Duben
ohodnotit

Valerian a město tisíce planet [2k digital]

Valérian and the City of a Thousand Planets

Další název:
Valerian und die Stadt der tausend Planeten
Rok:
2017
Délka:
129 minut
Premiéra v ČR:
20.7.2017
„28. století, dosud známý vesmír.“

Komentáře k filmu Valerian a město tisíce planet

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 15
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 24.7.2017
Na Alfě je život ještě v   pořádku…
...nebo je   to možná tím, že   prapůvodní komiks je už   nějaký ten pátek starý.   Takže něco politické   korektnosti se sice   propašovalo alespoň do   vojenského personálu, ale   zbytek světa je v pořádku.   A zůstali čistokrevní   padouši, kterým jde o to   zakrýt svoje kostlivečky do   kouta a agenti, kteří se   sice štěkají, ale nakonec   skončí spolu…na misi.
Luce Besson je hračička,   takže je pořád na co se   koukat, vizuálna do sytosti,   téměř jak v Pátém   elementu, jen toho humoru   pomálu. Clive Owen trošku   okoral, Dane DeHaan Brusíkovi   nesahá ani po kotníky, když   už jsme u toho Pátého   elementu, k tomu by   potřeboval tak deset kilo a   pět let navíc, takže   veškerou pozornost strhává   na sebe modelína Cara a ono   to docela jde. Není jen za   hezounku, praštit taky umí a   neodkrývá moc, jen to co je   třeba a tak zůstane místo i   na dostatek fantazie. Kromě   výše zmíněných jsou   další herci většinou k   nepoznání a účast Rutgera   Hauera se omezila na několik   desítek vteřin   procítěného proslovu. Být   tak o …let mladší, byla   bych nadšená, takhle bych   chtěla spíš nějakého   chlapa než agenta teenagera   (i když má taky třicítku   na krku).
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.12.2017
Valerian a tisíce nudných sekund...
Krásný audiovizuál,   výprava, triky a hra barev,   masek, různých příšerek z   vesmíru, to by fungovalo při   menší stopáži, jinak i   toto se časem zají a unaví.   Děj nijak zajímavej, akce   nudná, chybí tomu švih a   spád, povětšinou se kecá a   i když nakonec se krásná   ližkunda "Klára   Deleviň" nakonec stane   asi heterosexuálkou a   zamiluje se do Valeriana, tak   se žádnej nečekanej konec   nekoná, protože až padne   poslední klapka přeleze   zpátky do postele nějaký   jiný pipince, Valerian   zůstane sám a " Luc   Bíson" bude moc leštit   své mozkové závity na   druhé pokračování. Je   neuvěřitelný, že takhle   drahej a po technické   stránce Topovanej film je tak   nudnej a fádní, Takže   porád zlatej dobrej Avatar,   Star Wars, Pátý elemnt a   snad i další movies...
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.3.2019
Že Luc Besson sci-fi umí   nás už přesvědčil v roce   1997 snímkem ´Pátý   element´, který měl být   takovou evropskou odpovědí   na americké ´Star Wars´.   Nyní, po mnoha letech, od   něj máme sci-fi další a v   plné parádě. Pestrobarevná   plejáda různých scén,   které ve většině   případů již známe z   mnohých starších sci-fi    snímků, ale jelikož je to   natočeno dle komiksu   ´Valerian & Laureline´,    jakoby to nějak ani   nevadilo. Fantasie všeho   možného i nemožného tu   byla využita naplno a tak se   po dějové i technické   stránce je na co se dívat.   Zařazení snímku je na   první pohled vcelku   složitější, než se zdá.   Dá se ještě vůbec   považovat za honosné sci-fi   a nebo se už jedná o   výbornou výpravnou sci-fi   pohádku s prvky fantasy? Buď   jak buď, jedná se o snímek   pro celou rodinu, kde si   každý jistojistě najde to   své. Současná filmová   technologie je již na takové   výši, že filmaři mohou bez   problémů vyprodukovat snad   už naprosto vše. A když   tento snímek vezmu kolem a   kolem, rozhodně se dá   považovat jako silný   konkurent Cameronova právě   po technické stránce    revolučního snímku   ´Avatar´. Veškerá   vizuální kreativita a   dovednost vypadá úžasně a   po divácké stránce tak   oslní, že lze bez problémů   si nevšimnout určitých   scenáristických chybiček.   Děj příběhu není nijak   špatný, ale místy přeci   jen to chtělo krapet   přibrzdit v tom tlačení na   pilu a místy zase naopak.   Každopádně Besson vytvořil   skvěle vypadající film,   který zachycuje ducha a pocit   originálního (evropského)   komiksu.
M.A.G.
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.8.2018
Řekl bych, že je to film pro   celou rodinu - takový   odpočinkový. Sice ho už   vícekrát vidět nemusím,   přesto dávám 6 bodů za ty   efekty. To se mně skutečně   líbilo. To zpracování bylo   perfektní.
RM
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.11.2017
Jo, myslím že to byly   především vizuální orgie.   Mě se to líbilo, i když   hlavní hrdinové vypadali tak   na sedmnáct a někdy se tak i   chovali. Postavy   mimozemšťanů dost dobrý,   jen mi přijde, že jsem je   už někde viděl.
T2
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.10.2018
║Rozpočet   $177,2milióna║Tržby USA   $40,479,370║Tržby   Celosvetovo $225,164,110▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA   ║ Tržby za predaj DVD v USA   ║ Tak toto Luc Besson už   trošku prestrelil, úplne sa   v tom stratil, niekedy toho   strašne moc škodí. Ako   typovo je to takmer ako Piaty   element, ktorý sa tak trochu   stretol s Avatarom a Star   Wars. Ono je pekne že vizuál   je celkom vypiplaný, len   horšie je, že dejovo to ide   niekde dosť mimo, nestrhne   to. Ústredná dvojica ako tak   ujde ale aj tak chcelo by to   zásadne pútavejších   hercov. Máme tu veľa   najrôznejších uletených   ufónov ale dopad pre niečo   konzistentné v tomto veľkom   ničotnom sci-fi tu asi len   ťažko nájdu. /40%/
roox
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.8.2017
Pohajda pro (nejen) dospělé
Luc Besson prostě tyhle   audiovizuální parádičky   umí. Jo, nemá to žádnou   hloubku a zásadní příběh,   ale to tom to není. Prostě   každej si potřebudem čas od   času odfrknout a nechat se   unášet na vlně ulítlé   akce a bohapusté fantazie. A   to se tady moc povedlo, film   mě bavil a rozhodně si jej   po kinu dám rád i někdy   doma! Takže určitě   zasloužených 9/10.
pigal
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.12.2018
Bessonov hovnivalovy Avatar...
Spravy o kolosalnom prepadaku   menom Valerian som prijimal s   nedoverou.
Besson je   zarukou kvality a jeho   "ine" vnimanie iduce   proti prudu je povestne.Velka  
chyba.Film je   katastrofa, ktoru nezachrani   ani zaujimavy vizual.Uz vyber   hercov je
pochybny.Modelka?Spevacka?   A kto dalsi?Cara Delevingne   zvladla svoju rolu slusne,
Rihanna-herecky odpad   nastastie tancovala a   spievala, takze tiez v   pohode.Najviac
mi   vadil slaby DeHaan s ubohym   hlasovym prejavom.Scenar a   dialogy no comment.Miestami  
som sa citil ako v   Avatarovi-mimozemska   humanoidna rasa navzajom sa   objimajuca so
zvieratkom, ktore nieco   zozerie, a potom to znasobuje   defekaciou...
Film   jednoznacne nedoporucujem.
RwlBem
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.7.2017
Pozoruhodný počin.
Rozostřete logiku, zaostřete   vnímavost a jdeme na to,   neboť film je imho primárně   určený k tomu, aby bylo na   co se dívat. A hrome, daří   se mu to. Příběh sám je   víceméně odsunut do   pozadí, a autor filmu   předkládá ve svižném   tempu jednu vizuální   lahůdku za druhou.   Francouzská vymazlenost sice   místy poněkud ustupuje   americké podbízivosti, ale   přes různé nedostatky u mě   v zážitkovém žánru   stoupá na nejvyšší   příčku, mimo jiné i proto   že si nehraje na nic jiného.   Jen mě trochu mrzí že film,   přístupný bez omezení,   obsahuje trochu moc   očividného zabíjení.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 11.1.2018
Dvakrát do stejné řeky   nevstoupíš. Kouzlo   geniálního střihu z   Pátého elementu se zde   neopakuje. Místo alfa samce   Bruce je zde nedomrdlý   teploušek s rameny jako   sešlápnutý rejč. A hlavní   Bárbína se honosí obočím   za které by se nestyděl ani   Brežněv. Příběh nulový,   logika tu hodně dostává na   frak a ta multikulti omáčka   je nesnesitelná. Avataři   jsou vzhledově (až na barvu   kůže) totožní s africkými   domorodými kmeny...směs   doplňuje přehršel všech   možných ras, kde všichni   jsou klaďáci. Všichni, až   na bílého muže...přesně   jak velí Evropská komise. To   mě dokonale otrávilo. Asi   přestanu chodit do kina.
majkronyk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.12.2017
Občas se stane, že se   koukám na film, od kterého   nic nečekám, nebo spíš   čekám, že to bude blbost a   příjemně mě to překvapí.   Tohle mě překvapilo opravdu   moc příjemně. 9 hvězd je   sice možná trochu přehnané   hodnocení na Space Operu, ale   po takové Upiter Ascending,   což byla opravdu skoro   blbost, tak tohle bylo dost   dobrý. Jasně, bylo to plný   přehnanejch dialogů a tak   podobně, ale po dlouhé době   můžu říct, že tenhle rok   jsem viděl více filmů,   které byly příjemnými   sci-fi, co nevycházeli ani ze   star wars a ani ze star treku   a tohle je rozhodně jedno z   nich. Besson je fakt hustej a   po Pátym elementu nebo   útěku z MS-1 je tohle opět   fakt dobrá podívaná.
POMOthy
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.10.2018
Veľmi sľubný rozjazd,   následovaný hravými   dobrodružstvami, ktoré   niekedy nemajú pre dejovú   linku žiadny význam (celá   vsuvka "product   placementu"   Hawke/Rihanna/Bubble pre   amerických divákov), a   všetko zakončené tak, ako   predpokladáte v polovici   filmu bez snahy aspoň trochu   osviežiť žánrové klišé.   Akoby Besson všetku svoju   fantáziu použil iba na   príšerky, príšery,   výpravu a jednotlivosti, na   ktoré sa dobre pozerá, a   bolo mu jedno, či si divák   jeho spektákel pre niečo   zapamätá. Ja si z neho   zapamätám iba Caru   Delevingne, čo je zásluhou   iba jej a jej kostymérky. A   fakt je treba režisérovi   Bessonovho formátu   vysvetlovať, že Clive Owen   sa do role takéhoto   záporáka vôbec nehodí, a   že by filmu parádne prospelo   už len to, keby si postavu   vymenil so Samom Spruellom?
naineko
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.7.2017
Příjemné pozvolnější   tempo, ve kterém není   problém sledovat   kdo-kde-kdy-co. Dějově   možná nepřekvapí, ale   nějak jsem si nevšiml   klišé a samozřejmostí.   Různá camea a vtípky   rozhodně potěšily a   pobavily. Na plátno se   podařilo přenést i lehkou   naivitu původních komiksů.   Může trochu zamrzet   nevyužití potenciálu   světa, ale snad se   poštěstí víc než   Jupiterce a kápne z toho   nějaká franšíza.
Viděno v českém   znění, které to nedokázalo   pohřbít, takže hvězda   navíc.
stanleymlha
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.7.2017
Podívaná
Spousta nápadů, úžasná   podívaná. Akorát, že   hlavní hrdinové vypadají   tak na 16 let. A ta poslední   scéna "bez"   gravitace!
Herkulcz
Hodnocení:
Přidáno: 7.12.2017
Multikulturni vize budoucnosti.
Dalsi predstava chorych mozku   o budoucim zivote. Africane,   arabove a dalsi narody jsou   astronauti, budujici stanici,   kdyz uz to nejde vice   namichat, 5000 druhu   mimozemstanu svorne zije na   jedne zakladne. Nejvetsi   padouch ze vsech zijicich   tvoru vesmiru je jeden bily   muz, ktery musi byt potrestan.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih161025minih161025Kursk (2018) 
Kursk n
minih43265minih43265Zóna smrti (2005) 
Saat po long n
minih46488minih46488Informátoři (2009) 
The Informers n
minih15118minih15118Ostrov stříbrných volavek (1976) 
Ostrov stříbrných volavek n
minih11682minih11682Lupič Legenda (1972) 
Lupič Legenda n
minih4456minih4456Bomba (1957) 
Bomba n
minih154242minih154242Zoufalé ženy dělají zoufalé věci (2017) 
Zoufalé ženy dělají zoufalé věci n
minih139283minih139283Tales of Halloween (2015) 
Tales of Halloween n
minih52775minih52775Doktorka Quinnová (1993) [TV seriál] 
Dr. Quinn, Medicine Woman n
minih63536minih63536Warrior (2011) 
Warrior n


Hodnocení:n12345678910
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190571
Osobností: 697863
Fotografií: 763987
Plakátů: 376623
Obsahů a biografií: 178291

Poslední komentáře

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10

Satan přichází (1998) [TV epizod...

Satan přichází
Do kin míří horor a Eric a   Donna v tom vidí šanci se v   autě u filmu pomuchlovat, ale   Jackie a Kelso chtějí jet a   být s nima. Red Forman zas více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10

Učitelka tance (1998) [TV epizod...

Učitelka tance
Paní Formanová učí   "Hájda" tančit, protože   parta se chystá na   diskotéku. Výbornej je Blbso   a jeho taneční kreace,   pobavil i Fez. Celkově   zábavnej díl s dobrejma   frkama - 80%.

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jak chutná smrt (1995)

Jak chutná smrt
Pokus o psychologický   thriller v režii Milana   Cieslara nemohl dopadnout   jinak, než jako řádnej   průser. Bohužel jsem nečetl   předlohu více >

Autor: topipig | Hodnocení: 2 / 10