Duben
ohodnotit

Predátoři

Predators

Další název:
Predátori (SK)
Rok:
2010
Délka:
107 minut
Premiéra v ČR:
8.7.2010
„Nová kapitola v dějinách Predátorů.“

Komentáře k filmu Predátoři

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 53
Jouza5
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.7.2010
Náhodou mě film hodně   překvapil a rozhodně   nelituji peněz za kino. Ve   filmu bylo dosti nových   nápadů, bojových scén a   super efektů. Kvalitní   zpracování a výkon herců   dělá z tohoto snímku   povedené pokračování   Predátora.
FrantaKral
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.7.2010
Povedený děj, efekty,   zpracování, pointa ... Mnoho   otázek do dalšího   pokračování, tak jak to u   dobrých filmů má být.
Gremy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.7.2010
Rozhodně překvapení. Jak   jinak popsat film u kterého   jsem se ani vteřinu nenudil.   Chvílemi mě i mrazilo v   zádech. Jednoznačně 10/10.
Blackhawk13
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.8.2015
Tenhle film mě dost sklamal   čekal jsem spíš něco   horovějšího než tuhle   pohádku pro děti. Toto by se   nedalo ani považovat za horor   toto je jenom sci-fi. Kde se   podělo stahování z kůže,   věšení mrtvol na stromy,   opravdu jsem čekal něco   víc.
bud.spencer1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.7.2010
Kromě toho konce, kde jsem   čekal že se hrdinové   dostanou pryč, tak to bylo   dobré. Akce, napětí, děj   se dvojce predátora (což   bylo mé jediné viděné   pokračování) snad nemůže   ani rovnat. No a protože to   nakonec vypadá že to bude na   pokračování, tak bych byl   rád kdyby bylo, u tohoto   filmu jsem se ani chvili   nenudil.
McFady
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.10.2010
Echmm
Je to lepší než   originální jednička. Toto   má propracovanější děj   :). Predátoři byli také   dobře vymyšlení.
Z   toho mi vyplývá, že dám:   9/10
SvoKar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.7.2015
Od orig. z 1987 nejlepší   verze tématu, i když: Brody   mi na akč. hrdinu moc   nesedí, jeho obsaz. jsem   nechápal už u KING KONG;   nesedí mi celá vsuvka s   Fishburnem, prostě má jiný   styl, jako by ji dali jen   proto, aby se dověděli o   vesmírné lodi a pár   zajímavostí, ale vložená   je nějak křečovitě; holka   je bez urážky   "tuctová",   "obyčejná", mohli   najít zajímavější. Hodně   oceňuji hudbu, jež je často   poctou originálu Silvestriho,   snaží se jet v jeho stylu,   což je dobře.
Pitryx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.10.2016
No, pár scén vykradených z   prvního filmu zde zcela   jistě je, což je sice na   škodu, ale že by to snímek   řadilo do nejnižší   kategorie, to snad ne. Je to   prostě SF jak má být, i   když inklinuje spíše k   akčnímu filmu. Občas se zde   objeví i hudební motiv z   Vetřelce, který mne   potěšil. Bohužel hlavní   hrdina mi už svým ksichtem   lezl na nervy. Ani postavou   nebyl nic moc. Je dost škoda   hodně dlouhého hluchého   místa v Nolandově úkrytu.   Ale jinak, všechna čest.   Snímek stojí za to vidět,   jsou zde i nové nápady, i   když na stopáž poměrně   málo. V každém případě   snímek doporučuji a   hodnotím jako hodně   nadprůměrný.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.12.2016
Osm nejnebezpečnějších   vojáků a zločinců Země se   ocitnou v neznámé džungli   na cizím planetě. Tam je   začne lovit neviditelný   nepřítel, takže aby   zůstali naživu, jsou   donuceni navzájem   spolupracovat. Tak by se   krátce dal shrnout námět   dalšího snímku o   nejznámějším mimozemském   zabijákovi. Hned po Vetřelci   samozřejmě. Slibuje to   honosnou podívanou, což by   mohlo i být, ale k celkovému   poznání přeci jen něco   důležitého chybí. A tím   je daleko větší   originalita, neboť se tu   opakují mnohé situace ze   zcela prvního příběhu s   Arniem a je to škoda.   Natočeno je to brilantně a   velkolepě. I atmosférou si   to jde svou cestou, čímž je   vidět, že se tvůrci   nesnažili napětím   kopírovat původní film. Ale   když se děj stává velmi   předvídatelný, nelze   očekávat honosný filmový   zážitek. Celkově se ale   jedná o daleko povedenější   počin, než byli minulé dvě   spojení právě s oním   Vetřelcem. Nebyl zde opomenut   ani multikulti index, takže   tu máme různé lidské rasy   a aby toho nebylo málo, tak i   ženu. Funguje to však   dobře, takže k tomu nemůže   být jediná výtka. Celkově   film vyznívá spíše jako   remake s krapet pozměněným   příběhem, tudíž se bude   pro mnohé zdát zcela   zbytečným. Nebýt   připomínky na události   vzpomínaného prvního   snímku, mohl by tento   fungovat jako zcela   samostatný film.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.1.2012
Keď tých súperov pribúda
Nevidel som ani jeden   predátorsky film, ani   votrelcovský, jednoducho ma   podobné filmy nebavia. A   možno to bola výhoda. I k   tomuto som sa dostal náhodne   a tak som si ho z dlhej   chvíle pustil. Na moje   prekvapenie ma teda bavil. Nie   je to samozrejme nič   svetaborné, ale ako   oddychovka úplne skvelé.   Herci takí priemer, Brodymu   tie drsné pózy a brutálne   hlášky je problém uveriť,   ale nejak to ani nevadí.   Páčia sa mi tie vypustené   psy a to lovenie. Má to   zaujímavú atmosféru,   perfektné je, že predátorov   moc nevidíme a uvidíme ich v   plnej paráde až neskôr,   páči sa mi, že tvorcovia   zbytočne neplytvali ich   nasadením, pretože filmu to   len pomáha a dodáva mu takú   tajomnosť a svojské   očakávanie. Samozrejme   fantastická scéna ako   prilietávajú a potom sa   premieňajú a vidíme ich v   plnej paráde. To bolo   úžasné, klobúk dole. A   samozrejme musím zdvôrazniť   to vizuálne zobrazenie   predátorov. Ich vzhľad   fascinuje. Vzbudzuje rešpekt   a vedia to aj naši zločinci,   ktorí majú čo robiť proti   výrazne technicky   dokonalejšiemu súperovi. Ako   to dopadne, prežije dakto?   Jasné, nájde sa tu plno   nezmyslov a chvíľami to   vyzerá na riadne uletené   sci-fi, už len koľko tých   nábojov vystrieľajú a   stále nedochádzajú, ale   myslím, že film sa vydaril.   Ono sa to ani na vysoké   umenie nehrá, myslím, že   ani samotní tvorcovia nemali   v pláne. Inak z konca filmu   dedukujem, že sa môžeme   tešiť na pokračovanie.   Priznám sa nikdy by som   nepovedal, že podobný film   sa mi bude páčiť, ale   budiž
roox
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.6.2015
Pocta Arniemu
Byl bych hrozně rád, kdybych   mohl mít Predátory hrozně   rád. Nicméně je to jen   slabší odvar filmu, kterému   skládá poctu. Vše je sice v   podstatě na svém místě,   film jsem si náležitě   užil, ale bez vrtulníku   nakonec to nakonec není ono.   Přesto je ve filmu kupa   dobrej nápadů a   překvapení, který stojí za   to vidět. Takže pokud   Predátora nemáte rádi,   odečtěte 10 %. Pokud jste ho   neviděli, dalších 20 %.   Přes to všechno ale   doporučuju... bavil jsem se a   klidně na to v telce kouknu   znovu.
Robinson
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.12.2010
Mě se tihle noví Predátoři   docela líbí. Nesrovnávat s   původními filmy? Jasně, na   jedničku to nemá ani omylem   ... ale dvojce se to při   nejmenším rovnat může.   Brody je fajn, jen škoda   Treja, ten měl vydržet   mnohem déle. Taky mi trochu   vadí lehce překombinovaný   závěr, ale jinak jsem s   novými Predátory spokojen.   Dvojka by mi vůbec nevadila   :)
charlie1612
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.3.2020
Tento film mě příjemně   překvapil. Obsahuje   potřebnou dávku tajemna,   napětí, akce.   „Pronásledovaní“ tvoří   docela zajímavou a   různorodou skupinu. Film   obsahuje jak odkazy na   předešlé snímky, tak   přináší i nové myšlenky   a mnohdy překvapivé   momenty.
V podobných   filmech mě ale zaráží   schopnost vetřelců, přes   obrovské rozdíly v   sociálních i komunikačních   aspektech, dokonale se   orientovat v naší   společnosti a vybrat ty   „správné“ lidi a být   vždy na „správném“   místě (což se netýká jen   tohoto filmu).
Xpojntman
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.9.2018
Víc než predátor jsou   predatoři. To dá přece   rozum. I když predátoři,   tak se predatoří film   podáři. Pěkná směsice   pozemských hajzlíků má co   dočinění s hodně velkýma   borcema z vesmíru.
Sanchez
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.1.2011
Wow .. mohu jen tiše tleskat   a chválit. Od první minuty   je tenhle filmek akčně   nabroušený, napínavý a   chytlavý. Prostředí   báječné a co se týče   vizuální stránky, není co   vytknout. Mám rád tenhle typ   'oldschool' řežby, kde se   nehraje na promyšlený   příběh a dějové zvraty.   To, oč tu jde, je podáno   bravurně. Z očí hlavních   killerů jde cítit strach a   touha vykuchat svého   nepřítele. A i když první   Predátor je pouze jeden,   tenhle snímek se mu v jádru   dost podobá a to se mi líbí   :)
reby
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.10.2010
Musím říct že jsem od   tohoto filmu čekal mnohem   víc, ale jak to tak bývá   když člověk čeká hodně   skoro nikdy to nenaplní jeho   představy, když jsem film   viděl podruhé už se mi to   tak strašné nezdálo, ale   přeci jenom není to žádná   bomba, čekal sem trochu více   propracovanou planetu na   lovení než jen   „džungli“, občas se mi   zdálo jakoby měly   nekonečné zásobníky,   pradátoři podle mě byly   celkem dobře udělaní, ale   nejvíc se mi líbila postava   japončíka z yakuzi(ten   neměl chybu) :-)
Roux
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.3.2011
Tak pěkně od začátku. Na   jedničku Predátora tohle   rozhodně samozřejmě nemá,   stejně jako na Terminátora   nemá jeho pokračování. Ale   po těch neúspěšných   pokračováních a filmech,   kde se dva druhy   nejdokonalejších filmových   mimozemšťanů spolu mlátí   hlava nehlava (a přitom to   nedává nějak hlubší   smysl) přišlo něco co se mi   líbilo a co se vzdáleně   může původnímu filmu   přiblížit. Sice jsem byla   trošku zaskočená novýma   druhama predátorů, ale proč   ne. Člověk se taky přece   nezastavil někde u   neandrtálce.
POMOthy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.9.2018
Adrien Brody OK, ale Liam   Neeson by bol lepší :)   Ostrelovačka Alice Braga   najlepšia z tímu.   Identifikácia so Silvestriho   soundtrackovou klasikou   nastáva hneď v prvých   sekundách a hudobné motívy,   charakterizujúce svet   originálu, sú zachované a   rozumne použité. Scenáristi   ostávajú verní tiež   kľúčovým dejovým prvkom a   princípom, na ktorých staval   originál. Nie je to   vykrádanie, je to citovanie,   vedené vlastným rozumom, s   úctou k originálu a hlavne   neskrývanou nadšeneckou   láskou k nemu. V rámci   nízkeho rozpočtu sa   Rodriguezovej tlupe podaril   malý zázrak. Asoň teda v   prvej, pre mňa   paťhviezdičkovej polovici   filmu, ktorá ma do tých   čias, kedy som podlahýňal   filmovým obrázkom, naozaj   vrátila. Druhá polovica,   začínajúca príchodom   Fishburnovej postavy, už v   snahe byť „cool & in“   vsádza na (zbytočné)   nečakané zvraty a viacej sa   pohráva s pôvodnými   prvkami, s čím mám možno   väčší problém než s tým   bude mať nová   (morpheusovská) generácia   nespätá s originálom a   odchovaná i v tomto žánri   na sofistikovanejších   scenároch. Čistota   originálu sa tak vytratí,   ale čo narobíme, upgradovať   sa muselo a škody nie sú   velké, pretože stále   ostávame na hony vzdialení   przneniu či ľahkomyselnosti,   napáchanenej parazitujúcimi   crossovermi Alien vs.   Predator, ktorých nedobré   renomé isto neblaho ovplyvní   i zárobky tohto opusu. Čo si   Predátori nezaslúžia,   pretože hoci nekončia tak   efetne ako začínajú a hoci   miešajú karty inde než by   mali (existenciálnejšie   resumé vzdávajúce hold   tiež Planete opíc?:), na   dlhú dobu ostanú jediným   poctivým a vydareným   sequelom osemdesiatkového   fenoménu. Díky, Roberto!
teta.Essie
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.11.2010
no,dejme tomu
Zezačátku to vypadalo velmi   slibně...líbilo se mi jak   přistáli a jak si hledali   pomoc a přežití...co se mi   ale nelíbilo bylo to že   těch predátorů tam bylo   skra málo...já jakožto   velký milovník této   potvůrky vím jak ráda   používa moderní techniku   jaké vynálezy atd...upe jsem   se těšil z čím přijdou   teďka...no a prd.Ti   Predátoři ty lidi   zmasakrovali skoro   vlastnoručne s minimálním   použitím těch svejch   hraček.....a krom toho jak   již sem uz zminil bylo jich   tam pár a v málo   scénách....dyby tomu ještě   alespoň udělali konec,na   kterej jsem bl zvědavey   nejvíc(jak se z tý planety   dostanou).Ale třeba nás   čeká i Predátor 4......
hbp123
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.1.2011
byl to film fakt dobrej mohl   byt lepsi trochu se mi   nelibilo ze ten predator z   rozbitou maskou tam jen takou   chvilicku me se totiz libik a   priznam se ze me to nastvalo   kdyz tam byl takovou chvili   ale jinak film dobrej!!!
Prasoid
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.12.2010
Odmyslím-li si původní   predátory a zapomenu-li na   to, že se tvůrci snažili   vytvořit v podmínkách 21.   století jakousi vzpomínku na   80. léta, což se jim   podařilo zjm. v případě   hlavní postavy značně   krkolomně (chvílemi mi bylo   trapně), pak tu mám   vizuálně precizní akční   řežbu, která je zvláště   ve vysokém rozlišení   zajímavá. A proto varuji:   nesrovnávat s předchůdci.   Na každý pád mnohem lepší   než AVP, na to vemte jed.
Duri86
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.7.2011
Jooo Predator z jednicky jsem   jako asi 10 lety kluk byl u   vytrzeni a dodnes si ji rad   pustim . toto pokracovani   vubec neni spatne aleuz je to   jen nastavovana kase i kdyz ma   vlastni pribeh je to spise jen   remake jednicky
Langley
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.1.2012
Nikterak jsem se   nenudil.Tvůrci našroubovali   do snímku co nejvíce   ingrediencí z původního   filmu - od jungle, kde se děj   odehrává až po téměř   stejný hudební styl.Je   milé, že se herecké   obsazení skládá z mnoha   národností.S akcí jsem byl   docela spokojen a při pohledu   na vytrhávání páteře s   lebkou ze zad se mi vykouzlil   úsměv na   tváři.Každopádně se   Predátoři stali více než   dobrým snímkem, ale   atmosféru a kouzlo jedničky   se jim zopakovat nepodařilo.
enejčel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.10.2014
Dlouho mi tento film unikal,   až jsem si našel chvilku a   ten čas jsem mu věnoval a   vyšla z toho slušná   podívaná s dobrými herci a   trošku tím béčkovým   příběhem. Výprava filmu je   dobrá, příběh má hlavu a   patu, ikdyž místy   klišovitý spád. Naši   hrdinové jsou totiž   smíšení vojáci, máme tu   ruského Spetz Natz z Čečny,   Brazilku, samozřejmě i   Američana atd.
Jenom   škoda, že Lawrence Fishburne   nedostal více prostoru.

Predátoři hodně   připomínají první díl   Predátora, ale i tak se ve   scénáři najdou originality   a film vás bude bavit, ale   nic extra to není.
goranchorvat
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.10.2010
Příjemné vzpomínání
Predators jsou hezkou   vzpomínkou na více než 20   let starý megahit. Ano píšu   vzpomínkou neboť vše co se   ve filmu uděje, je pouze   kopírování bez inovací.   Velkým plusem je že tato   opakovačka po letech je   dobře nakalibrovaná, a   veškeré se opakující   údalosti,jsou skvěle   řemeslně   zvládnuti.Každopádně máme   tu skvělou podmanivou hudbu   která navozuje tu správnou   atmosféru, nadprůměrnou   akci a velice dobře   zvládnutou kameru, zvláště   pak v momentech kdy se naše   nesourodá skupinka ocitá v   džungli.Na filmu je znát že   se na jeho vzniku podílel i   mistr akčního řemesla   R.Rodriguez.Mínus má u mě   film za vytržení v pasáži   s kosmickou lodí, která   spolu s paranoidním   L.Fishburnem mě vůbec   nesedla.Jinak jakkoli jsem byl   skeptický k A.Brodymu tak   musím uznale změnit názor,   tento výběr se povedl a i   když Arnold je jen jeden   Brodymu jsem jeho roli také   věřil.Ano kopíruje se což   nemám rád, ale tady s   precizností takže za mě   65%.
bobo336
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.1.2015
Predators
Predátori majú úplne   rovnaký strih ako klasický   Predátor(Aj preto majú   rovnaký počet hviezd)akurát   s novými efektami a krajšou   akciou.Osobne som bol veľmi   prekvapený koľko kvalitných   a populárnych hercov do toho   dostali.Na druhej strane ma   sklamalo ako málo priestoru   dostala postava Laurenca   Fishburnea.Inak kvalitná   kapitola do série   Predátorov.
Clockwork
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.7.2010
Predators ? Proc ne,bylo   naprosto jasné, že Antal má   latku nasazenou hodně   vysoko,takže si opravdu   nemohl dovolit moc   experimentoval.Jenze Rodriguez   a Antal vsadili na osvědcenou   taktiku alá 80,která se   myslím si vyplatila a byla   rozumnou volbou.
Už po   prvních pár minutách jsem   viděl prvního Predátora a   myslím si že si toho   většina všimla.Bylo to tak   trochu jako koukat na   upgradovanou jedničku. I   hudba se vyšvihla na vyší   level naprosto perfektní od   začátku až dokonce.   Finální souboj byl taky   cool, ikdyž trochu   predvidatelnej,ale co by sme   taky čekaly že ?!.Celkovej   dojem je navzdory   očekávání a nejistoty   velice pozitivní,už jen   proto co tvůrci předvedli   AvP a AvP requiem.Myslím si   ze skalní fanoušci obou   Predatorů nemusej bejt   zklamaný, ba naopak mohlo to   bejt daleko horší !!! já se   bavil a chvilema i hltal.
TILL.87
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.7.2010
Rodriguez nesklamal,ale...
ale jediný co tomu můžu   vytknout je právě to, že   sem skoro vždy předvídal,   co se bude dít. Myslim si,   že to bylo až moc   okopírovaná původním   snímkema stalo se to trošku   klišé. Jinak obsazení   slušné. Je dobře, že   tvůrci opět nevsázeli na   svalnatýho obra a známé   tváře unírali překvapivě   rychle. Predátoři perfekní,   efekty perfektní, hudba se   vrátila ke kořenům, což   navodilo tu správnou   predátorskou atmosféru.
Venom_TomHardy
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.12.2018
Predátoři zůstali daleko za   očekáváním. Stejně jako   Vlkodlak a Iron Man 2.   Doufáme, že naše   očekávání splní alespoň   Machete a The Expendables, na   které teď nejvíce sázíme.   V rámci série bychom tento   film řadili určitě až na   třetí místo. Nicméně   přesto doufáme, že   Predátoři vydělají   slušné peníze, protože   tento mimozemský Predátor si   zaslouží film, který   opravdu bude důstojným   pokračováním originálu. A   určitě to bude příště   chtít méně povídání a   více akce! Predátoři jsou   něco jako Terminator   Salvation - využívají   postavy a události z   původního dílu, ale jinak   se jedná o velmi odlišný   film. Doporučení: Pokud   umíte anglicky, určitě se   podívejte na Arnoldovu   analýzu traileru.
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.10.2010
Orlí nos Adriena Brodyho mě   bude strašit ze sna víc než   Predátoři:-)
Z   nostalgie za šest bodíků, v   rámci americké   všepřístupnosti to není   žádný krvák, Danny Trejo   teda dlouho nevydržel, navíc   je to strašně   předvídatelné a je jasný,   kdo je tady drsňák s   měkkým srdcem už od   začátku. Džungle   obyčejná, dobrá scéna s   lovnými "pejsky",   ale jinak to tak okolo mě   proběhlo a nic.
PROCESOR
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.9.2017
PROCESOR!
Tak, jako oddychovka dobrý,   no...Nicméně nechápu, proč   velkej, lovil malýho? Co to   mělo za smysl.. Když si tam   dováželi lidi..Z mého   pohledu je tam spousta   promarněného potenciálu a   to je škoda, protože já   nikdy nedospěju a chut si   hrát mám pořád. Chtělo to   jednoho predátora, aby se   síly srovnaly, více pastí,   více napětí a překvápka.   Jedinej opravdu vostrej týpek   byl Japonec od Yakuzy. A na   konci až by odlétali tou   lodí, který by se zmocnili,   tak by v ní narazili na   vetřelce, trochu fantazie,   pánové od filmu..!
M.A.G.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.1.2012
Je to pořád dokola, jenom se   mění herci :-). Aspoň my   fanoušci víme, co nás   čeká.
Tady byl dobrý   nápad s tou   "lovnou" planetou.   Taky se mi líbil L.Fishburne   v roli toho šílence. Adrien   Brody mile překvapil a Danny   Trejo potěšil už jenom   svojí přítomností.
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.4.2014
Je to taková kopie   jedničky,oproti jedničce je   to o hodně míň   napínavé,akční scény   docela ujdou,objeví se i   nový obludy což není na   škodu,trochu mi nesedělo   herecké obsazení,jediný   akční herec D.Trejo který   tam moc dlouho nevydržel.Je   to akční průměr,efekty   dobrý.
thejduk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.7.2014
Jak se z skupiny lovců a   zabíjáků stávají ti,   kteří jsou loveni   mimozemskými vetřelci na   neznámé planetě. Prostě   Arnold je jen jeden a kultu,   jako jednička bezesporu je,   se pokračování může   maximálně přiblížit,   vyrovnat těžko a překonat   ho nemůž. Jen, když se   všichni spojí, dokážou   mimozemským zabijákům   odolat a dokonce je i zabít -   nakonec přežijí jen dva -   muž a žena. Jedničce se to   samozřejmě nevyrovnalo, ale   celkem to ušlo.
vojtam
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.2.2011
Tak na tohle jsem se   tesil,Predator me bavi ale   tenhle kousek me osobne moc   nenadchnul.Adrien Brody mi   proste neprijde jako akcni   hrdina....
pigal
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.10.2011
Predator huj,herci fuj.
Bohuzial tento film sa ani   zdaleka nepriblizil svojmu   legendarnemu predchodcovi.Prvy   Predator patri medzi najlepsie   akcne filmy historie,druhy   diel isiel kvalitou nizsie a   tento snimok je dufam dnom,,od   ktoreho sa tato seria   odrazi.Scenar bol   zaujimavy,kulisy mimozemskej   dzungle slusne a model   Predatorov fantasticky.Ale   rezisersky a herecky absolutne   nezvladnuty film.Adriena
Brodyho mi bolo   luto-posobil smiesne a   nedoveryhodne podobne ako   ostatni herci okrem   Fishburna.Ten zahral vyborne a   smeroval film tam kam   patri.Lenze po kratkej   atraktivnej predohre   nedochadza k   vyvrcholeniu-naopak vsetko   ochabne a namiesto   monstrozneho finale tu mame   slabucku predcasnu   ejakulaciu,ktora nemoze nikoho   uspokojit.Film doporucujem s   obrovskymi vyhradami.
red.mann
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.1.2019
Podle mne povedený film,   povedené pokračování   slavného prvního   geniálního dílu. Mělo to   vše co by to mělo mít, mimo   nějaké nové geniální   myšlenky. Výborná hudba,   boj v džungli, dobří   hrdinové a nějaký ten   záporák. Nestane se z toho   sice kultovní movie, ale pro   milovníky dobré akce, je to   to pravé.
radegaster
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.7.2015
Na honu
Predátoři by se chtěli   tvářit jako obohacující   pocta originálu, ale je z   nich nakonec takový slabší   a podivnější remake.   Bohužel to, co fungovalo   před dvaceti lety jako   nekompromisní nářez,   působí dnes občas   úsměvně a občas unaveně.   Zklamání je o to větší,   že úvod plný zmatených   drsňáků a napětí sliboval   opravdu hodně. Když se ale   ve finále scénář rozhodne   zapojit psychologickou   stránku věci a začne   nešikovně přidávat   komplikace a zvraty u   samotných lidí, jde dolů i   úplně všechno. A   nezachrání to ani fajn   herecká dvojice Brody-Grace.
jardiv
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.3.2011
Nebojte se Predátorů!
No, čekal jsem, asi jako vy   všichni, nějakou   příšernou slátaninu   vzniklou vyrabováním   předchozích Predátorů.   Proto jsem dost dlouho váhal,   jestli stojí za to   vopotřebovávat si   přehrávač. Nakonec   zvítězila zvědavost a můj   „kladný vztah“ ke   sci-fi.
Mám se   zmiňovat o ději? Naprostá   zbytečnost, víme přece, že   jde o klasickou   vyvražďovačku s předem   daným koncem. Zato   prostředí a efekty jsou v   pohodě. Nelogičností se   samosebou najde fůra – tak   třeba boreček, co přežil   10 loveckých sezón, se   nakonec nechá nachytat jako   malé děcko. A na druhé   straně jeho osudový   Predátor, který jindy   projevuje jakousi   „rytířskost“ a v   soubojích používá jen   (aspoň naoko) rovnocenné   zbraně, ho tu prostě   zlikviduje na dálku aniž by   pohnul prstem...Ale hlavně   že to má spád, stále se   něco děje a divák se   nenudí.
To se ví, že   jste soudili správně:   slátanina to opravdu je, ale   můžete se na ni koukat bez   nebezpečí že si uženete   újmu na duševním zdraví   (jestli vám po létech   strávených konzumováním   všech těch holywoodských   blitků vůbec nějaké   zbylo).
Závěrem   ještě vzkaz pro pana Trejo   (teda doufám že si to   přečte): Danny, tentokrát   jsi nám toho teda moc   nepředved‘!
Erkul
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.1.2012
Pohádka pro milovníky   akčních filmů, pracující   s poněkud již vyžilými   postupy ma hlavně materiály.   Tohle hemžení na podivní   planetě a s ještě   podivnější se sestavou   padouchů/ postupně se   představujících, posouvá   tento snímek až téměř k   parodii.
Karius
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.5.2012
Ach jo :( Jednička   bezkonkurenční,dvojka taky   super,ale všechno co přišlo   potom,už prostě nestojí za   řeč! Adriana Brodyho mám   rád,Fishburne tady tolik   prostoru neměl a Dannyho   Treja si pamatuju ještě z   filmů s Van Dammem nebo z   Desperada,ale ani oni, už to   nemohli zachránit!Stejná   hudba,zase džungle,zase   rotačák,ostnatý prasata z   Cesty do Pravěku,novej druh   predátora,nic z toho mě   prostě nenadchlo.Predátor   zase loví bandu lidí se   speciálním výcvikem,   akorát s tim rozdílem,že   tihle vojáčci, vypadají   oproti jednotce z prvního   dílu, jako účastníci   paintballovýho   turnaje...Strašně tady   smrdí podobnost s   jedničkou!Chybí mi tady to   klasický predátorství a to   kouzlo se s každým nově   natočeným filmem o tomhle   vesmírném zabijákovi,pomalu   vytrácí.Jestli chtějí v   takové práci pokračovat i v   následujících letech,tak v   tom případě by bylo   ideální, nechat Predátora v   klidu odpočívat v   Holywoodských filmových   análech---->50%
T2
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 11.9.2018
║Rozpočet   $40miliónov║Tržby USA   $52,000,688║Tržby   Celosvetovo $127,234,389▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $10,789,293 //počet   predaných kusov 516,344║   Tržby za predaj DVD v USA   $21,469,557 //počet   predaných kusov 1,182,417 ║   Od pocti prvému Predátorovi   to ma neskutočne strašne   ďaleko, Predátorská hudba   Alana Silvestriho sa od obrazu   vzďaľuje ako otvárajúce sa   nožničky, absolútne   ponúknuté obrázky k nej   nesadnú(podobné to už bolo   aj pri AVP:R), lebo vedieť   ako krásne sadla hudba k   pôvodnému originálu a ako   tá istá teraz nesedí k   tejto napodobnenine je len   zbytočný prešľap tvorcov   vedľa, minimálne v tomto   smere mal skladateľ(John   Debney??? ako že ten tam aj   voľačo nové zložil, fakt   som nezachytil) ponúknuť v   podobnom štýle niečo nové.   K režisérovi Antal-ovi asi   len toľko že toto ničím   prevratne čisté béčko   rieši maximálnym   rutinérstvom, kde miestami   aspoň baví ako takou akciou   ale niekedy skúša pozornosť   diváka zbytočne   predlžovanými a až   zbytočnými akčnými   scénkami(Yakuza verzus   Predator na meče,   predlžované finále filmu),   či najväčším kopancom   filmu začlenenie postavy   hranej Laurence Fishburnom a   jej pretavenie v bezvýznamný   krvavý flak a to bol jej   načrtnutý potenciál na   omnoho viac, lebo tých   10sezón prežitých na   planéte Predátorov asi bolo   málo na to ako rýchlo táto   zbehnutá postava vo filme   ukončila svoje pôsobenie...   ___K filmu toľko: je to o   kúšček lepšie než   predchádzajúce AVP-čka ale   k originálu sa to   nepriblíži ani z ďaleka,   pokiaľ Dutchovo komando je   dokonalosť sama(lepšie   fungujúci team vojakov ešte   na striebornom plátne   nepôsobil), ich kópia u   Antal je výber tých   najväčších amatérov(fakt   pôsobia prevažne smiešne) s   veľkou puškou v ruke, lebo   chýba im akákoľvek   kompaktnosť, zanietenie,   bojovnosť, o charaktere   nehovoriac, zopár slušných   hlášiek to nezachráni,   taktiež absencia skutočného   napätia je u takýchto filmov   až zarážajúca. /videl v   kine: 55%/ __po tých   pozitívnych ohlasoch som   očakával aspoň malý   zázrak ale nič také sa   nekonalo, opäť sa podával   len vývar z toho čo je dnes   absolútny kult kultov__ (kto   ďalší sa pokúsi niečo   dokázať na badateľne   neskutočnom obťažnom   filmovom sci-fi území   Predátorov)
petricka2
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.9.2010
...kamarad me pozval na tento   film do kina a zaplatil mi   listek:), kdyby to neudelal   asi tento film v zivote   neuvidim, diky tomu ze kino   znasobilo vizualni   dojem,hodnotim, tak jak   hodnotim. ale co trochu   nechapu je rozhodnuti Adriena   Brodyho prijmout tuto roli,   ktera mu podle me po jeho   dramatickych rolich vubec   nesedne.zkratka z nej nebude   muj oblibeny akcni hrdina...
viana
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.11.2010
Predátoři
..no vzhledem k tomu,že již   bylo tolik dílů,o tolik i   tento film   neobstál...prostě jednička   je JEDNIČKA a ta je fakt   nejlepší ....!!!!Ačkoliv   nafilmovaná v minulém   tisíciletí -nemá chybu-jako   mnoho jiných   filmečků,kterýchžto   pokračování nemá nic moc   cenu....
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.11.2011
Natěšen po recenzi v Cinemě   a s radostí, že přichází   akční sci-fi nářez se   zajímavým obsazením jsem si   film sehnal a pak byl dost   zklamán! Spousty   nelogičností, né moc   reálné souboje (pro mě) a   jak zde bylo napsáno kult je   jen jeden!! Příroda pěkná,   ale dalo se vytěžit jistě   více a mohl to být jiný a   lepší film?
Hugin
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 12.1.2012
O maličko lepší než   „Vetřelec vs. Predátor“.   Linie v podstatě stejná   jako, dnes již klasický   Predátor (1987), akorát s   jiným obsazením a na jiné   planetě. Jelikož jako   producent figuruje Rodriguez,   tak se možná jednalo o   další „poctu“. Ach jo.   Typologicky shodné postavy,   výzbroj, většina scén,   hudba atd. Vše čerpá, řekl   bych až příliš, z   původního filmu.Tzv.   „pocty“, i remake, osobně   považuji spíše za   nedostatek tvůrčí invence a   přiživování se na   úspěchu jiných. Nejvíce   však škodila přítomnost   dvou, vzájemně   soupeřících, druhů   predátorů (proč?) a Brodymu   jsem to drsňáctví zkrátka   nevěřil. Všechny postavy se   chovaly, jako by takové   situace prožívaly každý   víkend. Jsme na cizí   planetě, v pohodě, jsou zde   mimozemšťani a loví nás, v   pohodě. Kam se poděla   atmosféra, napětí a strach   z neznáma? A že by se   pozemšťan, byť doktor,   vyznal ve flóře a jedech   cizí planety, škoda mluvit.   Není vysvětleno, ba ani   naznačeno, spousty   souvislostí. Zkrátka, když   se něco potřebovalo pro   akci, nebo děj, tak se to tam   objevilo. Na druhou stranu to   nebylo nic, coby si divák   nemohl logicky domyslet a   zdůvodnit. Vcelku potěšil   akorát Japonec, ne tedy   proto, že to byl Japonec, ale   proto, že jeho souboj s   predátorem nesl znaky   typických samurajských   soubojů a nebylo při něm   použito příliš zběsilého   střihu. Být film originál,   ten první, dám bodů asi   víc.
Federer
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.8.2014
Bohužel tato série má   sestupnou tendenci. Na tomhle   filmu byl dobrý jedině   Adrien Brody a příjemné   překvapení byl Laurence   Fishburne, který se však moc   dlouho neohřál. Jinak ale je   to film o ničem, prvním   dvěma dílům na míle   vzdálený. V tomhle filmu se   z kultu stala kravina...
likantrop
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.2.2011
Takže som bol na toto v kine   a tešil som sa aké to bude   dobré a po prvej 10   minútovke som sa zdvihol a   taho preč niekam si pustiť   starého dobrého   predátora.Pretože ten stojí   za niečo a toto akože nemá   s predátorom nič   spoločné.Veď ako trebárs v   jednotke predátor zabíjal   náhodne a bolo mu jedno koho   dostane.Lenže tu si vyberie a   dokonca aj presunie na svoju   planétu a tam si poluje na   Rusov a povstalcov z Afriky a   špeciálne vycvičené ženy   agentky FBI a neviem koho   ešte.Lebo on má čas   pozerať si záznamy o ludoch   niekde v tajných službách a   vyberať si obete jasne že   vie aj čítať nie.Takže aby   som to zhrnul podobne ako   Remarke Vlkodlaka či Piatku   trinásteho je to prepadák.
Phreaker
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 18.1.2011
I pokud nebudu přihlížet k   předchozím filmům, musím   říci, že snímek mě moc   nezaujal. Návrat do džungle   chválím, obsazení mi v   rámci možností nevadí, to   že film nemá děj mi až tak   nevadí s tím se dalo celkem   počítat, ale vadí mi ty   klasické nesmysly, které se   zde vyskytují.

Brody za film vystřílí   asi tak dva vagóny nábojů   do AA-12 a ostatní zřejmě   taktéž nemají problém se   zásobováním. Predátoři   prý mají výborný sluch (ve   filmu to zmiňují), tak jak   je možné, že ve chvíli kdy   se Brody pomaže bahnem, je   predátor úplně v ****** a   ani si neškrtne. Další věc   je samotný souboj Brody vs   Predátor, prostě mi přijde   přeci jen trošičku   nereálné, že predátor,   který se pomalu vyhýbá   kulkám, a když nějakou   schytá tak ho to moc   nerajcuje, se nechá   zlynčovat frajerem od bahna s   klackem v ruce. No a že by to   byl nějaký extra   nezapomenutelný akční   nářez, mi také nepřišlo.   Vůbec mám pocit, když čtu   komentáře k tomuto filmu,   že mi v kině pustili jiný   film než ostatním.
Omnibus
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 16.10.2012
Tak mi zase jednou ošklivé   dětičky rozšlapaly   bábovičky...
Predátor - žánrová   klasika, přestože Švarcíka   většinou moc nemusím (ale   zase, kdo by nechtěl mít tu   vůli si takhle vymakat tělo   jako on ? Já bych rozhodně   chtěl).

Predátor 2, to bylo   důstojné pokračování   jedničky. Dokonce i AVP mi   vcelku udělalo radost, byť   už ne tak moc, jak jsem se   těšil. Ale TOHLE ... !   Film Predátoři sám o sobě   snad ještě jo, jako   normální B-éčko s právem   zaplatit si náklady a něco i   vydělat, ale jako   "pokračovatel"   slavné série - ODPAD !
rimmerova-motorka
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 21.10.2017
Černoch, asiat, rusák,   žena, běloch,   emzák...hezká multikulti   směska. Až mi z toho zvlhlo   oko. Jinak žádná sláva.   Chodí, střílí, chodí,   střílí a pro změnu   běží. Občas se objeví   hudební motiv z Predátora   (ne Vetřelce, jak tu někdo   píše). Toť vše. Téma je   již prostě vytěžené.
hvezdyn
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 8.7.2010
Před mnoha lety vznikla   filmová legenda. Jmenovala se   Predátor. Na plátna kin se   tak dostala nová mimozemská   postava. Film z roku 1987 se   stal kultovním filmem.   Osobně jej mám docela rád.   Jenže hamižnost   hollywoodských producentů   vede k tomu, že vznikají   různá podivná   pokračování. Patří k nim   i tento snímek.
Jaký   z něj mám pocit? Zbytečně   jsem vyhodil téměř dvěstě   korun a ztratil dvě hodiny   života. Je to hrozná blbost.   Bez děje a už vůbec bez   logiky. Jde jen o akční   podívanou, kterou ocení   velice nenároční jedinci.   Najednou se kdesi objeví osm   hrdinů a zápasí s   neznámem. Nám všem tedy   dobře známým neznámem. No   a vývoj na plátně tak   nemůže přinést vůbec nic   nového. Nepřinesl ani děj.   Film můžete vnímat jako   jakousi zmatenou videohru.   Hrdinové mají zbraně s   bezednými zásobníky, vůbec   nejedí a snad ani nehodí na   záchod. V pauzách mezi   střelbou a utíkáním před   nepřítelem vedou ony ty   klišé hloupé hollywoodské   bláboly. Scénárista   vlastně vůbec neměl   žádnou práci. Prostě tu   blbost od jiné blbosti opsal.   Už nikdy více Predátorů.   Já jsem tušil, že půjdu na   kravinu, škoda, že jsem se o   tom i přesvědčil.
morycze
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 27.7.2010
Nemohu hodnotit jinak než:   TOTÁLNÍ PROPADÁK... Možná   to přišlo tak směšné a   vtipné jenom mě, ale   nemůžu se udržet smíchy   když jdu na nový film a   dostanu predátor 1 bez   arnolda... Okopírované   scény mě opravdu pobavili.   Jinak půlka filmu chození po   lese a pralese.. nerozumím   tomu... škoda peněz za kino   :-)

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Predátor: Kořist (2022)

 Predátor: Kořist (2022)
Predátor: Kořist n
Prey
Žánr: akční / drama / horor / sci-fi / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Dan Trachtenberg

(pokračování)

Predátor: Evoluce (2018)

 Predátor: Evoluce (2018)
Predátor: Evoluce n
The Predator
Žánr: akční / dobrodružný / horor / sci-fi / thriller
Země: Kanada / Spojené státy americké
Režie: Shane Black

(pokračování)

Predátor 2 (1990)

 Predátor 2 (1990)
Predátor 2 n
Predator 2
Žánr: akční / sci-fi / horor / krimi / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Stephen Hopkins

(pokračování)

Predátor (1987)

 Predátor (1987)
Predátor n
Predator
Žánr: akční / horor / sci-fi / dobrodružný
Země: Spojené státy americké
Režie: John McTiernan

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Doktor Martin (2015) [TV seriá...

20:10 - 21:05

12 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

ČT2 - Dobrodruh (1983)

20:00 - 21:50

22 minut již uběhlo
88 minut zbývá do konce

NOVA - 2012 (2009)

20:20 - 23:35

2 minut již uběhlo
193 minut zbývá do konce

Prima - Máme rádi Česko

20:15 - 22:00

7 minut již uběhlo
98 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697862
Fotografií: 763989
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178296

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10