Duben
ohodnotit

Vlastníci

Žánr:
Rok:
2019
Délka:
97 minut
Premiéra v ČR:
21.11.2019
„Komedie pro ty, kdo to nezažili. Drama pro ty, kdo tím žijí.“

Komentáře k filmu Vlastníci

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 22
klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.3.2020
Musím se otevřeně přiznat   že nepatřím k velkým   fanouškům uměleckých   počinů a snah Jiřího   Havelky ale tahle práce se   opravdu povedla. Viděl jsem i   divadelní verzi a obojí je   na naše poměry určitě   nadprůměrné což musí   ohodnotit i tak kriticky   smýšlející (vůči   autorovi) člověk jako já.   Jenom nominace paní   Veškrnové-Havlové na   Českého lva za herecký   výkon mi přišla absurdní   protože z mého pohledu   patřila jednoznačně k   nejslabším článkům   celého projektu!! Ale to   koneckonců není při   hodnocení tohoto filmu   relevantní. To někteří   další herci především pak   Jiří Lábus, Vojta Kotek,   Tereza Voříšková, David   Novotný nebo Klára   Melíšková byli opravdu   hodně dobří což je u filmu   stojícího především na   kvalitních hereckých   výkonech zásadní.
argenson
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.5.2020
Zatímco jiné filmy roku 2019   předvedly, jak se dá zprasit   luxusní předloha do   nicneříkajícího díla   (Poslední aristokratka),   Vlastníci jsou naopak   dokonalou ukázkou, že z   poměrně banálního tématu   se dá vykřesat   nadstandardní zážitek.
jarda53
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 2.1.2021
Taková ptákovina si má na   sebe vydělat sama a ne   abychom tuto agitku   sponzorovali. Hrůza, známé   jsou podobná díla z dob   před 90let...
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.6.2020
Ačkoli je to neuvěřitelné,   líbilo se mi to a místy jsem   se královsky bavil. Ve velké   většině filmy, kde se jen a   jen kecá u mne neuspějí,   tento je však světlá   výjimka.  
  
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.12.2019
Režisér musí být   evidentně vlastník několika   bytů nebo se ve volných   chvílích masochisticky   účastní bytových schůzí.   Fakt je, že většina   situací se na podobných   schůzí odehrává a   odehrála (zkušenost   kolegyně, která jako   účastník ve výboru   vysvětlovala několikrát   odměnu 500Kč a stále na   každé schůzi   vysvětluje...), další   část diskuzí se odehrává   nejen na schůzích, ale i v   reálném životě, bohužel.   Naštěstí na tuto skladbu   lidí jsem opravdu v životě   nenarazila, nicméně na   jednotlivce ano. Herecká   skladba velmi slušná,   Veškrnka k nepoznání,   Voříšková musela v této   roli přijít o hlasivky a   Kotkův medvídek nakonec taky   vytáhl drápky. Za   "kontrolní"   sousedku Melíškovou by mě   brzy zavřeli a konec...kdo   chce kam...Hodně se mi   líbily bezprostřední reakce   na narážky jednoho na   druhého a že jich bylo,   akorát by si režisér mohl   odpustit ty umělecké vsuvky,   ten začátek ještě dobrý,   ale pak to spíš rušilo.   Pozorovací talent režisér   určitě má a film rozhodně   mohu doporučit, část   diváků se bude hodně bavit,   část nepochopí, čemu se   ostatní smějí a že by se   ta konkrétní část poznala,   o tom pochybuji.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.1.2021
Být vlastníkem, nemusí být jednoduché:-)
Upřímně filmy podle   divadelních her a nebo   převážně z jednoho místa,   místnosti, moc nemusím a   nevyhledávám. Zde mně   navnadilo hodně pozitivních   ohlasů a tak jsem film   shlídnul. Nejsem vlastníkem   bytu, někde kde bydlí víc   lidí, ani nemám bytové   prostory s více majiteli a   jsem za to rád, zde je   ukázka, jak to může   vypadat, spíš jak to   reálně chodí. Jo my lidé   jsem tvorové různí a   majetky a prachy s náma mohou   zamávat. Film je slušný,   vtipný, herci jedou na 100%,   asi hodně lidí se v tom   pozná a bude se smát lidem   ve filmu, ale na příští   schůzi budou na 80% to samé   co viděli? Zklamal mě trochu   konec, poněkud zvláštně   udělaný, nevím zda jsem to   pochopil správně, mělo se   to lépe ukázat, řada věcí   zůstala otevřená, ale   třeba to mělo tak být -   dobrý počin pane Jiří   Havelko - 70%.
beneva
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.1.2021
Fakt povedený film. Na   podobném principu probíhá   porada v nejedné firmě...  
Perfektně vystavěný   děj s dobře poskládanými   charaktery. Každý má tu   SVOU pravdu a to je pak   těžké hledat shodu.
Mladá matka se usilovně   snaží a nemá na to. Její   manžel je zjevná bačkora.   Kontrolorka to komplikuje a   myslí to dobře, možná...   Komunista to komplikuje   ještě víc a nemyslí to   dobře. Jeho bejvalka   nerespektuje nic a nerozumí   ničemu. Homosexuál má   pravdu, ale ztrácí nervy.   Syn nemá jasno, kdy má   hlasovat. Paní bytná má   jasno a nechce tratit. Mladí   noví vlastníci skoro porodí   a starý už ne vlastník   skoro nežije... Dědicové se   vyznají.
Musím   uznat, že tento film ještě   nabude svou historickou   hodnotu, ale už teď   vypovídá o stavu a úrovni   lidí, co nechápou, že   majetek znamená především   zodpovědnost.
petrusmev
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.1.2021
Výborná konverzačka, u   které se člověk směje a   zároveň se mu chce blít.   Přestože je to víc   divadelní inscenace než   film, tím, jak je film   skvěle napsaný a postavený   na výborných a úderně   odsýpajících dialozích, to   vůbec nevadí.
New
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 4.7.2022
Práce v neděli večer.
Vydržel jsem se koukat 10   minut (s přepínáním), než   jsem definitivně přepnul.   Práce, práce, diskuze,   hádky ("včetně   Kryštofa Hádka") ...   tak u takovejhle pracovních   blbostí si fakt neodpočinu.   Věřme, že film bude časem   zapomenut, nahrazen něčím   lepším, pohodovým,   odpočinkovým.
Máša13
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 29.4.2020
Začátek
a zhruba první půlka dobrá   a konečně taky odlišná od   jiných nových komedií.   Druhá již tak povedená   nebyla, spíše to stagnovalo.   Osobně mi chyběla nějaká   "větší" pointa.   Někteří herci výborní   (Ramba, Melíšková, Hádek,   Majer), ostatní standart a   některým role neseděla   (Havlová, Lábus, Novotný,   částečně Kotek), což   však neznamená, že zahráli   špatně. Shrnuto, nebylo to   špatné, ale negradovalo to a   vyšumělo...
topipig
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.1.2021
Hohohohóóó!! Že bych tu   hůl, kterou jsem nad českým   filmem již dávno zlomil   znovu slepil? Vlastníci mě k   tomu nutí! To je taková   paráda, když se zjeví film,   kterej doslova připoutá   diváka k televizi, aniž by   cítil sebemenší závan   falešnosti a trapnosti. Já   nevěřil vlastním očím.   Zprvu tvářící se komedie   vyústí v hutné drama za   přítomnosti všech   zúčastněných osob, které   ve snímku hrají. A to   některé vůbec jinak   nemusím. Totálně válcuje   Veškrnka, vlastně paní   Havlová, to jsem fakt žral,   co ona tam předvádí za   megeru, nebo Jiří Lábus   jako zapšklej komanč, kterej   vystupuje jako neuvěřitelnej   hajzl. Ale jak říkám,   kompletní obsazení je   parádní, v čele s Terezou   Rambou, která celé schůzi   vévodí. Všechny charaktery   jim věříte, nikdo   zbytečně nepřehrává,   každý si jede to svoje. Je   fakt na co koukat! Celý děj   se odehrává v jedné   místnosti, což jsem snad   naposledy viděl u Dvanácti   rozhněvaných mužů a   konverzace jede v plné   palbě! Konečně téma,   které je o něčem a zabývá   se současnou kritikou   společnosti. Hudba zazní   pouze třikrát a to v úvodu,   prostřední části a na   konci. Je použitá z   kompozice De Profundis Jana   Dismase Zelenky a musím   říct, že barokní závan je   velmi působivý. Režisér a   scénárista Jiří Havelka je   pro mě zjevením, budu s   chutí očekávat jeho další   počin a díky němu tu   pomyslnou hůl nad českým   filmem zase vracím do   původní polohy.
Xpojntman
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 18.8.2020
Propagatoři družstevního   vlastnictví se moc   nepředvedli. Někde jsem   četl, že každá postava   reprezentuje nějakou   politickou stranu či jejich   voliče. Takže tady to bylo   nepřijemná většina KSČM.
MildaX
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.3.2020
Uff..super
Podtitul "Komedie pro ty,   kdo to nezažili. Drama pro   ty, kdo tím žijí."   jasně říká, že je lepší   se smát než brečet. Je to   herecký koncert všech   zúčastněných a bez   vyjímky. Herecky se všichni   drží pohromadě a pokud to   role nevyžadovala, tak na   sebe nikdo nestrhává   přehnanou pozornost. Tolik   dobrých výkonů pohromadě   se jen tak nevidí. To že mi   to spíš připomínalo trochu   delší epizodu z Bakalářů   je vlastně jedno, protože   jsem se výborně bavil od   začátku do konce a byl bych   zbytečně hnidopich, kdybych   na scénáři, hercích nebo   dramaturgii hledal chyby.
Ostrovan
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.12.2019
Komentář filmu skvěle   zachycuje téma a nutno   říct, že je s lehkostí,   avšak i dostatečnou   uvěřitelností, vyždímán   jeho potenciál v plné   míře. Takové něco mezi   Slunce seno a Slavnosti   sněženek v rámci setkání   bytového družstva. Solidní   snímek.:)
wena
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 29.6.2020
Slabé, nebavilo mě to ani   nijak neoslovilo a to moje   žena je předseda SVJ. Vím   že sto lidí sto názoru ale   mě to přišlo místy až   trapné dávám pět jen   kvůli Dagmar která mě tam   seděla nejvíce.
m6k
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.4.2020
Na film jsem slyšel a četl   pozitivní ohlasy. Před   vypuknutím   "koronakarantény"   patřil k   nejnavštěvovanějším   filmům v českých kinech. Z   lvích nominací na tento film   jsem také zjistil, že ta   záhadná Tereza Ramba,   (říkal jsem si: "to je   nějaký nový objev českého   herectví?"), je   přejmenovaná Tereza   Voříšková. Nové jméno   nezískala ovšem svatbou s   Rambem, leč vzala si   tanečníka Matyáše Rambu.   Českého lva za roli ve filmu   Vlastnících nakonec   získala. Byl jsem tedy na   Vlastníky zvědav, ba až   natěšen. Už cca po dvaceti   minutách jsem si ale   uvědomil, že mě ten film   docela dost nudí. Nevadilo by   mi ani, že je to de fakto   zfilmovaná divadelní hra,   já mám divadlo rád. Dokonce   jsem toto představení jako   divadlo i viděl a bavilo mě,   i když to bylo v podání   "jen" amatérského   souboru. Jenže film   Vlastníci mi přišel, jako   taková klasická   "komunální   satira". Tedy, že sice   tepe společenské nešvary   ale humornej moc není.   Všechno mi to přišlo   příliš prvoplánový.   Navíc ty postavy jsou   příliš laciné karikatury.   Co se hereckého výkonu   Terezy Ramby týče, tak ten   mi přišel nejlepší, jaký   jsem kdy u Terezy   Voříškové viděl. Problém   je ale v tom, že herectví   Terezy Voříškové mě vždy   dost tahalo za oči i uši,   takže výkon Terezy Ramby   bych zařadil do škatulky   "docela dobrý",   ovšem že by to ale bylo na   Českého lva za nejlepší   herecký výkon v hlavní   roli? Když to srovnám třeba   s hereckými výkony Elišky   Křenkové, nebo Jenovéfy   Bokové, co jsem ve filmech   loni viděl, tak to je tedy   jinej level!. Nakonec se mi   film povedlo dokoukat, ale byl   jsem v pokušení… Za mě   tedy zklamání, ale řekněme   že snesitelné zklamání.
naineko
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 15.8.2020
Další z řady nadějných,   opěvovaných a zcela   zpackaných českých filmů.   Divím se hercům, že do   něčeho takového vůbec   jdou. Výkony byly většinou   skvěle až excelentní, to   ale nezachrání, jak to   někdo napsal a   sestříhal.
Postavy se   chovají nekonzistentě,   jejich historie je scénářem   předáváná bez citu, zcela   chybí vývoj - jen se skáče   z polohy do polohy. Ve   výsledku jsou jen   karikaturami vybraných   českých stereotypů v tak   nehorázných hyperbolách,   že ztrácejí jakékoliv   pozadí (přestává to být   vtipné či varující -   prostě to tam jen přehnaně   je).
Chápu, že   každý, kdo se účastní   podobných jednání v tom   najde nějaké paralely, ale   to neznamená, že film   vystihuje nějakou podstatu.   Tvůrci si nebyli jistí,   jestli točí satiru, parodii   nebo psychologické drama.   Část scén vyznívá jako   sprosté dekórum pro   vytížení stopáže. Pokud   to měla být celé alegorie   na politicdkou situaci v   naší zemičce, tak se tomu   blíží (a to ještě spíš   nechtěně a mimochodem) jen   dva momenty.
MambaX
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.4.2020
Nádherná minimalistická   komedie, která je zpovědí   české mentality a vykresluje   různorodé povahy malého (i   "většího")   českého člověka. Omezená   scéna mi tak trochu   připomněla francouzský film   Na stromě z r. 1971, kde se   na malém prostoru odehrával   dramatický děj, který   krásně vykresloval povahy   jednotlivých postav, příp.   italský dialogový snímek   Naprostí cizinci režiséra   Paula Genovese z r. 2016.
Tady se téměř vše   odehrává v jedné   místnosti, kde se sejdou   členové SVJ (společenství   vlastníků jednotek -   rozuměno bytových) na   společném jednání.   Manželé Zahrádkovi   (především paní   Zahrádková jako   předsedkyně SVJ) mají   jediný cíl - zachránit dům   před možnou katastrofou,   kterou může lehce způsobit   neutěšený stav rozvodů   plynu, vody, elektřiny, ...   Jenže to znamená nejen   zvýšené náklady, ale i   souhlas většiny vlastníků.   A tady nastává problém.   Problémy vlastně nastávají   ještě daleko dřív, než k   tomuto hlavnímu bodu program   schůze doklopýtá. Jsou to   nejrůznější připomínky   (hájící především své   vlastní cíle), nesouhlasná   stanoviska, naivní otázky,   které postupem času   přechází až ve slovní   napadání rokujících mezi   sebou navzájem, kdy se z   rukávu vytahují pomluvy, s   cílem co nejvíc toho   druhého ponížit. V tomto   převážně dialogovém   snímku, kdy většinou   všichni sedí na židli, lze   herecké výkony všech   zúčastněných ohodnotit   jako naprosto famózní. Není   divu, neboť film má   hvězdné herecké   obsazení.
Pokud jste   někdy zažili podobnou   schůzi, budete se skvěle   bavit - ti co nezažili si   navíc ještě rozšíří   obzory, co se v české   kotlině všechno děje nebo   dít může. V hlubším   kontextu charakterizují   Vlastníci naší současnou   společnost, vč.   čecháčství, které je   často v opozici vůči   všemu, neslyší na rozumné   argumenty, hájí si jen svou   vlastní hromádku a nakonec   naivně naletí na totální   hloupost.
PS: Závěr   filmu za doprovodu hudby Jana   Dismase Zelenky je nádhernou   třešničkou na dortu.
glosator
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.3.2023
Zlo jménem SVJ, které první   republika neznala, kdy i jako   vlastník soukromého majetku   v demokracii jste zákonem   povinen se sdružovat, je   všudypřítomné. Mistrně   napsáno klobouk dolů,   bohužel pro vlastníky   bytové jednotky HOROR, pro   ostatní DOKONALÁ   KOMEDIE...
Z vlastní   zkušenosti vlastníka bytové   jednotky vím o čem   mluvím...
aribary
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 8.4.2020
???
Nevím ale asi jsem se díval   na jiný film než ostatní a   rozhodně nesdílím jejich   nadšení ani jejich   hodnocení.Za mne nuda a nic   než nuda.
JendaV29
Hodnocení:
Přidáno: 20.3.2020
hmmm...???
hodnotit procenty zatím   nebudu.. neb po 15ti minutách   prakticky ničeho jsem to   raději vypnul. možná je to   tím, že jsem se těchto   schůzí nikdy neúčastnil,   proto nedokáži ocenit.   Nepřišlo mi to ani vtipné,   ani úsměvné, ani žádné.   možná jsem nebyl jen ve   správné náladě. zkusím   tomu dát časem druhou šanci   a pak ohodnotím...
TomSesi
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.1.2020
Drsná realita
Nevím, zda se smát či   brečet, film velmi   výstižně vykresluje lidskou   povahu a realitu.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih21196minih21196Tora! Tora! Tora! (1970) 
Tora! Tora! Tora! n
minih103652minih103652Zmizení (2013) 
Prisoners n
minih17261minih17261Přejezd Kassandra (1976) 
The Cassandra Crossing n
minih42530minih4253023 (2007) 
The Number 23 n
minih19124minih19124Smrt jí sluší (1992) 
Death Becomes Her n
minih20041minih20041Svítalo celou noc (1980) 
n
minih24758minih24758Tři nevinní (1973) 
Tři nevinní n
minih52862minih52862Roztržka (1970) 
La rupture n
minih42334minih42334Útěk ze seriálu (1989) [TV hra] 
Útěk ze seriálu n
minih24632minih24632Příliš velká šance (1984) 
n


Hodnocení:n12345678910

Tagy

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291

Poslední komentáře

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10