Jeden svět

Komentáře uživatele gotop

gotop

gotop zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 39
Absurdistán (Idiocracy)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.8.2008
Tento film si u mě zasloužil   8/10 hlavně díky skvělému   vysvětlení, proč bude za   pár set let planeta plná   idiotů.
A když se   člověk rozhlédne kolem   sebe, tak vidí, že na tom   něco bude.
Zbytek   filmu odehrávající se v   budoucnosti už tak skvělý   není, ale na pár místech se   člověk docela zasměje.
Aféra Concorde (Concorde Affaire '79)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.8.2008
Na svou dobu výborný film   plný napětí od začátku   až do konce, vyvolávající   u mě vzpomínky na dětství   - při scéně se žralokem   jsem tenkrát málem utekl   :)
Pro mě je to kromě   filmů se Spencerem a Hillem   to nejlepší, co kdy Italové   natočili.
Beavis a Butt-Head dobývají Ameriku (Beavis and Butt-Head Do America)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.8.2008
Tvůrci Beavise a Butt-heada   se mohli v tomto filmu oproti   krátkým několikaminutovým   epizodám vysílaným na MTV   pořádně rozšoupnout a   využili toho bezezbytku.
Nudit se určitě   nebudete.
Bláznivá dovolená (Vacation)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.8.2008
Opravdu bláznivá komedie,   slepenec zábavných situací   z cesty napříč Amerikou s   prvky černého humoru (zlý   pes uvláčený za autem,   mrtvá teta na střeše) a   výborným Chavy Chasem v   hlavní roli, všem   doporučuji.
Bláznivá dovolená v Evropě (European Vacation)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.8.2008
Podle mě nejslabší díl   celé série, kromě několika   opravdu povedených   scén(zbourání Stonehenge,   jízda po kulaťáku a   návštěva u domnělých   příbuzných v Německu)   pomalu není na co koukat.
Bláznivá dovolená v Las Vegas (Vegas Vacation)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.8.2008
Propagační film vlastníků   casin v Las Vegas a americká   pohádka zároveň - prohraj   všechno co máš a za dobrý   skutek se ti to vrátí i s   něčím navíc.
Nechybí oblíbený   bratranec Eddie a jeho ještě   střelenější větev   Griswaldovské rodiny.
Velmi povedená scéna   návštěvy Hooverovy   přehrady.
Bláznivý šaman (Mr. Bones)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.9.2008
Povedená komedie, pořádně   bláznivá a zamotaná až na   přehnané množství   zvířecích exkrementů k ní   nemám výhrad,
naopak   bych přivítal více   podobných filmů.
Filmaři zde použili můj   oblíbený trik - když někdo   před něčím utíká, začne   film běžet zrychleně.   Stejné to bylo i v Bohové   musí být šílení(II),   zřejmě jihoafrická   specialita která dodá už   tak překotně se   odehrávající scénce tu   opravdu zábavnou rychlost   navíc.Velmi povedené jsou i   scénky, ve kterých se Bones,   který je běloch vychovaný u   domorodců, seznamuje s   technickými vymoženostmi   současnosti. I když je zde   tento film hodnocen velmi   nízko, tak pokud jste ho   neviděli za sebe můžu jen   doporučit.
Česká policejní akademie 1.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 28.9.2008
Skvělé audio(10), ale video   otřesné(2),zprůměrováním   vychází výsledné   hodnocení 6.
Doporučuji pustit třeba   při úklidu, člověk se   pobaví a stejně nemá čas   se moc koukat.
Čivava z Beverly Hills (Beverly Hills Chihuahua)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.5.2010
Nejlepší "psí"   rodinná komedie od doby   prvních dvou dílů   Beethovena, zdá se mi, že v   této je méně napětí a   více zábavy a navíc má   oblíbená Piper Perabo v   hlavní člověčí roli,   prostě oddechovka pro celou   rodinu, která si 9/10 jistě   zaslouží.
Dálnice 60 (Interstate 60)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 12.5.2010
Ač jsou podle mě road-movie   komedie skvělé, toto je   bohužel výjimka   potvrzující pravidlo,   spíše než zábavu to   připomíná filmy o cestách   do duše psychopatů nebo   feťáků na ošklivém tripu.   Děj je naprosto nesmyslný a   k tomu je mi 90% herců velmi   nesympatických(neplatí o Amy   Smart). Sledování   nedoporučuji.
Děti nosí Santa Claus (Tomten är far till alla barnen)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.5.2010
Velmi povedená komedie o   jedné ne zcela běžné   rodině trávící Boží hod   v rozlehlém domě, vtipně   napsané dialogy, vše pojato   v severském stylu, tak   vzdáleném od amerických   rodinných vánočních   pohodovek, doporučuji   shlédnout.
Extrakt (Extract)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.5.2010
Nemůžu si pomoci, ale   připadá mi, jako by někdo   namixoval Zoufalé manželky a   My name is Earl dohromady a   výsledkem je překvapipě   koukatelný film, který sice   není "100% pure   comedy", jak je na obalu   DVD uváděno, ale i tak si u   mě zasloužil 8/10.
Chechták (Smiley Face)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.5.2010
Jako klasická komedie mi   tento film moc nepřijde,   spíše mi připomíná   Trainspotting. Pozorovat, jak   hlavní hrdinka i přes   občasné záchvaty akčnosti   provádí vše s totálně   vygumovaným výrazem, ze   kterého občas až mrazí v   zádech, to prostě stojí za   vidění. Nejlepší film s   Annou Farisovou, co jsem   zatím viděl.
Jezero (Lake Placid)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.8.2008
Nemám horory moc v oblibě,   ale tenhle mě zcela nadchnul   svým humorem i hereckým   obsazením, scéna kde   krokodýl žere medvěda je   prostě nezapomenutelná.
Pro příznivce pravých   hororů tenhle film asi moc   není, spíše pro milovníky   komedií, kteří si občas   "odskočí" do   jiného žánru.
Pro   mě nejlepší film z   kategorie horor co znám.
Loudilové (Fired Up)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.5.2010
Pro mě nejlepší film roku   2009, komentář člena Miistr   mi mluví z duše, jen bych se   opakoval, film rozhodně   doporučuji, 10/10.
Modrý blesk (Blue Streak)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.8.2008
Málokterá filmová   policejní dvojice si sedne   tak jako duo   Lawrence&Wilson, svižný   film plný kvalitního humoru,   kerý si 10/10 rozhodně   zaslouží!
Moje Superbejvalka (My Super Ex-Girlfriend)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.8.2008
Tento film má problém vejít   se do žánru romantické   komedie,
některé   scény spíše připomínají   Scary movie.
Čekal   jsem něco jiného.
My děti ze stanice Zoo (Christiane F. - Wir Kinder vom Bahnhof Zoo)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.5.2010
Skvěle vystižené   prostředí Západního   Berlína poloviny   sedmdesátých let, dobře   přiblížená problematika   drogové závislosti,   dokonalý herecký   výkon(tehdy jen   čtrnáctileté!) Natji   Brunckhorstové. Jediná, ale   má výtka k tomuto   dvouhodinovému filmu je až   zbytečné zestručnění   oproti knize, proto dávám   "jen" 9/10.
Nekecej a pádluj 2 (Without a Paddle: Nature's Calling)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 17.5.2010
Tento film nemá s   "jedničkou" kromě   názvu a prostředí nic   společného, místo   rychleubíhající   dobrodružné komedie je to   spíš nějaký rodinný film   na nedělní odpoledne.
Děj prostý, troška akce   jediná za celý film, Jerry   Rice jako Hal Gore   příšerný a ty bojové   veverky s noži - to už je   prostě moc.
Na druhou   stranu krásná příroda a ty   stromové holky taky nebyly k   zahození, takže s   přimhouřením obou očí   5/10.
Otec prasátek (Hogfather)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.1.2009
Tímto filmem jsem přímo   nadšený.
Ještě   nikdy se tvůrcům filmu   natočeného podle knihy   kterou jsem četl nepodařilo   tak skvěle trefit do mých   představ.
Snad jen   Krysí Smrť mohl mít více   prostoru a pana Časnačaje   měl hrát číňan :~)
Některé části knihy   byly velmi elegantně   vypuštěny, naopak některé   dialogy byly převzaty   doslovně. Celkový výsledek   předčil všechna má   očekávání a to se jedná   "jenom" o TV   film!
I výkony herců,   hlavně pro mě zcela   neznámé Michelle Dockery v   roli Zuzany Stohelitské, byly   spíše na úrovni   Hollywoodských kinohitů.
Tento film má snad   jedinou vadu - předpokládá,   že divák knihu četl (nebo   alespoň nějaké jiné ze   Zeměplošské série).
Pokud ne, tak bude mít   problém s chápáním docela   dost věcí a bude ochuzen o   spoustu zábavy.
Ale   kdo by dnes neznal   Zeměplochu...
Pirát silnic (Hot Rod)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 18.8.2008
?!! Co to má být? Parta   bláznů kolem třiceti let,   kteří ještě bydlí u   rodičů, oblékají a   chovají se jako teenageři -   jeden z těch bláznů jezdí   na mopedu a hraje si na   kaskadéra a ostatní mu   pomáhají.
A hlavní   zápletka? Nevlatní otec   hlavního "hrdiny"   potřebuje transplantaci srdce   a jeho syn mu shání peníze,   aby ho mohl po vyléčení   zbít.
Jeden z   nejhorších filmů, co jsem   kdy viděl.
Polární oáza (Guy X)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.9.2008
Tento film jsem si pustil s   očekáváním bláznivé   vojenské komedie, k tomuto   přesvědčení mě vedlo i   obsazení Jasona   Biggse(známého především   ze série Prci prci prcičky)   do hlavní role. První tři   minuty to tak i vypadalo, ale   pak už
rozhodně ne.   Čistokrevná komedie to   určitě není, ale je velmi   těžké vystihnout žánr   tohoto skvělého filmu,   možná by se dalo říci, že   je to komediální   mysteriózní psychodrama.

Jinak ten, kdo u   Intersonicu(firma, která   Polární oázu v ČR   distribuuje) píše obsahy na   obaly film zřejmě neviděl,   protože oficiální popiska   je nesmysl.Desátník   Spruance, který byl převelen   na Hawaii je omylem poslán do   odlehlé základny v Grónsku   kam měl jít desátník   Petterson a ten zas na Hawaii.   Hned po přistání, když ho   napadne roj moskytů ztratí   Spruance známku. Když se   probere, zjišťuje, že se   ocitnul na základně   Quangattarsa, které velí   plukovník Woolwrap a protože   byl očekáván desátník   Petterson a on se nemůže   nijak prokázat, tak ho za   něj všichni považují. Jen   jediná osoba na základně   ví, kdo je - seržantka   Tealová(kterou skvěle hraje   Natasha McElhoneová), ale té   se Spruance(považovaný za   Pettersona) líbí a nechce   aby odešel, tak to nikomu   neřekne.

Ale   nemyslete si, že ten Guy   X/Neznýmý vojín z   alternativních názvů filmu   je náš Spruance/Petterson,   to co jsem popsal je jen   začátek neuvěřitelného   příběhu o izolaci,   vietnamské válce   ,odpovědnosti,lásce,   šílenství a lidech   celkově.To vše v kulisách   nekonečného polárního dne   a noci.

Vše se   zamotává, když Spruance   sleduje seržantku Tealovou   skrz tajemné dveře,které   stojí uprostřed pustiny a   ocitá se v podivné   nemocnici, kde jsou všichni v   kómatu. Ale opravdu všichni?   Víc už neprozradím,   podívejte se na tento film   sami, vřele doporučuji :~)
Policejní akademie (Police Academy)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.8.2008
Zábava od začátku do konce,   žádná "hluchá"   místa,
spousta dnes   již klasických   scének,první ze skvělé   série a vzor pro desítky   dalších filmů.
Na   tuhle školu bych se   přihlásil hned!
Policejní akademie 2: Jejich první nasazení (Police Academy 2: Their First Assignment)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.8.2008
I když kvalit jedničky   nedodsahuje, tak to není   špatné pokračování, snad   jen představitel Mousera Art   Metrano
mi tam celkově   nesedí, zlatý kapitán   Harris. Dokonalá je scénka   svlékání Tackelberryho a   Kirklandové.
Policejní akademie 3: Znovu ve výcviku (Police Academy 3: Back in Training)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.8.2008
Trojka velmi příjemně   překvapila, opět zábava od   začátku až do konce,   prostě ve škole komandanta   Lassarda není o zábavu   nouze. Skvělá scénka při   společném večírku obou   akademií - Lassardovi kadeti   i instruktoři se výborně   baví a Mouserovci sedí na   židlích jak pecky a koukají   doblba.
Jonesovo   potopení se skútrem též   nemá chybu.
Policejní akademie 4: Občanská patrola (Police Academy 4: Citizens on Patrol)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.8.2008
Celkově čtyřka nezklame,   ale ani výrazně   nepotěší.
Je znát,   že téma akademie bylo už   zcela vybráno a nástup   nových kadetů-civilistů   tentokrát nepřináší nic   nového, ale i opakovaným   vtipům se dá smát   opakovaně...
Hodně   tomuto dílu pomáhá návrat   kapitána Harrise a   napraveného Zeda.
Policejní akademie 5: Nasazení v Miami Beach (Police Academy 5: Assignment: Miami Beach)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.8.2008
Změna prostředí tomuto   dílu velmi pomohla,   atraktivní floridské   pláže, palmy i močály jsou   skvělou kulisou pro nové a   neotřelé scénky, Lassardův   únos a jeho nevědomost   (myslí si, že ho unáješí   jen jako) mi přijde jako   jedna z nejlepších   komediálních scének   vůbec.
Pětka je podle   mě nejlepší díl celé   série.
Policejní akademie 6: Město v ohrožení (Police Academy 6: City Under Slege)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.8.2008
Pětka nasadila laťku hodně   vysoko a šestka jejích   kvalit ani zdaleka nedosahuje,   je to průměrná komedie,   kterou zachraňuje pár   skvělých scének(např.když   Fackler prochází   strážnicí nebo když   Proctor při pronásledování   nabírá do autobusu   cestující).
Policejní akademie 7: Moskevská mise (Police Academy: Mission to Moscow)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 18.8.2008
Opět pokus o nové   prostředí, ale tentokrát   totálně selhal.
Celý   film byl dost zklamáním a   2/10 dávám jen kvůli   dobře zahrané Lassardově   roli zmateného američana.
Sestřička Betty (Nurse Betty)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 4.5.2010
Tento film mi opravdu   "nesedl", děj   neustále nesmyslně   přeskakuje mezi žánry a   výsledkem je nepovedená   spatlanina. Jediným pozitivem   tohoto filmu (a vysvětlení   tří hvězdiček) jsou   herecké výkony Morgana   Freemana i Renée   Zelwegerové. Jen mi není   jasné, proč do tohoto filmu   vlastně šli.
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10