Jeden svět

Komentáře uživatele Peykka

Peykka

Peykka zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  Pavla Rezlerová

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 282
(Ne)obyčejný kluk (Wonder)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 31.3.2018
Zase se to jednou Američanům   povedlo. Velice sympatický   snímek s důležitým   posláním. Byla jsem velmi   příjemně překvapená.   Příběh se netočí jenom   kolem Auggieho, chlapce s   vrozenou deformací obličeje,   ale zaměřuje se na všechny   postavy, které ve filmu   vystupují. Divák tak vnímá   různé úhly pohledu pomocí   "kapitol," kde je   vždycky slyšet voice-over   daného člověka. Snad nikdo   není ve filmu nesympatický,   kromě samozřejmě dětí   šikanátorů, kteří z toho,   doufejme, vyrostou. Nicméně   tato problematika tady byla,   je a bude a horko těžko se s   tím dá něco udělat.   Alespoň se na to často   upozorňuje a tento film tím   odvedl dobrou práci. Julia   Roberts a Owen Wilson působí   v rolích rodičů přirozeně   a dvanáctiletý Jacob   Tremblay, který exceloval ve   filmu Pokoj (2015), vyniká i   tady - perfektní! Ze   současné americké filmové   továrny zvané Hollywood   jeden z lépe povedených   snímků, i když sem tam ten   jejich sentiment byl přeci   jen cítit, ale tady se to dá   přehlédnout.
2001: Vesmírná Odysea (2001: A Space Odyssey)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.12.2012
Je pravda, že film je opravdu   velmi náročný na   zhlédnutí. Musíte mít   nervy a ducha náročného   diváka. Celkově je děj   nezajímavý, ale právě tady   uplatníte známou formuli -   čtení mezi řádky! To je   jediné východisko..Když se   nad tím zamyslíte, snímek   je fascinující, klobouk   dolů před Kubrickem, který   dokázal stvořit něco   takového v 70. letech   minulého století. Efekty   jaké byly zde, by si   zasloužily provedení ve 3D,   škoda, že se toho Kubrick   nedožil. Jeho filmy jsou   tvrdými oříšky a Stanley   Kubrick je pro mě pojem.   Devítku dávám pouze za   zdlouuuhavé pomalé scény,   které vážně nudily, to se   opravdu nedalo. Vyzvedla bych   naopak Straussovu hudbu,   která dodala mystickou   atmosféru.
23 (The Number 23)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.12.2009
Opravdu super film, moc se mi   líbil. Jim Carrey podal   vynikající výkon. Teď si   zahrál velmi vážnou postavu   oproti těm   "pošukům" co   většinou hrál. Z této   škatulky se vyklubal opravdu   s úspěchem!! Doporučuju
24 hodin (Trapped)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 23.7.2010
Super thriller. Napětí,   adrenalin. Vidíte, i v tom   nejdokonalejším plánu   může být trhlina! Trochu   mě přišel k smíchu Kevin   Bacon v některých scénách,   fakt magor :D Jinak všichni   herci předvádějí dobrý   výkon.
3:15 zemřeš (The Amityville Horror)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.8.2010
Přesně tak, od tvůrců   Texaskýho masakru bych   čekala větší jatka, víc   krve. Tady snad ani nikdo   neumřel. Zachraňuje to   námět použitý z dávných   záznamů o Amityville. Nebylo   to špatný, mohlo tam být   víc krve. Na horor docela   slabý.
30 a půl metru (100 Feet)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.8.2010
Tento snímek mě velmi   zklamal. Podle upoutávek   vypadal mnohem líp. :( Je to   škoda, Famke Janssen není   špatná herečka. Film je   chvílemi sice dramatický,   ale jinak je to o ničem. Ani   pointa není zajímavá.   Vlastně nevíte, jestli teda   Marnie zabila svého manžela   nebo ne. Z děje to moc jasně   nevyplývá. A milostná   scéna s Edem Westwickem mi   přišla kýčovitá. Do filmu   se vůbec nehodila.
60 sekund (Gone In 60 Seconds)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.1.2010
Dobrej akčňák, celkem   dobrý obsazení, ale trošku   neoriginální téma. Mně se   to líbilo, sice to nebylo   zase tak originální, ale pro   fandy rychlých aut proč ne!!   :)
8 MM
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 30.1.2010
Hustě povedený kousek!!   Super! Opravdu hustý film z   hustého, ne-li hnusného   prostředí!! Tohle je fakt   pro "fanoušky"   tohoto žánru! Stejný   scénárista jako u filmu Sedm   se nezapře. Podobnost bych   tam viděla.
8. Míle (8 Mile)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.7.2010
Hodně lidí čekalo, co se z   tohoto filmu vyklube,   zvláště když měl roli   hlavního hrdiny ztvárnit   Eminem. Překvapivě se dost   slušně předvedl. Perfektní   hudba, slušný herecký   výkon, i výkony dalších   herců, neopomenu Kim   Basinger. Když sám MM o   filmu mluvil, řekl, že to,   co film ukazuje, je pouze tak   jedna desetina skutečnosti, a   tomu bych teda věřila.   Nicméně, suprově natočené   drama.
9 hráčů se smrtí (House of 9)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.7.2010
Mně to teda rozhodně   nepřišlo jako něco ze   série Saw. Podle mě dost   slušný thriller. Skupina   lidí uvězněna v domě,   který vyvolává stres a   paniku, a která je nucena k   zabíjení, aby se jeden   jediný z nich dostal k   obrovskému obnosu peněz.   Napětí ve filmu nechybí. A   konec opravdu nečekaný. Tady   vidíte, co by s vámi   dokázala udělat velká touha   po penězích.
Abandoned
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 18.6.2011
Dobře vymyšlený příběh,   průběh filmu je solidně   zpracovaný, jste napjatí,   jak to skončí, ale pointu   filmaři tzv. zabili!!!! Konec   filmu mi příjde jako blbej   vtip, asi prostě nevěděli,   jak to mají ukončit. Jako ze   špatný kriminálky. Čekala   jsem mysterioznější lepší   konec. Brittany Murphy   vidíte naposledy ve velice   slušné roli. Film bych   hodnotila vcelku   nadprůměrný, až na ten   konec.
Alenka v říši divů (Alice in Wonderland)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.7.2010
Film se mi líbil, ale ničím   výjimečným mě   nepřekvapil. Triky byly   vynikající, Johnny Depp jako   "Mad Hatter" byl   úžasný. Trochu mně to   připomínalo "Karlíka a   továrnu na čokoládu".   Dvojice Burton - Depp je   nenahraditelná. Ale po   dějové stránce mi to trochu   pokulhávalo.
Alpha Dog
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 27.7.2010
Drama natočené podle   skutečných událostí   drogového dealera Jesseho   Jamese, nejmladšího   hledaného FBI. Slušně   natočený kousek. Dopadlo to   hnusně, to od nich bylo fakt   sviňský. Jak se musela   cítit matka Zacka v podání   Sharon Stone, když jí   nejdřív dítě unesli a pak   zabili. Ve filmu to je   nastíněno. Některé scény   trochu pokulhávají, protože   se tam kromě nadávek a   rvaček nic podstatného   neděje, ale celkový nápad   je dobrý a určitě zaujme.
Amores perros – Láska je kurva (Amores perros)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 7.8.2010
Vidíte, láska dokáže být   kurva, která si nakonec   vybere krutou daň!   Vynikající film, kde se   neuvěřitelně proplétají   příběhy úplně od sebe   odlišných lidí. Na to je   Inárritu expert. Vřele   doporučuji zhlédnout, stojí   to za to!
Annabelle
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.10.2014
zde je moje recenze :-) budu   ráda, když si ji přečtete   ;-)
http://www.liter.cz/recenz   e-kultura-795807-cist
Armageddon
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.7.2011
Hvězdný film s hvězdnými   herci, kteří se vypravili   přímo do vesmíru pro   záchranu lidstva. Skvělé   herecké obsazení, snímek   plný sebedůvěry,   odhodlání, lásky a ztráty   nesmíte vynechat. Je to jeden   z nejlepších filmů svého   žánru a konec nenechá   většině lidem oči suché   ;)
Avatar
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.6.2010
Tak z tohohle jsem byla   opravdu nadšená. Nejdříve   se ale přiznám, že mě to   vůbec nelákalo. Všichni   kolem to museli hroozně moc   vidět, sháněli lístky do   kina, ale prostě mě by   nějak nevadilo, kdybych to   neviděla. Až když se mi   nedávno dostalo do ruky DVD s   Avatarem, tak jsem se na něj   koukla. A opravdu musím   říct, že se mi to fakt moc   líbilo. Řekla bych,   zajímavý příběh,   perfektní triky, prostě   tenhle námět jsem ještě   předtím neviděla. Nejvíce   se mi líbila ta příroda,   celkově, jak to bylo   zpracované. Určitě   doporučuju
Baby Driver
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 9.4.2018
Pár lidí si určitě řekne:   ježiši, další film o   rychlých autech, gangsterech   a podivné love story. Jenže   Baby Driver nabízí mnohem   víc. Celý příběh stojí   na jedné jediné postavě, a   to je Baby (Ansel Elgort).   Ano, opravdu se náš hlavní   hrdina tak jmenuje, nebo   alespoň mu jinak nikdo po   celý film neřekne. Mladý   kluk, kterému před lety   rodiče zemřeli při   autonehodě, momentálně se   stará o svého hluchoněmého   pěstounského otce a   vydělává, jak se dá. Už   první scéna, mimochodem   perfektně natočená,   divákovi prozradí, čím se   Baby živí. Přesněji   řečeno, nechává se   najímat jako řidič pro   velkého bosse (Kevin Spacey)   a společně s dalšími   pasažéry v autě vykrádají   banky. Až když jedna loupež   nevyjde, ze zásluhy jednoho   obzvlášť otravného týpka   (kdo jiný než Jamie Foxx),   Baby začne zpytovat   svědomí. Důvodem je také   jeho nová známost, pohledná   servírka Deborah (Lily   James). A celé to jde do   kytek.

Režisér Edgar Wright,   stvořitel Scotta Pilgrima   (2010), vytvořil směsici   akčního Rychle a zběsile a   pomalého Drive (2010) -   každý, kdo viděl tento   neo-noirový snímek s Ryanem   Goslingem coby řidičem bez   hranic, právě tomu se Baby   Driver nejvíce podobá.   Nicméně, Baby má něco, co   Drive ne, a to je perfektní   soundtrack. Postava Babyho,   týpek s Ray Banama na očích   a věčně se sluchátky v   uších je taková postava   pozorovatele. Moc toho   nenamluví, ale jako podkres   mu slouží perfektní   oldschoolový soundtrack   výběru hitovek z 80. let.   Podobně jako u Whiplash   (2015) tvoří hudba 90%   úspěchu filmu.

Stejně dobře funguje i   chemie mezi hlavním hrdinou a   jeho láskou, herečkou Lily   James, která si zahrála i   podstatnou roli v Oscarové   Nejtemnější hodině (2017).   Mladý Ansel Elgort zazářil   před pár lety v hořkém   dramatu podle knihy Johna   Greena Hvězdy nám nepřály,   ale tady vytvořil vcelku   zapamatovatelnou postavu,   kterou si divák oblíbí.   Sympatické bylo vidět i   Kevina Spaceyho v roli   mafiána, který Babymu šlape   na paty.

Baby   Driver mě mile překvapil.   Dočkáte se akce, nadupaných   scén s auty, výborně   vybraný soundtrack a dva   sympatické mladé herce v   hlavních rolích.
Blade: Trinity
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.8.2010
Podle mě nejlepší Blade.   Nejvíc akční a nové trio   Snipes, Reynolds a Biel je   fakt super. Film nepostrádá   ani vtip a to se mi líbí.
Blue Valentine
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.5.2011

Příběh ze života   normální rodiny. Někteří   lidé se mohou ztotožnit s   hlavními postavami, spousta   jich žije ve vztahu, ze   kterého už láska dávno   vyprchala. Ve filmu to takto   pociťuje spíš manželka,   Michelle Williams měla více   prostoru pro herecký výkon   ve scénáři.   Nechronologicky, ale   systematicky jsou do děje   zařazeny vzpomínky, ani   jedna z nich nepřijde nazmar,   každá má své místo. Konec   byl málo jasný, cekou dobu   čekáte na pořádné   rozuzlení a nakonec přijde   tohle.
Bosé nohy v parku (Barefoot in the Park)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.2.2010
K tomuhle filmu jsem se   dostala díky mamce. Je to   její nejoblíbenější film.   Nebo jeden z nich!! :) Tak   jsem se na to podívala a ani   se jí nedivím. Je to opravdu   komedie jak se patří. Sice   je to jiná generace než   moje, ale to mě vůbec   nevadilo. Bavilo mě to.   Oddechové a legrační. Bezva   hlášky a herecké výstupy.
Bouřlivé výšiny (Emily Brontë's Wuthering Heights)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 23.7.2010
Film natočený podle   předlohy Emily Brontëové je   velmi slušné zpracování.   Když porovnáte knihu s   filmem, myslím, že většina   dějové linie byla zachována   tak, jak je tomu v knize.   Kniha je obsáhlá, film   taktéž, což mě chvílemi   nudilo. Přece jen když   čtete knihu, je to o něčem   jiném, v mnoha případech   lepší. V tomto díle si   také lze povšimnout velice   zvláštního vztahu mezi   Heathcliffem a Catherine a to   se mi líbilo.
Bright
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.6.2018
Kdyby byl Training Day zasazen   do světa Harryho Pottera. :-)   Tak to je přesně Bright.   Ocitáme se opět ve světě   Davida Ayera, podsvětí Los   Angeles, korupce a rasismu, a   všechno je to umocněné   nadpřirozenými schopnostmi,   elfy, vílami a stvořeními   zvanými Orcové. A jeden   takový Orc (zamaskovaný Joel   Edgerton) je přiřazen jako   policista k matadorovi   strážníku Wardovi (ironie   slovních hříček - slovo   ward je česky strážný).   Snímek o počáteční   nenávisti, prazvláštním   přátelství, vzájemné   nedůvěře, který razí   motto nesuďte podle vzhledu!   Will Smith vnáší svůj   specifický humor a s   Edgertonem jsou perfektně   sehraní. Smith se do role   policistů hodí, ten jeho   klučičí zjev a nigga   English nikdy neomrzí.

Nicméně filmová   stopáž je až příliš   dlouhá. Děj je   překombinovaný a v podstatě   nepřinese až tolik nového.   Na konci je člověk tak   přehlcen informacemi, že ani   neví, jestli to všechno   pochopil, což nutí k   opětovnému sledování :D   určitě film stojí za více   než jedno zhlédnutí,   kombinace Davida Ayera a Willa   Smithe funguje výborně, Ayer   dokáže zachytit zkaženost a   temná zákoutí Los Angeles a   Smith do toho vnáší své   charizma a sarkastický   černý (zas ta ironie, že   Smith má černý humor) humor   :D
Circle: Uzavřený kruh (The Circle)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 9.4.2018
Poslední dobou sleduji Emmu   Watson, tak se mi do ruky   dostal i tento snímek. Nebylo   to špatné, téma je   pochopitelné, velmi   aktuální, ale chvílemi jsem   se dost ztrácela v ději a   přišlo mi, že aby to   člověk úplně pochopil,   měl by k tomu mít nějaký   manuál. jako sci-fi bych to   úplně neoznačila, jak jsem   již řekla, tematicky je film   hodně dobrý, akorát to   pojmout možná trošku jinak.   Každopádně Emma Watson   opět dokazuje, že se chce   vymanit ze škatulky Hermiony,   a daří se jí to perfektně.   Mně byl sympatický, navzdory   jeho postavě, i Tom Hanks.   Přišlo mi, že si tu roli   užívá úplně v pohodě a   na nic moc si nehraje.   Rozhodně ale doporučuji   zhlédnout, člověk si aspoň   uvědomí, jaký význam mají   opravdu sociální sítě a   Internet obecně.
Co je šeptem... (Rumor Has It)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 7.8.2009
Tento film je opravdu   zajímavý svými zápletkami.   Zajímavé je i spojení s   filmem Absolvent (1967, Dustin   Hoffman, Anne Bancroft).   Celým filmem se nese   zvláštní atmosféra   smíchaná s humorem a tzv.   "nárazových"   scén. Není to komedie, při   které se popadéte za   břicho, ale taková   oddechová na nedělní   odpoledne. Herecké obsazení   je výborné. Jennifer Aniston   je opravdu dobrá herečka.   Určitě s ní doporučuji i   jiné filmy (Zbožňuju   prachy, Rozchod! nebo Hra s   nevěrou). Tento samzřejmě   taky.
Comeback
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 27.7.2010
Sorry, ale to je fakt hrůza!   Přijde mi, že Češi se   snaží opičit po   Američanech a vytvořili   něco, co má připomínat   sitcom! Mně to rozhodně   vtipný nepřijde, je to   spíš trapný a nechápu, jak   do toho mohli přemluvit   Martina Dejdara!
Cry Wolf
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.7.2010
Dobrý námět, slušné   hororové scény. Ale herecké   obsazení nestojí za nic.   Výkony jsou takové   průměry. Mohli vybrat   známější a   profesionálnější tváře.
Černá labuť (Black Swan)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.1.2011
Film prvním pár minut   napíná diváky, co se   nakonec bude dít. Ale je to   opravdu skvělá podívaná.   Vynikající film s Natalie   Portman v hlavní roli. Po   celou dobu na vás působí   ponurá a depresivní   atmosféra, herecký výkon je   úžasný. Jeden z   nejlepších filmů roku   oceněn Zlatým Glóbem za   nejlepší herecký výkon v   hlavní roli.
Černé Vánoce (Black Christmas)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.2.2010
Opravdu pravej horor, o   ničem. Jen řezba a samá   krev. Mám ale i pocit, že   jsem někde už podobný   námět viděla. Já mám   ráda horory, takže se mi   vcelku líbilo. Je to blbý   slovo, když řeknete, že se   vám horor líbil :) ;).   Většina scén byla hodně   brutálních a některé mi   přišli i nesmyslné. No ale   jinak celkem hustý jatka!!
Čokoláda (Chocolat)
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.7.2010
Krásné. Sice nejsem fanda   romantických filmů, ale   tohle nebylo zase úplně jen   tak o lásce. Bylo to o   mezilidských vztazích, ale   také samozřejmě o   čokoládě!! :D Nakonec   scéna se starostou ve výloze   plné čokolády - super. Film   jsem shlédla také kvůli   Johnnymu Deppovi, čekala   jsem, že si střihne větší   roli.
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190269
Osobností: 697369
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177910
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10