Jeden svět
ohodnotit

Harry Potter a Tajemná komnata

Harry Potter and The Chamber of Secrets

Další název:
Harry Potter und die Kammer des Schreckens / Harry Potter a Tajomná komnata (SK)
Rok:
2002
Délka:
161 minut
Premiéra v ČR:
12.12.2002
„Zlo se vrátilo do Bradavic“

Komentáře k filmu Harry Potter a Tajemná komnata

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 64
green-tea
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.11.2020
Ve druhém díle   čarodějnické ságy už zlo   pomalu vystrkuje růžky.   Ještě pořád to ale je   celkem pohodová podívaná s   pohádkovým motivem,   jedinečnými efekty a vskutku   nádhernou výpravou.
veverka-zrzka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.6.2008
Není nad to se podívat na   pořádný film. Sice čárám   a kouzlům nevěřím, ale   tady v Bradavicích je   všechno tak opravdové!
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.8.2008
V tomto díle se dostávají   ke slovu mnohem více triky,   avšak naštěstí příliš   nezastiňují děj. Herci   hrají stále stejně - občas   trochu toporně, ale co, jsou   to děcka.
Frolíček
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.12.2017
Druhý díl už byl více   dramatičtější,   zamotanější s více   postavami, pořád však   ještě převládala   pohádkovější inspirace a   minimální úmrtnost.   Začátek s autem a rodinkou   Weaslyových je o poznávání   dalšího nového světa, z   novějších postav se mi moc   líbil Dobby a jeho vítězné   Dobby je volný:-) Měla jsem   velkou radost i za něj, když   mohl opustit Malfojovce, i   když Jason Isaac s   blonďatými vlásky....
hledaseniki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.10.2009
Harry Potter and The Chamber of Secrets
Druhá část Harryho Pottera   na sebe nenechala příliš   dlouho čekat. Pro někoho kdo   nečetl knížku byl tenhle   film nepochybně něco nového   a vlastně pro toho kdo knihu   četl taky, protože tenhle   film bourá fantazie stejně   jako díl předešlí či   díly následující. Harry,   Ron, Hermiona se vracejí do   Bradavic a tentokrát se   setkají s Voldemortem za   můada tedy Tomem Raddlem. O   filmu Tajemná komnata bychom   tu mohli spát dlouhé eseje,   ale já to poněkud zkrátím.   Vynikající herecké výkony   jak hlavních hrdinů tak v   tomto případě profesora   Lockharta v podání Kennetha   Branagha, jeho postava ač by   se dalo říct nedůležitá,   byla důležitá alespoň pro   mne. Finální scéna s   baziliškem byla výborná, i   když své kouzlo po   několikátém sledování   ztratila, což se nedá říct   o tomhle díle. Za zmínku   stojí ještě Dobby, který   stejně jako Hagrid a další   postavy patří k mým   oblíbeným. Hudba v téhle   celé sérii je geniální a   tak není ani potřeba se o   ní dlouze rozepisovat.   Tajemná komnata (kniha) nikdy   nepatřila k mým oblíbeným,   ale přece jen tohle podání   vypadalo co možná nejlépe.
MARi0
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 10.7.2010
Harry Potter a Tajemná komnata
Omlouvám se za své nízké   hodnocení, kterým jistě   mnohé pobouřím, ale zrovna   jsem se vrátil z filmového   festivalu a viděl tolik   skvělých filmů, že mi   tento Hollywoodský patos   nepřijde ničím zajímavý.   Co se opravdu povedlo je   hudba. Slyšel jsem jí od   Karlovarského symfonického   orchestru naživo a opravdu   skvělé. Místy mrazivé   tóny, do toho ten krásný   pohádkový podtext, prostě   nemá chyb.
Se zbytkem   je to ale horší. Daniel   Radclifie umí snad jen   ukazovat pinďoura na   Brodwayi, herec co hrál Rona   neumí nejspíš ani to.   Přesto že jsem vše viděl   na plátně velkého kina,   nebyl jsem zaujat (a to je co   říct, neboť u filmů z   biografu vždy zvedám o něco   hodnocení, aspoň kvůli   atmosféře). Možná je to   tím, že ani předloha od   Rowlingové, kterou jsem   četl, mě nezaujala. Celkově   tedy hodnotím jako slabou   rozprávku pro děti, bez   nejmenší myšlenky a s velmi   slabým dějem (ještě jednou   se omlouvám fanouškům,   píšu opravdu jen svůj   pohled na věc). Něco z   ostatních dílů jsem také   viděl, ale hodnocením na tom   jsou velmi podobně...
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.7.2015
Nejsem čtenář ani velkej   fanda tohodle pohádkovýho   světa, ale určité věci se   tomu nedají upřít. První   Harry Potter byl takovej   spíše víc pro děti, zde se   více zatemnilo a je to   napínavější. Délka filmu   moc natahovaná, chvílema moc   řečí, ale zas triky a   nápady a celková technická   úroveň zvedá u mně film   nahoru.
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.2.2018
Harry, Ron a Hermiona se   vracejí do kouzelnické   školy a opět se tam začnou   dít věci. Druhý příběh   se však od předchozího   značně liší. Dětskou   tvář si sice snaží z   počátku ponechat, ale   později se přeci jen   divácká hranice posunuje o   hodně výš. Akční   dramatické sekvence by děti   určitě mohly děsit a   způsobit trauma. Jako např.   scéna s obrovským hadem.   Snímek zkrátka, byť to   zpočátku nevypadá, je   děsivější, temnější,   daleko víc fantasy. Jako   celek však působí nějak   lépe. Dramatizace se   stupňuje nenásilně a ve   zcela reálném souběhu   všech okolností. Ve   vizuálních efektech to   místy stále ještě poněkud   viditelně skřípe, ale i tak   je patrné mírné zlepšení.   Snímek je opět dlouhý,   avšak z dobře postaveným   plynulým příběhem mající   dobré postavy, magickou   vizuální stránku, dětský   humor, avšak oproti tomu   dospělejší dramatizaci.   Druhé volné pokračování   není rozhodně nepovedené,   jen je potřeba si zvyknout na   mírný odklon diváckého   zaměření.
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 8.4.2010
Jisté je,že pokračování   příběhu o malém   kouzelníkovi je opět   perfektně natočen.Vizuální   efekty a triky jsou zase   úžasné.Pohybující obrazy   se mi v celé sérii hodně   líbí.V tomto dílu se mi   dost líbil skřítek Doby a   taky Lucius Malfoy v podání   J.Issacska (blbě se to   píše:-) ).
Také   velký pavouk Aragog a hlavně   had bazilišek byli dost   dobře udělaní.
prvosenka
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.2.2013
HARRY POTTER A TAJEMNÁ   KOMNATA

Co rok,   to další úžasné   dobrodružství mladičkých   kouzelníků v tajemném   bradavickém hradu.

Tentokrát se   hledá Zmiozelův dědic,   který jediný dokáže   odemknout tajemnou komnatu. V   ní žije něco strašného,   co postupně likviduje   školáky ze Školy čar a   kouzel v Bradavicích. Po   celé škole se hledá, kdo by   to mohl být. Školou se   postupně šíří strach a   podezírání. Když je   obviněn i hajný Hagrrid,   začíná pomalu pochybovat i   ústřední trojice mladých   kouzelníků. Hermiona se   díky své zvědavosti   dostane do blízkosti tajemné   příšery, takže na   odhalení tajemství tajemné   komnaty zůstanou nakonec   Harry s Ronem sami. Tato   část se posunula od   prostého vyprávění z   první část ságy, které   bylo ale na druhé straně pro   pochopení veškerého dění   nutností, ke skutečně   kvalitnímu filmu se vším,   co k němu patří. Tento   příběh je oživen spoustou   triků, legračních hlášek,   úžasných masek a nových   tajemných postaviček,   například Dobbyho.   Ztvárnění Baziliška bylo   realistické a působilo velmi   věrohodně. Jedinou   nevýhodou je extrémní   délka filmu. Vzhledem k tomu,   že jsem četla knihu mohu   zodpovědně říci, že se   příběh opět přesně,   podrobně a věrně drží   své předlohy a i když je   děj občas zestručněn,   stejně je výsledný film pro   děti celkově tradičně   hodně dlouhý. Jenže   napětí je tak husté, že i   menší děti po celý   extrémní čas udrží u   příběhu svou pozornost.

Pomalu už jsme si   zvykli na dětské   představitele. Charaktery   jejich postav neztratily nic   ze své půvabnosti. Emma   Watson v roli Hermiony   Grangerové je na dítě   velice dobrá a z celé   ústřední trojice je   určitě nejlepší. Taky   Rupert Grint jako Ron Weasley   bývá hodnocen vcelku vysoko.   Rozporuplné hodnocení   dostává Daniel Radcliffe   jako Harry. Je pravdou, že   někdy působí staticky,   neohrabaně a zmateně, jenže   to je právě to, co z něj   dělá toho zmateného   chlapce, který se má   smířit ze svým nelehkým   osudem. Myslím, že jeho   postava odpovídá původnímu   záměru spisovatelky   J.K.Rowlingové. Práce   režiséra a celého štábu   byla výborná a povýšila   dětský příběh a malém   čaroději na skutečně   zajímavý film pro celou   rodinu.

Tajemná komnata je   filmařsky bezchybné,   brilantně natočené dílo.   Triky šly malinko nahoru,   atmosféra příjemně   potemněla. Dílo je pro děti   možná až moc strašidelné,   ale větší porce napětí i   akce mu rozhodně svědčí.   Temnější atmosféra   příběhu připravuje půdu   pro další díly. Máme se   stále na co těšit.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.7.2009
Harry Potter je ucházejíci   co mam otom mapsat jdeto to jo   ale nekonečné herci nám   stárnou snad to nebude mít   10 dílů
enejčel
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.4.2011
Harry Potter 2
Žádnou knihu Harryho Pottera   jsem nečetl, ale musím   napsat, že film z hlediska   vizuálních efektů je   pěkný. Vím, že fanoušci   knihy si stěžují, že ve   filmu není tahle scéna, nebo   tamta atd., ale filmaři jsou   šikovní dokáží si s tím   pohrát, ale přesto filmy o   Harrym Potterovi nemám zrovna   moc rád a to ještě tenhle   je zařazen do filmů pro   děti, což u trojky říct   nemůžu.
Je to   prakticky stejné jako   jednička, akorát jiný děj   a trochu více scén s   pavouky.
thejduk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.2.2014
Harry Potter nemá dle   skřítka Dobbyho studovat   dál v Bradavicích a musí   čelit útokům Voldemortovy   reinkarnace Riddla a jeho   nohsledů, kteří mu   pomáhají. S pomocí svých   přátel Hermiony a Rona   všechno odhalí včetně   baziliška a tajemné komnaty   a překoná všechny úklady o   svoji smrt a zničení celé   školy kouzel.
superfilmar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.1.2012
Do doby, než přišla   knižní sedmička byla   Tajemná komnata mým   nejoblíbenějším dílem. A   myslím, že film je ještě   lepší než kniha, který se   s jedničkou co se týče   atmosféry nedá moc   srovnávat.
Je   tajemný, napínavý a kdysi i   dost vystrašil. Finále v   komnatě je skvělé,   nejlepší jsou ovšem scény,   ve kterých se Harry ocitá v   deníku Toma Raddlea.
A   Kenneth Brannagh roli   profesora Lockharta zahrál   výborně a je vidět, jak si   roli užíval. Možná to   přece jen pro děti není tak   vhodné a svým způsobem by   to dost dobře fungovalo i   jako horor.
jeden z   nejlepších dílů filmové   série. Opět 100%.
Pecik
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.7.2011
Druhý díl se již nesl více   ve znamení dobrodružství   než v pohádkovém stylu.   Tvůrci zde trošku   přitlačili na pilu fantasie   a celý film je mnohem více   zahalen do tajemna a napětí.   Nicméně spolupráce s   Rowlingovou zde opět   zafungovala na výtečnou a   prostředí, kulisy a efekty   jsou na velmi vysoké úrovni.
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.7.2007
Kazdym pokracovanim je Harry   urceny o nieco starsiemu   publiku-tyka sa to dialogov aj   celkovej atmosfery filmu,ale   nestraca na kuzle ani pre   najmensich.Tento diel sa mi   vsak zda slabsi ako uvodny   diel sagy hlavne co sa tyka   zapletky,ktora je venovana   zatial predsa len detskej   omladine.
lucymat
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.7.2011
Tajemná komnata je lepší   než Kámen mudrců, ale jen o   fous. Detailněji si projdeme   bradavické chodby, podíváme   se do skleníku, užijeme si   kamerové nájezdy na hrad.   Harry dá víc na odiv svou   akčnost a záchranářskou   povahu. První pokus o návrat   Voldemorta je zpracován   docela působivě a každý by   měl být spokojen. Nespornou   výhodu u celé série bude   mít znalec předlohy.   Vyzbrojeni detaily z knih si   potom filmy užijete o mnoho   víc.
zuzana.shilla.novak
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 22.3.2011
6*
pro mne nejhorší ze všech   dílů o Harrym Potterovi,   nekonečná scéna s hadem,   celé to bylo - nudné...   bavil mne jen samolibý   krasavec - profesor černé   magie, jinak zklamání,   ještě, že jsem odolná a   mám výdrž - trojka   překonala všechna   očekávání...
hejtman
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.11.2006
Pro mě lepší než 1,více   legrace,lepší efekty -   ikdyž méně,slušně   zamotaný příběh,učitel   zlatovlásek mi nesed, ale   jinak pohoda na velmi dlouhé   večery.
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.3.2019
Druhý díl je trošku   tajemnější a opouští   pomalu kategorii pro mládež.   Film je tajemnější,   napínavější, jsou zde   vidět i lepší herecké   výkony. Přesto hodnotím   první díl o pár bodů víc.   To právě díky tomu, že byl   natočen i pro ty menší   diváky.
Máša13
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.2.2024
Pokračování povedené   série. Filmařky bez chyby,   slušné herecké výkony.   Stále tento snímek patří k   tomu lepšímu světové   kinematografie
Yontalcar
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.10.2010
Druhý díl z příběhů   Haryho Pottera je o něco   lepší než jeho   předchůdce. Stále si   zachovává onu pohádkovou   atmosféru, ale už ne v   takové míře. Akce se   snaží jít ruku v ruce s   humorem, což většinou   zabírá. Filmové   zpracování je velmi dobré.   Dalo by se říct, že až na   pár výjimek se film   úspěšně drží knižní   předlohy. Ale s odstupem let,   kdy jsem Tajemnou komnatu   viděl poprvé, mi připadá,   jako by tomu stále něco   chybělo.

P.S.:   Richard Harris ztvárnil   Albuse Brumbála přesně tak,   jak jsem si tuto postavu   představoval při čtení   knihy. Svým nezapomenutelným   způsobem vyjádřil jeho   největší ctnosti a to v   obou prvních HP dílech.
mildaaxe
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.12.2009
S tímto dílem mám jako s   jediným zkušenost i z kina.   To bylo tenkrát ještě na   základce a já si nedokázal   plně přiznat, že mě to   vážně baví. No ale   předsudky konečně zmizeli a   musím konstatovat, že   zábava je to opět skvělá   – velmi zábavné   seznámení s kouzelnickým   světem proběhlo už minule,   proto je toto pokračování   více příběhové z čehož   vyplívají dvě hlavní věci   – trošku ubylo humoru a   přibylo atmosféry. A to až   nečekaně temné atmosféry   která však snímku velmi   sluší. Například scéna   kdy čte Harry Tomův deník a   dostává se do jeho   vzpomínek je skvělá. Minule   jsem nějak vynechal herecké   obsazení, jež se povedlo   velmi dobře a to jak hlavní   trojice tak učitelského   sboru. Tady mě nejvíce   potěšil, když vynechám   stálice z dílu minulého   typu Alan Rickman, Maggie   Smith nebo Emma Watson, tak je   to jednoznačně neobyčejně   slizský Kenneth Branagh jako   Zlatoslav Lockhart, jež mě   bavil skutečně od začátku   do konce. Tajemná komnata   umně navazuje tam ,kde Kámen   mudrců skončil, přináší   temnější neinfantilní   svět (oukej, až na ty jména   typu Brumbál, Zlatohlav a   podobně:-),   propracovanější příběh,   další otázky ohledně   Harryho minulosti a opět   stejného záporáka.
Deviant_Girl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.7.2022
Tajemná komnata byla otevřena!!!
Druhá Potrrovka je ze všech   filmů nejdelší ale stále   se nese v duchu rodinných   filmů. Byť je tu už znát   trochu temnější atmosféra.   Ovšem taky tu je více humoru   a postava Lockharta se   povedla. Stejně jako pavouci   v lese a finále s   baziliškem. Za mě povedené   pokračování.
JVSoolen
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.9.2007
Temnejsi nez prvni film, ale   obsahuje vice vtipu a je   akcnejsi. Z hereckych hvezd   pribyl znamy Shakeasperovsky   herec a reziser Kenneth   Branagh.
Ondrej_pribehar
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.12.2008
K pokračování Harryho   Pottera by se z hlediska   hereckého muselo říct   totéž, co k dílu prvnímu,   ale alespoň odkázat si   nemohu nedovolit, právě   čeští a britští herci   dělají z velké části z   filmu to čím je; důležitá   je samozřejmě také   předloha, kterou filmy o   Harrym Potterovi věrně   kopírují (alespoň v   případě Kamene Mudrců);   osobně to vnímám jako   pozitivum.
Druhý díl   je stran ohlasů ještě   lepší než ten první a já   musím souhlasit, nejen   Rodriguez zkrátka dovede   napsat a natočit   pokračování tak kvalitní   jako starší díl.
bobo336
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.4.2014
H.P 2
Buhuzial táto dvojka   poväcsinu filmu pokracuje ako   jednotka. Ku koncu sa vsak   nieco zmeni a zacne to byt   trocha zujímavejsie. Nudu   tentokrat trochu zamaskovali   Harryho boj s Baziliskom alebo   Malfojom a ten nový profesor   ci obrovský pavúk. Ale aj   tak to bude iba slabí odvar   ostatných.
netopir55
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.6.2009
Ron Weasley a Harry Potter se   záhadne nemúžou dostat do   školy.Nakonec se jim to   podaří a oni budou skoro   vyloučeni ze školy.Asi je   tam nekdo nechce.Podle mě   jeden z nej.dílu celej série   o Harrymu.Délka je opravdu   vysoká,samotný příbeh je   supr a celé to má kouzelné   čaro jako jednička.
wena
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 4.10.2009
Můj názor je že to trochu   zaostává za prvním   filmem.Ovšak i tady jsou   super scény .Nejvíce mě   zaujala křičící mandragora   a boj z baziliškem.Žádná   nuda ale také nic   strhujícího.
Papaja73
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.11.2010
Kouzelný film.Především se   mi líbí,že se snímek   poměrně přesně drží své   knižní předlohy.Filmařům   se podařilo skvěle přenést   báječný knižní   příběh,do velkolepého   filmu.Jen tak dál.
Defied_Master
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.4.2009
Pokračování příběhu a   mladém čarodějovi, který   nastupuje do druhého   ročníku Bradavic. Film   dosahuje přibližně   stejných kvalit jako   jednička...
huron
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.5.2006
Stejné jako jednička - komu   se líbila, tomu se bude   líbit i dvojka. Film ničím   nepřekvapil, série si drží   svou úroveň.
Naomi21
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.8.2011
Druhé dobrodružství stále   ještě chlapce jménem   Potter. Mírně otravný   skřítek Dobby, perfektně   ješitný učitel v podání   Kennetha Branagha, tajemství   jedné skryté   komnaty.......zneklidněné   pohledy dospělých - opravdu   je tahle fantasy s baziliškem   vhodná pro děti?......   Odpověď distributora:   Jistěže.....:)
Druhý   díl jde ve stopách prvního,   prostě adaptace dětské   knížky s dobrým hereckým   obsazením.
Naki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Další pokračování   silného příběhu Harryho   Pottera a jeho dvou   společníků Rona a Hermiony,   nám nepřináši nic nového   jen další zamotanou záhadu,   kterou bez větších   problému Harry vyřeší s   přehledem. Libí se mi změna   Harryho Pottera, kterou jsem   zahlédl v jeho sebejistotě a   že už to není jen nějaký   malý student. Obávám se,   aby s přicházejícími   dalšími díly nedošlo k   nějakému většímu propadu,   ale zase je pravda, že   příběh může mít   nekončící závěr, který   nám muže přinést vždy   něco nového na scénu,   poněvadž i herci stárnou,   tak i náš zájem se může   zvýšit. :))
kamicek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.4.2009
Tak druhý díl se mi líbí   víc než první je na konci   strašně dobře natočený a   je to i víc   propracovanjěší... ale   samozřejmě že to nemá k   dalším dílům, které   následují... zatím zase   jenom pohádka..
Ivett
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.9.2007
Tohle pokračování mělo   být zase o něco temnější   než první díl. Temnější   mi nepřišlo. Spíš se mi   zdálo horší.
Brikca
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.7.2009
Harry se vrací do Bradavic,   kde ho čekají nová   dobrodružství. Opět spíše   pohádkové zpracování   filmu. Osobně jsem moc ráda   za obsazení a to především   za Alana Rickmana, který   nemá nejmenší chybičku.
Izzy8635
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.11.2018
Oproti prvnímu dílu určitě   změna, buďme upřímní, kdo   by tohle pustil malému   dítěti. Ten bazilišek   trochu děsil i mě.   Mimochodem triky se moc   povedly. Bavil mě způsob,   jakým to ty děti hráli, a   Snape, ale ten je moje   nejoblíbenější postava z   celé série. A taky miluju   hrad v Bradavicích, i když   sama v noci bych v něm asi   být nechtěla...
BlackElvis
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.12.2007
Columbus si nedal říct a   udělal z Pottera jště   větší a delší nudu, na   které může zaujmout jedině   velký dostatek akce a jakž   takž slušný výkon Daniela   Radcliffa.
bouncer
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 28.9.2003
Harry 2
Druhý díl je sice stejně   dobrý jako první...ovšem   už ztratil kouzlo nového   světa, něčeho, co jsme   ještě neviděli. Pořád   dobrá zábava na noční   podívanou :-)
AshT
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 8.9.2009
Tento díl harryho pottera se   mi vůbec nelíbyl.Málo   efektů nic moc herecké   výkony prostě to nebylo nic   moc díl srovnání z   ostatními.
Warrior7
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.1.2010
Pokračování příběhu a   mladém čarodějovi, který   nastupuje do druhého   ročníku Bradavic. Film   dosahuje přibližně   stejných kvalit jako   jednička...
Honey0105
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 17.11.2010
Tenhle díl mě celkově moc   nebral. Když si vzpomenu na   Pottera, tak se mi většinou   vybaví třetí, čtvrtý   díl, pak ještě první, ale   ten druhý už tam   pokulhává. Nevím proč, ale   prostě mě příběh tolik   nenadchl. Knihu už jsem   četla dávno, tak už si moc   nepamatuji, jak se mi líbila.   Ale v jednom tam musím   souhlasit s Ronem: Proč   pavouci? Proč nemůžem   sledovat třeba motýli? (:D).
POMOthy
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.11.2018
160 minút je predsa len   priveľa. Je to opäť   brilantne natočené,   charaktery nestratili nič zo   svojej pôvabnosti a ten   temnejší župan tomu   taktiež svedčí, ale preda   len je to trochu rutinné a   statické. Keby som bol   fanúšikom Rowlingovej, bol   by som určite na vetvy. Ako   nestranný divák som ale   miestami hľadal dialkové s   pretáčaním. Keby to   natočil John Woo a vtesnal to   všetko do dvoch hodín, potom   by to mohol byť skutočný   orgazmus! :o)
Mary.Elwood
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.8.2008
Moje oblíbené druhé   pokračování.Nejvíc se mi   líbil výkon Ruperta Grinta   zvlášť u scén kdy má   opravdicky nahnáno :-)   Další pozitivum tohoto dílu   je můj oblíbený roztomilý   domácí skřítek Dobby a   nafoukaný podvodníček   Lockhart excelentně   ztvárněný Kennethem   Branaghem. Minulost se má   opakovat.....
Darkman7
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.6.2006
Rozhodně lepší než   jednička, moc se mi líbíla   ta tajemná atmosféra. Ale i   tak za předlohou o dost   zaostává
Helled
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.9.2013
Opět výborný díl harryho   pottera tentokrát byl had   ohodně lepší než v   minulém díle Lord   Voldemort je to stejně   skvělé jako jednička
foxx
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.12.2007
Druhý díl dle mého názoru   nepřekonal díl úvodní.   Ztratil nejspíš to kouzlo,   které Harry vdechl divákům   a fanouškům na první   pohled. Tento druhý pohled   byl temnější,   strašidelnější, co do   kouzel, strachu, můr, záhad   a dobrodružství byl   plodnější, snad právě   proto ty nejmenší   obdivovatele víc poděsil,   než potěšil. Přesto, moc   bezva kouzelný příběh.
Verik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.2.2005
I druhý díl je super.A taky   se drží knížky.To je   rekord.
Ale přeci jen   se mi jednička líbila   víc.Ale dvojku zbožnˇuju   hlavně kvůli   Zlatoslavovi,kterého tak   nenávidím.
Určitě   se kukněte.Asponˇ jedním   očkem.
tuwanakha
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.12.2004
Harry hrdinou navzdory
Tedy hrdinou navzdory své   neschopnosti, to už chce   odvahu. Bohužel je však   předloha jaká je a režisér   z ní zázrak neudělá.   Nejlépe bych hodnotil scénu,   kdy Ron s Harrym zjistí, že   na záchodkách je vstup do   Tajemné komnaty a ta se   začne otevírat. Bitka   Harryho s baziliškem působí   velmi nepřirozeně: přece   jen malý kluk, který   notabene neumí ani kouzlit a   podaří se mu zabít   desetimetrového hadodraka...   no sorry. Ale zpátky na zem.   Jako pohádkový příběh   velmi dobré, nádherné   kulisy a skvělý výkon Rona   (Rupperta). Začínám se   těšit na 5, tam už přece   jen bude více akce.
simca.talpi
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.3.2008
Druhý díl je dle mého   mínění o něco horší a   sentimentálnější než   první. Výkon Harryho v   komnatě je obdivuhodný, ale   Daniel to jako dvanáctletý   prostě neutáhl.
Spolu   s Rupertem Grintem zvládli   výborně scénu s Vrbou   mlátičkou. Brumbál a Snape   to výtahli. A Zlatoslav   Lockhart výborný, stejně   jako Dobby.
Co se   oproti kameni mudrců   zlepšilo, byly triky. Naopak   soundtrack zklamal.
xxlch
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.6.2014
Nelze brát tento film jako   samostatný.Na Potterovskou   ságu je třeba se dívat jako   na velký seriál o mnoho   dílech a potom je velmi   dobře srozumitelný a   koukatelný i pro   nečtenáře.Mám pocit že   každý kdo jde skoukat   Harryho Pottera,čeká   nějakou velkou bombu. Proč?   Ať už točil Cuarón,Yates   nebo Columbus,každému se   podařilo vytvořit velice   životaschopné a krásné   dílo,které pokračuje čím   dál temněji.Je tady   napětí,humor a vše   podstatné,co je i pro   nečtenáře   důležité.Přečetla jsem   pár recenzí a mám dojem že   tento film se dostane mezi   nejrozporuplnější.Téměř   každý hodnotící nadává a   porovnává s knihou, ale   pokud je mi známo,hodnocení   knih je na jiných   www-stránkách! A film   samotný je   "pouze"podle knihy a   né kopie knihy. Inu, ať tak   či onak ,pro mou maličkost   je i tento potterovský film   skvěle zvládnutým   počinem.A říkejte si a   pište si cokoli chcete.
ricky4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.1.2014
Musím konstatovat, že tento   díl se mi dřívě líbil   hodně, ale s postupujícím   časem (hlavně po   přečtenní knihy) musím   říct, že byl asi   nejslabší... Zpracování se   sice podařilo, ale prostě   oproti jedničce tomu něco   chybělo... Stejně jej ale   řadím mezi své   nejoblíbenější ;)
Ziidgaa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.10.2004
Columbus se do toho opět   plně položil a vznikla tak   pro nás, fandy Harryho   Pottera, opět velmi dobrá   filmová adaptace.
Daniela91
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.1.2008
Tajemná komnata
Další příběh z Bradavic.   Tentokrát o tom, jak je malý   Harry
zničehonic   varován domácím skřítkem,   aby nejezdil do zpátky do   své školy, protože minulost   se má opakovat. Potter se   však rozhodne i přes   skřítkovo nabádání   vrátit....
IGCONEK
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.6.2007
Zlo se vrátilo do Bradavic
Prázdniny po prvním roce v   Bradavicích byly u strýce a   tety k nevydržení. Chovali   se k Harrymu tak hrozně, že   se nemohl dočkat návratu do   Školy čar a kouzel. Jenže   těsně před odjezdem Harryho   varuje podivné stvoření -   skřítek Dobby. Když se prý   do školy vrátí, stane se   katastrofa! A dějí se   skutečně hrůzné věci -   jakási tajemná síla začne   přeměňovat studenty   bradavické školy v kámen!   Nikdo neví, kde se vzala. Že   by v tom měl prsty zlý   Malfoy, nebo Hagrid, o jehož   tajemné minulosti nikdo nic   neví? Nebo dokonce snad   samotný Harry...
eso
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.6.2007
Auta létají, stromy   oplácejí rány a záhadný   skřítek přichází varovat   Harryho Pottera na začátku   druhého roku jeho úžasné   cesty do světa kouzel. Tento   rok v Bradavicích pavouci   mluví, dopisy hubují a   Harryho znepokojivá schopnost   mluvit s hady obrátí jeho   přátele proti němu. Od   Soubojnického klubupo   zákeřný Potlouk, je to rok   plný dobrodružství a   nebezpečí, ve kterém   krvavý nápis na stěně   oznamuje: Tajemná komnata   byla otevřena. Záchrana   Bradavic v této okouzlující   adaptaci druhé knihy J. K.   Rowlingové vyžaduje od   Harryho, Rona a Hermiony   veškeré kouzelnické   schopnosti a odvahu.   Připravte se, že budete tak   zaujati až zkameníte,   jakmile Harry Potter ukáže,   že je nejen kouzelník, ale i   hrdina!
chipushit
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.3.2009
Tento díl se mi líbil více   než Kámen mudrců. Dobby,   Lucius i Zlatoslav splnili mé   očekávání. Bláznivé   jízdy autem, které nakonec   zdivočelé žije v   Zapovězeném lese - to nemá   chybu.
martanek085
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.8.2008
Harry Potter a Tajemná   komnata není špatný díl,   ale na mě neudělal moc   velký dojem. Jinak se mi   líbí všechny díly, co jsem   viděla a už se těším až   půjdu na šestý díl do   kina. Harrryho Pottera   doporučuji všem, co ho   neviděli je tam spousta   napětí a doborodružství a   je to pro každou věkovou   kategorii.
freddy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Opět další film z mé   srdeční série. O něco   lepší, o něco   propracovanější, o něco   výjimečnější nežli díl   první. Zlepšení vidím   především v tom, že na   konci se setkáme s   nadpřirozenou obludou, jež   nežije v našem světě a   která se výtvarníkům   opravdu povedla. Poznáme   Bradavice trochu více a máme   možnost vidět létající   auto. Kromě toho jsou   naprosto nepřekonatelné   oživlé kořeny mandragory.   Jednou větou: je to jízda.   Negativum zde spatřuji pouze   jediné. Velmi mi zde chybí   Zoe Wanamakerová v roli   zajímavé Madame Hoochové.   Škoda, že si řekla o   větší honorář a proto už   nebyla obsazena do dalších   dílů série a objevila se   jen v prvním. Tato postava   byla zajímavá a mne se v   prvním díle líbila, ale   stalo se. Jinak opět nějaké   rozdíly mezi knihou a   scénářem lze objevit, ale   na to si fanoušek této   série brzy zvykne a nijak to   neřeší. Opět je to za   plný počet a opět s plnou   chválou.

PS:   Zkuste si při závěrečné   scéně, kdy se vrátí Hagrid   a všichni mu aplaudují,   jakmile bude záběr na   aplaudující profesory scénu   rozfázovat a uvidíte vtipný   výjev plačící profesorky   Prýtové. To je roztomilý   záběr, který však při   normálním sledování filmu   nepostřehnete.
pavelnop
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.8.2003
Harry 2
V tomto dílu se Harry opět   vrací do Bradavic i když je   varován domácím skřítkem   Dobbym, že specielně jemu   hrozí velké nebezpečí.
Ve škole začne řádit   jakási příšera která   napadá studenty z nečistých   kouzelnických rodin (jeden z   rodičů kouzelník druhý   obyčejný člověk) a ti   zkamení.
Už to   téměř vypadá, že školu   zavřou ale Harry vše se   svými přáteli vyřeší.
Eisenhammer
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.6.2007
Další příběh malého   čaroděje, který při svém   studiu zažívá   neuvěřitelná   dobrodružství se svými   přáteli v čarodějnické   škole. Příběh podle   knížky zaujme nejen děti,   ale i nejednoho dospělého.   Zpracování i triky na velmi   dobré úrovni. Těste se na   další pokračování.
resino
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.5.2007
Velmi pěkně zfilmovaný   bestseller J.K.Rowlingové.   Harry s Ronem se dostávají   hned ze začátku do   problémů. Jejich oblíbenec   Snape je chce hned vyhodit z   Bradavic, ale vše dobře   dopadne. Na Harryho padne   stín Zmijozelova dědice a   když všem předvede jak   ovládá hadí jazyk je   právě on na černé   listině. Napínavý boj s   baziliškem v tajemné   komnatě a záchrana Ginny je   umocněna odletem phoenixe   Phokse.
hbp123
Hodnocení:
Přidáno: 31.1.2011
tenhle dil se mi moc libil byl   vic strasidelnejsi nez ten 1   tenhle bych doporucil nejvic   dvou a pul hodinovy film plny   fantasie a kouzel

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih40727minih40727V jako Vendeta (2006) 
V for Vendetta n
minih39685minih39685Madagaskar (2005) 
Madagascar n
minih44109minih44109Xena : Princezna bojovnice (2002) 
Xena Warrior Princess: A Friend in Need /Director's Cut/ n
minih27119minih27119Jediná správná věc (1998) 
One True Thing n
minih48216minih48216Město Ember (2008) 
City of Ember n
minih36908minih36908Štěstí (2005) 
Štěstí n
minih155390minih155390Případ mrtvého nebožtíka (2020) 
Případ mrtvého nebožtíka n
minih2325minih23251 + 1/2 policajta (1993) 
Cop and Half n
minih75030minih75030Takešiho hrad (1986) [TV pořad] 
Fûun! Takeshi Jô n
minih157725minih157725Když draka bolí hlava (2018) 
Když draka bolí hlava n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství (2022)

 Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství (2022)
Fantastická zvířata: Brumbálova tajemství n
Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore
Žánr: dobrodružný / rodinný / fantasy
Země: Spojené státy americké
Režie: David Yates

(pokračování)

Fantastická zvířata a kde je najít (2016)

 Fantastická zvířata a kde je najít (2016)
Fantastická zvířata a kde je najít n
Fantastic Beasts and Where to Find Them
Žánr: dobrodružný / rodinný / fantasy
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: David Yates

(spin-off)

Harry Potter a Relikvie smrti – část 2 (2011)

 Harry Potter a Relikvie smrti – část 2 (2011)
Harry Potter a Relikvie smrti – část 2 n
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part II
Žánr: dobrodružný / drama / rodinný / fantasy / adaptace
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: David Yates

(---)

Harry Potter a Relikvie Smrti – část 1 (2010)

 Harry Potter a Relikvie Smrti – část 1 (2010)
Harry Potter a Relikvie Smrti – část 1 n
Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I
Žánr: fantasy / dobrodružný / drama / adaptace
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: David Yates

(---)

Harry Potter a Princ dvojí krve (2009)

 Harry Potter a Princ dvojí krve (2009)
Harry Potter a Princ dvojí krve n
Harry Potter and the Half-Blood Prince
Žánr: dobrodružný / fantasy / drama / romantický / mysteriózní / adaptace
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: David Yates

(---)

Harry Potter a Fénixův řád (2007)

 Harry Potter a Fénixův řád (2007)
Harry Potter a Fénixův řád n
Harry Potter and the Order of the Phoenix
Žánr: dobrodružný / rodinný / fantasy / drama
Země: Velká Británie / Spojené státy americké
Režie: David Yates

(---)

Harry Potter a Ohnivý pohár (2005)

 Harry Potter a Ohnivý pohár (2005)
Harry Potter a Ohnivý pohár n
Harry Potter and the Goblet of Fire
Žánr: rodinný / dobrodružný / drama / fantasy
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Mike Newell

(---)

Harry Potter a vězeň z Azkabanu (2004)

 Harry Potter a vězeň z Azkabanu (2004)
Harry Potter a vězeň z Azkabanu n
Harry Potter and the Prisoner of Azkaban
Žánr: dobrodružný / fantasy / rodinný / mysteriózní
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Alfonso Cuarón

(---)

Harry Potter a Kámen mudrců (2001)

 Harry Potter a Kámen mudrců (2001)
Harry Potter a Kámen mudrců n
Harry Potter and the Sorcerer's Stone
Žánr: dobrodružný / fantasy / rodinný
Země: Spojené státy americké / Velká Británie
Režie: Chris Columbus

(---)

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

09:00 - 09:40

20 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Serengeti

08:30 - 09:25

50 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:35 - 09:35

45 minut již uběhlo
15 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:55 - 09:25

25 minut již uběhlo
5 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190271
Osobností: 697371
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177913

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10