Jeden svět

Komentáře uživatele roox

roox

roox zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 207
168 hodin
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.2.2018
Pravda bolí
Jeden z mála publistických   pořadů, který se nebojí   poukázat na nešvary dnešni   doby, což se samozřejmě   mnohým do krámu nehodí a   tak rádi pořad častují   hodnocením   “neobjektivní”... je to   ale právě naopak. Pravda   bolí a já jsem rád, že   některé bolí. Klobouk dolů   před reportéry a tvůrci,   že se nebojí jít proti   hlavnímu proudu. 10/10
48 hodin (48 hrs)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.1.2015
Solidní bejkárna s   drsňákem Noltym a ulítlým   Murphym, pořádný pěstní   souboje, honička za kufrem   peněz, pěkně naštvanej   indián (co pak hrál i v   Predátorovi) a drsný   hlášky. K tomu typická   hudba, kterou cpali do tehdy   do všech filmů, včetně   Americkýho ninji... prostě   taková ta oldskůlová   zábava :-D

Oblíbené komentáře:   Prasoid, bouncer, Shadow a   JanaOss
Adéla ještě nevečeřela
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.2.2015
Skvělá Carterovka :-)
Dnes už filmová klasika,   kterou viděl asi každý.   Nepochybně česko-slovenský   klenot, za kterým stojí   nejen výtečné trio   Dočolomanský Kopecký -   Hrušínský, ale i skvělý   režisér a další   nezapomenutelní herci. Film   natolik prošpikovaný   kvalitním vtipem i   nesmrtelnými hláškami, že   je rád cituje asi každý..   Vždy když jsem v Praze a   mám čas, rád si zajdu do   restaurace U Pinkasů,   protože vrchní tam to pivo   prostě "hejčká"   :-)
Akumulátor 1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.2.2015
Dle mého jeden z nejlepších   filmů dua Svěrák a   Svěrák... Ano, určitě   netradiční a naprosto   vybočující, ale nutí nás   přemýšlet o tom, jestli   nás ta bedna fakt   nevysává... nebylo by   lepší si jít večer třeba   zaběhat? No každopádně je   tu plno hutnejch hlášek,   mám rád třeba "Vám   tam dám žárovku z koupelny.   Netřeba, mám už   namířeno", "Přece   se nenechám kvůli zdraví   zabít" nebo "Nemám   energii, tak sleduji televizi.   A co sex? Taky sleduji"   či "Je svobodná,   ještě? Ne, rozvedená,   už" :-D... Tak nečumte   na bednu, nenechte se vysávat   a běžte si obejmout nějakej   strom! B-)
American Horror Story
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.9.2015
Šílenej seriál
Jako nejsem úplnej fanoušek   hororu a krváků... ale   tenhle seroš má něco, co   mě nutí na něj koukat...   neumím to popsat, ale asi to   bude kombinace fascinace z   podivností a očekávání,   co všechno se dá z daného   tématu vyždímat!
Americký ninja (American Ninja)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.9.2015
VHS klasika
První díl Ninjovské série   je velmi dobrý, narozdíl od   těch ostatních nepůsobí   jako parodie a příběh   aspoň za něco stojí.   Dudikoffa mám rád a ve   filmech tohohle ražení   obstojí. Film jsem poprvé   viděl na VHS ještě   nadabovaný jednou osobou   (Ondřej Hejma?), takže   dialogů jsem si moc neužil,   ale tenhle film není o   dialozích, je to hlavně o   těch bojových a akčních   scénách, které jsou fakt   skvělé. Prostě klasika   americkej ninja Joe, americkej   bouchač Curtis, krásná   slečna, starý ninja Mistr a   padouch Ninja. Co chtít víc?   ;-)
Americký ninja 2 (American Ninja 2: The Confrontation)
 
Přidáno: 29.9.2015
Mno...
První díl úspěšný, tak   proč nepřidat další,   řekli si tvůrci. No tak ok,   začíná tlučení už jednou   přemleté slámy, ale   semotamo ještě nějaký to   zrnko vypadne... tak proč si   nedat misku brambůrek,   otevřít pivko a nemrknout na   trochu bezduchou mlátírnu,   prostě si trochu odlehčit   mozkovejm závitům :-)
Američan (The American)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.11.2015
Komorní drama
Američan je typickým   příkladem snahy předních   hollywoodských herců o vstup   na půdu artu -   minimalistický děj, žádné   velké efekty, evropské   lokace, podrobné   vyprofilování hlavního   hrdiny atd.. Není to snaha   vůbec marná. Má své silné   momenty a především díky   atraktivní lokaci italského   maloměsta a dobře obsazeným   postavám nijak originální   námět ožívá. Clooney je   jako vždy vynikající a   nechybí pár skvělých   dynamičtějších pasáží.   Je jen škoda, že je snímek   natolik svázán nepsanými   pravidly uměleckých filmů.   Konec nemá díky tomu jak   překvapit.
Anakonda (Anaconda)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.7.2016
Strašná ptákovina, 5 bodů   snad jen díky obsazení   (hlavně Danny Trejo ;-))
Angel Heart
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.1.2016
Velice zajímavý film. Je jen   škoda, že De Nirovi tady   nebylo dáno víc prostoru,   svou roli sehrál velmi   dobře. Mickey Rourke je   kapitola sama o sobě, role mu   fakt sedla. Konec mě dokázal   překvapit, milovníkům   nečekaných zvratů   doporučuji. Filmový styl na   maximu a vtip s DeNirovým   jménem je luxusní.
Aréna Jaromíra Soukupa
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 15.12.2017
Absolutní brak
Pokud někde existuje dno, tak   tohle je hlouběji... a to o   dost!
Atlas mraků (Cloud Atlas)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.3.2015
Polévka mraků
Tento film by asi zasloužil   svou vlastní kategorii...   tenhle u mne patří do málo   používaného šluplíku s   hodnocením   "zajímavé". A to   znamená, že bylo rozhodně   přínosem film vidět, jen   nevím, jestli mám tu   potřebu jej vidět znovu. No   ale kdo ví... s věkem se   mění chutě nejen na jídlo.  

Každopádně   svou konstrukcí je to film   svým způsobem převratný a   strhující, tak jako ve své   době Matrix. Osobně mi ale   tolik příběhů v jednom   filmu přijde na úkor   ztvárnění postav. I herci   sami se museli s různými   rolemi různě pasovat a zdá   se mi, že né vždy to vyšlo   ideálně. I samotné masky v   některých případech   odváděly pozornost od   příběhu, díky maskám jsem   hercům jejich role málo   věřil. Občas mi to   přišlo, jako masky v   starých dílech Startreku   :-/. Na druhou stranu Hugo   Weaving jako "zelený   ďábel" byl úplně   super.

Film   jsem viděl na 2 poloviny a   před puštěním 2. půlky   jsem se musel trochu nutit.   Nakonec ale investovaného   času nelituju, protože   jedné věci tento film u mne   přecejeom dosáhl... mám   dost velkou chuť si   přečíst samotnou knižní   předlohu. Kdo ví, možná   pak na film změním názor   ;-)
Avatar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.10.2015
Pohajda pro dospělé
Epická kanonáda nejlepších   nápadů a momentů   vydestilovaných ze svaté   čtveřice Matrix / Pán   prstenů / Star Wars a Tanec s   vlky. V momentech i jako celek   silná, audiovizuálně   omamná (i když chvílemi až   příliš opájející se sama   sebou), za všech okolností   přehledná, dotažená,   kompaktní nádhera. Na druhou   stranu "jen" do   detailu vymazlený blockbuster   s horou klišé a nějakým   tím soudobým poselstvím -   nic víc, ani nic míň. Což   není nutně špatně, když   se věci dělají s takovým   fanatizmem a posedlostí pro   každý detail. Za mne tedy   plná palba.
Barbar Conan (Conan the Barbarian)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.2.2015
Kultovní záležitost fantasy žánru
Pro mnohé možná není až   tak zásadní, osobně mi ale   pomalé tempo vyprávění   dává smysl, k eposu z dob   dávných a možná   (ne)skutečných prostě   patří. Asi se těžko bude   rovnat tempu filmů moderních   (např. Prince of Persia),   film vznikl v úplně jiné   době. Za mne tedy plný   počet už jen proto, že si   film pamatuji ještě z VHS   kazety s jedno-chlapovým   dabingem (snad od Ondřeje   Helmy? ;-)), a že mne film   baví i po 3 desítkách let   poté :-).
Barbar Conan (Conan the Barbarian)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 30.5.2015
Tlučení vymlácené slámy
Svýho času měl nad postelí   plakát Arnolda jako Conana   asi každej kluk, mne   nevyjímaje. Remake je ale   "bohužel" jen   tlučení už vymlácené   slámy. Ano, po pár letech s   novými technologiemi z   vytlučené slámy nějaký to   zrnko dostanete, ale nesjou to   už ty velký zralý zrna, jen   nějaký malý zbytky. Ano,   smysl to dává, když máte   "hlad" a čas, tak   to ještě   "přetlučete". A to   je i hodnocení tohohle   snímku. Je prostě   zbytečnej, ale přesto jej   natočili, aby ještě   nějakou tu kačku z tématu   vytloukli. Což asi vytloukli,   ale nový Conan určitě na   plakátě nad postelema viset   nebude....
Bezstarostná jízda (Easy Rider)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.4.2015
Jakou cenu má svoboda?
Zvláštní film s bezvadnými   syrovými hereckými výkony.   Určitě je to ukázka jak se   dá v Americe sice svobodně   žít, ale na druhou stranu se   musí počítat s netolerancí   druhých lidí. Osud hrdinů   je velmi smutný a ukazuje,   že s tou svobodou to není   tak růžové. Každopádně   další poprávem kultovní   film. Bezstarostná jízda se   ke zlatému fondu světové   kinematografie řadí právem.   Rád se na film opět někdy   podívám.
Běžící muž (The Running Man)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.7.2015
Klasika akčních filmů z osmdesátých let
Kdo má rad Arnolda, má tento   snímek určitě ve své   knihovničce. Mě osobně se   filmy s Arnoldem líbí i v   dnešní době, narozdíl od   jiných akčních hrdinů, kdy   jejich filmy na stará kolena   končí v seznamu béčkových   filmů, že po   desetiminutovém sledování   tento film vypnete a raději   si pustíte dvacet let starou   klasiku!
Big Lebowski (The Big Lebowski)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.6.2015
Herecký koncert vzorného povalečství
Ani chvíli jsem se nenudil a   to hlavně díky bravurním   hereckým výkonům všech.   Nejlepší je zásadový,   neoblomný a cholerický   Goodman a samozřejmě vzor   dokonalosti flákačství   parádní "Dude"   Bridges. Škoda i štěstí   zároveň, že účelově   nedostal více prostoru   "shut the fuck up,   Donny" Buscemi. A už   dlouho jsem se tak nenasmál   jako u jedné z konečných   scén s urnou na pláži...   Krutě usměvná zároveň!
Blade Runner 2049
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.10.2017
Nečekejte rozpustilost a   hravost Pátého elementu (kdo   by taky čekal, viděl-li   předchozí díl a/nebo   trailery), ale temné a   depresivní zítřky.   Atmosféra a vizuálno je   naprosto neskutečené, děj   se zprvu jen tak líně   převaluje, aby pak strhnul a   nepustil. Mno... velmi   překvapivý zážitek   letošního roku! Viděno ve   2D s titulky. 10/10
Bláznivá, zatracená láska (Crazy, Stupid, Love)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.11.2016
Povedená komedie
Film, na který se dá koukat   i když je vaším   nejoblíbenějším filmem   Predátor :-). Povedený   situační propletenec,   vtipné situace, pravda i   když některé lehce trapné   ve stylu "Prci, prci,   prcičky", solidní   herecké obsazení. Takže   takové večerní pobavení   pro páry. 7/10
Bohemian Rhapsody
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.11.2018
Sugestivní zážitek
Tak na hudbě Queen jsem   vyrůstal, poslouchala je moje   máma a tím pádem i já.   Jsou to legendy a ten film je   posunul ještě kouskem blíž   k Hvězdám. Takže nelituji   času ani peněz za zážitek   v kině, byl to krásný a   silný zážitek a možná mi   vynahradil to, že jsem je   nikdy neviděl naživo na   koncertě. Škoda jen, že asi   nebudu mít potřebu na film   kouknout znovu... Když budu   chtít Queen, pustím si   originál. Proto jen 9/10 ;-)
Bohové musí být šílení (The Gods Must Be Crazy)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.3.2018
Klasika...
... co neomrzí i po letech,   po desítce let ;-).   Nešikovné postavičky, milý   humor a krásná africká   přiroda. Klasika na sobotní   večer pro celou rodinu. 9/10.
Bourneův odkaz (The Bourne Legacy)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.1.2019
Bourna s Bournem můžu. Ale i   tenhle Bourne bez Bourna je   podařenej biják. Moc jsem   toho nečekal, ale dobrá   dějová linie, strhujíci   honičky, překvapivé zvraty.   Fajn. Může být, proč ne,   užil jsem si to a klidně na   to mrknu znovu ;-). 8/10
Cesta bojovníka (Pathfinder)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.7.2015
Temná zábava na sobotní večer
Neexistuje film, kde nenajdete   historickou blbost. Vždy se   nějaká najde. Přilby s   rohy, no tak ruku na srdce,   kdo by si hned nevzpomněl   při slově Viking na tu   helmici, či na dračí loď?   Vikingové tu byly možná   vykresleni až moc krutě, ale   co vím tak se zrovna moc s   lidma nepárali ani v Evropě.   Že byly modernější   zbraně, toho si všimne   málokdo, a na to amíci   spoléhali. Filmaři   spolehájí více na akci a v   poslední době na brutalitu   té doby, než na historickou   přesnost. Je to sice smutné,   ale je to tak. I přes   historické chyby, temné   prostředí (které není na   škodu), celkem odhadnutelný   příbeh se mi film líbil.   Mohl být lepší, ale i   horší.
Cizinec (The Tourist)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.2.2015
Cizinec? Ani náhodou, opravdový Turista
Dost dobře nechápu českou   distribuci, proč zvolila   takový překlad názvu.   Překrásná a šarmantní   Angelina Jolie v roli svůdné   a tajuplná Elise, můj   oblíbený Johnny Depp v roli   amerického ňoumy, učitele   matematiky, opravdového   turisty. A nebo se to vyvine   jinak?
No každopádně   velice příjemný, napínavý   a hlavně vtipný snímek, na   který se můžu (a rád)   několikrát podívat i se   svou dívkou, coč je svým   způsobem zázrak, protože na   špici mého žebříčku   stojí Predátor a na jejím   Mamma Mia ;-)

Dobré komentáře: MARi0,   hledaseniki, prvosenka a Yahis
Comeback
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.3.2015
pecka seroš
Jeden z mála, kterej se Nově   fakt povedl... dá se na to   koukat furt dokola a moje   drahá žena to má místo   večerníčku. Herci si   evidentně role užívaj,   hlášky neskutečný a   postupem času se stávají   součástí běžného   jazyka... nekomplikovaná   zábava na večer jak má být   :-)
Con Air
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.12.2015
Svěle obsazený akčňák.
Con Air je jeden z mých   oblíbených filmů, má dost   dobrých hlášek. Podle mě   asi nejlepší role Nicolase   Cage, Steve Buscemiho bych   rozhodně nechtěl nikde   potkat. Velmi dobře jsem se   bavil u výstupů Renolyho   Santiaga (pěkný šaty :-)).   Danny Trejo jasnej pěknej   hajzl, u kterého člověk   doufá, že s ním nebude mít   co dočinění. Supr ironie na   konci, kdo nebyl zatčen, že   hrál v casinu. Takže   celkově docela podařený   akční film, až na ten pokus   o doják na konci...
Conan ničitel (Conan the Destroyer)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.5.2015
Tak tohle už bylo Arnolde   slabší. Sice se pořád   jedná o hodně dobrou   fantasy, ale už ten film   nedýchá takovou atmosféru   starověku jako předchozí   Barbar Conan (1982).
Čarodějky z Eastwicku (The Witches of Eastwick)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.10.2016
Bizarní komedie
Zajímavý, ale výstřední   film o výstředním hrdinovi   (?). Díky hereckému   obsazení je to ale   především výborná   podívaná. Jack Nicholson si   hraní prostě užívá. Ani   nevím, jestli jsem ho někdy   někde viděl v kladné roli,   ale ty záporné mu prostě   sedí. Čarodějky prostě   baví.
Ďáblův advokát (The Devil's Advocate)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.4.2015
Nejďábelštější ďábel
Vynikající thriller, kde se   dobře povedlo zapracovat   tajemno a nadpřirozeno do   reality. K čemu celý děj   směřuje je sice jasné už z   názvu, ale solidně budovaná   atmosféra spolu s   vynikajícími hereckými   výkony to bohatě   vynahrazuje.
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10