Jeden svět

Komentáře uživatele cerfik

cerfik

cerfik zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Jan Červenka

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 616
...a zase ta Lucie
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.10.2014
Přiznejte se, kdo nemiloval   jako malý formeláky Ferdu a   Ferdu, byla to jedna z   nejoblíbenějších věcí   mých dětských let, ne   všechny díly jsou z   dnešního pohledu povedené   jako ten první, ale je to   klasika a televize není jen   pro dospělé, ne?
1 Giant Leap
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.9.2014
One Giant Leap (2002) a One   Giant Leap 2: What About Me?   (2008) a ptám se kdo o   těchle dvou filmech a   soundtracích k nim slyšel?   Přijde mi škoda, že tato   dvě hloubkou a krásnou   hudbou nabitá díla zdá se   mi nějak zapadla.   Spolupracovalo zde spousta   špičkových muzikantů a já   si dodnes oba soundtracky   velmi rád pouštím, je to   velmi svěží a neotřelé.
10 000 př.n.l. (10,000 B.C.)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 24.10.2014
Dle hodnocení jsem od tohohle   snímku čekal víc nežli   bezduchou slátaninu na efekt,   jíž jsem se nakonec dočkal.   Jestli náhodou nevíte co   všechno bylo před 10-ti   tisíci lety, tak tady se to   dozvíte a budete čumět, co   všechno vám na hodinách   dějepisu zatajili. Příběh   je natolik inteligentní a   originální, že budete   zoufalý a raději si pustíte   něco, kde se imaginace   neutrhla tolik ze svých   řetězů, které ji poutají   ještě v mezích   koukatelnosti. Opravdu   nadmíru kreativní blud a   ukázka toho za jaký srance   jsme ochotni vyhazovat peníze   do luftu.
10 položek a méně (10 Items or Less)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.10.2014
Pro mě komorní překvapení   které pohladí po duši,   Morgena Freemana nemohu mít   nerad a tady hraje tak trochu   sám sebe a je se na co   koukat. Životní moudrost,   která působí hřejivě   příjemnou domací   atmosférou, nemohu tomuhle   filmu upřít. Rád se na něj   znovu podívám, abych třeba   zjistil, že už to nefunguje,   ale to až někdy příště,   uvidíme :-)
11. hodina (The 11th Hour)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.3.2012
Nyní 2012 již za 5 minut 12, jak říkáme u nás.
Výborný dokument, který   kdybych viděl v roce 2007,   dal bych mu plné hodnocení.   Je zde otevřeno dosti témat   a zajímavých myšlenek,   které by chtěli dál   rozvinout, ale vzhledem k roku   vzniku a a smýšlení   americké reprezentace v té   době je převratný až až.   Díky Leonardu DiCapriovi za   takový projekt, kterých   není nikdy dost. Vzhledem k   tomu, že samotné   zpracování by slušela   větší invence - dávám   80%.
12 podmínek k dědictví (The Ultimate Gift)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.10.2014
Tady jsem si nebyl jistý   jestli neudělit plné   hodnocení, ale jediné co mi   zabránilo tak učinit je, že   se film příliš drží 12   podmínek a pak místy   působí jako takové ty   americké bestselery na   způsob 10 kroků k úspěchu   apod. Jinak jsem se skvěle   bavil a hloupé to rozhodně   nebylo.
12 úkolů pro Asterixe (Les Douze Travaux D'Astérix)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.10.2014
Jeden z těch kvalitních   starých Asterixů a Obelixů,   jak je mají jejich   zapřísáhlý milovníci   rádi. Ale ať se nikdo   nezlobí já mezi ně   nepatřím a tak plné   hodnocení tomuto jistě   kvalitnímu dětskému   kultovnímu animáku dáti   nemohu a dle mého názoru to   není ani díl nejlepší, tam   bych tu výjimku i učinil,   lebo se jedná opravdu o kult,   na kterém vyrůstala nejedna   generace, ale dnes již   Asterix a Obelix nemá čím   by mě odrovnal a já zvedl   ruce a zařval 100%.
1492: Dobytí ráje (1492: Conquest of Paradise)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 9.6.2014
Nádherný film, kde na vás   opravdu dýchne atmosféra   ještě neposkvrněného ráje   a pak máte možnost sledovat   jak vnitřní peklo   "civilizovaného"   člověka postupně začíná   zasévat peklo vnější, jež   si každý z nás jako dědic   evropské civilizace nese   sebou. Tohle se Ridley   Scottovi opravdu povedlo.
1984 (Nineteen Eighty-Four)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.10.2014
Knižní předloha je dílo v   prvdě geniální a převést   tento Orwelovský majstrštik   na plátno vyžadovalo hodně   odvahy a ač je to úkol   nelehký opravdu se to   povedlo. Samozřejmě že   kniha je lepší, ale film je   taktéž geniálně proveden a   atmosféru má, jen co je   pravda. John Hurt jako Winston   Smith je skvělý a vcelku   neznámá Suzanna Hamilton je   zde nejen okouzlující i   skvěle hrající a srší z   ní zvláštní studené   kouzlo.
2001: Vesmírná Odysea (2001: A Space Odyssey)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.10.2014
Stanley Kubrick je filmový   genius a jen málo z jeho   filmů se dá hodnotit méně   než 100% a mezi ně tohle   dnes již kultovní dílo   nepatří. Na tehdejší dobu   prostě neuvěřitelné   záběry, které nepůsobí   směšně ani dnes v době   digitálních super efektů.   Ale to nevyřčené tajemství   mě pudilo až jsem si pustil   i pokračování (už ne od   Kubricka) a kupodivu jsem se   obrovského zklamání   nedočkal, ale tohle málo co   překoná. Snad jen   Tarkovského Solaris má tu   sílu ve vás probudit cosi   neznámého a magického, kde   nevíte čí jste.
2010: Druhá vesmírná odysea (2010)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.10.2014
Páni já vůbec nebyl   zklamán spíše naopak, byl   jsem příjemně překvapen.   Vesmírná Odysea 2001   božského Kubricka to   samozřejmě není, to jsem   samo ani nečekal, ale co je   důležité, že tajemství je   zachováno i zde, ikdyž je   dost odhaleno, ale budiž já   se nenudil ani chvíli a   trapnosti ani velkého   zklamání jsem se taky   nedočkal. Výborně odvedená   práce.
21 gramů (21 Grams)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.10.2014
Amores Perros a 21 gramů jsou   dva filmy, které jsem si od   Alejandro González Iñárritu   zamiloval. Má to hloubku a   nepřekonatelnou atmosféru a   už jsem ten film viděl   několikrát a neztrácí nic   na své ohromné působivosti.   Film co si hvězdy v něm   hrající opravdu zaslouží a   je radost sledovat, když má   někdo opravdu co hrát.
25. hodina (The 25th Hour)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.10.2014
Edwarda Nortona jsem si   zamiloval již ve filmu Kult   hákového kříže a zde má   opět opravdu co hrát a je to   opět špička. 25. hodina   není žádný tuctový   gangsterský filmík, ale   opravdu gurmánský zážitek   netradičních rozměrů a   navíc skvěle zahraný. Jeden   z filmů, na který se   nezapomíná. Rozhodně důvod   od Spika Leeho shlédnout   něco dalšího.
2Bobule
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.10.2014
Ano jistě se nejedná o   dějinný průlom v české   kinematografii a aspiraci na   Oscara, ale já se u téhle   komedie výborně bavil a ta   atmosféra Jižní Moravy,   kterou miluji tu taky je,   takže tvůrcům i hercům   děkuji za výbornou zábavu a   nebudu dále hloubat, co být   mělo či nemělo oproti   původním Bobulím či, že   to být vůbec nemělo, proč?
3:15 zemřeš (The Amityville Horror)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.10.2014
Svého času hororová   hitovka, na kterou jsem se   nechal ukecat a musím   přiznat, že milovníkem   hororu nejsem a tohle a   podobná dílka jak Texaský   masakr motorovou pilou mě   spíše nudí. Jestli má   filmový průmysl sloužit jen   k tomu, aby navozoval emoce   strachu a úleku, tak děkuji,   nechci, ať si to platí ten,   komu to za to stojí.
300: Bitva u Thermopyl (300)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.10.2014
Temný vizuální nářez a   akční blbost nebetyčných   rozměrů. Proč se někdo k   jistě působivému   vizuálnímu hávu už   nenamáha pranic zanic o   trochu slušný scénář je   mi záhadou a jsem zvědavej   jak nás dlouho budou ony   bezduché efektní sračky   moderní vizuální techniky   bez ničeho hlubšího či   alespoň trochu   inteligentního dál bavit.   Ale určitě se jedná o   učebnicovou ukázku kultu   dnešní moderní filmové   dekadence.
5 dětí a To (Five Children and It)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 10.3.2012
Mám po tokovýchto dětských   filmech pocit, jako by tvůrci   děti považovali za   neinteligentní bytosti   reagující na Ťuťu ňuňu,   parkrát se objeví jakési   animované "To" a   budeme z toho na větvi.   Sentimentálně pitomý   příběh pár světlých   momentů se zkaženými   přáními tenhle dětský   film nezachrání - 40%.
50/50
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.6.2015
Když je něco opravdu   skvělé, tak většinou není   moc co napsat a to je i   případ tohodle filmu. Jeden   z nejlepších na téma   rakovina, zároveň to není   jen tragédie a drama, vždyť   i v těch zdánlivě   nejhorších chvílích se bez   humoru a jistého nadhledu   nedá žít. Opravdu krásné   a mistrně civilně zahrané.
500 dní se Summer ((500) Days of Summer)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.10.2014
Velice milá a netradičně   pojatá romantická komedie a   rozhodně nadprůměr ve svém   žánru, navíc na slunečnou   Summer se opravdu krásně   kouká a tak to okouzlení   hlavního hrdiny je opravdu   uvěřitelné. A sledování a   změna pohledu den ode dne je   svěží. Velmi příjemná   podívaná.
50x a stále poprvé (50 First Dates)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.10.2014
50x a stále poprvé, ač jsem   si původně myslel, že se   kouknu na americkou komedii na   jedno shlédnutí a dost, mě   dostalo a já si oba hlavní   hrdiny zamiloval a vlastně   ani dost dobře nevím proč,   ale celé to tak nějak   funguje, že jsem se nasmál a   ještě dojal. Vřele   doporučuju. Adam Sandler a   Drew Barrymore se zde opravdu   vyšvihly.
8 MM
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 2.12.2014
Dle mého názoru značně   přeceňovaný snímek,   jelikož mi celý ten děj od   začátku do konce nějak   neseděl - prostě se nedal   věřit a tak snaha zobrazit   svět tvrdého porna a   dalších podobných   zvráceností zůstává   chválihodná, ale film si   neumí vybrat mezi kvalitní   sondou do tohoto prostředí a   akčním hrdinským eposem   plným klišé. Dá se to   zkouknout, ale žádná   sláva. Joel Schumacher   dokáže předvést o mnoho   lepší práci, ale taky   ještě horší propadáky,   ale tak už to chodí.
8 žen (8 femmes)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 11.6.2014
Všem co hodnotili vysoko se   omlouvám za svou nejapnost,   ale mě to vůbec nenadchlo a   působilo to na mě dojmem   udělat za každou cenu něco   umělecky zvláštního a   originálního a já z toho   necítím upřímnost, nýbrž   nabubřelé francouzské   snobství ukázat, že tohle   je umění a tímhle nesmyslem   se myslelo to a tímhle ono.   Pro mně nefungující   smíchanina různých   žánrů, která jako celek   nefunguje a působí   manýristicky.
88 minut (88 Minutes)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.10.2014
Upřímně vůbec nechápu,   proč herec takových kvalit,   jakým Al Pacino bezesporu je,   do tohohle vůbec šel. Na   druhou stranu právě on to   zachránil před utonutím ve   vodách nekoukatelných   hovadin.
A co Bob? (What About Bob?)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.10.2012
Tak tohle jsem si pustil hned   dvakrát a i napodruhé jsem   šel smíchy do kolen. Co tu   předvádí Bill Murray s   Richardem Dreyfussem nelze   slovy vyjádřit a tuhle   komedii si řadím do filmů,   do kterých jsem se doslova   zamiloval. Děkuji Franku   Ozovi za tenhle skvost a i   všem zůčastněným, zase   něco k čemu se budu rád   vracet.
A co dál, doktore? (What's Up, Doc?)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.10.2014
Nádherná romantická   komedie, která opravdu   funguje a rozhodně ji řadím   ke skvostům tohoto žánru,   který se musí opravdu umět,   aby z toho nevzešla trapnost   nebo až nepříjemná citová   vydíračka a na to se musí   potkat slušný scénář,   slušná režie a herecké   obsazení co ladí a to se zde   opravdu zázračně zadařilo.   Jo romantická komedie, to je   tak trochu alchymie, co musí   být zároveň přesná.
A co já? (One Giant Leap 2: What About Me?)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.9.2014
One Giant Leap (2002) a One   Giant Leap 2: What About Me?   (2008) a ptám se kdo o   těchle dvou filmech a   soundtracích k nim slyšel?   Přijde mi škoda, že tato   dvě hloubkou a krásnou   hudbou nabitá díla zdá se   mi nějak zapadla.   Spolupracovalo zde spousta   špičkových muzikantů a já   si dodnes oba soundtracky   velmi rád pouštím, je to   velmi svěží a neotřelé.
Absolvent (The Graduate)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.10.2014
Tohle není film, ale mnou   dlouhá léta zbožňovaný   skvost, takový šperk mezi   filmy. Zbytečné zde mluvit,   nechte se unést a strhnout.   Vidět Absolventa je jako se   zamilovat a o čem pak chcete   psát, to se sdělit nedá, je   v tom tajemství.
Ace Ventura 2: Volání divočiny (Ace Ventura: When Nature Calls)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.10.2014
Ace Ventura ve své době kult   se dočkal již ne tak   zdařilého pokračování.   Kdo má rád Jima Carreyho a   jeho šílené přehrávání   a opičárny, tak si přijde   na své, ale trapnosti je tu   opravdu dost. Bláznivá   oddechovka, která si na nic   jiného nehraje.
Ace Ventura: Zvířecí detektiv (Ace Ventura: Pet Detective)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.10.2014
Pravda je, že fenomén Ace   Ventura budete buď milovat   nebo nenávidět, velmi   podobně je to s   počátečními hereckými   úlety a grimasy Jima   Carreyho. Já se výborně   pobavil a nic jiného mi také   slibováno nebylo.
Acid House (The Acid House)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.10.2014
Snaha natočit takový druhý   Trainspotting zkrátka   nevyšla, ikdyž zase o   úplný nezdar v   plagiátorství se nejedná,   na debut to není špatné,   ale Paul McGuigan není Danny   Boyle a na tomhle filmu je to   sakra znát. Slušný film se   mu podařilo natočit až   napotřetí: Hra o smrti   (2003) a Nabít a zabít   (2006) s Brucem Willisem a   Morganem Freemanem už bylo   opravdu žrádlo a zřejmě   již nepřekonatelný vrchol   režisérovy tvorby.

TV Program

ČT1 - Léta s Jaromírem Hanzlíkem

10:05 - 11:25

6 minut již uběhlo
74 minut zbývá do konce

ČT2 - Boží vojáci: Obléhání Malty

10:10 - 11:05

1 minut již uběhlo
54 minut zbývá do konce

NOVA - Zlatá labuť (2023) [TV seriál]

09:35 - 10:55

36 minut již uběhlo
44 minut zbývá do konce

Prima - Zalez do spacáku (2024) [TV se...

09:25 - 10:35

46 minut již uběhlo
24 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190272
Osobností: 697372
Fotografií: 762979
Plakátů: 375675
Obsahů a biografií: 177914
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10