Jeden svět

Komentáře uživatele Myshitchka

Myshitchka

Myshitchka zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Michaela Heřmanová

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 83
12 opic (12 Monkeys)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.6.2007
Osobně teda vůbec nemusim   žánr sci-fi, jelikož   většině těm filmům   nevěřim, na pohádky prostě   moc nejsem...nicméně,   tomuhle filmu sem věřila   každou vteřinu, příběh   vás strhne a jste uvnitř ani   nevíte jak, výkony pod   Gilliamovým vedením lepší   než kdy jindy (obzvlášť   Brad Pitt stojí za to!)...
25. hodina (The 25th Hour)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.8.2006
FFFFFilm
....s velkym F. Skvele   dialogy, skvely herci, skvele   zabery, kamera, střih, silný   příběh....nevim co dodat,   ten film nema chybu, aspon ja   sem ji nenasla....
40 dnů a 40 nocí (40 Days and 40 Nights)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.5.2006
pohoda
nenáročná podívaná,   typická americká komedie u   který se zasmějete...happy   end vás nemine:)
8 MM
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.6.2007
Kdybych tak měla ráda   Nicolase Cage, tak bych dala i   devět bodů:) Nicméně svou   roli vlastně zahrál bez   vady, stejně tak Joaquin   Phoenix, kterej má navíc   ještě obrovský charisma   (fanoušci Cage odpustí:)   Film je docela dost drsnej a   zvrhlej a to je na něm to   nejzajímavější, bude vás   mrazit a budete si občas i   zakrejvat oči, vydržíte   napjatí až do konce filmu...
A co Bob? (What About Bob?)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.6.2007
Viděli jste někdy Billa   Murraye ve filmu, kde by   špatně hrál? A viděli jste   někdy komedii, ve který by   nebyl vtipnej? O týhle   komedii to platí dvojnásob a   Richard Dreyfuss ho doplňuje   na jedničku. Nudit se   rozhodně nebudete. Je z těch   filmů, které můžete vidět   stále znova a nikdy vás jeho   humor neomrzí.
Adaptace (Adaptation)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.11.2005
Ten film je vyjímečný tím,   že v něm vidíme jak   vlastně vznikal scenář k   filmu samotnému, jak se   cítil Charlie Kaufman když   ten scénář psal...je to tak   prosté a jednoduché a   přitom naprosto geniální.   Dávám osm jen proto, že mi   tam nesedl ten konec, který   tam ale vlastně neměl ani   sedět, protože s tím mu   pomáhal jeho fiktivní bratr   Donald, který se vyžíval v   podobně akčních   scénách....ale Meryl   Streepová mi opravdu v tom   filmu nepřipadala jako   zabiják,tomu sem už moc   nevěřila,ale k tomu filmu to   nějakým způsobem   patří.Řikám si,že byla   prostě jen zfetovaná:)
Addamsova rodina (The Addams Family)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.6.2007
Málokterá pohádka mě   dostane, ale tyhlety trochu   strašidelný a s hodně   černym humorem, ty můžu.   Navíc v tomto filmu je   plejáda vynikajících   herců, skvělý scénář,   propracované postavy a   dialogy. Navíc je to komedie,   kterou můžete vidět i   několikrát a neomrzí vás.
Americká noc (La nuit américaine)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.3.2006
Klasika
Videla sem tento film poprve   na prednasce prazske filmove   akademie (pfa.cz) a musim   rict, ze pro nekoho kdo se o   film zajima i z te druhe   stranky, to znamena ne pouze   jako o hotovy produkt, ale i o   tu "plavbu na lodi",   pri ktere film vznika, jaka je   prace rezisera, štábu, co   vsechno se pri nataceni muze   stat.....tak tenhle film bude   milovat....za deset   jednoznacne....
Angel-A
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.8.2007
Z nějakého důvodu mi tenhle   film ležel doma neskutečně   dlouho, než jsem si ho   pustila, prostě mě vůbec   nelákal....když pak po   hodině a půl skončil, bylo   mi to líto jako dlouho ne, do   hlavních postav sem se   zamilovala a prožívala s   nima každou vteřinu.   Krásná černobílá kamera k   tomu. Ikdyž je snímek lehce   absurdní, má kouzlo....
Anglický pacient (The English Patient)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.7.2006
nááádhera
ten film mě okouzlil, když   po dvou a půl hodinách   skončil, myslela sem že si   ho pustím znova a znova a   znova....ani na chvíli vás   nebude nudit, budete se bát,   budete brečet....skvělej   scénář, herci,   všechno...deset bodů je   jasnejch, nechápu lidi co mu   daj šest, tomu filmu patří   všechna čest....:)
Apokalypsa (Apocalypse Now)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.6.2007
Dlouho na mě doma čekal   tříhodinový válečný   film, bůhví proč jsem na   něj ne a ne dostat náladu -   když na něj pak přišla   řada, nechápala sem proč   jsem tak dlouho čekala, nic   tak působivého už sem   dlouho neviděla. Nejvíc se   mi líbil velitel jednotky v   podání Roberta Duvalla,   který si de s naprostým   klidem uprostřed napalmové   smršti zasurfovat. Martin   Sheen neměl chybu a Marlon   Brando byl pak vyvrcholením   skvělého filmu.   Jednoznačně za 10!
Arizona Dream
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.6.2007
To je tak divnej film:) Ale   já mam divný filmy ráda,   nedokážou mě nudit,   protože jsou   nepředvídatelný a to u toho   filmu platí víc než u   kteréhokoli jiného řekla   bych, neustále mě   překvapoval, u toho filmu   nevíte co můžete v   příští minutě čekat a   tím se ten film liší. Co se   týče Johnnyho, Lili a Faye,   ty mě nikdy nezklamali a ve   svých rolích se evidentně   vyžívali, naprosto   přesvědčiví magoři:)
Baby Boom
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.6.2007
Kouzelná oddechová komedie,   Diane Keatnová je jako vždy   okouzlující v roli   kariéristky přezdívané   "tygřice", která   se dere nahoru a má se stát   partnerem firmy, žije se   stejně prací posedlým   přítelem. Její život se   však nadobro změní ve   chvíli, kdy podepíše, že   přebírá dědictví po   zemřelých příbuzných a   pak se dozví, že je to   jejich dítě. A ona nikdy   dřív dítě ani nedržela v   ruce a chce dát dítě k   adopci - což si ovšem po   schůzce s potencionálními   rodiči rozmyslí a snaží se   vzládnout roli matky sama,   což má pro ni fatální   následky, příde o   přítele, partnerem se stane   její "oblíbený"   kolega a ona se rozhodne   odejít z města a koupí si   dům na venkově, který sice   vypadá krásně, má velký   sad plný jablek a rybník,   nicméně postupně v něm   všechno přestává fungovat,   což vede k jejímu zhroucení   v ordinaci veterináře, do   kterého se pak   zamiluje...happy end vás   samozřejmě nemine:)
Blaze
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.6.2007
Vnadná sexy zrzka z venkova   má sen stát se zpěvačkou.   Když už je dospělá, sbalí   si svou kytaru a naivně jde   do světa. Zanedlouho však   zjistí, že spíš než   poslouchat ji chtějí diváci   vidět nahou, čemuž se   zakrátko musí přizpůsobit   aby měla z čeho žít a   také je v tom velmi dobrá,   což zaujme Paula Newmana v   roli stárnoucího politika.   Svou Blaze Star pak začne   uhánět a zasypávat dary,   což ale Blaze nechává   zpočátku chladnou, což   staříka ještě víc   rajcuje...nakonec je z toho   láska jako trám a spousta   problému pro veřejně   známou osobnost. Ten film má   svého ducha, budete jim   držet palce, budete   naštvaní za nespravedlnost,   která je doprovází a na   konci si nejspíš   pobrečíte.
Blázinec (Funny Farm)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.6.2007
Na Chevy Chase nedám   dopustit, jeho nesporný   komediální talent mě   vždycky bez vyjímky pobavil.   V tomto filmu je obzvlášť   kouzelný. Mladý sportovní   žurnalista se rozhodne z   města odstěhovat na venkov,   aby měl klid na napsání   svého románu. Se svojí   ženou si pořídí krásný   dům, psa a může se začít   psát. Nicméně mu to nejde   tak jak by očekával, pes   mezitím vyhrabe na zahradě   mrtvolu, obyvatelé městečka   nejsou tak přátelští jak   by očekával a jeho sen se mu   začne hroutit. Do toho jeho   žena začne psát pohádky   pro děti a vyjde jí   knížka, když jí předá   jako dárek manželovi, pro   něj je to poslední kapka k   tomu aby se úplně zbláznil.   Pokud máte rádi Chevyho   bláznivé dovolené, tuhle   komedii budete milovat.
Blbec k večeři (Le diner de cons)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.6.2007
To je tak blbý, až je to k   sežrání. Už jen samotný   námět mě zaujal - bohatá   intelektuální pařížská   smetánka si zve na večeři   blbce a královsky se tim   baví. Známý nakladatel si   tak pozve k sobě domu blbce,   který si rád staví ze sirek   a všude s sebou nosí   fotografie svých děl a na   potkání se jimi chlubí.   Bohužel mu ale rupne v   zádech a na večeři se   nemůže dostavit, svého   blbce se pak marně snaží   dostat zbytek dne ze svého   bytu, do toho příde problém   s přítelkyní, s daňovým   kontrolorem a blbec v dobré   vůli pomoci svému hostiteli   kazí jednu věc za   druhou....prostě klasická   francouzská komedie co vám   nedovolí ani na chvíli se   nudit...
Tak u tohoto filmu jsem se   smála už v první minutě a   snad sem do poslední minuty   ani nepřestala. To nelze ani   popsat, to se musí vidět!:)
Cizinec (Down in the Valley)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.6.2007
Nikdo nemusí být takový   jaký se na první (ba i   druhý, třetí...) pohled   zdá - do tajemného kovboje s   kytarou v podání úžasného   Edwarda Nortona jaký je v   první polovině filmu by se   asi zamilovala každá druhá,   takže není divu, že hned na   začátku filmu vznikne láska   jako trám, kterou chce ovšem   zcela nepochopitelně zarazit   tatínek hlavní hrdinky - mj.   policista. Až když se Tobe   tatínkově přání podvolí,   uvidíme čeho je Harlan   schopný - no nechtěla bych   aby se do mě zamiloval   takovej psychopat:) Film je   napínavý a skvěle   obsazený, rozhodně je na co   koukat.
Cokoliv (Anything Else)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.6.2007
Typickej Woody Allen, obsadil   se - jak jinak - do role   intelektuála a tak trochu   blázna, v jiné roli si ho   vlastně už ani nelze   představit, takže film to   nebyl nijak zvlášť   překvapivý. Nicméně Woody   - to je taky kvalitní   scénář a obsazení -   Christině Ricci jsem měla   chuť dávat pohlavky co pět   minut jak mi byla protivná a   Jasona Biggse mi bylo až   líto, jakej to byl ňouma.   Byla to příjemná   podívaná, ale vyhledávat   ten film znova asi jen tak   nebudu. Jo a Stockard Channing   byla skvělá, ale ta je   skvělá vždycky.
Čarodějky z Eastwicku (The Witches of Eastwick)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Tohle je pro mě film, který   můžu vidět pořád znova,   už jsem ho viděla   minimálně dvacetkrát a   vždycky mě zaručeně   rozesmál. Vynikající Jack   Nicholson, tu roli by nemohl   hrát ani nikdo jinej....a   ještě bych vydzdvihla výkon   Veronici Cartwright v roli   Felicie, příšerně   skvělé!:)
Čekej do tmy (Wait Until Dark)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.6.2007
No tak toto je hodně   napínavej snímek, velmi   chytrá a jedinečná   zápletka, z výkonu Audrey   Hepburn jde člověku až   mráz po zádech, svoji   nominaci na Oscara si zcela   jistě zasloužila, ostatně   jako vždycky. Jinak s tímhle   filmem doporučuji čekat do   tmy :)
Červený trpaslík (Red Dwarf)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.11.2005
Toto nelze okomentovat,na to   se lze do zblbnutí koukat:)
Deník Bridget Jonesové (Bridget Jone's Diary)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.10.2005
Ona se cejti vetsinu casu jako   idiot a ja ji naprosto chapu:)   Vzdycky kdyz se na to koukam,   tak s ni soucitim a vyborne se   u toho bavim.
Doblba!
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 4.10.2005
Bez pointy
Od toho filmu sem nic moc   neočekavala, když jsem na   něj šla, ale že bude až   tak blbej, to sem fakt   nečekala. Komedie to není,   protože se u toho nikdo v   kině nesmál a když, tak jen   tomu, jak to bylo blbý:)   Vachler si přizval celýho   českýho lva v podobě Duška   Zbrožka Čtvrtníčka a   Hanáka, ovšem to mu   nezachrání film bez pointy,   bez ducha. Odcházela jsem   zmatená s otazkou, co tím   vlastně chtěl básník   říct....
Donnie Darko
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.11.2007
Jeden z nejzajímavějších   filmů co jsem viděla, je   originální, netlačí na   pilu, pomalu ale jistě   odkrývá příběh kousek po   kousku, nenechá vás chvilku   v klidu, jste v neustálém   napětí. Navíc musím   souhlasit s ostatními -   herecké výkony, kamera a   HUDBA - to sou další důvody   proč film vidět! Mrazivej   snímek, kterej vás nenechá   abyste ho viděli jen jednou   (obzvlášť proto, že ho   možná na poprvý ne úplně   pochopíte:).
Duch (Ghost)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.6.2007
Na tomto příběhu mě   vlastně nejvíc baví Whoopi,   není se co divit, že za tuto   roli získala Oskara. Jinak je   to vlastně taková americká   romantika s vražednou   zápletkou, kterou jsem jako   malá milovala, ale postupem   času už mě ten příběh   začíná trošičku nudit.   Ještě mě tam hodně baví   Vincent Schiavelli v roli   ducha v metru. Patrik Swayze   je tam určitě ve své   životní roli, když pominu   Hříšný tanec....
Dům veselých duchů (High Spirits)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.6.2007
Tahle komedie je neskutečně   praštěná - Peter Plunkett   je v tíživé finanční   situaci a snaží se svůj   zámek zachránit tím, že   sem naláká americké turisty   - a naláká je na duchy,   kteří neexistují a které   musí sám vyrobit. Ovšem to   se mu moc nedaří a spíš   američany naštve a ti   chtějí odjet - v tom jim ale   zabrání opravdoví duchové,   kteří se na to už nemůžou   dívat a rozhodnou se Peterovi   pomoci. Je to taková   oddechová duchařská komedie   na nedělní deštivé   odpoledne, která nadchne   svým humorem jak děti tak   dospělé. Obzvlášť Peter   O'Toole je jako vždy naprosto   brilantní!!
Duše jako kaviár
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.8.2007
Dle mého názoru je to na   české poměry takový   lepší průměr, postavený   na dobrých hereckých   výkonech. Taky mě příliš   nenadchnul, ale vzhledem k   tomu, že se tam pořád něco   dělo to bylo koukatelný a   vydržela jsem u toho až do   konce. Ale není to film,   který bych vyhledávala.
Dvě tváře lásky (The Mirror Has Two Faces)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.10.2005
Inteligentni romantická   komedie, výborná Barbra   Streisand, výbornej Jeff   Bridges, výbornej scénář,   je to zábavný a dojemný.
Faktótum (Factotum)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.4.2006
Měla jsem možnost tento   snímek vidět na festivalu ve   Varech, kde se mi vždycky   slejou všechny filmy pomalu v   jeden. Tenhle však   vyčníval...hereckými   výkony, svým příběhem,   který je podle skutečné   události...Bukowski je   zajimavý člověk a tak tento   film nemohl být   nezajímavý...

TV Program

ČT1 - Nástrahy zubařského křesla (19...

14:15 - 16:00

45 minut již uběhlo
60 minut zbývá do konce

ČT2 - Historie SS

14:10 - 15:05

50 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

14:35 - 15:35

25 minut již uběhlo
35 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:25 - 15:30

35 minut již uběhlo
30 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190278
Osobností: 697376
Fotografií: 762979
Plakátů: 375680
Obsahů a biografií: 177918
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10