Zari

Komentáře uživatele chipushit

chipushit

chipushit zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Táňa

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 52
Akce Bororo
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.5.2007
Zajímavý film, zajímavý   námět. Osobnost A.V. Friče,   tajuplný indiánský kmen   Borroro, hledání   univerzálního léku,   špionáž, intriky,   mimozemšťané, exotika   jižní Ameriky...toto vše se   vejde do jednoho filmu. Vše   pochopitelně skončí dobře,   i když je divák až do   poslední chvíle nejistý,   jak to vlastně s tím lékem   dopadlo.
Atentát
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.5.2007
Vynikají válečný film,   který nenechá nikoho na   pochybách, že skutečně   "vražda na tyranu není   zločinem". Chvílemi má   člověk pocit, že nesedí u   obrazovky, ale že je   skutečne rok 1942.
Herci předvedli   špičkové výkony, ať již   v kladných či záporných   rolích.
Bílá nemoc
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.5.2007
Film, při jehož shlédnutí   i dnes mrazí.Možná nám   připadá trochu naivní, ale   dle vyprávění pamětníků   skutečně v té době   panovala taková nálad. Při   slovech dr. Martina - "My   se budeme bránit... My   všichni pudem!" určitě   nezůstalo jedno oko   suché.
Když jsem   viděla H.Haase mezi   zfanatizovaným davem, který   volá, ať žije válka, jako   by na mě sáhla smrt.
Ctná paní Lucie
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.5.2007
Ctná paní Lucie. To bývalo   něco. Těšívaly jsme se na   ni všechny holky ve třídě.   Poslední díly už nedávaly.   Nač prý potřebujeme českou   Angeliku, prohlásil tehdy   Gustáv Husák. Nevím, co mu   udělala. Prý se osobně   zasadil, aby byl seriál   nedovysílán a   zlikvidován.
Škoda,   už se nikdy asi nedovím, kdo   byl tajemný rytíř a proč   zpíval o růži...
Černá sobota
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.1.2014
Znovu jsem film viděla po   mnoha letech. Filipovský jako   šejdíř byl vynikající.   Jemu takového role sedly na   tělo. Metanol - velice   aktuální téma. Několikrát   použito v detektivních   povídkách. Škoda, že film   neviděli ti, kteří skočili   po levném alkoholu a   zaplatili posléze daň   nejvyšší.
Čtyři z tanku a pes (Czterej pancerni i pies)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.6.2007
Další seriál mého   dětství.Poláci hrdině   bojovali družně bok po boku   s Rudou armádou. Nikde asi   slovo o paktu Ribbentrop -   Molotov a o Katyni ani fň.
Nedá se mu upřít snahu   ukázat, že proti Německu   nebojovaly jen velmoci, ale i   oddíly z porobených   národů.
Jen při   dabingu si to mohli aspoň po   sobě přečíst - Marusja   psala Jankovi dopis -   pokaždé měl trochu jiný   konec:-)
Dívka na koštěti
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.5.2007
Nádherný film, v roce 1971   Čarodějnická škola byla   něco neslýchaného. Dnes, v   době Harryho Pottera událost   vlastně všední.
Skvělé a vtipné   hlášky. "Řekneš nohu,   dají ti   nohu"."Kolumbus   přijede vodovodem"..
Triková kamera bez   využití počítačových   efektů. Pohádka nejen pro   děti
Doznání (L'aveu)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.5.2007
Film dle skutečných   událostí. Protistátní   spiklenecké centrum v čele s   Rudolfem Slánským, komu z   nás toto něco říká? Padlo   11 rozsudků smrti, 3   doživotí. Ve filmu se   dozvídáme, jak to vlastně   bylo. Obžalovaní se museli   vše naučit nazpaměť   včetně odmlk.Žádost o   milost zamítnutá, popel   vysypán na zledovatělou   silnici.
Revoluce   začala požírat své   vlastní děti.
Dr. House (House M.D.)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.6.2007
Doktor House. Pojem. Ráda se   na seriál dívám a zkouším   hádat, jestli dle příznaků   uhodnu diagnosu. Podařilo ale   jen jednou.
Sarkastický doktor,   který si do ničeho nenechá   mluvit, ale v   diagnostikování je   jednička. Pokud on neodhalí,   co pacientovi je, nepříjde   na to už nikdo.
Drahé tety a já
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.3.2009
Stárnoucí tetičky a neteř.   Už to by mohlo stačit. Není   tomu tak. Přidáme popletu   ženicha, pejska, loupež ve   spořitelně, pár písní,   zamícháme a máme kokteil   smíchu a dobré nálady.
Eva tropí hlouposti
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.3.2009
vše je falešné?
Ne. Vtipné hlášky ať již   Natašy Golové - rozhovor,   že husa nezná dopravní   předpisy, tety Pa, která   pozná z kakofonie zvuků, že   se Eva vrací, či její   radost, že mladý muž má   kromě lupičství ještě   řádné povolání, to není   falešné.
Harry Potter a Fénixův řád (Harry Potter and the Order of the Phoenix)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.3.2009
Chcete vědět, jak fungovala   inkvizice ve středověku nebo   metody statní bezpečnosti v   50.letech? Ano? Nemusíte se   přenášet časem - stačí   zajít na film Harry Potter a   Fénixův řád. Jak to   probíhalo vám excelentně   předvede vrchní   vyšetřovatelka Dolores   Umbrigdová!

Harry je o rok starší a   film je zase o něco   temnější a děsivější. O   to víc, že musí všechny   přesvědčovat o své pravdě   - Lord Voldemort se vrátil,   má tělo a je připraven   vraždit, aby se opět dostal   k moci. Nevím, jestli bych na   tento díl pouštěla 10 leté   děti...
Harry Potter a Kámen mudrců (Harry Potter and the Sorcerer's Stone)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.3.2009
Harry Potter! První film   série. Spíše ilustrace ke   knize ale nádherná.   Představitele postav bych si   jinak nepředstavovala. Snad   jen Harry by mohl být více   rozcuchaný.
Harry Potter a Ohnivý pohár (Harry Potter and the Goblet of Fire)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.7.2009
Ohnivý pohár. Už v   žádném případě pro   děti. Jak stárne Harry a   jeho přátelé, stává se   film temnější a   strašidelnější. Jen mi   film připadal hodně   zkrácený, místy až k   nesrozumitelnosti. Asi musíme   brát spíše jako ilustraci,   kdo nečetl, často tápe.
Harry Potter a Tajemná komnata (Harry Potter and The Chamber of Secrets)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.3.2009
Tento díl se mi líbil více   než Kámen mudrců. Dobby,   Lucius i Zlatoslav splnili mé   očekávání. Bláznivé   jízdy autem, které nakonec   zdivočelé žije v   Zapovězeném lese - to nemá   chybu.
Harry Potter a vězeň z Azkabanu (Harry Potter and the Prisoner of Azkaban)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.3.2009
Třetí díl - mozkomorové,   nafouknutá teta, záchranný   autobus, hipogryfové...   divák neví, nač se koukat   dříve, čeho se bát a čemu   se podivovat. Lupina jsem si   představovala jinak, zato   Červíček mě nezklamal.
Hledá se Nemo (Finding Nemo)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.5.2007
Krásný animovaný film.   Zajímavá zápletka, klasicky   končící happyendem.   Vynikající dialogy, krásné   prostředí oceánů, velmi   vhodné pro menší diváky,   kterým nenásilně   rozšíří vědomosti.   Prostředí zubařské   ordinace nemělo chybu.
Jen by mě zajímalo, jak   se obyvatelé akvária nakonec   dostali ze svých pytlíků:-)
Hostitel (The Host)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.1.2014
film či kniha
Kniha byla nádherná! Četla   jsem ji až do rána. Na film   jsem se proto moc těšila. K   vánocům jsem ho dostala na   DVD. Neměla jsem se těšit.   Pochopitelně se celá kniha   nedá zfilmovat - musel by to   být seriál. Pokud toto   pominu, film byl hezký,   dobře zpracovaný.
Hotel Modrá hvězda
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.3.2009
Co filmu dodat? Dvojice   Gollová - Nový nemohla   zklamat. Určitě vyvoláva   tolik potřebné úsměvy ve   smutných protektorátních   časech.
I dnes, po   tolika letech, se na tento   film ráda podívám.
Chlapec v pruhovaném pyžamu (Boy in the Striped Pyjamas)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.7.2009
to je síla
Napřed jsem četla knihu, pak   teprve viděla film.   Skutečně síla. Hrůzy   války viděné očima malého   kluka, který zjevně   nechápe, co se okolo něj   děje a a jeho největším   traumatem je stěhování.   Teprve sblížení se stejně   starým chlapcem "v   pyžamu" a   "loupačem brambor"   Pavlem mu ukáže, že vše   není tak růžové, jak se mu   zdálo ještě v Berlíně.  
Konec je velmi drsný.   I když ukazuje sílu   přátelství - až do konce   se chlapci drželi za ruce.
Školomety poukazující   na skutečnost, že nebylo   možné se do tábora tak   lehce dostat a že by se nikdo   jen tak nemohl poflakovat   kolem drátů, uklidním, že   je to každému jasné.   Nejedná se o dokumentární   film.
Ikarův pád
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.5.2007
Vladimír Menšík, Vlastimil   Brodský - herecká esa se   sešla a nemohlo z toho vyjít   nic menšího než tento   krásný film.
Hlavní   hrdina má problémy s   alkoholem - Menšík hrál   vlastně sám sebe. V té   době měl tyto problémy   sám, proto vidime velmi   smutné ale i odhodlané oči,   když vylévá do WC láhev   alkoholu.
Jentl (Yentl)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.8.2011
Film je krásný. Ukazuje   nejen život ortodoxních   Židů a jejich žen, ale i   sílu a touhu vzepřít se   staletým pořádkům a jít   za svým snem. Hlášky typu -   Bůh to pochopí, sousedé ne,   vypovídají víc, než se na   první pohled zdá.
Jménem krále
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.6.2009
Vondruška
Film se mi líbil. Zpočátku   byl dost popisný, ale   později začal nabírat na   zajímavosti. Herci mě   příjemně potěšili, i   když dle knih jsem si je   představovala jinak -   zlatovlasá Ludmila,   kučeravý Oto v dlouhých   vlasech, Oldřich z Chlumu   přemýšlivě hladí   bradku:-)
Závěr filmu   - liší dle od předlohy   nedávno znovuvydané -   napovídá, že se chystá   pokračovaní.
Že by   13 případů Oldřicha z   Chlumu nebo Hříšní lidé   království českého?   Necháme se překvapit.
Kadosh
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.8.2011
Film ukazuje život v   uzavřené komunitě   ortodoxních Židů v Mea   Šearim.
Není   důležité mít spokojené   manželství. Důležitější   je porodit dítě. Pokud to   nejde, bude rozvod, ať se   manželé milují nebo ne.A   vzít si za manžela muže,   který bádá, co je   přijatejnější o šatatu,   jestli dát pytlíček čaje   do hrnku a pak zalít vodou   či obráceně? Děkuji,   nechci.
Film   nenásilně zdůrazňuje, že   jakýkoliv fanatismus je   špatný, protože potlačuje   okolí. Úcta k druhému?   Projev lásky? Proč? Nejvíc   mě rozesmutnilo milování   přes otvor v prostěradle.   Nedokáži si představit, že   bych takto žila. Povinnost k   Bohu, povinnost ke komunitě a   nic víc.
Kat nepočká
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.5.2007
Zajímavě zpracový film dle   námětu N.Frýda. Jiřina   Bohdalová svou   "Letenskou" nehraje,   přímo ji prožívá.   Přechod od úlevy, že se   dostala ze spárů gestapa,   až po trpké poznání, že   nešlo o její osobu, jen o   dotočení filmu. Stejně tak   její "obdivovatel"   a hlídač v jedné osobě -   R.Brzobohatý.V poslední   scénce se ukáže pravá   tvář obou - Mrzí mě, že   jsem toho proti vám   neudělala víc...
Knoflíková válka (La guerre des boutons)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.6.2007
Kdybych to byl býval věděl,   tak by sem sem nechodil.   Vzpomínáte? Ne? Nevíte z   čeho to je? To je ale chyba.   Můžete napravit, když se   podíváte na tento film.
Válka mezi dvěmi partami   kluků z vedlejších vesnic.  
Film je vhodný pro   všechny věkové kategorie.   Muži všeho stáří při   něm mohou vzpomínat na   vlastní alotrie a ženy se   shovívavým úsměvem, že se   kluci vůbec nezměnili a   stále jso stejní darebové.   Liší se jen okolí a   prostředky boje.
Léto s kovbojem
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.5.2007
Film mého mládí. Je   možné, aby se psycholožka   zamilovala do kovboje? V té   době pravidelná dvojice -   Kolářová, Hanzlík. Dá se   na něj dívat i 30 let od   premiéry.
A   nejkrásnější hlášky?
Znám široko daleko   všechny krávy, ale vás jsem   tady ještě neviděl.
Člověče, uvědomujete   si vůbec, že budete mít   tři tchýně?
Levé křídlo
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.9.2011
Pro tento film mám   zvláštní slabost. Byl   natáčen ve Zlonicích a   náš baráček se dokonce v   jedné scéně mihne.
Na film jsem byla   zvědavá i z důvodu znalosti   předlohy. Ta se mi docela   líbila. A mohu říci, že   film předčil mé   očekávání. Jen jsem   postrádala zhudebnělého   Apollinaira, ale kulturní   vložka tam zůstala. Ať již   hraní na klavír či   dovádění v maskách. Hrůza   války tam byla jen   naznačena. Film pro děti,   ale osloví i dospělé.   Obdivovala jsem ohvahu dětí,   které neváhaly poskytnout   pomoc cizímu chlapci, i když   velmi riskovaly. Červený   plakát se jmény popravených   nebylo možno přehlédnout.
Musíme si pomáhat
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.4.2007
film o lidské odvaze i   zbabělosti zasazený do doby   druhé světové války.
Pan Čížek,   bolestýnský hypochondr, je   donucen okolnosti schovávat   židovského mladíka. Nejen   před Němci ale i před   sousedy. Pěkně vykreslené   charaktery obyčejných lidí   - ať se jedná o Čížkovu   ženu Marii,Prohasku,   bývalého kamaráda z   továrny, který je nyní   "velké" zvíře i   souseda, který po válce   představuje   "odboj".
Nebeští jezdci
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.5.2007
Vlastně první český film,   který se věnoval západnímu   odboji a čsl.letcům ve   Velké Británii.   Přesvědčivý výkon   Jiřího Hrzána v roli Prcka.   Byla to jeho životní role. S   málo se dalo říci moc.   Zapůsobil na mě při   premiéře a i dnes se na něj   velmi ráda podívám.

TV Program

ČT1 - Dobré ráno (1998) [TV pořad]

02:15 - 04:45

14 minut již uběhlo
136 minut zbývá do konce

ČT2 - Zveme vás... na výlov rybníka

02:25 - 03:00

4 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Vegas

01:55 - 03:00

34 minut již uběhlo
31 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

01:45 - 02:45

44 minut již uběhlo
16 minut zbývá do konce

Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Dorothy Peterson

Peterson Dorothy

Chosen Jacobs

Jacobs Chosen

Naposled navštívené:
Dorothy Peterson

Peterson Dorothy

Chosen Jacobs

Jacobs Chosen