Jeden svět

Komentáře uživatele karlosphonic

karlosphonic

karlosphonic zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Karlos

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 734
(K)Lamač srdcí (L'arnacoeur)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.2.2012
Už se ani nepamatuji,kdy jsem   se naposledy u romantické   komedie tolikrát nahlas   zasmál (např.utrpení s   vidličkou),jako u Lamače   srdcí.Tato komedie s   neotřepaným obsahem (viděl   jsem někdy profi rozvraceče   vztahů ve filmu?NE!) je   nesmírně   osvěžující.Protože ona   totiž dokonale zvládá   situační a konverzační   humor (jako málokterá   romantická komedie) a   prokličkovává mezi   zaběhnutým klišé s   úžasnou neotřelou   nonšalancí.
Ano,konec   je předvídatelný a   šablonovitý,ale předem jsem   věděl,že se dívám na   romantickou komedii,tak proč   být znepokojený,když je mi   předložena romantika a   komedie a ne drama?!
(Ne)lidský kšeft (Trade)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 31.7.2011
Skvělé téma.Příšerně   natočeno.Realita   je,myslím,mnohem   tvrdší.Celé to vyšumělo   jaksi do vytracena.Tohle měl   být syrový nezapomenutelný   film,kde člověku nad tímto   zvěrstvem stává husí   kůže.Promarněná šance na   skvěle natočené   téma,které nikoho   nenechává chladným.Snímek   připomínal spíše špatný   výlet dodávkou se   šťastným koncem.
10 položek a méně (10 Items or Less)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.11.2014
Americký pohodový   nezávislý filmík o   pozitivech z každodenního   šedého pracovního dne s   charismatickým Morganem   Freemanem.
Na vypnutí   mozku jak zabít večer a   nasadit si růžové brýle na   okolní svět je 10 položek   ideálním filmem.Nic víc.
12 opic (12 Monkeys)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 4.2.2014
Nízkorozpočtové (na   americké megalomanské   poměry) sci-fi,které teprve   zraje po shlédnutí snímku a   nutí přemýšlet.12 opic se   vryje do paměti na dlouhou   dobu,teda pokuď divák není   primitiv a když nevidí ve   sci-fi pět minut akci,tak   přejíždí film   rychloposuvem.
Výborné také bylo,že   Brad Pitt konečně hrál sám   sebe.Ne,jen si dělám srandu   z ikony ženského idolu :)
127 hodin (127 Hours)
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 6.3.2011
Film o dlouhé chvíli
Začátek filmu je výrazně   dynamický,podtržený ještě   třídílným rozložením   obrazu.Navíc, každého   krajinářského fotografa   musí upoutat kompozice   nádherné přírody.
Potom se Aronovi zasekne   ruka mezi kameny a člověk   čeká na nával extrémních   emocí o naději a   beznaději,o zoufalém a   nerovném boji o holý   život.Hned mně na mysl   vyvstali filmy jako   Přežít,nebo nedávný   Buried.Místo toho však   přichází nekonečné nudné   flashbacky a halucinace a la   "feťácké"   filmy.Takže můžete jít   zatím na wc,připravit si   kávu a stejně o nic   zajímavého nebo emočního   nepřijdete.Když pak   vidíte,že Aron má černou   ruku a druhou se snaží   onanovat,působí to vše jako   film o dlouhé chvíli.O   ničem jiném.Režisér Boyle   by si měl vzít příklad od   neznámého španělského   režiséra Cortése a jeho   filmu Buried,kdy téměř ze   statickou kamerou,s jedním   uříznutým prstem (nebylo   vidět) a s jediným hercem   vytvořil emoční kaskádu o   přežití bez jediného   flashbacku.Řezání ruky s   tupou kudličkou je sice   efektivní,ale špatně   natočený film to již   nezachrání.Stejně všichni   diváci čekají hlavně na   tuto pasáž.
Skutečný Aron Ralston si   prošel peklem a zaslouží si   mojí hlubokou úctu a   obdiv,ale takhle se filmy o   vůli a odhodlání přežít   rozhodně dělat nemají.
2012
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 25.7.2010
Katastrofální katastrofické Emmerichovo filmy
Nejvíce mě fascinuje,že   Emmerich neumí dělat   katastrofické filmy a pořád   je točí a točí.Stále   více je ve filmech ceněna   originalita.Krásné efekty   již není problém udělat a   aby stál film jen na   vizuální stránce,je   směšné.Prostě od začátku   do konce víte,že hlavní   hrdina bude vše stíhat na   poslední chvíli,budou okolo   něj vybuchovat snad i planety   a on zvládne naprosto   vše.Kýčovité   dialogy,učebnicový americký   prezident,nulový strach o   hlavní hrdiny,protože   víte,že vše   přežijí,napráskáno   záporákům,atd.atd.Prostě   nuda s efektama.
30 minut po půlnoci (Zero Dark Thirty)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 14.9.2014
Popcornový film o dopadení   nejhledanějšího   teroristy.Je úplně jedno   jestli snímek byl pro někoho   pomalejší,nebo méně   akční,nebo jakoby   dokumentární.Všechny tyhle   aspekty by mně vyhovovali   kdyby dialogy nebyly tak   naivně pitomé.Takže když   byly situace brány smrtelně   vážně,opravdu jsem se   neudržel a začal se   smát.Připadalo mně to,že   vidím další díl Pirátů z   Karibiku,nebo podobné   infantilní   blockbustery.Prostě   ženská,která má plnou hubu   nabubřelých keců   jako:"Dostanu je   všechny",Oni   umřeli,abych žila a dostala   je","Ulovíte ho pro   mě",atd.,atd.U toho se   prostě nedá usmívat,když   nadřízení jí jdou na ruku   jako psíci jen na základě   její intuice nebo šarmu,nebo   chytrosti (nebo co to vůbec   měla),aniž by si kryli   vlastní těžce nabytou   kariérní prdel před   dalšími nadřízenými,aniž   by neměli vlastní plán,jak   jí potopit,aby se vše   zahladilo při těžkém   průseru.Že těžký průser   v tomhle případě hrozí,   není třeba připomínat.   Zkrátka tohle je jeden   další nenáročný   blockbuster bez špetky   propracovanosti v reálném   chování agentů,tak v ději   samotném.
30 minut po   půlnoci měla být pro mě   návnada na čtvtou sérii   zlatým glóbem ověnčeného   seriálu Homeland (Ve jménu   vlasti),který začíná   5.října.V tomto seriálu je   také hlavní hrdinka agentka   CIA a také se bojuje proti Al   Kaidě a také seriál není   příliš akční,ale   výsledek to je doslova nebe a   dudy.Vše se točí okolo   brilantních a propracovaných   dialogů a charakterech,které   v 30 minut po půlnoci   absolutně chyběly.
300: Bitva u Thermopyl (300)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 13.4.2009
Bravo králi i královno!
Tak takto si představuji   budoucnost   akčních,komiksových a   historických filmů po   vizuální stránce!Film ani   jiné ambice neměl a to je   sympatické.
Král   Leonidas neměl žádné   vleklé pseudovlastenecké   proslovy.Paráda.
Královna Gorgo chtěla   zachránit svého manžela   díky svému ženskému   půvabu.Perfektně   uvěřitelné.(Ostatní   hrdinky si mohou vzít   příklad,místo toho   trapného máchaní   mečem.Že,Keiro?)
V   komiksově historickém   filmu,který se odehrává v   roce 480 př.n.l., se jako   kulisa vznáší řízná   rocková   hudba.Neslýchané,ale ono to   skvěle funguje!
47 metrů (47 Meters Down)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 22.8.2016
Hororové překvapení roku
"No ty vole,no ty   vole" a neustálé   nervózní poposedávání po   gauči.Nepamatuji si,že by na   mě v posledních letech takto   zapůsobil nějaký horor.
Sestry si zkusí na   dovolené v Mexiku načerno   adrenalinový zážitek,kdy na   otevřeném moři nechají   nalákat žraloky na krev a   pak se nechají spustit v   kleci pět šest metrů pod   hladinu,aby sledovaly a fotily   svoje zážitky.No,druhý   název tohoto snímku je 47   metrů...
Velmi   realisticky zpracovaný děj   hned s dvojitým napětím,kdy   nejen že slečny jsou   vyděšeny k smrti z okolních   žraloků,ale musí se též   dostat nad hladinu,než jim   dojde kyslík,ale   pomalu,protože dekomprese je   svinstvo.
Akce stíhá   akci a překvapení stíhá   překvapení a adrenalin jede   na plné obrátky.Je dost   možné,že nějaký   popcorňák řekne,že film   má pomalý rozjezd a na horor   málo krve,ale já jsem si   dějově opravdu pošmáknul v   rámci žánru.Asi ve dvou   záběrech na můj vkus byl   žralok béčkově přehnaně   akční (ve skalách).Nad   těmito drobnosti přimhuřuji   oko,protože jsem se jinak   královsky hororově   bavil.Ehm,totiž bál.
50/50
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.12.2011
Komedie o rakovině?I tak   vážné téma lze natočit   jako komedii a dokonce s citem   a vkusně.Okamžik,kdy hlavní   hrdina našel doma u svého   kamaráda knihu s názvem   Společně proti rakovině mě   velmi zasáhl.Tipuji,že tento   snímek se objeví v širší   nominaci na Oscara,nikoli jako   vítěz.
8 MM
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 6.7.2009
Vynikající nápad,ale podle   mě nešťastně natočeno.Z   odstupem let si pamatuji jen   trapně zmítajícího   Cage,jak sleduje drsné   video.Mělo to asi   znamenat,že sleduje něco   mimořádně brutálního,ale   takhle si představuji   uloveného svíjejícího   jesetera.
96 hodin (Taken)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 20.6.2009
Další z verzí na filmy o   odplatě nebo pomstě.Aby se   96 hodin lišil kvalitativně   od konkurence nabízí tento   snímek pár ukázek od   oproštění se zaběhnutého   klišé.Např.slibovaná smrt   po mučení,nečekané   postřelení manželky   bývalého   kolegy,atd.Navíc,reakce otce   při únosu dcery,nebo reakce   otce v albánském bytě   plném padouchů,byla dech   beroucí.Tohle jsou veliké   plusy filmu.
Od   zajmutí Neesona se konec   filmu již potácí v   zaběhnutém klišé,které   bohužel poslední dobou filmy   od Luca Bessona   nabízí(viz.Kurýr).To je   obrovská škoda,sprasit   takový potenciál 96 hodin   tak špatným závěrečným B   akčním dějem.
Hlavní roli svěřit   Neesonovi byla trefa do   černého.
A žili spolu šťastně až na věky (Ils se marièrent et eurent beaucoup d'enfants)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 12.8.2012
Jak pokračují lidé z   generace X v   životě?Někteří mají   rodiny a závidí těm,kteří   jsou ještě singl,jiní jsou   singl a závidí těm,co již   mají rodiny.Aneb nevážíme   si toho,co máme   doma.Jestliže se vám líbí   filmy jako Dobrý   ročník,nebo Poslední   polibek,tak tohle je   francouzská verze podobných   filmů.Ale lehce slabší.
Adamova jablka (Adams æbler)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 30.7.2011
Malý a výborný film
Zvláštní film.Není pochyb   o tom,že se jedná o   kvalitní snímek.Nejvíc mě   fascinuje,že Adamova jablka   je hrozně milý film,ale s   totálně brutálními   prvky.Ten kontrast mě   fascinuje a toto drama tak   zanechává za sebou výraznou   stopu.A to je velmi   dobře.Plno scén totiž byla   podána tak,že člověk o   nich musí   přemýšlet,protože vše   bylo nesmírně smutně   veselé (např.nechápavé   louskání prstů u   dementního dítěte) a   nevtíravě absurdní.A nad   tím vším je   povznášející   farář,který za každou cenu   vyznává chuť lidského   žití,ať už je   sebebizardnější.
Admirál (Michiel de Ruyter)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.1.2016
Výborný dobrodružný   výpravný snímek o   holandském admirálovi a   vlastenci podle skutečných   holandských dějin.
Holandsku jako malé zemi   neustále hrozí,že okolní   silnější státy poruší   mír a ukrojí si svoji   kořist.Ve vnitrozemí   především Francie,ale také   Německo.Na severu blokují   obchodní lodě Angličané a   podnikají útoky proti   válečným holandským   lodím.
Michiel de   Ruyter není žádný Mel   Gibson.Vypadá jako   "tatík od   vedle",ale jeho vojenskou   námořní strategií   vítězí proti mnohonásobné   přesile a získává   popularitu a respekt svými   dovednostmi nejen v   Holandsku,ale také u svých   nepřátel.Jenomže ten   největší nepřítel není   za hranicemi...
Michiel   de Ruyter mě velmi   příjemně překvapil.Na   Holandsko velmi výpravný   film s krásnými námořními   bitvami,ikdyž s mnoha   viditelně počítačovými   zásahy.Když jsem si   myslel,že vlastně vše   probíhá tak,jak si   představuji,tak snímek mě   překvapil až se zvířecí   nenávistí na politické   úrovni mezi monarchií a   politiky a zfanatizovaným   manipulovatelným davem.Scéna   s vyvrhnutým premiérem asi   nemá obdoby.
Africké kočky: Království odvahy (African Cats: Kingdom of Courage)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.3.2012
Kdo má rád zvířata a   nejlépe kočkovité   šelmy,neměl by si tento   snímek nechat ujít.Film sice   trošku jednoduše,ale   příjemně, vypráví   příběh především o lví   rodině a gepardí   matce.Některé záběry jsou   prostě fantastické a   potěší i vypravěčský   hlas Samuela L.Jacksona.
Agent bez minulosti (The Bourne Identity)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.4.2009
Reálná Evropa bez umělých bossů
Vše bylo popsáno v jiných   komentářích,ale mně se   také opravdu líbilo,že se   příběh odvíjel v   Evropě.Ale všimněte si   jakým způsobem!Americké   filmy buď Evropu strašně   zkreslují,nebo vždy v   nějakém evropském státě   je nějaký drogový Big   Boss,atd.Zde je Evropa podaná   jen jako kulisa k "road   secret agent movie".To je   velmi sympatické,neotřelé a   Agent bez minulosti má tím i   body navíc i proti   Bondovi.Celkově je film   parádní jízda bez   žádných různých   přehmatů.A mohu se na něj   podívat s chutí kdykoli.Tak   to má být.
Airlift
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.5.2016
Indické Musíme si pomáhat z   doby napadení Kuvajtu   Irákem.V průběhu ohrožení   životů indických   pracovníků v Kuvajtu se   mění jejich charaktery s   ohledem na válečné   nebezpečí.
Ali G Indahouse
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.6.2009
Čekal jsem,že Ali G bude   vtipná komedie na úrovni   Borata,ale bohužel   není.Párkrát jsem se   upřímně zasmál,třeba při   popletení mongolského   velvyslance s mongoloidním   občanem,nebo proslovu k   feministkám.Na rozdíl od   Borata,ale tato komedie   bohužel zklouzává do   trapností,kde   očekáváte,že se něco bude   vtipného dít a ono   nic.Např.vloupání do   paláce kvůli   kazetě,proslovy v parlamentu   atd.Z tématu jak hip hoper   přišel k politice se dalo   vytěžit o mnoho   více.Pouliční gangy byly   jaksi navíc bez vtipu a   sjetí lidé trávou není   již humorné,když vám to   nabízí prakticky každá   teenagerovská komedie.
Borat dostal zaslouženě   cenu kritiků za bodrý ale   přesto originální humor.Ali   G se tomu absolutně   nepřibližuje.
Alleluia
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.8.2015
Pozor na sňatkové   podvodníky?Ne,pozor na   vášeň ženy,která   sňatkovému podvodníku   podlehne!Potom jdou pryč   nejen veškeré zábrany,ale i   lidské údy.
Surrealistický belgický   thriller s prvky hororu s   ďábelskou hudbou,s hlavním   důrazem na lidské sexuální   emoce.Vše ostatní je   vedlejší.
Americký Sniper (American Sniper)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 18.1.2015
Zatím jasně největší   zklamání co se týká   letošních oscarových   nominací.Ikdyž jsem   tušil,že Americký sniper   možná bude Eastwoodovo   přešlav.Tak si   říkám,proč se na to Clint   nevys...Ikdyž Eastwood   vyloženě nikoho neodsuzuje a   jen popisuje danné situace   (což vede spíše ke škodě   filmu,kvůli jednostranné   glorifikaci tohoto kovboje v   roli snipera),tak scénář je   tak pitomý,že s režií se   snad už nedá dělat   zázraky.
Mluví se tam   o Al-kajdě,ale žádná   Al-kajda v Iráku nebyla.To   není z mé hlavy,ale může   si každý vygooglit zpětné   komentáře nejvyšších   amerických   představitelů,hrdinů,americ   kých důstojníků,včetně   CIA.Celý film mě bylo velmi   úzko.Vojáci o civilních   iráckých ženách mluví   jako o mrchách,o dalších   civilistech jako o   barbarech.Je to s   podivem,když ani jeden   jediný Iráčan nezmařil   před touto válkou ani jeden   jediný americký život.Tak   kdo je barbar?A když si   představím tuto americkou   otevřenou ránu naopak,že by   mi muslimové jezdili před   barákem v tanku a kdykoliv   mohli vyrazit dveře,odhodit   vyděšenou mojí matku na zem   s prupovídkou o krávě,jenom   kvůli smyšleným   nepřátelským   indíciím,taky bych byl plný   nenávisti a odhodlání   zabíjet.Prostě obyčejné   zoufalé životy kvůli   špinavé politice ruku v ruce   s byznysem dělají ještě   zoufalejší životy na obou   stranách bojové linie.
Ponechme ale stranou to,co   si myslím o této válečné   události jako takové.Takže   začínáme tím,že jeden   kovboj v touze po   vlastenectví a ohrožení   svojí vlasti naletěl   agresivní politice prezidenta   Bushe,aniž by pátral z více   zdrojů,jak se věci   mají.Budiž.Jeho   blbost.Eastwood nám dává   nahlédnout na začátek jeho   výcviku,aby nás náhle   přesunul bez větších   souvislostí k Legendě ke   které si máme najednou   vybudovat nějaký vztah.
Druhá rovina příběhu   se odehrává v USA (a je   dějově ještě   pitomější),kdy hlavní   hrdina pobývá   doma.Dozvídáme se totiž,že   má v klidu vysoký tlak   170/110 což je asi tak   stejně jako polovina   pracujících žen v České   republice.A chová se k   manželce trochu chladně a je   málomluvný s občasným   hněvem kvůli záchraně   situace,což dělá zase   polovina českých mužů a ve   válce nebyla.Tak co s   tím?
Takže ve   výsledku to opravdu   nejzajímavější se   dozvídáme až v   závěrečných   titulcích.Podtrženo a   sečteno:Kdyby Amerického   snipera režiroval "no   name" režisér s   tuctovým názvem   snímku,tolik pozitivních   ohlasů dopředu dopředu by   se nekonalo.Nebylo tam nic,co   bych si zapamatoval na dlouhou   dobu.
Jen doufám,že   tohle nevyhraje Oscara za   nejlepší film.Znamenalo by   to jenom pofoukání   válečné bolístky a ne   kvalitní filmařinu.
Anglický pacient (The English Patient)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.3.2009
V roce 1999 jsem trávil   dovolenou v Tunisku.Na jednom   nádherném místě povídal   průvodce,že se točil tady   Anglický pacient.Samozřejmě   hned po dovolené jsem si film   půjčil,ikdyž jsem   čekal,že to bude   "limonáda" pro   ženy.Ale tomuto milostnému   dramatu opravdu není co   vytknout.Silný   příběh,výborný   soundtrack,vynikající   herci,kamera atd.Takže   vykradnu slogan z obalu a   použiji ho pro   sebe:"filmy neznají   hranic,ale tento je ve   vzpomínkách   nesmrtelný".Doporučuji   všem,kteří chtějí vidět   kvalitní zamilovaný film bez   kýčovitých příkras.
Argo
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.11.2012
Režisér Ben Affleck potřetí
Těšil jsem se na třetí   režisérský počin   Afflecka,protože jeho dva   předchozí filmy byly velmi   zdařilé.Také téma tohoto   thrilleru mě hodně   navnadilo.Je až k nevíře,co   si v CIA vymysleli za   plán,aby dostali své   diplomaty zpět do USA.Kdyby   to nebyla skutečná   pravda,myslel bych si,že   celá tato záchrana, je jedna   velká pitomost.
Argo   je politický thriller a jak   už to bývá,tento žánr   nebývá moc divácky   vděčný(!).Ale Ben Affleck   to zrežíroval   přinejmenším se ctí a ani   na minutu jsem se   nenudil.Dokonce část,kde se   specialista na infiltrování   domlouvá s politiky a   pravými filmaři o svých   plánech,byla hodně   zábavná,plná prupovídek o   selhání plánu a sarkasmu na   pravý Hollywood.Zkombinovat   špionážní thriller s   hollywoodskou satirou byl   výborný tah.Argo ale není   komedie,jak je zde   napsáno,ale čistokrevný   politický thriller.
Jediná nedokonalost na   Argu o které   přemýšlím,je, proč   íránští agenti nezavolali   na řídící věž   letiště,aby letadlo s   diplomaty neodletělo a vše   řešili bez telefonátů s   věží.Tato malinká pasáž   mohla být zfilmována daleko   lépe.
Argo je ale   extrémně svižná jízda bez   nudných pasáží se spousty   dramatických   situací,okořeněná dobrým   humorem.Užil jsem si to a   víc od toho jsem ani   nečekal.
Armageddon
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 23.7.2009
Trapný rádoby katastrofický   film po americku.Udatní   hrdinové v čele s   Willisem,rádoby směšná   figurka a samozřejmě   romantika dvou mladých   krásných a samozřejmě   nezadaných lidech.Pro   nenáročené diváky super   film plných efektů a   explozí a klišé.Pro   náročnější diváky je to   naprostá nuda,kde celý děj   odhadnete po úvodních   titulcích a nepřekvapí vás   vůbec nic.Člověk se směje   jen naprosté naivitě.Další   z řady podprůměrných   filmů od Baye,který ví,jak   vydělat na nenáročných   divácích.
Ať žije svoboda! (Viva la libertà)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 9.11.2013
Chybí výrazná originalita   jak v dramatických scénách   (pseudo plané politické   proslovy o temnotě),tak   chybí originalita v   komických situacích   (grimasové pitvoření se je   pro mě trošku laciné).
Pro mě jako pro Čecha   bylo z celého snímku   nejzajímavější asi to,že   byl vytvořen docela   vkusný,nenásilný fiktivní   snímek o levicovém   politikovi.To si u nás s   našimi filmovými   pravdoláskaři nedokáži   představit.Fakt ne.Sorry.
Ať žijí duchové!
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 10.7.2009
Písničky a to ostatní
Dětský film,který dějově   moc neviniká.Chytlavé   písničky však přežijí   další a další   generace.Super!Škoda,že   dnešní díla v této   disciplíně nejsou prakticky   žádná.
Atlas mraků (Cloud Atlas)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.12.2012
Bez emocí
Na první pohled výpravný   film,který se skládá ze   šesti různých světů s   velice nadosobními   myšlenkami.Proto bych čekal   nějaký emociální dopad na   mou duši,který se ale vůbec   nekonal.Ani jeden příběh   mě nedokázal strhnout do   konce.Vše jsem jakoby viděl   v jiných různých   filmech.Upřímně mně bylo   jedno,kdo přežije,nebo   umře.Takže ve výsledku   největší emoce jsem   prožíval při miniscénce   zastřelení psíka,ikdyž se   jinde podřezávala hrdla a   povídalo se o   konspiracích,souzněních   duše,špatném   systému,zradě,atd.,atd.Asi   jsem viděl příliš opravdu   dobrých filmů s   emocionálním účinkem.
Naštěstí pár   zajímavých nebo humorných   momentů se našlo (třeba   šílený hospitz).Hudebně   byl Atlas mraků velmi dobře   podkreslen.Celý snímek mně   ale připomínal hit z   rádia,který je nejlepší z   těch,který bych si sám od   sebe nikdy nepustil.
Aurore
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.4.2015
Sadistická brutalita na dětech
Na chvíli jsem si odběhl ke   klasickému filmu   (přelouskávám v kuse 3   série House of cards),abych   měl to štěstí a viděl   hned úžasně emotivní   snímek.
Aurore je   jeden z těch filmových   počinů,kdy jste plni zloby   nad   šílenstvím,sadismem,brutali   tou,liknavostí,lhostejností   ostatních zúčastněných.Od   šílené macechy,kterou bych   nejradši vykostil,přes   otce,který měl mozek na   jiné části těla,liknavého   faráře,přes odvracející   hlavy sousedů,až po   soudnictví,které celou tu   "parádu"   završilo.
Určitě   dlouhodobý filmový   zážitek!
Austrálie (Australia)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 25.3.2012
Jeden z nejkýčovatějších   filmů,jaký jsem kdy   viděl.Všechno je to tak   vykulkulované,teatrálně   afektované,okázalé a   strojené až   hanba.Klišé,kdy ona je   krásná a on nesmírně   udatný si už v prvopočátku   zadělává na malér,ale v   kombinaci s neustálou   podbízivostí na diváka,je   to opravdu   průšvih.Několikrát   natahovaný epický konec již   není hra s divákem,ale hra s   jeho   trpělivostí.Obzvláště,   když se takový paskvil bere   sám příliš vážně.
Kdo má rád totálně   jednoduchý děj,kdy je veden   divák za ručičku a vidí   krásné obrázky,bude   nadšen.Já raději dramata, u   nichž se musí přemýšlet a   které nejsou na první pohled   takové,jaké se zdají být.
Až vyjde měsíc (Moonrise Kingdom)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 6.10.2012
Hezký příběh,podprůměrný film
Čekal jsem úplně něco   jiného.Čekal jsem   laskavý,milý film plný   dětského   dobrodružství,zajímavých   dialogů, okořeněný   občasným situačním humorem   a hereckým koncertem alespoň   několika herců.
Samotný příběh je   velice zajímavý,ale to   zpracování!Prakticky celý   film se někam utíká (ale   nudí to),křičí,dialogy   bývají velkohubé,ale   nudící,dospělí   gestikulují strašně   pózersky a do toho všeho   přichází nabubřelá   bouře,kouzelný blesk a   další efekty pro uměle   vyvolané drama.
Vrcholem falešnosti   tohoto amerického snímku byl   společný skok dětí do   moře a v dalším záběru   už byla dívka zmalovaná   jako od Lady.Nejzásadnější   dramatický okamžik,zranění   skauta od dívky,bylo taktně   vystřiženo.Takže si ze   snímku odnáším   otazník,jak to ta holka   udělala?Mám rád lidsky   milé příběhy,ale Až vyjde   měsíc mě lehce zklamalo.
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10