Zari
ohodnotit

Devátá brána

The Ninth Gate

Další název:
La neuvième porte (FR); La novena puerta (ES)
Rok:
1999
Délka:
133 minut
Premiéra v ČR:
20.7.2000
„Autorem knihy je sám Satan. Thriller režiséra Polanského s Johnny Deppem v hlavní roli.“

Komentáře k filmu Devátá brána

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 50
efCZa
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.2.2016
ač je poselství vlastně   dospělácké, tak se nemůžu   zbavit dojmu "flimové   pohádky". Nic na tom   nezmění ani to, že se   jedná o zpracování   poměrně zdařilé, s dobrý   mi herci a všechno sedí,   navazuje, funguje.. ..jen   prostě, je to pohádka.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.12.2011
The Ninth Gate
Devátá brána je naprosto   vyjímečný snímek, který   nepostrádá vůbec nic. Od   samého začátku Vás to   chytne a pustí až na samém   konci, takhle přesně by   měla vypadat většina   filmů. Něco málo už mám   nakoukáno a zjistila jsem,   že v těhle letech vznikaly   opravdu vynikající filmy je   škoda, že dnes tomu není   tak. Jako vždy parádní   Johnny Depp v hlavní roli s   hudbou, která filmu dodává   na síle. Film ač je   poměrně dlouhý nestalo se   mi, že bych musela a ani jsem   nechtěla dělat žádnou   pauzu. Film, který je pastvou   jak pro oči tak pro uši. Za   zmínku stojí také Frank   Langella, který nezklamal   stejně jako Depp. Roman   Polanski odvedl vynikající   práci a já řadím tenhle   film mezi mé nej, jinak to   ani nejde.
MARi0
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.5.2009
Devátá brána
Johnnny Depp jako jeden z   mých nejoblíbenějších   herců (v žádném filmu jsem   ještě neviděl, že by hrál   někoho jiného než   pošahance) a Roman Polanski,   taktéž můj favorit. Jen   tematika s okultními   záhadami není moje stáj, a   proto dávám nižší   hodnocení. Jinak hlavní   hrdinka (neměla náhodou   hlavní roli v Polanského   Hořkém měsíci?) je opravdu   sexy kočka...
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.12.2011
Tajemný a lehce strašidelný   horor,kde slušně funguje   atmosféra a dobří herci ať   už prověřený Johnny   Depp,nebo tajemný Frank   Langella či působivá a   zvláštní Lena Olin.Také   pochválím dabing,správně   tam padne.
martin.stusak.9
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.12.2013
Satanské téma bývalo pro   filmaře velmi vděčné a   díky tomu z toho bylo   vymačkáno snad vše, co se   dalo. A tak tento snímek   Romana Polanského, jehož   rukopis je tu značně znát,   nepřináší nic nového.   Všudypřítomné tajemné zlo   a strach provází mrazivá   atmosféra tohoto lehce   hororového příběhu. Tempo   je pomalé, ale ku prospěchu   věci. Dramatičnost tak   dostává daleko více   prostoru. Johnny Depp tu   předvedl vcelku dobrý   výkon. Veledílo to rozhodně   není a jelikož se nejedná o   krvavý děj plný satanských   orgií, nachází si diváka   dosti obtížně. Své   tajemné kouzlo však má a   tak stojí za zhlédnutí.
gabikazavacka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.12.2009
už dávno som nevidela   takúto filmovú lahôdku. je   to film podľa môjho gusta.   Jedine, čo bolo   nadprirodzené bol ten koniec.  
a skôr by to mal byť   misteriozný trilér,než   horor.
ako to platí,   kniha podľa ktorej bol film   natočený je lepšia.   Napísal ju Arturo Perez   Reverte.
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.7.2009
Johny Depp opet nezklamal a   zahral svou roli naprosto   perfektne.Film mel docela   zajimavou zapletku a zvlastni   konec.
Petra.Barbie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.7.2008
Tajemno a mystika....
...ano, to jsou hlavní   podtexty tohoto velmi   zvláštního filmu od   Polanského. To, co mnohým   divákům asi vadí, že když   je označen žánr jakožto   horor a zrovna se někde   nevalí hromada pavouků,   oslizlých příšer nebo   čarodejnic s panáky woodoo,   už to horor není a nemůže   tedy divákovi nic nabídnout.   Já osobně mám raději tento   typ filmů, kde nejde o masy   mrtvých těl či zástupy   nějakých trapných   příšer, ale kde se v   podstatě velmi knižní   formou snaží tvůrci diváka   nutit přemýšlet, uvažovat,   kombinovat a dopátrávat se   rozluštění spolu s hlavním   hrdinou. Ano, jsou tu podobné   aspekty s Šifrou m. Leonarda,   která u mne ve svém žánru   bezkonkurenčně vede.   Nicméně Deváté bráně   dávám také maximální   hodnocení. Tento film si to   určitě zaslouží. Po celý   děj jsem neměla pocit   zbytečně stráveného času,   i ve scénách jakoby   "holých" jsem   přemýšlela nad pointou   příběhu, v napětí   očekávala závěr a   rozuzlení. Pravda, závěr   mohl být koncipován poněkud   jinak, snad více   srozumitelněji divákovi,   nicméně celkový dojem z   filmu a hlavně onen pocit   mystičnosti, který z něj   pramení, ten je naprosto   skvělý.
petrusmev
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.11.2014
Celé to působí jako parodie   na satanské filmy - postavy   procházejí filmem   nevzrušeny, vražda sem,   vražda tam, a   nejtajemnější tajemství   zůstane tajemstvím i po   skončení filmu. Jinde   Polanski ukázal více ze   svého umění. Pozoruhodná   je však zde hudba.
Agostino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.12.2009
Tento film by som hororom   určite nenazýval, lebo   totiž od tohto žánru má   trocha ďaleko, skôr je to   mysteriózny thriller. Johny   Depp svoju rolu tu zvládol   excelentné, však nie nadarmo   je v sučasnej dobe jedným z   najlepšie zarábajúcich   hollywoodskych hercov. Dej je   pomerné dosť napínavý a   pútavý. Pri jeho sledovaní   je skvelá atmosféra.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.2.2012
Treba si všímať kódy u klientov?
Horor? Myslím, že skôr   triler s nádychom   detektívky. Johnny Depp ako   vždy skvelý, celkom slušne   nasával, ale to je asi tak   všetko. Plus troška to čaro   tých starých kníh, pekné.   Inak po tých kladných   ohlasoch všade som čakal   viac, teda som skôr   sklamaný. Téma dnes veľmí   lákavé, occult, čerti,   tajomno. Avšak tuna to moc   nefungovalo. Mohli teda z   danej mystiky rozhodne   vydolovať viac. Inak tá   hlavná herečka mi absolútne   nesadla, stále sa   vyškierala, netuším prečo   (teda možno vie sa prečo,   ale nechcem prezrádzať   pravdepodobný koniec),   jednoducho moc vecí tu   nefungovalo. Koniec povedzme   taký všelijaký, rozpačitý
PORTER
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.4.2021
Hodně slabý horůrek ,kromě   pár vražd a jedné   čarodějky která J.Deppa   doprovází na jeho cestě a   blázna co se ke konci upálí   tam nic moc není,trochu   temnějc atmosféra působí   ale zvláštní efekty nebo   nějaké stvůrky by jste   hledali marně.
Serpentina
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.7.2005
Ne, tohle opravdu horor není.   Pod tím slovem si   představuji něco jiného.   Nejlepší na filmu je jen   herecký výkon Johnnyho   Deppa, jinak děj, kde by   člověk trnul hrůzou, mi   chybí.
superfilmar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.1.2012
Opět další povedený horor   s Johnnym Deppem. Atmosféra   graduje hlavně v první   polovině, vše je správně   tajemné a napínavé, navíc   s originálním příběhem. A   režisér Polanski je také   zarukou kvality. Také hudba   je parádně temná. Prostě v   tomhle filmu je opět   všechno, co mám na hororech   rád. Finále je skvělé, ale   druhá polovina bohužel   celkově trošku slabší.
95%.
roox
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.2.2015
Horor? To ne. Záhadný ale ano :-)
Asi jako zdejší většina,   úplně nesouhlasím se   šoupnutím do krabice horory.   Rozhodně tohle je ale   výborný mysteriózní   snímek a to i po pár   dekádách od svého vzniku.   Vyznačuje s ponurou   atmosférou, skvělým Deppem   i Langelou, záhadným   pátráním a překásnou   záhadnou dívkou, kterou snad   zplodil sám Ďábel. No ale   přiznejte si, kdo by jí   odolal a nepodlehl? ;-).   Každopádně z filmů s   Deppem je tento můj   nejoblíbenější!

Zaujaly komentáře: FLA,   Petra.Barbie, Vídžej a   Hellish_Satanica.
Mlapiska
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.8.2007
Nechápu, proč má někdo   takovou potřebu filmy   škatulkovat do určitého   žánru. Já v Deváté   bráně vidím spojení více   stylů, a tak nevím, proč   bych se měla řídit jen   tím, co píšou televizní   programy nebo tyhle stránky v   úvodu, snad ještě vím, co   vidím, proto moc nechápu   některé zdejší   komentáře. Jakmile netečou   potoky krve, tak už to pro   většinu lidí není horor.   Typický. Je to satanský   film, který podle mého   názoru patří k slabším   dílům Romana Polanského,   sdružuje v sobě určitě   příznaky hororu, thrilleru,   mystiky, krimi a tak dále...   S atmosférou si pohrává   docela dobře, ale je až   příliš natažený a   žvanivý. Po prvním   zhlédnutí jsem byla hodně   nadšená, ale po druhém už   jsem vnímala značné trhliny   ve scénáři a nadšení se   vytratilo. Další repete už   radši ne.
collen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.6.2018
Není žádné tajemství, že   Johny Depp si nevybírá   jednoduchá témata, ve   kterých předvádí   perfektní výkony a když se   do režie zapojí Roman   Polanski, tušila jsem   nevšední filmový zážitek.   Dostalo se mi ho vrchovatě.   Bravo, pánové a krásná   dámo v podobě anděla.
lucymat
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.7.2009
To je pravda, konec mě   vážně dostal. Kamera si   dobře hraje se světlem a   herci toto mistrovské dílo   dotáhli k dokonalosti. Ale   nebýt Deppa, nevím nevím,   kde by film skončil.
mildaaxe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.9.2012
Moje první setkání s   Romanem Polanskim.   Částečně proběhlo už   před lety, ale utkvěl mi   jenom Depp a zápletka   točící se kolem jakés   satanské knihy. O ničem víc   vlastně film ani není. Depp   z plátna téměř nesleze a i   když jsem kdesi četl, že ho   natáčení nebavilo a s   Polanskim si vůbec nesedl,   podle mého to není vůbec   poznat. S tímto hercem mám   zatím samé vesměs   pozitivní zkušenosti. S jeho   výkonem rozhodně. Zde hraje   jako je jeho dobrým zvykem,   nejednoznačnou postavu Deana   Corsa. Slyšel jsem jeho   vlastní komentář k této   postavě a nemůžu   nesouhlasit: „Na začátku   ho nesnášíte, je zlý.   Když ho nakonec máte rádi,   je ještě horší.“   Dokonale výstižné…Navíc   ještě nasává a pořád   kouří :-) Snímek má velmi,   velmi pomalé tempo, čemuž   odpovídá stopáž   čítající něco málo přes   120 minut. Kdyby bylo   vyšší, vzhledem k velmi   stručnému a paradoxně také   velmi jednoduchému příběhu   i průběhu by stačila   stopáž poloviční. To byl   pro mě také největší šok   – čekal jsem na příběhu   postavený mysteriózní film,   což tedy rozhodně neplatí.   Průběh je asi takový –   zakázka – setkání –   vražda – setkání –   vražda – setkání- vražda   – větší setkání –   očividnější vražda –   víceméně sebevražda –   konec. Kupodivu to ale nijak   moc nevadí. Přestože   „pátrání“ je tak   jednoduché jak jen může   být, díky Deppovi a hlavně   atmosféře jsem si tuhle   primitivní kostru uvědomil   až při zpětném zamyšlení   nad filmem. Přitom upřímně   nějak moc nevím, čím je   té atmosféry vlastně   dosaženo? Snad jedině   tušením čehosi tajemného,   nepřirozeného, naléhavého,   zlého…Ale filmovými   prostředky (ať už těmi   vizuálními či zvukovými   – snad vyjma hudby) vlastně   vůbec nezachyceného. Hudba   mimochodem, stojí zato.   Konec je značně rozporuplný   a jak tady pročítám   ostatní komentáře, zdá se,   že nejsem jediný, kdo si to   myslí. Není totiž   „domyslete si sami“ ale   spíše nicneříkající.   Což ve světle úchvatných   asi dvaceti minut předtím   není vůbec dobré… Na   konec si nechávám   andělsky-ďábelskou Dívku.   Tahle postava je značně   tajemná, působí dokonce až   nadpřirozeným dojmem, s   její přítomností často   houstne atmosféra (někdy   však mizí a naopak   přibývá akce). Navíc jí   hraje režisérova manželka   Emmanuelle Seigner, a i když   bych to během prvních pár   scén s ní jednoznačně   popřel, je naprosto   rozkošná. Už se těším na   (prý značně povedenější)   Pérez-Reverteho předlohu.
26.09.2012 - tak mám   splněno. Ve filmu, mimo   jiné, chybí druhá, neméně   důležitá dějová linka a   dokonce i hlavní záporák,   který je zde transformován   úplně do jiné osoby.   Úplný závěr v knize je   mnohem lepší, kupodivu však   méně mrazivý (i když také   není zdaleka doslovný),   hlavní hrdina ani nemá   stejné jméno, příběh je   neporovnatelně   košatější...no vždyť   čtenáři knih to dobře   znají. Každopádně nebýt   tohoto filmu, o knize bych   vůbec nevěděl, takže už   jenom za to patří Polanskimu   velký dík...
Charlie35
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.2.2009
Roman Polanski opět dokázal   svoje kvality. Mystický   horror-thriller se satanskou   tématikou ovšem skrývá   daleko hlubší duchovně   ezoterický rozměr a   poselství. Nejvyšší   ohodnocení.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.11.2004
Zajímavé herecké výkony a   pár dobrých scén, ale to je   asi tak všechno. Dějově a   technologicky nepříliš   zdařilý film, která možná   ze začátku zaujme, ale na   konci budete rádi že už to   končí.
Papaja73
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.9.2008
Tajemná,napínavá podívaná   s Johnym Deppem v hlavní   roli.To by mohly být záruky   slušného snímku.A to   Devátá brána jistě   splňuje.Takže,kdo má rád   napínavé thrillery s   nádechem mystéria a   tajemna,pro toho je tento film   určitě dobrou volbou.
Ingrid
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.8.2005
No, už je jasný že Polanski   nikdy nebude můj   režisérský idol. Těm   filmům, až na Rosemary,   chybí nějako šmrnc.   Devátá brána pojednává o   satanovi, což já ráda, ale   v Polanskiho stylu se mi to   prostě nelíbí. Dvě hodiny   hledat rozdíly ve třech   bichlích, na to nemám   nervy:-) A Depp mi nepřišel   nijak úžasnej, jako vždy:-)
Faustka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.9.2011
Výjimečný okamžik   každého antikváře. Nález   vzácných tisků. Dean Corso   s neskrývaným zanícením   obrací stránky, je jako už   tolikrát okouzlen   precizností starých mistrů.   Co výtisk – to umělecký   skvost. Vnímám tu vůni   starých knih, tak sugestivně   The Ninth Gate působí, a to   i díky andělsky vznešené   hudbě Wojciecha Kilara,   jejíž jemné tóny snoubí   dokonalou krásu s chorobným   chtíčem hříšného   pokušení. Jsem uchvácena   živočišným projevem   Johnnyho Deppa – v tu   chvíli se toužím stát   uhrančivě smyslnou   Emmanuelle Seigner. A to   nejpřitažlivější mě   teprve čeká – odhalení   temných tajemství Devíti   bran Království Stínů.
Vídžej
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.10.2003
Johny je prostě Johny
Vynikající příběh,   skvělý výkon Johnyho,   tajemno od začátku do konce,   zvraty a překvapení, mystika   na vás dýchá přes   obrazovku. Atmosféra kterou   se týmu filmařů podařilo   do snímku dostat je prostě   děsivá. Pokaždé když bere   Johny do ruky knihu všem se   tají dech a což teprve když   "otevře" svojí   kamarádku:)To je asi jediná   vada tohohle filmu. Ta scéna   se tam vůbec nehodí. Jinak   je to ale fakt skvělý film.
MaKy92z
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.3.2010
Po prvom zhliadnutí som mal z   tohto filmu celkom zaujímavý   pocit. Jeho sledovanie má   dosť zaujalo najmä po   dejovej stránke. Johnny Depp   sa tu a predviedol v plnom   svetle. Ale jednou nevýhodou   mysterióznych thrillerov je   že sa dajú pozrieť tak   maximálne dvakrát, a to s   určitým časovým odstupom.   Potom už totiž strácajú na   svojej kvalite.
Snape
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.9.2009
Zdalo se mi, ze je to docela   zdlouhava televizni inscenace.   Kdyby tam nehral Johnny, po   prvni hodine bych se unudil k   smrti.
Vanous
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.4.2007
Zajimavy film protkany   okultismem a nadprirozenem.   Johny Depp opet exceluje a   dela tak film nadprumernym.   Dalsi plus tohoto filmu vidim   i v dobrem vyberu opacneho   pohlavi. Jen mi bohuzel film   prisel obcas zmatecny az   neprehledny s hodne divnym   koncem.
bouncer
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.9.2003
Devátá brána
Polanski je vynikající   režisěr a Depp je extra   herec. Oba dohromady udělali   výtečný horror s velmi   temnou atmosférou. Scénář   napsal sám Ďábel :-)
Alix
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.3.2020
Rukopis Polanského je tady   hodně znát a Johny Deep do   své role prostě patří.   Rozvláčnost mi nevadila,   protože celý děj i díky   zajímavé hudbě spěl do   finále tak, aby si to divák   mohl opravdu vychutnat.
Medousek
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.6.2008
Jak psal někdo níže,tak   taky nepotřebuju,aby měl   horor samé krvavé scény a   dobrý horor potřebuje vždy   něco víc,než litry krve,ale   tento film mě nijak   nezaujal,ať už je to   horor,či ne.Pro mě je to   pouze průměrný film,který   se dá zařadit hned do   několika žánrů.Johny   Depp,ač můj oblíbenec, mě   tu prostě nezaujal.
Tristan_
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.10.2007
Okultní satanistický film z   prostředí starých knih   opředených tajemstvím   devíti bran, jejichž autor   byl za jejich vydání   upálen. Není ani divu,   protože kdo odhalí, to co   devět bran skrývá, ten   dosáhne...
Mary.Elwood
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.6.2008
Opět platí slovní spojení   Johnny Depp-fantastický.   Zajímavě tajemný příběh   a rukopis Romana   Polanského.Dávám 80%.
Shadow
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.12.2004
Z Deváté brány jsem dost na   rozpacích. Tváří se jako   satanistický horor, ale za   celý film se bát určitě   nebudete. Spíš něco jako   detektivka plná záhadných   smrtí majitelů knih, které   vás mají dovést k devíti   branám. Ze záporáka se   vyklube jen fanatická   figurka. Ani hvězda jako je   Depp nemůže tuhle   splácaninu zachránit pro   lepší hodnocení. Navíc   jsem slyšela, že knižní   předloha je daleko lepší.   Některé scény se povedly,   jiné vůbec. Rozmotávání   záhady se vleče hodně   pomalu. Přes výjmenované   mínusy, ale má i plusy,   takže nakonec jsem se   rozhodla pro 7.
scajo
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 20.1.2005
I když se tvůrci snažili,   tohle určitě není horor..   Devátá brána začíná   velmi slibně a pokračuje   ještě lépe, zhruba v první   půlhodině se Polanskému   ještě daří budovat celkem   slušnou atmosféru a film je   i LEHCE napínavý, jenže   zhruba ve třetině se   tvůrcům začnou plány   natočit působivý satanský   horor bortit, přibývá   vyloženě pokažených scén   a film je každou další   přibývající minutou   nudnější,   nepřesvědčivější a taky   nelogičtější.   Závěrečné minuty jsou pak   vyloženě úsměvné.   Polanski mě (i pře svou   slávu) zatím žádným   filmem nepřesvědčil, že je   dobrý režisér a Devátou   branou spíš o opaku.. i   když byl ten film špatně   napsán, kdyby uměl režisér   zacházet s napětím,   mystičnem a atmosférou,   mohla to být slušná   podívaná, takhle je to   podprůměr..
Otek
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.11.2009
Tento film mne zaujal hned po   uvedení do našich kin. Role   Corsa se Johnny Deep skvěle   ujal. Filmu nechybí tajemno,   mystika, napětí. Rezisér   Polanský opět ukázal své   umění vyprávět.
sarf
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.6.2008
Takřka celý film se tváří   použitelně jako   mysteriózní thriller s   kriminální zápletnou, děj   je poutavý, slušně   natočený /zvlášť scéna s   invalidním vozíkem   pracujícím jako perpetuum   mobile je působivá/ a Johnny   Depp samozřejmě sázkou na   jistotu. Škoda že se v   závěru neukáže, že šlo o   prachy, pomstu, podvod,   patologickou sběratelskou   vášeň nebo třeba   sabotáž. I když, poslední   scéna vlastně jako sabotáž   funguje. Pocit naprosté   slátaniny, který se   například v Šifře mistra   Leonarda poctivě buduje v   průběhu celého filmu,   zaskočí totiž diváka   náhle v poslední scéně, a   spolehlivě mu film znechutí.   Ale přepnout už je pozdě,   takže Polanski vlastně   vyhrál ...
kara.lol
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.10.2008
Skvěle natočená napínavá   věc, samozřejmě   neodolatelný Johnny Depp.   Zajímavý a tajemný děj,   který nenechá nikoho nudit   se. Doporučuju.
puol
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.2.2010
Ani po druhom zhliadnutí sa   značným časovým odstupom   som tomuto filmu neprišiel   úplne na chuť. S takto   zaujímavej témy a s Johnny   Deppom mohol R.Polanský   vytrieskať rozhodne viac.
Hellish_Satanica
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.5.2007
Tenhle film prostě miluju :-)
Vím, že spoustě lidem   nesedí. Milovníkům   klasických hororů připadá   příliš nudný a neděsivý,   pro intelektuály je to   příliš kontroverzní téma   a pro lidi fandící akčním   scénám je to večerníček   pro děti. Tento film má své   kouzlo, má své napětí a   specifický a velmi jedovatý   humor, ale každého to   neuchvátí. Mě to rozhodně   uchvátilo a je to film, ke   kterému se často a velmi   ráda vracím. Milovníkům   tajemna, napětí, podivných   detektivek a velmi černého   humoru vřele doporučuji :-)
Kecka1
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.2.2005
Strhující film, jehož   vysoká kvalita je dotvořena   brilantním výkonem Deppa v   hlavní roli.
Bumbacius
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.11.2007
Tento film se mi opradu moc   líbil. Mnozí si Johnyho   Deppa dokáží představit   jen v roli Jacka Sparrowa ale   podle mě hrál v roli Deana   Corsa též skvěle.
aribary
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.3.2010
Film stojí a padá s výkonem   Jonnyho Deepa.Dobrý   námět,zajímavá   zápletka,ale uvidíte jednou   a zapomenete.
A pokud   čekáte horor,který je zde   napsán jako žánr filmu,tak   zapomeňte.....
JohnCoestler09
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.5.2010
Johny Depp.Najprv sa mi tento   herec velmi nepáčil.Nesúdte   dokým neuvidíte.Uvidel   som.Najprv som vykúlil oči   pri Astronautovej žene potom   Z pekla a Tajomné okno a   Deviata brána je asi zlatým   klincom v tejto postupke.Velmi   dobrý film s velmi   zaujímavým koncom.Herecký   výkon Johnyho Deppa   výborný.Do tohto žánru   filmu je Johny Depp asi   najlepšou variantou.Určite
Aravis
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.11.2004
Kolik těch bran ještě bude...
Film je zařazen do žánru   "horor" (slyšela   jsem i "satanistický   thriller") ale nutno   podotknout, že za celou dobu   jsem nepostřehla že bych se   bála. Děj je z počátku   zmatený, pak vypadá   zajímavě aleakonec se to   všechno slije v naprosto   nepochopitelnou pointu. Je to   asi myšleno tak, že je zde   možnost několika závěrů.   Nebo je to jen důsledek   nepropracovanosti....
Petrusis
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.1.2004
Johny Depp je prostě klasik.   Do tohoto typu role se hodí.
jedlickaj
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.5.2007
výborný film s výborným   scénářem a milovníci Johny   Deppa nebudou výkonem   hlavního hrdiny jistě   zklamáni, rozhodně je to   nadprůměrný výkon.   Některé scény jsou trochu   morbidní ale nijak zbytečně   krvavě zachycené. Vřele   doporučuji všem co mají   rádi napjetí až do konce   filmu.
zakoba
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 30.5.2009
Devátá brána
Četla jsem,že Johnny to   neměl zrovna jednoduché s   režisérem Polanským.Je prý   nekompromisní a dost   zuřiví.Nevím co je na tom   pravdy ale i přes to je tonto   film zajímavý a mám ho moc   ráda.Devátá brána není   moc o akci (i když na konci   se tam něco odehrává) ale   jinak bějem filmu je to   spíš takové tiché a   klidné.A o to je ten konec   překvapivější a   zajímavější.
Dragoni
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.11.2010
Mně osobně se film moc   líbil. Též bych ho   neřadila jako horor,ale měl   pro mě děj,zajímavou   zápletku a zvláštní   konec.Už jsem ho viděla   několikrát,ale pořád mně   baví stále stejně a navíc   Johnny Depp patří mezi moje   velmi oblíbené herce.
ziki.to
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.1.2010
Pekelne filmy jdou johnovi   velmi dobre.Byl muj oblibeny   herec a timhle filmem si jeste   polepsil.Skvely ,napinavy dej   po celou dobu filmu.krasny   film

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih8037minih8037Halloween 2 (1981) 
Halloween II n
minih31950minih3195013 duchů (2001) 
13 Ghost n
minih52587minih52587Pravá blondýnka 3 (2009) [Video] 
Legally Blondes n
minih3079minih3079Anglický pacient (1996) 
The English Patient n
minih25867minih25867Seznamte se, Joe Black (1998) 
Meet Joe Black n
minih37925minih37925Teletubbies (1997) [TV seriál] 
Teletubbies n
minih24952minih24952L.A. - Přísně tajné (1997) 
L.A. Confidential n
minih135787minih135787Avengers: Endgame (2019) 
n
minih27195minih27195eXistenZ (1999) 
ExistenZ n
minih30406minih30406Nahoru, dolů (2000) 
Bounce n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1998) [TV pořad]

02:15 - 04:45

95 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

ČT2 - Babylon

03:30 - 04:00

20 minut již uběhlo
10 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

03:50 - 04:45

0 minut již uběhlo
55 minut zbývá do konce

Prima - Closer: Nové případy (2012) [T...

03:35 - 04:40

15 minut již uběhlo
50 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Bambulín Trumpetko

Bambulín Trumpetko
Bambulín Trumpetko

Naposled navštívené:
Bambulín Trumpetko

Bambulín Trumpetko
Bambulín Trumpetko