Duben
ohodnotit

V jako Vendeta

V for Vendetta

Další název:
V ako vendeta (SK)
Rok:
2006
Délka:
134 minut
Premiéra v ČR:
20.4.2006
„Svoboda navždy!“

Komentáře k filmu V jako Vendeta

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 59
veverka-zrzka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.12.2009
Naprosto prvotřídní film.   Děj mě zasáhl natolik, že   jsem na něj koukala skoro   neustále s otevřenou pusou.   V, jak si nechal říkat, s   vynikajícím dabingem mého   oblíbeného herce a dabéra   Lukáše Hlavici je   nezapomenutelný. Fantom v   masce mi připadal z počátku   jako žena, mužský hlas mohl   jen mást. Měl dokonce i   ženskou postavu, ale hrál ho   muž. Natálii Portman   obdivuji za to, že se nechala   kvůli filmu ostříhat   dohola. V jako vendeta je   zatím ten nejlepší z sci-fi   thrillerů, jaký jsem zatím   viděla. Zanechává ve mě   kousek nechutenství k   tehdejší politice, kousek   soucitu s mužem v masce a   také kousek porozumění. A   hlavně také bolest u srdce,   že musel V zemřít pro to,   co dělal. Pomstít se všem   zúčastněním za to, co z   něj udělali.
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.9.2009
Hodně velké překvapení v   dobrém slova smyslu.Jsem   něco takového vůbec   nečekal.Boj proti režimu a   za svobodu.Hm,dobrý   nápad.Pěkně zfilmované je   to.
Herecké obsazení   je také dost dobré.
lucymat
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.1.2013
Každému občanovi   naordinovat "V for   Vendetta" povinně. A   alespoň jednou ročně.   Člověk je totiž tvor,   zapomnětlivý a lehce by se   mohlo státi, že pro své   pohodlí a bezstarostnost (či   relativní bezpečí) může   tak nějak zapomenout na jednu   drobnost - na svou   svobodu...

Tehdy ještě   "Wachowski brothers"   vytáhli z rukávu další   triumfální scénář. A   když jej James McTeigue   doplnil Hugem a Natalií,   vznikla tak výbušná esence,   jíž se může rovnat snad   jen zamýšlený čin Guye   Fawkese z 5. listopadu.

Výbuch parlamentu   doprovázen Čajkovského   předehrou k 1812 je již jen   závěrečnou třešničkou na   dortu.
Yontalcar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.11.2011
Remember, Remember The Fifth Of November
Nepředpokládal jsem, že se   mi poštěstí zhlédnout tak   mimořádný film. Hlavní   hrdina V je výjimečný muž,   jenž skálopevně věří v   sílu idejí a ve verších   překypuje filozofií i   živým duchem dřívějších   autorů, jimiž se dozajista   inspiroval. Koneckonců jeho   knihovnu by mu mohl ledajaký   knihomol tiše závidět. Je   sečtělý, oduševnělý a   šarmantně se chová,   ačkoliv někdy používá   drsné, leč efektní metody.   To on je hlavním tahounem   filmu a to více než   oprávněně. V je zkrátka   nezapomenutelná postava.   Tvůrcům patří velký dík   nejen za to, že neudělali   takovou hroznou chybu a   neodmaskovali ho, ale také za   obsazení skvěle   sekundující Natalie Portman.   Výborně se k V hodila. Tak   zvláštní milenecký pár   jsem dosud neviděl. Kromě   nádechu romantiky zde   nechybělo ani napětí, akce   (závěrečný souboj byl   úžasný!), vkusná hudba a   především myšlenka. Ta se   dostává do všech koutů   celého snímku a dodává mu   jedinečný náboj. V je   všudepřítomný. Ať to jsou   scény s novodobým   diktátorem, jenž se bojí   vlastního pádu, nebo s   policejním vyšetřovatelem   Finchem, který se dozvídá o   minulosti tajemného V.   Jediné, co bych mohl   vytknout, je možná místy   trochu protivný střih, ale   to je pro mě pouze drobná   vada. Hlavní je, že zde   nejde ani tak o anarchii, jako   spíš o ryzí hlas svobody,   jenž je záměrně   potlačován falešnou   demokracií. Nepřipomíná   Vám to něco? Že by odraz   dnešního světa, dnešní   doby? Troufám si říct, že   ano. Je to kruté, ale je to   tak. Svět potřebuje změnu a   revoluce, které teď   probíhají na celém světě   jsou toho jednoznačným   důkazem. Co by asi na to   řekl V?... myslím, že tohle   - Pamatuj a vzpomínej, dokud   je ještě čas. Pamatuj a   vzpomínej, dokud slyšíš   hlas. Těžké je změnit,   těžší odhalit. Klamy se   šíří, není čas snít.   Vejdi ven a začni žít.   Pamatuj a vzpomínej, dokud   máš ještě na co. Za ozvěn   dálek bojuj, pozvedni živé   zlato, idejemi svět maluj.
Deviant_Girl
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.7.2022
V jako vítěztví
Komiksová adaptace   inspirovaná druhou světovou   válkou, holocaustem a   fašismem přenesená do   fiktivní budoucnosti s   maskovaným samozvaným   mstitelem za spravedlnost.   Casting herců i příběh se   povedli. Působí vcelku   civilním a britským dojmem.   Jeden z mála filmů co zaujme   i nekomiksové fandy a   diváky.
cerfik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.3.2012
Tak se přiznám, že mě   svým scénářem po Matrixu   duo Wachowski brothers opět   odrovnalo. Něco na způsob   1984 (hlavně ta obrazovka s   diktátorem mi to   připoměla), diktatura ve   Velké Británii, ale trochu   jinak a s jinými pocity i   rozuzlením. Skvělá Natalie   Portman, kde naprostá   špiška je její proměna s   oholenou hlavou v cele, a Hugo   Weaving, který sice po celý   film nesundá masku, takže   mimika žádná a přesto to   funguje. Tenhle film rozhodně   nevidím naposledy. Víc   neprozradím - nechte se   překvapit.
kajka9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.7.2008
velmi dobře obsazené   role.Adam Satler mi dost   připomínal Hitlera. V se   mstí za ženu, která byla ve   vedlejší cele.Nikdy   nepochopím, proč lidi tak   nenávidí lesby a geje
Mgb
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.4.2007
Právě jsem dorazil z kina a   jsem plný dojmů! Nevím ani,   kde začít. Asi rovnou u toho   nejlepšího, ale co to bude?   Na tomhle filmu je asi   nejlepší, jak to pěkně   zapadá do sebe. Hudba s   obrazem, postavy do   příběhu, herci do toho   všeho. Nádherné propojení   hudby s obrazem dokumentuje   výbuch parlamentu.   Jednotlivé výbuchy přesně   zapadají do hudby a člověku   to několikanásobně umocní   zážitek. Další podstatnou   složkou filmu jsou herci. Zde   se nad všemi tyčí Hugo   Weaving, který dokáže i   nehybnou masku přinutit k   hraní. V některých   okamžicích jsem měl dokonce   pocit, že se její výraz   nepatrně změnil. A pak je tu   příběh. Neznám sice   comiksovou předlohu, ale v   nejbližších dnech to budu   muset napravit. Příběh o   osamělém revolucionáři si   mě získal. Možná někomu   (či spíše většině) bude   připadat můj komentář   zmatený, ale to je tím, že   se mi ten film stále dokola   promítá v hlavě. A asi   ještě dlouho bude.
Cappy
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.1.2009
Super
Tento film jsem viděla   nedávno díky mé nejlepší   kamarádce. Ráda bych ji za   to moc poděkovala. Je to   opravdu hodně dobrý a   smutný film. Nejlepší je   básnička na začátku :)   Podle mého je to jeden z   nejlepších filmů. Kdykoliv   bych se na něj podívala i   několikrát po sobě :)
forgottenangel666
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.12.2008
Vynikajici. Nechtel bych dale   komentovat ale je povinnych   100 znaku. Podivejte se a   uvidite sami. Opet jsem mel   kvuli predchozim kritikum   obavy a opet zbytecne. Urcite   si jej pujcte.
Frolíček
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 9.3.2009
Velmi pěkně zpracované   téma totality, spousta   paralel s fašismem - lágry,   testování léků, projevy   kancléře-, zároveň film o   naději a svobodě.Příběh   má spád, slušné herecké   výkony (Weaving,   Portman(ová)), konečná akce   je z hlediska efektů   úžasná- mohu jen   doporučit.
FLA
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.12.2011
V jako VENDETA
Politický thriller, fantasy,   drama? Asi tak nějak a podle   komiksu s méně akcí. Proto   jsem mu dlouho unikal a   nakonec viděl víckrát a   stal se mým oblíbeným.   Líbila se mě hudba, herci a   celá atmosféra filmu, který   je i dojemný a opravdu jsem   se do děje ponořil. Silný   filmový zážitek!
martin.stusak.9
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.10.2019
Bojovník za svobodu, známý   pod přezdívkou V, plánuje v   tvrdém britském totalitním   řádu svrhnout režim.   Snímek natočený na   základě stejnojmenného   komiksu od Alana Moora, jehož   tvorba ani v Česku není   neznámá. Fenoménem je   hlavně maska V, která se   stala synonymem a znakem boje   za absolutní svobodu i v   realitě. Snad není nikoho,   kdo by se s tím ještě   nesetkal. A může za to nejen   famózně zpracovaný snímek,   ale převážně naprosto   dokonalý scénář. Příběh   obsahuje spoustu dráždivých   prvků, které se mocipánům   samozřejmě nelíbí kvůli   obsahu příliš zaujatých   ideologických poznámek.   Mnohá kritika podle toho   také vypadá. Stylový a   vzrušující film je ale tak   úžasné vizuální a   tématicky rezonující ve   svých hrátkách s   inteligencí a jemností, že   ve své smyslu svou ohromnou   hloubkou je takováto   filosofie hluboce   provokativní a svým   způsobem svádí k   'terorismu' v zájmu svobody.   Ale přijde na to, z jaké   strany se na to člověk   dívá. A když se na to   podíváme úplně jinak, tak   onen maskovaný V je vlastně   něco jako Zorro a mnozí   další, kteří pro   vládnoucí režim byly   teroristé zrovna tak. V se   stal bojovníkem za svobodu v   současné době a jak je již   výše zmíněno,   setsakramentsky vážně. Je   to film, který se musí   hlavně poslouchat. Co   argument, to důvod k   zamyšlení. Snímek se drží   hluboce intelektuální   úrovně, která dokáže   mnohé přesvědčil. Nakonec,   k diskusi je i onen znak V.   Používal se už za války a   znamenal 'Victory', -   'Vítězství'. Tady však   znamená 'Vendetta' - 'Krevní   msta'. A tak už je jen na   divákovi, jak se k takovému   maskovanému bojovníkovi za   svobodu postaví.
hejtman
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.11.2006
úchvatné realné sci-fi
Musím přiznat - jsem   překvapen čeho všeho jsem   se ve filmu dočkal a klobouk   dolů před bratry   Wachowskými,kteří dokázali   z obsáhlého komiksového   díla vytvořit slušný a   poutavý scénář,dle   kterého byl natočen film v   němž se nachází skryté   poselství a spousta   pravdy.
¨V¨ je   úplně jiný hrdina než   Batman či Superman,příběh   je úplně o něčem jiném,   je o něčem běžném co tu   bylo a i může se s trochou   přehánění stát,žádné   extra zázraky či jiná   fantasie a při jeho   sledování prakticky   netušíte,že to byl   původně komiksový   příběh.Samozřejmě slabiny   jsou např.hodně mlhavý   úvod - kde jsme , co se děje   - ale brzy se mi začalo   svítat a příběh mě   úplně vtáhl do děje ze   kterého mě trochu vykopla   scéna před koncem kdy pan V   je jak cedník a žije,avšak   tvůrci to nepřeženou z   hapiendem a následuje   slušný závěr s pěknými   ohňostroji.Filmu možná   chybí i nějaká dechberoucí   scéna,lepší hudební   obal,jinak dobré efekty a   vynikající herci zvláště   holohlavá Natalie Portman je   občas k nakousnutí.
Vig
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.10.2007
Prostě Vendeta
Velmi povedený film, kde se   naučíte hlavního hrdinu   (špatňáka) obdivovat.
Jeho obdivohudné charisma   zláká nejedno ženské   srdce.
A přiznejte si,   kdo z vás si přál jiný   konec? :)

Ukázka toho, jak trailer   dokáže od filmu odradit.
kali.4
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.2.2007
Symbolismus, to je to slovo,   které charakterizuje   politický sci-fi thriller z   prostředí totalitní   Británie. Maska je symbol,   Londýn je symbol, hrdinka je   symbol. Básně, to nejsou   žádné prvoplánové   frašky, jsou to také   symboly. Díky mnoha   významům je film silně   rozporuplný, stejně jako   historická událost, jíž se   teprve debutující režisér   a bratři z Matrixu volně   inspirovali. Z Weavingova   démonického hlasu vyzařuje   nesmírné charisma, stejně   tak i ze zprvu bezbranné   Evey, jejímž   prostřednictvím děj   převážně sledujeme.   Další velice důležitou   postavou je detektiv, s nímž   krůček po krůčku   poodhalujeme roušku   obestírající tajemství   úpadku. Celou komiksově   pochmurnou atmosféru   podkresluje chytře zvolená   tematická hudba, střídaná   občasnými orchestrálními   výboji.
leunka592
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.5.2010
Úžasný film, který zaujme   tím, že hlavní hrdina se   celou dobu ukazuje jenom v   masce. Nejvíce se mi líbila   ta scéna kdy po celém   náměstí pochodovali lidé   ve stejných maskách jako   hlavní hrdina, připadalo mi   to trochu jako v Metrixu s   kolny také Huga Weawinga.
Určitě doporučuju!
Tink
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.8.2008
Jednoduše úžasné drama
které vám mění nálady   jako na horské dráze.   Chvíli jej nenávidíte, pak   obdivujete a nakonec   dospějete k tomu, že V   nebude až takovým   "padouchem" jak se   na první pohled zdá. No a   výkon Natalie komentovat   nepotřebuje. Úžasný film.
Amthauer
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.9.2008
Naše temná budoucnost. A že   v tomto podání skutečně   temná je. Temná, totalitní,   bezvýchodná. Zlý a tajemný   diktátor, který k ostatním   promlouvá skrze obrazovku.   Lidé, kteří mají co   skrývat a bojí se. Tajemný   V v podání Huga Weavinga,   který sice neukáže tvář,   ale přesto podává   perfektní výkon. V bojuje   málo, radši vládne slovem.   Na akci tedy je film   skoupější, nicméně si to   vynahrazuje filozofickými   úvahami a rozhovory.   Především je však tím   nejhlavnějším tématem   Véčka boj proti povrchnosti,   totalita je až na druhé   koleji. Mohu jen poděkovat   všem ďáblům, že se   bratři Wachovští nerozhodli   pro filozofii v podání   rádoby symbolistického   kýče, tedy pro to, čím   zprznili druhý a třetí díl   Matrixu. Zde to naštěstí   dopadlo lépe a s V se   můžete dobře   sesympatizovat. A Natalie   Portman je také kouzelná,   jako vždy.
kaylin
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.5.2007
Wachowski Bros. o stejném, ale jinak
Matrixový bratři se opět   pustili do sci-fi a opět do   sci-fi, kde je svět, nebo v   tomto případě pouze   Británie, ovládána určitou   fašistickou mocí. V Matrixu   zemi ovládali roboti a   programy, ve Vendetě je to   šílený diktátor, který se   jen tak pro nic za nic   nejmenuje Sutler. Za tímhle   filmem stojí v první řadě   komiksový scénárista Alen   Moore, neboť právě na   základě jeho komiksu film   vznikl. Přiznám se, že jsem   komiks ještě nečetl, takže   bohužel nemohu srovnávat,   ale jak znám Moorea, nebude   předloha o nic méně   kvalitní než její filmové   ztvárnění. Pokud tedy   nebude lepší. A Wachowští,   jelikož nezasedli přímo na   režisérskou stoličku, ale   všechno řídili pěkně z   pozadí, se na filmu   skutečně podepsali v tom   nejlepším slova smyslu. Co   nezvládli ve dvojce a trojce   Matrixu, co se týče   „filosofické stránky“,   to se jim zde podařilo tak   akorát, takže nejspíš   nikdo neodcházel z kina s   tím, že dvě hodiny koukal   na film, kde se vůbec nic   nedověděl. Vendeta je   rozhodně po Matrixu jedničce   nejlepším počinem těchto   dvou bratrů.
prediger
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.8.2011
Filmy tohoto žánru prostě   miluji. Film není nikterak   výpravný, ale má jiskru a   podtext ze kterého si musí   vzít ponaučení každý   jedinec v každé době
BiTch_
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.12.2010
Totalitní země západního   světa,nepříliš vzdálená   budoucnost..akční   scény,fajn nápady vše už   tu napsali lidi   předemnou...mne to přišlo   jakoby tvurci naráželi na   otázky dnešního   světa...(to co západ   vydává za terorismus muže   být pravý opak)..John Hurt   jako kancléř který stát   získal lstí stejně jako   jistý nemecký diktátor (je   i stejně načesaný),hrozba   biozbraní,porušování   lidských práv a další   ukázky toho co by mohlo být   a že svět tak jak ho známe   dnes (konkrétně   demokratický západ) je velmi   křehká konstrukce která   muže padnout snáze než by   se dalo čekat..maskovaný   mstitel V se povedl..jediné   co filmu podle mne ubralo byl   ten spomalený souboj ke konci   v metru ala Matrix ten bullet   tam být vubec nemusel...95%
Pjotra108
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.8.2010
U prvního shlédnutí jsem si   říkala "paráda, jeden   z nejlepších filmů, co jsem   kdy viděla". Sci-fi,   totalita, boj za svobodu,   akce, scény, při kterých   vás mrazí v zádech,   dojetí. Po třetím a   vícerém shlédnutí si   říkám, že je tam čím   dál víc klišé, které   nemůžou nikoho u takového   žánru překvapit. Nejhorší   jsou ty vojáci, kteří v   tichu řeknou   "Fuck", tváří se   děsně vážně a pak   najednou všechno vybuchuje a   jde do tuhého. Ale jako celek   to funguje, je tam spád,   akce, hroutící se systém,   pomsta, příběh odhalovaný   někým, kdo pracuje pro   systém, mučení Natalie a   oholení její hlavy, který   je od dob G.I.Jane vždycky   efektivní, podvody   farmaceutických   společností... má to hodně   co říct, minimálně něco o   naší době. A pro tu   myšlenku, kterou z filmu   cítím, musím hodnotit   stále vysoko.
Jen bych   dodala, že jsem četla i ten   komix a filmové ztvárnění   mi připadá reálnější,   takže to má další bodík   nahoru.
lemurek80
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.11.2007
Příjemné překvapení
Na tenhle film jsem se hodne   těšil.Začátek filmu bude   asi pro každýho kdo nezná   komix,nebo alespon neví co si   to půjčil trošku   zmatenej.

Každopádně za tenhle   film tvůrcům   tleskám,parádně   natočený,nepřeháněj to   zbytečně s efektama,což mě   u autorů kteří stáli i za   Matrixem hodně   překvapilo.

Myslím že tenhle film je   úplně ideální pro Tv Nova   na výročí 17.listopadu :o)  
Ale ted   vážně,tenhle film si   rozhodně půjčte,nebo jinak   sežente....stojí za to!
CHiPoun
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.8.2008
Naplánovat dokonalou pomstu,   realizovat jí dvacet let a   pak vše klapne tak jak má   ... no ve filmu je to možné,   každopádně záleží na   provedení. V jako Vendeta   Vás vtáhne do děje tak, že   pustí až na samém konci!   132 minut filmu uteče   strašně rychle.
Zdeno
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.3.2006
Super
Fasizmus V Londyne. Zaujimave   paralely.
Diktatura. Je   to sfilmovany komix.
Aj   som si ho po filme   prelistoval.
Zaujimave,   ze som v komixe nenasiel   logo,
ktore autori asi   ukradli
z vojnoveho   fasistickeho Slovenskeho   statu.
Akurat ze   dvojkriz je cerveny.
Kto im to dovolil. :-)
Inak vrelo film   doporucujem.
Trosku ma   zarazilo, ze tu v Colorade   bolo na nom iba zopar ludi.   Ako za totality na   "ruskom filme"
efCZa
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.12.2006
velmi reálné sci-fi, které   působivě převedlo komix do   filmové podoby - děj vás   vtáhne a nepustí až do   konce. Jemně graduje, aby   dospěl do velkolepého   finále, které je sice   předvídatelné, ale naprosto   se do filmu hodí.
MARi0
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.1.2019
V jako Vendeta
Podle slavných komixů   vznikla už pěkná řádka   filmů. Momentálně teď sice   frčí Marvel a DC, ale je   třeba si připomínat i   klasiky, jako je V for   Vendetta od Moora s Lloydem.   Začneme nejdříve kritikou.   Takže za prvé, původně je   to o anarchysmu, ne o nějaké   svobodě a vládě nad   autoritářskou institucí.   Vždyť tohle už v sobě   zahrnuje právě myšlenka   anarchysmu, proto škoda jí   vynechat. Za druhé, Evey se v   komixu producíruje dost   nahá. To Natalie Portman   dělat nemohla, proto jsme   přišli i o erotiku.
Hlavní role se chopil   Hugo Weaving, kterého ale   těžko kdo pozná, jelikož   pořád nosí stejnou masku,   jakou má skupina Anonymous   (všichni samozřejmě víme,   že je to odkaz na Guye   Fawkese, že ano, remember the   fifth November).
Za mě   tedy dost dobré zpracování   původní předlohy, pár   věcí mi tam chybělo, ale to   tak prostě být musí. Jinak   jsem se bavil od začátku do   konce, a to i přes   pomalejší tempo...
Justik66
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.11.2007
Netradiční totalitní   příběh, kde si užijeme od   začátku až dokonce.   Zápletka je velice   originální a nenechá Vas   odejit od DVD. Vřele   doporučuji
Langley
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.1.2009
Bratři Wachowští se při   této podívané odebrali na   post producentů a nechali   volnou ruku svému pomocnému   režisérovi, který s nimi   pracoval na trilogii   Matrix.Především se jedná   o zajímavý snímek s velmi   charismatickým, skromným,   gentlemanským a   okouzlujícím hrdinou, jenž   rád cituje známá   literární díla a snaží se   prosadit určité   myšlenky.Film si hezky plyne   svým tempem s dialogy, které   pro mne byly zajímavé   poslouchat.Akce je zde   poskrovnu a skýtá hlavně   efektní výbuchy budov nebo   Big Bena s hudebním   doprovodem a ohňostrojem.
Chrustyn
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.10.2007
Tak trochu jinak pojatý   komiksový film. Rozhodně   film nepřekypuje skvělými   triky nebo akčními scénami   (těch je tu opravdu hodně   málo) ale spíše je   napěchován skvělou   atmosférou, originalitou a   okořeněná dobrými   hereckými výkony.
Barney94
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.10.2017
Působivé politické drama.   Ve filmu je krásně vidět,   jak stačí jedna silná   osobnost, aby zburcoval lidi k   revoluci. V je šarmantní   šílenec, který chce pomoci   obyčejným lidem.
karlosphonic
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.7.2012
Jeden z nejlépe natočených   komiksů.Asi proto,že se   tolik podobá reálným   myšlenkám revolty napříč   zavedeným systémům ve   světě.Jen v málo komiksech   je vidět tolik opravdové   vnitřní   síly,beznaděje,bezmoci a   opravdového neumělého   odhodlání.Oproti jiným   filmovým komiksům,kde akce   střídá akci,ale vše je   spíše trapně komické,než   komiksové,tak V je   propracované a musí se u   toho tak trochu   přemýšlet.Což asi nebude   pro méně naročné   publikum,které chce být   vedeno za ručičku a vidět   spíše vizuální věci.Po   celý film jsem viděl masku   říkající ale   přinejmenším sakra   zajímavé myšlenky.Jen tak   dál,komiksový světe!
Cash89
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 20.1.2008
Na Vendetu sem byl moc   zvědavej už z důvodů   velkýho poprasku kolem   ní.Film mě upoutal už na   začátku a postupně jak se   děj rozvíjel,byl jsem na   výsost spokojen.Akční   scény jsou vynikající,jen   snad mi tam ke konci vadila ta   stálá anonymita našeho   hlavního hrdiny,ale zase na   druhou stranu se to vymyká   všem hollywoodským   zvykům,kde většinou hrdina   v masce je na konec stejně   odhalen.Pěkný   filmeček,strhující   hudba,slušná kamera.
Faye
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.9.2007
... „Vendeta. Není to nic   sobeckého či marnivého, je   to krutá odměna za všechno   utrpení ... způsobené   bezprávím. Je to sladká   hudba ... které, ale dokáže   s porozuměním naslouchat jen   její dirigent.“ Jsem víc   než příjemně překvapená.   Film podle komiksu, který   nemá stupidní příběh, ale   právě naopak. Hlavní hrdina   (ač v masce) má nejen   charisma, ale je i galantní,   inteligentní a vemlouvavý   manipulátor ... „Násilí   může sloužit dobru.“   (odvážná myšlenka v této   době) a navíc pronáší   jednu pozoruhodnou větu za   druhou ... „Budova to je   symbol, stejně jako čin,   který ji zničí. Symbolům   dávají sílu lidé. Sám o   sobě je symbol   bezvýznamný.“ Po Sin City   (pro mě naprosto bezduchá a   brutální slátanina), u   které jsem si odtrpěla   navíc každou vlekoucí se   minutu, jsem málem tenhle   žánr navždy zavrhla,   naštěstí jsem udělala   výjimku.
Peykka
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 8.7.2011
Ze začátku jsem z toho   nebyla moc odvázaná.   Nezajímavé dialogy,   zbytečné scény z   politického prostředí.   Myslela jsem si, že film bude   napínavější a dodá   diváku více adrenalinu do   krve. Celkový dojem mám ale   dobrý. Zajímavá myšlenka,   i té politiky bylo   přiměřeně. Když   připustíme, že film se   odehrával v daleké   budoucnosti, nebylo to zase   tak znát, z prostředí, ani   z jednání hlavních postav.   I když „V“ by v dnešním   světě brzo skončil.    Líbilo se mi, že po celou   dobu neukázali tvář   hlavního hrdiny (Hugo Weaving   jako Vendetta). Kdyby si to   divák nepřečetl v   titulkách, zůstane pro něj   záhadou. Během filmu   doufáte, že bude totožnost   odhalena, a nic. Konec mi   přišel moc idealistický.   Ohňostroj explodující do   tvaru V, tzv. „goodbye   speech“ Vendetty byla až   moc romanticky idealistická   ;).
Scifista
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 11.5.2020
Tento film pripomina dnesni   korona-virovou diktaturu   velice presvedcive. Ze by   podoba ciste jen nahodna?
huron
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.1.2007
Mnohem lepší, než jsem   čekal. Komiks ve mě totiž   neustále evokuje spíše   Rychlé šípy a Spidermana   než příběh s hlubší   myšlenkou a závažnějším   tématem. Měl jsem sice   místy problémy s logikou,   některé proslovy byly   příliš květnaté, aby se   jim dalo porozumnět, a   akční složka byla hodně   potlačena, ale film ve mě   vyvolával otázky a silné   emoce. Hlavně mě ale nadchla   Natalie Portman, jejiž talent   v mých očích zadupal   příšerný dabing v   Hvězdných válkách.
Snape
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.6.2008
Ten napad se mi velice   zamlouva, stejne jako   filozofie filmu. Zahrane je to   cele vyborne, jen po skvelem   zacatku pribeh upada do   predvidatelne nudy.
ergotoxin
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.2.2011
Anarchismus x Fašismus
Napínavý akční film s   filosofickou vložkou na téma   anarchismus a fašismus.   Předlohou byl výtečný   komiks, a docela mě mrzí   změny, které ve scénaři   Wachovski udělali -   především mas(k)ová   hysterie a vůbec zcela   změněný závěr. Chyběly   mi také úvahy nad   anarchismem a skvělé   dominové mezihry z komiksu.   I tak ale doporučuji; film   není běžná podívaná a   je dobré se u něj zamyslet   nad morálními otázkami -   kdy jsou lidské činy   ospravedlněny? Mají lidé   vůbec právo na odpor před   hrůzovládou, a pokud ano,   kde je hranice mezi odporem   a terorismem?
Thomax
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.4.2008
Slušně zvládnutý film na   téma totalitní vláda.   Nevím proč je v popisce   zadáno že je to sci-fi, to   bych netvrdil. Rozhodně je to   výborné politické drama s   několika akčními vsuvkami.
TSZ
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.6.2007
Stale realnejsi hrozba navratu   fasizmu (i kdyz v trochu jine   forme,nez jej zname z ucebnic   o druhe svetove valce) stala   za vznikem tohoto komixoveho   filmu.Skvela myslenka   puvodniho nametu se vyjmecne   dostala i na platno a spolu s   ni i velky kus neutesene   atmosfery militantniho   rezimu.Trosku vyhrady bych mel   ke konci,dovedl bych si urcite   predstavit jine,temnejsi   zavrseni celeho pribehu,ale   zde asi plati otrepane:co   clovek,to nazor.Rozhodne vsak   mohu film doporucit,trosku mi   to pripominalo snimek 1984 od   Orvella,i kdyz ten byl   samozrejme mnohem mensinovejsi   a take depresivnejsi.
aribary
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 13.3.2010
Zajímavý film o   zneužívání absolutní   politické moci.Tento film   bych dal jako povinnou   podívanou všem našim   politikům od vlády přes   senát až po parlament,aby si   konečně uvědomili že nic   nemusí trvat věčně a že   někdy stačí výkřik   jednoho ke spuštění laviny   změn ve zmanipulované   společnosti.Jako třešnička   na dortu jsou i skvělé   herecké výkony hlavních   představitelů a skvělé je   i tempo filmu.Filozofické   úvahy,které ze sebe hlavní   hrdina chrlí jak na   běžícím pásu jsem si   pořádně užil a vstřeba   až při druhém zhlédnutí   filmu a jsou opravdu k   zamyšlení a na americkou   kinematografii velmi hluboké   apravdivé.Kupodivu musím   pochválit překlad filmu a   hlavně dabing,který se velmi   podařil.Sečteno podtrženo   na komiksovou předlohu a   americké zpracování velmi   pozoruhodný film,který ve   Vás něco zanechá.
renefer
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 23.5.2010
V
Zpočátku jsem se lekla, že   jedná něco ve stylu Batmana.   Muž s maskou, osvobozující   město od nekalých živlů...   Pak mne ale překvapil V svým   slovním projevem a děj se   vytříbil do orwelovského   stylu.Takže určitě   zajímavé dílko, které   stojí za koukání i za   zamyšlení.
Renuleee
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 17.3.2008
Zajímavý příběh,   rozhodně žádná americká   tuctovka.:) totalitní režim   mi něčím připomínal ten z   Orwellovy knihy 1984.
klasifikátor
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.3.2022
Filmová zpracování   komiksových předloh nejsou   rozhodně můj šálek kávy,   ale tady musím zcela   objektivně ocenit alegorický   nádech, trošky psychologie a   hereckou kvalitu. Navíc jsem   si mohl užít dost slušnou   koncentraci herců na které   se rád dívám. Takže z   mého pohledu je to na palec   nahoru i když podruhé už   bych to asi vidět nemusel.
Snura
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.10.2007
Velmi slušně odvedená   filmová adaptace Mooreaova   komiksu, ale vzhledem k tomu,   že pod tím jsou kromě   režiséra James McTeiguea   podepsáni také bratři   Wachow­sští, přeci jen   jsem čekal o malounko více.   Nicméně se jedná o velmi   dobře nadupaný film jak   akcí, efekty, tak i   výbornými hereckými   výkony.
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 20.12.2019
Filozoficky pojaté   zpracování úžasného   komiksu o revoltě a revoluci.   Kladem půvabná Natalie   Portman a skvělý Hugo   Weaving. Slabší je   vyobrazení totalitního   režimu a také více akce by   spádu filmu prospělo.
jardiv
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.5.2009
Není maska jako maska
Je to docela pěkný nápad,   nechat hlavního hrdinu   odehrát celou roli pod   žertovnou maskou. Já vím,   namítnete že to není nic   originálního, vždyť masku   má například i Jason z   pátku 13, nebo z docela   nedávna pan Jigsaw v sérii   Saw. Jenomže tady má maska   docela jiný účel než   děsit. A zvlášť působivý   je kontrast mezi vyřčenými   slovy Véčka a výrazem jeho   „tváře“.
Film se   mi líbil a doporučuji všem,   co se chtějí pobavit. Nejde   totiž – přes závažnost   tématu trochu   připomínající Kubrickův   Mechanický pomeranč – o   nějakou „makačku na   bednu“, ale ani o pěknou   blbost, jak jsem si vyslechl   od několika známých co to   viděli přede mnou. Příběh   má spád a zaujme, takže se   určitě nebudete od poloviny   pokradmu dívat na hodinky   jako u některých   velkofilmů. Jen se mi někdy,   hlavně na začátku, zdál   pan V dost „ukecanej“.   Buďme však velkorysí a   odpusťme mu tuto maličkou   vadu na kráse!
Koimisto
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.8.2006
Government !!!
Kam jen tento film dát???Je   to Akční, Thriler, Drama a   nebo Sci-fi?Opravdu nevím ...   ale je to prostě dobré!
Futuristický   snímek,který má hodně co   do sebe.S nádhernou,   holohlavou Evy (NATALIE   PORTMAN) a maskovaným panem   "V" (HUGO WEAVING -   tento chlápek má skvělej   hlas) prožíváme obrovský   příběh, plný zvratů,   překvapení a politických   krys budoucnosti.
Na   tento film jsem se hodně   těšil.A jsem plně   spokojen!Myslím si, že to   chce mít správně   naladěno!Pak Vás to vtáhne   tak jako mě.
SNCIS
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 19.3.2018
70%.
"Náš příběh   začíná, jak už to často   bývá, u mladého a slibného   politika. Je to hluboce   věřící muž, člen   Konzervativní strany. Jde   pevně za svým cílem a   neohlíží se napravo ani   nalevo. S rostoucí mocí   bobtná i jeho fanatismus a   jeho stoupenci jsou stále   agresivnější. Až jeho   Strana podpoří projekt ve   jménu národní bezpečnosti.   Nejdřív se tváří, že   vyvíjejí biologické   zbraně, a proto se na   náklady nehledí. Nicméně,   pravým cílem projektu je   moc." Příběh o   svobodě a demokracii ve   světě, kde vládne násilí   a korupce. Film nemá svižné   tempo, což může někoho   nudit, nicméně má v sobě   hloubku a předává jisté   poselství. Když tam je akce,   tak to stojí za to. No, ale   buďme upřímní, akce je   nejvíc až v závěru.   Roztomilá Natalie Portman   byla skvělá. Nejvíce mne   zaujala, když byla oblečená   jako lolitka. Nejméně tehdy,   když byla vězněna a   přišla o vlasy. Hugo Weaving   alias agent Smith, co k němu   dodat. Za celý film jeho   obličej neuvidíte a pokud   koukáte s dabingem, tak ani   neuslyšíte jeho hlas... V   podstatě jakoby tam nebyl.   "Jsi jako já." -   "My dva máme společné   jen to, že brzy oba   zemřeme." - "Jak by   sis to představoval?" -   "S rukama kolem vašeho   krku." - 70%.
SPECNAS
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 16.5.2007
Film přináší dost   zajímavých myšlenek,   fašistická Anglie je   vykreslena zajímavě - i   když by přeci jen ještě   stálo za to více propracovat   atmosféru bezvýchodnosti a   zrůdnosti tohoto systému.   Velice se mi líbily herecké   výkony, obzvláště bych   vyzdvihl ve vedlejších   rolích dva Stepheny - Fry a   Rea.Výborný příběh,   skvělí herci, atmosféra,   hudba, všechno na svém   místě a ready.
Tom_Hardy
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.4.2007
Žádný jiný komiks ve mě v   posledních letech nepodnítil   tolik myšlenek a takovou   touhu diskutovat. I přes   tento fakt a perfektní   herecké výkony se však   očekávaný feeling nekoná.   Neuvěřitelně mizerná   expozice nedá ani omylem   pocítit totalitní Londýn a   tak do oholení hlavy se   atmosféra rovná téměř   nule. Od té chvíle, kdy   Portman projde svou   „očistou“, dostává film   grády a konečně je cítit   beznaděj, odhodlání i   bezmoc. Ale čekat na to tak   dlouho u filmu, který na tom   defakto staví, to se prostě   neodpouští...
BlackElvis
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.12.2007
Scénaristi Matrixu dokážou   také někdy napsat pěknou   blbost. Mě tadyta totalitní   Anglie budoucnosti moc   nebavila.
Plivník
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.11.2007
Tzv. komiksové filmy mi   připadají hloupé, někdy   až neskutečně (např.   Hellboy, to byla fakt síla).   Mám pocit, že američtí   tvůrci už vyčerpali   všechny nápady, zremakovali   už taky co se dalo, tak se   vrhli na komiksy (prosím, kdy   udělá někdo Čtyřlístek,   Bobík je můj oblíbený   primitiv). Původní předlohu   neznám, s komiksy jsem   přestala asi někdy na konci   ZŠ (Kometa atd.). Chápu, že   Matrix musel americkým   divákům neznalým filozofie   pořádně zamotat hlavu, o   Vendettě a smyslu násilí   předpokládám totéž. V je   takový trochu jednoduchý   1984. Zatímco v 1984 Winston   přepisoval dějiny a   největší adrenalin pro něj   bylo chodit po městě s   taškou, v níž byl   Goldsteinův protistátní   spisek, tady hlavní hrdina   vraždí lidi, kteří se   zapletli s režimem nebo   vyhazuje do vzduchu budovy.   Jako fantom opery žije v   podzemí, kam odnese hrdinku   Evi. No, pokud někoho snímek   podnítí k uvažování o   tom, zda opravdu „vražda na   tyranu není zločinem“ je   to dobře, ale předtím než   se rozhodnete někoho   zlikvidovat, bylo by dobře,   kdybyste jednali ne jen na   základě nějakého   komiksového slepence.
mat.ilda
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 21.4.2013
Nevyvedené akce, nulová   atmosféra, nudný děj a   nezajímaví herci, mezi   nimiž kraluje Stephen Rea s   výrazem staré, sešlapané   bačkory, a který mně, až   na jedinou výjimku (kde hrál   starou, sešlapanou bačkoru),   spolehlivě zkazí každou   část filmu, ve kterém se   objeví.
enejčel
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 28.3.2015
Od bratrů Wachowských jako   scénáristů jsem čekal   kvalitní film, ale pos   hlédnutí prvních minutách   jsem si řekl, že ten film   měli i natočit, protože z   toho vznikla pěkná kravina.   Režisér James McTeigue je   pro mě neznámý, film hodně   špatně natočil a proto   nechápu, jak tento snímek   může mít takové   hodnocení. Natalii Portman   jsem vždy bral, jako   výbornou herečku, ale v   tomto filmu nehrála,   nevěřil jsem ji prvním   pohledem do očí. Hugova   postava mi místy   připomínala Jockera z   Batmana, hlavně díky jeho   výstupům taktikám, to   nemyslím ve zlém, rozhodně   za to neubírám body. Snímek   ale je tak hloupě natočen,   že z toho vznikne hloupé,   nezajímavé béčko.   Rozhodně propadák a velké   zklamání.
Pitryx
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 6.2.2014
Další z řady rádoby   filosofhrdinů, další   nezničitelný pablb v masce,   další v řadě -manů, ať   už super, nebo spider. Pro   jistotu se sem hodí spousta   filosofických žvástů,   střihneme tam i trošku   Shakespeara, k hrdinovi   dívčinu, sem tam digi efekt   a máme to uvařeno. Že to   bude ve výsledku blivajz už   nikoho nezajímá, konzumní   společnost to prostě žere a   jde přece o to vytřískat   prachy. Do toho ještě   zviditelňování lesbiček...   Ne opravdu tohle nemusím.   Nepomohl ani hlavní podtext,   totiž ukázka hrůzovlády   teroru. Možná, kdyby bylo   více akce a kratší   stopáž?? Dal bych něco za   efekty ovšem při stopáži,   kterou film má si to   nezaslouží.   271120119932/12705
prvosenka
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 19.6.2012
V JAKO VENDETA

Nevím čím to je, že v   poslední době nemám   štěstí na pořádnou   komiksovku. Dříve jsem   považovala za slabé kousky   jako Green Lantern nebo   Fantastickou čtyřku, ale u   těch jsem se alespoň   pobavila. Vendeta byla   totální hrůza. Dala jsem   tomu filmu šanci třikrát,   ale ani jednou jsem to   nevydržela do konce. Ty   nekonečné politické   žvásty a veršované   komentáře v podání   statické masky byly doslova   ubíjející. Tento film   patří do kategorie   politický komiks, sekce   zvaná Nuda na husto. Já   nechápu, jak vypadala   předloha, jak toto mohl být   komiks? Někde v rožku   maličký obrázek masky a   obrovská bublina přes celou   stránku plná nekonečných   kydů? Na to asi   nepotřebovali ani   výtvarníka. A film je   úplně stejný - naprostá   ztráta času, totálně   nezáživný film. Výše   zmiňovaným filmům asi   zvednu hodnocení, protože   teprve po shlédnutí tohoto   filmu vidím, jak vypadá   odpad v kategorii komiks.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih41913minih41913Willy Fog na cestě kolem světa (1981) [TV seriál] 
La Vuelta al mundo de Willy Fog n
minih63224minih63224Sammyho dobrodružství 3D (2010) 
Sammy's avonturen: De geheime doorgang n
minih31952minih31952Srdce v Atlantidě (2001) 
Heart's in Atlantis n
minih64338minih64338Tisíc a jedna noc (2000) [TV minisérie] 
Arabian Nights n
minih51755minih51755Viděl jsem maminku líbat Santa Clause (2002) 
I Saw Mommy Kissing Santa Claus n
minih22256minih22256Velká filmová loupež (1986) 
Velká filmová loupež n
minih120046minih120046Pro lyuboff (2010) 
Pro lyuboff n
minih29877minih29877Bílý oleandr (2002) 
White Oleander n
minih42889minih42889Sedm mečů (2005) 
Qi jian n
minih31877minih31877Krycí jméno: Smaragd (1985) 
Code name: Emerald n


Hodnocení:n12345678910

TV Program

ČT1 - Chalupa je hra (2005) [TV cykl...

01:50 - 02:10

17 minut již uběhlo
3 minut zbývá do konce

ČT2 - Před půlnocí

01:45 - 02:15

22 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

NOVA - Kriminálka Miami (2002) [TV se...

01:50 - 03:10

17 minut již uběhlo
63 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

01:45 - 02:45

22 minut již uběhlo
38 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178297

Poslední komentáře

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10

Děvčátko (1978)

Děvčátko
Poněkud kontroverzní drama s   námětem nemálo podobným   filmu „Lolita“ (1962).   Příběh je údajně založen   na skutečných příbězích   více >

Autor: martin.stusak.9 | Hodnocení: 10 / 10

Ulovit miliardáře (2009)

Ulovit miliardáře
Tomáš Vorel je určitě   dobrý režisér a většina   jeho filmů se mi, pro jeho   docela osobitý přístup,   líbí, ale musím se   přiznat, že tohle více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 5 / 10