Zari
ohodnotit

Mrazík

Morozko

Další název:
Морозко; Morozec
Žánr:
Země:
Rok:
1964
Délka:
80 minut
„Kdybys nebyl hlupákem, nestal by ses medvědem! Samolibého Ivánka může spasit jen dobré srdce krásné Nastěnky.“

Komentáře k filmu Mrazík

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 64
klasifikátor
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.12.2019
V tomto případě se mi zdá   jakýkoliv komentář   zbytečný!!!!!
Jedinečná nesmrtelná   klasika bez které si já   osobně neumím vánoce vůbec   představit.
To jakým   způsobem tenhle filmový   klenot počátkem 90. let   zprznila naše televize ve   spolupráci s Martinem   Dejdarem považuji dodnes za   odsouzeníhodnou ubohost.
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.12.2011
Jedna z nejlepších světových pohádek
Pohádka která patří ke   konci roku, kdy venku je sníh   a děda mráz kreslí na okna   své ornamenty. Bohatý děj,   humorné situace,   dobrodružství Ivana, kerý   se vydal do světa za   nevěstou. Film už asi   každý viděl, ale kdyby ne,   tak vřele doporučuji k   zhlédnutí. Je to jedna z   nejhezčích světových   pohádek. Tvůrcům patří   velký dík.

/coby malý kluk jsem se   bál, když se Ivánek   přeměnil na medvěda, a pak   jsem si vždy oddechl, kyž se   v člověka proměnil a   pohádka pokračovala dál,   nejvíc se mi líbili   loupežníci a když se kyje   vracely a padaly jim z oblohy   na hlavy. A jako dospělákovi   se mi líbí pohádka   celkově.

Loupit, neloupit, sežrat   nesežrat... :-))
Prasoid
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.7.2008
Pro mladší generaci těžko   přitažlivý snímek, který   však pro ty, kdo jej   pamatují z dětských let   zůstává atmosférickým   zakončením starého roku.   Těžko se na něho dívat   jindy než v bílé zimě,   což se pomalu stává   problémem.
Petra.Barbie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.5.2008
Tak tohle je prostě a jen klasika a nemá chybu.
Ať máme k ruské   kinematografii (resp. k   sovětské) jakékoliv   výhrady, tak zde se nedá nic   vytknout, Mrazík je pohádka   všech generací a také tak   zůstane. Je to krásné,   milé, romantikou a   něžností naplněné dílo   pro děti i dospělé, náš   český dabing je   prvotřídní. Protože asi   všechna pozitiva a   superlativy této pohádky   tady už padly, tak jen   dodám, že je to opravdu   skvost nejen ruské, ale   světové kinematografie pro   mládež a ať si říká kdo   chce, co chce, bez Mrazíka   opravdu nejsou Vánoce:-))
volam.sa.pistik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.4.2012
To najlepšie
Ľudia, vlkodlak. Kult.   Dokonalosť. Vrchol. To snáď   videl každý a nejaké   komentáre k tomu asi netreba.   Náprava pyšného Ivana a   nadobudnutie šťastia pre   Nastenku. Kiež by aj svet bol   taký dokonalý a spravodlivý   i naozaj. Čo už. Ešte   dodám, že mi imponovala   hlavne tá Jagina mačička.   Zlatá čiča, akoby práve z   pekla zišla, ale charizmu a   (ako to u mačiek chodí)   prefíkanosť a vysoký um má   nepopierateľný
Karius
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.8.2012
Takřka každá země na   světě, má svoje národní   pohádky, které si   pouštějí ve významné dny   a pro každýho mají velkou   emocionální hodnotu,   protože to tak funguje po   několik generací. Nicméně   jsou pohádky, které   překročí i hranice své   stvořitelské země a stanou   se fenoménem. Taková   pohádka je přesně Mrazík.   Na otázku, jakou pohádku   zná takřka celý svět, má   Mrazík jasnou odpověď. Asi   nejslavnější pohádka   všech dob, která   neodlučitelně patří k   Vánočním svátkům, stejně   jako kapr, stromeček nebo   rodinná idylka. Jeden   nafoukaný Ivan, co se vydá   do světa,potká ženu(no   ženu,tenkrát spíš ještě   dítě,představitelce   nastěnky bylo pouhých 15   let),zamiluje se a dojde si   pro ní třeba až na konec   světa. Legenda mezi   legendami,kterou nejspíš už   nikdy nic nepřekoná.   Vynikající český dabing,   parádní Marfuša a na svou   dobu či ruské možnosti i   velmi slušné   triky--->100%
dobes.pavel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.1.2010
Mrazík
Geniální ruská pohádka,   která je zaslouženě   považována za legendární.   Mnohé hlášky se staly   kultovními a to vše díky   skvělému českému dabingu.   Výborná je Marfuša i Jaga   Baba a vůbec všechny   postavy. Zbožňuju Ivanovu   samolibost, naivitu Nastěnky   a absurdnost celého   příběhu (zda-li si někdo   všimnul, že jim Slunce   vychází naopak). Žeru tady   prostě každou scénu.   Závěrem bych chtěl říct,   že na tuhle pohádku se   dívám téměř každoročně   a ještě vůbec mě   neomrzela. Beru to jako   vánoční tradici.
moldovan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.12.2007
Klasická ruská pohádka,   která nesmí chybět v   žádném přehrávači   zejména v období konce   starého a začátku roku   nového. Poutavý příběh   Ivánka a Nastěnky, celá   řada epizod
a kouzel.   Českému divákovi se kromě   obsahu filmu nejdříve   vybaví dabink Baby Jagy v   podání Františka   Filipovského.
Nasudr
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.2.2013
Vynikajúca ruská rozprávka,   ktorá oslovila divákov na   celom svete. Veľmi pekne   vykreslené postavy krásnej   nevinnej Nastenky,   dobrosrdečného kúzelného   deduška Mrázika, vládcu   zimných lesov, pre ktorého   bola spravodlivosť srdcovou   záležitosťou, dedka   hríbika i zlých postáv   Marfuši, či jej matky, inak   macochy Nastenky. Zaujímavo   bola vykreslená aj postava   Ivana, no najmä typickej zlej   ježibaby - Baby Jagy. Vôbec   tá jej chalupa na Stračej   nôžke bola vynikajúco   vytvorená. Lepšie sa to ani   nedalo. Skrátka super   rozprávka.
Omnibus
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.7.2013
Loupit, neloupit, sežrat, nesežrat?
Ach ano, i já jsem v mládí   spolu s Ivánkem zálibně   koukal do zrcadla a radostně   si prozpěvoval „Když se   dívám na sebe, tak se musím   pochválit! Nevypadám já   věru zle, zkrátka chlapec,   jak má být!“ :-D Ale to   víte, zub času... Tedy - mě   ohryzal, ale na tuhle na kost   zmrzlou pohádku byl krátký.   Všechny postavičky, od   Marfuši až po loupežníky,   se mi natrvalo zabydlely v   hlavě. A ti loupežníci jsou   pěkný ludry. Kdykoli mám   chandru a s lebkou v ruce   mumlám to svoje: „To be, or   not to be, that's the   question“, tihle fousáči s   ušankami, politováníhodní   jak bezdomovci v lednu, mi do   toho unisono bručí to   jejich: „Loupit... neloupit,   sežrat... nesežrat“ a hned   je po splínu. Nezbývá nic   jiného, než se za Mrazíka   jeho autorům jako medvěd   poklonit až k zemi. A   mimochodem, Original Language   Movies se v tomhle případě   může jít bodnout.   Například postavička Baby   Jagy v původním znění už   nemá ty koule (bodejť by   taky jo :-D).
mildaaxe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.12.2009
Tohle je prostě výborná   pohádka kterou zná asi   každej čech.Celej snímek   svejma scénama nutí k   pousmání, někdy dokonce až   k záchvatům smíchu, spousta   zlidovělých hlášek,   výbornej namyšlenej Ivánek,   skvělá Marfuša, suprově   nadabovaná baba Jaga.Pro mě   je nejlepší moment   "Nastěnku chci za   ženu."škoda že nejde   napsat ten výbornej ruskej   přízvuk:-D
stanko
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.12.2007
Velice pěkná pohádka rad se   na ní podívám každým   rokem je to jedna z   nejlepšich pohádek nedá se   to porovnat s novějšími   pohádkami prostě super
sylwikk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.5.2009
Naprosto luxusní ruská   pohádka, bez který si už   neumim představit vánoční   svátky :) Nafoukanej Ivánek,   kterej neustále kouká do   zrcadla, pracovitá a krásná   Nastěnka, odporná a   nechutná Marfuša, zlá   macecha, utrápenej stařeček   a skvělá baba Jaga a   předevšim spousta hlášek -   tahle pohádka je prostě   dokonalá. Dycky se na ní   ráda podivám znova.
Medousek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.4.2008
Krásná pohádka,která   nesmí chybět v televizi v   období Vánoc,respektive na   Silvestra.Je to prostě   klasika,která nepotřebuje   zvláštní komentář.:-)
sismik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.11.2010
Když jsem se bavila s   kamarádkou, která vyrůstala   v Rusku, a řekla mi, že tu   pohádku viděla poprvé až v   Česku, že ji v Rusku úplně   nesnáší a je to hrozný   propadák, byla jsem v šoku.   A Američani ji myslím   dokonce zařadili mezi 20   nejhorších filmů vůbec.   Přitom taková klasika a asi   ta nejúžasnější Ruská   pohádka. Zkrátka je to   skvělý příklad toho, že   česká mentalita a český   smysl pro humor jsou naprosto   jedinečné. A když si něco   češi oblíbí stojí si za   tím. Myslím, že je v   životě jen pár jistot a   mezi ně patří to, že i za   100 let bude v televizi na   Silvestr Mrazík. A vlastně   bych si to ani jinak neuměla   předtavit.
K.I.T.T
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.1.2010
Nedát tomuto filmu hodnocení   deset, musel bych si   nafackovat! Úžasná,   skvělá ruská pohádka,   kterou žádná jiná (kromě   některých českých   pohádek) nepřekoná. Mrazík   je klasika a na Silvestra   nesmí chybět!
JanaOss
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.12.2008
Mrazík - pohádka, bez které   se nemohou vánoční svátky   obejít. Nemít Mrazíka,   nemáme snad ani vánoce. Co   pamatuji, objevuje se Mrazík   snad každý rok na našich   obrazovkách. Proč ne.
Krásná výprava,   excelentní dabing ( v jiných   zemích nemají tak působivý   dabing jako máme my), milé   postavy a klasické dobro a   zlo.
Půvabná   mladinká Nastěnka se   zamiluje do Ivánka, který se   musí nejprve zbavit své   pýchy. Zlá macecha, která   se svou vlastní dcerou   trápí svou nejvlastní dceru   Nastěnku i jejího otce dojde   ponížení i s dcerou a   právě rukou Mrazíka, jež   dobrotu a pracovitost   Nastěnky odmění. Dobro má   opět navrch a hloupost, zlo a   pýcha jsou potrestány.
Krásná krajina plná   sněhu, milý Děda Mráz, zde   Mrazík - co víc si přát?
Paul36
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.1.2010
Hezká ruská pohádka, kterou   jsem zhédl už mnohokrát,   ale přesto mě stále baví.   Každý rok o Vánocích se na   Mrazíka vždy rád podívám.   Velkou zásluhu na mém   hodnocení má vynikající   český dabing.
miláček
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.12.2009
Mrazík-stará dobrá   klasika,která nikdy   neurazí.Babuška   Jaguška,kterou úžasně   nadaboval František   Filipovský.
Anilvap6
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.1.2011
Mrazík je prostě mrazík. To   sa nedá s ničím porovnat.   Fakt bezvadná pohádka u   které sa vždycinky zasměju   o Vánocách nesmí chybět,   protože to byl byl hřích   nedat ju do televize :-))
Tarik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.11.2004
Jedna z nejpopulárnějších   a nejlepších pohádek se   vysílá stále a všichni se   nani koukají... Jako na   popelku, nebo na Sůl nad   zlato...
Ale proč?   Hlavní důvod je ten, že   pohádka má něco do sebe a   krásně představí postavy   tak, že si je divák musí   oblíbit...
Např. Kdo   by neměl rád Babu Jagu, i   když je zlá. Nebo to jsou   již legendární momenty a   hlášky- např. kdo by neznal   "Ke mně čelem, k   Ivanovi zády"...
Pohádka je to skvělá a   až ji budou o vánocích   dávat, určitě se podívam   zase...
zami5
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.1.2011
Ano, ano
výborné skvělé,   nestárnoucí, pro všechny   generace, naivní, trikově   slabé, okoukané, skvěle   nadabované, kultovní,   prostě jeden film z   milionů....
rstetka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.1.2008
Ač jsem nikdy neměl rád   rusáky,tak tato klasická   pohadka se povedla,není co   dodat,všichni znají.Dabing   F.Filipovského je brilantní.
kyushi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.5.2007
Prostě klasika
No jak je v titulku napsáno   tak toto je prostě klasika.   Sice né česká, ale já jem   ji už viděl jako mládý   hošík a od té doby   několikrát a dokonce i v   mluvené vezi od Dejdara a   stále se na to kouknu znovu a   znovu protože to je prostě   klasika. Prostě doporučuji.
latexx1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.12.2015
Jednička
Prostě jednička v   zahraničních pohádkách   jedna z mých   nejoblíbenějších, jedním   slovem super a ten dabing   nemá konkurenci.
jarda53
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.1.2012
Mrazík je nejpopulárnější   ruská pohádka, co se u nás   hrála o lásce, která i   všechno zlo porazí. Berme   pohádku s nadhledem, protože   je především pro děti a   jednou do roka to stojí za   to, si na ní najít čas.   Výtečný výkon herce,   který hraje babušku Jagušku   a s perfektním českým   dabingem Františka   Filipovského. Ten se musel u   toho bavit. Pohádka je stará   téměř 50 let, proto se   nemůžeme divit, že herci   jeden po druhém odcházejí   do nebíčka...
green-tea
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.6.2009
Морозко
Ha - Ivan!!! :-)
Mrazíka jsem milovala já   i bratr, naši rodiče i obě   babičky, milují ho naši   synové a dokonce už i   bráchův vnouček.   Nestárnoucí příběh,   vymykající se ustálenému   klišé našich pohádek a   vynikající dabing   (zvláště Baba Jaga pana   Filipovského), díky němuž   je u nás tahle pohádka   populárnější než v   samotném Rusku, dodnes   oslovuje a láká k   obrazovkám další a další   generace diváků. A proto   ani nedávné snahy o   vymazání tohoto filmu z   našich pamětí neuspěly.   Naštěstí...
veverka-zrzka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.1.2009
Kultovní Ruská pohádka,   která dobyla celý svět. Ani   naše země toho není   vyjímkou. Získala si srdce   mnoha lidí a i moje. Mrazík   je prostě Vánoční   pohádka, která nesmí   chybět v žádné rodině!
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.7.2009
Tak tady tu pohadku snad neni   treba komentovat,to musi znat   skoro kazdy.Ja osobne si bez   ni uz od malicka nedovedu   predstavit Vanoce.Jenom me tak   zaujalo,ze babu Jagu hral   vlastne chlap a to dost dobre.
petrusmev
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.12.2014
Nevím, jak někdo může   napsat, že se jedná pouze o   kult a jako film je to   strašné. Tato pohádka je   právě jako film   vynikající. Typově přesní   herci, dokonalé střídání   scén, romantické přírodní   exteriéry, přirozené   zakomponování   nadpřirozených dějů a   bytostí, příběh, který   odsýpá, je pohádkově   naivní a zároveň vtipně   poučný do života, atd.   Tohle dílko se hodně   povedlo, a právě proto se   stalo kultem.
thejduk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.12.2013
Teprve u téhle pohádky   člověk ocení kouzlo   českého dabingu -   speciálně F.Filipovského   stejně jako u Funése, Vidět   Mrazíka třeba ve   slovenštině znamená o   minimálně 10 % nižší   hodnocení. Bez Mrazíka si   Vánoce nelze prostě   představit a kdo ho neviděl,   ten prostě nebyl. Myslím   ale, že Tři oříšky jsou   ještě lepší.
hejtman
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.1.2006
reakce na hodnocení 1/10
Toto dílko je klasika   natočeno v roce 64,a ikdyž   najdeme spoustu mušek a bylo   nám stále pouštěno dokola   každý rok minimálně   jednou,nemyslím že   hodnocení 1/10,které dal   kolega předemnou je   trefné,spíš   směšné.Myslím,že taky   trochu hodnotíme kvalitu a ne   jen fakt,že je to okoukaná   ¨ruská¨pohádka.
--------
26.12.09 -   nic proti slovenštině,tento   jazyk rád poslouchám a   rozumím mu,ale to co jsem   dnes slyšel v TV Markýza   bylo něco úděsného.Tak   strašný dabing jsem snad   nikdy neslyšel,např.dialogy   byly jak vycucané z   prstu.Kdybych neznal českou   verzi,tak bych hodnotil max 1   bodem.
Faye
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.11.2007
Nikdy jsem tuhle pohádku   neviděla vcelku. Jako dítě   jsem jí neměla ráda (   hlavně jsem se tedy bála   Dědy Mráze ... pšt). A v   mládí jsem měla na   Silvestra spoustu jiných   zájmů než čekat na ruskou   pohádku, ale kam jsem vlezla   tam v TV zrovna šla :-). A   postupně jsme si na sebe (   Mrazík a já) i zvykly.   Takže, viděla jsem snad   všechno , ale tak nějak na   přeskáčku. Nechutného   Narcise Ivánka ... „Když   se dívám na sebe, tak se   musím pochválit, nevypadám   já věru zle“, divně   unylou (mouchy sežerte si   mě) Nastěnku, děsivého   Dědu Mráze ( možná má na   svědomí moji nenávist k   zimě !!! ), podrazáckého   dědečka hříbečka,   smolařku Marfušu a   samozřejmě skvělou Babu   Jagu. Pokud se mi to někdy   podaří vidět chronologicky   ... tak třeba své hodnocení   změním, ale zatím 9 * ... i   za ty skvělé hlášky a   jednu ( pro mě) naprosto   bezkonkurenční ( a velmi   osobní)... „ Koho jste   potkali, co vám to nalhali ?   Má matka jenom jednu dceru   má, a to jsem já!“. No,   stejně na mě taky prasklo,   že mám sestru a tolik jsem   se snažila :-).
johnny-rk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.1.2009
Pohadka, u ktere se sejdeme   kazdy rok cela rodina. Stejne   dobra jako Popelka a to Mrazik   je rusky.. Ruske pohadky jsou   vetsinou nudne a nemam je rad,   ale mrazik je vyjimka
michal33
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.1.2008
Ivánek,Nastěnka,Marfuša,mac   echa,loupežníci,baba   Jaga,dědeček   Mrazík...přehršle   pohádkových postav,vtipné a   skvěle nadabované   dialogy,nádherná ruská   krajina...pro mě jedna z   neklasičtějších pohádek   která neodmyslitelně patří   ke každoroční vánoční   pohodě...
Vídžej
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.11.2003
Tohle je klasika, i když trochu jiná:)
Vy jste ještě neviděli   mrazíka? Tak to jste se buď   narodili nedávno nebo jste   slepí(není narážka na   handicapované) nebo jste   cizinci, kteří absolutně   ignorují vše, co souvisí s   kulturou v ČR. Každé   vánoce běžel tenhle film,   teda pohádka, po několik let   a každé vánoce se na něj   spousta lidí dívala znovu a   znovu, i když už ho musejí   znát nazpamět. Kdo by   neznal: Před naší za naší   cestá má..... Nebo: Kdybys   nebyl hlupákem, nestal by   ses....... a tak dále a tak   dále a tak dále.......
AlbertPeta
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2005
Když jsem tento film viděl o   vánocích každý rok zdál   se mi protivný, ale když   jednou chyběl zjistil jsem,   že k mé spokojenosti mi   něco a to právě tento film   chybí. Jedna z mála ruských   pohádek, která se dá vidět   znovu a znovu.
krpi
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.10.2008
Typická pohádka na   Silvestra, která je   vynikající především   dabingem. Ten ji dělá mnohem   lepší než jsou jiné ruské   pohádky.
ane15
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.2.2009
nejlepší ruská pohádka   všech dob!!! co pohádka,   nejlepší ruský film, jaký   znám!!:-) u nás je prostě   populární, i když mnohým   už leze krkem, ale ty   hlášky a písničky jsou   nesmrtelné a prostě   komické..až na půdu:-)   prostě super!!
Pitryx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.12.2021
Stará klasika na kterou jsme   koukali každý rok skoro   povinně. Já samozřejmě   také a i nyní po x letech   jsem se podíval zase a zase   se bavil. Film povyšuje náš   dabing na umělecké dílo.
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.6.2015
Pohádka, kterou český   dabing pozvedl o několik   latěk výš a troufám si   říct, že i díky tomu se   stala u nás klasikou. Zimní   krajina zajímavá, i   Vorlíčkova Popelka těžila   z netypického zimního   zpracování. Výprava   bohatá, přitom se šetřilo   a většina byla dobarvená   atrapa. Nadstandardní Baba   Jaga, samozřejmě víme díky   čemu, ukňouraný hlas   Nastěnky mi vadí dodnes a   zajímalo by mne, jaké má   představitelka Marfuši   dneska zuby.
Agostino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.2.2009
Výborné spracovanie staršej   ruskej rozprávky, ktorú si   radi pozrú všetky vekové   generácie. Jej obsah je dosť   pestrý a zaujímavý.
LenC2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.1.2010
Nejspíše jediná ruská   pohádka, kterou zná každý   již zcela nazpaměť a díky   vynikajícímu dabingu jsou   zažité vtipné hlášky.   Všem co mají Mrazíka na DVD   doporučuji si jej pustit v   originálním znění.
Mackaku
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.1.2012
Tak nám soudruzi napadli Mrazíka
Nikdy a nikde si tato pohádka   nehrála na kdovíjaký   skvost. Jenom u nás jí   pomohla doba a ironie (spolu   se skvělým dabingem). Jinak   to bylo vítězství nad   tupostí tehdejší doby.   Proto na tuto pohádku   nesahejte, tupost je totiž   věčná, stačí se podívat   na Donutilovu Sněhurku.   /dopsáno 31.12.18/
Ve   své době standardní ruská   pohádka, kterou by člověk   jednou shlédl a druhý den si   na ni nevzpomněl. Teprve s   českým dabingem získala   další rozměr. Bratia   Slováci prominou, ale poprvé   jsem ji viděl ve slovenské   verzi a o tu přidanou hodnotu   jsem přišel. Dokonce ani   jedna hláška z filmu se   nedá napsat, když si nikdo   pod ní nevybaví tu dikci.   (Snad jen: Když se dívám na   sebe, tak se musím   pochválit.) Navíc její   popularitu tehdy dotvořila   recese.
A tak jsme si   na něj zvykli. Závidíme   zasněženou zimní krajinu,   které se nám nedostává a   doceňujem ruský folklór s   děrevňami a laskavým   Mrazíkem jako   pohádkovější, než   komerčně profláknutého   Klause v elektrifikované   džungli.
JVSoolen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Silvestrovsky evergreen, plny   zvlastni rusky poetiky,   zmalovanych hercu a mnody dost   tupych dialogu. Ale pokazde se   na to podivam.
netopir55
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.7.2009
Moc hezká pohádka na   štedrý den,kterou mám   obkukanou.Tradičný příbeh   o zlé dorote a dobré a   laskavé Nastence.Sou sestry a   Dorota má vše,no Nastenke   nechtejí rodiče nic dát a   přejí jí všechno   zlé.Jenomže se zamiluje do   Ivana a on do ní.štastný   happy end je samozřejmí a   skvelá pohádka,kterou musí   znát všichni.
hlavsa5
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.12.2011
Klasická pohádka, která je   natočená perfektně, děj   má spád a nejsou zde   žádné zbytečné dlouhé   přestávky, jak je u ruských   filmů normální. Pohádka   bez které si už nedovedu   představit vánoce...
Nikotyna
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.12.2010
Prostě tohle už je stará   klasika. a Vánoce bez ní by   už nebyli pravé. Skvělé   hlášky, které si budete   pamatovat celý život. :) 80%
Dawid199
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.7.2009
Hodně dobrá pohádka, kterou   budu mít snad vždy spojenou   s vánocemi. Je tedy pravda,   že to stačí vidět jednou,   protože potom se vám to   neskutečně zprotiví...
christinak
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.3.2005
Klasická ruská pohádka,   kterou vídáme na našich   obrazovkách pravidelně o   Vánocích. A každý   správný filmožrout by ji   měl vidět minimálně 10x :)
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.12.2011
Notoricky známá pohádka,   kterou netřeba asi nikomu   představovat. Někdy mně   baví víc, jindy míň, ale   svůj statut kultovní si   jistě zaslouží.Herci +   dabing + hlášky = povedená   pohádka pro všechny.
lucymat
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.12.2010
Rusové si nad námi můžou   hlavy ukroutit, přesto je   Mrazík pro nás Čechy Top.   Možná to je i tím, že děj   je pochopitelný a narozdíl   od jiných typických ruských   pohádek se u něj člověk   výborně baví a vydrží až   do konce.
Rocky4
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.7.2009
Bez této pohádky si Vánoce   a Silvestra asi neumíme   představit. Kultovní   pohádka, ale přesto už mně   nebere tolik jako když jsem   byl dítě. Dneska si ji   klidně pustím v televizi   spíš už jen jako kulisu a u   toho něco dělám, před   Silvestrem. Viděl jsem ji už   tolikrát, že vím co bude po   které scéně následovat. A   ty opravdu nejlepší scény   si v klidu vychutnám a   podívám se na ně.
Ale na takový Tři   oříšky pro Popelku to fakt   nemá.
ricky4
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.1.2014
Jako film je to tragické. K   pobavení a hlavně na Vánoce   to je však obrovská tradice,   kterou všichni znají   nazpaměť- to jim ale   nezabrání film opět   shlédnout. To je můj   případ. Líbí se mi, že de   facto každých 5 minut někdo   pronese nějakou legendární   hlášku... Syn rád husí   játříčka, Nastěnku chci   za ženu, mlčim mlčim, je to   jasn0? Jasné! Jen krátký   výčet té klasiky, která   určitě zlidověla. Navíc je   to precizní ukázka, že i   dabing může být lepší   než originál. Jediný ruský   film, který celkem uznávám.   Mimochodem se   "dokonce" dostal do   Debilních keců na Vánoce- a   to už je co říct...Film   10%, scénky a tradice to   však šíleným způsobem   vytahují nahoru > 60%
Ba.tista
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.2.2008
Opravdu legendární pohádka,   která je spíše určená už   pro tu starší generaci.   Mrazík, nastěnka, ivánek to   sou nesmrtelné postavy.
petroniuss
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 1.2.2008
Bezva pohádka, která je   proslulá zlidovělými   hláškami a supernaivitou   hereckého podání. No, ale,   jiný kraj, jiný mrav.   Mrazíka jsem viděl 2x   (jednou klasika a jednou s   rádoby originálně   nemožným dabingem na TV   Nova)- a to je vše, a také   to tak do budoucna zůstane.
pravo
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 4.3.2008
Okolo Mrázika sa vytvára   akýsi mýtus, že bez neho by   to neboli tie správne Vianoce   čo je obrovský podvod na   divákovi a hlavne detskom   divákovi. Dospelý človek,   ktorý túto rozprávku už   videl x-krát je k jej   filmovej verzii viac ako   zhovievavý a pritom ide o   veľmi slabú rozprávku s   pár zábleskmi. Podľa môjho   hodnotenia nic-moc.
SvoKar
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 7.1.2011
Dívat se na to dá, ale   rozhodně to nemusím vidět   každý rok. Některé scény   a hlášky jsou už   "kultovní", ale   jinak...
Bara.40
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 7.6.2008
Tak tuhle pohádku jsem neměl   nikdy moc rád. Když   pohádku, tak
českou   klasiku.Z Mrazíka, se stal   kult asi jen proto, že se   pár let nevysílal.
Mlapiska
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 17.12.2007
Zcela souhlasím s Tomem   Hardym a Pauletou, protože   tuto pohádku nesnesu ani já.   Narcistní Ivánek, zřejmě   předchůdce všech moderních   metrosexuálů, je mi   protivný tak, že bych si o   něj neopřela ani kolo a   týraná Nastěnka svým   životním postojem a la   mouchy sežerte si mě,   rovněž.
Jakýsi   kouzlo, v podobě vedlejších   postav a prostředí pohádka   má, ale pokaždé, když ji   televize uvádí si ji s   klidem v srdci nechávám   ujít.
Že by mi tento   naprostý filmový brak měl   připomínat dětství nebo   kouzlo Vánoc, si nedokážu   absolutně představit.
martaz
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 30.10.2007
tak tohle je pohádka kterou   vyložině nesnáším. Je to   o mladém   "atraktivním"   Ivankovi který se strašně   zamiloval do Nastěnky. Jenže   protože je strašně   namyšlený čeká ho trest..   ale pak na všechno příde a   uklidní se:)
Tom_Hardy
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 4.9.2007
Stokrát omletá podívaná   pro mě absolutně ztratila na   přitažlivosti a snímek je   mi už vyloženě protivný   (Ivánka bych profackoval a   Nastěnce provedl věci, za   které by mě paní pokojská   definitivně nepochválila).   Pár svátků teď vynechám a   možná, že za nějakých   dvacet let se mi to bude opět   líbit...
sevao
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 20.9.2008
Nic moc pohádka, která   dneska nemá šanci oslovit   mladé diváky. Trapný   příběh, trapné kulisy.   Nemám rád tenhle film i   možná proto že nám ho   každoročně cpe televize.
Pauleta
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 18.1.2006
Nic
Já jsem Mrazíka nikdy   neviděl až do konce, a to   jsem se nenarodil včera ani   nejsem slepý. Je to   jednoduše proto, že tento   film je tak špatný, až se z   toho dělá špatně i mně.   Všechny "klady"   tohoto filmu, které jsou   často vyjmenovávány v   takovýchto diskuzích, by se   možná uplatnily v trhlé   parodii typu Žhavé   výstřely. Nemohu uvěřit,   že tenhle kýč někdo myslel   vážně, připomíná mi   spíš fakt tu parodii a   ještě rok co rok kazí   svátky.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih11926minih11926Malý velký hokejista (1982) 
Malý velký hokejista n
minih28230minih28230Pra Pra Pra... (2000) [TV seriál] 
n
minih73112minih73112Kanafas (1992) [TV cyklus] 
n
minih11765minih11765Madigan (1968) 
Madigan n
minih70345minih70345Return of the Fly (1959) 
Return of the Fly n
minih122693minih122693Inherent Vice (2014) 
Inherent Vice n
minih42254minih42254Dáma ví, kdy přijít (1992) [TV inscenace] 
Dáma ví, kdy přijít n
minih8808minih8808Hudba z Marsu (1955) 
Hudba z Marsu n
minih29749minih29749Zaklínač (2001) 
Wiedźmin n
minih3132minih3132Annie Hallová (1977) 
Annie Hall n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Vražda v zastoupení (1987) [TV...

07:05 - 08:20

22 minut již uběhlo
53 minut zbývá do konce

ČT2 - Souboj titánů

06:50 - 07:45

37 minut již uběhlo
18 minut zbývá do konce

NOVA - Chuggington - Veselé vláčky (2...

06:40 - 07:30

47 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

07:20 - 07:50

7 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

Reklama