Jeden svět
ohodnotit

Doktorka Quinnová [TV seriál]

Dr. Quinn, Medicine Woman

Žánr:
Rok:
1993
Délka:
43 minut, 147 epizod

Obsah filmu Doktorka Quinnová

 
Mladá lékařka Michaela se po smti své přítelkyně ujímá jejích tří dětí a odjíždí s nimi do prašného městečka daleko od civilizace. Setkává se tu s mnoha novými lidmi, musí bojovat s předsudky i s vyloženou nenávistí. Nakonec zde poznává svého budoucího muže a dostává se jí rodinné pohody i všeobecného uznání všech poněkud svérázných sousedů.

Autor: green-tea
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Typ:
[TV seriál]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
anglická
 
 
Distribuční verze:
dabováno
 
 
Zvuk:
Dolby Stereo
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Doktorka Quinnová >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

Krikri
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 20.8.2018
Americké seriály většinou nesleduji a   westernům se obloukem vyhýbám, nicméně jsem   se rozhodl tento přece jen shlédnout. Nalejme si   čistého vína. Hlavní hrdinka je nesnesitelná   feministka a neustále moralizující kráva,   která si myslí, že má patent na rozum, všemi   okolo manipuluje a organizuje jim život. Její   mužský ekvivalent se lví hřívou je totéž v   bleděmodrém a navíc je nejspíš křížencem   Supermana, Tarzana a Viléma Tella. Jejich   milostné rozhovory, zejména ve druhé půli   seriálu působí strašně pateticky, jak z   argentinské telenovely. No a tihle dva strůjci   morálky a všehomíru dohlížejí na chod   zdánlivě poklidného městečka, až na detail,   že ti mírumilovní maloměstští balíci mají   zhruba každou třetí epizodu nutkavou potřebu   někoho věšet, což jim přemoudřelá doktorka   na poslední chvíli sice rozmluví a promluví   jim do duše, ovšem o pár dílů později to tu   máme nanovo. Zkrátka je to jako házet perly   sviním. Na druhou stranu musím uznat, že jsem   to vydržel dokoukat až do konce a lecos mě na   tom seriálu zaujalo. Už proto, že prezentuje   sebekritiku Američanů v oblasti násilného   obsazování a zabírání země, která jim   nepatřila (ostatně, v tom Američané   úspěšně pokračují dodnes, akorát už i na   jiných kontinentech). Ústřední dvojice je   nesnesitelná jak z červené knihovny, ale najde   se tu i několik zajímavých postav, na nichž se   mi líbí, že nejsou vykresleny úplně   černobíle. Z partnerské dvojice mě zaujali   Horace a Myra. Vtipný je též majitel bordelu   Hank, i když je pruďas, není pokrytec a nebojí   se lidem říkat, co si myslí. Postava Briana mi   naopak přijde příliš zidealizovaná -   čestný, přírodu a Indiány milující, jeden z   mála obyvatel města neštítící se člověka   se znetvořeným obličejem, ženy trpící leprou   ani dalších, kteří se něčím liší.   Reverenda postihl trest oslepnutí za to, že se   jako středověký inkvizitor zúčastnil pálení   knih. Našlo by se pár velmi smutných dílů,   např. masakr Indiánů nebo smrt některých   postav, např. epizoda o úmrtí Ingrid na   vzteklinu je působivá a ani Becky nemuseli   nechat zemřít. Zkrátka ke konci seriálu už   neměli nápady, tak nechali postupně umírat   vedlejší postavy. Do toho se děj strašně   vleče, celou první půlku 6. řady zabere jeden   roztáhlý příběh. Nesnesitelný je   pánbičkářský fanatismus prezentovaný v   některých dílech a taky se mi nelíbí   přeobsazení představitelky Colleen, ta z   prvních 60-ti dílů měla větší šmrnc.   Silnou averzi mám vůči dílům skládající se   ze sestřihů předešlých epizod (líní   scénáristé nasmolili krátký dialog na 5 minut   a zbytek nechali na střihačích). Na druhou   stranu je ale kvalitní český dabing, hlasy na   postavy výborně pasují. Mé hodnocení je na   velmi slabý průměr 40%.
xxlch
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 28.6.2014
Jednou je hůř,jednou je líp a žena na   "divokém západě" to asi neměla   lehlé.Lékařská pohotovost na prérii-no proč   né,jenom se to nesmí přehánět.S   přibývajícímy díly vše ztrácelo na   kvalitě.
Lynette
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 1.2.2012
Slaďáček z divokého západu
Poněkud kýčovitě vykreslený divoký západ s   velkou dávkou romantismu, ale se skutečností to   nemá pranic bohužel společného. Jelikož jsem   "hltavec" filmů a seriálů z tohoto   období, seriál jsem kdysi sledovala, i když   všechny díly jsem neviděla, přišlo mi ale,   že s každou další řadou měl sestupnou   tendenci co se týče scénáře. Herecké výkony   byli výborné, moc se mi líbilo, že to byl snad   první seriál který více dal hereckou šanci   také "native" hercům a herečkám. Dr.   Michaela Quinnová pro mě bude asi navždy   takovým symbolem morální síly, lidské   dobroty a ochoty pomáhat. Navíc, příroda v   seriálu je opravdu skvostná. Hodnotím 7/10.
K.I.T.T
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.11.2010
Nemám rád americké seriály, a ani se na ně   nedívám. Ale tenhle je výjimkou. Nejvíce   zapadá asi do žánru dobrodružný, což   odpovídá i tomu, že se odehrává na Divokém   západě. Seriál je velmi slušný a také   výchovný. Ukazuje, jak to ve skutečnosti bylo.   Je natočený v roce 1993 (1. řada), a i proto je   asi tak vynikající, dnes se totiž takové   seriály točit neumějí. Seriál má navíc   výborné herecké obsazení.
victorio
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.10.2010
Dr. Quinnová je roztomile romantizující pohled   na Divoký západ, kterej je v tomhle seriálu   spíš krotký, než divoký. Doktorka (s   neuveřitelně protivným českým hlasem) VŽDY   ví, co je pro ní a její spoluobčany správné.   S postupujícím časem navíc seriál začal   trpět obvyklým neduhem všech delších   seriálů-tj. původní nápady se vyčerpaly a   dokoukání poslední série (a zvláště pak   filmu) je úkol pro masochistu
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.10.2010
Na seriál se dá dívat z různých úhlů   pohledu. Jako na dobrodružný nebo western, i   když... Jako na začátky lékařEK, budiž...   Jako na občasnou moralitu, zabývající se   nejrůznějšími tématy, no... Jako na rodinné   drama, hm?... Jako na příběhy dokonalé,   nezištné, většinou (ne vždy) neomylné ženy,   která občas sama neví, co chce; mnohdy se   ocitá v choulostivých situacích, řeší   různá dilemata mezi: prací, povinností,   morálkou, lidskostí, rodinou, přátestvím,   láskou... Upřímně, má to něco do sebe,   občas i dojme, ALE... právě ta   "dokonalost" je někdy tak trapná, tak   NEuvěřitelná, protivná...
Katka.H.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.10.2009
Skvělý seriál, plný skvělých herců jako Joe   Lando, Jane Seymour. Byla jsem velmi překvapená   výbornými zápletkami. Opravdu stojí za to se   na tento seriál podívat !!
BinLADIN
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.10.2009
Slušní a povedení seriál z divokého   západu.podle mně
se to docela povedlo a   je to kvalitně natočeno a zahráno.A seriál   není nudný.
Hortensie
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.7.2009
Je pravda, že tento seriál jsem v globálu nijak   extrémně "nehltala", nicméně   některé díly byly hodně zajímavé. Četla   jsem také knižní podobu seriálu. Jane Seymour   se do své role uměla výborně ponořit, lze   říct, že na jejím výkonu stojí celý   seriál. Oceňuji na něm zejména jeho myšlenku   - ukázat pracující ženu (navíc v lékařské   profesi) v době, kdy opravdu nebylo příliš   obvyklé, aby žena vykonávala povolání   určené spíše pro muže. Pěkná byla také   výprava celého seriálu. Nepopírám, že i na   mě zapůsobil mužný vzhled Joe Landa:-)
Frolíček
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.7.2009
Svého času můj oblíbený seriál se   zajímavým tématem, kde všechny příběhy a   osudy nekončily kladně, hlavně u indiánských   přátel Mike. Samozřejmě se hojně hrálo na   romantickou strunu, některé operace v období,   kdy se seriál odehrával byly, mírně řečeno,   hodně odvážné, nicméně příjemný seriál,   který mohu doporučit hlavně jemnější části   populace.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih142803minih142803Co na to Češi (2016) [TV pořad] 
Co na to Češi n
minih24831minih24831Začít znova (1963) 
Začít znova n
minih42787minih42787My dva a křen (2006) 
You, Me and Dupree n
minih42948minih42948Hudbu složil, slova napsal (2007) 
Music and Lyrics n
minih10808minih10808Kristián (1939) 
Kristián n
minih57591minih57591Není cesty zpátky (1970) 
Obratnoj dorogi net n
minih29866minih29866Blade II (2002) 
Blade II n
minih47895minih47895Český Honza (2008) [TV film] 
Český Honza n
minih16075minih16075Podnikavá dívka (1988) 
Working Girl n
minih39481minih39481Válka světů (2005) 
War of the Worlds n


Hodnocení:n12345678910
Doktorka Quinnová (1993) [TV seriál]Doktorka Quinnová (1993) [TV seriál]Doktorka Quinnová (1993) [TV seriál]Doktorka Quinnová (1993) [TV seriál]
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190274
Osobností: 697373
Fotografií: 762979
Plakátů: 375676
Obsahů a biografií: 177915

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10