Jeden svět

Komentáře uživatele smíšek

smíšek

smíšek zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Janina

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 68
21 gramů (21 Grams)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Výborně natočený film ,   který vypráví o lidských   duší , osudech a je skvěle   herecky zahrán. I když je   začátek filmu dosti zmatený   , tak i v samotném závěru   celého filmu si budete   otírat slzy   dojetím.Strhující příběh   od režiséra Alejandro   González Ińárritu.Prostě   nádherná podívaná.
Asterix & Obelix: Mise Kleopatra (Astérix & Obélix: Mission Cléopatre)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.4.2007
Slabší dvojka
Narozdíl od jednoduché a   odpočinkové jedničky je   dvojka úplně jiná. César   je tu mladší a úplně   jiný, což je škoda. Děj se   přesunul z Galské vesničky   do Egypta a je to znát.   Asterix a Obelix jsou opět   výborní, ale trikově bych   řekl že je dvojka trošku   slabší. Osobně mám radši   první film. Těším se na   připravovanou TROJKU.
Asterix a Obelix (Astérix et Obélix contre César)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.4.2007
Gerard Depardieu jako Obelix !
Tak mě se tento barevný,   přeplácaný, ale velmi   zábavný oddechový film moc   líbil. Povedené postavičky,   Asterix a hlavně postava   Obelixe, která se Gérardovi   Depardieu hodně povedla.   Francouzský film plný   zajímavých triků a   výborného humoru, prostě   skvělá zábava pro celou   rodinu.
Což takhle dát si špenát
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.4.2007
Další výborná česká   fantastická komedie,   tentokrát o stroji, který   vám může vrátit zpět   mládí. Opět skvělé   výkony naší herecké elity,   ve které zazáří i Iva   Janžurová ve dvojroli jako   maminka i jako vyrostlé   batole. Václav Vorlíček a   M. Macourek pokračují ve   skvělé sérii těchto   pohádek a fantastických   komedií.
Critters
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.4.2007
Pozor, koušou !
Skvělý a zábavný horůrek   a žravých koulích z   vesmíru, které ohrožují   farmu Brownových.   Originální film, který   inspiroval mnoho napodobenin a   jenž byl mým úplně prvním   hororem co jsem viděl.   Tenkrát jsem ho jako dítě   viděl německy a černobíle   a i tak mě vyděsila scéna   Crittera, který kouká zkrs   okno do kuchyně na paní   Brownovou. Teď už se tomu   jenom směju, ale i tak je to   zábavný a příjemný   filmeček
Critters 2: Hlavní chod (Critters 2: The Main Course)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.4.2007
Žravé příšerky
Mimořádně povedené   pokračování, ve kterém se   vrací několik postav z   prvního dílu včetně Brada   Browna, o jehož rodinu v   prvním filmu Critterové   usilovali. Opět se vrací,   ale nyní ohrožují celé   městečko. Tento díl, ač je   to horor, je mnohem více   uvolněnější a   komediální, černý humor z   něj sálá ve velkém. První   dva díly jsou prostě   výbornou oddychovou zábavou,   což se bohužel nedá říci   o daleko slabších a   nepovedených dílech 3 a 4,   které tuto výborně rozjetou   sérii úplně zazdili. Snad   se ještě někdy dočkáme   povedenějšího návratu   chlupatých Critters.
Critters 3
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.4.2007
Bohužel úpadek Critters
Škoda, škoda.... první dva   díly byly skvělé, ale   trojka je o dost horší,   nepomůže ani přítomnost   velmi mladičkého Leonarda   DiCapria. A čtyřka tuhle   sérii zabila. Třeba si v   této době znovuoživení   hororových sérií vzpomenou   i na chlupaté žravé potvory   Critters.
Čelisti 4: Pomsta (Jaws: The Revenge)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 19.4.2007
Žralok počtvrté
No tak čtyřka sice vrací do   děje celou rodinu již   zesnulého šerifa Brodyho,   ale prostě žralok je   hrozný. Alespoň prostředí   kde se film odehrává je   příjemné. Jinak žralok   putující do teplých vod,   pronásledující Brodyho   rodinu - to je tedy pěkná   blbost. Na první dva díly to   nemá ani náhodou.
Demolition Man
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.4.2007
Výborný sci-fi se   zajímavým pohledem na   budoucnost bez zločinu a   násilí, ve které ale jaksi   není vše tak dobré, jak to   vypadá. Na dlouhou dobu (do   Rockyho 6) poslední dobrý   film Sylvestra Stalloneho.   Wesley Snipes jako hlavní   padouch je také skvělý   stejně jako Sandra Bullock.
Dinotopie (Dinotopia)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Výborně natočený   dobrodružný   příběh.Skvělé speciální   efekty , které jsou   kvalitní.Všechny díly mají   svižné tempo a jsou dosti   zábavné a vtipné.Příběh   se mi líbí , protože je tam   od každého žánru něco a   není to jen pohádka pro   děti i když některé   momenty tomu   nasvědčují.Závěr filmu je   dosti překvapující.
Dívka na koštěti
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.4.2007
Skvělá klasická a kultovní   pohádka o mladé   čarodějnici ve světě   lidí. Občas si říkám,   jestli pak paní Rowlingová   tuto pohádku ( a taky   Arabelu) neviděla, protože   Harry Potter je taková malá   vykrádačka těchto českých   filmíků a seriálu. Saxana   tu lítá na koštěti stejně   tak dobře jako Harry. Docela   jsem zvědavý jak dopadne   volné pokračování pod   názvem SAXANA, jež má dva   scénáře a má se točit v   roce 2007. Uvidíme, snad   dopadne lépe nech Mach a   Šebestová z roku 2001.
Duch podzemí (Intermedio)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 11.9.2007
Katastrofa
Jeden z nehorších hororů co   jsem viděla, absolutní   blbina. Půjčila jsem si ho   jen kvůli přítomnosti   Edwarda Furlonga, který je tu   celkem obtloustlý a zhrozila   jsem se co to vzal za roli.   Hrůza. Nenechte se nalákat   pěkným přebalem DVD.
Freddyho smrt - poslední noční můra (Freddy's Dead: The Final Nightmare)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 18.4.2007
Hrůza
Ajajaj. Šestý film o Freddym   Kruegerovi mě zklamal. Děj   se posouvá někam do   budoucna, žádná z postav   (až na Johnyho Deppa) se   nevrací. A nezachrání to   ani 3D scény, které naopak   ruší. Bohužel tento díl   celou výbornou sérii   pohřbil. Rád bych někdy   viděl pokračování, kde by   se s Freddym utkal třeba   Jakob z pátého dílu nebo   něco podobného. Prostě   regulérní ŠESTKU !
Hadi v letadle (Snakes on A Plane)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.4.2007
Moc jsem od toho filmu   nečekal, ale celkem   příjemně jsem se pobavil.   Samuel L. Jackson je prostě   stále Samuel L. Jackson. A   výborně jsem se bavil s tou   anakondou a její létající   nohovou scénou, naopak z té   záchodové scény asi   pánské části diváků moc   dobře nebude. Hodně   předvídatelný ale velice   zábavný akční thriller   komedie, nebo co to je :-)
Hostel II (Hostel: Part II)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 29.12.2007
Čachtická paní......
Musím uznat , že druhý díl   je lepší než první a   hlavně je   propracovanější.Konečně   nám ukážou jak probíhají   jednotlivé aukce a kdo je   vše zapojen do obchodu s   lidmi.Začátek filmu jsem   očekávala.Musím uznat , že   scéna "čachtické paní   " je dosti brutální ,   ale i scéna ve výtahu stojí   za to.
Hrůzná noc (Fright Night)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.4.2007
Netradiční upíři
Skvělý horůrek s   komediálními prvky. Chris   Sarandon jako novodobý   Dracula, který Charliemu   otravuje život a okouzlí i   jeho matku a také Roddy   McDovall jako ustrašený   hororový herec jsou   výborní. A Amanda Bearse má   v tomto filmu neskutečně   krásný úsměv :-)
Hrůzná noc 2 (Fright Night Part II)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.4.2007
Upíří pomsta
Tento film přímo navazuje ne   děj prvního filmu. Sestra   upíra, který byl v prvním   díle zničen, se chce   pomstít. A tak najde   Charlieho a chce z něho   udělat také upíra. Druhý   díl je o něco slabší než   jednička, ale nese se v jeho   duchu a to celkem úspěšně.
Hvězdná brána (Stargate SG-1)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.4.2007
SG-1 v akci
Výborný a ojedinělý sci-fi   seriál s perfektními   zápletkami.A hlavně můj   nejoblíbenější seriál ,   který má neskutečnou   sbírku nápadů , chytrých   průpovídek , pěkných   efektů a akcí , ale i   napětí. Po trikové stránce   se tento seriál neustále   výrazně zlepšuje. Má již   deset sérií a brzy nás   čekají minimálně dva   celovečerní filmy. K tomu   má tento seriál ještě   odnož Stargate:Atlantis,   jehož čtvrtá řada (v roce   2007)právě vzniká. Prostě   se tento seriál rozrůstá do   velikosti Star Treků.
Jak utopit dr. Mráčka aneb Konec vodníků v Čechách
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.4.2007
Vodnická komedie
Opravdu výborná česká   fantastická komedie o   vodnících na Vltavě.   Skvělé výkony a super   vypadající trikové scény   dělají s této komedie   skvost českého filmu.   Zajímavé bylo, že do role   mamá, kterou skvěle obsadila   herečka Míla Myslíková   měla původně hrát Helena   Růžičková (ale v té době   bohužel nesměla hrát ve   filmu). Film je také   proslulý smrtí herce Jana   Libíčka, který bohužel   zemřel mladý při   natáčení tohoto filmu a   musel ho v roli nahradit   Zdeněk Řehoř. V roce 2006   několikrát proběhla   zpráva, že se uvažuje o   volném pokračování, tak   uvidíme.
Jurský park (Jurassic Park)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.4.2007
Výborný film!
Ačkoliv je román Michaela   Crichtona ještě daleko   lepší, je Jurský park   napínavou akční podívanou   plnou žravých dinosaurů a   známých herců. Spielberg ve   filmu (na rozdíl od   Ztraceného světa) vytvořil   skvělou atmosféru, kdy   nevíte kde na vás vybafne   nějaký dinosaurek nebo koho   zrovna zkonzumuje. Ve své   době skvělá podívaná, v   současné době bych   přivítal větší věrnost   původnímu románu.
Kuřecí park (Chicken Park)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 7.4.2007
Nadržení kohouti, nadržená Mortície
Zvláštní paskvil, parodie   na slavné filmy, jako jsou   Jurský park či Addamsova   rodina. Tohle je taková   blbost, až se mi to docela   začalo líbit. Obří   kohouti, kteří mají strach,   že se stanou pečínkou,   kohoutí transexuál, obří   hranolky, Addamsova rodina   trochu jinak. Takový   rozporuplný film, kteří   budou mnozí asi zatracovat,   já ale ne :-)
Lotrando a Zubejda
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.4.2007
Zvláštní komediální   pohádka, která se velmi   těžce hodnotí. Není to   pohádka v pravém slova   smyslu, je to takový   zvláštní mix. Lze to   vyčíst i z rozporuplných   hodnocení, kdy někdo tuto   pohádku zbožňuje a tvrdí,   že je to nejlepší pohádka   let 90-tých, někdo zas   odsuzuje a považuje za   pohádku nejhorší. Mě   osobně se zas tak moc   nelíbila, ale zatracovat jí   nebudu.
Návrat Addamsovy rodiny (Addams Family Reunion)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 7.4.2007
Addamsovic trochu jinak
Po úmrtí skvělého Raula   Julii jsem už novou Addamsovu   rodinu nečekal. Téměř   všichni herci jsou v této   nové Addamsově rodině   jiní, jako video film to zas   tak hrozně nedopadlo, ale   samozřejmě na první dvě   filmové Addamsovy rodiny to   nemá.
Noční můra v Elm Street (A Nightmare on Elm Street)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.4.2007
Skvělý horor
Opravdu výtečný a   bezkonkurenční horor se   skvělým Robertem Englundem v   roli Freddyho Kruegera.   Originální prolínání   skutečnosti se sny dělá z   tohoto filmu napínavou   podívanou. A ta říkanka   Jedna dvě, Freddy jde pro   tebe ….. Tři čtyři   ………..a skákající   děti přes švihadlo - na to   se nezapomíná.
Noční můra v Elm Street 2: Freddyho pomsta (A Nightmare on Elm Street Part 2: Freddy's Revenge)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.4.2007
Slabší díl
Slabší pokračování   výborného prvního dílu,   odehrávající se pět let po   jedničce. Tento díl trochu   připomíná třetího   Hellraisera - Freddy se chce   dostat do světa živých.   Nejzajímavější je asi   scéna v autobuse, ale jinak   je to až na pár scén docela   slabota.
Noční můra v Elm Street 3: Bojovníci ze sna (A Nightmare On Elm Street 3: Dream Warriors)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.4.2007
Skvělý návrat Freddyho
Třetí díl se vrací k   původnímu duchu jedničky.   Příjemné je že se vrací i   některé přeživší postavy   z prvního dílu. Boj   posledních dětí z Elm   Street proti Freddymu v   psychiatrické léčebně se   povedl. Trikově se tato   série také posunula k   lepšímu. Výborný horor.
Noční můra v Elm Street 4: Vládce snu (A Nightmare on Elm Street 4: The Dream Master)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.4.2007
Skvělé pokračování
Čtvrtý díl je asi   nejlepším z celé série.   Freddy chytře využívá   jedno devče k tomu, aby se   dostal k dalším obětem.   Motiv Alenky za zrdcadlem byl   velmi chytrý tah. K tomu se   film už netváří tak   vážně a Robertu Englundovi   dává prostor pro vtipné   hlášky. Skvělý díl
Noční můra v Elm Street 5: Dítě snu (A Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.4.2007
Stále dobrý díl.
Pátý díl je o trošku   slabší než předchozí, ale   stále ještě zábavný.   Freddy si vždycky najde   způsob jak se vrátit a zvovu   k tomu využívá Alici. Opět   se vrací postavy z   předchozího dílu, což   potěší. A také se možná   dozvíte jak došlo k početí   Freddyho Kruegera.
Nová noční můra (Wes Craven's New Nightmare)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.4.2007
Zajímavý skoro návrat
Zaplať pánbůh že se Wes   Craven vrátil k Noční   můře. Vrací se zpět herci   z jedničky, ale hrají samy   sebe jako herce v Hollywoodu.   Motiv zla v podobě Freddyho   Kruegera, který už se ve   filmech neobjeví a tak chce   proniknout do reálného   našeho světa není špatný.   Uvidíme i Roberta Englunda a   Wese Cravena v civilní roli.   A synem Heather je tu známý   Miko Hudges. Mě se Nová   noční můra líbila a   pomohla zapomenout na děsivou   ŠESTKU nebo co to bylo   (Freddyho smrt - poslední   noční můra)
Otčím 3 (Stepfather 3)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.4.2007
Poslední Otčím
Celá série Otčímů je   celkem povedená. V trojce   již neuvidíme Terry   O'Quinna, jelikož si otčím   nechá udělat plastickou   operaci. Atmosféra zůstává   stejná jako v předchozích   dvou dílech a otčím si   znovu nalezl novou rodinu.   Samozřejmě mu to dlouho   nevydrží a tak musí hledat   další. Evidentně je to jeho   poslední cesta a závěr   trilogie Doporučuji vidět   nejdříve předchozí díly,   protože na sebe navazují a   nezasvěcený člověk by se   mohl u trojky nudit.
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10