ohodnotit

Světová válka Z

World War Z

Další název:
Svetová vojna Z (SK)
Žánr:
Rok:
2013
Délka:
111 minut
Premiéra v ČR:
27.6.2013
„Bývalý vyšetřovatel OSN pomáhá zastavit zombie pandemii.“

Komentáře k filmu Světová válka Z

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 38
shekis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.8.2013
Zombie film tak trochu inak
Videl som už mnoho zombie   filmov ale len máloktorý má   hlavu aj pätu a nejedná sa   len o masakrovanie zombie. A   to sa týka práve tohoto   filmu, ktorý rieši aj   celkový problém so zombie   uplne iným spôsobom, celkovo   bol film velmi   nedpredvídatelný ,čo ma   velmi potešilo. Videné v   kine 10/10
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.10.2014
Protože jde opět o virovou   nákazu, nutí mě to porovnat   s obdobným snímkem '28 dnů   poté'. Rozdíl? Tento je   daleko akčnější. Bohužel   však už na věky potvrdil   novodobé Hollywoodské   pravidlo, že Zombie už   nejsou co bývali. Pryč jsou   časy, kdy se pomalu šourali   a sekaně sebou trhali. Teď   jsou hbití a rychlí, že by   jim mohl nejeden atlet   závidět. Film jako takový   splňuje veškeré atributy   akčního žánrového filmu.   Efekty jsou na úrovni,   akčnost přijatelná a nad   událostmi mající vcelku   dobrou atmosféru i občasný   dějový oddych. Je to prostě   zábavný pop-kornový biják,   který se na danou věc dívá   krapet s nadhledem. A   nepřišlo mi to špatné.   Svůj záměr splnil a to je   hlavní.
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.11.2013
SVĚTOVÁ VÁLKA Z

Už zase tu máme zombie.   A ty já nemusím. Této   kategorii strašidel jsem   nikdy nepřišla na chuť. Ale   pochvalná slova od   některých osob mne přiměla   ke zhlédnutí filmu. Tak co   říci?

Podstatě jde o typický   katastrofický film. Světem   se šíří neznámý virus,   který napadá lidi. Pod jeho   vlivem, se z nich stávají   krvelačné šelmy, které   útočí na další zdravé   lidi, čímž nákaza v   populaci roste geometrickou   řadou. Je potřeba co   nejrychleji najít zdroj,   počátek nákazy, izolovat   vir, který ji způsobuje a   vyrobit proti němu   protilátku. Jak prosté.

Jen je potřeba   najít vhodného muže, který   tento problém vyřeší.   Nejlepší kandidát pro tuto   práci, ale už odešel do   výslužby, aby se plně   věnoval rodině. Gerry Lane   (Brad Pitt) pracoval pod   hlavičkou Organizace   spojených národů jako   expert na řešení   nejrůznějších krizových   situací. Jenže pokud   zůstane civilistou, bude   ohrožena celá jeho rodina,   evakuovat se není kam.   Poslední bezpečné místo je   na letadlové lodi, odkud jsou   organizovány akce na   záchranu planety před   nebezpečným virem. Ale tam   se dostanou jenom „opravdu   užitečné osoby“. Tak je   Gerry donucen účastnit se   boje, aby dostal do bezpečí   svou rodinu. Sledujeme   napínavou cestu Gerryho za   poznáním. Odkrývání   příčin a následků, které   vedou až k objasnění   imunity některých jedinců   proti nákaze. Napínavé   dobrodružství, plné   nebezpečí, strachu o rodinu,   vzrušujících objevů   udržuje spolehlivě pozornost   diváků až do konce.

Vzhledem k tomu,   že zombie nebyli v tomto   snímku na prvním místě,   tak jsem mohla tento příběh   hodnotit velmi kladně a   pozitivně. Mně se to docela   líbilo. Příjemné   překvapení.
enejčel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.10.2013
Přes skvělý námět,   scénář, efekty a herce   vznikl skvělý film, ze   kterého jsem měl obrovskou   radost. Vůbec jsem nečekal   takovouto zápletku a už   vůbec ne, že bude tak   dobrý. Po tolika recenzích,   co jsem četl na tento film   jsem si myslel, že nepůjde o   nic extra, ale mýlil jsem   se.
Začátek se s   váma nemazlí, hned se jde do   akce, bez keců, což je   dobře. Výkony herců mi   také na první chvíli   nepřišli nic moc, protože,   poté co viděli zombéka,   nevypadali moc vyděšeně,   ale časem to ze mě spadlo a   filmové postavy jsem začal   brát.
Brad je ale zase   ten hlavní hrdina, který je   z nich nejlepší a   nejchytřejší, jak to už u   těch katastrofických filmů   bývá, ale jeho role se mi   velice líbila a tento film je   jeden z nejlepších   apokalyptických filmů   vůbec. Snímek se může   rovnat s dalšími výbornými   katastrofickými filmy, jako   Já legenda, nebo Armagedon.   Velice jsem se bavil a jsem z   filmu nadšen!
Karius
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.9.2013
Marc Foster má evidentně dar   točit velmi dobrý filmy,   který jsou o jednom herci a   výborným scénáři.   Potěšil mě u Kazatele   Kalašnikova a zde opět na   výbornou. Pěkně to rozjel   už od začátku a hodně se   mi líbila dějová stránka,   kdy jednu překážku   překonáte a už se musíte   vypořádávat s další. Brad   Pitt evidentně do starýho   železa nepatří a i on   dopomohl ke kvalitnímu   výsledku, za mě jeden z   nejlepších snímků se   zombies --->90%
Kares86
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.9.2013
Vskutku povedený počin
Po dlouhé době kvalitní   snímek se zombíky. Kvalitní   příběh, masky a napětí.   Doporučuji ke shlédnutí.
Forrest
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.9.2013
Skvělé. Rozhodně nejlepší   zombie počin za posledních   deset let. Nečekejte nějaké   pomalé chodící mrtvoly,   tady se nemrtví doslova vezou   na vlně z lidských těl.
O ději se nemá cenu   rozepisovat, je to klišé, co   si budeme povídat. Pitt svou   roli zvládl opravdu   výtečně, rozhodně jedna z   jeho nej.
Největší   obdiv ale patří nemrtvým.   Ti jsou dotaženi téměř k   dokonalosti. Nebudu psát   víc, abych náhodou   nespoileroval. Tak vám tenhle   film prostě doporučím,   podívejte se na něj, v   aktuální distribuci nic   lepšího nenajdete.
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.2.2014
Akční, slušně efektní,   začátek slibný, hlavně   díky rychlosti, jak se   změnila situace. Brad Pitt   snímek táhne, scéna v   letadle trochu přitažená za   vlasy, v momentě, kdy bral do   ruky granát, jsem si   říkala, že už je jak   Indiana Jones, když se   zavíral do ledničky.   Začátek slibný, pak chvíli   odmlka v Koreji, hodně   akční Izrael, zajímavý a   velmi poklidný konec v   Cardiffu.
Neovlivněná knihou jsem   byla spokojena. Radši   neštovice než být sežrán.
Petantino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.10.2013
Netrpím celosvětovou   úchylkou v nadšeném   sledování zombíků. Když   už se s nimi potkám, tak mne   obvykle spolehlivě nudí, ale   tento film je světlou   výjimkou, které hodně   přidalo filmové plátno.   Zombíci na něm nabrali   turborychlost, film se ji   také snažil poměrně   úspěšně udržet a celé to   bylo hrozně zábavné. A   návštěva Izraele navíc   přinesla zajímavou myšlenku   oponenta nezpochybnitelných   informací, což je dalším   pozitivem tohoto snímku.   Jinak je to samozřejmě   hrozná kravina, která s   přechodem z plátna na tv   obrazovku či monitor   zákonitě musí ztrácet   nejednu hvězdu z hodnocení.
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.10.2013
Skvělé záběry, výborný Pitt!
Film na 80%. Mám ho   rozdělený na dvě části, v   první Pitt utíká i s   rodinou před zombíkama a v   druhé šmejdí po světě a   vymýšlí jak se jich zbavit.   Je napínavý když má být   napínavý, štvaly mě jen   nesmyslné scény. Jednou   zombie přelezou obrovskou   zeď za chvíli nejsou   schopný vyhrabat se skrz   kufry. Ale předčilo to mé   očekávání. Evidentně   žádné béčko.
vojtam
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.7.2013
Zombíci na speedu! Viděno ve 3D
Tak tomu říkám "dech   beroucí akční podívaná o   zombících"! Žádné   zdržování v ději, jen   rodinná snídaně, a šup do   šíleného zombie chaosu.   První film o zombie, kde se   líně nešourají po   ulicích, ale jsou nadupaní a   zrychlení jako po pořádným   šlehu perníku. A jak huby   kroutily. A jaké krásné   umrlé pyramidy uměli   týmově vytvořit. Doufám,   že to bylo digitální, pač   by kompars musel dostat   pěkně na hubu a odnést si   plno modřin? :-D
Nikdy   by mě nenapadlo, představit   si Brada Pitta v akčním   hororu, ale zvládnul to na   výbornou kluk jeden okatý,   hned ho mám raději. A mě   osobně potěšila Mireille   Enos v roli jeho ženy, pač   jsem si jí dost oblíbil v   seriálu The Killing. Ještě   musím pochválit Marca   Beltramiho, on se postaral o   výborný hudební doprovod.   Já nemám co bych vytknul,   bavil jsem se perfektně, a   chvilkama jsem snad ani   nedýchal. Za mě 80%
Omnibus
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.6.2013
Desetitisíce vzteklých komparsistů.
(Bohužel si musím vrazit   pár facek.Měl jsem ten bezva   nápad vlézt na 3D. Já   vůl!)

Jinak   ale dobrý. Z kina jsem vylezl   patřičně okousanej,   chyběla mi ruka a ještě   jsem na WC něco chytil (asi   neštovice). Zaplaťpánbůh   za ty dary, aspoň mám klid   od zombíků! Poučení z   krizového vývoje v   Jeruzalémě: velebit bujaře   a příliš hlasitě Boha se   nemusí vyplácet... Kdyby   byli ateisti (nebo aspoň   velebili potichu), nikdo by k   nim na návštěvu přes zeď   nelezl. Praktický návod, jak   přežít apokalypsu: pokud   nejsi bezdomovec, nebo chudý   Afričan s AIDS, nezbývá   než narukovat do izraelské   armády, potom přežít   zřícení letadla,   proběhnout se se zombíky v   patách po tajné laboratoři   mezi svinskými bakteriemi a   viry, a ve finále se místo   nožem a vidličkou naučit   jíst všechno jen lžící   :-)

Edit:   podruhé viděno už   normálně, bez   "brejliček" -   jednoznačně lepší! A to   božské hemžení lidských   termitů u zdí Jeruzaléma a   rozlévání masy nakažených   do ulic, jako špinavé vlny   tsunami vnikající do všech   otevřených dveří, to vše   jsem si užil stejně.   Vlastně víc - tentokrát už   bez vztekání na to pitomé   3D.
goranchorvat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.10.2013
3 v 1 filmu
World War je výborné   spojení klasických   Romerových zombie filmů,   psychologické hloubky Já   Legenda, a katastrofického   snímku. Co jsem musel   obdivovat, že tyto tři   odlišné typy fungují v   samostaných rovinách   naprosto dokonale, a vůbec mi   nevadily ani jako celek.   Skvělé akční   scény,výborný střih,   starostlivý táta Pitt, a   nechutně rychlý nakažený.   Vrcholné scény jednoznačně   Jeruzalem, Letadlo a   Philadelphia. Nemtvé téma je   rázem živé, a já musím   konstatovat, že i z tohoto   tématu se dá vytěžit více   než jsem čekal. Druhý   Vodní svět se   nekoná(rozpočet), rád si   dám i repete. Poctivých 80%
Sanchez
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.6.2013
Další z řady vydařených   snímků letošní filmové   scény, který opět vsází   na vyhračičkované   vizuální provedení a také   na kvalitní herecké   představení, tentokrát v   podobě velmi dobře   hrajícího B. Pitta. Jinak   má "Světová válka   Z" podobný scénář,   jako řada moderních filmů.   Ihned v prvních minutách   nakope diváka informacemi a   akcí .. poté následuje   slušně vyprávěný   příběh, který v podstatě   neobsahuje hluchá místa.   Dialogy jsou doplněny   masakrálními útoky   zombíků a v pozadí se   pomalinku lemuje hlavní   myšlenka filmu. Velmi mě   překvapila atmosféra, která   byla místy hodně temná, až   hororová. Tudíž nechybělo   napětí a o lekací scény   nebyla též nouze. V otázce   záporů byl viditelný jeden   základní fakt. A to, že se   celý film snaží nabudit   opravdovou reálnost, ale   detaily až tak reálné   nejsou a vyloženě bíjí do   hlavy. A asi nejvíce   zpackaná záležistot, z   jinak velmi působivého   filmu, je zmršený závěr.   Není to vyloženě špatné,   ale takové useknuté a   následují titulky. Ale pro   milovníky zombie filmů   jasná záležitost.
Máša13
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.5.2014
Nejsem
zrovna skalní fanoušek   tohoto žánru,ale tento film   se mi velmi líbil.Dobrý   Pitt,výborně   natočeno,svižný děj,který   nenechá moc odpočinout a v   neposlední řadě absence   otravného happy   endu.Netvrdím,že film nemá   chyby,ale i tak můžu   doporučit.
elaphe
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.9.2013
nevím proč...
... ale mě to bavilo.   Napínaví od začátku do   konce (skoro). Super efekty   (uvěřitelné (v rámci   zombíků)). Útoky zombíků   ve stylu valící se vody jsou   tak úžasný, že stojí za   to kouknout na celý film.
hvezdyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.7.2013
Varování!!! - Následující   text může ledasco prozradit   z děje tohoto nádherného   snímku. Jelikož film   nepřináší nic   překvapujícího, tak se   čtení textu nemusíte bát   ani v tom případě, že ten   film chcete vidět a těšíte   se na něj.
Mírumilovný svět,   mírumilovná rodinka nás   přivítají hned na počátku   příběhu. Nesčíslné   zpracování zombie útoku na   planetu zemi a její populaci.   I zde jsou nakažení   agresivní, vybledlí,   vypadají jak debilové a   koušou.
Brat Pitt je   v postavě Gerryho vzorným   otcem vzorné americké rodiny   a tu je potřeba ochránit.   Žádný z členů rodiny   není obézní. Obezita se   spíše očekává a   průměrného diváka tohoto   filmu. Klid a mír tato   rodinka zažívá jen chvilku.   Posnídá u zapnuté televize,   kde v pozadí běží   varující zprávy o tom, že   se něco děje. A pak rodinka   vyrazí do výrů všedního   dne. Uvíznou v městské   dopravní zácpě. A tam to   začíná. Najednou je všude   bordel a lidé panicky   utíkají bezcílně cic cak   směry skrze plátno.
Ihned následuje klišé   scéna známá snad ze všech   amerických katastrofických   filmů. Ať je v ulicích   zácpa jakákoliv a jsou ulice   různě zaplněny auty, naši   hrdinové touto zácpou   projedou vysokou rychlostí   jako nůž máslem. Najednou   mají před sebou krásný   prostor, kterým mohou   krásně rychle projet.   Pravda, tady jim ten prostor   trochu razí nákladní vůz,   ale určitě by to nevydržel   celou dobu.
Nákaza se   říší, zombíkové   přibývají a hrdinové   ubývají. No, moc jich tady   není. Pozornost na sebe   vztahuje hlavně Brat Pitt.   Ostatní jen tak   přicmrndávají. S hrdiny se   dostaneme se i do Izraele, kde   přibyde další hrdinka,   jakási vyholená židovská   vojanda. Pří úprku z   Izraele běloruským   dopravním letadlem dojde k   tomu, že to letadlo spadne.   To se stane pár vteřin po   té, co hlavního hrdinu   nenapadne nic lepšího, než   uvnitř letícího letadla   odjistit granát a hodin jej   do davu lidí a zombie. Po   nouzovém přistání ve stylu   „Rampa McKvak“ přežijí   jen dva. A hádejte kdo.
Tak to naše duo   pokračuje dál, aby   zachránilo zbytek lidstva.   Jde o to, přijít na nějakou   tu meducínu, která   šíření nákazy zastaví.  
Po celou tu dobu, co   Gerry plní svůj úkol, je   jeho rodina uklizena na   bezpečném místě. Nakonec   se všichni za doprovodu   filozofických pindů (čti   komentářů), shledají.
Ten film je dobrý jakou   show na velké plátno.   Zvláštní a vizuální   efekty na tom plátně se   vždy lépe vyjímají než na   televizní obrazovce či   počítačovém monitoru.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.9.2013
WORLD WAR Z
Moc mně mrzí, že nemohu   dát třeba 9 nebo 10. Na film   jsem se moooc těšil a nejsem   zklamán, jenom mu něco   chybí. Téma perfektní i   když stokrát omleté, mně   zombie neunaví, rozpočet je   velký a je to vidět! Po   technické stránce je to   natočeno výborně.   Začátek filmu žádné   zdržování a dlouhé kecy,   jde se hned na věc. A celá   scéna v Izraeli je za 10 s   hvězdičkou. Film sráží   pár nelogičností (né zas   tak fatálních) taky konec   ,větší gradace a lepší   zakončení by neuškodilo.   Cítím, že film měl na víc   a úplně to neproměnil,   uvidím co třeba druhé   podívání za čas....
PORTER
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.7.2013
Vizuálně skvělý,masky   zombiků kteří jsou super   rychlí a skáčou na   helikoptéry jak mile slyší   nějaký zvuk taky dobrý   zrovna tak herecké výkony   ale rodina hlavního hrdiny to   byla trapárna,horší   manželku vybrat nemohli jak   hereckým výkonem tak ksiftem   a jeho dcera která se dusý   astmatem hned na záčatku   filmu ještě že tam nebyli   tak často jinak dobrá   akční a napínavá   podívaná hned od začátku.
dobes.pavel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.3.2016
Světová válka Z
Film, u něhož se mi líbil   obsah, který měl rozhodně   potenciál, nicméně akce   založená na zbrklé a   zmateně rozklepané kameře   mě teda moc nebere, což mi   trochu zkazilo celkový dojem   z filmu. Každopádně   netradičně modifikovaní   zombíci a celkově příběh   o apokalypse světa se povedlo   vykreslit na jedničku.
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.3.2015
Usain Bolt Zombies...
No nemozem povedat,ze ma to   roztrhalo na kusy,ale musim   uznat,ze sa jedna o vyborny   zombie velkofilm,ktoremu   dominuje Brad Pitt.Vyborny   vykon Brada spolu s   perfektnymi specialnymi   efektami a netradicnym pojatim   zombie ala Usain Bolt dava vo   vysledku nadpriemerny
film, ktory jednoznacne   doporucujem.
bobo336
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.6.2014
Ostal som sklamaný.
Trochu ma tento film   sklamal.Hlavne tým že je v   podstate zbavený akcie.Koniec   mi ako jediný zdvihol   adrenalín.Scéna v Izraeli   tiež stála zato.Príbeh je   už samozrejme 100 krát   ohraný.Keby je viac akcie a   príbeh sa konečne zmení tak   by bolo hodnotenie   vyššie.Takto to nezachráni   ani Brad Pitt.
Wiikii
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.9.2018
Když jsem poprvé uslyšel o   tom že Brad Pitt bude hrát   ve filmu se zombíkama moc   jsem tomu nedával, po   akčním traileru kde zombíci   byly akční jak malé děti   po 1 kilu cukru tak jsem si   říkal, že je to už   beznadějný, že to bude zase   jen film dělanej pro prachy   kde hlavní trhák bude   právě Brad Pitt... ALE   zmýlil jsem se. Vtáhne vás   to do děje hned v první   akční scéně a už vás   nepustí, jsem nadšený a s   radostí je mé HODNOCENÍ:   79%
curil
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.5.2014
Když už tvůrci nákladného   sci-fi akčního zombie filmu   zvolili takové obehrané   téma, mohli k fešákovi   Bradu Pittovi obsadit aspoň   do jedné z hlavních   ženských rolích nějakou   pěknou herečku. Jinak   podařená je epizoda v   Izraeli a netradiční   dobývání ochranné zdi   zombíky a celkové davové   scény.
M.A.G.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.9.2014
Tak tady jsem byl poněkud   zklamaný - po všech těch   recenzích, reklamách a   velké propagaci k tomuto   filmu, jsem čekal opravdu   víc.
Neříkám, že   by snad ta pointa byla   špatná. Je přinejmenším   zajímavá.A musím také   uznat, že Brad Pitt tento   snímek víceméně   zachránil, kdyby tady nehrál   on, tak asi dám ještě míň   bodů. Každopádně podruhé   tento kousek vidět   nemusím.Ovšem je to jenom   můj názor.
ras84
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.11.2013
Svetová vojna Z (2013)
popravde nemám šajn, ako   hodnotiť. veľa som   neočakával, veľa som   nedostal.

+   brad pitt je fakt dobrý
+ film je dobre   natočený, zrežírovaný a   má skvelý strih akcie
+/- netradičné pojatie,   kde je cítiť aj nejakú tú   hĺbku. bohužiaľ, len jemne   cítiť
+/- dej...   čítal som knihu, viem, že   toho deja tam veľa nie je,   aspoň nie v tom pravom slova   zmysle. aj tak som ale dosť   rozčarovaný z toho, čo bolo   vo filme
- nesúrodá   linka príbehu, ktorá sa   naviac opakuje a má viac   dier, ako ementál
-   kolísavé tempo filmu:   začiatok je super, stred   odumiera a koniec sa síce   snaží, ale proste nemá   dostatok dychu (bradík majzne   zomboša páčidlom a záber   je len a len na jeho ksicht???   to ako čo?)
-   minimálna, vlastne krom   názvu a snáď jednej scény   žiadna inšpirácia dokonalou   knižnou predlohou

čo viac? film nie je   zlý, stálo zato vidieť ho.   ale na knihu sa nechytá. kto   nečítal, určite siahnite po   rovnomennej predlohe od maxa   brooksa. tá je dokonalá,   film je priemerný a s knihom   má spoločnú sotva   príbehovú pointu.
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.11.2015
Nemusím B. Pitta ani zombie   filmy. Přesto jsem u toho   vydržel mj. dík dobrým   trikům, jež často nelze   rozeznat od reality, i   otázce, proč po někom   nejdou. Pointa mě ale vůbec   nenapadla dřív a je   zajímavá. Nemám potřebu   hned tak vidět znova, ale   nebylo to špatný.
T2
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.9.2018
║Rozpočet   $190miliónov║Tržby USA   $202,359,711║Tržby   Celosvetovo $540,007,876▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $35,315,941 //počet   predaných kusov 1,380,496║   Tržby za predaj DVD v USA   $21,909,968 //počet   predaných kusov 1,333,134║   ukážka navnadila a dosť, a   po úspechu v kinách a pri   celkom dobrej návštevnosti   priamo aj v sále v kine kde   som bol na filme som čakal   poriadnu jazdu ale nakoniec to   bol ďalší povrchný pokus a   lá Ja, legenda, kostra   príbehu dobrá tam nie je   problém, skôr v samotnom   podávaní príbehu divákovi   bol citeľný problém, za čo   môže u mňa opäť   nepochopiteľné posadenie na   režisérsku stoličku   artového Forstera, tomu   megalománske produkcie fakt   nesedia, príbeh miestami   neskutočne banálny, lebo   Brad Pitt sa vylíže ako   superhrdina z každej   šlamastiky, bonbónik bol   pád lietadla v lese, kde   prežil samozrejme on a jeho   prísediaca, ďalej útočenie   rýchlonohých zombíkov boli   postupom až samoúčelná   záležitosť, lebo kto im   stál v ceste len kúsli a   hneď putovali ďalej, takže   význam nákazy ťažko   hľadať, aký zmysel by mala,   taktiež dobývanie múrov   Jeruzalemu mohlo byť   zmyselnejšie podané a nie   aby ľudia za múrmi hulákali   čím spôsobili príčinu aby   nevnadili zombíkov k   zbesilému útoku na nich??   Ďalej technická stránka   filmu, je pekné že vidíme   tisíce útočiacich zombíkov   ale je to celé bez   atmosféry, nemá to to   správne napätie, des, keď   príde na akciu v blízkosti   hlavného hrdinu príde na   zbesilý strih a basta, je po   zážitku, 3D efekt v tomto   prípade skoro nulový a   absolútne zbytočný v   takomto podaní, hlavne keď v   nočných scénach to robí   nechutné hmly v obrysoch. A   Brad Pitt ako je zvykom v   poslednej dobe nedokáže už   tak patrične strhnúť, jeho   postava je dosť povrchná, k   tomu mi liezlo na nervy to   jeho stále telefonovanie z   rodinkou na záchrannej lodi.   Takže film nečakane sklamal   a radšej si sadnúť k   Walking Dead než opäť k   tomuto. /videl v kine 3D   verziu: 55%/ __
radegaster
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 21.7.2015
Antisérum Brad
Globální hrdina Brad Pitt se   satelitním telefonem a   vlivným přítelem na lodi   zachrańuje svět.Průměrný   snímek tohoto žánru i když   zapojení Izraelců a jejich   mystiky do příběhu je   jistá inovace...Nejdřív   hodně počítačových   efektů a v závěru téměř   komorní drama z   laboratoře.5/10
olgab
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.10.2013
Byla to pouhá zvědavost   ,vidět ,jak si Brad Pitt   poradí se záchranou lidské   civilizace.No   nezklamal,podařilo se mu to.A   teď už vážně,jediné co   snad za něco stálo, byly   triky.Jinak to byl béčkový   film jakých tu už bylo   plno.Nebýt Brada Pitta,který   pochopitelně   táhne,myslím,že by si film   na sebe ani nevydělal.
Prorok_Mysterionu
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.3.2014
I kdyby to nemělo plochý   postavy a škrobený dialogy,   byl by to stejně jenom   další film v řadě se   zombíkama, jenom udělanej za   hodně peněz ve velkým   stylu. Dabing tomu taky moc   nepomohl. Nejdůležitější   je v sadistickým hororu   dodržovat spisovnou   češtinu!
Steawi
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.7.2015
Vzhledem k tomu, že jsem   velice silně naočkován   "The Walking dead",   jen stěží můžu ocenit   další zombie pokus. Všechny   tyhle apokalypsy už beru jen   jako lacinou napodobeninu,   která se bohužel dle mého   názoru nejlepšímu seriálu   o zombie nevyrovná. Pokud se   ale zaměřím na samotný   film, ani tady nejsem   nadšený. Zombie pro mě až   přehnaně rychlí, velmi   těžko je zahlédnout. Co mi   drásalo nervy, byla Gerryho   žena, ošklivější a   krajně nesympatickou herečku   už jsem dlouho neviděl. O   dětech se raději   nevyjadřuji, to byla druhá   katastrofa. Jediné plus   uděluji Bradu Pittovi, jehož   herecký výkon opětovně   předčil ostatní a film   jaksi celé ty dvě hodiny   tahal sám. Nějak nevím,   proč jsem se na to podíval,   ale teď už chápu, že nemá   smysl se dívat na jiné   zombie, než-li ve Walking   dead.
Hugin
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.10.2014
Film plný klišé, logických   nesmyslů a trapností. Jak   víme, dle zdejšího   hodnocení, zdaleka ne   všichni, vysoký rozpočet,   účast hvězd a množství   počítačových triků, není   zárukou dobrého filmu.   Škoda slov na vypisování   všeho, co mně tam   „neštymovalo“. Ale   alespoň dva. Léta stavím   vysokou věž kolem   Jeruzaléma a v době   ohrožení na ni nepostavím   stráže? Na základně v   Jižní Koreji se jednoho   vojáka zombíci ani nedotkli,   protože měl poraněnou nohu,   ne smrtelnou chorobu, tak   logicky, by v tom výzkumném   ústavu měla projít   izraelská vojačka s   useknutou rukou laboratoří   zcela bez problému. To by   ovšem nemohl exhibovat Gerry.   Ještě se ptám. Proč   vlastně ti nakažení   nepomřeli vysílením, když   nepřijímali žádnou potravu   a zároveň měli značný   energetický výdej? To by ani   ten sebelepší virus nedal.
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.9.2013
Americká hovadina S (jako   shit)... Natočit další   zombie katastrofu mně přijde   stejně rizikové, jako   podnikatelský záměr   uspořádat v muslimské   čtvrti monstrózní vepřové   hody, ale jak vidno, risk s   Bradem Pittem je zisk a na   zvláštní efekty se teď   hraje (za všechny povedené   jmenujme gymnastické   pyramidové zombie sestavy).   Rozhodujícím faktorem pro   moje protiproudové hodnocení   se stává fiaskoidní námět   s konvenčně nedomyšleným   řešením, majícím diváka   za totálního trotla *možný   spoiler... no, i když...   *jsem netušila, že vakcinace   meningitidou způsobuje   nehmotnost, člověk aby se   pořád učil* a i přesto,   že bych se po přičtení   dalších "pro"   (Brad Pitt, územní   rozmanitost, letecké pohledy,   spád, kupodivu chybějící   scéna se zaběhnutým psem   či kočkou) i   "proti" (rodinná   idyla k pozvracení,   astmatický inhalátor,   megalomanské pojetí,   směšné triky, díry v   logice a celá dlouhá fronta   nanicovatých postav,   začínající u Mireille   Enos, která vynikala jen   mimořádnou vrásčitostí)   možná dostala i na 60%,   nedám je, už za tu drzost!
Pecik
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 23.5.2014
Nemůžu si pomoct, ale   podobných filmů je už   trošku moc. Nějaký ten   nový nápad nebo myšlenka tu   sice je, ale fantasmagorií,   nechutných a hororových   scén a hloupostí podstatně   více. Asi už jsem z toho   vyrostl a tohle teda   nedoporučuji.
jonny.net
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.9.2013
A přece to jde... hůř
Ještě umělejší a   klišoidnější scénář   než 2012? Ano jde   to!Naprostá slátanina plná   absurdit, které se ani v   nejmenším nesnaží tvořit   celek. Stoprocentně   vykalkulovaný dort   Hollywoodské produkce, který   je přeslazený, přepepřený   a přesolený. Dodíval jsem   ho jen proto, že bez   dodívání film nehodnotím,   a že to bylo peklo.
Hakamiah
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 12.10.2013
Filmy, na které jsem se   nedokázal podívat na jeden   zátah, bych mohl spočítat   na prstech jedné ruky. Tento   patří mezi ně. Hrozný,   fakt hrozný.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 13.8.2018
B. Pitt s umaštěnými vlasy,   škaredá manželka s IQ   houpacího koně a lehce   imbecilní starší dcera jsou   hlavními protagonisty tohoto   multikulti škváru na téma   rodinné zombie apokalypsy.   Efekty průměrné, Pitt je   (jako vždy), nepostradatelný   odborník na NĚCO a zapletka   filmu podprůměrná. Vlastně   ve filmu hlavně jde o fakt,   že černoši, portorikánci   člověku nezištně pomohou a   běloši opět jsou ti   špatní. A záběr, kdy   izraelci nadšeně vítají ve   své pevnosti palestince a   společným tancem a zpěvem   přilakají frontální útok   zombíků patří mezi   nejhorší scénu ve všech   multikulti filmech vůbec.   Normální člověk by blil.   No a "happy end"?   Děs běs. Hrozný odpad. Kam   se hrabe Pavka Korčagin!   Propaganda jede naplno.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih39314minih39314Vánoční skřítek (2003) 
Elf n
minih65103minih65103Prodloužený víkend (1978) 
Long Weekend n
minih42150minih42150Barbie - Mořská víla (2006) [Video] 
Barbie: Mermaidia n
minih100789minih100789Pád Bílého domu (2013) 
Olympus Has Fallen n
minih47112minih47112Prověrka osudem (1971) 
Проверка на дорогах n
minih43074minih43074Křižovatka smrti 3: Tentokráte v Paříži (2007) 
Rush Hour 3 n
minih95015minih95015Demolice (1996) [Video] 
Demolition High n
minih155886minih155886Zabít Gunthera (2017) 
Killing Gunther n
minih163355minih163355Bird Box (2018) 
Bird Box n
minih43614minih43614Bourneovo ultimátum (2007) 
The Bourne ultimatum n

Hodnocení:n12345678910

Hodnocení filmu

75.9 % (363)
5   - SvoKar
6   - curil
7   - hvezdyn
8   - hledasenik
8   - Frolíček
7   - FLA
4   - Hugin
9   - martin.stu
6   - M.A.G.
6   - PROCESOR
8   - Petantino
9   - prvosenka
8   - Duri86
6   - Langley
9   - enejčel
7   - PORTER
9   - Karius
4   - mat.ilda
4   - Pecik
8   - RM
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 157166
Osobností: 646873
Fotografií: 601792
Plakátů: 287198
Obsahů a biografií: 144145

Poslední komentáře

Bohemian Rhapsody (2018)

jirkah1

Bohemian Rhapsody
Krásný film Frediho mám   rád takže jsem si film   opravdu užil. Ti co mají   rádi Frediho tak jse jim bude   film opravdu líbit. Fredimu   by se určitě líbil, kdyby   byl ještě s námi.

Autor: jirkah1 | Hodnocení: 10 / 10

Pavučina snů (2002)

Pavučina snů
Zvláštní film, už   párkrát jsem ho načal, ale   nedokoukal. Mix mystery,   hororu, thrilleru a náznaky   komedie a nevím čeho ještě   zde moc více >

Autor: FLA | Hodnocení: 5 / 10

Karlovarští poníci (1971)

Karlovarští poníci
Nebo to bylo natáčeno, aby   zlý imperialista viděl, jak   je u nás krásně v jednom   městě, než se tam začne   mluvit rusky? To bude asi ono. více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 1 / 10

Vyléčení (2017)

Vyléčení
Zase jen další ze stupidit,   kdy se psychologický nesmysl   ukrývá pod hlavičkou   hororu. Sáhodlouhé debaty, a   nikde nic. Co mne nejvíce   více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 1 / 10

Pompeje (2014)

Pompeje
Tak jasně, že to, co dávám   je pouze za efekty, protože   jinak to bylo totální   zklamání. Do příběhu   otroka je přidána love   story, ale více >

Autor: Pitryx | Hodnocení: 4 / 10

Zdarma
aplikace
pro mobil
ke stažení

Copyright © 2003-2019, HyperMedia, a.s.. Všechna práva vyhrazena. Návštěvnost měří NetMonitor.
Šíření nebo publikování jakéhokoli obsahu serveru bez předchozího písemného souhlasu provozovatele je zakázáno.

Load: 0.315/0.271