Jeden svět

Komentáře uživatele thejduk

thejduk

thejduk zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Karel Krejčík

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 1571
...a Bůh stvořil ženu (Et Dieu... créa la femme)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.7.2014
Vidět BB ve dvaceti a kolem   osmdesáti - to sice je nebe a   dudy (pěkné dudy) - ovšem   to platí o všech herečkách   a některé se toho věku ani   nedožijí - možná bohudík.   Stejně je BB sexy symbol   těch let a na to nelze   zapomenout - i Za to opravdu   BB stála a nelze se divit   jejím početným, ale i   bohatým manželům
10,5 stupně (10.5)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.9.2013
Amerika
Že ta Amerika vůbec existuje   - podle filmů už musí být   dávno zničená -   zemětřesení, sopky a   další katastrofy - jen ty   triky ujdou.
100 000 dolarů na slunci (Cent mille dollars au soleil)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.3.2014
Vidět Belmonda, když mu byl   30, je docela zážitek. Když   mu ještě dělá protivníka   L.Ventura - je o vzrušení   postaráno. Jediný nedostatek   vidím v tom, že film není   barevný - nebo je to úmysl -   proč tomu je, to nechápu.
105% alibi
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.2.2014
Krádež losu, vyhrávající   auto, se brzy mění ve   vyšetřováni dvojnásobné   vraždy, což je podstatně   těžší zločin.   Vyšetřování kapifána   Tůmy a nadporučíka Líbala   vede k vypátrání vraha,   který kryl vytvořené manko.
12 úkolů pro Asterixe (Les Douze Travaux D'Astérix)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.2.2014
Caesar uloží Galům v čele   s Asterixem a Obelixem 12   těžkých úkolů po vzoru   bájného Herkula, aby jejich   splněním dokázali svou   výjimečnost. S pomocí   kouzelného elixíru to   Galové dokáží a Caesar je   nechává na pokoji.
20 000 mil pod mořem
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.9.2013
Verne ala ČSFR
Dobrá inscenace verneovky po   česku. Myslím, že sice bez   triků, ale ušla. Třeba   Tajemství hradu v Karpatech   bylo lepší.
2012
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.9.2013
2012
Přežili jsme. Vzhledem k   tomu, že komentář píši v   roce 2013 a miliardu dolarů   nemám, tak jsem se   zachránil. Na film se   podívám několikrát, triky   mne zaujaly a další doklad o   hrdinných Američanech a   zlých Rusech.
2012: Doba ledová (2012: Ice Age)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 5.12.2013
Televize, ve které jsem film   viděl, se sice snaží   divákům ukázat různé   katastrofické filmy, ale   spíše je to katastrofa,   vydržet na ten film dívat   až do konce. Vypisovat   všechny nelogičnosti nemá   vůbec smysl, srovnávat tohlr   "dílo" s filmem Den   poté, kterému je dějově   podobný, to opravdu   skutečně nejde.
3 nindžové - Příprava k útoku (3 Ninjas Knuckle Up)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.7.2014
Tři chlapci s karatistickými   znalostmi na prázdninách   Rocky, Colt a Tum Tum   pomáhají indiánské dívce   Jo a jejímu otci proti   společnosti, která ukládá   nebezpečné odpady proti   všem předpisům.
3 nindžové v zábavním parku (3 Ninjas High Noon At Mega Mountain)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 26.4.2014
Tři kluci uplatní svoje   znalosti boje ala ninja proti   partě teroristů,   ovládající zábavní park.   Pomůže jim i bývalá   televizní hvězda Dave,   Taková stupidita to zase   není, porovnáme-li to s   řadou film vydávaných   svými autory za veledíla a   pracující se stejnými triky   a stojící mnohem více.   Samozřejmě to veledílo   není, ale podívat se na to v   sobotu odpoledne jistě jde.   natočeno to bylo sice před   20 lety, ale krváky to zrovna   nejsou.
30 dní dlouhá noc (30 Days of Night)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 27.4.2014
Netradiční prostředí mne   docela zaujalo, horor z   Severu, to tu často není.   Upírské téma zpracovaní   už tak zvláštní není, ale   kombinace těchhle dvou témat   mne docela překvapila a rád   jsem se na film (byť krvák -   je otázkou, zda řádění   upírů někdo přežije)   podíval, ale že by to bylo   něco zvláštního, to si   opravdu nemyslím.
30.000 mil pod mořem (30,000 Leagues Under the Sea)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.9.2013
Čím více jsou klasiky   upravovány, tím více jim to   uškodí. Tohle je právě ten   případ, kde Verna pozná jen   odborník.
300: Bitva u Thermopyl (300)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 15.10.2013
Král Leonidas, spartský   vládce, čelí perskému   vladci Xerxesovi při vpádu   do Řecka. S pouhými 300   bojovníky v soutězce   Thermopyly je odhodlán   bránit svou zemi i navzdory   nepříznivým věštbám.   Jeho žena Gorgo dokonce   obětuje i svou čest, aby   manželovi pomohla. Leonidas   se svými bojovníky je však   zrazen Sparťany i některými   Řeky, ale jeho oběť nebyla   marná a Peršané jsou   nakonec poraženi a vyhnáni z   Řecka.
40 dnů a nocí (40 Days and Nights)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 30.3.2014
Asylum a katastrofické filmy   - to je opravdu katastrofa.   Děj je možná průměrný,   ale logika nulová, jak zde   někdo napsal - může být   ještě horší. Asi ano a   nezáleží na tématu -   žraloci nebo katastrofální   počasí.
700 mil v sedle (Bite the Bullet)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.3.2014
Získat hlavní cenu dva   tisíce dolarů v dostihu na   700 mil stojí řadě jezdců   za to, aby bojovali i   nečestně o vítězství. Boj   nakonec končí remizou a   zkomplikuje ho i banda   trestanců, které   vysvobodínš
8 MM
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.7.2014
Detektiv Tom Welles se při   pátrání po původu   pornografického filmu   dostává do řady   nebezpečných situací a   nebezpečí hrozí jak jemu,   tak i jeho rodině. Prostě   takové jsou praktiky světa,   kde jde o velké peníze a kde   se nekouká jen na hezké   tělo, výborný výkon N.Cage   jako detektiva, i dalších   herců - patří mezi filmy,   které byste měli vidět.
A najednou to byla láska (Rosamunde Pilcher - Und plötzlich war es Liebe)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 1.4.2014
Julie se po rozchodu s   nevěrným Billym zamiluje.   Její láska Nicolas je   správcem majetku jejího   budoucího otce, ale Julie se   dozví, že je i manželem   Emily, jediné dcery jejího   budoucího otce. Trochu moc   náhod na jeden film i na   otrlého filmového diváka.   Ještě chybělo, aby si Billy   vzal Emily a dílo bylo   dokonáno.
A pak přišla láska (And Then Came Love)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.7.2014
Novinářka a svobodná matka   Julie Davidsonová hledá otce   pro svého syna - byl to   zpočátku jen dárce   spermatu, ale mezi Paulem a   jejím synem postupně vzniká   vztah jako mezi otcem a synem   a nikdo tomu nemusí pomáhat   a Julie nachází konečně   toho, koho tak dlouho hledala   a i otce pro svého malého   šestiletého syna Jakea.
A zase jedna Popelka (Another Cinderella Story)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 30.3.2014
Téma o ubližované dívce je   velmi oblíbené, ale spíše   mi sedí v pohádkách.   Šafránková je   nepřekonatelná a záleží   na režisérovi, jak   zpracování tématu pojme a   jak je pojata role toho   kouzelného prince, který   roli sehraje. Tohle   zpracování patří mezi ty,   na které se rád podívám   romantika šmrcnutá   muzikálem.
A-Team (The A-Team)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.11.2013
Skupina amerických veteránů   je obviněna z činů proti   vlastní vládě, ačkoliv ho   nespáchali. Varianta na   americký seriál 30 let   starý - má smysl seriál a   film srovnávat? - Vietnam   nahradit Irákem, srovnáváte   nesrovnatelné.   Několikahodinový film   srovnávat s devadesáti   hodinovými díly? Přesto se   na film opakovaně podívám.
A.I.: Umělá inteligence (A.I.: Artificial Intelligence)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.5.2014
Když smícháte Kubricka a   Spielberga, nemůže vzniknout   slabý film a kdo si myslel,   že ano, tak se zmýlil. Když   se pod nějaký film   podepíše jako režisér,   vznikne každopádně   mimořádné dílo. (Čelisti,   E.T. Jurský park, Indiana   Jones). Stejně je to i osud   Davida, který získal jako   robot lidské city a chtěl se   stát člověkem. Proto   Spielberga řadím na první   místo mezi režiséry i když   by se našly filmy, které   vidět nemusím, většina   filmů si zaslouží to   nejvyšší ocenění.   Spielberg je PAN REŽISÉR, to   je fakt.
Abraham Lincoln: Lovec upírů (Abraham Lincoln: Vampire Hunter)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 17.5.2014
Kdo zabil A.Lincolna?   J.W.Booth stříbrnou kulkou,   asi stejný nesmysl, jako   celý tenhle film. Po stránce   triků možná dobré dílo,   po stránce obsahu snad   minusové - jinak to nelze   nazvat. Hollywood opravdu   nepřekonatelná, to byl 17.   listopad bojem s vlkodlaky a   Havel vůdcem živých nebo   nemrtvých? Nikdy více - to   je jediný závěr z tohohle   filmu. Ty body jsou za triky a   za akci, možná za herce, za   děj ještě ubírám.
Absolutní strach (Absolute Fear)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 29.7.2014
Jessie a Dale se vydávají   hledat otce Dalea, který   před třiceti lety záhadně   zmizel na Filipínách.   Tajemná mapa a vojenský   experiment - to je tajemství,   které se pro partu mladých   lidí mění v absolutní   strach. Film mne absolutně   neoslovil a víckrát ho   vidět nemusím. Existoval ten   ostrov vůbec a jestiže ano,   nedíval jsem se na jiný   film?
Adéla ještě nevečeřela
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 3.9.2013
Adéla
Herci i nezapomenutelné   hlášky, to dokazuje, že   některé české komedie byly   opravdu tím lepším z tvorby   po roce 1968. Adéla mezi ně   rozhodně patřila.
Adios Django (Texas, addio)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.11.2013
Burt a Jim Sullivanové   chtějí pomstít smrt svého   otce, ale hlavní darebák jim   uniká. Má velkou moc a   dostat ho do vězení je   téměř nemožné. Ukáže   se, že Cisco Delgado je   Jimův otec. To však   nebrání Burtovi v   pronásledování Cisca.   Nakonec je Ciscovým   pistolníkem zabit Jim a   Delgado je zabit v souboji   Burtem. Výborně zahrál hl   roli F.Nero.
Adolf Eichmann (Eichmann)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.8.2014
I když byl před více než   50 lety válečný zločinec   Eichmann popraven, myslím si,   že sice je Eichmann   zločinec, kterému je   věnována až zbytečně   velká pozornost, existují   zločinci, kteří na   konečném řešení měli   svůj podíl a v tomto filmu   jakoby neexistovali - třeba   Heydrich nebo i Himmler jenom   proto, že pro Izrael   existoval jenom Eichmann.
Aeon Flux (Æon Flux)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 25.4.2014
Splní zabiják Aeon svůj   úkol a zlikviduje muže,   který ovládá celou   společnost.Přiznám se, že   jsem očekával trochu jiný   film, ne úvahový film, ale   mnohem více akce. Ta sice ve   filmu byla, ale čekal jsem   vzhledem k tématu filmu   mnohem více. Ke konci jsem   nevěděl, kdo s kým drží a   prostě jsem se ve filmu   ztrácel.
Afghanistán (Afghan Knights)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.9.2013
Seržant Pepper se po roce   vrací do Afghanistánu, aby v   čele speciálního komanda   bývalých žoldáků   zachránil bývalého kolegu.   Musí však svést boj o   přežití s afghánskými   bojovníky. a zjišťuje, že   s tím, co je v horách, se   nedá bojovat.
Afričan (L'Africain)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 16.9.2013
Příroda
Asi jen nádherná příroda   zaujme u tohoto filmu. Jinak   film je dějově průměrný,   několikrát to vidět   nemusím.
Agent Cody Banks
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.7.2014
Agent 007 - jenže v USA, ale   je mu jen 15 let, takhle bych   to hodnotil, celkem dobré   nápady. Určené pro jistou   věkovou skupinu, pro 10-15   let to může být zajímavé,   možná i trhák, ale snad to   nebude mít tolik dílů jako   anglický vzor, tenhle agent   na rozdíl od Angličana   žádné zkušenosti se   ženami nemá, jinak jsou   docela srovnatelní.
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10