Jeden svět

Komentáře uživatele Widlaak

Widlaak

Widlaak zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 34
12 opic (12 Monkeys)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.11.2009
Hodně dobrý sci-fi film s   naprosto šíleným Bradem   Pittem, který je zde   namaskovaný tak, že ho na   první pohled možná ani   nepoznáte. Jinak málo akce   ale špičková atmosféra! A   Willis skvělý jako vždy.
Austin Powers: Goldmember (Austin Powers in Goldmember)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 4.11.2009
Jediné co stojí za řeč je   hvězdně obsazený úvod, ale   jinak není moc o co stát,   vtipy většinou nejsou   vtipné a příběh je nudný   a zdlouhavý.
Barbar Conan (Conan the Barbarian)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.11.2009
První film ve kterém Arnold   exceluje naplno je velmi   kvalitní s hutnou   dobrodružnou/fantasy   atmosférou a dokonalou   hudbou.
Ben Hur (Ben-Hur)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.11.2009
Vasoké hodnocení dávám   především za atraktivní   téma, skvělé herce,   zajímavý děj, bombastickou   výpravu a především za   legendární scénu se   závodem válečných vozů.   Na druhou stranu mohlo to být   trochu kratší.
Firma (The Firm)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.11.2009
I když v tom hraje Cruise a   Gene Hackman (ten je   mimochodem velmi nafoukaný,   protože se ho strašně   dotklo, že hlavní hvězda   byl Cruise a ne on) nijak mě   film neohromil, je celkem   roztahaný a chvílemi   nezáživný. Ale abych jen   nekritizoval líbili se mi   příběhové zvraty.
Interview s upírem (Interview with the Vampire)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.11.2009
Solidní upírský film, kdo   má rád tuhle tématiku bude   si celkem bahnit. Navíc má   tenhle horůrek opravdu   fantastické herecké   obsazení: Cruise s Pittem +   Kirsten Dust za mlada jsou   doplněni Christianem Slaterem   a Antoniem Banderasem. Akorát   je to chvílemi trošku   utahanější.
Minority Report
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.11.2009
Hodně dobré sci-fi podle   povídky P.K.Dicka (Total   Recall, Blade Runner a   další). Cruise hraje   famózně a zdatně ho   doplňuje dokonalá výprava a   napínavý skvěle gradující   příběh. Jó Spielberg je   zkrátka mistr.
Mission: Impossible
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.11.2009
S tím hodnocením jsem to asi   přehnal, jelikož akční   scény jsou někdy až komicky   nereálné (např. scéna na   střeše vlaku) a celý film   prostě není nijak oslnivý ,   ale přišlo mi hrozně   vtipné sledovat Toma Cruise   jak pobíhá po Praze a   nadchly mě špiónské   vychytávky (třeba   samozatmavovací brýle s   kamerou jsou fakt cool).
Mission: Impossible II
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.11.2009
Pokračování je značně   slabší než původní film.   Díky režii Johna Woo není   nouze o šílené rádoby cool   akční scény, které jsou   dělány hlavně na efekt a s   realitou nemají nic   společného, přesto komu se   líbil první díl a má rád   akční filmi neměl by se   nudit.
Muži při práci (Men at Work)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.11.2009
To hodnocení je hlavně za   nostalgii, je to film mého   dětství. Z dnešního   pohledu je to ale stále   skvělá komedie s   bezstarostnou atmosférou,   Charliem Shinem a   neuvěřitelným   hláškujícím černochem co   nesnáší policajty.
Policejní akademie (Police Academy)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.11.2009
Kdyby tahle šílená komedie   nebyla naprosto geniální,   určitě by jí nedávali rok   co rok v hlavním vysílacím   čase. Není zde sice nijak   extra propracovaný děj, ale   pokud se chcete odreagovat a   skvěle pobavit není lepší   volby, potěší příjemná   délka (tak akorát pro   komedii).
Policejní akademie 2: Jejich první nasazení (Police Academy 2: Their First Assignment)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.11.2009
Originál to sice není, ale   stále jsem se královsky   bavil. Nejdůležitější je   to, že všichni hlavní herci   zůstali a ještě přibyli   noví často neméně vtipní.   Prostě kvalitní   pokračování, kterému   svědčí změna prostředí   (místo naleštěné akademie   drsné velkoměsto 80. let).
Policejní akademie 3: Znovu ve výcviku (Police Academy 3: Back in Training)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.11.2009
Pořád výborná šílená   komedie o vynalézavé cool   partě poldů bojujících se   zločinem. Tenhle díl má   navíc poměrně originální   zápletku o soutěži dvou   akademií a která je horší   ta se zruší a tomu musí   naši hrdinové zabránit.
Policejní akademie 4: Občanská patrola (Police Academy 4: Citizens on Patrol)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.11.2009
V tomhle dílu začíná   kvalita série viditelně   upadat. Navíc měli tvůrci   ještě velké štěstí, že   Mahoney a ostatní herci   zatím zůstali a že se tu   objeví Sharon Stone. Jinak   vtipy už nejsou takové jako   dřív, je jich méně a   některé jsou trapné.   Pořád je to ale solidní   komedie a milovníky   předešlích dílů určitě   nezklame.
Policejní akademie 5: Nasazení v Miami Beach (Police Academy 5: Assignment: Miami Beach)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.11.2009
Tahle epizoda by byla lepší   než čtyřka, ale srazila jí   neúčast Steva Guttenberga   aka Mahoneyho (prý se chtěl   věnovat vážnějším   rolím). Tahle klíčová a   nejlepší postava tu prostě   chybí a Lassardův   nesympatický synovec jí   nesahá ani po kotníky. Jinak   vtipy jsou místy dost dobré   a prostředí Miami je   pěkné.
Policejní akademie 6: Město v ohrožení (Police Academy 6: City Under Slege)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.11.2009
Když jsem byl malý tak mě   to nadchlo (umístit hlavní   gang do kanálu je docela   vtipné), ale s odstupem času   jsem přišel na to, že   tenhle díl už je fakt celkem   slabý. Jako samostatná   komedie by to šlo, ale jako   součást série to kazí   jméno. Docela mi chyběl   nějaký sympatický hlavní   hrdina jako byl dřív   Mahoney.
Policejní akademie 7: Moskevská mise (Police Academy: Mission to Moscow)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 12.11.2009
Suveréně nejslabší díl   série, o kvalitách prvních   tří dílů si může nechat   zdát, chybí zde většina   původních hrdinů a ti co   zůstali už to nedokáží   zachránit. Je to jen   nostalgie a snaha producentů   vytřískat ze slavného   jména ještě pár dolarů   navíc. Překvapil mě   Christopher Lee v roli   ruského policejního šéfa   (Saruman z Pána prstenů nebo   Hrabě Dooku ze star wars).
Poslední samuraj (The Last Samurai)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.11.2009
Tenhle film mě naprosto   nadchnul i když má celkem   dost nedostatků třeba   samuraje co dokáží   pořádně zavařit armádě s   puškami a houfnicemi, ale   jinak super kostýmy,   výprava, hudba a Tom Cruise   který patří k mým   nejoblíbenějším hercům.
Poslední skaut (The Last Boy Scout)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.11.2009
Asi druhý nejlepší film   Bruce Willise (hned po   smrtonosné pasti).   Bombastické hlášky,   skvělí herci a solidní   akční scény, kterých ale   není mnoho.
S tebou mě baví svět
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.11.2009
Dobrá klasická komedie.   Solidní hlášky, výborní   herci a super komické   situace, ale komedie století   to podle mě není ani   náhodou. Máme mnohem   lepší.
Slunce, seno a pár facek
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.11.2009
Trošku slabší, ale stále   velmi dobré pokračování.   Komu se líbil první díl asi   se mu bude líbit i tento,   vtipů je tu stále dost,   staří herci zůstali a   závěrečná bitka je fakt   neskutečná :-)
Slunce, seno, erotika
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.11.2009
Nevím proč je tento díl   mnohými odepisován a je   všeobecně považován za   nejslabší z trilogie.   Přitom docela originálně   využil porevoluční poměry   v Čechách a skvěle je   paroduje (viz. vidláci jedou   do SRN pro nový počítač).   Scénář už je trošku   horší, ale bláznivé   situace a nejrůznější   vtípky zůstaly a vo tom to   je. Pro mě stále klasika.
Slunce, seno, jahody
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.11.2009
Tenhle film je prostě   senzace, dávají ho dvakrát   do roka už víc než 25 let a   pořád je to pecka.   Senzační herci (hlavně   Helena Růžičková) a   jednoduchá, ale vtipná   zápletka ze které se   generuje desítky vtipných i   trapných momentů.
Smrtonosná past (Die Hard)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.11.2009
Geniální první díl série   a asi nejlepší akční film   všech dob. Staví   především na špičkové   atmosféře a hereckém   výkonu Bruce Willise. A   dokazuje, že v pořádném   akčním filmu nemusí být   desítky mrtvých a   neprůstřelný hlavní   hrdina.
Smrtonosná past 2 (Die Hard 2)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.11.2009
Oproti prvnímu dílu je zde   víc akce a míň atmosféry a   cool hlášek. Ale podívaná   je to stále skvělá, navíc   s podstatně větším   rozpočtem než u prvního   dílu.
Smrtonosná past 3 (Die Hard: With a Vengeance)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.11.2009
Na tomhle filmu je vidět, že   peněz bylo dost a nikde se   nešetřilo a není zde nouze   o velkolepé akční scény a   výbuchy přímo v centru New   Yorku. S prvním dílem to má   společný akorát název, ale   jako samostatný akční film   je to skvělá jízda, navíc   Brucovo hlášky jsou pořád   vtipné.
Smrtonosná zbraň (Lethal Weapon)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.11.2009
Dodnes nepřekonaná kombinace   akčního thrilleru a komedie   boduje především diky   spojení Gibson/Glover.
Smrtonosná zbraň 2 (Lethal Weapon 2)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.11.2009
Skvělé pokračování   prvního dílu neztratilo nic   ze své kvality, naopak   těží z toho, že hlavní   hrdinové se už doře znají   a tak se může rovnou skočit   do kolotoče plného akčních   scén a dokonalých/vtipných   dialogů.
Star Wars: Epizoda IV - Nová naděje (Star Wars)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.11.2009
Na svou dobu neskutečná   bomba a i dnes úžasný   sci-fi/fantasy film. Dokonale   vybraní herci, špičkové   vizuální efekty a senzační   Harrison Ford.
Star Wars: Epizoda VI - Návrat Jediů (Star Wars: Episode VI - Return of the Jedi)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.11.2009
Závěrečný díl sice   obsahuje některé méně   záživné pasáže a je ze   staré trilogie asi   nejslabší, ale zase má   nejlepší akční scény a   dokončení příběhu.

TV Program

ČT1 - Léta s Jaromírem Hanzlíkem

10:05 - 11:25

64 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

ČT2 - Rytíři

11:05 - 12:00

4 minut již uběhlo
51 minut zbývá do konce

NOVA - Rizzoli & Isles - Vraždy na pi...

10:55 - 11:45

14 minut již uběhlo
36 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

10:35 - 11:30

34 minut již uběhlo
21 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190273
Osobností: 697372
Fotografií: 762979
Plakátů: 375675
Obsahů a biografií: 177914
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10