Jeden svět
ohodnotit

Podraz

The Sting

Žánr:
Rok:
1973
Délka:
124 minut
„Robert Redford a Paul Newman v legendární filmu o jednom geniálním dostihovém podrazu.“

Komentáře k filmu Podraz

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Hodnocení
Počet komentářů k filmu: 41
klasifikátor
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.7.2020
Opravdu skvělý film.   Pamatuji se, že když jsem ho   někdy před 40 (spíš více)   lety poprvé viděl v kině   ještě pár minut před jeho   koncem jsem neměl tušení   jak to vlastně je a kdo s   kým a proti komu jaký podraz   dělá. Je fakt, že tento   efekt je už při druhém a   dalším sledování pryč ale   stejně se k tomuto filmu   velmi rád vracím. V klidu se   dají vychutnat skvělé   herecké výkony Paula   Newmana, Roberta Redforda a   Roberta Shawa ale výborný je   také Charles Durning nebo Ray   Walston v roli J. J.   Singletona. A k tomu skvělá   kamera a dokonale přiléhavá   hudba. Je to opravdu velká   paráda, která nestárne   (spíš naopak).
Erkul
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.4.2011
O nic velkého nejde, oni se   baví i my se bavíme. Tohle   je to nejlepší na tom filmu,   který i přes to, že jde   již dlouho o klasické dílo,   má největší význam. Film   si na nic nehraje, nic   velkého neřeší,   krystalicky čisté filmové   dílo.
clara.bow
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.6.2014
"PODRAZ" má   bezesporu kvality nejen   námětem a zpracováním, ale   velmi dobrým obsazením   P.Newmana a R. Redforda.Mě   spíš připomíná   gangsterku,a ke komedii bych   ji zřejmě moc nerada   řadila, chválím i   ragtimovou zvukovou kulisu....
Frolíček
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.5.2022
Brad Pitt a George Cloney   sedmdesátých let v klasické   krimi a jednom velkém podvodu   (podrazu). Aneb, nikdo si   nemá vyskakovat na ty   nejmenší, protože když se   dokážou spojit, tak porazí   i velkého bosse. Vše   promyšlené do detailu, do   poslední chvíle není   jasné, jak vše dopadne.Je   možno vidět vícekrát.
pataamat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.4.2009
Ja tento film žerem skvelá   dvojica hercov a to finále to   je super vyvrcholonie aké som   vôbec nečakal .
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.8.2009
Opravdu vyborne udelany   filmecek.
Na svou dobu   skvely scenar.
Film   pojednava o jednom velkem   podrazu na jednoho velkeho   mafiana.
Kdyz jsem to   videl poprve,tak jsem byl   nadseny.Malokdy se podari neco   takoveho natocit.
A   kdyz ve finale zastrelili   R.Redforda,tak jsem teda   cucel,jak tele na nove   vrata.
O to vetsi   prekvapeni pro me bylo,kdyz   vstal a .......oni to jenom   nahrali na toho   mafiana......no proste   prekvapko.
Opravdu   stoji se na tuto klasiku   podivat.Doporucuju vsem.
Agostino
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.2.2009
Vo filme výborný herecký   výkon podala dvojica Paul   Newman a Robert Redford. Tento   film sa radí medzi najlepšie   svojej doby. Dej filmu je   napínavý, dramatický a   pútavý.
prvosenka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.9.2011
PODRAZ

Film je   skvělou ukázkou   filmařského umění. Film je   natáčen v dobovém stylu,   ale toto provedení se mi   líbilo. Herecký koncert   R.Redforda a P.Newmana byl   prostě úžasný. Těžko   říct, kdo z nich byl lepší   a vlastně je to úplně   jedno. Protože hlavně na   nich leží celý úspěch   tohoto filmu. Je pravda, že   samotný příběh byl až   příliš jasný a přitom   dost překombinovaný, ale   stejně je to moc dobrý film.   Provedení bylo dokonalé a   nelze jinak než tento film   dál doporučit.
PORTER
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.8.2014
Skvělá podívaná ve stylu   gangster komedie i když se ve   filmu moc nestřílí a   nezabíjí,příběh je o   mafiánech kteří obírají   jeden druhého jak při hraní   karet tak při sázení a   dvojce Newman,Redford   chystají propracovaný podraz   na který chtějí dostat   místního nej gangstera   Lonnegana.Výborné herecké   výkony ve skvělé režii.
BinLADIN
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.6.2009
V TOMTO ROCE SNAD ANI JINÉ A   DOBRÉ FILMY NEVZNIKLY   MOTÝLEK A TED PODRAZ DOSTI   URODNEJ ROK A OPĚT SKVĚLÉ   OBSAZENÍ A SCENÁŘ
enejčel
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 18.6.2014
Tenhle film je údajně   legendární a legrační,   přitom mi tak nepřijde.   Když sem tam bude nějaká   hláška, není moc vtipná,   stejně jako celý děj,   který je spíš zamotaný a   chvílema jsem se v něm   ztrácel. Takto protažený   scénář nezachrání ani   skvělá dvojka Newman a   Redford, řekl bych, že je to   spíš průměrný film.
Chrustyn
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.11.2007
Herci Newman-Redford a   režisér Hill, kteří se   sešli už při natáčení   skvělého wwesternu Butch   Cassidy A Sundance Kid opět   spojili své síly a natočili   pohodou ale hlavně   nezapomenutelnou krimi   koemdii.
Karius
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.6.2011
Co k tomuhle filmu   říct??Snad jen to,že kdo to   neviděl přišel o hodně :))   Vynikající hlavní   protagonisté,super   scénář,šibalská hudba a   především výbornej podraz   :)))
thejduk
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.9.2013
Koncert
Newman a Redford v hlavních   rolích dokazují, že právem   se řadí mezi velikány   světové kinematografie.   Děj, hudba i všechno   ostatní dokazují i po 40   letech to, že film patří   mezi ty špičkové a   nezapomenutelné. Oceňuji ČT   za to, že zařadila film   mezi opravdové velikány   filmu. Děj s několika zvraty   si to opravdu zaslouží.
Pecik
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.10.2011
Rozhodně se jednalo o   perfektní snímek s   nápadem,perfektně   propracovaným dějem,   výborně vytvořené   prostředí, hudba a   především skvělé herecké   výkony. Nejocenitelnější   na tomhle snímku je   především fakt, že tohle   všechno se podařilo skloubit   před čtyřiceti lety a   dodnes je to filmový   zážitek.
dobes.pavel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 27.12.2017
Podraz
Vynikající kriminální   film, který má hodně dobře   napsaný scénář. V tom   filmu se zkrátka pořád   něco děje, má výbornou   zápletku, vydařené dialogy   a celkově je tak akorát   zamotaný, aby byl zajímavý   a zároveň si zachoval svou   přehlednost. Krom toho   herecké výkony jsou   fenomenální. Tyhle staré   filmy mají prostě svou   kvalitu a osobité kouzlo.
moldovan
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.9.2008
Film řadím osobně mezi   první stovku nejlepších   filmů všech dob, mezi   gangsterkami pak jednoznačně   na první místo.   Vychvalování hereckých   výkonů hlavních   představitelů, spádu děje   i zápletek by bylo jenom   mlácením prázdné slámy -   snímek patří mezi ty,   které je možno sledovat   opakovaně. Ústřední   melodie filmové hudby je   hitem první třídy.
Snura
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.8.2008
Pravděpodobně mě nikdy   nepřestane tenhle film bavit,   i kdybych ho viděl   několikrát po sobě. Redford   a Newman jsou možná   nejlepší dvojka, která se   kdy na plátně sešla.   Báječně jim to ladilo už   ve filmu Butch Cassidy a   Sundance Kid a Podraz to   šoupl ještě o kousíček   výše.
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.11.2020
7 oscarů, pěkná sbírka   sošek. Je to povedený a   zábavný příběh, parádní   herecké výkony a výborná   hudba. Asi to i reálně   vykresluje třicátá léta v   Americe.
Cash89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.6.2008
Podraz
Tak tomuhle se říká   dokonalý plán, který   skvěle sehraná dvojice Paul   Newman a Robert Redford   následuje v naprosto   strhujícím tempu až do   grandiózního finále…Je to   opravdu velká pecka…Je to   film, který určil pravidla   podrazáckých a lupičských   filmů, a kterým se spousta   nových filmů inspiruje (   leč marně )… Pravidla   začínají u hlavních   postav: nejsou to žádní   hrdinové, ale jen obyčejní   zloději, jejichž nápady a   fígle vás ale baví natolik,   že jim prostě při jejich   podvodech musíte fandit…Je   to dáno i tím, že si   nevyberou nikoho nevinného,   nýbrž gangstera, který si   to vlastně   zaslouží…Druhým pravidlem   je mít pekelně dobrou   myšlenku v podobě   příběhu…Atmosféra   třicátých let je vyobrazena   opravdu dokonale ( párkrát   mi to přišlo jako hra Mafie   ) pěkná kamera, bezchybný   scénář a do toho opravdu   skvělí herci kteří vědí   jak hrát…Je to oddechový   film, pro mě je to už druhý   ve kterém hraje duo Newman a   Redford…ale tenhle je o   trošičku lepší...
mildaaxe
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.6.2009
Tak tohle je vážně   dokonalej filmek, na kerom   nevidim fakt jedinou   chybičku, ač trvá zhruba   dvě hodiny, čas u něj   strávenej uteče jako voda a   může jenom zamrzet, že už   je ten super zážitek   pryč.Dokonalá dvojka   hlavních hrdinů a dokonalý   scénky, hlavně poker(čico   to bylo za hru) ve vlaku a   grandiózní finále, kerý mi   skutečně vyrazilo   dech.Rozhodně jedna z   nejlepších věcí, co nám   filmovej průmysl dal.
Pardal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 17.3.2007
Mainteramová legenda a jeden   z nejvyzdvihovanějších   filmů 70. let sice není   špatným snímkem, ale zas   taková legenda to není...   Celou dobu víte jak to   dopadne, a role jsou jaksi   přehraný, prostě vypnout   mozek a pak je to dorá   oddychovka
JVSoolen
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.2.2008
Vynikajici a zabavny film s   napaditym scenarem, neobvyklym   zpracovanim (kapitoly a jejich   nazvy) a dokonale sehranou   dvojkou Newman+Redford.
kali.4
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 17.8.2008
Není těžké uhodnout, kde   se inspiroval Guy Ritchie a   další filmoví   „podfukáři“ a   „podrazáci“. Naprostá,   časem netknutá klasika s   jednou z nejsehranějších   dvojic stříbrného plátna   (stačí, aby se jeden z nich   usmál, a publikum rázem   jihne) a vynikajícím   namyšleným gangsterem v   podání taktéž   nezapomenutelného Roberta   Shawa. Velice, velice   úsměvné a skrz naskrz   prosáklé atmosférou   třicátých let. Navrch   přihoďte několik skvělých   scének ve stylu grotesky a   scénář, který není ani   příliš složitý, ani   okatý (prostě aby se líbil   všem). Osobně neznám   nikoho, kdo by se u filmu   nebavil.
wena
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.10.2020
I když film byl.natočen   když já jsem se dobýval na   svět tak díky skvělému   obsazení i po letech baví.
fred.appl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.4.2009
Závidím!
Jo, závidím Paulovi a   Robertovi, jak si dokázali   vyřídit účty s tím   hajzlíkem, který původně   ušil boudu na ně. A když   už nejsem schopný toho,   abych si to tak nějak   důvtipně vyřídil s   hajzlíky, co šijou boudy na   mne (a na nás), tak se aspoň   rád podívám na Podraz. - A   nejen proto, je to navíc   báječně udělaný film!
kockak1
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.7.2012
Jediněčný film s   jedinečným hereckým   obsazením. Newmanovi a   Redfordovi to spolu náramně   sluší a když se přidá   jejich vynikající herectví,   bezchybný scénář a dobová   atmosféra, je z toho   nezapomenutelný film pro   několik generací.
theremin
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.2.2005
Ak niekoho nepresvedčia   hodnotenia/v čase písania   komentáru 6x10 bodov/tak   potom už neviem.
aegis
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 22.4.2007
10/10
Komentáře už se rozrostly   na 17x 10 a vůbec se nedivím   - originální, velice   propracovaný film, který až   do konce nechává diváka v   napětí, jak to dopadne.   Navíc inteligentní humor a   vynikající herecký výkon   jak od Paula Newmana a Roberta   Redforda v hlavních rolích,   tak i od herců v ostatních   rolích. Super!!
Steve997
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.5.2010
Když tak koukám tady na ty   komentáře, tak se budu asi   opakovat. Naprostá klasika,   jeden z nejlepších filmů,   jaký jsem kdy viděl a pokud   ho dávají v televizi, nikdy   si ho nenechám ujít.   Nezapomenutelná atmosféra,   vynikající herecké   obsazení a povedený   příběh o jednom podrazu z   prostředí dostihové   sázkové kanceláře. K filmu   neodmyslitelně patří i   skvělá úvodní melodie.
MaKy92z
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.3.2010
Nakrútenie tohto filmu sa   celkom vydarilo. Paul Newman a   Robert Redford sa tu na zase   predviedli v plnom svetle a   podali presvedčivé herecké   výkony. Zase sa tu snažili   niekoho okradnúť o peniaze,   tentokrát si zvolili celkom   inteligentný postup...
Svarcneger
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 25.12.2017
Skvela klasika, dokonaly herecky vykon hlavnich postav
Dokonala klasika, rozhodne   jeden z nejlepsich filmu sve   doby. Perfektni souzneni zname   dvojice v hlavni roli, ktere   zname ze Sundance a Casidy.   Videl sem to hodnekrat a stale   me to bavi, nostalgie, snad i   diky dokonalemu dabingu z ery   minule. Doporucuji!
Nalimex
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.9.2007
Paul Newman a Robert Redford,   skvelý scenár a výborné   spracovanie. Na toto sa aj   dnes dá pozerať s veľkou   úctou
moudrc
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.11.2008
Další skvělý film s   dvojicí Newmana a Redforda,   překvapivým závěrem a   stupnujícím se dějem a do   toho ještě hraje muzika   připomínající stará   třicátá léta Chicaga.   Neopakovatelný film, který   každý, kdo má rád filmy,   musí shlédnout.
smrkac
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.12.2007
Jednoznačná kvalita ve   všech ohledech. Je to film   mého dětství, okoukaný ho   mám snad 50x a i když si ho   už teď nepustím, protože   ho znám opravdu nazpaměť   tak chci vyzvednout hlavně   geniální starý český   dabing, který se bohužel   nevyskytuje na zakoupitelném   DVD nosiči takže po nákupu   tak trochu zklamání, ale   zase velká škola při   sledování verze v originál   znění. Nezbývá mi než   smeknout před oběma   zúčastněnými štáby ...
katty.cz
Hodnocení:
Přidáno: 11.6.2007
Skvělý scénář, režie a   opravdu vynikající herecké   výkony nejen hlavních   postav, ale celého osazenstva   sázkové kanceláře. Škoda,   že spojení Redford - Newman   nepokračovalo ještě v pár   dalších filmech. Titulní   skladba se svázala s tímto   filmem jako málokterá jiná   dvojice film - muzika.
Morbo
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.9.2009
Nesmrtelná klasika
Vynikající scénář,   rafinovaný příběh,   dechberoucí zvraty, to vše   hnáno kupředu famózním   hereckým koncertem snad   všech zůčastněných. Film   o malých podvodníčcích a   jejich obrovském podrazu.   Špatní proti ještě   horším. Při komplikacích   mistrovského plánu se tají   dech a celý podvod nabírá   větší a větší obrátky a   celé to graduje skutečně   fenomenálním finále, které   rozhodně patří k vrcholům   filmových zážitků.
pivnidoga
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.8.2008
Na konci jsem si opravdu   chvili myslel, ze se neco   "zvrtlo" a ta   prestrelka neni nahrana...Co   jinak dodat, naprosta klasika   s nezapomenuelnymi P. Newmanem   a R. Redfordem, kterou se uz   asi tezko podari nekomu   napodobit.
MichalVoska
Hodnocení:
Přidáno: 5.7.2010
Newman a Redford jsou nezapomenutelní
Co víc dodat k tomuto filmu,   naprostá klasika,   fantastický film s nápadem,   důvtipem okořeněný humorem   a bravurností obou herců.
TykvaB
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.7.2005
Tenhle film snad ani   komentář nepotřebuje   komentář, prostě náádhera
Jarda66
Hodnocení:
Přidáno: 10.3.2008
Má to spád, vynikající   scénář a výborné   obsazení.
Po jeho   prvním shlédnutí jsem byl   jako tehdejší mladý muž   nadšený. Teď ho mám   konečně na DVD a všem tento   nevšední film doporučuji.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih123571minih123571Méďa 2 (2015) 
Ted 2 n
minih44361minih44361Charleyova teta (1969) [TV divadelní hra] 
Charleyova teta n
minih4768minih4768Bugsy (1991) 
Bugsy n
minih180705minih180705Friendsgiving (2020) 
Friendsgiving n
minih16962minih16962Princezna ze mlejna (1994) 
Princezna ze mlejna n
minih17947minih17947Rodinný portrét (1974) 
Gruppo di famiglia in un interno n
minih7056minih7056Dva lidi v ZOO (1989) 
Dva lidi v ZOO n
minih5673minih5673Človíček Tate (1991) 
Little Man Tate n
minih111087minih111087Ragnarök - Tajemství Vikingů (2013) 
Gåten Ragnarok n
minih14997minih14997Operace mé dcery (1986) 
n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Podraz II (1983)

 Podraz II (1983)
Podraz II n
The Sting II
Žánr: krimi / komedie
Země: Spojené státy americké
Režie: Jeremy Kagan

(pokračování)

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10