Duben
ohodnotit

Piknik

Rok:
2014
Délka:
80 minut
„Víkendový výlet devíti kamarádů na místa, kde kdysi trávili dlouhé roky svého života.“

Obsah filmu Piknik

 
Děvět kamarádů a jejich rodiny se chystají na víkendový výlet do přírody. Mají s sebou stany, maso na rožnění, dobrou mysl. Všechny pojí dlouholeté přátelství, které vzniklo za zvláštních, dnes už naštěstí neopakovatelných okolností. To přátelství opravdu prověřila léta. Věk našich hrdinů se pohybuje kolem osmdesátky. Ale příběh není jen o dobré pohodě a přátelském vtipkování. Nebo o napínavé záchraně zvídavého kluka, který uvízl na skále. Číhá v něm detektivní záhada, kterou je třeba na místě vyřešit. Nakonec se viník odhalí sám, ale my vidíme, že soudit se má opatrně a se znalostí všech okolností. Film přispívá k posílení paměti národa a...
 
Související odkaz
 
RECENZE: Doslov Zdivočelé země. Ani v Pikniku nevědí, co s dávným udavačem

Tvůrci Zdivočelé země k seriálu přidali doslov. Název Piknik nese podle stejnojmenné povídky Jiřího Stránského, jenž psal s režisérem Hynkem Bočanem i scénář, premiéru na ČT 1 má v neděli. číst dál

Hodnocení: 60 %

 
 
TIP: Nastavení pořadí obsazení si můžete nastavit zde >>
  Nahrát trailer k filmu
Distributor v ČR:
Česká televize
 
 
Barevný:
Ano
 
 
Jazyková verze:
česká
 
 
Ohodnoťte
n12345
n678910
Zobrazit všechny herce a tvůrce filmu Piknik >

Řadit dle:  Bodů uživatele  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení

Nejnovější komentáře k filmu

New
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.1.2019
Stránský - Bočan
Na filmy dvojice Stránský - Bočam je divná   podívaná. Nevím na kolik historicky přesná   ... přesto by bylo dobrý, kdyby fungoval jakýsi   skript mezi těmito filmy. Budiž, Suchařípa a   Rychlík v Bumerangu a Zdivočelý zemi hrají   jednu a tutéž postavu i se stejným jménem. Asi   skutečně existovaly. Co je ale divný Luboš   Příhoda, v Bumerangu představovaný Vladimírem   Dlouhým, umírá v dole, zatímco o 60 let   později v Pikniku, jej žijícího,   přeživšího, hraje Petr Kostka ... Nechtělo by   to hlídat?
mhornik
Hodnocení:
Přidáno: 1.11.2014
Bozidara Turzonovova
Proc je mezi tvurci snimku uvedena take Bozidara   Turzonovova? Pani Turzonovova v tomto filmu   nehraje...
hvezdyn
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 17.3.2014
Huginův komentář bych mohl podepsat. Tento   televizní snímek patří k tomu   nejnepovedenějšímu, co za poslední léta   vzniklo. Špatný scénář plný nesouvislých   dialogů. Film má snad vychovávat. Je vlastně o   ničem. Je mi jasné, že takto psát o vážném   tématu je vlastně rouhání. Snad by takové   téma šlo zpracovat jinak a lépe. Trapně   působí ta scéna s padajícím klukem do   propasti, kdy skuteně dospělí mladí chlapi   stojí jak ypsoloni a stařec leze po laně   zachraňovat. Film, který může mít zajímavý   námět v konečném výsledku je dost bídný.   Já jsem si napřed myslel, že jej natočil   současný náš nejhorší režisér Tomáš   Magnusek. Ten dokáže obsadit do filmu celou   plejádu herců a ten film je pak v podstatě   sračka. Pak jsem si přečetl, že pod filmem je   podepsán Hynek Bočan. V tomto případě, pokud   jde o kvalitu snímku, si s Magnuskem může podat   ruku.
Ani ta plejáda hereckých osobností tuto   výchovnou agitku nezachrání.
Stan.K.
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 3.3.2014
Jeden z mála...
českých filmů,který má co říci/pokud možno   nezkresleně/o době pro mladší generaci dost   dávné.Na rozdíl od Hořícího keře není   vidět manipulace s fakty/pro nás starší dost   důležitá informace/,brilantní obsazení zbylou   legendou našich herců a solidní kamera dodaly   filmu velmi mnoho.
Hugin
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 27.2.2014
Účast stárnoucích hvězd českého filmu na   tomto notně nepovedeném televizním snímku   může mít zhruba tři důvody. Přilepšení si   k důchodu, neodolatelná potřeba politicky se   angažovat (čemuž napovídá i datum uvedení),   nebo využít jednu, v jejich životech asi   poslední, možnost k natáčení, jak údajně   poznamenal Tříska. Zcela promarněné téma, z   kterého by mohlo být vynikající psychologické   drama. Místo toho je nám předkládán sled   útržkovitých scén z minulosti a přítomnosti,   ve kterých se nedobereme začátku ani konce, s   dějem rozmělněným řešením rodinných   vztahů otce, syna a milenky a zcela   předvídatelnou a trapnou událostí s pádem   mladíka do lomu a jeho záchrany, kdy   osmdesátiletý stařík leze po laně, zatímco   statní muži na vrcholu svých sil jen   přihlížejí. Děj samotný spočíval hlavně v   přemísťování skupiny lidí z místa A do   místa B a následně do C atd. za přednesu   poněkud plytkých dialogů. Nemluvě o zcela   zbytečných postavách rodinných   příslušníků, zejména malých dětí. Jediné   co mnělo nějakou vypovídající hodnotu byla   závěrečná pointa, odpuštění. Celkově z   toho mám dojem, že dramaturgové dostali   politické zadání, co se bude vysílat na   výročí komunistického Vítězného února, tak   se narychlo něco spíchlo a sáhlo se po   osvědčené dvojici Stránský, Bočan, kterým   se to tentokrát moc nepovedlo. Padesátá léta,   jakožto součást naší historie, by se měla   zcela jistě připomínat, ale rozhodně ne   takovým způsobem.
řepešínský
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 27.2.2014
ani hvězdně obsazený film piknik nedává   záruku na kvalitu, i když možná prvotní idee   k zajímavému námětu jistě byly. Piknik však   nakonec oplýval jen poloprázdnými gesty,   nedostavěným vývojem, nedostatečnou dynamikou,   kolísavým rytmem s místy zachycenou atmosférou   i díky vhodně použitým sekvencím z jiných   děl samotného režiséra bočana. piknik má   světlá místa jen v případě scény záchrany   jednoho z vnoučat a v hereckém výkonu l.   munzara potýkajícího se výpadky paměti. v   konečném součtu je tak film piknik žádná   sláva, žádné překvapení, jen standard,   neboť výsledek zůstal nějak na půlce cesty.   škoda, že se jinak nadějný snímek piknik   nevytáhnul výš, než jen do zlaté střední   třídy dějin světové kinematografie.
payo1555
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 27.2.2014
Nevím proč, ale se mě tento televizní film   dost líbil. Prostě parta starých lidí se   schází a vzpomíná na smutnou a krutou   minulost. Spousta příběhů a spousta pohledů   na minulost. Třeba ta scéna v bunkru, kde to po   uzavření vrat jedna z dcer nevydržela začala   plakat. Ne, každý nemůže být hrdina. Dál, v   závěru, kdy byl odhalen údajný bonzák, jedna   z manželek si posteskla, že oni měli jeden   druhého, ale ony byly terčem lynče okolního   světa a byly samy. Nakonec přišlo odpuštění.   Já se vydržel koukat po celý film, byl to   život!
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.2.2014
Docela dobře natočené drama veteránů kteří   si udělají výlet do bývalého lágru aby si za   vzpomínali.Dobré herecké výkony.Vidět   takových hereckých legend po hromadě bylo   příjemný.
martin.stusak.9
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 24.2.2014
Legendy českého filmu se sejdou ve snímku o   bývalých vězních, aby zavzpomínali na dobu   minulou a pokusili se zjistit, kdo je v oněch   temných dobách udával. Nemůžu si pomoct, ale   mám nutkání tento námět porovnat s   předešlými obdobnými počiny, jako jsou   'Pamětnice' či 'Školní výlet'. Skoro bych   řekl, že se jedná o mix obojího. Tomáš   Magnusek byl za ně značně kritizován. Teď to   zkusil Hynek Bočan a použil zcela stejnou   metodu. Jedná se však o televizní počin a tak   výsledek vyznívá spíše inscenačně.   Příběh je tak jednoduchý, že jednodušší   snad už ani být nemohl. Klidný a jemný   filmový zážitek hodně kazilo neustálé   promlouvání o tom, kdo z nich by mohl být   udavač. Častokrát to bylo až neskutečně   otravné. Tragikomické osudy každého   pamětníka se mi zdála dosti nedovyprávěná.   Vlastně jsme se o jednotlivcích nedozvěděli   téměř nic. Nebýt postavy ztvárněné Janem   Třískou, který se každého neustále na něco   vyptával, nebyli by prozrazeny ani střípky.   Podivné bylo i použití několika záběrů ze   seriálu 'Zdivočelá země'. Důvodem byli   úspory? Že by se měla 50. léta připomínat   jednoznačně souhlasím, ale rozhodně   pořádnými snímky. Například již zmíněná   'Zdivočelá země' tento úkol plní dobře.   Tohle se ale Bočanovi rozhodně nepovedlo. Nechci   tvrdit, že je film špatně natočený, ba   naopak. Jen mi vadí velmi slabý scénář.
zelenyraul
Hodnocení:
Přidáno: 23.2.2014
Hvězdně obsazený televizní film o dobách,o   kterých se ve školách bohužel moc neučí.Hnus   padesátých let retrospektivně proložený   současností.Nejde v něm ani tak o to,že už   naprosto zlomený člověk podlehl,ani o tom,co   všechno soudruzi dokázali,jak uměli člověka   zlomit,jak lidská důstojnojnost byla jen   fráze,a život člověka jen zápis v matrice.Je   to o tom,že je všechno vlastně velmi   pomíjivé,a jak je krásné odpouštět.Na škodu   mu je to,že jsou použity pasáže...teď mě   omluvte,protože nevím přesně,jestli jsou ze   Zdivočelé země,nebo z Bumerangu...ale jinak   poměrně velmi slušně odvedená práce pana   Bočana.Po čase se rád na tenhle film podívám   rád znovu.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih24891minih24891Peníze těch druhých (1978) 
L´ Argent des autres n
minih18878minih18878O sirotkovi z Radhoště (1996) [TV film] 
O sirotkovi z Radhoště n
minih138354minih13835433 životů (2015) 
The 33 n
minih24904minih24904Slovo policajta (1985) 
Parole de flic n
minih86178minih86178Království lesních strážců (2013) 
Epic n
minih30781minih30781Screamers: Hlasy z podzemí (1995) 
Screamers n
minih14958minih14958On a jeho sestra (1931) 
On a jeho sestra n
minih110808minih110808První republika (2014) [TV seriál] 
První republika n
minih153220minih153220Hora mezi námi (2017) 
The Mountain Between Us n
minih43877minih43877Obchodník se smrtí (2006) 
Il Mercante di pietre n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Zdivočelá země (1997) [TV seriál]

 Zdivočelá země (1997) [TV seriál]
Zdivočelá země n
 
Žánr: drama / sága / historický
Země: Česká republika
Režie: Hynek Bočan, Josef Loučím, Zuzana Mathéová

(neoficiální pokračování)

Bumerang (1997)

 Bumerang (1997)
Bumerang n
 
Žánr: psychologický
Země: Česká republika
Režie: Hynek Bočan

(neoficiální pokračování)

Oldřich Vlach, Iva Janžurová, Ladislav Trojan, Luděk Munzar a Jan TřískaJaroslava ObermaierováLeopold Haverl, Luděk Munzar, František Němec, Petr Nárožný, Ladislav Mrkvička, Petr Kostka a Jan TřískaFrantišek Němec
Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190572
Osobností: 697863
Fotografií: 764000
Plakátů: 376644
Obsahů a biografií: 178298

Poslední komentáře

Konec rozkvětu (1972)

Konec rozkvětu
Povedená gangsterka v čele s   L.Marvinem .který má dostat   peníze s gangstera který   prodává jak drogy tak holky   a když odmítne L.Marvin si   to s ním vyřídí po svém.

Autor: PORTER | Hodnocení: 8 / 10

Neviditelné zlo (2024)

Neviditelné zlo
rozpočet - 13 milionů a   nikde to není vidět. Tak to   je vážně ubohý, něco   takovýho vůbec pustit ven

Autor: svitani | Hodnocení: 1 / 10

Piňero (2001)

Piňero
Pro mne byl tohle velmi   solidní a zajímavě   natočený životopisný film   s vynikajícím výkonem   Benjamina Bratra v titulní   roli i když více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 7 / 10

Mizerná neděle (1998) [TV epizod...

Mizerná neděle
K Formanům přijede babička   a moc se na ni nikdo   netěší. Red porád utíká   do dílny a sklepa, Kitty je z   ní taky hotová, Eric musí   více >

Autor: FLA | Hodnocení: 6 / 10

Díkůvzdání (1998) [TV epizoda]

Díkůvzdání
Zatím asi nejlepší díl, co   jsem viděl z 1. série.   Hláška střídá hlášku,   celej díl jede   neuvěřitelně kupředu, co   dokáže udělat takové   Díkůvzdání:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 9 / 10