Duben
ohodnotit

Borat: Nakoukání do amerycké kultůry na obědnávku slavnoj kazašskoj národu

Borat: Cultural Learnings of America for Make Benefit Glorious Nation of Kazakhstan

Další název:
Borat: Nakúkanie do ameryckej kultúry na objednávku slavnoj kazašskoj národa (SK)
Žánr:
Rok:
2006
Délka:
84 minut
Premiéra v ČR:
23.11.2006

Komentáře k filmu Borat: Nakoukání do amerycké kultůry na obědnávku slavnoj kazašskoj národu

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 83
karlosphonic
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.3.2009
Tleskám filmové kritice za chválu
Když jsem viděl Borata   nejdříve na   fotografiích,říkal jsem   si,že ten film bude zase   nějaká trapárna pro masy a   kritici to neskutečně   strhají.Ale stal se pravý   opak.Borat vyhrál na   nějakém festivalu cenu   kritiků a Premiéra   favorizovala komedii mezi   nejlepší filmy roku.Takže   bylo rozhodnuto,že si toto   dílko půjčím.
Borat   mě svým neopakovatelným   humorem naprosto dostal.Dělá   si legraci naprosto ze   všeho,co může   puritány,vlastence a další   jedince naprosto urazit.Borat   se tímto humorem neustále   pohybuje na velmi tenkém   ledě,ale dokáže vždy po   něm nádherně   bruslit.Například si   nepamatuji,že by kdy byl   natočen film,který si dělá   legraci ze Židů.Tady je   takového humoru vrchovatě a   je to jen dobře.Každý   národ by se měl sám sobě   zasmát ať jde o   Rusy,Němce,Italy atd.,tak   proč se jednou nezasmát na   úkor židů?Veškerý humor   nesklouzává do   trapností,což takový tip   komedie přímo láká.Viděl   jsem film Borat několikrát a   ani po dlouhé době mě   neomrzel pro svůj   bodrý,kanálový,sexistický,   rasistický a já nevím   ještě jaký humor.Kanálový   humor se dá totiž i   inteligentně natočit a zde   je to mezi řádky sakra   poznat.Cohen si musel   natáčení hezky užívat.Já   dávám 10   hvězdiček,protože je více   než jasné,že podobně   satiristickou komedii jen tak   neuvidím.
wawer
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.1.2007
po shlédnuti AliG inthehouse   sem si říkal že už mě od   Sashi Brona Cohena nic   nepřekvapí, ale opak se stal   pravdou, ikdyž mě ve   skutečnosrti překvapila jen   jedna věc a to že Borat se   na rozdíl od AliG opravdu   povedl. V AliG bohužel   naprosto chyběla konfrontace   s běžnými občany Jinak   nutno dodat že tento film je   jen pro silné povahy a to ty   opracdu silné, příklady je   lepší neuvádět ani jako   citace
kaylin
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.5.2007
Ať žije Sacha Baron Cohen!
Za tím titulkem si stojím a   nikdy ho nebudu měnit. Cohem   je komik, který si jde svou   cestou, uráží každého,   koho se mu za chce, ale navíc   to dělá s tím, že mu lidé   žerou, jaký je a jak se   chová. Borat je jeho   úžasné alter ego, které   jedni považují za nechutné,   hloupé a idiotské,   nenávidí ho, ale pro druhé   je skutečným prototypem   moderní komiky. Svět   potřebuje nový humor a Sacha   ho přináší. Neříkám,   aby teď každý komik   vyváděl to, co vyvádí on,   ale on přináší do světa   něco nového a za to mu   patří můj dík. Takže   Boratovi 10, protože si je   prostě zalouží.
Duster
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.5.2007
Buďto jsem se řezal smíchy   nebo jen nevěřícně civěl   s ústy dokořán, co se to   vlastně na plátně   (obrazovce) děje.   Neskutečná kanonáda   hlášek a skečů,   inteligentní humor, který si   s ničím a s nikým nebere   servítky. A navíc vše   propojuje road movie za   odpaněním Pamely A. nebo   třeba také vztah dvou   hlavních postav, který   vrcholí geniální hanbatou   scénou, již jsem jen   stěží udýchal. Takže   naštěstí výsledkem není   jen série nakupených scének   bez ladu skladu, ale dá se tu   s trochou nadsázky mluvit i o   příběhu. Celkově film   vypovídá o mnohém a   podrobný rozbor by vydal   možná i na   mnohasetstránkovou studii.   Rozhodně nemůže nechat   nikoho chladným, ať už v   pozitivním nebo třeba   negativním smyslu.
Thomax
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.3.2008
Jedna z nejlepších komedií   co jsem kdy viděl.   Neotřelý, svérázný a   přímočarý humor. Opravdu   stojí za podívání.
tholy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.3.2011
Pokud máte smysl pro humor,   tak se u filmu výborně   pobavíte. Mnohým se může   zdát trapnej, nechutnej,   primitivní, ale genialita   Cohena je v tom, jak lidi   šokuje a dělá si srandu   nejen sám ze sebe a své   postavy, ale především z   ostatních. Je to takovej   moderní Švejk. Doporučuju.
Nannar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.8.2009
Sacha Baron Cohen je jako   Borat vtipný, neokoukaný,   zvláštní místy i   nechutný, prostě   excelentní. Po celý film   jsem se velmi dobře bavil,   Cohenuv humor je dle mě velmi   vtipný (a určitě si   nemyslím že je rasistický),   a určitě bych nedokázal   vybrat nejlepší scénu.
Rumenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.7.2008
Tak tenhle film je plnej té   nejpřízemnější a   nejnechutnější zábavy,   kterou jsem kdy viděla.   Dokonce jsem se stala svědkem   některých   nejnechutnějších scén,   jaké kdy mohly být   natočeny. Ale právě pro onu   přízemní zábavu, která je   vybičovaná k přehnanosti je   film zábavným.
jiriczech
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.9.2012
Tento film rozděluje diváky   do dvou skupin. Jedni ho   milují a druzí nenávidí.   Zlatá střední cesta   neexistuje. Já osobně   Cohenův smysl pro humor   můžu a tento film vřele   doporučuju. (ovšem není to   pro každého)...
lemurek80
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.6.2007
Tak na DVD s tímhle filmem   jsem se vážně tešil.Borat   je neskutečnej frajer,když   si uvědomíte že nic z toho   co vidíte neměli domluvený   a vše je vlastně   JACKASS..prostě nemám   slov.Vynikající   bonusy...třeba ten kdy BORAt   stojí před ordinací doktora   a říká: "...haló   Kazachstáne,když američan   onemocní tak nepoužije   lektvar z pohlavních chlupů   retadovaného mentála,ale   zajde ke   kouzelníkovi,kterému   říkají doktor..."   prostě masakr.Doporučuju   lidem co nemají předsudky a   nevadí jim drsnej rasistickej   humor.. :o)
ondey
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.4.2007
Bomba!!!
Neuvěřitelný film, hned po   prvních titulkách jsem   začal salvou smíchu a   odpočinul si až doma po   příchodu z kina. On ty   Američany očividně   nenávidí stejně jako já!!!   Tak nechutný a vtipný film,   který má zároveň ohromnou   hloubku a moudrost, nikdy jsem   nic podobného ještě   neviděl. Musíte vidět,   schválně co tomu budete   říkat vy.
Katuska570
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.1.2010
Kundolap =oD
Super film který snad   rozesměje každého...tento   styl komedie jsem ještě   nikdy neviděla a musím   říct, že u mě 100%   zabodoval, už dlouho jsem se   takto nezasmála. =oD
MARi0
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.5.2012
Borat
Patří mezi 501 filmů,   které musíte vidět.
Nominace na Oscara 2007:   Nejlepší adaptovaný   scénář.
Když jsem   poprvé viděl Sachu Barona   Cohena a jeho "Ali G   Indahouse", moc jsem   nadšený nebyl. Humor mi   přišel primitivní, pod   úrovní, záchodový. Až   časem jsem pochopil, o co mu   vlastně šlo. K filmu Borat:   Nakoukání do amerycké   kultůry na obědnávku   slavnoj kazašskoj národu už   jsem věděl, jak   přistupovat. Přesto že   Borat zesměšňuje židy o   sto šest, nepůsobí to   rasisticky (představitel   hlavního hrdiny je rovněž   židovského původu), spíš   naopak. A to samé se   sexistickými vtípky. Celé   jsem to sledoval se slečnou,   která o sobě prohlašuje,   že je feministkou (osobně   potvrzuji), a ta pohoršená   nebyla (a že jí rozčílí   ledacos, naposledy hodinu   rozebírala článek o   ženských vnadech v pánském   časopise). Já tedy určitě   této ulítlé komedii se   skrytým podtextem hodně   fandím a v nejbližší době   slibuji, že shlédnu ještě   "Bruna" a teď nově   i "Diktátora".
A rada jak na holky?   Zaplaťte si prostituku,   pozvěte ji do slušné   rodiny, buďte co nejhrubší   a ona už se do Vás zamiluje   sama...
BinLADIN
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.7.2009
Dosti slušná parodie na   celý svět ale naprostá   paráda mně osobně docela   překvapil a zamlouval se   tak ho doporučuji
T2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.7.2018
║Rozpočet   $18miliónov║Tržby USA   $128,505,958║Tržby   Celosvetovo $261,572,479▐   Tržby za predaj DVD v USA   $62,749,537 //počet   predaných kusov 3,986,094║   Nekonvenčná podívaná do   Americkej kultúry,   vydarených vtipov spojených   s priamym životom je   nespočetne a tendencia   komickosti miestamy až   neskutočná. Sacha Baron   Cohen zosmolichal dokument,   čo sa svojou váhou a   zamysleným rovná jedine tým   od Michaela Moora.   "Hovadsky dobrý dokument   a ešte viac hovadsky dobrá   komédia." /videl v kine:   95%/ ... po predstavení v   kine som išiel dosť   zachrípnutý, takže oplatilo   sa
dobes.pavel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.8.2017
Borat
Super odvázaná komedie, na   které se nejvíce líbilo,   že hlavní představitel se s   ničím moc nesere, nic mu   není svaté a provádí jednu   absurdnost za druhou. Bylo   opravdu k popukání sledovat   nevědomky zapojené   Američany na ulici, jak na   celou frašku reagují.   Divák, který rozumí   nadsázce a satiře, se musí   zákonitě u tohoto kousku   skvěle bavit.
Cllementine
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.1.2008
Tak tenhle film asi hnul   žlučí hodně lidem.Ani já   si ještě nejsem   jistá,jestli se jedná o   geniální satiru nebo o   nechutné zesměšňování   Židů,žen,homosexulů a   hlavně   Kazachstánců.Každopádně u   hotelové honičky jsem sice   byla dost šokovaná,ale   brečela sem smíchy.
reby
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.11.2010
Film který uráží a bere si   na paškál snad vše co   urazit jde, komedie která   vybočuje, nic tomu podobného   sem neviděl, některý   scénky fakt sranda, některý   zase nechutný(tedy spíše   jen jedna, kdo uhodne která),   ale celkově to jde
Myshitchka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.11.2006
Tak u tohoto filmu jsem se   smála už v první minutě a   snad sem do poslední minuty   ani nepřestala. To nelze ani   popsat, to se musí vidět!:)
vratik7
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.7.2009
Fakt dobrá komedie. Sice je   Borat vynikající reportér   ale zárověň totální   pošuk. Kdo se opravdu zasmát   ať se na tohle podíváná,   kdo to ještě neviděl,   opravdu puknete smíchy.
PogoJoe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.5.2007
Extravagantní záležitost. Z   tohohle filmu musíte mít   absolutně silný zážitek.   Jestli pozitivní nebo   negativně znechucený, to   záleží především na   citlivosti vašeho žaludku,   oblibě drsného humoru,   míře pochopení pro   nadsázku a vaší výdrži.   Dokáže-li nějaký film   šokovat, je to Borat. Při   nahatých scénách se   špekatým Azamatem   (masturbace, pranice, úprk,   výtah, konference) jsem   jednoduše zůstal   nevěřícně zírat (spolu s   ostatními) na   "akce", co se   odehrávají přede mnou. A to   jsem si myslel, že mě už   nic nedokáže hodně   překvapit. Povedlo se :).   Tenhle film je bizarní,   originální, roztomilý,   potrhlý, drsný, hravý,   nechutný, poučný :) i   dokumentární, ukazující   spoustu reakcí   bezprostředně a bez   přetvářky. Se spoustou   geniálních hlášek, které   tu nemá cenu vypisovat. Už   se těším, až je budu při   vhodných situacích citovat   :). Borat má charizma a jeho   spoluautor - britský komik S.   B. Cohen hýří nápady.   Tenhle film se mi opravdu   LÍBIL, miluju totiž podobné   vtipné, originální a drsné   výstřednosti neberoucí si   servítky. BRAVO!
Dr.film
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.1.2008
Doporučuji: Kazaškou   diskotéku, únik slepice,   nákup vozidla,   "autoškola -   kundolap", řečník na   rodeu, večeři o dobrých   mravech, fanatický obřad   věřících a na něco jsem   ještě určitě zapomněl...   Vrcholná scéna: Souboj   "Titánů" v   hotelovém pokoji včetně   jeho zakončení na firemním   meetingu.
Bruno1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.4.2007
Komentář
Dobrý fil ale ke konci trochu   hořší kvůli pytli který   hodil na Pamelu Anderson
freddy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Originální, vtipné,   nápadité, působivé,   excentrické, místy   neuvěřitelné, ale přesto   milé a poučné dílo, aneb   jak zapůsobit ve společnosti   tak, že vás bude společnost   milovat... Dávám devět   hvězdiček... Jednu   hvězdičku ubírám za   nechutnou oplzlou scénu s   nahými protagonisty...
Lilithka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.12.2006
Borat? Super sranda...trochu   kanální, jenže co jiného s   tímhle zvrhlým světem než   sii z něj dělat   srandu...doporučuju...a   doporučuju plenkový   kalhotky, protože slabší   jedinci můžou mít díky   smíchu nehodu:-)
jozko69
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.6.2007
USA
Najskôr som si myslel, že sa   tu robí sranda z Kazachstanu.   Keď som nad tým zamyslel a   pozrel som si to ešte raz,   dospel som k názoru, že sa   tu robí sranda z USA a celkom   kvalitná. Klobúk dole pred   hlavným predstaviteľom a   dúfam, že bude nejaké   pokračovanie.
Justik66
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Filmů tohoto ražení je   počertech málo. Žánrem se   může zařadit jak do komedie   tak i do lidských katastrof.   já osobně volím komedie a   to vydařenou. Jen by mě   zajímalo jestli to je   skutečně vlastní   autobiografie nebo jen fikce   :)
pataamat
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.3.2009
Borat Sagdijev je šiesty   najznámejší Kazach ale   hlavna totálny magor ,tie   jeho gagy a somariny čo robí   aj hovorí to je fekt sila
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.10.2007
Pohodová road movie se   skvělými herci. Sice film   plyne v možná až příliš   pomalém tempu a chybí tu   nějaká nezapomenutelná   scéna ale i tak je to   vyhovující a jako poklidná   podívaná funguje na   výbornou. Ještě bych k   filmu doporučil sklenku   vína.
pigal
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.1.2008
Vyborna komedia,ktora   satiricky nazera na american   way of life.Tak brutalnu   srandu nenatoci asi nikto-len   clovek niekedy nevie,ci sa ma   smiat alebo plakat.Best   scene:Bitka Borata s   asistentom,potom ako sa   asistent vyspal s   Pamelou/resp.jej obrazkom v   casopise :)))/
Snura
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.1.2009
Ten film je tak plný naprosto   nekorektního humoru, ať už   po stránce rasistické,   homofóbní či sexistické,   že je to vážně vtipné.   Ale to nejlepší a   nejvtipnější z filmu se   neodehrávalo v Americe, ale   na úplném začátku, v   kazašské vesnici.
Sanchez
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.11.2006
Není film jako film.
Tohle dílo je opravdu   unikát. Kazachstánský   reportér cestující do USA   za účelem poznat místní   zvyky. Celý děj se ještě   otočí, když v televizi   spatří P. Anderoson jako   zachranářku Pobřežní   hlídky. Bláznivý Borat se   "zamiluje" a je   rozhodnut si svou Pamelu vzít   za každou cenu. Cestou   zažívá opravdu neskutečné   zážitky. Namátkou - potká   partu černých teenagerů,   snaží se pochytit mluvu a   styl oblékání->Po té   přijde do luxusního hotelu   se staženými kalhotami a   vychrlí na recepčního   "Tě péro,máš tu   nějakej flek pro mou černou   prdel?".Obrázek si   uděláte sami, když tento   zajímavý snímek uvidíte   ...
hlavsa5
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.9.2010
Tak tady asi Cohen zazářil   nejvíc, je to totální úlet   nad kterým se člověk dusí   smíchy. Ani se člověk   nediví, v kolika zemích je   ten film zakázaný.
Roman333
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.3.2009
Dobře jsem se pobavil a   zasmál se jako u mála   filnů. Nad tímhle filmem,   člověk nemusí o níčem   přemýšlet a jen si   vychutnávat scénu za   scénou. Je mi jasné, že   tenhle tip humoru asi nebude   pro každého, ale když   srovnám přehršel trapných   amerických komedií co   zaplavují naše televize jako   mor, tak je to příjemná   změna. Je to rozhodně film,   který se vymiká dnešním   zvyklostem, vřele   doporučuji.
POMOthy
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.9.2018
Stupídne i inteligentné,   urážlivé i dojímavé. A   vždy úprimné. Tak trochu   fenomén. Minimálne pre tú   svojskosť. Dúfam že ich   bude celá séria a všetky   budú aspoň takto dobré.
Pauleta
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.9.2007
Nejlepší komedie, co jsem   poslední dobou shlédnul. Je   to sice fekální humor, ale   málo platné, takový je   dnešní svět! Když slyším   protesty proti S. B. Cohenovi,   přijde mi to, jako kdyby se   ozývaly potrefené husy...
filip.marley
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.2.2010
8/10
Jde o velice zajímavou   komedii, která stojí za   to.
Velice vtipné   scénky. Myslím, že u tohoto   filmu nezůstane jeden   nevysmátej
TSZ
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Tak to je hodně slušná   jízda:-)Ačkoliv Borat během   své pouti přes Ameriku   urazí snad všechny a   všechno,bavil sem se více   než dobře a již hodně   dlouho se mi u žádné   komedie nestalo,kdy jsem se   takhle smál.Určitě šlo   vynechat jednu maximálně   nechutnou scénu,kde se Borat   a jeho producent nazí perou v   hotelovém pokoji,ale   např.závěrečná akce   "hon na Pamelu"   opravdu nemá chybu:-)))
slajd
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.9.2012
Tak ty jsi ho vyděl? Podle   toho, jaké i/y jsi napsal,   jsi zřejmě nepochopil   spoustu narážek, které v   tomto filmu jsou.
prcekx
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.3.2008
Nevím co ale něco mě na   tomto filmu chytilo. Od   začátku až do konce jsem se   celkem zasmál. Pro mě je to   docela podařený film.
Peto508
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.1.2008
Trápne,ale vtipné.Blbý   scenár,výprava aj strih.Ale   hlášky sú výborné.Sacha   baron cohen tú rolu zvládol   na jednotku.
Etymon
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.11.2008
Ftip.. já tenhle humor můžu   a popsat ho jde nejlíp   srovnáním k jackass nebo   nějakými videi z youtube.   Zpívání kazašské hymny na   melodii americké, feministky   a samozřejmně Pamela :)
pankous
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.6.2007
Cohena už sleduju hodně   dlouho, ať už jako Ali G,   rakouského módního   reportéra Bruna či Borata.   Považuji ho za jednoho z   předních současných   komiků, inteligentního a   pohotového, neomezujícího   se pouze na   "konformní" humor.   Jen mě mrzí, že se často   opakuje - a to byl i případ   Borata. Pro neznalého diváka   jistě zajímavý zážitek,   ovšem pro mě už trochu   příliš obehraných   vtípků. I přes to tento   film hodnotím více než   kladně - minimálně pomáhá   otevřít oči té nemyslící   mase kolem nás.. A to je   dobře.
payo1555
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.6.2015
Film co si na nic nehraje. Od   začátku je to šílenost,   ale má podle mě dost   humorných situací a možná   odkrývá něco ze života   Američanů. Já se bavil, ale   čeho je moc, to ztrácí   účinek. Na druhé straně en   film mohu zase vidět, něco   nového třeba najdu.
Ivett
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.9.2007
Cohen prostě není jako   každý jiný komik. Vzít si   na mušku Američany není nic   nenormálního, ale dělat si   z nich srandu takovým   způsobem, to opravdu není   obvyklé. Když Borat zpíval   na rodeu na americkou hymnu   ódu na Kazachstán a slova   jako "ať Bush vypije   krev všech bezbranejch   íráckejch dětí a   žen", řeknete si, že   tohle chce odvahu.
Stegr
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.6.2008
Nebyl to takovej nářez,   jakej jsem čekal, ale pořád   to bylo hodně vtipný a Sacha   Baron Cohen byl parádní...
kara.lol
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.10.2008
Sice hodně lidí, kterým   jsem tento film ukázala, ho   naprosto drsně odsoudilo, já   se nějak nemůžu ubránit   tomu, abych se pokaždé, co   na něho koukám, nesmála.   Vždycky tady najdu něco,   čeho jsem si před tím   nevšimla, většinou se   jedná o nějakou hlášku   hlavního hrdiny.
Wez
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.7.2015
Ačkoliv zrovna nemusím   filmy,které zesměšňují a   uráží různé   národy,musím přiznat,že u   této slátaniny jsem se   bavil,chvílemi opravdu   dost.Sice to Kazachy nebo   Kazachstán nevidělo ani z   rychlíku(Boratova rodná   víska natáčená někde v   nějaké cigánské osadě v   Rumunsku mluví za všechno)a   debily to z nich dělá teda   pořádný a vůbec se   nedivím,že to u nich   zakázali-vždyť komu by se   líbilo,kdyby zrovna z nich   dělal ňákej zazobanej   židák největší p..e na   zemi???Je to taková směs   kameňáků někde   vtipnějších,někde   trapnějších,ale jako   komedie to jde..Hodnoceno po   druhém shlédnutí,protože   napoprvé jsem to ani   nedodíval
mefiska
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.5.2007
Na tento snímek jsem byla   hodně zvědavá díky tomu   jak byl protřásán v   médiích. Nakonec jsem byla   trošku zklamaná. Ohodnotila   bych to jako jednodušší   zábavu, kterou Borat   bezesporu je. Ale konečné   zhodnocení bylo, že jsem se   chvílema opravdu bavila.   Měla jsem rozpačité   myšlenky o tom zda byly   scénky opravdu reálné čí   hrané, které mě   doprovázely celým filmem. Do   teď přesně nevím co si o   tom myslet...
rankinfitch
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.11.2009
O třídu lepší kousek jak   novej Brüno. Sasha Baron   Cohen je jako Borat opravdu   výbornej, ale pár scén bych   z filmu prostě vystřihnul,   protože jsou už moc "na   blití".
Ostrovan
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.12.2011
Pro mě jeden z filmů s   nálepkou   "Nehodnotitelné".   Pokud by nám byl zorným   úhlem záměr filmařů, asi   by si Borat zasloužil 1o/1o,   ale některé scény jsou na   mě prostě moc.
davidek
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 7.1.2010
Nevím jak mám celkově   hodnotit tenhle film, protože   si myslím, že je to několik   do sebe částečně   zapojených různých vtipů,   ale jako celek jsem byl trochu   zklamaný.
wena
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.1.2008
Film postavený na pár   srostých hlášek.Neříkám   že jsem se nezasmál ale   není to můj styl tento film   si zřejmě po druhé   nepustím.
mikee
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.1.2008
No co napsat , jedná se o   hodně originální počin a   něco podobného tady snad   ještě nebylo. Místy jsem se   smál a humor byl naprosto   skvělý , ale místy mi   přišel humor až moc   fekální a nechutný. Hlavní   hrdina Borat se nezastaví v   průběhu filmu opravdu před   ničím a jeho   bezprostřednost je až   neuvěřitelná. Občas jsem   se ale začal celkem nudit a v   těch chvílích mi Borat   opět vmetl smích do tváře   nějakým brutálním vtipem ,   nebo neočekávanou situací.   Takových chvil ovšem nebylo   zase tolik a spíše u mě   převládala nuda. Ale jako   celek se mi tahle buranská   komedie (ve které si Borat   například nezapomene   rýpnout hlavně do židů a   to nesčetněkrát , totálně   zpitvoří Americkou národní   hymnu , diví se jakto že v   Americe mohou ženy řídit   auto , poprvé pozná gaye ,   splete si Američanku z   cikánkou) vcelku líbila ,   ale nenadchla a   nepřesvědčily mě ani ty   rádoby autentické scénky v   celém průběhu snímku. To   však na vyšší , než   průměrné hodnocení   nestačí. Ale zpět k   příběhu: hlavním a   původním smyslem cesty   Borata je udělat reportáž z   jeho cesty do Ameriky , ovšem   vše se změní v ten okamžik   , když uzří Pamelu Anderson   v časopise a rozhodne se za   ní odcestovat a oženit se s   ní. A jak to nakonec dopadne   a zda se Borat dočká své   Pamely vám tady psát nebudu.   Ne každému se bude tenhle   kousek líbit a já mám   napoprvé rozpolcené dojmy ,   uvidíme po dalším   shlédnutí. A musím říct   že i po druhé projekci není   film zralý na lepší než   lehce nadprůměrné   hodnocení a proto tedy   ponechávám , dle mě   dostačující 3*
Snape
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.5.2008
no zasmal jsem se, ale ze by   to bylo kdovico.. Jeste ze   mame Cimrmany, myslim, ze   Anglicani maji prece jen radu   lepsich komedii, kolem kterych   se zdaleka tolik nenadela.
sylwikk
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.6.2009
Fajn film, docela sem se u   něho zasmála. Možná bych   to ohodnotila i líp, nebejt   jedný scénky, která trvala   děsně dlouho a byla   totálně nechutná :/ Jinak   ale dobrý.
kcobain
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.1.2008
Jelikož sem před časem   viděl film Ali G se   S.Cohenem,říkal jsem si že   si tohle nesmím nechat   ujít,no popravdě takových   kvalit jako již zmiňovaný   Ali G nedosahuje, ale je tak   plno směšných situací, kdy   jsem se válel smíchy :-).   čekal jsem nějakou hlubší   zápletku, ale v podstatě je   to jen o tom, jak cestují 2   týpci po Americe. Na   opakované pokoukání to asi   pro většinu lidí nebude ale   jako film na pobavení na   nudný večer je jistě   skvělý...
goodbody
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.5.2007
Docela vtipná záležitost,   která vyvolala v Kazachstánu   bouři nevole, asi nepochopyli   o čem to je, že se vlastně   ukazuje obraz amerického   způsobu života. Vedlejší   je děj v kterém se buran z   Kazachstánu zamiluje do   Pamely Anderson a cestuje s   přítelem opět buranem   napříč Amerikou aby si   Pamelu vzal za ženu. Herec   Sacha Baron Cohen svou roli   novináře zvládl na   výbornou a nahá scéna   honičky v hotelu s přítelem   byla bomba.
Film vřele   doporučuji.
Petra.Barbie
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.6.2008
Částečně zábava, částečně tapné.
U tohoto filmu jsem opravdu   nevěděla, jak ho   ohodnotit...nakonec jsem   zvolila zlatou střední   cestu, né však z důvodu   nějakého alibismu, ale   protože asi nejlépe vystihne   můj postoj k tomuto projektu.   Vzato globálně - je to   trapárna a v podstatě o   ničem, vzato jednotlivé   scénky, které spíše mají   "mrbeanovský"   nádech, člověk se docela od   srdce zasměje. A jako takový   relax na vyčištění hlavy   bez jakéhokoliv   přemýšlení je to dobrý, i   když uznávám, že na moc   časté sledování tento   filmeček asi opravdu není.   Hlavně od něj nesmíte   čekat zázraky:-))
Ela
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.1.2008
Tohle je typ humoru (jestli se   to vůbec dá nazvat   humorem),který mě tedy   rozhodně   neoslovil.Nechutný,fekální,   trapný.Tyhle pojmy se tu   objevovaly dost často a já k   nim ještě připojím   neuctivý.Nejsem žádný   puritán,ale myslím si,že   ještě existují věci,ke   ktrým by měli mít lidé   respekt,a jestli si tvůrci   filmu nedokážou obejít bez   zesměšŇování všeho   okolo,i když to není   vhodné,ať táhnou zpátky do   Kazachstánu (já vím,že je   to americké,takže právě   proto)
BlackElvis
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 6.12.2007
Co může bavit většinu   lidí víc, než jeden   přihlouplý a nechutný   Kazach jménem Borat? Asi nic.   Mě tento film nebavil a   zasmál jsem se jen párkrát.   Taky nebylo moc čemu. Jde jen   o průměrnou komedii.
Rendys
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.10.2007
Podle mě film balancuje na   hraně vtipu a trapnosti s   tím, že trapnost   převažuje, ale někdo s   jiným smyslem pro humor se   může pěkně bavit...
Frolíček
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 31.10.2009
Mě prostě tento typ humoru   za každou cenu nesedne, asi   jsem zmlsána inteligentním   humorem Cimrmanů apod.Je to   sice něco nového, strefuje   se to opravdu do každého ale   víc mě bylo líto   napálených lidí a nahatá   scéna Borata a jeho   producenta mi vyloženě   obracela žaludek. Rozhodně   svůj čas považuji za drahý   než abych se na tohle dívala   ještě jednou, to si radši   pustím Dobytí severního   pólu.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 4.5.2012
Road movie za Pamelou
Aj zlá reklama je reklama.   Snáď si to Kazaši uvedomia   a zistia oveľa väčší   záujem o ich krajinu ako o   kvalitnú destináciu.   Normálni turisti si zistia,   že tam už nie je stredovek a   tí tupší budú sklamaní,   že tam ten starovek taktiež   nie je. Nápad to nebol zlý,   ale forma je dosť špatná,   nu sprosté dno humoru, takže   to asi nesadne všetkým.   Niečo sa mi ľúbilo,   napríklad ako vycvičil tie   feministky či tá silná   atmosféra arény, niečomu   som sa i zasmial, napríklad   lovu na Pamelu či   pohoršovaním sa nad tým,   že nemôže piť za volantom,   z niečoho ma natiahlo,   napríklad z tej bitky v   hoteli či jeho úžasnej   hygiene, niečo už bol   totálny nasilu robený   extrém ako napríklad reakcie   u tej židovskej rodiny či   zavolanie si devky do   stredomeštiackej rodiny a   niečo bolo solídne   kontroverzné ako napríklad   kupovanie auta či kupovanie   zbrane. Tam ako by bolo vidno,   že Amici sú jednoducho   profesionáli (i v predaji   tovaru) a poradia aj keď ide   zjavne o pitomosť. Nie je to   film pre každého a nechápem   ten brutálny humbuk. Zrejme   chcel poukázať na neduhy   spoločnosti, ale neviem či   to vyšlo ideálne. Príliš   moc hnané do extrémov. A   ktovie či to ľudia   pochopili, alebo sa len   pobavili, že aké to je   sprosté. Taktiež tej fikcii   moc neverím a som   presvedčený, že dosť tam   toho bolo zahraného. Tá   pesnička na koniec bola ale   fakt dobrá, i keď netuším   o čo tam šlo, snáď aspoň   tam nechal nejakú tú nitku   na Kazachov suchú
Edit   15.07.2012: Pridávam bod za   to skvelé hláškovanie   "fáájnéé".   Skvele to sypal a nejde mi to   z hlavy, čo sa mi často   nestáva. A v podstate som sa   i nasmial, tak fakt tých 3 je   málo
Cash89
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.1.2008
Na Borata jsem se moc těšil   už proto že ho bylo všude   plno a byl jsem prostě   zvědavej,člověk se u toho   nasměje jako málo u kterého   filmu,ale na druhou stranu si   u toho musíš   říkat"ješiš to snad   ne".Naprosto chápu   některé lidi že je to   pohoršuje mě se to taky   párkrát dotklo ale jak   říká hlavní aktér tohohle   film "je to jen film,a   jestli sem se někoho dotkl   tak se omlouvám" i já   se omlouvám těm kterým se   film líbil ale mě to prostě   nezaujalo.
mildaaxe
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.6.2009
je to už pár měsíců co   sem tohle viděl, ale nějak   mi nesed ten pochybnej humor,   proto když mi začalo asi ve   třech čtvrtinách filmu   blbnout DVD, ani mně to   nějak nezamrzelo a filmek sem   nedokoukal...Dost možná už   ani nedokoukám...a je mi to   úplně ukradený...
Hammer
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 26.1.2007
"Jagsemaš", už   začátek filmu je   dostatečně ztřeštěný,   ale jo je to docela sranda,   tak očekávám, že se budu   bavit. Pokračuje dalšími   bláznivými epizodkami, ale   už ne dlouho...brzo se   zachází daleko za hranice   vůbec nějakého vkusu a   připomíná spíš   dostatečně nechutnou   "teenagerovskou   komedii" jak se snaží   křečovitě za každou cenu   pobavit. Jenže místo toho se   po čase stává i docela   nudným... Je zajímavé   sledovat skutečné reakce   lidí na Boratovi šílené   otázky a nápady, tento   originální přístup   oceňuji. Škoda jakým   způsobem je nejvíce   využíván. Místy opravdu   povedené scénky přebíjí   ty trapné a pak se přistihnu   jak už jen očekávám kdy   bude "film"   končit."Dženkuji"
Vlnik
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.8.2018
Tak nějak i chápu, proč se   tenhle film proslavil, on ten   Boratův přízvuk (tady je   otázka jak velké zásluhy   oproti originálu má český   dabing) dělá i naprosto   pitomou hlášku   nezapomenutelnou a poměrně   vtipnou. Bohužel ne tak   vtipnou aby na tom šel   založit celý film, takže z   větší části je to docela   nuda.
Ba.tista
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.5.2008
Zvláštní film u kterého se   zasmějete, ale na druhou   stranu který si nejspíš   znvu nepustíte a pár   dobrých scén tam ale opravd   je
Kuliiisek
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 8.12.2012
Chvilemi hodne povedene,   chvilemi hodne velka traparna.   Snazit se parodovat uplne   vsechno za kazdou cenu asi   neni nejlepsi navod na uspech.   S Ali G nemam sebemensi   problem, ale Borat mi nesedl.
hejtman
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 15.4.2007
Jak hluboko musí tvůrce   klesnou,aby natočil takhle   ubohou komedii postavenou na   místy i fekálním   humoru.Věděl jsem do čeho   jdu,že mám prakticky dvě   možnosti budto to bude top   komedie či spíš filmový   odpad.Věděl jsem,že budu   asi zklamán,ale zvědavost   zvítězila a tak jsem   zapůjčil příslušný   disk,vložil do přehrávače   a celou dobu čekal,kdy   přijde alespoň ta bezmezná   sranda,která by přebyla   občasné nechutnosti jinak   nudného příběhu.A nenašel   jsem skoro nic co by stálo za   řeč,co by bylo vhodné k   zapamatování.Místy je to   celkem vtipný, ale   převážně hodně ubohý a   smutný!Je to sice   originální tvůrčí   nápad,sem tam mi pár   úsměvů uteklo,ale to mi   nestačí,prostě nevím   slepice v kufru apd. mě   nějak neberou.

Jinak se plně   ztotožňuji s komentářem   kolegy khStehlíka, který to   myslím vystihl nejlíp.
hellercz
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 9.12.2009
Tak tento styl u mě   nezabodoval. Až se divím,   jak je celosvětově   oblíbenej. Mám rád komedie,   rád se směju, ale tady jsem   měl jen nervy a měl jsem co   dělat, abych se dodíval do   konce. Pár vtipů ušlo,   jinak hnus.
Utah79
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 11.10.2007
Tento film byl místy i   legrační, ale něco bylo   spíše trapné než vtipné.   A to bych tam ani nedával.   4ekal jsem tedy trochu lepší   děj.
akrej
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 13.6.2012
no nic moc ale někdy to   dokonce pobavilo jinak hrůza   děs.tohle byl nejhorší   film který sem vyděl jak   tohle si dovolily natočit   tenhle fi nedoporučuji
Pitryx
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 6.9.2013
Zpočátku jsem se bavil a sem   tam i zasmál. ale pak už mi   to přišlo nějak nudné.   Hlavní hrdina od začátku   protivný, stával se   protivnější a   protivnější. Některé   sekvence skoro nudily. Nemohu   dát odpad, právě pro dobrý   začátek. 201303097553/8021
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 13.6.2007
Snůška sice občas   zajímavých sestříhaných   záběrů, ale většinou   končících víceméně bez   pointy. Kdyby jste dali partě   studentů dostatek peněz,   natočí Vám lepší film   než je tenhle. Snaha trefovat   se do zkostnatělé americké   společnosti se sice cení,   ale zde spíš vyznívá na   prázdno a poněkud více   smutně, než humorně.
Rocky4
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 18.2.2008
Diskutabilní film kteří   jedni milujou a druzí   nenavidí. Celkově trapný   film, s trapným až   urážejícím humorem.   Dávám dva body, líbil se mi   trošku, malinko ten   začátek, jinak už nikdy   více.
SvoKar
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 26.9.2010
Kdo vymýšlí takový   blbosti?! Je to naprostá   slátanina, a i když Pamela   hrála v samých   "slabších"   filmech, tohle je i pod její   úroveň! Vůbec se nedivím,   že její tehdejší druh   (nebo manžel) Kid Rock z toho   nebyl nadšený.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 6.9.2018
Totální záchodový odpad   dobrý tak na zvracení. Oběd   jsem neměl a tak se zvracení   nekonalo. Podruhé na to   koukat nebudu.





.
Mr.Kluzo
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 20.12.2007
1/10 (neuvěřitelně stupidní "film")
Stupidní po všech   stránkách (režie,   scénář, střih, ...).   Použitý "humor"   není vůbec humor. Pokud chce   film ukázat na stupiditu   amíků, tak to dělá dobře,   ale jen tím, že v USA vůbec   vznikl takový marasmus.   Omlouvám se panu Troškovi,   že jsem dal jeho Kameňáku   hodnocení 1/10 Po zhlédnutí   tohoto rádoby filmu bych   musel přidat tak 3 body všem   doposud mnou hodnoceným   filmům.
cynik
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 13.6.2008
Jestli tohle je vtipné, tak   já jsem Miluška   Voborníková! Hodnotit tenhle   paskvil lze jen v záporných   hodnotách ! To si radši dám   denně všechny tři   Kameňáky.
TerraFelix
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 25.2.2010
Zoufalé. O Kazachstánu   nevypovídá vůbec nic, což   by možná mělo i přesto   (nebo spíš právě proto),   že to má být komedie. Zato   o Americe hodně. Niméně je   film kilometry za hranicemi   dobrého vkusu, je trapný a   ten humor se nedá nazvat   jinak, než primitivním.   Nejsem nějaký puritán, ale   i komedie by si měla zachovat   jakous takous úroveň.
khstehlik
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 26.11.2006
BORAT
Ani nepamatuji, kdy jsem   odešel z kina v průběhu   představení. Až teď z   "BORATA". Jestli   tento druh fekálního humoru   začíná odrážet   směřování kultury v   naší, tzv. západní   společnosti, tak nás Pán   Bůh chraň. Na ubohosti filmu   nic nemění ani několik   vtipných epizodek, které   ovšem nemohou zabránit   pocitu, že se právě   nacházíte v proudu   nejpokleslejší zábavy v   hostinci té nejnižší   kategorie.
Film   zahalený marketingovými   specialisty do nimbu   politické nekorektnosti,   která má přitáhnout   diváky a zajistit tak   tvůrcům kasamač, je v   podstatě z větší části   jenom vulgární. Věřím,   že i takové výplody mohou   některým lidem vyhovovat,   nicméně ten, kdo si chce   uchovat jistou míru čistoty,   by tento film měl vynechat.   Jeho shlédnutí je totiž   něco jako šlápnout do   lejna. Nejdřív se zděsíte   co se vám to stalo, něco   cítíte a dělá se vám   špatně od žaludku. A i   když odejdete, tak zjistíte,   že na vás kus něčeho   odporného stejně ulpěl. A   trvá nějaký čas než se   toho zbavíte.
Nicméně je jasné, že   peníze nesmrdí. Zajisté ne   těm, kteří se na tomto   veledíle rozhodli vydělávat   bez ohledu na to, jakou   sedlinou nic netušícího   diváka pokropí.

26.11.2006 Karel Stehlík

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih22737minih22737Volný pád (1992) 
Falling Down n
minih27251minih27251Šest pohřbů a jedna svatba (1998) 
Very Bad Things n
minih55914minih55914Oddělené světy (2008) 
To verdener n
minih66730minih66730Hanna (2010) 
Hanna n
minih83154minih83154Volejte věštce (2008) [TV pořad] 
Volejte věštce n
minih60327minih60327Ex Drummer (2007) 
Ex Drummer n
minih139563minih139563Dal mi jméno Malála (2015) [DCP] 
He Named Me Malala n
minih27121minih27121Štěstí (1998) 
Happiness n
minih83040minih83040La cara oculta (2011) 
La cara oculta n
minih37884minih37884Zoufalé manželky (2004) [TV seriál] 
Desperate Housewives n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Borat 2: Následný snímkofilm (2020)

 Borat 2: Následný snímkofilm (2020)
Borat 2: Následný snímkofilm n
Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan
Žánr: komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Jason Woliner

(pokračování)

TV Program

ČT1 - Předpověď počasí, Sportovní zp...

12:20 - 12:30

7 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

ČT2 - České stopy

11:30 - 12:30

57 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

NOVA - Ordinace v růžové zahradě (200...

12:25 - 13:45

2 minut již uběhlo
78 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:30 - 12:30

57 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178294

Poslední komentáře

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10