Jeden svět
ohodnotit

Valerian a město tisíce planet [2k digital]

Valérian and the City of a Thousand Planets

Další název:
Valerian und die Stadt der tausend Planeten
Rok:
2017
Délka:
129 minut
Premiéra v ČR:
20.7.2017
„28. století, dosud známý vesmír.“

Obsah filmu Valerian a město tisíce planet

 
Scénárista a režisér Luc Besson se inspiroval ikonickým komiksovým románem Valerián a Laureline a přepracoval ho do jedinečné, velkolepé sci-fi ságy. Valerián (Dane DeHaan) a Laureline (Cara Delevigne) jsou speciální vládní agenti pro správu lidských území a jejich úkolem je udržovat pořádek v celém vesmíru. Valerián má se svou kolegyní více, než jen profesionální záměry, neustále ji bombarduje milostnými návrhy. Ale pověst, která jeho vztah k ženám provází a konzervativní postoje Laureline vedou k tomu, že ho neustále odmítá.

Na rozkaz velitele (Clive Owen) se Valerián a Laureline vydávají na společnou misi do ohromného mezigalaktického...
 
Související odkazy
 
Recenze: Valerian a město tisíce planet

Luc Besson to dokázal! Po letech hraní si na Hollywood dal dohromady astronomických 200 milionů dolarů a ve Francii natočil svůj vysněný,... číst dál

 
 
RECENZE: Režisér Luc Besson si ve Valerianovi hraje s barvičkami

Agenti Mulder a Scullyová v pubertě na půdě Star Wars. Tak se dá shrnout film Valerian a město tisíce planet, jímž se vrací na scénu režisér Luc Besson.

číst dál

Hodnocení: 55 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
režie:
Luc BessonLuc Besson  
hraje:
Cara DelevingneCara Delevingne.....Laureline [24]   
Dane DeHaanDane DeHaan.....Valerian [31]   
 Rihanna Rihanna.....Bubble [29]   
Ethan HawkeEthan Hawke.....Jolly [46]   
Clive OwenClive Owen.....velitel Arün Filitt [52]   
Rutger HauerRutger Hauer.....prezident Světové federace [73]   
Yifan WuWu Yifan.....seržant Neza [26]   
Mathieu KassovitzMathieu Kassovitz.....podomní obchodník [49]   
Sam SpruellSam Spruell.....generál Okto Bar [40]   
Herbie HancockHerbie Hancock.....ministr obrany [76]   
Alain ChabatAlain Chabat.....pirát Bob [58]   
Sam DouglasSam Douglas.....americký turista [59]   
Anders HeinrichsenAnders Heinrichsen.....policejní důstojník [37]   
Aymeline ValadeAymeline Valade.....Haban-Limaï [32]   
Mikael BuxtonMikael Buxton.....voják   
Sasha LussSasha Luss.....princezna Lïhio-Minaa [24]   
scénář:
Luc BessonLuc Besson  
námět:
Pierre ChristinPierre Christin.....komiks [78]   
Jean-Claude MézièresJean-Claude Mézières.....komiks [78]   
hudba:
Alexandre DesplatAlexandre Desplat  
kamera:
Thierry ArbogastThierry Arbogast  
střih:
Julien ReyJulien Rey  
trailer
Distributor v ČR:
Bioscop
 
 
Typ:
[2k digital]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazykové verze:
anglická, francouzská
 
 
Distribuční verze:
dabováno, 3D dabováno, s titulky, 3D s titulky
 
 
Zvuk:
Dolby Atmos
 
 
Přístupno:
pro všechny
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Valerian a město tisíce planet >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.3.2019
Že Luc Besson sci-fi umí nás už přesvědčil   v roce 1997 snímkem ´Pátý element´, který   měl být takovou evropskou odpovědí na   americké ´Star Wars´. Nyní, po mnoha letech,   od něj máme sci-fi další a v plné parádě.   Pestrobarevná plejáda různých scén, které ve   většině případů již známe z mnohých   starších sci-fi  snímků, ale jelikož je to   natočeno dle komiksu ´Valerian &   Laureline´,  jakoby to nějak ani nevadilo.   Fantasie všeho možného i nemožného tu byla   využita naplno a tak se po dějové i technické   stránce je na co se dívat. Zařazení snímku je   na první pohled vcelku složitější, než se   zdá. Dá se ještě vůbec považovat za honosné   sci-fi a nebo se už jedná o výbornou výpravnou   sci-fi pohádku s prvky fantasy? Buď jak buď,   jedná se o snímek pro celou rodinu, kde si   každý jistojistě najde to své. Současná   filmová technologie je již na takové výši,   že filmaři mohou bez problémů vyprodukovat   snad už naprosto vše. A když tento snímek   vezmu kolem a kolem, rozhodně se dá považovat   jako silný konkurent Cameronova právě po   technické stránce  revolučního snímku   ´Avatar´. Veškerá vizuální kreativita a   dovednost vypadá úžasně a po divácké   stránce tak oslní, že lze bez problémů si   nevšimnout určitých scenáristických   chybiček. Děj příběhu není nijak špatný,   ale místy přeci jen to chtělo krapet přibrzdit   v tom tlačení na pilu a místy zase naopak.   Každopádně Besson vytvořil skvěle   vypadající film, který zachycuje ducha a pocit   originálního (evropského) komiksu.
pigal
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.12.2018
Bessonov hovnivalovy Avatar...
Spravy o kolosalnom prepadaku menom Valerian som   prijimal s nedoverou.
Besson je zarukou kvality a   jeho "ine" vnimanie iduce proti prudu je   povestne.Velka
chyba.Film je katastrofa, ktoru   nezachrani ani zaujimavy vizual.Uz vyber hercov je  
pochybny.Modelka?Spevacka?A kto dalsi?Cara   Delevingne zvladla svoju rolu slusne,  
Rihanna-herecky odpad nastastie tancovala a   spievala, takze tiez v pohode.Najviac
mi vadil   slaby DeHaan s ubohym hlasovym prejavom.Scenar a   dialogy no comment.Miestami
som sa citil ako v   Avatarovi-mimozemska humanoidna rasa navzajom sa   objimajuca so
zvieratkom, ktore nieco zozerie, a   potom to znasobuje defekaciou...
Film jednoznacne   nedoporucujem.
POMOthy
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.10.2018
Veľmi sľubný rozjazd, následovaný hravými   dobrodružstvami, ktoré niekedy nemajú pre   dejovú linku žiadny význam (celá vsuvka   "product placementu"   Hawke/Rihanna/Bubble pre amerických divákov), a   všetko zakončené tak, ako predpokladáte v   polovici filmu bez snahy aspoň trochu osviežiť   žánrové klišé. Akoby Besson všetku svoju   fantáziu použil iba na príšerky, príšery,   výpravu a jednotlivosti, na ktoré sa dobre   pozerá, a bolo mu jedno, či si divák jeho   spektákel pre niečo zapamätá. Ja si z neho   zapamätám iba Caru Delevingne, čo je zásluhou   iba jej a jej kostymérky. A fakt je treba   režisérovi Bessonovho formátu vysvetlovať, že   Clive Owen sa do role takéhoto záporáka vôbec   nehodí, a že by filmu parádne prospelo už len   to, keby si postavu vymenil so Samom Spruellom?
T2
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 5.10.2018
║Rozpočet $177,2milióna║Tržby USA   $40,479,370║Tržby Celosvetovo $225,164,110▐   Tržby za predaj Blu-ray v USA ║ Tržby za   predaj DVD v USA ║ Tak toto Luc Besson už   trošku prestrelil, úplne sa v tom stratil,   niekedy toho strašne moc škodí. Ako typovo je   to takmer ako Piaty element, ktorý sa tak trochu   stretol s Avatarom a Star Wars. Ono je pekne že   vizuál je celkom vypiplaný, len horšie je, že   dejovo to ide niekde dosť mimo, nestrhne to.   Ústredná dvojica ako tak ujde ale aj tak chcelo   by to zásadne pútavejších hercov. Máme tu   veľa najrôznejších uletených ufónov ale   dopad pre niečo konzistentné v tomto veľkom   ničotnom sci-fi tu asi len ťažko nájdu. /40%/
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 8.8.2018
Řekl bych, že je to film pro celou rodinu -   takový odpočinkový. Sice ho už vícekrát   vidět nemusím, přesto dávám 6 bodů za ty   efekty. To se mně skutečně líbilo. To   zpracování bylo perfektní.
rimmerova-motorka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 11.1.2018
Dvakrát do stejné řeky nevstoupíš. Kouzlo   geniálního střihu z Pátého elementu se zde   neopakuje. Místo alfa samce Bruce je zde   nedomrdlý teploušek s rameny jako sešlápnutý   rejč. A hlavní Bárbína se honosí obočím za   které by se nestyděl ani Brežněv. Příběh   nulový, logika tu hodně dostává na frak a ta   multikulti omáčka je nesnesitelná. Avataři   jsou vzhledově (až na barvu kůže) totožní s   africkými domorodými kmeny...směs doplňuje   přehršel všech možných ras, kde všichni jsou   klaďáci. Všichni, až na bílého   muže...přesně jak velí Evropská komise. To   mě dokonale otrávilo. Asi přestanu chodit do   kina.
FLA
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 22.12.2017
Valerian a tisíce nudných sekund...
Krásný audiovizuál, výprava, triky a hra   barev, masek, různých příšerek z vesmíru, to   by fungovalo při menší stopáži, jinak i toto   se časem zají a unaví. Děj nijak zajímavej,   akce nudná, chybí tomu švih a spád,   povětšinou se kecá a i když nakonec se   krásná ližkunda "Klára Deleviň"   nakonec stane asi heterosexuálkou a zamiluje se   do Valeriana, tak se žádnej nečekanej konec   nekoná, protože až padne poslední klapka   přeleze zpátky do postele nějaký jiný   pipince, Valerian zůstane sám a " Luc   Bíson" bude moc leštit své mozkové   závity na druhé pokračování. Je   neuvěřitelný, že takhle drahej a po technické   stránce Topovanej film je tak nudnej a fádní,   Takže porád zlatej dobrej Avatar, Star Wars,   Pátý elemnt a snad i další movies...
Herkulcz
Hodnocení:
Přidáno: 7.12.2017
Multikulturni vize budoucnosti.
Dalsi predstava chorych mozku o budoucim zivote.   Africane, arabove a dalsi narody jsou astronauti,   budujici stanici, kdyz uz to nejde vice namichat,   5000 druhu mimozemstanu svorne zije na jedne   zakladne. Nejvetsi padouch ze vsech zijicich tvoru   vesmiru je jeden bily muz, ktery musi byt   potrestan.
majkronyk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.12.2017
Občas se stane, že se koukám na film, od   kterého nic nečekám, nebo spíš čekám, že   to bude blbost a příjemně mě to překvapí.   Tohle mě překvapilo opravdu moc příjemně. 9   hvězd je sice možná trochu přehnané   hodnocení na Space Operu, ale po takové Upiter   Ascending, což byla opravdu skoro blbost, tak   tohle bylo dost dobrý. Jasně, bylo to plný   přehnanejch dialogů a tak podobně, ale po   dlouhé době můžu říct, že tenhle rok jsem   viděl více filmů, které byly příjemnými   sci-fi, co nevycházeli ani ze star wars a ani ze   star treku a tohle je rozhodně jedno z nich.   Besson je fakt hustej a po Pátym elementu nebo   útěku z MS-1 je tohle opět fakt dobrá   podívaná.
RM
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.11.2017
Jo, myslím že to byly především vizuální   orgie. Mě se to líbilo, i když hlavní   hrdinové vypadali tak na sedmnáct a někdy se   tak i chovali. Postavy mimozemšťanů dost   dobrý, jen mi přijde, že jsem je už někde   viděl.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih7045minih7045Hroši v Africe (1979) 
Io sto con gli ippopotami n
minih102753minih102753Zombieland: Rána jistoty (2019) 
Zombieland: Double Tap n
minih141088minih141088Apokalypsa v Los Angeles (2014) 
LA Apocalypse n
minih144392minih144392Goldstone (2016) 
Goldstone n
minih128975minih128975Zilionáři (2015) 
Masterminds n
minih20085minih20085Synové hor (1956) 
Synové hor n
minih10631minih10631Kouzelný den (1960) 
Kouzelný den n
minih77239minih77239Národní Vánoční strom (2009) [TV film] 
The National Tree n
minih37928minih37928Sám doma 4 (2002) [TV film] 
Home Alone 4 n
minih158959minih158959Až na konce světa (2017) 
Les confins du monde n


Hodnocení:n12345678910
Valerian a město tisíce planet (2017) [2k digital]Valerian a město tisíce planet (2017) [2k digital]Valerian a město tisíce planet (2017) [2k digital]Valerian a město tisíce planet (2017) [2k digital]
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10