Duben
ohodnotit

Policejní akademie

Police Academy

Další název:
Police Academy: What an Institution!; Policajná akadémia (SK); Police Academy I - Dümmer als die Polizei erlaubt
Žánr:
Rok:
1984
Délka:
97 minut
„Policejní akademie plná nových nezvyklých kadetů!“

Komentáře k filmu Policejní akademie

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 34
klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.4.2022
V době svého vzniku to byla   výborná a docela   originální oddechovka, plná   dobrých herců a neméně   dobrých nápadů. Po téměř   čtyřech dekádách už to   logicky něco ze svého   půvabu ztratilo, ale na   odreagování s mozkem   běžícím na volnoběh to   může určitě fungovat i   dnes. Jsou chvíle, kdy   podobné bejkárny přijdou   vhod a mohou dokonce i   něčemu pomoct.
SvoKar
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.7.2014
Tohle je přesně ten typ   filmů, co nemusím vidět   při každoroční repríze,   ale jednou za 2-3 roky ano, a   pak si je docela užiju. V   lehce "buranské"   komedii si všichni určitě   své role užili, divák   každému charakter jeho   postavy věří, včetně   roztomile přihlouplého   "senilního"   Lassarda nebo "military   fanatika" Tackleberryho.  
I dabing docela sedí,   krom Winslowa-Jagelky - tady   se netrefili, což je ještě   evidentnější v dalších   dílech. Jinak ale dobrý,   zejm. Županič si určitě   "užil".
argenson
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 31.10.2007
Policejní akademie je   nepochybně fenomén.   Zvláště pro nás, co   pamatujeme, jak se v 80.   letech šířila na   videokazetách (v příšerné   kvalitě s neméně   příšerným dabingem),   protože do kin nedošla. Ano,   spousta neotřelých gagů,   dnes již ovšem zastaralých,   překonaných atd. Přes to   všechno a především ve   srovnání s následujícími   díly Policejní akademie   patří do zlatéh fondu   kinematografie.
veverka-zrzka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.2.2008
Zde se poprvé setkáváme s   partičkou nových uchazečů   policejní akademie.   Někteří jsou zde   dobrovolně, jiní ne!
hvezdyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.7.2005
První film ze známé   komediální série. Považuji   jej za velice zdařilý.
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.10.2010
Policejní akademie
Tak jako malá jsem tenhle   film měla hodně ráda,   přinejmenším první díl,   ale dnes už mě to vůbec   nezajímá, naopak při   takovém množství při   jakém to dávají v televizi   se snažím přepínat a   doufat, že to zase dlouho   nebudou dávat, ale jinak   nemůžu popřít, že film   měl něco do sebe.
MARi0
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.9.2010
Policejní akademie
Pamatuji si, jak jako malý a   později i jako teenager jsem   Policejní akademii   zbožňoval. V televizi   běžela snad několikrát do   roka (a i ještě dnes běží   se stejnou pravidelností).   Příběh je trochu na hranici   jednoduchosti, vtípky jsou   často triviální, ale   prostě to spolu funguje. Dalo   by se říci že než film se   mi Police Academy jeví jako   souhrn grotesek.
Samozřejmě že po   úspěšném prvním dílu,   který s rozpočtem 4,5   milionu dolarů vydělal na   tehdejší dobu   neuvěřitelných 146 milionů   dolarů, muselo následovat   dalších x pokračování až   do sedmičky. Bohužel   prvotnímu dílu už se   nevyrovnalo nic. I česká   studia se pokusila napodobit   tento Hollywoodský úspěch a   přišly s komedií (to slovo   bych měl dát skoro do   uvozovek) "Byl jednou   jeden polda". A Zdeněk   Izer si na své "České   policejní akademii"   získal popularitu.
Velitel Lassard nemá   chybu, ale v dětství jsem   nejvíce miloval Jonese,   který umí pusou napodobit   skvělé zvuky a je fakt   špičkový. A co teprv   něžný květinář   Hightower, to je tuplem   něco...
FLA
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.1.2012
Netajím se svou slabostí pro   80.léta a tato komedie ve   špatné zvukové i obrazové   kvalitě patřila do   povinných sbírek všech co   měly za totáče video:-))Ale   i dnes zůstává vtipná a   drží si slušnou laťku.
M.A.G.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.8.2009
Opravdu skvělá komedie o   policejní škole a o nových,   poněkud nezvyklích adeptech,   kteří právě nastoupili.
Z velitele E.Lassarda,   jehož výborně ztvárnil   G.Gaynes, jsem byl někdy fakt   mrtvý smíchy.
Agostino
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.1.2010
Skvelá komédia z prostredia   policajnej akadémie. Ale   predsa najväčšia zabáva je   na tom, že sa tam prihlásia   kadejaké exempláre na čele   Mahoneym, ktorý si zo   zákerného poručíka Harrisa   bude robiť neustále   kanadské žartíky.   Nechýbajú tu vtipné   hlášky a zábavné dialógy,   zaujímavé herecké obsadenie   a výborná atmosféra pri   sledovaní tejto humornej   lahôdky.
thejduk
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.7.2014
Nezapomenutelná série o   kadetech policejní akademie   (Mahoney, Tackleberry,   Hightower, veliteli akademie   Lassardovi a poručíku   Harrisovi a jeho nohsledech   patří mezi nnezapomenutelné   i když je to již skoro 30   let staré. Na tuhle sérii se   rád podívám, hodnotím i   neklesající úroveň - na   rozdíl od jiných   pokračovácích seriálů.
rankinfitch
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.1.2009
Viděl jsem tom asi 300x,   dialogy znam fakt už léta   nazpaměť, a pořád je   vždycky super se na to   kouknout. Tak jsem si   zpříjemnil i dnešní   odpoledne a jsem fakt happy.   Protože jestli se něco z   amerických komedií povedlo   fakt MEGA, je to právě   tohle. :-)
lucymat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.7.2010
Nabušená komedie, která   všem pěkně zacvičí   bránicí. Jednička je   jedinečná a originální,   což se o jejích   "potomcích"   rozhodně říct nedá.
Xpojntman
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.1.2019
No je to sice kravina, dost   zabavná. Kdysi se na to   koukal každý. A proč ne,   když je to Made in U.S.A.
mildaaxe
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.1.2011
Tahle komedie mě dokázala   před lety mockrát skvěle   pobavit. Jenže v současnosti   zjišťuju, že její kouzlo   je asi definitivně v   nenávratnu. Začátek je dost   slabej a s výjimkou nástupu   Mahoneyho taky převážně   trapnej. O zábavu se starají   převážně černoch Jones,   průšvihář Mahoney,   poručík Harris a šéf   akademie Lassard. Postavičky   jako Tackleberry (bohužel),   Hightower nebo Fackler jsou   spíše pouze do počtu. Tohle   kvarteto by si zasloužilo   mnohem více prostoru na úkor   ostatních, na první pohled   sice výrazných, ale jinak   ničím nezajímavých   charakterů. U několika   situací jsem se ale   naštěstí bavil stejně   dobře jako před lety. To, co   nejvíce charakterizuje tuhle   sérii u mě je především   Modrá Ústřice, ta mě   dokáže pobavit v každém   díle, stejně jako správně   tupý polda-šéf Lassard.   Shlédnout se to dá bez   problémů, není to žádný   opruz, na druhou stranu,   uchvátit mě to opravdu ani   zdaleka nedokázalo a silně   pochybuju, že se k tomuhle   dílu budu mít chuť ještě   někdy vracet...
A jen   tak mimochodem - většina   lidí tady opravdu hodně   kritizuje českou napodobeninu   Byl jednou jeden polda - já   osobně jsem se bavil i u   zdaleka nejslabšího   třetího dílu lépe a více   než u tohoto originálu.
Akana
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.1.2010
Humor je to sice hodně   prvoplánový, ale roztomilý   a osvěžující. Tahle   mimořádně nesourodá parta   policejních adeptů pobaví i   dneska.
Pardal
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 4.7.2006
Stupidní americkéj   komediální humor, založenej   na přemíře gegů a   trapných situací, lidi to   asi bere, proto se to pořád   donekonečna pouští ale já   mám rád ve filmu více   inteligence a to i v   komediích.
JVSoolen
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.9.2007
Z pohledu kritika hloupy a   spatne natoceny film. Z   pohledu divaka zabavna smrst   gagu a scenek u kterych se   clovek vali smichy.
Rocky4
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.1.2008
Nejpovedenější díl z celé   serie, ten si nenechám ujít   nikdy, dvojka, trojka a   čtyřka jsou taky dobrá   pokračování ale další   díly už jsou špatný.   Poprvé se může na   Policejní školu přihlásit   každý, bez ohledu na váhu,   výšku, pohlaví, barvu   pleti. Dochází k mnoha   zajimavým situacím.
netopir55
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.7.2009
Naprosto povedená komedie o   policejní škole,kde se učí   policejnímu výcviku.Moc   povedené,moc legrační   scény a film púsobí velmi   skvele.Bohužel dalšími   dílmi se snižovala kvalita.
MaKy92z
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.3.2010
Z celej tejto serie sa podľa   môjho názoru jedná asi o   najlepší diel. K tomuto   filmu bol vypracovaný veľmi   zaujímavý námet. Podľa   tohto filmu sa v dnešnej dobe   nakrúca spusta podobných   filmov, ale úrovňou sa na   tento film vôbec nechytajú.   Veľmi pozoruhodnou a   zábavnou myšlienkou tohto   filmu bolo, že sa policajta   sa tu mohol prihlásiť   kadekto, či zlodej,   násilník, recidivista, magor   atď, ale našlo sa tu aj   zopár normálnych.
gotop
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.8.2008
Zábava od začátku do konce,   žádná "hluchá"   místa,
spousta dnes   již klasických   scének,první ze skvělé   série a vzor pro desítky   dalších filmů.
Na   tuhle školu bych se   přihlásil hned!
smíšek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.4.2007
Fajnová komedie
Skvělá, skvělá komedie   plná mnoho, mnoho skvělých   gagů a originálních   postaviček. Nezapomenutelná   je zde postava kapitána   Harrise (ještě bez   natvrdlého Proctora) a také   parta kadetů, která se   objeví i v dalších šesti   pokračováních této   zábavné komedie.
Naki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Komedie co by hodně   střelená a v policejní   brandži nejlépe zpracovaná.   Když přijdete v pátek   večer z práce a už nemáte   sílu na nic, jen se   natáhnout na gauč, otevřít   si jedno chlazené v mém   případě bílé se spritem a   užívat si pohodu při   sledování příjemných   herců a hereček, kteří   jsou naprosto přirození a   originálně zábavní. To   nám Policejní akademie   nabízí.
Obivan
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.1.2008
Velmi příjemná komedie,   která pobaví snad i po   desátém shlédnutí.   Jednoznačný úspěch, který   odstartoval velmi dlouhou   sérii policejních akademií,   kde se pouze občas změnila   nějaká z hlavních postav.   Na sílu a vtipnost jedničky   a dvojky nedokázal žádný   další díl úspěšně   navázat. Velká škoda, ale   je štěstí, že někdo dal   světu Mahoneyho,Hightowera a   další.
artcrime
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.2.2005
je to tak prvotridni ze mi   vubec neva ze to tema dalsima   dilama celkem podali
wawer
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.4.2007
Neoddiskutovatelně nejlepší   díl dlouhatánské serie   Policejní Akademie, který je   vtipný, originální a   dokonce i herecky kvalitní.   Dobrý je i scénář, který   krásně vykresluje všechny   hlavní i vedlejší role   filmu. Prostě kvalitní   základ pro serii   pokračování, která ovšem   měli katastrofální kvalitu
standa.kasna
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.3.2008
Velice povedená komedie u   které se člověk opravdu   pobavi. Musim uznat že tato   komedie se režiserovi   Hughnovi Wilsonovi opravdu.Ten   kdo tuto komedii ještě   neviděl přichazi o mnoho.
Hellish_Satanica
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.8.2006
Já mám ráda celou sérii   "Policejních   akademií". Jasně, není   to žádná intelektuální   pastva pro náročného   diváka, je to komedie, u   které se má člověk prostě   zasmát a bavit se. Nic víc,   nic míň. Nic pro suchary.   Prostě pro lidi, kteří   chtějí občas vypnout a jen   se bavit, aniž by museli   přemýšlet, zda to má   logiku či nějakou uměleckou   hodnotu.
Renie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.9.2007
Policejní akademii miluju.   Nejraději mám první tři   díly, pak se mi to trochu   zdá, že to opadá a pak mi   tam chybí v některých   dílech Mahoney a jeho   vtípky. Filmu dávám   jedničku, vlastně desítku,   ten prostě nemá chybu a hned   bych se přihlásila do   takový policejní školy. :-)
Luluvampík
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.2.2009
Je to ta nejlepší   komedie,jakou kdy Američani   natočili....
Velice   vtipný,dobře zahraný   filmík.Nikdy mě neomrzí...
Tarik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.11.2004
Vždy jsem měl rád komedie s   policejní tematikou a   Policejní akademie je v tomto   žánru králem...
Je   to jedna vtipná situace za   druhou,jedna lepší postava   než druhá atd... Těch   pozitiv by se našlo ještě   daleko víc, jako negativa   vidím nepropracovaný děj a   některé vtipy už jsou   okoukané...
Widlaak
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.11.2009
Kdyby tahle šílená komedie   nebyla naprosto geniální,   určitě by jí nedávali rok   co rok v hlavním vysílacím   čase. Není zde sice nijak   extra propracovaný děj, ale   pokud se chcete odreagovat a   skvěle pobavit není lepší   volby, potěší příjemná   délka (tak akorát pro   komedii).
Imazol
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.8.2008
Komedie jak má být, vtip za   vtipem, prostě zábava. A   když se to spojí s policisti   máte za sebou hezký večer.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih66563minih66563Dobrodružství Toma Sawyera (1967) [TV inscenace] 
Dobrodružství Toma Sawyera n
minih41761minih41761Bláznivá olympiáda (2005) 
The Ringer n
minih24480minih24480Racek má zpoždění (1950) 
n
minih96168minih96168The Broken Tower (2011) 
The Broken Tower n
minih29651minih29651Planeta opic (2001) 
Planet of the Apes n
minih159763minih159763Uhranutá mysl (2014) 
Crimes of the Mind n
minih42259minih42259Prezidentův muž 2 (2002) [TV film] 
The President's Man: A Line in the Sand n
minih44170minih44170Akce nemluvně (2006) 
Bo bui gai wak n
minih39451minih39451Shackleton (2001) [TV film] 
Shackleton n
minih49027minih49027Jak zničit vlastní mužstvo (1977) [TV inscenace] 
Jak zničit vlastní mužstvo n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Policejní akademie (1997) [TV seriál]

 Policejní akademie (1997) [TV seriál]
Policejní akademie n
Police Academy: The Series
Žánr: komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Mark Jean

(spin-off)

Policejní akademie 7: Moskevská mise (1994)

 Policejní akademie 7: Moskevská mise (1994)
Policejní akademie 7: Moskevská mise n
Police Academy: Mission to Moscow
Žánr: komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Alan Metter

(pokračování)

Policejní akademie 6: Město v ohrožení (1989)

 Policejní akademie 6: Město v ohrožení (1989)
Policejní akademie 6: Město v ohrožení n
Police Academy 6: City Under Slege
Žánr: komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Peter Bonerz

(pokračování)

Policejní akademie 5: Nasazení v Miami Beach (1988)

 Policejní akademie 5: Nasazení v Miami Beach (1988)
Policejní akademie 5: Nasazení v Miami Beach n
Police Academy 5: Assignment: Miami Beach
Žánr: komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Alan Myerson

(pokračování)

Police Academy (1988) [TV seriál]

 Police Academy (1988) [TV seriál]
Police Academy n
 
Žánr: animovaný / krimi / komedie / rodinný
Země: Spojené státy americké
Režie: Bill Hutten, Tony Love, Charles A. Nichols

(pokračování)

Policejní akademie 4: Občanská patrola (1987)

 Policejní akademie 4: Občanská patrola (1987)
Policejní akademie 4: Občanská patrola n
Police Academy 4: Citizens on Patrol
Žánr: komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Jim Drake

(pokračování)

Policejní akademie 3: Znovu ve výcviku (1986)

 Policejní akademie 3: Znovu ve výcviku (1986)
Policejní akademie 3: Znovu ve výcviku n
Police Academy 3: Back in Training
Žánr: komedie / crazy
Země: Spojené státy americké
Režie: Jerry Paris

(pokračování)

Policejní akademie 2: Jejich první nasazení (1985)

 Policejní akademie 2: Jejich první nasazení (1985)
Policejní akademie 2: Jejich první nasazení n
Police Academy 2: Their First Assignment
Žánr: komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Jerry Paris

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190567
Osobností: 697849
Fotografií: 763986
Plakátů: 376598
Obsahů a biografií: 178285

Poslední komentáře

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10

Mrtví muži nenosí skotskou sukni...

Mrtví muži nenosí skotskou sukni
Na tenhle film se dá dívat   pod různými zornymi úhly a   podle toho ho i hodnotit. Carl   Reiner byl většinou zárukou   docela originální podívané více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Body Bags - Historky z márnice (...

Body Bags - Historky z márnice
Proč tak nízký hodnocení   na jiných stránkách? Dyť   je to celkem velká kultovní   klasika devadesátek...

Autor: svitani