Jeden svět

Komentáře uživatele foxx

foxx

foxx zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Marek Liška

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 152
13. okrsek (B13 - Banlieue 13)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 10.11.2007
Přiměřeně působivý,   přiměřeně akční, jistě   splní představy všech   těch, kteří od filmu   očekávají nabité akční   scény, rychlost, svižnost a   jistou dávku bojového   umění. Absenci napínavého,   citlivého a emočního děje   i díky sci-fi prvkům zcela   vyváží akčnost scén,   výborného provedení   kaskadérských kousků a   výkony herců.
15 minut (15 Minutes)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.11.2007
Poměrně lákavé herecké   obsazení, zvlášť pro   české diváky, kteří mají   v tomto filmu svého   zástupce. Film bych slovy   ohodnotil jako nadprůměrně   poutavý, se základnou   dějového zpracování,   rychlosti pohybu akčních   scén, zápletky a konečně i   velmi kvalitních hereckých   výkonů. Výkon Karla Rodena   byl jedním slovem FAMÓZNÍ.
16 Bloků (16 Blocks)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.11.2007
Dal jsem poměrně vysoké   bodové ohodnocení. Jedním z   důvodů je ať chci nebo ne,   samotné herecké obsazení a   jedním z mých   nejoblíbenějších herců   Bruce Willis bezesporu je.   Tím druhým důvodem je, že   přestože se zdaleka nejedná   o nejlepší snímek   zmiňované hollywoodské   hvězdy, film nepostrádá   logický děj filmu, vývoj   herců směrem vpřed s tempem   akčních sekvencí filmu a   "v uvozovkách"   zápletku i happy end. Nikomu   svůj názor nevnucuji, mě   osobně se ale velmi líbil.
28 dní poté (28 Days Later...)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.11.2007
Nijak přehnaně co do kvality   nadprůměrný snímek, ať   už to beru podle hereckého   obsazení, nebo dějového   zpracování. Originalitou   zápletka jistě neoplývá,   filmů na takovéto   katastrofické vize bylo již   natočeno několik. Tím   "lepším" bych   označil zpracování,   výpravu. Velmi efektní   scéna, kterou si většina   diváků uvědomí a   zapamatuje, je vylidněný   Londýn. Opravdu   zajímavé...jak jen to asi   filmaři udělali? Nicméně   děj a vývoj filmu   nepostrádá logiku, tvůrci   dokázali to, o co jde   každému autorovi   především: vtáhnout   diváka do svého děje. Ať   chcete nebo ne, napětí ve   vás při sledování určitě   vydrží do konce.
28 týdnů poté (28 Weeks Later)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.11.2007
Film bych označil jako   komerčně kvalitnější   pokračování staršího   brášky 28 dní poté.   Dějová linie zhruba a velmi   jednoduše řečeno stejná,   jak jinak když se jedná o   pokračování. Úměrně tomu   jsem se rozhodl film ohodnotit   o jeden stupínek výš, než   jeho zmiňovaného   předchůdce. Kdo nečeká   filmový trhák, jistě bude   spokojen. S akcí, provedením   a hlavně s maskéry. Pokud   bych měl začít z jiného   konce, velmi kvalitní   zpracování katastrofické   vize, co by bylo, nebo by   mohlo být, kdyby...a o tohle   tvůrcům jistě šlo. Do   těchto představ svého   diváka vtáhnout. A čistě   můj názor? Myslím, že   jejich záměr byl   úspěšný.
3:15 zemřeš (The Amityville Horror)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.11.2007
V době kdy se tento snímek   geniálních hororových   tvůrců dočkal své   premiéry, byl jedním jistě   z těch nadprůměrných.   Kvalitní horor by měl v   sobě obsahovat to, co divák   a milovník hororových filmů   od snímku očekává.   Napětí, zvýšený   adrenalin, zrychlený tep... I   když filmové hodnocení se   provádí podle více   kritérii, stejně jsem ale   osobně toho názoru, že   nejlepším   "teploměrem"   kvality hororu je   rozsvicování a tápání po   vypínačích při cestě na   záchod i když cestu znáte   nazpaměť a to jsem v tomto   případě určitě musel...
300: Bitva u Thermopyl (300)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.11.2007
Pro mě, jako pro obyčejného   diváka a laika snímek velmi   kvalitní. Sám jsem byl   udiven, neboť mi   "něčím" velmi   silně připomínal tolikrát   proklamované Sin City. A to   ve mě oproti očekávání   nezanechalo rozhodně takto   silný emoční zážitek.   Takže necítím se být   natolik fundovaný abych zde   psal recenzi k tomuto filmu,   omezím se na své vlastní   slovní ohodnocení. A to je   velmi vysoké.
7 trpaslíků (7 Zwerge)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.11.2007
Nijak zvlášť mě tato   komedie nenadchla, ale taky   nezklamala. Velmi vtipné   zpracování, originální   pojetí známé pohádky a   lehké prvky erotična, které   příběh okoření a na   kvalitě jen přidají. Nijak   oduševnělé, ale to tady ani   záměrem nebylo. Kvalitní   humor, je jedna z   ingrediencí, kterou tvůrci   přimíchat nezapoměli,   takže dle mého osobního   dojmu jsem známkoval lehce   nadprůměrně.
7 vteřin (7 seconds)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.11.2007
Wesley Snipes patří   rozhodně mezi mé oblíbené   akční star a věřím, že   určitě nejsem jediný. Tohle   taky tak trochu i když se   snažím být optimistický   ovlivňuje mé hodnocení   daného filmu i když jen   nepatrně. Film 7 vteřin   rozhodně nepatří k   životním vrcholům   zmiňovaného herce, ale ani k   propadákům. Nicméně jsem   osobně toho názoru že ten,   kdo se právě chce kouknout   na hodnotný, výbušný,   "neoscarový"   akční film, může začít.
8. Míle (8 Mile)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 14.11.2007
Velmi nerad bývám kritický,   daleko raději chválím a   hodnotím pozitivně,   tentokrát ale nemůžu. I   když rap mezi mé oblíbené   hudební žánry rozhodně   nepatří, snažím se to   přejít a nezávisle   okomentovat film. Nemůžu si   pomoct, snímek je rozhodně   podprůměrný. Nevyniká ani   obsazením pokud pominu   Eminema, ani dějem. Pokud   někoho nadchl, nebo nedchne,   bude to opět pouze úzká   skupina diváků, kteří k   rapu inklinují a Eminema   uctívají jako svou hvězdu.
9 hráčů se smrtí (House of 9)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.11.2007
Jeden ze série filmů, které   jsou u mě zařazeny ve   škatulce: "NATOČIT   COKOLIV, JEN AŤ NEPROPADNOU   PRACHY". Snímek zcela   průměrný, duchaplným   dějem, či excelentním   výkonem herců, zaujme snad   málokoho. Přirovnal bych jej   do příbuzenského vztahu s   KOSTKOU. Hodnota je zhruba   stejná. I když Dennise   Hoppera mám rád, tentokrát   mě zklamal, už jen proto,   že tady hrál.
9. rota (9 rota)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.11.2007
Vynikající, excelentní!   Nezapírám, že jsem velkým   milovníkem válečných   filmů a proto divák, který   válečnou tématiku nemusí,   může mít názor zcela   opačný, ale píši a   komentuji sám za sebe. Pro   mě zcela špičkový snímek.   Dovolil bych si pro něj   vybrat označení "ruská   verze Platoon, nebo Hamburger   Hill". I když pro mě   až na výjimku neznámí   herci, velmi drsné a syrové   zpracování, autentičnost je   natolik uchvacující a   věrohodná, že záměrně   odsunuji hluboko do pozadí   drobné snad nedostatky a   vidím a vnímam jen   přednosti. Je opravdu znát,   že ruští filmaři dokáží   natočit trhák v západním   stylu, dokonce je předčí a   nemusí to nutně být   MRAZÍK, nebo JEN POČKEJ!
Aeon Flux (Æon Flux)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 14.11.2007
I když osobně dávám   přednost v žánru sci-fi   klasickým námětům ve stylu   "vesmírná loď   Enterprise", nebyl jsem   rozhodně zklamaný. Hodně   akce, nijak originální, ale   ani otřelý námět,   průměrné zpracování,   Charlize Theron to zase jednou   moc slušelo a to je jistě   jedno z plusů v hodnocení   tohoto snímku.
Agent bez minulosti (The Bourne Identity)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.11.2007
Velice zdařilé provedení   podle knižní předlohy.   Napínavý, poutavý,   špionážní thriller, plný   akcí, zvratů, honiček v   rychlém stylu, zlomová   odhalení a otevřený konec.   Matt Damon se vážně snažil   zaujmout a myslím, že se mu   to povedlo. Líbil se mi víc   než dost, proto jsem se   rozhodl ocenit jej nejvyšší   známkou.
Alexander Veliký (Alexander)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.11.2007
Filmy režiséra Olivera   Stonea byly vždycky má   krevní skupina. Mám toho   režiséra rád, už jen   kvůli Četě. Obsazení   herců v tomto filmu, v   jejichž čele září Colin   Farrell a Angelina Jolie je   opravdu hvězdné. Anthony   Hopkins i v poměrně   vedlejší roli opět   nezklamal, Vala Kilmera jsem   skoro nepoznal a Jared Leto   jistě dostal příležitost   se předvést. I když jsem si   četl některé kritické   komentáře, mě osobně film   nezklamal ani po stránce   výpravy, rozhodující scény   byly skvělé a taky mi   rozhodně nevadily   homosexuální scény. Snímek   byl velkým dílem taky   životopisem Alexandra a ten,   kdo něco málo z historie   zná, dobře ví, že láska   mezi pohlavími rozhodně   neměla v té době   jednoznačný, vyhraněný   směr.
Anděl Páně
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.11.2007
Přiznám se, že nejsem   velkým příznivcem   moderního ztvárnění   pohádek, daleko víc mi   "sedí" klasické   zpracování. Nicméně musím   přiznat, že tahle se docela   povedla. Připomíná mi   vzdáleně námětem klasický   styl, ovšem v slušivém,   moderním kabátě. Klobouk   dolů, mě se líbila.
Apokalypsa (Apocalypse Now)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.11.2007
Filmy s válečnou tématikou   jsou mou doménou. Můžu je   téměř všechny. Je těžké   srovnávat jeden s druhým,   nicméně tak jak u každého   žánru jsou kvalitativní   rozdíly zřejmé. Ač nerad,   já osobně vysoké hodnocení   dát nemůžu. Je mi jasné,   že "uměním" po   jakékoliv stránce je   Apokalypsa, viděl jsem jen   režisérskou verzi, úplně   jinde, než například Vojín   Ryan, nebo novodobé   ztvárnění Pearl Harboru.   Dokonce taky v jiné dimenzi,   než Stoneova Četa. Já si   ovšem nemůžu pomoct.   Dávám opravdu přednost   modernějším a pochopitelně   komerčnějším příběhům.   I když neupírám obrovskou   hodnotu tohoto snímku, v roce   79´, kdy byl film natočen,   jsem byl v první třídě.   Doba, v níž točily   tehdejší filmové štáby,   se odráží i v samotném   ději. Poměrně   disharmonická hudba, trhané   záběry, divoké,   křečovité   "tance", omámený   Martin Sheen, který si snad   odskočil z Woodstocku, rychle   za sebou jdoucí   přibližování a   oddalování kamery, to vše   naprosto vystihuje dobu tak   typickou pro sedmdesátá   léta. Tak se prostě tehdy   točilo, styl života se   odrážel rovněž ve filmu.   Stejně jako ve westernovkách   padesátých let se ozývaly   při střelbě z revolverů   namísto skutečných   výstřelů jen jakoby   praskání dětských   kuliček, hrdinové při   každém výstřelu   nepochopitelně škubali rukou   vpřed, aby snad dodali kulce   razanci, je i v Apokalypse   patrné, jak se tehdejší   "zvyklosti"   prolínaly do filmu i hudby.   Nijak nechci snižovat hodnotu   snímku. Je naprosto   jedinečná a hlavně je to   dnes již legendární   klasika. S tím se dokáži   určitě smířit.
Barb Wire
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 16.11.2007
Naprostý propadák. Alespoň   u mne. Nemastný, neslaný,   podprůměrný děj, chabé   výkony tehdy i dnes poměrně   neznámých herců.   Jednoduchost snímku nedá   odpočinout, naopak vyloženě   nudí. Tohle snad nebyl   béčkový film, ale o hodně   písmen dál. Opravdu musím   přiznat, že už dávno mě   žádný film nezklamal tak,   jako tento a nic na něm   nezměnily ani sexy křivky   Pamely Anderson.
Batman začíná (Batman Begins)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.11.2007
Filmy podle komiksových   předloh mi nikdy nevadily,   pokud zrovna nejsou v   komiksovém stylu ztvárněny   tak, jako například Sin   City...což mi není zrovna po   chuti. V tomto případě se   však na štěstí pro mě   jedná o první variantu a   musím podotknout, že film   mě naprosto příjemně   překvapil. Snímek původem   nijak originální, přesto   ztvárněn víc, než   úspěšně. Dokonalé   trikové záběry, kvalitní,   známí herci, kteří   nezklamali. Jednoduchý dnes   již klasický příběh,   avšak v grandiózním   provedení. Já osobně tady   hvězdičkama šetřit   určitě nebudu.
Bestie (Belly of the Beast)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.11.2007
Jeden by řekl, že člověk a   herce nevyjímaje, časem   zmoudří,   "zkvalitní". Že se   poučí z chyb, že nasbírá   zkušenosti, že se bude na   svých filmech snažit maximum   vydělat a ne prodělat. Že   mu záleží na sledovanosti,   na popularitě jak své osoby,   tak jeho snímků...V   případě "mistra"   Seagala to je však přesně   naopak. Je schopný natočit   tři filmy ročně,   samozřejmě s nijak   závratným rozpočtem, s   pořád dokola omšelým a   neoriginálním námětem. Je   fajn, že dává šanci   zviditelnit se mladým,   začínajícím hercům,   ovšem jaký věhlas může   mít herec, který si pořád   myslí, že je v postavení co   do fyzické vizuality v době   konce 80. tých let, kdy   začal točit první filmy?   Ne, tento herec nezraje.   Někdy se mu podaří natočit   trochu lepší film, pak ale   "vybouchne" a   ukáže světu další ze   svých propadáků. Nepoučí   se, je to nahoru dolů, hraje   vabank. Nelze mu upřít jeho   bojové dovednosti, ztrácejí   však na věrohodnosti a   kvalitě, když tentokrát   dvacet chlápků poláme a   seřadí na podlahu ne   mladší chlápek se slušnou   figurou, ale obtloustlý děda   s tukovýma škvírkama,   namísto očí. Pravda je, že   postupem času daleko   častěji používá střelné   zbraně. Nicméně kritizovat   je jednoduché. Nelze mu   upřít snahu, píli a   nezlomnou odolnost, se kterou   bude točit ještě hodně   dlouho.
Bestie Karla (Karla)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.11.2007
Je mi líto, opět musím   psát kritiku zápornou. Na   film jsem byl docela zvědavý   a doufal jsem, že ve mě   nezanechá stejně   nepříjemný pocit, jako   například "Takoví   normální zabijáci".   Není to tak. Výpověď pouze   ze strany Karly je   zavádějící, chybí   nestranost a objektivita.   Jeden by řekl, že se sama   stala obětí zvrhlého   manžela se sadistickými   sklony. Na druhou stranu je   vykreslována její   inteligence, což je zcela v   rozporu s tím, že je po   všem tom týrání a utrpení   nadále jeho ženou,   loajální a oddanou. Nemám   chuť ani v nejmenším   rozebírat, co všechno mi na   tomhle rádoby biografickém   snímku ještě vadilo. Ne,   tenhle film ode mě víc než   s bídou čtyři hvězdy   nezíská.
Bojovníci země (Warriors of Terra)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 16.11.2007
Naprosto podprůměrný   snímek, který nejspíš   málokoho máločím zaujme.   Nevím jak kdo, ale já jsem   ještě dlouho po shlédnutí   marně přemýšlel, o čem   že to vlastně byl a jsem si   jistý, že přestože v něm   hrál Edward Furlong, za rok   bych se na něj musel podívat   znovu, pokud bych jej měl   komentovat.
Bournův mýtus (The Bourne Supremacy)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.11.2007
Excelentně zpracované volné   pokračování Agenta bez   minulosti. Řekl bych, že   bylo ještě lepší, než   předcházející díl.   Scénář a námět není   složitý, nicméně bravurní   výprava, kamera, svižné,   inteligentní tempo, děj   nepostrádající logiku i   samotné podání Matta   Damona, to všechno ve mě   nadlouho zanechalo pozitivní   dojem z perfektního, akčně   - špionážního thrilleru.
Božský Bruce (Bruce Almighty)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 16.11.2007
Velmi vtipné, originální   pojetí Božského Jima   Carreyho. Tento herec   rozhodně vyzrává. Neomezuje   se už jen na   "salvysmíchu"   vyvolávající reakce, ale   dokazuje, že i lidštější   a hlubší, nebo moudřejší   výkon mu není cizí. Tohoto   herce mám opravdu rád a   nejspíš on mne taky,   protože mě opět nezklamal.
Bratrstvo bojovníků (Le frére du Guerrier)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.11.2007
Kdo čeká u tohoto snímku   obrovskou gigantickou výpravu   a scénaristickou exhibici ve   stylu Pána prstenů, ten se   velmi mýlí a rozhodně bude   zklamán. Hrubý snímek   hrubého děje, žádné   logické detaily, velmi   syrové zpracování   syrového, tvrdého a krutého   boje za právo na život v   dobách temného středověku.   Nic není zadarmo, nic není   růžové, dokonce myslím,   že žádná scéna nebyla   příjemná, nebo alespoň   žádná ta, která by během   filmu dokázala vytáhnout   diváka z ponurého   zamračení.
Bratrstvo neohrožených (Band Of Brothers)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.11.2007
Zase jednou po dlouhé době   jsem dal ohodnocení   nejvyšší, které jen může   tady divák dát. Nemám   naprosto žádné   připomínky. Skvělá práce   pánů Spielberga a Hankse,   dalších členů štábu a   skvělé sáhnutí si   samotných herců na dno   svých sil. Nádherný   válečný snímek druhé   světové války. Jen   takových víc.
Cabin Fever
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.11.2007
Tak jednou zase další pokus   ve stylu rádoby Blair Witch.   Bohužel. Dal jsem ohodnocení   mírně nadprůměrné, ovšem   jen tak tak. Ničím   zajímavý námět, hororové   sekvence jsou spíše   odpudivé, než strašidelné.   Těžko říct, jaký byl   záměr tvůrců. Vyvolat v   divácích strach, nebo hnus?
Carlitova cesta: Zrození gangstera (Carlito's Way: Rise to Power)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.11.2007
Filmů natočených na   náměty drsných zákonů   ulice, krevní msty,   přísných pravidel a   striktní hiearchie v rodině   zvané mafie, bylo již   spoustu. Některé více   úspěšné, některé méně.   Přes lákavý scénář, bych   tento snímek zařadil do   škatulky druhé. Příběh   jednoho mecenenáše v době,   kdy mecenášem ještě nebyl,   realita prostředí, kde si   získával a upevňoval svůj   post krále podsvětí,   černé, ale neskutečně   drsné a krvavé praktiky   způsobu získávání a   upevňování moci v této   džungli. Čekal jsem více,   úplně zklamaný jsem zas ale   nebyl.
Casino Royale
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.11.2007
Jedna z dalších perfektně   vyžehlených epizod agenta   007. Co dodat? Viděl jsem   všechny bondovky a tahle   rozhodně nepatří k   nejhorším. Byl jsem   zpočátku zklamán, když   jsem před časem zjistil, že   nový díl již nebude točit   Brosnan. Musím ale přiznat,   že jsem byl velmi mile   překvapen a to tak, že jsem   tomuto filmu dal téměř   nejvyšší ohodnocení.
Cellular
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.11.2007
Velmi kvalitní snímek. Dal   jsem téměř nejvyšší   ohodnocení. Excelentní   výkon Kim Basinger a troufám   si tvrdit, že vůbec jeden z   jejich nejlepších výkonů.   Super námět, dobrá kamera,   skvěle ztvárněné role, to   vše mě při sledování   pohltilo a zcela vtáhlo do   děje.

TV Program

ČT1 - Nástrahy zubařského křesla (19...

14:15 - 16:00

46 minut již uběhlo
59 minut zbývá do konce

ČT2 - Historie SS

14:10 - 15:05

51 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

14:35 - 15:35

26 minut již uběhlo
34 minut zbývá do konce

Prima - Policie v akci (2017) [TV pořa...

14:25 - 15:30

36 minut již uběhlo
29 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190278
Osobností: 697376
Fotografií: 762979
Plakátů: 375680
Obsahů a biografií: 177918
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10