Jeden svět

Komentáře uživatele Ivett

Ivett

Ivett zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 294
20 000 mil pod mořem (20,000 Leagues Under the Sea)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.10.2007
Docela slušný snímek. Kirk   Douglas v Neda je   přesvědčivý a sympatický.   James Mason jako kapitán Nemo   také. Celkový dojem?   Kvalitní dílo, které je   dobré vidět, ale když ho   neuvidíte, svět se   nezboří.
21 gramů (21 Grams)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.9.2007
Asi už bych měla být po   Amores Perros zvyklá na   neuvěřitelně promyšlená   díla A.G. Inarritua. V   posledních minutách   zjišťujete, že i pro   jednoho bezvýznamná událost   může být pro druhého   klíčová. A to mi vždycky   zvedne ze židle.
3-iron (Bin-Jip)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.9.2007
Ne, tohle vážně není film   pro každého. Pokud   vyžadujete od filmu akci a   číhajícího teroristu za   každým rohem máte smůlu.   Pokud ale čekáte nějakou   "konverzačku" máte   smůlu snad ještě větší.   Tenhle film je možná hodně,   jen ne masová záležitost.   Hlavní postavy, jak už je u   Kim Ki - duka zvykem,   nemluví. Jenže to vůbec   nevadí. Někdy prostě   stačí pohled, nebo gesto.   Není třeba břitkých   dialogů. Režisér se zřekl   svých oblíbených   naturalisticky drsných scén   a tohle dílo díky tomu   všemu působí nádherně,   něžně a netradičně   (samozřejmě). Spíš než   film je to sen.
300: Bitva u Thermopyl (300)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.9.2007
Tahle řecko-perská vlna   smete snad každého, kromě   hnidopicha dbající na   věrohodnost a intelektuála,   co musí ve filmu řešit   otázky filozofických témat.   Kašlu na historickou   nevěrohodnost, kašlu na to,   že Snyder vylíčil Peršany   jako zrůdy, kašlu na to, že   příběh nemá ani jednu   jedinou prostou myšlenku.   Dále je mi jednou, že   Řekové jsou zde vyobrazeni,   jako nádherní svalnatí   válěčníci, co za svou   vlast s úsměvem na tváři   padnou. Je mi to všechno   jedno, protože vizuální   stránka, hudba a akční   scény jsou nepřekonatelné.   Ne, to není to správné   slovo. Spíš nezvyklé.   Připočtěte několik   nezapomenutelných scén (This   is Spartaaaaaa!, popřípadě   jak se Řekové schovávají   pod štíty a chechtají se) a   máte nenapodobitelný akční   nářez.
8 MM
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.9.2007
Hodně drsnej film. Cage   nemám moc ráda, ale tahle   role mu docela sedí. Phoenix   je výborný jako vždycky.   Nedoporučuji slabším   povahám.
9 1/2 týdne (Nine 1/2 Weeks)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.9.2007
no, moc nevím co říct.   Takový to bylo nijaký.   Nemám z toho ani špatný ani   dobrý pocit. Celkově to byla   nuda.
Adéla ještě nevečeřela
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.9.2007
Výborná komedie, plná   hereckých hvězd, dobrých   nápadů a hlavně humoru.   Michal Dočolomanský je v   roli Nicka Cartera úžasný.   Miloš Kopecký to samé.   Nápad s masožravou rostlinou   je originální, zpracování   zábavné.
Afrika
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.12.2007
Cimrmanovi se nikdy nedostalo   uznání...až teď osvícení   badatelé přivádějí k   životi alespoň jeho   hry....je libo angličana v   županu?
Alexander Veliký (Alexander)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.9.2007
Tenhle film byl pro mě docela   zklamáním. Na jedné straně   tu máme herecké obsazení,   kterým se nemuže pyšnit   každý film, na straně   druhé je výsledné dílo. To   ale nenabízí snad ani jeden   silný zážitek. Celým   filmem se spíš pronudíte.   Na začátku filmu nám Stone   předvede bitvu v Egyptě. Je   slušně natočená. Problém   je, že právě po téhle   bitvě čekáte další   podobnou. Ta ale nikdy   nepřijde. A bitva se slony v   Indii - to už je spíš   trapná záležitost.
Aljaška v plamenech (On Deadly Ground)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 24.10.2007
Ne, tohle vážně není film,   který by si člověk   pouštěl, když neví co   dělat a chce se pobavit. A to   mám Seagala poměrně ráda   (i když vím, že k herectví   moc blízko nemá).
Amélie z Montmartru (Le febouleux destin d'Amélie Poulain)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.9.2007
Něžný, lehký film o   podivínce Amélii, která se   rozhodne měnit lidem životy.   Tak dobrý francouzský film   už jsem dlouho neviděla.
Americký gangster (The American Gangster)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.3.2008
Každý film s gangstery a   mafiány má tu nevýhodu, že   bude vždycky srovnáván s   legendami tohoto žánru, jako   je třeba Kmotr. A přiznejme   si, že mnoho filmů v tomto   srovnání neobstojí. A   výjimkou není ani Americký   gangster. Řemeslně je to   sice celkem dobře zvládnutý   film, atmosféra se mu upřít   nedá a Denzel Washington ani   Russell Crowe si ostudu   nedělají. Nicméně mě film   svým dějem moc neupoutal, v   některých pasážích mě   dokonce strašně nudil.   Škoda.
Anděl Páně
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.9.2007
Vánoční pohádka, protkaná   humorem a výbornými herci.   Některé hlášky jsou   vážně hodně směšný.   Trojan hraje svou roli jako   vždy. S tak nějak   posmutnělým výrazem.   Dvořák je jako Uriáš   opravdu pekelný. V tom   nejlepším slova smyslu.   Nechybí ironie, nadhled a   trocha toho poučení. Ale to   v pohádce asi být musí.
Andělská tvář
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 13.9.2007
Jendoznačně jeden z   nejhorší českých filmů.   Česká Angelika? Vtip   století. Kuklová kouká   celý film jak svatá dala. No   prostě děs.
Armageddon
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 1.10.2007
Dokážu zkousnout hodně   hloupý scénář. Ale když   se debilní scénář spojí s   patosem (kterým nás Bay   častuje na každém kroku),   patriotismem hraničícím s   imbecilitou a sentimentem,   který by stačil na deset   filmů, prostě nemůže   vzniknout dobrý film. Díky   alespoň za těch pár   dobrých hlášek. I když   jich moc nebylo.
Baraka - Odysea země (Baraka)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.10.2007
Je zvláštní, jak výborně   může fungovat film   stvořený v podstatě jen z   nádherných záběrů a   jímavé hudby. Na druhou   stranu se mi to všechno zdá   tak trochu na efekt. To mu ale   na působivosti neubírá.   Stále se jedná o naprosto   výjimečné dílo, které   nese i nějaké to poselství.
Batman
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.9.2007
Burtonův rukopis se zde   nezapře. Atmosféra je temná   (přesně taková, jakou si   představuji). M.Keaton se na   Batmana perfektně hodí, na   Jokera Nicholsona se nedá   říct nic špatného.   Nejlepší ze starých   Batmanů.
Batman a Robin (Batman and Robin)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 26.10.2007
Tenhle film nikdy neměl   vzniknout. Je to vážně   hrůza. Z původního   tajemstvími opředeného   netopýřího muže s   výborně temnou atmosférou   se stala karikatura toho   nejtěžšího kalibru. Děs.
Batman navždy (Batman Forever)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.10.2007
To už prostě jen   předznamenalo to, co přišlo   potom. Sice to ještě není   tak strašné, ale když si   vzpomenu na Keatona...je to   velký rozdíl. Kilmer se mi   prostě v úloze Batmana   nelíbí.
Batman se vrací (Batman Returns)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.10.2007
Není to špatné. To určitě   ne. Ale na jedničku to nemá.   Atmosféra už nění tak   temná, ale stejně je to   jeden z těch nejlepších   netopýřích mužů.
Bazén (Swimming Pool - Der Tod feiert mit)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 3.9.2007
Ne, tohle vážně není   dobrý horor.   Předvídatelný, nulová   originalita, absolutně   neděsící. Možná jen   práce odváděná herci je   děsivá. Ale v trochu jiném   slova smyslu.
Beethoven
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.12.2007
Nemusim moc filmy tohohle   typu. Všechno dobře dopadlo   a žili šťastně až do   smrti...která se jim   výhýbá takže žijí   doteď. Ale pro malý děti je   to fajn film
Beethoven 2 (Beethoven's 2nd)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.12.2007
Nic moc komedie...tak trochu   nuda, vaření z vody,   předvídatelné gagy....ale   je pravda, že je ještě dost   horších
Blade II
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 25.10.2007
Takový pohodový film. Snipes   opět předvádí to svoje   bojové umění (nevím jak se   to jmenuje). Navíc je to   všechno tak nějak   příjemně odlehčené. Pro   patriota je třešničkou na   dortu účast Karla Rodena,   pro milovníka červeného   trpaslíka zase role Dannyho   Johna-Julese.
Bohové se zase zbláznili (Heung Gong wun fung kwong)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 2.9.2007
Ne. Tohle vážně není   vyjímka, kdy se třetí díl   povedl. Někdo už by   filmařům měl říct, že   stokrát opakované je   trapné...hodně
Cohen prostě není jako   každý jiný komik. Vzít si   na mušku Američany není nic   nenormálního, ale dělat si   z nich srandu takovým   způsobem, to opravdu není   obvyklé. Když Borat zpíval   na rodeu na americkou hymnu   ódu na Kazachstán a slova   jako "ať Bush vypije   krev všech bezbranejch   íráckejch dětí a   žen", řeknete si, že   tohle chce odvahu.
Bournův mýtus (The Bourne Supremacy)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.10.2007
Film natočený podobně jako   první díl. Matt Damon je   zase velmi přesvědčivý. V   roli Bourna si nedokážu   ppředstavit nikoho jiného.   Navíc mu to v černém   oblečení moc sluší. Jen   víc takovýhle filmů.
Butch Cassidy a Sundance Kid (Butch Cassidy and the Sundance Kid)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.10.2007
tohle je naprostá klasika.   Newman a Redford jsou   vynikající, scénář je   vtipný a zábavný. Stojí za   to vidět víckrát.
Byl jednou jeden král
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.10.2007
Pohádka je to zábavná,   vtipná a hlavnbě   "pohádková".   Nechybí napravený král,   hamižní princové, ale ani   princezny a pohádková   babička. A když vám k tomu   zpívá Vlasta Burian a   poroučí Jan Werich, tak   není co řešit.
Další zářný příklad   naprosto zmrveného   pokračování. Herci jsou   trapní, těch pár vtipných   gagů...to je jen malinká   náplast na takovou ránu.

TV Program

ČT1 - Studio 6 (1993) [TV pořad]

05:59 - 09:00

164 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Serengeti

08:30 - 09:25

13 minut již uběhlo
42 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:35 - 09:35

8 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:25 - 08:55

18 minut již uběhlo
12 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190270
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177911
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10