Jeden svět
ohodnotit

Zoufalé ženy dělají zoufalé věci

Další název:
Zúfalé ženy robia zúfalé veci (SK)
Žánr:
Rok:
2017
Délka:
83 minut
Premiéra v ČR:
18.1.2018

Obsah filmu Zoufalé ženy dělají zoufalé věci

 
Komedie Filipa Renče Zoufalé ženy dělají zoufalé věci podle scénáře Haliny Pawlowské (která vydala též stejnojmennou knihu) nezapře inspiraci filmy o Bridget Jonesové a obdobnými hollywoodskými tituly. Protagonistkou je smolařka od narození. Olga prodělala bez následků čelní porod, což je unikum. Má svéráznou rodinu v městečku Pecka a záhy po maturitě unikne s kamarádkou Miladou do Prahy, kde se obě živí jako prodavačky v oddělení dámského spodního prádla v obchodním centru. Právě tady se setká Olga s Ondřejem. Vezmou se a mají syna...
 
Související odkazy
 
 
 
RECENZE: Renčovy Zoufalé ženy musí růžové nic alespoň navenek načechrat

Romantická komedie Zoufalé ženy dělají zoufalé věci, natočená podle scénáře i knihy Haliny Pawlowské, má na rozdíl od mnohých předchůdkyň jednu výhodu. Nic nepředstírá, dokonce prchavosti svého sdělení podřídila i rozumnou délku. číst dál

Hodnocení: 50 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

klasifikátor
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 11.10.2020
OPRAVDU ZOUFALÉ
Po předcházejících dnešních komentářích   už není v podstatě co dodávat. Když si   tvůrci pletou humor s trapnostmi tak je to smuné   stejně jako zjištění kam až to dopracovala   druhdy skvělá česká komedie.
beneva
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 11.10.2020
Příšerný film, opravdu nenašla jsem jedinou   sekvenci, kdy bych se přestala cítit trapně.   Klára Issová tady křečovitě hraje něco tak   nepochopitelně ubohého, že fakt nechápu, proč   jí to stálo za to.
Alice Bendová zřejmě   odmítla ve filmu stárnout, jak si jinak   vysvětlit, že vypadá stejně i po téměř 40   letech... Jiří Dvořák, bohužel, moc prostoru   nedostal, Halina Pawlowská se mihne mezi spodním   prádlem, no, asi jediným zajímavým prvkem jsou   ti tres mariachi.
Frolíček
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.10.2020
Knihu neznám, Halina Pawlovská má humor dost   specifický a to se mi líbilo třeba ve Vrať se   do hrobu, ale tady jsem si připadala naprosto   mimo. Možná je to tím, že jsem nikdy nebyla   tak zoufalá, abych se musela tak ztrapňovat jako   zdejší hlavni postava.
FLA
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 11.10.2020
Zoufalý film:-(
Filipa Renče mám docela rád a některé jeho   filmy se mi opravdu líbí a viděl jsem je   vícekrát. Tohle jsem ani nedokoukal, prostě to   nešlo! Klárka Issová je dobrá herečka, ale   tady se na ni nedá dívat. Trapné vtipy, divné   dialogy a nefungující humor. Mrzí mě to, nerad   dávám hodnocení pod 40%, zde to jinak nejde:-(
Endre-silentname
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 27.11.2019
Ani neviem kde mám vlastne začať. Myslím si,   že "Zoufalé Ženy Dělají Zoufalé   Věci" je ašpirantom na film roka.   Najhorší. Takto zúfalý a trápny film som už   nevidel strašne dlho. Neviem čo vlastne bola   Renčova vízia, no výsledok je podľa ma česká   komediálna apokalypsa, pri ktorej filmy ako   "Všechno Nebo Nic" a "Fifty Shades   Of Grey" vyzerajú ako absolútne vynikajúce   filmové dielo. A osobne by som oba filmy   odporúčal viac oproti tomuto. V prvom rade je to   režijne absolútne zlikvidované. Nikto tu nevie   podať normálny herecký výkon, nikto nevie čo   má reálne robiť a Filip Renč sa v každej   scénke snaží absolútne zúfalo ľudí   rozosmiať tým, že všetci sú maximálne   preafektovaní a jednotlivé scénky musia dostať   kaliber afektu, že to je absolútne trápne. Ale   to nie je bohužiaľ jediný problém s týmto   filmom. V prvom rade sa pozrime na Kláru Issovú.   Mám pocit, že bola absolútne nesprávne   zvolená do tejto role. Nemám síce ani tušenie,   kto by to dokázal podať lepšie v tejto réžii,   no jej výkon je absolúnte nemožný a   katastrofálny. Cenou útechy jej môže byť   snáď iba skutočnosť, že nikto iný tam nič   lepšie nepredviedol. Situácie do ktorých sa   dostáva sú nemožné, humor filmu nefunguje (až   na jednu - dve výnimky), jej vzťah so synom v   podstate ani nijaký nie je a dialógy sú niekedy   písané absolútnym orangutanom. A čo sa týka   jej vnútorných monológov, tak tie to často   posúvajú ešte nižšie. Okrem toho neviem čo   majú Renč s Křížom za vzťah vo filmovej   brandži, no po "Líde Baarovej" je toto   ďalší film, kde ho absolútne znemožnil.   Ľudia, tento film je odpad. Absolútny filmový   odpad a nerozumiem ako sa mi to podarilo   dopozerať. Je to humorom zabité, prázdne,   tupé, trápne a absolútne zúfalé. Snaží sa   to všetkých rozosmiať a odozvou je len   obrovská dávka ticha a nechápavých výrazov   tváre.
goranchorvat
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 23.9.2019
Výstižný název
Úplně nerozumím tomu, že tohle někdo   nezastavil tak při prvním stříhání.Renč   sice není dávno žádná hvězda, ale tohle je   ubohé i na něj, hodně jsem vzpomínal na filmy   z 90 let typu Ještě větší blbec než jsme   doufali. Opravdu otřesné, nevkusné až se mi   chce za výše zmíněné omluvit Kameňáku .
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.7.2019
Naprosto debilní začátek alá „Kdopak to   mluví“. Ale pak na mne ze snímku dýchla   naprosto pohodová atmosféra. Nelámal jsem se   smíchy v pase, ale ta komediálnost z toho   vyzařovala. Já jsem u toho strávil velmi   příjemný a oddechový čas.
veverka-zrzka
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 3.11.2018
Ne úplně můj šálek kávy. Už podle   hodnocení jsem si říkala, že to nebude nic   moc. Tvůrci také nevychytali nepoměr matka -   dcera, kdy jsou obě vzhledově takřka stejně   staré. Film se snaží komediální formou   pojmout, jak se chovají ženy po 30, které jsou   single. V tomto se absolutně vůbec nevidím. Ale   je mi známo, že Halina má osobitý smysl pro   humor.
MildaX
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 23.7.2018
I režisér Fili Renč se musí nějak živit a po   Lídě Báárové, která byla pro něj jistě   hodně náročná (a pro diváky taky) si   střihnul jednu oddechovku. Sázka na scénář od   Haliny nebyla úplně bez šance, jenže... není   to "Díky za každé nové ráno" a   poetika polistopadových let ja také fuč.   Škoda, tohle vůbec nebyla komedie.
mikee007
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 27.5.2018
Zoufalí režiséři točí zoufalé filmy.
Říkalo se, že stejnojmenná kniha Haliny   Pawlowské, je nezfilmovatelná. A vidíte, je to   pravda.
Spíše než jako film, působí toto   dílko autorského tandemu Pawlowská-Renč, jako   nekonečná série skečů a gagů. Bohužel pro   diváka, tyto gagy se kvalitativně pohybují mezi   slabými až trapnými. Celkový dojem   nezachrání ani výkon jinak výborné Kláry   Issové, která se svléká, pitvoří,   zakopává, ale s tímhle materiálem by nepohnuli   ani Jim Carrey s Charlie Chaplinem   dohromady.
Čtyři body dávám za to, že se   Renč alespoň pokusil o poctivou filmařinu, i   když přiznávám, u Lídy Baarové jsem se   zasmál víc.
P.S. partnerka tenhle kousek   nedokoukala, se slovy: "co je tohle za   debilitu". Já to sebemrskačsky dokoukal,   ale ráno jsem si našel pár šedivých vlasů   navíc.
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih22985minih22985Všichni prezidentovi muži (1976) 
All the President's Men n
minih24570minih24570Všichni proti všem (1977) 
Všichni proti všem n
minih146873minih146873Captain Marvel (2019) 
Captain Marvel n
minih55245minih55245Mrtvý princ (1971) [TV film] 
Mrtvý princ n
minih103438minih103438Podivný výslech (1969) [TV hra] 
Podivný výslech n
minih13928minih13928Neklidnou hladinou (1962) 
Neklidnou hladinou n
minih119317minih119317Cabin Fever: Patient Zero (2014) 
Cabin Fever: Patient Zero n
minih66858minih66858Johnny English se vrací (2011) 
Johnny English Reborn n
minih17598minih17598Punťa a čtyřlístek (1955) 
Punťa a čtyřlístek n
minih173598minih173598Zaprášená tajemství: Stará vražda (2016) [TV film] 
Garage Sale Mystery: Guilty Until Proven Innocent n


Hodnocení:n12345678910
Zoufalé ženy dělají zoufalé věci (2017)Zoufalé ženy dělají zoufalé věci (2017)Zoufalé ženy dělají zoufalé věci (2017)Zoufalé ženy dělají zoufalé věci (2017)
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190274
Osobností: 697373
Fotografií: 762979
Plakátů: 375676
Obsahů a biografií: 177915

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10