Duben

Komentáře uživatele Thomax

Thomax

Thomax zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 110
187 - kód pro vraždu (One Eight Seven)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.5.2008
Povedený snímek, který od   začátku až do konce   nenudí. Některé scény s   řádícími a drzými   studenty byly trochu přenané   (možná ne, nikdy jsem na   americkou střední nechodil),   ale jinak vše O.K. Možná   bych vytkl moc tmavé scény,   někdy nebylo skoro nic   vidět.
30 dní dlouhá noc (30 Days of Night)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.3.2008
Pro milovníky hektolitrů   krve je tu přírůstek do   rodiny. Film jde od začátku   hned na věc a potoky krve   přestanou až se   závěrečnými titulky. Film   má dobrý spád a triky.   Přelet kamery nad městem,   kde upíři mordují jeho   obyvatele po desítkách je   opravdu efektní. S logikou   filmu jako takového je to už   horší. Oceňuji originální   konec.
9 hráčů se smrtí (House of 9)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 3.4.2008
Pokus o kultivovanější mix   Saw 2 a Kostky, který   totálně nevyšel. Herci jsou   nudní, děj se vleče a nikam   se neposouvá. Vyhozené   peníze a ztráta času.
Ajťáci (The IT Crowd)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.3.2008
Tak tohle je absolutní   nářez. Kdo má rád   anglický humor a ví co je   procesor, nebo RAMka, tak se   bude skvěle bavit. Škoda   jenom, že je tak málo   dílů.
Akta X: Chci uvěřit (The X-Files: I Want to Believe)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 7.9.2008
Kam se podělo tajemno a   záhady? Musím se přiznat   že seriál už nějaký čas   nesleduji. Ale jelikož první   "kinoverze" se   docela povedla, těšil jsem   se i na druhou. Nevím čím   to je. Možná se autoři moc   dívají na kriminálku New   York, nebo na Dr. House, ale   tohle bylo moc. Přehazovat   lidské hlavy, ruce a bůhví   co ještě z jednoho těla na   druhé mi přišlo dost   přitažené za vlasy. Dost na   tom že Mulder se Scullyovou   neustále řeší své osobní   vztahy, vztahy k pedofilům a   k náboženství. Akta X byla   vždy o paranormálních   jevech, ufonech a snaze vlády   tato tajemství ukrýt.
Bohužel pokus o tajemno v   podobě kněze který má   vidění vyšel na prázdno.   Stejně tak malý umírající   chlapec, kterého se   Scullyová snaží za každou   cenu zachránit je spíše na   obtíž a ději nic   nepřínáší ani ho nikam   neposouvá.
Špatně   odvedená práce a   promarněná šance na   oživení kdysi tak slavného   seriálu.
P.S. Ta hudba   u Bushova obrázku zase   takový odvaz není.
Americký gangster (The American Gangster)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.5.2008
Kvalitně natočený film s   dokonalou atmosférou 70. let.   Film přes svojí délku ani   chvilku nenudí a těch 168   minut (prodloužená verze)   uteče jako voda. Jenom mě   mrzelo, že život Franka   Lucase byl znázorněn velmi   podrobně a na druhou stranu   Robertsův dost povrchně. Kdo   čeká ějakou akční   gangsterku, bude asi zklamán.   Film ukazuje Lucase jako   obchodníka a Robertse jako   detektiva, který raději   hledá stopy než střílí.
Až do smrti (Until Death)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.3.2008
Lehce nadprůměrný snímek   se stárnoucím Jeanem. Pryč   je doba kdy nám ukazoval   svoje skvělé roštěpy a   kopance do hlavy. Scénář je   solidně napsaný, ale tempo   je podivně pomalé a   chvílemi se na obrazovku   vkrádá nuda.
Jedna z nejlepších komedií   co jsem kdy viděl.   Neotřelý, svérázný a   přímočarý humor. Opravdu   stojí za podívání.
Bournův mýtus (The Bourne Supremacy)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 28.3.2008
Od prvního dílu se příběh   přesouvá o dva roky dále a   Bournea opět dostihne jeho   minulost. Film je dobrou   kombinací psychologického a   akčního dramatu. Má dobré   tempo a hlavně po celou dobu   trvání se u něho divák   nenudí.
Boxer (The Boxer)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 7.8.2008
Box je zde opravdu jen jako   doplněk děje. A to vcelku   podstatný, jinak bych se   ukousal nudou. Nebýt   občasného boxování, film   bych vypnul. Snaha o drama v   podobě nekonečné války   katolíků a protestantů v   rozděleném Belfastu   nefunguje. Nezachrání to ani   dobří herci. Promarněný   potenciál.
Cabin Fever
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 3.4.2008
BRUTÁLNÍ A NECHUTNÉ, tak to   sotva. Možná tak, TRAPNÉ A   NUDNÉ. Nevím nic víc co   bych o filmu napsal. Ztráta   času.
Červený trpaslík (Red Dwarf)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.3.2008
Pro příznivce anglického   humoru naprostá   samozřejmost. Kdo neviděl,   nepochopí. Kdo viděl,   dostane se do křemíkového   nebe.
Četa (Platoon)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.8.2008
Komentářů je tu dost,   takže bych se jen opakoval.   Famózní filmový počin,   výborní herci a děj.   Dokonalé nastínění   atmosféry vietnamské války.   Naprostá povinnost pro   všechny.
D-Tox
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.7.2008
První patnáctiminutovka je   skvělá. Masový vrah   likviduje policisty, jejich   přítelkyně a tak podobně.   Ale po Stallonově příjezdu   do léčebny se z dobře   rozjetého filmu stává   bezduchá vyvražďovačka,   která končí jako všechny   jí podobné. Klaďas zabije   zloducha a všichni jdou   spokojeně domů. Je to velká   škoda, protože film měl na   víc.
Disturbia
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 16.5.2008
Celkem předvídatelný film s   průměrnými herci. Ničím   to nenadchne, ale zase   neurazí. Prostě průměr   který stačí vidět jednou.
Dracula 3000
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 31.3.2008
Už podle obalu jsem nečekal   mnoho a přesto jsem byl   překvapený. Vydávat   tovární halu za kosmickou   loď, tvrdit že je rok 3000 a   vidět, že má herec za sebou   zaprášenou žárovku je   opravdu síla. Film jsem   naštěstí nedokoukal, vypnul   jsem ho po dvaceti minutách.   I tak si dovolím tvrdit že   je to odpad všech odpadů.
Dům tisíce mrtvol (House of 1000 Corpses)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 2.4.2008
Totální hovadina. Nevím co   si od toho autor sliboval. Ale   ať to bylo cokoliv, tak se to   nepovedlo. Film nemá hlavu   ani patu . Naprostá   zbytečnost.
Dům voskových figurín (House Of  Wax)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 3.4.2008
Průměrná vyvražďovačka s   lehce předvídatelným   dějem. "Herečka"   Paris Hilton nám předvede   pár nacvičených póz a   naštěstí docela brzy umře.   Ostatní herci jsou tak   průměrní, že už si na ně   nevzpomínám. Co si naopak   pamatuji dobře, je hořící   dům voskových figurín,   který je udělaný velice   efektně. Odpolední   jednohubka.
Ghost Rider
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 24.3.2008
Film na jedno shlédnutí a   pak honem pryč. Protože   podruhé vás to už ničím   nepřekvapí ani nepobaví.   Dost odfláknutá práce, to   platí o hercích i   režisérovi.
HDP: Hodně divné příběhy
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 3.4.2008
Češi by se raději neměli   pouštět do hororu, jinak to   dopadne jako HDP = hodně   špatně. Působí to dost   trapně a amatérsky.
Hellboy II: Zlatá armáda (Hellboy II: The Golden Army)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 15.8.2008
Hellboy is back - a to ve   velkém stylu. Kombinace   čerta a člověka s velkou   prackou, skvělými hláškami   a zálibou v doutnících   rozhodně pobaví. Začátek   je hodně podobný prvnímu   dílu. Frajer si to   napochoduje do aukční síně   ve které hledá cosi co mu   patří, všichni pojdou a   Hellboy se svým týmem to   jede vyřešit. Tím podobnost   s předešlým filmem končí.   Druhý díl je více akční,   je tu více hlášek, nových   prapodivných kolegů -   nevíce mě pobavila   éterická bytost žijící v   mechanickém těle se   skleněnou koulí místo   hlavy. Film má spád a   necelé dvě hodiny u něho   opravdu utečou. Nejsou tu   hluchá místa a zbytečné   sáhodlouhé proslovy, takže   se divák nenudí. Komu se   líbil první díl, bude se   bavit i u toho druhého. Komu   se první díl nelíbil, má   prostě smolíka.
Hellboy rules.
Hitlerova elita (Napola - Elite für den Führer)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.7.2008
Hodně povedený film o   nacistickém vymývání   mozků a tvorbě nadlidí. Po   celou dobu udrží vaši   pozornost a při některých   scénác doslova běhá mráz   po zádech. Spolu s filmem   Hitler - vzestup zla je to to   nejpovedenější co bylo o   nacistickém německu   natočeno.
Horizont události (Event Horizon)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.4.2008
Velmi kvalitní sci-fi horor,   který má atmosféru hustou,   že by se dala krájet.   Stísněnou atmosférou mi o   připominá první díl   Vetřelců. Jenom škoda, že   film ke konci sklouzne k   obyčejné vyvražďovačce.   Ale i tak je to výborná   podívaná.
Hvězdná pěchota 3: Skrytý nepřítel (Starship Troopers 3: Marauder)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 7.8.2008
Neviděl bych to zas tak   černě jako ostatní. První   hodina je ještě koukatelná.   Sice efekty i celková   atmosféra se s prvním dílem   nedají srovnat, ale pořád   to ujde. Potěší nové   jednotky brouků. Naprostý   propadák je ale konec.   Jakmile se děj přesune na   planetu kde žije super mega   hyper mozek, začne   zhovadilost v podobě   žvástů o bohu a nutnosti v   něj věřit. Nic proti   víře, ale tohle nepatří do   sci-fi filmu. Závěr v   podobě záchrany je už   vyloženě trapný.
Nebýt konce dal bych   pět, takhle jsou to tři.
Chlapci a chlapi
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 31.3.2008
Tak tenhle seriál je úplně   mimo. Kdo byl na vojně, tak   ví jak to tam chodilo.   Rozhodně ne tak, jak se nám   to snaží předhodit tahle   hrůza. Odpad.
Já, legenda (I Am Legend)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.3.2008
Od tohoto filmu jsem moc   neočekával, ale mile   překvapil. Will Smith se   konečně tváří normálně   a ne jako by mu patřil celý   svět (což se mu v tomto   filmu tak trochu povedlo).   Vylidnění New York je   ztvárněn opravdu působivě.   Horší je to už s monstry,   na nich je až moc vidět, že   jsou vytvořeny na   počítači. Doporučuji   najít si na netu   alternativní konec, celý   film po jeho ztvárnění   vyzní více pozitivně.
Jednotka Uro (Uro)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 28.4.2008
Docela zklamaní z filmu,   který se tváří tak tvrdě   a brutálně. Film má na můj   vkus dost nudných a   rozvleklých pasáží. A i ta   zápletka dech zrovna   nevyrazí.
Jeskyně (The Cave)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 9.4.2008
Další blbost spatřila   světlo světa. Není to ani   napínavé, nechutné,   vtipné. Maximálně trapné a   nudné.
Ještě žiju s věšákem, plácačkou a čepicí
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 24.3.2008
Film jsem raději v polovině   vypnul. A to se mi často   nestává. Vždy se snažím   vydržet až do konce, ale   tady to prostě nešlo.   Naprostá ztráta času.
Klíč (The Skeleton Key)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 11.4.2008
Hodně povedený horor se   skvělou tajuplnou atmosférou   a naprosto geniálním koncem.   Kdo má rád horory bez   hektolitrů krve, tak si   přijde na své. Není co   vytknout.

TV Program

ČT1 - Po stopách hvězd (2008) [TV po...

09:40 - 10:10

10 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázraky lidského génia

09:20 - 10:10

30 minut již uběhlo
20 minut zbývá do konce

NOVA - Jedna rodina (2023) [TV seriál...

09:35 - 10:55

15 minut již uběhlo
65 minut zbývá do konce

Prima - ZOO (2022) [TV seriál]

09:10 - 10:30

40 minut již uběhlo
40 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190552
Osobností: 697848
Fotografií: 763972
Plakátů: 376579
Obsahů a biografií: 178278
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

Erikova první práce (1998) [TV e...

Erikova první práce
Díl začne normálně, pak to   jede na plný plyn. Poté co   Eric Forman získá práci ve   Fatso Burger a nemá na nic   čas, nestíhá ani párty   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Santa je úchyl! (2003)

Santa je úchyl!
Tohle opravdu není pro   diváky, kteří nezvládají   drsnější a svéráznější   humor, který se ještě   navíc opírá o vánoční   atmosféru. Období, více >

Autor: Karius | Hodnocení: 8 / 10

Etiketa (2004) [TV seriál]

Etiketa
Opravdu hodně povedený a   hlavně velmi užitečný   dokumentární cyklus o tom,   co by měl vědět každý z   nás, ale většina z nás to   buď neví, více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 9 / 10

Bitva pohlaví (1998) [TV epizoda...

Bitva pohlaví
Bitva pohlaví je podle mně   spíš "obyčejněší" díl,   ale pár hlášek a scének   zabaví. Nejlepší je závěr   s telefonováním a se stolem   u Formanů:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Nesnáším chlupy (1998) [TV epizo...

Nesnáším chlupy
Blíží se příjezd   prezidenta a každej se na   něj chystá po svém. Někdo   ho chce vřele uvítat, někdo   kuje klukoviny, Bob Pinciotti   s více >

Autor: FLA | Hodnocení: 7 / 10