Zari
ohodnotit

Iron Man

Rok:
2008
Délka:
126 minut
Premiéra v ČR:
1.5.2008
„Hrdinové se nerodí, hrdinové se vyrábějí.“

Komentáře k filmu Iron Man

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 77
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.4.2020
Je úsměvné se podívat   znovu na prvního Iron mana,   když už člověk viděl   Endgame:) Jak byli všichni   mladí a Coulson ještě   neviděl Lokiho ani z   rychlíku.
V každém   případě to byla první   ochutnávka a zachránila   filmové studio.   Představa,že byl Iron mana   hrál např. Nicolas Cage nebo   Tomík Crujzů je dnes   větší sci-fi než Avengers.
Ostrovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.4.2020
Úvod Avangers ságy a   zrození Iron mana, aneb jak   se z protivního a   narcistického Tonyho stal   superhrdina. Pokud znáte   blockbustery od Marvelu,   nebudete jistě zklamaní. :)
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.1.2020
Iron Man. Další superhrdina   bez bázně a hany, který je   však v lecčems přeci jen   poněkud jiný. Jako jeho   soukmenovci neoplývá   žádnou superschopností.   Iron Man aka Tony Stark je   zkrátka obyčejný člověk,   jak by se jednoduše řeklo,   úspěšný a tím bohatý pan   továrník, který se vlivem   daných okolností rozhodne   sestavit si něco jako   ovladatelné brnění a   bojovat proti zločinu a   lidskému úpadku. Charakterem   je tedy něco jako Bruce Wayne   a jeho Batmana. Po technické   stránce svého převleku   však daleko vyvinutější.   Tvůrci se tuto komiksovou   postavu snažili pojat   velkolepě, což ohledně   ostatních komiksových   snímků ani není divu, a   nedá se říct, že by se   nezdařilo. Na obsazení   hlavní role kývl Robert   Downey Jr., který si tak na   bedra vzal nelehký úkol,   neboť je na něm celý   koncept snímku postaven. A   volba se ukázala jako   přínosná. Námět prvního   příběhu je klasicky daný.   Vznik Iron Mana. Děj tedy   musel být zpracovaný tak,   aby to mělo patřičnou   logiku a nezanechávalo u   komiksových fanoušků   zakyslou pachuť. Popcornový   potenciál je samozřejmě   zohledněn, takže komiksově   akční filmový zážitek u   diváků plně zanechává.   Nejede se v nějaké   složitosti a politické   nerozvážnosti. Asi málo   diváků ví, že Iron Man v   šedesátých letech minulého   století původně vznikl jako   antikomunistický bojovník.   To už však naštěstí   úspěšně zavál čas.   Snímek je dostatečně   akční, efektní, plný   humoru a hlášek. Doporučuje   se také nevynechat   závěrečnou potitulkovou   scénu. Tam Tonyho Starka   navštíví Nick Fury a   naznačí mu existenci   superhrdinského týmu pod   názvem Avengers. A zároveň   tak v době uvedení tohoto   snímku do kin naznačuje   divákům, co dalšího se pro   ně chystá. Avengers vstoupil   do kin až čtyři roky poté.   A tím také byla komiksovým   fanouškům odhalena nová   podoba Nicka Furyho. Při   dnešním pohledu se dá   říct, že se jednalo o   povedený komerční tah v   rámci marvelovského   superhrdinského vesmíru.
sokeres777
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.3.2019
První díl ságy MCU
Fenomenální započatí   filmové ságy Marvel Comics   Universe. Iron Man jednička   na nás před těmi 11ti lety   vytáhla někoho nového,   někoho kdo nám byl takřka   neznámý, ale dokázala nám   ho podat tak, že jsme ho   všichni sežrali i s   navijákem. Lépe tato   hvězdná sága začít   nemohla.
POMOthy
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.9.2018
Sympatická blbůstka, ktorá   síce nevystrelí zo sedačky   x-menovskou či   spider-manovskou dynamikou a   veľkoleposťou, ale príjemne   pobaví Downeyho exhibíciou   (celý film stojí na ňom) a   vôbec prekvapí zaujímavým   hereckým obsadením. Jeff   Bridges ako holohlavý zloduch   a Gwen Paltrow ako asistentka   superhrdinu, to sa len tak   nevidí. Ináč je ale IRON   MAN nechutne nezávadný,   rodinný, až detský. Chcelo   by to viacej cynizmu a   „dospeláckeho nadhľadu“.
T2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.7.2018
║Rozpočet   $140miliónov║Tržby USA   $318,412,101║Tržby   Celosvetovo $585,133,287║   tak Marvel sa osamostatnil od   produkovania svojích comicsov   a vsadil slušnú sumu do   svojho prvého projektu, a na   prekvapenie sa čudujme vyšlo   im to a ešte ako bohato, a to   už svojim premiérovým   štartom zarobil za prvý   premietací víkend v USA   pekných $98,618,668 ▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   $14,135,832 //počet   predaných kusov ║ Tržby za   predaj DVD v USA $175,633,294   //počet predaných kusov   10,110,809║ __Režisér Jon   Favreau ma prekvapil na plnej   čiare, tak ako zostavil tento   film môže závidieť   množstvo comicsových   rutinérov od Bretta Ratnera   po Tima Story. Na celej ploche   filmu nie je nudnejšie   miesto, tobôž čo by nejak   okato kopíroval už videné   či zaužívané trendy, aj   keď sa dá film označiť ako   mix Supermana s Robocopom,   vydal sa svojou cestou a   tvorí svoj charakter. Aj   vďaka obsadeniu postáv v   podobe hercov ako Robert   Downey Jr., Gwyneth Paltrow a   nehovoriac o démonickom   Jeffovi Bridgesovi, ktorého   som s jeho novou plešatou   frizúrou ani nespoznal.   "Trikovo zvládnuté   špičkovo, hudba ladí z   dejom a suma sumárum sme   svedkami stvorenia jedného z   navydarenejších comicsov   vôbec!" /videl v kine:   90%/ ...v kine to bola   poriadna jazda
Izzy8635
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.4.2018
Další skvělý marvel film.   Miluju jak postavu Starka a   hlavně jeho narážky. K tomu   hrála skvělá hudba a   narozdíl od Captaina America   tam došlo k vývoji postav a   děj nebyl tolik   předvídatelný. Dost dobrý   byly ty scény jak testoval   svůj oblek a obecně to bylo   dost dobře zpracovaný a   efekty, na těch se hodně   pracovalo.
lucymat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.2.2016
Kdo by se nechtěl jednou   proletět... A Tony si jednu   takovou hračku vytvoří.   Postupně si uvědomí i její   sílu. A možnost jejího   zneužití. Sympatická   oddechovka. Jsou tu zlí   hoši, krásné ženy,   pohodový hrdina, drahé   elektronické hračky a humor.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.2.2015
Ten film není vysloveně   špatný, ale celkově tak   nějak vyznívá až příliš   samoúčelně a do prázdna.   Zkrátka mě tyhle filmy podle   komiksů moc k srdci   nepřirostly, ale tím nechci   odradit příznivce tohoto   žánru.
Pecik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.9.2014
Až na základě tohoto   snímku vzrost mů zájem o   Marvelovskou tvorbů a   komixové hrdiny vůbec.   Stejně tak Robert si získal   moje sympatie. Naprosto   perfektní děj, skvělé   efekty, výborné herecké   obsazení, parádní hudba a   celkově film který se nikdy   neokouká
milujufilmy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.6.2014
IRON MAN
Robert Downey Jr je prostě   pán herec a tato role mu   sedla...film vůbec neurazí.   Další marvel tuctovka
volam.sa.pistik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.4.2014
Železný muž vlastne nie je zo železa
Začína to v Afganistane,   Tony Stark je zajatý a   keďže je eso vo výrobe   elitných zbraní, domáci   ozbrojenci mu prikážu   spraviť superzbraň. On sa   potom dostane šialeným   nápadom preč a tak to   všetko začína. Dá sa tomu   vytknúť dosť toho, ale ok,   sci-fi, ale v konečnom   dôsledku v pohode film.   Hlavná úloha poriadne   Downeymu sadla a jeho devízou   sú hlavne tie cynické a   sarkastické hlášky a taký   troška nezdravý životný   štýl. Avšak v Afganistane   pochopí, že zbrane v   nesprávnych rukách mier   neprinesú a tak sa   preorientuje a zbrojársku   divíziu zatvára. Nastáva   zrada a on musí uchrániť   svet a hlavne niekoho, na kom   mu záleží. Ja som bol   spokojný. Inak ale naj   postava bol však aj tak ten   hasiaci robot, ten nemal chybu
thejduk
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.2.2014
Docela povedené zpracování   klasického komiksu, sice po   americku, ale opět trpí   nemocí pokračování s   jedním dílem se nespokojí.   Není to pecka ani propadák,   dívat se na to dá, ale   víckrát než jednou to   vidět nemusím.
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 29.8.2013
Další z amerických super   manů a super blbin. Už to   jak si Tony v jeskyni za   dozoru 4 (slovy čtyř) kamer   v klidu staví obludu, mně   uvádělo do hysterického   smíchu. Děj je patologicky   nudný a nemohl jsem se   dočkat konce. Jistě že do   toho všeho se musí zamíchat   dívka, aby to bylo ještě   více protivné. No, ale abych   je nehaněl, triky jsou   dobré, ale z potenciálu   „obleku“ se dalo   vytřískat mnohem více.   Takže za efekty plus, ale to   je vše. Jiné pozitivum jsem   v tomto „velkofilmu“   nepostřehl. 2013082811225bt
Máša13
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.8.2013
Iron Man
je klasická komiksovka,která   patří mezi ty   povedené.Plusem jsou dobré   hlášky,mínusem některé   nelogické věci.Celkově   velmi koukatelné:-)
Karius
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.8.2013
Tady ani nevim, moc co psát.   Začátek toho všeho,   prototyp vyrobenej v jeskyni.   Všechno v pořádku, ale   konec filmu nestál za nic a   záporák v podobě Jeffa   Bridgese taky bída :( 80%
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.6.2013
Ani pres dlouhou stopaz film   nenudi, po celou dobu filmu je   vam servirovano obrovske   mnozstvi efektu. Je tu povinne   predstaveni hlavni postavy a   vysvetleni jak se stal Iron   manem. Robert Downey JR se do   role hodi, hraje dobre,   presvedcive. Na druhou stranu   je neskutecne prkenna   Gwyneth, a scena kdyz utika   pred Iron zlobrem to me fakt   pobavilo ani Peggy Bundova   nedela takove kratke kroky. za   me 80%.
hlavsa5
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.4.2013
Dobře udělaný komiks. A   R.D.junior hraje perfektně.   Ani hudbě se nedá nic   vytknout. Je to příjemné   pokoukání.
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.2.2013
Další comiksový hrdina v   podání R.Downeyho který   díky nejdokonalejší   technologii si sestrojí oblek   ve kterém je   nesmrtelný.Zajímavé   efekty,docela dobré herecké   obsazení.
bobo336
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.9.2012
Iron man I
Fakt super akcia vtip scifi   vojnove a komiks   dohromady.robert downey je   uzasny.iroman je fakt   super.jeho hlavny nepriatel je   blizsie nez sy vlaste tony   stark mysli proste cool movie
Nikotyna
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.8.2012
Nevim proc jsem si tak dlouho   tenhle film upirala, az jsem   se k nemu dokopala v roce 2o12   a to popravde hlavne kvuli   tomu ze vznikl film avangers,   jelikoz se mi trailer na   avangers hrozne moc libil   rozhodla jsem se, ze si pustim   vsechny filmy, ktere k nemu   souvisi, abych vedela o co tam   jde. Thor byl prvni, kterej   bude pro me proste ten   nejlepsi, ten me dostal ze   vsech nejvic, ale ze i Iron   man me takhle dostane jsem   necekala, je to doopravdu   hodne luxusni film, u ktereho   se nejde nudit, a furt cekate   na lepsi vyvoj. Ted dekuju ze   vznikl avangers a ja jsem se   dokopala k tomu si tohle   pustit, protoze to doopravdy   stoji za to :)
superfilmar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.3.2012
Prostě luxus film
Musím říct, že lepší   komiksovku jsem už dlouho   neviděl. Nejen, že splnila   má očekávání, lale   ještě přinesla něco   navíc. Robert Downey Jr. v   hlavní roli byl opět   skvělý, tenhle film mu   vážně patří. Naprosto   báječná byla akce -   velkolepá a výborně   natočená a hlavní záporák   stál taky za to. A i když   bylo akce málo, i bez ní   film ani jedinou chvíli   nenudil, jen rozjezd byl podle   mě trochu slabší. I herci v   dalších rolích jsou   obsazeni výborně. Kostým je   mimochodem výborný... Po   Thorovi je tohle asi úplně   nejlepší komiksovka, kterou   jsem kdy viděl. Mě prostě   bavilo koukat se na ten film,   protože to prostě nemá   skoro žádnou chybku. Já   bych tomu film dal 85% a jsem   zvědaý na dvojku.
papamidnight
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.12.2011
film funguje diky tomu ze   kazda z hlavnich postav ma   minimalne oscarovou nominaci a   robert downey tu hazi jednu   hlasku zadruhou gwyneth   paltrow jako pepr potts taky   nebyla spatna volba na akcni   film je tu malo akce ale   skvele to vynahrazuji chytre   dialogy padouch v podani jeffa   bridgese mi prijde nudny   terrence howard jako jim   rhodney se z robertem skvele   doplnuje nejsem fanousek AC\DC   ale k tomuto filmu se to hodi   8z10 a to diky downeymu.
Yontalcar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.11.2011
Tak tohle je docela jiné   kafe! Nečekal bych to, ale   Iron Man je rozhodně lepší   než První Avenger. Film se   odehrává v zajímavém   prostředí, vede si svou   přímou dějovou linii,   čímž nepřekvapí, ale   dokáže zato pobavit. Hlavní   hrdina není typický klaďas   alá princ na bílém koni.   Prochází jistou změnou,   začíná od samé píky, jak   se říká. S hudbou od AC/DC   a řádnou dávkou humoru   (leckdy si Tony Stark dělá   trochu srandu sám ze sebe)   není co řešit. Zapomeňte   na Spider-mana nebo Supermana.   Iron Man je s klidem všechny   strčí do kapsy.
Nymeria
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.11.2011
na filme ma bavil najmä   Robert Downey Jr. a humor jeho   postavy :D inak taká   klasická americká komiksovka   :)
prvosenka
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.8.2011
IRON MAN

Sama   nevím, proč jsem na tento   film dívala. Myslím si, že   komis je prostě komiks a   když se snaží tvářit jako   hraný film tak to smrdí   průšvihem. Nakonec jsem se   teda dívala, a jen jsem se   utvrdila ve svém   přesvědčení. Iron man je   typický komiksový hrdina,   který má jistě své   příznivce. Ale téma k   hranému filmu to prostě   není. Máme Supermana, máme   Spidermana, máme Ironamna.   Doufám, že už nám to   stačí. Dalšího   mimořádného hrdinu už fakt   nechci. Komksy jsu jedinečný   žánr a tak by to mělo   zůstat jinak to ztratí na   působivosti a ani reálné   motivy současných teroristů   mu v tom nemohou zabránit.   Určitě nemám potřebu   vidět tento film znovu.
Honey0105
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.6.2011
Měla jsem opravdu ošklivé   mínění o filmu, který jsem   ani neviděla. Ukázky, ale   pro mě mluvily za vše a mě   přišlo, že jde o naprosto   stupidní snímek! Konečně   jsem to ale viděla a svojí   vyřčenou teorii musím   poopravit: Jde o naprosto   geniální snímek!
Z   herců jsem tedy poznala jen   Gwyneth Paltrow, ale i tak   jsem byla s obsazením velice   spokojena.
Moc se mi   líbilo, jak byl film plný   vtipu a zároveň napětí. Je   pravda, že některé scény   mě přišly trochu přehnané   nebo zdlouhavé, ale to k   takovýmhle filmům   patří.
Navíc se   musím pochlubit, že jsem   koukala s velice příjemným   človíčkem a proto mě film   nadchl asi v takovém   měřítku v jakém ho tu   chválím. Nejde sice o můj   nový oblíbený film, ale   přeci jen si jsem jistá, že   si ho ještě někdy   pustím.
Děj byl   velice zajímavý a vlastně   jsem si to představovala   všechno zase trochu jinak.   Říkala jsem si, že půjde o   dalšího zmutovanýho   člověka, který bude   chránit svět, ale.. Tohle je   trochu jiné a.. Vlastně i   zajímavější. Neviděla   jsem komiksovou verzi, ale   myslím si, že tahle hraná   verze bude lepší.
Ještě musím vyzdvihnout   hudbu, která se ve snímku   objevila! Ještě dlouhou dobu   po zkouknutí jsem si musela   některé melodie broukat!
Když to shrnu a nebudu to   tu zbytečně okecávat, tak   bych řekla, že jde o   podařený film, kterému k   dokonalosti chybí jen málo   (ale něco přeci jen ano, jen   stále nevím co).
wena
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.1.2011
Jak už to u takových to   filmů bývá je tam jeden   klaďas a zaporňák.Začátek   proběhne celkem akčně.V   zajetí Tony sestrojí robota   co se pohybuje pomocí   obloukového reaktoru a   zachrání se.Posléze si   uvědomí že zbraně nejsou   to pravé co by chtěl dělat   a dá se do sestrojení Iron   Mana.Zrada jeho společníka   jenž neváhá a také   sestrojuje kovové monstrum   spěje k boji o přežití.Za   pomoci krásné Pepper se Tony   zachraňuje.Líbylo se mi na   tom spousta hejblátek a   chytrých   robotů,nadčasových   počítačů co si se vším   poradí.Myslím že tento film   nezklame nikoho kdo mají   rádi komiksové hrdiny.
Lionhearth
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.1.2011
tendle comicsovej film je od   většiny těch ostatních   typu, spider-man, superman   atp. rozdílnej tim že tam   neni ten nádech romantiky a   zamliovanýho páru, je tam   vždy jen náznak, kterej hned   ustane(příde mi to vcelku   originální) potom také   stojí zato humorné hlášky   kterých ve filmu pár je, ale   hlavní tahoun celého filmu   je představitel hl. role   Robert Downey Jr. naprosto   perfektně zahrál roly   Tonyho, můžu říct že si   nedokážu představit že by   to hrál nikdo jinej
M.A.G.
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.12.2010
Nemůžu si pomoct,ale čekal   jsem to o něco lepší.Jako   samozřejmě efekty a triky   byly vynikající,to je   fakt,ale přece jen....nevím   no.Ale tak je to jenom můj   názor.
Rollage
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.9.2010
Překvapivě hodně dobré
Iron Man staví na výborném   obsazení, dále na zhruba   desítce opravdu kvalitních   hlášek a nakonec   především na tom, že   sledování tohoto 2   hodinového filmu Vás   skutečně baví. Iron Man má   opravdu výborný začátek,   takže Vás chytí za srdce od   první minuty. Po pohodovém   prostředku se dostáváme do   gradujícího... ehm...   Dostáváme se k první a   zároveň poslední výtce   (bohužel celkem podstatné) -   poslední čtvrtina je trochu   (více) bez drivu (resp. bez   šťávy, co by ten motor   uvedla do provozu). Těšil   jsem se na výše zmíněné   vygradované finále,   bohužel, to se nedostavilo.   Avšak krátká pasáž   "I´m Iron Man" po   závěrečném souboji +   stejnojmenná píseň Black   Sabbath (letos slavící 40   let) dojem z filmu zvedávají   ze solidního nadprůměru na   úroveň výborných akčních   filmů.
dobes.pavel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.9.2010
Iron Man
Povedený akčně sci-fi film   o superhrdinovi, který není   narozdíl od Spidermana, či   Batmana tak známý. Řeč je   o červenozlatém pokovovaném   muži zvaném Iron Man.   Některé akční scény a to   hlavně díky světelným a   zvukovým efektům mi   připadly opravdu   monumentální a hodně mě   zaujaly. Abych pravdu řekl,   tak nejvíc se mi líbila   první polovina filmu, která   začíná pěkně zostra a   film se nám pěkně zauzluje.   Pak dochází trochu k   uklidnění a spíše se   kecá, někdy teda až moc.   Buďte ale bez obav, protože   závěr přinese ještě   nějaké to vzrušení v   podobě gigantického souboje   dvou obrněnců.
Naomi21
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.9.2010
Akční film bez pořádné   akce. Máme tady ale velmi   podařený začátek -   Afghánistán, večírek,   vězení v afghánských   horách. Bohužel po návratu   do Ameriky se děj jaksi   zadrhne a začnou spíš než   bojové scény, na které je   divák namlsaný, scény   řečnické a příprava na   zrod superhrdiny. Podobně   jako Batman, ani Iron Man   nemá nějaké zvláštní   schopnosti. Co ale má jsou   peníze a mozek a to mozek   téměř geniální co se   týká konstruování.   Sledujeme tak zrod hrdiny,   jeho prvotní přešlápnutí   vedle a posléze i první akci   - jak jinak než v   Afghánistánu, kam se   přilétá pomstít pár   známým. Přitom je stále   podporován věrnou   sekretářkou a kámošem -   generálem. Další děj vám   nebudu prozrazovat.
Co   tedy tenhle akční film   drží pohromadě, když ne   akce? Odpověď je jednoduchá   - představitel hlavního   hrdiny. Robert Downey jr. je v   roli Tonyho Starka naprosto   přesný - vystihuje bohatého   floutka, geniálního technika   i člověka, který právě   přišel na to, že jeho   zbraně nepoužívají jen ti   "hodní". Právě on   na sebe plným právem   strhává veškerou pozornost.   Doplňuje ho Gwyneth Paltrow   jako zamilovaná, ale   zároveň i realistická   Pepper. Jeff Bridges je pak se   svým (ne)přítelem hlavního   hrdiny nepřehlédnutelný -   zdatně balancující na   hraně dobře zahrané postavy   a karikatury.
curil
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.9.2010
Dobrý začátek filmu   situavaný do Afganistánu,   potom následuje poměrně   nudné a zdlouhavé   pokračování, které   vrcholí podivným   střetnutím dvou super   robotů, a spěje to všechno   k předpokládanému konci.   Źádné překvapení nebo   originalita.
Blizard
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.6.2010
Blizard
Dobrý film potěšil mě   dobrý ten oblek se mi líbil   děj dobrý
lepší   než spider - man dobrý sem   spokojen.
wlki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.5.2010
...
abych pravdu rekl tak jsem   cekal o trosku vic, film to   neni spatny, ale vadili mi   obcasna hlucha mista..
Olafa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.5.2010
Stylový kousek. Největším   tahounem nejsou ani tak   příjemný humor, příběh   nebo výborné počitačové   efekty, jako spíš samotný   představitel Iron Mana,   Robert Downey, jr. - i   tentokrát si svým šarmem   omotá publikum okolo prstu a   nepustí.
Steve997
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.5.2010
Tenhle film mě mile   překvapil, nečekal jsem že   bude lepší než většina   novodobých komixů, i když   na X-Mena mu pořád ještě   něco málo chybělo. Film je   hlavně velmi dobře obsazený   a i když celý stojí   prakticky na zábavném a   svižném výstupu Roberta   Downeyho alias Tonyho Starka,   nejvíce se mi líbil   holohlavý a vousatý Jeff   Bridges, který byl opravdu   dokonalý. Ani Starkova   asistentka Gwyneth Paltrow   nebyla vůbec k zahození.
kockak1
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.4.2010
Tak tedy nevím. Film ničím   nepřekvapí - začátek mě   bavil, ale pak přišly   střílečky, honičky a   závěrečný boj dvou   robotů, co to dokoná. Komiks   pro děti, byť s hvězdným   hereckým obsazením a   pěknými efekty. A postava   Iron mana - kombinace   Supermana a Golema.
Warrior7
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.2.2010
Vskutku zajímavý počin.   Tento film ve mě zanechal   takové smíšené pocity. Ne,   že bych byl nějak extra   nadšený ale nejsem rozhodně   ani zklamaný. I když v tom   roce vzniklo mnohem víc   komiksových adaptací, které   byli na vyšší úrovni   (Temný rytíř, Wanted atp.).   Nicméně se tento film docela   povedl a s chutí bych se na   něj podíval klidně ještě   jednou ;)
Akana
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.12.2009
Komiksových adaptací jsou   už desítky, ale tahle   patří určitě k   nadprůměru. Velmi dobře   obsazené, vtipné, akce a   efekty nepřebíjejí   příběh. Scény výroby a   zkoušení obleku mě kupodivu   bavily víc, než jeho   nasazení v praxi. Film,   který mi dech nevyrazil, ale   dovedu si představit, že až   se mi to rozleží, mohl bych   jít s hodnocením i kousek   výš.
luca-luciano
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.12.2009
Provedení je přijatelní.   Ale jako scénárista bych   chtěl zase narazit na   příběh a to hlavně na   vykreslení hlavní postavy.   Moc se mi nezamlouvalo to   rychlé přeměnění do   "obrovsky" kladného   hrdiny, který se rozhodl   zachránit svět před   vlastními zbraněmi. Kvůli   obsahu to u mě ztrácí 3   body.
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.9.2009
Film je vcelku dobře   propracován obsazení a   zpracování
komiksu na filmovou podobu   se povedlo.Film je dobrý   akorát některé scény jsou   přehnané
bombyste
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.9.2009
Z filmu jsem byl nadsenej az   do ty doby co bojovali dva   roboti proti sobe, to mi   prislo jako nesmylsny scifi,   obcas sem se behem filmu i   pekne pobavil :)
Jersey
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.7.2009
Po TDK-áčku určitě   nejlepší komiksová adaptace   všech dob. Pro mě teda   rozhodně. Zvukově i   vizuálně nadupaná   nablýskaná jízda. Starkovy   mašinky vypadají na denním   světle stejně pěkně jako   ty železné...ehm...pardon,   zlaté a titanové superobleky   Stana Winstona. První   válečná scéna si   zaslouží pochvalu za   nápaditost a scéna Downeyho   útěku(s těmi plamenomety)   za efektní zpracování.   Naprosto vynikající film!!!   Jsem moc zvědavý na dvojku.
MARi0
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.5.2009
Iron Man
Patří mezi 501 filmů,   které musíte vidět.
Tony Stark je super   hrdina, který tu ještě   nebyl. Superman se musí   skrývat za chudáka Clarka   Centa, Batman je temný   rytíř, jehož jedinou lásku   už zabili, Spiderman je zase   zoufalý Peter věčně   zamilovaný do MJ. Ale právě   to co chybí u ostatních, to   Iron man vlastní. Chvilkama   film vypadal jako starý   akční béčka, ale to je   prostě svět komixu. A ten   já mám rád:-)
LenC2
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.5.2009
V poslední době se s   postavami z komiksu roztrh   pytel a naco jsem se nejvíce   těšil po Spiderman ,   Superman a Batman? Na IRONMANa   a dočkal jsem se skvělého   provedení a díky skvělému   Robertu Downey Jr. nemohu dát   jinak než deset.
netopir55
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.5.2009
V roce 2008 vzniklo dost filmu   podle komikse.Nejvěčším   trhákem byl asi Batman/Temný   rytíř.Pak tu je druhý   Hellboy,nebo remake   Hulka.Jenomže tu je i úplné   nový film,který ješte nebyl   nikdy sfilmován.Ano,je to   Iron Man.Skvělý film o   multimiliardáři Tonymu   Starkovi,který se dostane ze   zajetí netradične dobrým   spúsobem.Pak se z neho stáva   železný muž,protože chce   pomáhat ostatním.On se   nenarodil,on se vyrobil.Vřele   doporučuji tenhle komiksovej   hranej film s drsnými   hláškami.
hledaseniki
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.2.2009
Iron Man
Příběh o zrodu železného   hrdiny, který vlastně není   ze železa. K Iron manovi toho   není moc, co povídat,   protože to je vynikající   komiksový film, který   udělá radost nejednomu   fanouškovi komiksů ale nejen   jim.
Iron man alis   Tony Stark je nafoukaný,   arogantní, geniální   boháč, který se stal   oblíbenou postavou snad   každého. Robert Downey Jr.   byl skvělou volbou. Příběh   zbohatlíka, který si v   zajetí vytvoří vlastního   zbraň, která ho dostane z   jeskyně a zachrání život   nejen sobě, ale dalším.   Vynikající hudba a skvělá   režie Jona Favreaua, který   se tam sám objevuje. Malinko   mě zklamal záporák, ale   jinak jsem byla víc jak   spokojená.
První   výskyt Coulsona, mé   oblíbené postavy.
wakalabunga
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.1.2009
Možná jsem moc náročný.   Ale kurna když je to už   komiks tak to má být   našláplý od začátku do   konce. Pár scén by se k   vystřihnutí našlo. Krátké   souboje. Efekty perfektní.   Proměna člověka, který   sám prožil peklo a snaží   se od něj ochránit   ostatní.Výkony hlavního   herce perfekt.Gwyneth Paltrow   mě vždycky dokázala   oslovit. Ale čekal jsem plno   efektu a ono jich bylo   poloplno.
JVSoolen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.1.2009
Komiksovy film, ktery se misto   akcnich scen soustredi na   vystreniho milionare Tonyho   straka v zabavnem podani   charismatickeho Roberta   Dawneyho Jr.
J3ared
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.1.2009
Dalsi film dle komiksove   predlohy, opet na jednicku.   Ted uz to jen dat v budoucnu   dokupy s Hulkem, pridat dalsi   a to bude teprve neco :)   vim,chtel bych toho moc. Jinak   zeleznak je dobrej, ale spis   pro chlapy a uznavace komiksu.
Jamal
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.1.2009
Výborné, výborné, ale ten   konec !!! Při akčních i   neakčních scénách jsem se   skvěle bavil, Robert je   skvěle vybrán do role Iron   Mana. Jeho technické   hračičky, velká vila,   bohatství, velká firma,   nasazení života, akce a   přitom špetka toho   správného humoru nám může   trošku připomínat jiný   hodnocením snad nedostižný   komiksový příběh - Temný   rytíř, kde je Bale naprosto   skvělý. S tím rozdílem,   že Tony Stark měl mnohem   přitažlivější a   fantastickou domácí ( nic   proti skvělému Freemanovi)   Pepper Potts, kterou by nikdo   jiný neuměl tak skvěle   zahrát jak Gwyneth Paltrow.   Třetí do silné herecké   trojky Terrence Howard jako   velitel Rhodey je klasický   sympaťák, který se postará   o ostatní problémy. Jediné   co bych chtěl filmu trošku   vytknout je ne příliš   velký záporák z kterého by   šel větší strach či   respekt. Jeff Bridges možná   za to ani nemohl, ale vůbec   se sem nehodil. Finále ala   dětští Transformers nebylo   zdaleka tak akční jako   například létání s F-22   nebo útěk z jeskyně. Tím   pádem spadla výše   položená laťka a trošku mi   to připomělo sklouznutí o   úrověň níže na výborné   dětské finále, které jsme   mohli vidět v jiných   Favreaunových filmech. Film   ale splnil mé větší   požadavky a už se těším   na pokračování, které   naznačil i úplný konec za   titulkama (2010), kde se mohl   na pár vteřin blýsknout   Samuel Jackson, který si s   ním šel promluvit o   iniciativě Avanger. Hudba   Ramin Djawadi.
Renie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.11.2008
Paráda, fantazie, další   hrdina z dílny Marvela   převeden na filmové plátno.   Ze začátku mě to trochu   nudilo, ale pak se to rozjelo.   Jen mě mrzí, že tam podle   mě bylo málo scén z   Iron-manem. Robert Downey jr.   nevypadá na typického   hrdinu, ale ve filmu na mě   kladně zapůsobil a je to   sympaťák.
georginaa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.11.2008
Jak už bylo popsáno dost-x ,   skvělé obsazení, efekty,   děj. Pro pobavení   výtečné, berte to jako film   a né přirovnávat k jiným   scénářům. Nebudete tak   zklamaní.
efCZa
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 4.11.2008
tak toto je klasicky pripad   toho, jak zahodit skvely   material. nerikam, e film neni   do urcite miry ohromujici -   ale na skvele efekty jsme v   posledni dobe jiz zvykli...a   co je tam dal? nic! pristihla   jsem se, asi v pulce filmu,   jak si rikam : kdy uz to   konecne zacne? a pak jsem si   uvedomila, ze TO uz je ono.   proste me to nechytlo, ikdyz   by to mela byt oje krevni   skupina. Mam pocit, ze by toto   mohl byt jakysi prquel k   nasledujicimu serialu - to   bych brala. Ale takhle, na   supermovie je to malo.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.11.2008
Jedna z nejpovedenějších   komiksových adaptací. Na   Iron Mana jsem se opravdu   hodně těšil a dá se   říci, že splnil všechna   má očekávání. Rozhodně   se nejedná o akční jízdu a   určitě se nejedná o   nejakčnější komiksový   film jaký jsem kdy viděl ale   když už nějaká akce je   opravdu povedená a chvílemi   vypadá docela reálně. Co se   týká triků tak ty vypadají   opravdu výborně a nebál   bych se přirovnat je k   takové špičce jakou jsou   Transformers. Největší plus   filmu je však v hlavním   hrdinovy s tváří Roberta   Downey jr.. Ten zachraňuje   všechna hluchá místa a jeho   hlášky jsou perfektní.   Ostatní herci jako Jeff   Bridges, Gwyneth Paltrow a   Terrence Howard sice hrají   jen druhé housle ale   rozhodně nejsou zbyteční.   Docela překvapil i Jon   Favreau, který je znám   spíše z vedlejších   komediálních rolí. Úlohu   režiséra zvládl velice   dobře a i když převážně   v akčních scénách mírně   pokulhává nedá se říct,   že by režii nezvládal.   Pokud nebudete čekat akční   jízdu tak vás Iron Man   určitě nadchne.
rankinfitch
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.10.2008
Marně si lámu hlavu, co bych   tomuhle filmu vytknul...nic   mě opravdu nenapadá, musim   dát 10. :-) Svižný tempo,   výborný efekty, žádnej   blbej děj, exkluzivní výkon   Jeffa Bridgese a skvěle   přirozenej Robert Downey.   Prostě skutečně jeden z   nejlepších filmů   posledních let.
Zlomyslena
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.10.2008
Nemůžu posoudit, jak moc se   Iron Man drží předlohy, ale   je to opravdu výborný film,   zlvášť, když se vezme v   úvahu jeho komiksový původ.   A skutečně nádherný je   kostým a scény, ve kterých   je Iron Man do kostýmu   oblékán.
Celkový   dojem z filmu je velmi   příjemný a nemohu nic   jiného, než ho doporučit   každému, kdo se chce dobře   pobavit.
neila
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.10.2008
Opravdu skvěle zpracováno :)   Je tam pár dost vtipných   scének, neškodilo by o něco   více akce. Snad se dočkáme   druhého dílu :)
TILL.87
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.10.2008
další dobré komiksové   spracování na filmové   plátno od firmy marvel.   chybělo mi hodně víc akce a   to přece v komiksu nesmí   chybět. třeba si to   nechávají na další   pokračování, nevim.
pigal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.9.2008
Komiksova pecka
Je to jeden z najlepsich   komiksovych filmov ake som   kedy videl.Dej ma spad,dobre   namiesany mix akcie a   dialogov,perfektne herecke   vykony/Downey Jr. +excelentny   Bridges/,aktualna   tematika,vtipne   sceny…Jednoznacne   doporucujem.
terka69
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.9.2008
10/10
Je to asi nejlepší film,   který jsem za poslední dobu   viděla! Z dílny tvůrců   toho za poslední dobu moc   nevyšlo, ale tohle se jim   opravdu povedlo.   DOPORUČUJU!!!
Cash89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.9.2008
Komiksové filmy nějak   zvlášť nevyhledávám ale   když přijdou tak je musím   vidět…U Iron mana to je   jiné, toho jsem hltal jako   malý pískle, takže jsem si   ho prostě nemohl nechat   ujít…Troufám si říct že   tohle byl jen začátek   protože to co přijde bude   daleko větší nářez, proč   si tohle myslím, producenti   podle mého netlačili   pořádně na pilu, chtěli   diváka navnadit a to se   povedlo…Film se spíše   zaměřuje na netradiční   vznik hlavní postavy,   samozřejmě že ne vždy se   to ve filmu povede na   jedničku, vždyť vlastně   první půlka filmu se mluví   a jede se podle   šablony…Vizuální efekty   působí hodně dobře, ale z   hlediska akčních scén je to   krapánek zdrženlivé, jsem   ale přesvědčen že tohle   vše se nám vynahradí v   druhém díle…Hned od   prvního okamžiku v poušti,   kdy jsem uviděl v autě   Roberta Downeyho Jr.   pronášejícího jednu   hlášku za druhou, jsem   věděl, že tvůrci pro tu   roli nemohli najít nikoho   lepšího, protože R.D.J. je   opravdu Tony Stark…A   pochybuji o tom, že by se pro   tuto roli našel lepší   herec, který by dokázal   zahrát přerod z cynicka v   hrdinu uvědomujícího, že   jeho zbraně se mohou dostat   do špatných rukou a zabít   ty, kdož je měli původně   používat na ochranu   země…A v neposlední řadě   se skvěle povedla hudba,   protože tenhle rockový   nářez se snad do jiného   filmu nehodí, jako do Iron   mana!!!
kali.4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.9.2008
Na Iron Mana jsem se díval z   jediného důvodu, a tím byl   Robert Downey Jr. Na něm film   stojí a s ním také padá.   Robert Downey Jr., kterak si   užívá života plnými   doušky, kterak lehce koketuje   se sympatickou asistentkou s   tváří Gwyneth Paltrow,   kterak si vyrábí brnění,   kterak „vidí skutečnou   podstatu věcí“, kterak se   z něho stává   opancéřovaný válečník. V   každé z vyjmenovaných   „činností“ je   vynikající, sympatický,   jedinečný. Proč s ním tedy   film i padá? No, to záleží   na tom, jestli Vám k plnému   uspokojení stačí pouze   švihák Robert. Mně ano,   původní komiks totiž v   lásce nemám (na rozdíl od   Spider-Mana či Batmana), od   tohoto filmového zpracování   se komiks také v mnoha   ohledech liší. To, co nám   režisér předkládá, není   plnohodnotná epická adaptace   ala X-Men a Batman, ale   takový jednoduchý stylový   technokratický úlet, který   je podobně jedinečný, jako   ve své době Hulk Anga Leeho.   Akčních scén je vlastně   docela málo (ale opravdu mě   potěšily a myslím, že se v   pokračování máme na co   těšit), hrdina je neustále   zalezlý v interiérech s   maximálně jedním   společníkem/společnicí   (což mu ale nebrání v tom,   aby trousil vtipné hlášky)   a závěr je trochu   přiblblý. Film je navíc   místy až dětsky naivní,   což trochu kontrastuje s   faktem, že ačkoli se Robert   snaží změnit a najít tzv.   smysl života, na konci se   opět projeví jeho sobeckost   a snaha o zviditelnění. A   pak, po závěrečných   titulcích, přijde Samuel L.   Jackson, aby přednesl tak   naivní monolog, že mu není   v celém filmu rovno.   Některé momenty prostě   působí jako pěst na oko.   Jinak co se týče padoucha,   tak Jeff Bridges některými   svými kreacemi připomíná   spíše legendárního Big   Lebowskiho. On prostě   démonický není, ale mne   osobně nezklamal, neboť to,   co zahrát měl, zahrál   dobře – trochu zpustlý,   trochu zahořklý, nemálo   slizký a sem tam ironicky   vtipný.
Zvláštní   adaptace, která podle mne   není úplně vhodná pro   masové publikum. Dvojka bude   každopádně akčnější,   výpravnější a (snad) po   stránce děje   propracovanější. Já jsem   ale spokojený, neboť jsem   dostal, co jsem chtěl.
johnny-rk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.8.2008
Kam se hrabou jine komiksove   adaptace... Do Iron mana maji   daleko. Iron man ma vse...   Dej, akcnost, skvele efekty a   herce. Dalsim plusem je   hudba... Kdo jeste nevidel,   mel by urychlene napravit.
ICEMAN1979
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.8.2008
Myslím si že jeden z   Horkých adeptu na film   roku.Zde se opravdu povedlo   vše.Děj akce herecké   výkony a asi ve srovnání s   temným rytířem tenhle film   je o moc lepší.Myslím si   že není co vytknout.Je to   skoro na 10 z 10 ale jsou i   lepší filmy.Takže všichni   kdo neviděl koukejte to   napravit
Ancient
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.8.2008
Ano, jak se zdá tak   kvalitním komiksovým filmům   opravdu svítá na lepší   časy. Iron Man mě velmi   bavil a nelze než zopakovat,   že Robertu Downey Jr. byla   role zdánlivě arogantního   milionáře se zlatým srdcem   přišita na tělo.Člověk by   řekl,že milionář v obleku   robota s křiklavě žlutou a   červenou barvou bude působit   jako parodie...no,věřte mi   že   nepůsobí.Tleskám,strýčku   Marvele,tleskám....
Langley
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.8.2008
Jedna z dalších comicsových   adaptací, která se   vydařila.Comicsová   společnost Marvel rozhodně   udělala správný krok, když   se rozhodla dohlížet na svá   díla s větší kontrolou   než jak tomu bylo   předtím.Musím říci, že   obsazení Downeyho Jr. do role   Tonyho Starka byl geniální   nápad.Svou roli zvládl s   přehledem, skvělé dialogy   nahrazovaly absenci akčních   sekvencí, kterých tu bylo   sice málo, ale zato měly   celkem grády a výborné   digitální efekty.Až   přiletí Iron Man znovu do   kin tak režisér nechá   určitě větší prostor i   pro akci.
ValaMalDoran
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.8.2008
Opravdu skvělý film. Čekala   jsem na něho dlouho a   vyplatilo se. Kdo má rád   komiksové příběhy, tak at   si to nenechá ujít. Jsem   zvědavá, jestli bude druhý   díl.
mimac13
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.6.2008
Překvápko
Tak tento film je pro mě   zatim překvapením roku.   Nečekal jsem nic moc ale   dostalo se mi vrchovatě akce,   výborně udelaných triků i   celkem solidních hereckých   výkonů. Co dodat? Těším   se na dvojku.
ENTERING
Hodnocení:
Přidáno: 24.5.2008
Iron Man
Ted jsem na něj koukel a   musím říct že je to   skvělá podívaná   !!!!!!!!!!!!!! jeden z   nejlepších komixových   filmů vůbec akčních scén   je dost fakt doporučuju ho   zhlídnout určitě se na něj   kouknu víckrát mě osobně   se moc líbil
Snape
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.5.2008
Downey
podle mého je hlavní hrdina   nejlépe zahraný komiksový   hrdina vůbec. Ostatní také   stojí za to. Fakt super!
ELEONORA
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.5.2008
Tedy, Agamemnon se zde rozepsal,
napsal téměř vše, co mám   na srdci. Velmi ráda jdu na   film, o kterém nic nevím a   pak si o něm vše přečtu.   Proto jsem též netušila,   že padoucha hraje Jeff   Bridges. Celý film mi však   tvář někoho připomínala,   ale ne a ne na to přijít.   Ač padouch, jeho tvář se mi   moc líbila. Že je to   Lebowski jsem vůbec   nepoznala. Paltrow se mi moc   líbí, ale více, když není   zmalovaná k nepoznání, což   je nyní stále častější.   Má krásné rysy. Film mne   pobavil a perfektní je   muzika, vydržela jsem celé   titulky, při nichž též   zněla. Komické pro mne bylo,   že když jsem kupovala   lístek v kině Ládví,   prodavač volal promítači,   ať to pustí, že jsem   jediná. Jeden mladík mi   však zkazil radost.....
Kmotr95
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.5.2008
Hodně dobrý film se spoustou   skvělých akcích od   začátku až do konce.Iron   Man je hodně podobný filmu   Transformers a komu se libil   tak stejný názor bude mít i   k filmu Iron Man
mikee
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.5.2008
Měl jsem trochu obavy z   režiséra a jeho nevalných   zkušeností za kamerou , ale   musím uznat že na výsledku   to prakticky znát není.   Nikdy jsem comicsovou   předlohu nečetl a tudíž   bylo mé setkání s Iron   Manem na stříbrném plátně   premiérové a nutno říci ,   že mi velmi zachutnalo!   Herecké obsazení a hlavně   postava Johnyho Starka v   podání Roberta Downeyho Jr.   byl skvělý tah , neboť   právě on vdechnul Iron   Manovi život excelentním   způsobem a dodal mu tu   správnou špetku ironie ,   sarkasmu , humoru a   charismatu. Zrod postavy Iron   Mana trvá poněkud déle ,   tvůrci si s ní pořádně   vyhráli , ale nutno říci   že je to jednoznačně ku   prospěchu věci. Akce je   poněkud méně , ovšem když   už příjde je skvěle   načasovaná a perfektně   provedená , oblek hlavního   hrdiny je skvostný , efekty   jsou bez jediné chybičky a k   tomu všemu se přidává   parádní styl , dobrá   atmosféra a velmi dobrá   dějová linie. Okamžitě po   skončení filmu jsem   zatoužil vidět tohoto   chlapíka v parádním ohozu   znovu v dalších   dobrodružstvích a vypadá to   , že mě producenti   vyslyšeli a už se chystá   natáčení druhého dílu. Po   Transformerech a X-Menech je   Iron Man další velmi   povedenou comicsovou adaptací   , která si našla místo v   mém filmovém srdci. 91%
AGAMEMNON
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.5.2008
S komiksovými adaptacemi je   jedna velká potíž, to co   totiž skvěle vypadá na   papíře, dost často už tak   dobře nevypadá na plátně,   protože každý superhrdina   má nějaký ten přiléhavý,   elastický obleček, v sexy   „přihřátých“ barvách,   do bubliny se napíše   nějaká superdrsná hláška,   tohle však při adaptaci pro   film nestačí. Navíc   vyvstává ještě jeden   zádrhel, jak ho pojmout, buď   z toho vyleze depresivita jako   nejnovější Batman, který   se bere neuvěřitelně   vážně, či naopak uchylnost   jako je Návrat muže z bažin   od Jimiho Wynorskiho, Iron   man stojí někde uprostřed,   nebere se tak vážně, ale na   druhou stranu, to není   žádná šílenost. Hlavní   devizou filmu, je ústřední   postava ve skvělém   ztvárnění Roberta Downeyho   ml., jeho Tony Stark je   děvkař, ochlasta a ironickej   parchant, co si užívá   svého luxusního života, ten   se pro tuto postavu přímo   narodil, ostatní herci jsou   jen pouhá stafáž, která   nemá dostatek prostoru,   cokoliv zajímavého   předvést, nejvíce mě to   mrzí u mého oblíbeného   Jeffa Bridgese, který má zas   po letech možnost, zahrát si   pořádného parchanta,   Paltrowka je pořád   stejná, nikdy jsem ji   nemusel, ani jako ženskou   (moc vychrtlá a plochá),   ani jako herečku (ale hrát   umí) a nemůže chybět   obligátní negr Terrence   Howard, jako nejlepší   kámoš hlavního hrdiny.   Producenti svému dítěti   evidentně věří, jinak by   do něj nenarvali takový   ohromný balík peněz, holt v   Americe je to populární   postavička, tak proč toho   nevyužít, většinu   samozřejmě spolkly triky, ty   jsou na špičkové úrovni,   Iron man vypadá nádherně a   divák se těší na každý   jeho výstup, škoda že film   nebyl delší, byť již tak   pět minut přes dvě hodiny   je dost, zvlášť když   vezmeme v podtaz, pro koho   jakou cílovou skupinu je   produkt primárně určen, pro   pubertální děcka, ty   kňučí už při stopáži   okolo devadesáti minut,   větší prostor by si právě   zasloužil hlavní padouch a i   to destruktivní finále mohlo   být delší, Iron monger   není sice tak elegantní, má   hrubší konstrukci, přesto   je to impozantní kousek.   Režie je zručná, kamera   překvapině klidná, žádná   ruční rozklepaná kamera   (při likvidaci jeskyně tam   nějaké náznaky byly,   naštěstí se nenaplnily),   hudba pouze nezajímavý   standard, žádné   zapamatovatelné ústřední   téma, to zde samozřejmě je,   jen nezní dostatečně   často, v pěkném provedení,   navíc je žalostně   průměrné. První Iron man   trpí klasickým syndromem   jedničky, musíme se   prokousat, jak že se to ten   chlapík v nadčlověka   proměnil, v pokračování   (které dozajista vznikne a   já se na něj těším) už   tyto „zdržovačky“ budeme   mít za sebou a můžeme se   pustit rovnou do akce, snad si   jen producenti odpustí   obligátní kecy typu „bude   to temnější,   složitější,   psylogičtější,...“ a já   nevím co ještě, bez   urážky, ruku na srdce,   opravdu tohle chceme, jistě   postavy nemusí být   jednorozměrní panáci, ale   na to máme jiné filmy, kdo   chce drámo, ať si pustí   Ibsena, tento druh diváku na   Iron mane nepůjde a ty   ostatní chtějí vidět co,   jak Spider man lítá z   jednoho mrakodrapu na druhý   pomocí svých sítí, jak   Batman elegantně plachtí   na svých křídlech, nebo   jezdí ve svém autíčku,   to chce divák vidět, takže   žádný zbytečný bláboly,   chci vidět jak Iron man   lítá, střílí a cedí   hlášky. A ať se mi hlavně   vrátí nejlepší postava   celého filmu, Trubka se svým   "smrtelně"   nebezpečným hasičákem.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih165837minih165837The Isle (2018) 
The Isle n
minih87171minih87171Doteky osudu (2012) [TV seriál] 
Touch n
minih60361minih60361Matka a dcera - návod k použití (2002) [TV film] 
Mère, fille: mode d'emploi n
minih65558minih65558Kung-fu bratři (1979) 
Za jia xiao zi n
minih14648minih14648Objížďka (1968) 
n
minih41680minih41680Žoldáci spravedlnosti (2006) [Video] 
Mercenary for Justice n
minih21281minih21281Trhala fialky dynamitem (1992) 
Trhala fialky dynamitem n
minih9876minih9876Kam se poděla sedmá rota (1973) 
Mais Ou Est Donc Passée La 7eme Compagnie? n
minih19632minih19632Statečný Osceola (1971) 
Osceola n
minih6305minih6305Diktátor (1940) 
The Great Dictator n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Marvels (2023)

 Marvels (2023)
Marvels n
The Marvels
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Nia DaCosta

(pokračování)

Ant-Man a Wasp: Quantumania (2023)

 Ant-Man a Wasp: Quantumania (2023)
Ant-Man a Wasp: Quantumania n
Ant-Man and the Wasp: Quantumania
Žánr: akční / dobrodružný / komedie / mysteriózní / sci-fi / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Peyton Reed

(pokračování)

Strážci Galaxie: Volume 3 (2023)

 Strážci Galaxie: Volume 3 (2023)
Strážci Galaxie: Volume 3 n
Guardians of the Galaxy Vol. 3
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: James Gunn

(pokračování)

Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (2022)

 Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (2022)
Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství n
Doctor Strange in the Multiverse of Madness
Žánr: akční / fantasy / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Sam Raimi

(pokračování)

Thor: Láska jako hrom (2022)

 Thor: Láska jako hrom (2022)
Thor: Láska jako hrom n
Thor: Love and Thunder
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Taika Waititi

(pokračování)

Ms. Marvel (2022) [TV minisérie]

 Ms. Marvel (2022) [TV minisérie]
Ms. Marvel n
 
Žánr: akční / dobrodružný / drama / fantasy / komedie / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Sharmeen Obaid-Chinoy, Adil El Arbi, Bilall Fallah

(pokračování)

Black Panther: Wakanda nechť žije (2022)

 Black Panther: Wakanda nechť žije (2022)
Black Panther: Wakanda nechť žije n
Black Panther: Wakanda Forever
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Ryan Coogler

(pokračování)

Moon Knight (2022) [TV minisérie]

 Moon Knight (2022) [TV minisérie]
Moon Knight n
 
Žánr: akční / dobrodružný / drama / fantasy / horor / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Mohamed Diab, Justin Benson, Aaron Moorhead

(pokračování)

She-Hulk: Neuvěřitelná právnička (2022) [TV seriál]

 She-Hulk: Neuvěřitelná právnička (2022) [TV seriál]
She-Hulk: Neuvěřitelná právnička n
She-Hulk: Attorney at Law
Žánr: akční / dobrodružný / drama / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Kat Coiro, Anu Valia

(pokračování)

Black Widow (2021)

 Black Widow (2021)
Black Widow n
 
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Cate Shortland

(pokračování)

Eternals (2021)

 Eternals (2021)
Eternals n
 
Žánr: akční / drama / fantasy / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Chloé Zhao

(pokračování)

Shang-Chi a legenda o deseti prstenech (2021)

 Shang-Chi a legenda o deseti prstenech (2021)
Shang-Chi a legenda o deseti prstenech n
Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Destin Cretton

(pokračování)

WandaVision (2021) [TV minisérie]

 WandaVision (2021) [TV minisérie]
WandaVision n
 
Žánr: akční / sci-fi / drama / fantasy / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Matt Shakman

(pokračování)

Spider-Man: Bez domova (2021)

 Spider-Man: Bez domova (2021)
Spider-Man: Bez domova n
Spider-Man: No Way Home
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Jon Watts

(pokračování)

Falcon a Winter Soldier (2021) [TV minisérie]

 Falcon a Winter Soldier (2021) [TV minisérie]
Falcon a Winter Soldier n
The Falcon and the Winter Soldier
Žánr: akční / dobrodružný / drama / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Kari Skogland

(pokračování)

Loki (2021) [TV seriál]

 Loki (2021) [TV seriál]
Loki n
 
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Kate Herron

(pokračování)

Hawkeye (2021) [TV minisérie]

 Hawkeye (2021) [TV minisérie]
Hawkeye n
 
Žánr: akční / dobrodružný / drama / mysteriózní
Země: Spojené státy americké
Režie: Bert , Bertie , Rhys Thomas

(pokračování)

Co kdyby...? (2021) [TV seriál]

 Co kdyby...? (2021) [TV seriál]
Co kdyby...? n
What If...?
Žánr: animovaný / akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Brian Andrews

(pokračování)

Avengers: Endgame (2019)

 Avengers: Endgame (2019)
Avengers: Endgame n
 
Žánr: akční / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Anthony Russo, Joe Russo

(pokračování)

Captain Marvel (2019)

 Captain Marvel (2019)
Captain Marvel n
 
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Anna Boden, Ryan Fleck

(pokračování)

Spider-Man: Daleko od domova (2019)

 Spider-Man: Daleko od domova (2019)
Spider-Man: Daleko od domova n
Spider-Man: Far From Home
Žánr: akční / dobrodružný / komedie / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Jon Watts

(pokračování)

Black Panther (2018)

 Black Panther (2018)
Black Panther n
 
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi / komiks
Země: Spojené státy americké
Režie: Ryan Coogler

(pokračování)

Avengers: Infinity War (2018)

 Avengers: Infinity War (2018)
Avengers: Infinity War n
 
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Anthony Russo, Joe Russo

(pokračování)

Ant-Man a Wasp (2018)

 Ant-Man a Wasp (2018)
Ant-Man a Wasp n
Ant-Man and the Wasp
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Peyton Reed

(pokračování)

Cloak & Dagger (2018) [TV seriál]

 Cloak & Dagger (2018) [TV seriál]
Cloak & Dagger n
 
Žánr: akční / dobrodružný / drama
Země: Spojené státy americké
Režie: Álex García López, Paul A. Edwards, Peter Hoar

(pokračování)

Thor: Ragnarok (2017)

 Thor: Ragnarok (2017)
Thor: Ragnarok n
 
Žánr: akční / drama / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: Taika Waititi

(pokračování)

Iron Fist (2017) [TV seriál]

 Iron Fist (2017) [TV seriál]
Iron Fist n
 
Žánr: akční / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Stephen Surjik, John Dahl, Farren Blackburn

(pokračování)

Strážci Galaxie Vol. 2 (2017)

 Strážci Galaxie Vol. 2 (2017)
Strážci Galaxie Vol. 2 n
Guardians of the Galaxy Vol. 2
Žánr: sci-fi / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: James Gunn

(pokračování)

Spider-Man: Homecoming (2017)

 Spider-Man: Homecoming (2017)
Spider-Man: Homecoming n
 
Žánr: akční / dobrodružný / fantasy / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Jon Watts

(pokračování)

The Defenders (2017) [TV seriál]

 The Defenders (2017) [TV seriál]
The Defenders n
 
Žánr: akční / dobrodružný / krimi
Země: Spojené státy americké


(pokračování)

The Punisher (2017) [TV seriál]

 The Punisher (2017) [TV seriál]
The Punisher n
 
Žánr: akční / dobrodružný / krimi / drama
Země: Spojené státy americké
Režie: Andy Goddard, Tom Shankland, Antonio Campos

(pokračování)

Runaways (2017) [TV seriál]

 Runaways (2017) [TV seriál]
Runaways n
 
Žánr: akční / drama / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Katie Eastridge

(pokračování)

Captain America: Občanská válka (2016)

 Captain America: Občanská válka (2016)
Captain America: Občanská válka n
Captain America: Civil War
Žánr: akční / sci-fi / thriller
Země: Spojené státy americké
Režie: Anthony Russo, Joe Russo

(pokračování)

Doktor Strange (2016)

 Doktor Strange (2016)
Doktor Strange n
Doctor Strange
Žánr: komiks / dobrodružný / fantasy / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Scott Derrickson

(pokračování)

Luke Cage (2016) [TV seriál]

 Luke Cage (2016) [TV seriál]
Luke Cage n
 
Žánr: akční / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Andy Goddard, Marc Jobst, Clark Johnson

(pokračování)

Agent Carter (2015) [TV seriál]

 Agent Carter (2015) [TV seriál]
Agent Carter n
 
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Louis D'Esposito, Scott Winant

(pokračování)

Ant-Man (2015) [DCP]

 Ant-Man (2015) [DCP]
Ant-Man n
 
Žánr: komiks / akční / sci-fi
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Peyton Reed

(pokračování)

Daredevil (2015) [TV seriál]

 Daredevil (2015) [TV seriál]
Daredevil n
 
Žánr: akční / sci-fi
Země: Spojené státy americké


(pokračování)

Avengers: Age of Ultron (2015)

 Avengers: Age of Ultron (2015)
Avengers: Age of Ultron n
The Avengers: Age of Ultron
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi / komiks
Země: Spojené státy americké
Režie: Joss Whedon

(pokračování)

Jessica Jones (2015) [TV seriál]

 Jessica Jones (2015) [TV seriál]
Jessica Jones n
 
Žánr: akční / drama / krimi
Země: Spojené státy americké
Režie: David Petrarca, S.J. Clarkson, Bill Gierhart

(pokračování)

Captain America: Návrat prvního Avengera (2014) [2k digital]

 Captain America: Návrat prvního Avengera (2014) [2k digital]
Captain America: Návrat prvního Avengera n
Captain America: The Winter Soldier
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi / komiks
Země: Spojené státy americké
Režie: Anthony Russo, Joe Russo

(pokračování)

Strážci Galaxie (2014) [2k digital]

 Strážci Galaxie (2014) [2k digital]
Strážci Galaxie n
Guardians of the Galaxy
Žánr: komiks / dobrodružný / akční
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: James Gunn

(pokračování)

Thor: Temný svět (2013)

 Thor: Temný svět (2013)
Thor: Temný svět n
Thor: The Dark World
Žánr: akční / fantasy / komiks
Země: Spojené státy americké
Režie: Alan Taylor

(pokračování)

Iron Man 3 (2013)

 Iron Man 3 (2013)
Iron Man 3 n
 
Žánr: akční / komiks / thriller
Země: Spojené státy americké / Čína
Režie: Shane Black

(pokračování)

Agenti S.H.I.E.L.D. (2013) [TV seriál]

 Agenti S.H.I.E.L.D. (2013) [TV seriál]
Agenti S.H.I.E.L.D. n
Agents of S.H.I.E.L.D.
Žánr: akční / drama / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Joss Whedon

(pokračování)

Avengers (2012)

 Avengers (2012)
Avengers n
Marvel’s The Avengers
Žánr: akční / dobrodružný / komiks / sci-fi
Země: Spojené státy americké
Režie: Joss Whedon

(spin-off)

Captain America: První Avenger (2011)

 Captain America: První Avenger (2011)
Captain America: První Avenger n
Captain America: The First Avenger
Žánr: akční / fantasy / komiks
Země: Spojené státy americké
Režie: Joe Johnston

(pokračování)

Thor (2011)

 Thor (2011)
Thor n
 
Žánr: akční / dobrodružný / drama / fantasy / komiks
Země: Spojené státy americké
Režie: Kenneth Branagh

(pokračování)

Iron Man 2 (2010)

 Iron Man 2 (2010)
Iron Man 2 n
 
Žánr: akční / sci-fi / komiks
Země: Spojené státy americké
Režie: Jon Favreau

(pokračování)

Neuvěřitelný Hulk (2008)

 Neuvěřitelný Hulk (2008)
Neuvěřitelný Hulk n
The Incredible Hulk
Žánr: akční / dobrodružný / sci-fi / komiks
Země: Spojené státy americké
Režie: Louis Leterrier

(pokračování)

Reklama