Jeden svět
ohodnotit

Obsah filmu Zdivočelá země

 
Řada 1:
Seriál Zdivočelá země natočil režisér Hynek Bočan podle předlohy Jiřího Stránského (knihy Zdivočelá země a Aukce), scénář vytvořili ve spolupráci.
Hlavní postavou je Antonín Maděra (M. Dejdar), český pilot létavší za 2. světové války v Británii a nyní se navracející domů - do pohraniční vsi Svatý Štěpán, kde je, jako jediný rodák, s nadšením přijat starostou Brabencem, jenž mu ihned přiděluje jeho rodný dům.

Když dá Maděra svůj dům do pořádku, je stavení zničeno a Maděra se okamžitě rozhoduje odejít; starosta se ho však snaží přesvědčit, aby zůstal, a tak mu nabídne veliký...
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Typ:
[TV seriál]
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Distribuční verze:
česky
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Zdivočelá země >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

pacoš
Hodnocení:
Přidáno: 3.6.2018
Přesně jak píše Krikri.Ze začátku seriál   upoutal dobrodružností,ale jak se to začalo   otáčet až k Havlovi,konec.A ještě nazpívala   píseń Kubiška.
sksnej
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 26.2.2018
no řekl bych že to vystihuje vše jak to tu   opravdu vypadalo,za odměnu lágr,muj děda tam   stravil 15let.Perfektně propracovaný seriál do   detailů.opravdu deset si zaslouží
Koukolík.A
Hodnocení:
Přidáno: 9.6.2017
Co nikdo nenapsal.
Seriál se mi líbil, myslím, že je tu věrně   popsaná doba, a tragédie lidí, kteří v ní   musely žít. Všudypřítomná nesvoboda, zlo,   změny charakterů lidí, myslím že skvělé. Co   mě ale zaujalo nejvíc, bylo postupné   ztotožnění se s režimem u většiny cowbojů.   Je tady krásně ukázáno, jak 100x opakovaná   lež, se stává pravdou, jak pravidelná krůpěj   i kámen proráží. Nedá se celý život žít   jen v nenávisti a ve zlobě. To člověk   nevydrží. Jsou vyjímky třeba Maděra, ale   jinak už v seriálu z hlavních postav není   nikdo jen bílý nebo jen černý.
Krikri
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 12.11.2015
Doufám, že ti, kteří dali nejnižší   hodnocení seriálům 30 případů majora Zemana,   Žena a pultem, Muž na radnici a dalším   seriálům z předlistopadové éry s   odůvodněním, že se jedná o lživou propagandu   socialismu vytvořenou na objednávku tehdejšího   režimu se stejně svědomitě a uvědoměle   zachovají i ke Zdivočelé zemi. Pakliže   nikoliv, zdejší hodnotitelé jsou bezpáteřní   převlékači kabátů, kterým nevadí si   protiřečit. Tento brak je totiž prvoplánová   agitka, stvořená na objednávku polistopadové   ODSácké zlodějské mafie, určená výhradně k   očerňování všeho před rokem 1989 a   nastínění jednoduchého černobílého   vidění. Co si asi tak můžu myslet o lidech,   kteří nejprve kritizují komunistický režim za   ideologickou propagandu v jejich seriálech a po   změně režimu udělají totéž a v mnohem   horším provedení? Že na účast kývli herci,   budiž, ti jsou poplatní každému režimu, ale   že i diváci skočili na tuhle pokryteckou   vymývárnu mozků je zarážející a vypovídá   to o jejich snadné manipulovatelnosti. Ještě   že jsem osvobozen od koncesionářských   poplatků, jinak bych zažaloval ČT za to, že   divákům úmyslně podsouvají lži a polopravdy   a ještě mají tu drzost se ohánět svobodou a   demokracií. Pokud v budoucnu dojde k nějakému   dalšímu převratu a vše se otočí o 180°,   jsem si jist, že pokroková Česká televize   nezklame a se stejnou vervou, jako na objednávku   ODS natočila Zdivočelou zemi, v rámci s nově   nastoleným režimem začne točit seriál o   době, která se plně rozvinula v letech   devadesátých a nazve jej příznačně   Rozkradená země.
hvezdyn
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.3.2015
Toto je jeden z nejrozsáhlejších seriálů jak   na počet dílů, tak i na dobu, kterou pokrývá   jeho děj. Je rozdělen do 4 řad a byl natáčen   v letech 1996 – 2012. Zatímco prvně dvě řady   mohu označit za zdařilé a pokračování   třetí a čtvrté řady už to říci   nelze.
Začíná to silným příběhem   válečného letce, který se po válce vrací do   vlasti a ta mu časem přichystá nejedno   utrpení. První dvě série mají dobrou   předlohu a ukazují to pravé lidství i různou   podobu bestiálnosti. Režim padesátých let byl   skutečně zločinný. Neužívala se moc k   vyřizování osobních účtů. A doba k tomuto   zneužívání moci byla nakloněna. Proto bych i   tento seriál vnímal jako jisté vyrovnání   české televizní tvorby z minulostí. Další   dvě série však už znamenají propadák.   Spíše než zajímavý seriál to připomíná   prvoplánové politologické školení. Povrchní   fráze plné klišé a pouček. Dialogy hrdinů   jsou místy až nepřirozené. Už se vařilo z   vody. Bylo poznat, že pokračování byla   spíchnutá narychlo. Aby něco bylo natočené.  
Antonín Maděra však není jen jedinou   postavou hodnou pozornosti. Postupně se   rozpracovávají osudy jednotlivých kovbojů.   Také i další postavy mají své místo a svůj   osud, ať už je to komunistický předseda NV   nebo předseda družstva Putna.
Pokud bych měl   rozdělit hodnocení seriálu – tak první dvě   série za 8 a druhé dvě za 4 hvězdy.
devalera
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.2.2015
Zdivočelá země
Při prvním uvedení seriálu jsem se na díly   nedíval s tím, že bude poplatný změněnému   režimu. Spisovateli Jiřímu Stránskému se   hluboce omlouvám, neboť napsal nádhernou   kroniku tohoto státu od roku 1945 do roku 1990 s   tím, že zlí lidé byli jak v KSČ, tak i mezi   nestraníky a naopak....Všechny díly jsem   sledoval nejen s velkou pozorností, ale i s   velkým dojetím. Velké díky též projevuji   Martinovi Dejdarovi za ztvárnění hlavní   postavy a odpouštím malé historické chyby   (např. že v 80. letech neexistovaly tak malá   družstva jako v seriálu apod.)
Paparazzi
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.4.2013
Velmi povedený pohled do duše našeho národa,   kde si to prostřednictvím hrdinů podle románu   pana Stránského tak nějak musíme vyžrat   všichni. Minimálně polovinu bych zavedl   povinně coby doplněk povinné četby ve   školách, aby se nám ta paměť   "nerozbila" příliš brzy. A to co   napsal mikee 007, to podepisuju! Jsou to naše   dějiny a rád věřím, že se dosti lidem   nelíbí, pravda je někdy k zblití....
mikee007
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 16.4.2013
Nejlepší...
Jsem sice kritikem toho,aby se v komentářích   lidé "obouvali" do komentářů   jiných. A taky se mi nelíbí,když sem někdo   začne tahat politiku a své často pokroucené   názory na ní. Musím ale reagovat na předchozí   komentář k seriálu Zdivočelá země.
Osobně   si myslím,že kdyby komunisté už neudělali nic   horšího (a oni udělali) než to,že nechali   pozavírat hrdiny z druhé světové války do   žalářů a do dolů. Tak už za to by si   zasloužili věčné zatracení. A to nemluvím o   propagandě,ale o holém a ověřeném faktu.   Autor Jiří Stránský si jí vyzkoušel na   vlastní kůži...
K seriálu samotnému- je   jasné,že při tolika pokračováních nelze   udržet konstantní kvalitu. Jisté ale je,že se   tvůrcům podařilo vytvořit poutavý příběh   plný emocí,hlubokých lidských příběhů   ozdobený vesměs skvělými hereckými   výkony,výbornou kamerou a krásnou hudbou.
Pro   mě osobně je Zdivočelá země suverénně   nejlepším porevolučním seriálem.
jmenuji.se.libor
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 13.4.2013
Seriál jak jedovatá polívka z vody a sekyrky
Tenhle seriál je jak jedovatá propagandistická   polívka vařená jen z vody a ze sekyrky - z   mála se snaží vytřískat co se dá, bodeť by   ne, když se seriál platí z koncesionářských   poplatků ČT a slouží také k propagandě   kapitalismu v Čechách. Ćeská televize ve   svých upoutávkách, ve kterých se snaží   prodat tuhle zdivočelou nastavovanou polívku na   DVD, říká hlasem inzerenta: kupte si seriál,   který je věrným obrazem naší poválečné   historie. Tak aby bylo jasno, věrným obrazem   není ani náhodou, to jen Dejdar, Lábus a jiní   hérci nám zde předvedli divadýlko udělané   podle scénáristovi nenávistné noty..., a ten   scénárista se chtěl pomstít za své   věznění, o ničem jiném to není. Z názvu   seriálu není patrné o jakou zdivočelou zemi   jde? Jestli o tu po roce 1945, nebo po roce 1989?   Hned úvodní díl nás ale zavede do poválečné   doby. Pak se seriál zabývá dobou ve které,   bylo vyspělé zemědělství, díky kterému jsme   byly jako národ potravinově soběstační,   měli jsme světoznámé sklářství, bezplatné   zdravotnictví a školství, vyspělý   strojírenský, textilní a kožedělný průmysl,   levnou dopravu, levnou elekřinu a plyn a vodu,   práci pro všechny, sociální jistoty, levné   bydlení.. , nebyl státní dluh, bylo na   důchody. Seriál se jako takový nevyvedl, je   dlouhý nastavovaný jak Ordinace v růžové   zahradě. Lze jistě natočit dobrý seriál o   letcích sloužících za druhé světové války   na západě a pak po roce 1948 neprávem   stíhaných, ale ne seriál tak dlooouhý. Jo je   pravda, že vedení Československa v té době po   válce udělalo velkou neospravednitelnou chybu -   že stíhalo bývalé lece ze západu, ale má se   na to dívat v souvislostech - pokud třeba ti   letci chtěli rozvrátit republiku, dělali   sabotáže, nebo něco podoného, tak bez diskuze   zasloužili potrestat, ne ale pokud se něčeho   takového nedopustili.na druhou stranu lze chápat   nedůvěru vedení státu vůči všemu   západnímu, když nás "západ" nechal   v r. 1938 v Mnichově na pospas Hitlerovi!!!   Můžete se pak divit, že po válce byla   nedůvěra vůči západu? A co se dělo ve   světě? I v USA se děli podivné věci -   19.června 1953 byli v americké věznici   Sing-Sing na elektrickém křesle popraveni z   politických důvodů dva význační američtí   vědci, aktivní členové světového mírového   hnutí a rodiče dvou malých dětí, Julius a   Ethel Rosenbergovi. Předtím než je popravili,   tak byli 2 roky vězněni v nelidských   podmínkách. Ano i to je historie. Scénárista   Zdivočelé země se délkou seriálu asi chtěl   pomstít divákovi, neboť v druhé sérii se   seriál mění v nenávistnou agitku vůči době,   ve které se to mělo vše odehrát. S realitou to   nemá moc společného. Je to vaření polévky z   vody a ze sekyrky a je to nastavované jedovatým   a falešným kořením. Úvod seriálu jde   shrnout - Kovbojové jezdící na koních v   divokém pohraničí proti zrádným   příslušníkům KSČ, kteří hrabou pro sebe a   taky v pohraničí brání zájem a celistvost   Československa - taky se hodně v seriálu   objevuje (hodně přehnaně) STB, v týhle   souvislosti - každý stát má tajnou policii - v   USA je to CIA, v Rusku KGB u nás to tehdy byla   STB, nyní je to BIS. Chápete? Každý stát v   dějinách má takovou organizaci Tak nevím proč   vyzdvihují tvůrci seriálu úlohu STB a dělají   z ní strašáka, a vlastně celý seriál je jen   o tom, jak někdo 40 let stíhá nějakého letce.   Pokud byl seriál Třicet případů majora Zemana   prý údajně dělaný jako propaganda, tak   Zdivočelá země je udělaný jako obrácená   propaganda - s tím rozdílem že 30 případu   majora Zemana byl spoň seriál o něčem, byly to   zajímavé krimi příběhy, jenže Zdivočelá   země, je seriál vařený z vody, byla by tam   látka na 2- 3 díly, nejvýš 10 dílů, ale ne   na 32 dílů. Kdybych měl srovnat tyhle dva   seriály, tak jasně vyhraje 30 případů majora   Zemana. Název Zdivočelá země ale neodpovídá   době o které seriál je. Název Zdivočelá   země, či přímo Divoká země by odpovídal   seriál který by o to co se děje po předem   domluvené sametové "revoluci" v   r.1989, který by ukázal, co se dělo po roce   1989, tak by ten název odpovídal více, než o   době po roce 1945. Protože po roce 1989 je to   tady skutečně Zdivočelá Divoká země -   privatizace, ve které se ztratili miliardy, stav   českého zemědělství, které již zdaleka   nestačí aby náš národ uživilo, průmysl,   který nyní již nepatří Českému státu, ale   je z 80 % v cizích rukou. Statisíce   nezaměstnaných, bezdomovci, žebráci v ulicích   velkých měst. Tuneláři(přeloženo do   češtiny zloději), drahé vodné, energie,   potraviiny, pozdní odchod do důchodu( snad   možná, nebo taky vůbec ne). Ano to je   Zdivočelá země, nebo přímo Divoká země.   Když to shrnu, seriál Zdivočelá země, který   patrně na zakázku udělala Česká televize je   sice seriál v prvních dílech zajímavý, ale   pak se změní v propagandistickou nastavovanou   polívku a pokud se nechcete tou polívkou   otrávit, tak se na ní radši nedívejte.
Mackaku
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 21.1.2013
32x odvařený čaj
K jistě správnému námětu popsat dobu, která   by neměla být zapomenuta se přidal další   faktor, co nejvíce z toho vytřískat, zvlášť   když to platí ČT, tedy koncesionáři. Tak   vznikl podbízivý komerční blaf ne nepodobný   těm předlistopadovým. (Přiznám se, že jsem   neviděl ani jeden díl Majora Zemana, ale   věřím, že byl lépe zpracován.)
Moje rodina,   stejně jako rodina mé ženy skončila v odsunu,   ale nikdy bych si nedovolil jej nazvat vyhnáním,   jak je dneska cool. Že si pan autor našel   spřízněnou duši pro hrad mu neberu, ale   způsob, jakým to vnucuje druhým ilustruje ty   nejtotalitnější praktiky minulého   režimu.
Kdybych mohl dát 32x mínus (+ kolik   bude ještě dílů), tak bych tak   učinil.
"Už je dobře matičko,   Schwarzenberg je zlatíčko."
 

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih15412minih15412Panna a netvor (1978) 
Panna a netvor n
minih54652minih54652Legenda jménem Bruce Lee - Ocelová pěst (2008) [TV film] 
The Legend of Bruce Lee n
minih4680minih4680Brubaker (1980) 
Brubaker n
minih54187minih54187Den trifidů (2009) [TV minisérie] 
The day of the Triffids n
minih6608minih6608Dobří holubi se vracejí (1987) 
Dobří holubi se vracejí n
minih137940minih137940Přístav (2015) [TV seriál] 
Přístav n
minih87181minih87181Vtip za stovku (2012) [TV pořad] 
Vtip za stovku n
minih25619minih25619Nápoj lásky č.9 (1992) 
Love Potion No.9 n
minih54762minih54762Swiss Family Robinson (1960) 
Swiss Family Robinson n
minih43432minih43432Co takhle svatba, princi? (1986) [TV film] 
Co takhle svatba, princi? n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Piknik (2014/1)

 Piknik (2014/1)
Piknik n
 
Žánr: drama / psychologický / melodrama / retro
Země: Česká republika
Režie: Hynek Bočan

(neoficiální pokračování)

Žabák (2001) [TV film]

 Žabák (2001) [TV film]
Žabák n
 
Žánr: drama
Země: Česká republika
Režie: Hynek Bočan

(neoficiální pokračování)

Zdivočelá země (1997/1)

 Zdivočelá země (1997/1)
Zdivočelá země n
 
Žánr: historický / dobrodružný
Země: Česká republika
Režie: Hynek Bočan

(jiná verze filmu)

Oldřich Vlach Hana VagnerováZdivočelá země (1997) [TV seriál]Oldřich Vlach Jiří LábusRozita Erbanová Jan Škvor
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190278
Osobností: 697376
Fotografií: 762979
Plakátů: 375680
Obsahů a biografií: 177918

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10