Jeden svět

Komentáře uživatele JanaOss

JanaOss

JanaOss zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Jana Ossendorfová

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 234
48 hodin (48 hrs)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.12.2008
Z pohledu běžného diváka   se 48 hodin jeví spíš jako   trochu švihlá, ale svižná   komedie. Milý a hrozně   ukecaný Eddie dává filmu   říz jako protějšek   těkopádnějšímu   policajtovi. Jako vždy, je-li   obsazen Murphy, není o   úsměv nouze a kdo vsadí na   zábavu, tento film   nezklame
Ukecaný,   schopný a vychytralý   podvodníček za to, že   může z vězení pomůže   policajtovi, který bere   život příliš vážně,   stejně jako svou práci, ale   jeho suchopárnost a buldočí   přístup mu nedává šanci   případ vyřešit. A právě   Eddie je klíčem k   vyřešení. Parádní   kriminálka i humor
7 trpaslíků (7 Zwerge)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.3.2009
Pro někoho velká zábava,   pro jiného trapná karikatura   pohádky o Sněhurce. Jako   parodie dobrý, trochu   extravagantní, ale dá se na   to koukat, ovšem poouze   jednou.
Normální   muži si říkají, že jsou   trpaslíci a je jich sedm.   Jeden z nich je král a nikdo   na to nepřijde, až   Sněhurka, která s nimi   nakonec také žije v jejich   domku. Krutá královna tady   také nechybí, ani kouzelné   zrcadlo. Film plný rádoby   dobrých gegů- osobně se mi   nelíbí, ale příznivcům   bláznivých parodií bude   jistě plně vyhovovat (já   raději klasické pohádky a   komedie)
Addamsova rodina (The Addams Family)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.12.2008
Adamsova rodina je zajímavý   film, ale myslím, že   neosloví širokou veřejnost.   Je spíše pro určitou část   diváků. Nechybí zde   anglický humor, což je pro   některé jen nuda, pro jiné   obrovská zábava.
Adamsovy jsou velmi   podivná rodinka. Je to   takový scifi rodinný film a   neuvěřitelných lidech v   neuvěřitelné rodině, kde   nic není nemožné a   normální život je jí   cizí. Naladíte-li se na   správnou strunu, je to prima   podívaná
Advokátka Věra
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.2.2009
Je to jeden z milých starých   filmů, který tentokrát   ovšem není o chudé   dívence, kterak ke štěstí   přišla, ale o emancipované   a vzdělané dívce, kterou   její okolí pořád nechce   brát vážně. Vystudovaná   právnička chce pracovat ve   svém oboru, ale podle otce to   byl jen rozmar, který jí   sice dovolil uskutečnit, ale   přesto od ní očekává   pouze úkol běžné ženy-   domácí putinky, která se   vdá za toho, koho jí   přivede a bude hezky doma a   na právnickou kariéru   zapomene. Ovšem naše hrdinka   má pevnou vůli a tak   tatínek přes své snahy   musí ustoupit a smířit se   nakonec s tím, že jeho dcera   půjde svou vlastní cestou.  
Milý film, ale taky   trochu zarážející, jak   ještě v době, kdy se   mluvilo o úloze žen ve   společnosti, přetrvávaly   předsudky o ženské   neschopnosti a o tom, že   úloha ženy je jen a jen doma   u plotny a u dětí a že je   pouhým přívažkem, ozdobou   a pečovatelkou svého   muže.
Mílý film,   příjemná podívaná
Agent Cody Banks
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.12.2008
jdo o trošku bláznivou,   trošku podivnou podívanou.   Chlapec je špičkovým   agentem, aniž o tom má   vůbec potuchy, různé věci   se mu daří jakoby mimochodem   a kolikrát k výsledku   přijde jako hluchý k   houslím, jak se říká.
Podívaná je to ale   celkově prima a hlavně pro   náctileté, ti se u toho   baví naprosto neskutečně
Agent v sukni 2 (Big Momma's House 2)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.12.2008
Je to prima podívaná, která   skýtá všechny atributy   ukázky, jak to vypadá, když   se muž převleče za ženu a   jen pro pobavení diváků   nikdo z "filmových   lidí" netuši, že to   není žena, ačkoli je to   divákům na první pohled   zřejmé, i kdyby nevěděli,   že je to muž.
No   parádní podívaná. A   "milé " dětičky-   no ty tomu dávají ještě   říz.
Alias
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.3.2009
Seriál a dívce, studentce,   která se dostane do tajných   akcí a stane se špičkovou   agentkou je sice dobrý   nápad, ale když ten seriál   člověk sleduje déle,   zjišťuje, zvláště v   dalších řadách, že je to   všechno tak pomotané, že   při sebevětším   soustředění přijde na to,   že je to celé nesmyslná   spleť, která nedává   smysl
Jako akční   krimi dobrý, ale nesmí se u   toho moc myslet
Anděl na horách
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.12.2008
Anděl na horách je volné   pokračování Dovolené s   Andělem. Ani první ani   druhý z filmů není horší   ani lepší. V obou je plno   humoru, člověčenství i   zápletek. Anděl se vydá na   zimní dovolenou, má   štěstí a potkává opět   svého starého kamaráda   ztvárněného panem Kemrem.   Tentokrát nastává ale   Andělovi trochu těžší   úkol. Ví, že s ním jede na   tuto dovolenou i dívka, s   níž chodí jeho syn, ale   neví, která to je a na   chatě se sejdou dvě dívky   stejného jména. A -   samozřejmě - si myslně jako   svou budoucí snachu označí   tu nepravou. V té době, kdy   se hlava rodiny rekreuje,   domluví se za jeho zády   matky obou mladých a když se   Anděl vrátí, je situace   naprosto vyřešena a i když   jindy je to on, kdo rozhoduje,   je postaven před hotovou   věc.
Andělská tvář
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.12.2008
Andělská tvář je   strhující zpracování   červené knihovny.
Krásnou dívku zachrání   neznámý muž a ani ona   naví, kdo to byl, může jej   poznat jen podle dárku,   který mu darovala za   záchranu, nez se ztratil.   Posléze se vdává za muže,   jehož si zamiluje a doufá,   že i on miluje ji. Jenže -   ouha - pomalu zjišťuje, jak   moc se mýlila ve svém muži   i jeho bratru. Svého muže   považuje za světce, ale   vyklube se z něj sadista a   vrah. A opačně svého   švagra odsuzuje za jeho   frivolnost a dravost, ovšem   nalézá v něm jemného a   oddaně milujícího muže, s   nímž je nakonec nucena   bojovat o společné štěstí   i vlastní životy.
 
Krásné zpracování,   člověk je u toho napnutý   až do konce. Kdybych toto   četla v klasické knize   červené knihovny, po první   stránce, ji mohu odložit-   vím, co bude na konci. V   tomto filmu tomu tak není.   Hlavní dvojice -   Pomeje-Kuklová, podávají   jako vždy spolu velmi dobré   výkony, možná je to i tím,   že v době natáčení jsou   ještě spokojenými   manžely.
Tuto   podívanou si nikdy nenechám   ujít, i když znám film   zpaměti a viděla jsem jej   několikrát. Ráda bych jej   získala i na dvd a zařadila   do své filmotéky.
Andula vyhrála
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.1.2009
Ferbasová a Haas- to už samo   o sobě říká, že to bude   výborný film. Ovšem jen pro   ty, kteří si oblíbili   staré české filmy s Hugem   Haasem.
Ferbasová   hraje svou krásnou roli   trochu ujeté dívky, ale   jinak velmi čestné a   inteligentní. Je to ukázka   toho, jak to dopadá, když se   chudá dívka zaplete s   bohatým mládencem a ještě   do toho kafrá matinka   bohatého mazlíčka. Zde   nakonec přeci jen tvrdé   srdce matinky je obměkčeno a   vnoučata jí učarují.
Dobrá podívaná. Námět   sice trošku jednoduchý, ale   na tu dobu běžný
Angel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.1.2009
Myslím, že by neškodilo   občas některé filmy   zkrátit na polovinu - tedy   vyškrtat z nich zhruba   polovinu času - pak by se   mohlo jednat i o zajímavý   snímek. Tohle je   rozvláčné, někdy až   trochu trapné a nezáživné
Anton Špelec, ostrostřelec
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.12.2008
Anton Špelec je další z   filmů V. Buriana, kde opět   nesporně vítězí jeho   umění. Když nedostane   slíbené vyznamenání, opije   se Anton v hospodě a řekne   svou známou větu - císař   pán je vůl a jde za to do   vězení. Jenže do vězení   nechce, a tak uplatí svého   pomocníka, který uplatí   zase chudého chlapíka, aby   to za něj odseděl. Když ten   chudák umře v arestu,   nastává pro Antona   závažný problém. Ale   vyřeší jej velice bravurně   a začne představovat svého   bratra, kterého od mládí   neviděl. Všichni uvěří a   jeho život se vrací do   zajetých kolejí. Jenže -   příští rok opět zapomene   vrchnost na vyznamenání   Antonovi a vypadá to, že   vše začne nanovo....
Arabela
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.12.2008
Trochu záhadná, trochu   kouzelná pohádková série s   tradičními sestrami - dobrou   a zlou. Ačkoli je to   "moderní" pohádka,   je velice hezky natočená, je   milá, nechybí různé   pohádkové spletitosti,   pohádkové postavy. Prima   pokoukání pro děti i   dospělé
Proti Arabele trochu   nepovedený pokus o další   pokračování Čaroděj   Rumburak je potrestán a žije   napůl jako člověk a napůl   jako havran a díky jemu se ve   světě lidí stane mnoho   divných věcí
Ať žijí duchové!
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.12.2008
Ať žijí duchové - to je   parádní podívaná,   umocněná hudbou. Myslím,   že tento film bývá také   zařazován mezi české   muzikály.
Dívenka   duch se svým otcem rytířem   bydlí na hradě, kde chce   místní skupinka dětí   vybudovat svou klubovnu. Musí   se postavit místnímu   hrabivci, který zde chce   pěstovat žampiony, aby si   ještě zvýšil svůj   majetek. Nadpřirozené   bytostí - komtesa a rytíř   jim pomohou a nakonec i   dívenka zatouží po   opravdovém dětství, jaké   vidí u dnešních dětí a   stane se smrtelnou.
Strhující film,   vynikající myšlenka,   humorná a zajímavá   podívaná, působivé   písničky - co víc dodat.
Au Pair II aneb Pohádka pokračuje (Au Pair II)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.1.2009
Opět jedno z klasických   témat červené knihovny.   Dívka nastoupí jako chůva   do rodiny bez matky a otec se   do ní zamiluje. Už je toho   na toto téma natočeného   hodně, ale jen pár snímků   je opravdu koukatelných. Pro   mne tento není z těch   zábavných
Baba na zabití (Duplex)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.1.2009
Komedie tohoto typu mi moc   neříkají, nicméně   jednotlivé scény byly   vymyšleny perfektně. Mladý   pár skočí na špek   podvodníkům, koupí si   krásný dům, ale - ouvej- je   zde stará paní. Vypadá jako   příjemná stará paní,   která nebude obtěžovat.   Opak je pravdou- mladí   manželé si užijí horké   chvilky s touto navenek   bezmocnou ženou- ona jim   dovede udělat ze života   peklo na zemi.
Baby Boom
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.12.2008
Baby boom je zčásti   červená knihovna, zčásti   ukázka reality amerického   způsobu života. Stačí jen   málo a pád z výšky je   neodvratitelný. Úspěšná   managerka je postavena před   rozhodnutí, zda osiřelou   holčičku, svou příbuznou   předá do péče cizích   lidí nebo si ji ponechá.   Ponechat si ji, znamená, jak   se teprve později ukáže,   vzdát se své kariéry.   Původně poměrně chladná   svobodná žena si dítě   natolik zamiluje, že je   nedokáže dát k cizím lidem   a začne se o ně starat. Ze   svého předsevzetí z lásky   k malé necouvne ani ve   chvíli, kdy ztrácí svou   kariéru a dokonce i   zaměstnání.
Umí si   však poradit v každé   situaci. Nejprve si musí   sáhnout na dno, když koupí   krásný, ale zanedbaný dům,   do jehož oprav investuje   veškeré své úspory, ale   nebyla by to úspěšná   podnikatelka, aby si nenašla   způsob seberealizace .   Zpočátku se cítí   opuštěná, když z centra   města a dění v ekonomickém   světě odchází s dívenkou   na vesnici, kde bydlí v domě   na samotě. Moc jí chybí   lidé, ale začne se   seznamovat s místní   komunitou, jež ji přijme   mezi sebe. Díky obrovskému   sadu, jež patří k domu,   začne podnikat v oboru   dětské výživy. Své   schopnosti využije naplno a   najednou je z jejího vaření   přesnídávek velmi výnosný   podnik. Její dětská strava   na trh v celé zemi a slaví   obrovské úspěchy. Tak   velké, že je jí nabídnuto   velmi lukrativní místo,   pokud svůj podnik prodá   svému bývalému   zaměstnavateli. Tato nabídka   je velmi lákavá, ale naše   protagonistka si svůj život   zařídila jinak, Postavila   jej na přátelství, na   začínající lásce s   veterinářem, na lidech kolem   sebe, což dříve neznala a   dokonce snad i zavrhovala.   Odmítne a vrátí se k nově   začnutému životu na   venkově a je velmi   spokojená.
Krásná   červená knihovna, poutavý   film o ženě a její   schopnosti postavit se osudu.   Kéž bychom měli tolik síly   a příležitostí podobně se   svým životem nakládat.
Báječný den (One Fine Day)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.1.2009
Klasický příběh červené   knihovny. Ona a On se setkají   náhodou, náhodou mají   stejný problém. Jsou nuceni   si navzájem pomoci, ačkoli   se vůbec neznají. Dva   naprosto cizí lidé si velice   brzy začnou být blízcí,   až se zamilují - jak   dojemnéééé. Ale zahráno   je to dobře a kouká se na to   také dobře. - odpočinkovka
Beethoven
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.12.2008
Beethowen je milý rodinný   film o tom, jak rodina donutí   otce přijmout do svého domu   pejska - no pejska -   obrovitého bernardýna. Hlava   rodiny je proti každému   zvířeti, které by se doma   mohlo vyskytnout a přesto jej   jeho děti přesvědčí spolu   s manželkou, že si pejska   nechají. A tím začne   plejáda komických situaci,   jaké se štěnětem mohou   přijít. Nechybí ani trochu   smutná chvilka, kdy má být   bernardýn utracen, ale   všechno se v dobré obrátí   pravda vyjde najevo a   veterinář podvodník je   odhalen a potrestán.
Beethoven 2 (Beethoven's 2nd)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.12.2008
Beethowen 2 je zdařilé   pokračování stejnojmenného   prvního dílu. Otec Newton je   původně donucen přijmout do   své rodiny bernardýna a   nyní ho okolnosti donutí,   že se jeden bernadrýn   rozroste v několik- tedy   přibyde několik štěňat.   Dům se klepe v základech,   ale rodina je spokojená,   když zachránila život   synům a dcerám svého   Beethowena a štěstí jeho   vyvolené, jež bydlí u   svého milovaného páníčka.
Bestie (Belly of the Beast)
 
Přidáno: 5.12.2008
Ač to tak nevypadá, filmy se   S. Segalem jsou milé a plné   citu, i když často mluví   pěsti. Vždy vystupuje jako   muž silných zásad, velkého   citu, rychlého úsudku,   skvělé práce rukou. Vždy   potrestá všechny špatné   lidi a sám vítězí. O to   lépe se na jeho filmy dívá,   když člověk už podvědomě   ví, že ze všech těch   hrozných situací, do   kterých se dostane, vyvázne   jako vítěz.
Ani v   tomto filmu nezklamal. Jeho   velká láska k dceři,   nesmiřitelnost s útiskem a   nespravedlností jej opět   dovede k vítězství a   záchraně dcery.
Bílá paní
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.1.2009
Brodský, Hrušínský,   Kopecký, Kačírková - co   jiného by z toho mohlo   vzniknout, než dobrá   podívaná. Bílá paní,   která každou noc vychází z   obrazu a koministické   zřízení - to je fakt dobré   spojení na dobrou zábavu.
Bláznivá dovolená (Vacation)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.2.2009
Mám velmi ráda crazy   komedie, ovšem tato je spíš   trochu mimo. Osobně se mi   vůbec nelíbí.
Muž,   který je naprosto neschopný   cokoli udělat, aby   nepřivodil ostudu sobě a   dokonce i své rodině, který   zkazí vše, na co ¨sáhne a   dost nudné dialogy- není to   můj šálek kávy
Ovšem uznávám, že   např. puberťákům (jakojsou   ti mí) přináší mnoho   návodů, jak se zasmát a   různé scény si po   shlednutí filmu do nekonečna   opakují jako vtipy a   neskutečně se u toho   smějí- jedná se podle mne o   větší nesmysly, než   dokáží vymyslet a provést   oni sami a proto je tolik   pobaví.
Bláznivý příběh Robina Hooda (Robin Hood - Men In Tights)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.1.2009
Tento film se snad ani nedá   nazvat filmem. Je to ale   zdařilá paridoe, na kterou   se ráda kdykoli podívám.   Prakticky je zachováváno   vše, co do příběhu   neohroženého Robina,   nechybí ani jeho láska   Marianna- prostě vše jak má   být. Dobrá zábava
Bravo Girls: Všechno nebo nic (Bring It On: All or Nothing)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.2.2009
Klasická americká komedie o   mladých lidech na střední   škole, ovšem je dobrá a   stojí za skouknutí. Taková   nenáročná zábava pro   jednoho i tzv. "filnové   odpoledne" s přáteli.
Burani ve městě (The Out-of-Towners)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.3.2009
G.Hawn- to je záruka   romantiky a komedie, S.Martin-   to je komedie plná omylů a   nesmyslů a parodie. dohromady   tvoří perfektní dvojici,   která z komedie dovede   udělat superkomedii plnou   různých zvratů, omylů,   legrace. Prostě je to   bláznivina a kdo je nemá   rád, ať se raději nedívá-   nepobavil by se.
Byli jednou dva písaři
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 3.1.2009
Trochu nudný seriál, občas   trochu legrační. Příběhy   dvou starých mužů a jejich   soužití včetně vztahů s   lidmi v okolí jsou někdy i   zajímavé, většinou jsou   spíš unylé a nezajímavé,   bez humoru .
Causa králík
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.1.2009
Mám za to, že zde se dobře   uplatnil osobitý humor pana   Kopeckého. Chytrý ale i   vtipný advokát dokáže   "vysëkat" svého   klienta z čehokoli, ale také   se nenechá napálit. Prima   podívaná
Cesta do Ameriky (Coming to America)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.3.2009
Když se vysloví Eddie Murphy   je to záruka vynikající   zábavy, někdy až parodie,   ale vždy se u jeho filmů   člověk pobaví. I když   tento film je vlastně   romantickým vyprávěním o   princi, který se vzepře   svému otci a chce si najít   nevěstu sám a touží po   ženě, která jej bude   milovat, bude umět používat   svůj mozek a bude svá, ne   jako loutka, jež mu otec   připravil jako nevěstu.   Díky svému záměru   odjíždí do Ameriky, usadí   se v Queensu, v dost špatné   čtvrti a pracuje jako   obyčejný poskok v   občerstvovacím podniku.   Zamiluje si chytrrou a milou   dceru majitele a nakonec ji-   jak jinak získá. Jeho   protipolem je jeho sluha,   trošku trouba, trošku   zhýčkaný mladík. Spolu   vytváření parádní   podívanou plnou zajímavých   zvratů.

TV Program

ČT1 - Sama doma (1998) [TV pořad]

12:30 - 14:00

9 minut již uběhlo
81 minut zbývá do konce

ČT2 - Nedej se

12:25 - 12:50

14 minut již uběhlo
11 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:20 - 13:40

19 minut již uběhlo
61 minut zbývá do konce

Prima - Closer (2005) [TV seriál]

12:30 - 13:25

9 minut již uběhlo
46 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190274
Osobností: 697373
Fotografií: 762979
Plakátů: 375676
Obsahů a biografií: 177915
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10