apollo 13
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.1.2012
Appolo 13 si nikdy nenechám   ujít, protože to je   skutečně nevšední   příběh, velmi kvalitně   zpracovaný. O filmu se hodně   psalo a mě se líbilo, že je   v něm skutečně vidět, že   Hanks se věnoval pečlivě   mnoha detailům, které ten   film dělá vyjimečným.   Líbí se mi konstrukce   scénáře, který velice   vhodně kombinuje to nutné   technické i to dramatické,   aby se divák nevyčerpal nebo   nezačal nudit. I když už ho   znám skoro zpaměti, tak mě   pořád baví.
Arn: The Kingdom at Road's End (Arn - Riket vid vägens slut)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.12.2012
Nejsem si moc jistá, který   film jsem viděla, ale   nejspíš kompletní, protože   začátek nelze vykládat   jinak, než jednoznačný   začátek, a konec zase jinak,   než jednoznačný konec.
Film je velmi dobře   zpracovaný, rozhodně stojí   za pozornost, ale musím   přiznat, že jsem se u něho   nudila. Všechno to o   plochosti děje, roztahané   stopáži a chudém komparzu   je pravda. Přivítala bych   ještě větší severskou   surovost počasí i surovost   doby, v níž se děj   odehrává. Více špíny a   naturalismu do ostatních   scén, než jen bojových a   větší rozervanost lidských   povah. Motivace a emoce   hlavních postav nestojí na   žádném přesvědčivém   základu a na konci si kladu   oprávněně otázku, proč   právě tento film má tak   vysoké hodnocení.   Pravděpodobně je to   ovlivněno srdcem, protože   ani já nemohu říci o filmu   jednoznačně nic negativního   a s drsnou kritikou jiných   diváků také nesouhlasím. V   severské kinematografii film   vyniká jako velký projekt,   na kterém si tvůrci dali   skutečně záležet a   kritické srovnávání s   americkým velkofilmem tady   není vůbec na místě.
Australská apokalypsa (Arctic Blast)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 7.12.2014
No teda šmankote co to bylo?   Ano, dodívala jsem se jen s   obrovským sebezapřením,   abych se dozvěděla, jak to   dopadne. Větší kravinu snad   jsem v životě neviděla.   Utrpení něco takového   sledovat v neděli v poledne.
Až tak moc tě nežere (He's Just Not That Into You)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.10.2009
Tak tohle je neuvěřitelný   film. Všechny postavy se   chovají podle jednoho vzorce.   Fuj. Jestli si takto autor   scénáře představuje   život, tak je mi ho tedy fakt   hodně líto.
Barva noci (Color of Night)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.1.2008
Podobný typ detektivek mám   velmi ráda, i když tato   není zrovna moc povedená.   Všechno to psycho bych   nadšeně brala kromě toho,   že nikdo nepoznal, že ten   kluk je ta holka, což já   jsem poznala velmi brzo a to   jsem ji viděla jen v kusých   záběrech, oproti tomu, že   oni s ní byli mnohem dýl a   intenzivněji.

Jo a ty erotické   scény... už jste se někdy   zkusili milovat s hlavou pod   hladinou? No já bych do toho   nešla, takže místo   vzrušení jsem spíš o Bruce   Willise prožívala strach,   aby se neutopil.
Battlestar Galactica
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.9.2007
Viděla jsem prvních pár   dílů a dávám seriálu   vysoké hodnocení. Námět   mě fascinuje, jak zdařile   kombinuje už použité sci-fi   motivy, ale v neotřelé a   sugestivní formě. Jasně v   tom vidím Blade runnera, Den   nezávislosti a Planetu opic a   pochopitelně Startrek. Ale   než se dodívám, nejspíše   na Startrek zanevřu, protože   to bych se musela asi smát.
Big Lebowski (The Big Lebowski)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.6.2016
Chápu vysoké hodnocení
Ten film je nekonvenční a   neslušný, proto ho spousta   lidí obdivuje. Mě se moc   nelíbil. Hodně různých   postav bez vlivu na děj a   bohužel bez pointy.   Roztříštěný děj a mnoho   nechutného   "humoru". Nicméně   kladné hodnocení je za   slibný rozjezd, pokus o něco   originálního a za obsazení,   negativní hodnocení za   rozplizlou zápletku a osudy   postav, které se během filmu   rozptýlí jako popel nad   oceánem.
Blade Runner
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.9.2007
Tento film má zaslouženě a   už i tradičně vysoké   hodnocení, ale mě přijde   divný. Nevím, jak bych to   přesně vyjádřila, ale   zanechává ve mě stísněný   pocit. Jdu spát s   přesvědčením, že jsem   replik a že se už zítra   nemusím probudit. A když se   zítra produdím, nabydu   snadno dojmu, že budu žít   věčně.
Bledý jezdec (Pale Rider)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.7.2007
Zážitek
V tomto westernu je myslím   všechno klasické, co   očekáváte od Clinta   Eastwooda a přitom ve velice   přívětivé a milé formě,   žádná velká drsárna.   Bledého jezdce jsem poprvé   viděla už poměrně dávno,   ale zeptáte-li se na můj   oblíbený film, je jeden z   prvních, který se mi   vybaví. Pro své kouzlo a   touhu po prožití snů je to   podle mě film, na který se   rádi podíváte po letech   znovu.
Bratrstvo vlků - Hon na bestii (Le pacte des loups)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.5.2008
Toto byl překvapivě   zajímavý film s nádherně   strašidelnou atmosférou.   Diskutovali jsme doma trochu   nad tím, jaký to byl asi tak   druh zvířete a nepřišli   jsme na to, takže jsem   zařadila film do žánru   sci-fi. Z toho důvodu mi   nevadily ani diskutabilní   scény ve stylu asijských   bojových umění, v nichž   tam excelovali francouzští   pobudové 18. století.
Cesta do zatracení (Road to Perdition)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.11.2018
Ano, atraktivní námět,   skvělé obsazení, to jsou   výchozí body, kdy   očekáváte dobrý biják.   Ale on se nekoná. Přetrpěla   jsem dlouhou stopáž až do   konce. Většinou prší a je   tma, sem tam jakési to   střílení a kdo s čím   zachází tím taky schází.   Mafiáni si nicméně   navzájem říkají, jak jsou   dobří lidi a poplácávají   se po zádech, takže mě   matou, o čem ten film   vlastně je. Jestli o   polidštění zločinců, tak   to se jim tedy nepovedlo,   protože jsem jim to   neuvěřila. Umírání se   většinou odehrává mimo   záběr, kamera mě tudíž   ošidila o rozstřikující se   krev (už byla vždycky   rozstříknutá) a snaha o   umělecké ztvárnění,   které má navodit pochmurnou   atmosféru, mě vyloženě   iritovala. Na konci jsem už   vyloženě viděla úsilí   ušetřit na efektních   záběrech. Vliv komixové   předlohy je zde hodně   patrný, nicméně nudný.   Kromě jakési strnulosti   scén také postavy   postrádají jakékoliv   hlubší vykreslení,   obzvláště postava syna, s   níž nedokážu nijak   soucítit, protože nijak   netrpí. Postava najatého   úchylného zabijáka - no ten   tam snad byl jako špatný   vtip, to je asi   nejmizernější Lawova role,   na to se nedalo koukat.
Cizinec (The Tourist)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.11.2011
Neuvěřitelná pitomost
Výroba filmu měla jediný   účel. Dát dohromady dvě   hvězdy, aby na to šlo co   nejvíc lidí. Já jsem se na   to dívala jen kvůli Deppovi   a měla jsem dojem že vedle   Jolie trpí stejně jako já,   když na ni musím koukat. Ona   tedy skutečně nikdy žádná   dáma nebude, protože na to   fakt nestačí ji jenom   zpomalit div nespadne. Tak   tohle skutečně nefungovalo.   Stupidní dialogy umocnily   trapnost celého projektu. Ať   nejsem zlá, tak Paul Bettany   se mi fakt líbil a ta   zápletka by mi snad taky   přišla velice zajímavá -   kdyby to nebyl remake.
Co je šeptem... (Rumor Has It)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.9.2008
Bohužel zklamání
Velmi jsem se na film těšila   kvůli hereckému obsazení,   ale byla jsem velmi zklamaná   scénářem. Pořád jsem   čekala, kdy se něco stane.   Jediný zajímavý okamžik   (kdy se objevil syn) zabili.   Pak už jsem jen bezmocně a   zoufale koukala na to, jak   snoubenec předbíhá výtah.   Kdyby si třeba zlomil po   cestě nohu, bylo by to   zajímavější.
Co si ušít do výbavy (How to Make an American Quilt)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.5.2017
Zajímalo mě hlavně, jak   bude ten patchwork nakonec   vypadat, takže jsem se musela   dodívat. A přestože film   byl spíše sérií vlažných   skečů, rozhodně jsem se u   toho nenudila. Nakonec když   jsem koukala na tu   přikrývku, tak jsem si   řekla, že to všechno hezky   esteticky sešili do   dojemného mnohobarevného   životního příběhu a   vůbec jsem nebyla zklamaná.   Moc hezký film. Jsem ráda,   že vznikl a že jsem ho   viděla.
Co vlastně ženy chtějí (Things You Can Tell By Just Looking At Her)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.10.2009
Zajímavé
Film se mi líbil hlavně   proto, že v něm nic   nedopadlo dobře a vyznívá   do ztracena přesně jako   mnohé životní situace ve   skutečnosti. V tomto mě   zcela uspokojila závěrečná   scéna, kdy Glenn Close sedí   v baru. Určitě to není film   pro každého, na mě ale   velmi zapůsobil. Zpracování   je až příliš záměrně   umělecké, tvůrci si mohli   odpustit tolik koloritu,   který dělá film vyloženě   surovou sondou do života,   bylo by mi po závěrečných   titulcích míň smutno.
Collateral
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.8.2009
Bez klišé i s
Občas jsem měla pocit, že   scénář psali dva lidé a   taky že jo. Vysoce hodnotím   překvapující moment, kdy   zemře vyloženě kladná   postava a to ještě právě   po triumfu svého charakteru a   bohužel nemohu rozdýchat   závěrečnou zápletku, kdy   vrah napadne ženu, k níž je   hlavní hrdina citově   vázán. Tak trochu   scénáristická schizofrenie,   ale celkový dojem a zážitek   z filmu je skvělý.
Con Air
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.8.2008
Tak na tenhle film se vždycky   ráda podívám. Od chvíle,   kdy Cage řekne: "Říkal   jsem ti, že máš vrátit   králíčka zpátky do   krabice" se film zlomí   na bezva zábavu absurdně   stupňovanou až do ironicky   pojatého bombastického   konce.
Čas smyslnosti (Restoration)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.8.2007
Jeden z mála filmů, které   na mě zapůsobily svojí   syrovostí a zanechaly ve mě   hluboký dojem. Některé   scény považuji za   nezapomenutelné a to hlavně   díky svým kontrastům a   realističností. Vývoj   postavy mi přijde až   pohádkově charakterní, a   tak film zařazuji skoro jako   naučný dokument - poučte se   o historických skutečnostech   té doby.
Čas zabíjet (A Time To Kill)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.1.2012
Po letech mi už ten film   nepřijde tak působivý, jak   když jsem ho viděla prvně.   Naopak ale právě po letech,   kdy už téma není tak   aktuální v této ryzí   podobě, si kladu otázku, zda   průměrný evropan dokáže   tuhle historickou látku   vůbec pochopit.
Čertí brko
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.9.2020
Pohádka se mi líbila a   docela překvapivě jsem se   často i zasmála. Film nemá   žádné větší ambice, než   pobavit a mě to celé od   začátku až do konce bavilo.   S filmem jako s pohádkou   mám ovšem jeden velký   problém. A to zařazení do   nějaké určité historické   doby, tím, že se vyskytují   konkrétní historické   indicie. Šaty vypadaly   převážně 17. století, ale   demokratické volby patří   až do 19. století, navíc   všechno ostatní je zcela   současné, např. jazyk,   hudba a politická satira.   Škoda, že to nebylo víc   nadčasové. Takto jsem měla   silný pocit, že jde   záměrně o jakési   ochotnické divadlo spolku,   který vyprázdní malou   kostymérnu a navlečou na   sebe všecko, co tam mají,   ať hrají cokoliv. Stejným   způsobem pak přistupují k   zápletce i dialogům. Jestli   to měl být skutečně   záměr, tak se jim to   povedlo, ale spíš mám   podezření, že to bylo   nechtěné.
Česká spojka (Bad Company)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.12.2008
Praha
Oddychovka. Pěkný film. Fakt   bezva. Ale že si teroristi   vyberou jako místo pro   předání bomby Střelecký   ostrov, kde na ně vidí   celá, ale úplně celá   Praha, to mi přijde   skutečně jakési divné.
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10