Jeden svět
ohodnotit

Rocky 4

Rocky IV

Rok:
1985
Délka:
89 minut
„Čtvrté pokračování osudů boxerského outsidera, který díky vlastní píli a houževnatosti využil nečekané příležitosti a vypracoval se na světového šampióna.“

Komentáře k filmu Rocky 4

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 55
martin.stusak.9
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.10.2013
V polovině 80. let byl   Sylvester Stallone na vrcholu   a bylo to znát ve všech   směrech. Čtvrtý díl   Rockyovské série je jiný.   Je už koncipován jako ryze   akční sportovní film.   Určité životní poselství   se i zde vyřkne, ale box už   je to hlavní, o co jde   především. Stejně tak jako   u třetího dílu Ramba, i zde   Sly velmi citelně zasáhnul   do politiky, což výrazným   způsobem zvýrazňuje   mírovým projevem na konci   snímku po vyhraném zápase.   Povstane a zatleská i sám   Gorbačov, který se šel na   zápas podívat. Na filmu je   znát technický pokrok a z   boxu se stala ohromná   komerční show. Tímto filmem   vstoupil s velkou vervou do   filmového světa Dolph   Lundgren, jehož pojetí   sověta Dragona je   nezpochybnitelné a Sly   udělal velice dobře, že ho   do této role angažoval.   Neporazitelná vysoká blond   mlátička byla skutečným   vyobrazením sovětského   myšlení studené války.   Snímek je podporován i   mimořádně povedeným   soundtrackem, který byl   vytvořen velice zodpovědně.   Nejkratší díl s celé   série je adrenalinový   dechberoucí snímek, který   dává veliký důraz na akci   a který svým pojetím dává   najevo, jak má vypadat   správný sportovní film.
M.A.G.
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.9.2009
Ja se musim prasknout,ale   prvni film z cele serie o   Rockym,jsem videl prave tady   tu ctverku.A hned si me   ziskala.
Rusky boxer   Ivan Drago zabije v exibicnim   zapase Apolla a Rocky se potom   vydava do Ruska,aby Ivanaovi   namlatil hubu)))
Hlavne   se mi tu libil ten trenink   Rockyho na Sibiri.

Dolph Lundgren v roli   Ivana Draga opravdu   zazaril.
A take se mi   dost libila role Brigitte   Nilesen,co by Ivanova   manzelka.
Duri86
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.7.2011
CCCP
Rocky užívá boxerského   důchodu jako šampion, když   přijíždí amaterský   sovětský olympijský vítěz   Ivan Drago .Rockyho přítel   Appolo se rozhodne že se s   Dragem utká v exhibičním   zápase. Ve velkolepé šou   Drago Appola zabije a Rocky se   rozhodne uctít jeho památku   tím že Draga porazí a to u   nich v SSSR.Adrian se zápasem   nesouhlasí a řekne Rockymu   že nemůže vyhrát, přes to   Rocky vyráží na dálný   východ Evropy Na přípravu   si vybere sibiřskou pustinu   kde trénuje po boku Pauliho a   Appolova bývalého kouče   Duka. Rocky tvrdě trénuje   když se opět zjeví Adrian   aby mu dodala sílu. Zápas   probíhá jako souboj Davida s   Goliášem Rocky je   několikrát složen ale vždy   vstane, Rusa zraní a začne   získávat převahu. Dragova   ohromná síla vyhnaná   steroidy na Rockyho litinovou   hubu neplatí. "je jako   kus železa" a nakonec   vyhraje knock-outem.

Ivan Drago je   jediny souper ktereho Rocky   porazil v ringu napoprve :-)   Apola napodruhe ve druhem   dile,Clubbera napodruhe, s   Tommym neboxoval v ringu ale   popral se pred barem , a s   Masonem Dixonem prohral :-)
enejčel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.7.2012
Stallone vs Lundgren.   Malinkatý a vysoký stojí   proti sobě na filmovém   plátně. Nemám co říct,   prostě supr podívaná!   Výborný děj, herci, muzika   prostě se mi film velice   líbil a opravdu jsem   netušil, že to bude taková   pecka! Troufám si říct, že   je to nejlepší díl Rockyho!
seagal
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.2.2011
Rocky 4 je najlepeší už   len preto, lebo je tu   akčňák Dolph Lundgren.
Škoda, že mu v tomto   filme Ivan Drago zabije   najlepšieho parťáka Rockyho   - Apolla Creega.
Cash89
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.1.2008
Můj nejoblíbenější   film...a díl z celé   šeti-dílné série. Každý   díl Rockyho je něčím   zvláštní a každý má své   jedinečné kouzlo. Když   někdo dá špatné hodnocení   Rockymu tak se mu nedivim   protože to není jeho šálek   kávy...ale pro nás   Rocky-fili to má tu   specifickou podstatu...když   to dávají v televizi tak se   na to prostě musíme podívat   i kfyž už známe každou   scénu jako svý boty. Ačkoli   tento film je jednoduchý a   nepatří do síně   slávy...ale pro nás je   kultovní...a jak se říká v   jednoduchosti je síla!!! AŤ   ŽIJE ITALSKÝ HŘEBEC ROCKY   BALBOA!!!!!!
Rocky4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 17.12.2007
Asi nejlepší díl serie   spolu s jedničkou, báječný   soundtrack, záporák v   podobě Lundgrena nemá chybu,   o třídu víš než Clubber,   super hlášky a treninková   pasáž je velmi povedená,   zápas je velmi dramatický a   asi nejbrutálnější i   nejpřehnanější s výbornou   doprovodnou hudbou, pokaždý   boxuju spolu s Rockym:). A   vůbec mi nevadilo Rockyho   usmíření na konci, hodně   mě dojalo. Hudba by   zasloužila oscara. Davám 10.
johnny-rk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.8.2008
Rendys... tento nick mi bere   slova primo z klavesnice a   tiskne je na obrazovku   monitoru, kterou jsem prave   cetl. Ctyrka je ctyrka...
Naki
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.1.2013
Další pokračování Rockyho   opět podle mého názoru   nezklamalo, Plno zvratů a   napětí. Jelikož už je to   4.díl očekával jsem lepší   efektivní souboje. Většina   z vás řekne je to pořád   dokola prohra vítězství   hrdina. A proč ne ? Je to   hrdina a pýcha Philadelphie   :)). Když si pustím Rockyho,   tak mi vždy dodá vůli jít   si za svým. Hudba   doprovázena v jeho tréninku   je vskutku lahůdka a   třešnička na dortu. Ze   všech 6 dílu jednoznačně   můj nejvíce oblíbený.
Rival
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 4.5.2014
ROCKY,ROCKY,ROCKY!!!!!
ROCKY IV je jeden z   nejlepších filmů všech   dob.Pro ty co neviděli   určitě doporučuji.Tady u   tohodle filmu není co   řešit.1000 %.
Koimisto
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 14.12.2006
NEZNÁŠ BOLEST ... !!!
ROCKY IV???Hodně lidí po   dvojce a trojce říkalo, že   celá tato série perfektních   filmů jede z velmi prudkého   kopce.Avšak já jsem   zastáncem toho, že každý   díl je perfektní a u   každého dílu jsem boxoval   spolu s Hřebcem jak o   život.Čtyřka je přesto   možná nejlepším   dílem.Nevím zda je to velmi   dobrým obsazením záporáka   (DOPLH LUNDGREN), nebo   vyšperkovaným dějem, který   zasahuje do našich citů i do   politických sfér ... !!!Je   to prostě skvost a díky za   něj.Jediné co bych mohl   vytknout, nebo alespoň mě   osobně velmi mrzelo vratké   Moskevské obecenstvo, pasáž   usmíření si klidně mohl   SLY odpustit ... :@)
AshT
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.9.2009
Rocky 4 měl nečekaný obrat   který mě ani vsenu   nenapadl.Apollo bude mrtví a   Rocky ho pojede pomstít   nečekaný zápas.Hezky   zpracovány a kompletně   dobrý jako 1.
Rendys
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 11.6.2008
Čtvrtý díl Rockyho je podle   mě nejlepší díl, co byl   dosud natočen. Velké plus   dělá hlavně perfektně   zvládnutá hudba, která se   nese celým filmem (hlavně   při Rockyho tréninku na   Sibiři)a filmu dodává jeho   jedinečné kouzlo, na které   jsme marně čekali od   prvního dílu. Při   závěrečném souboji v ringu   se mnou doslova cloumali emoce   a nemohl jsem se ubránit   skvělému pocitu z filmu a   film si prostě vychutnával.   Sylvester nám čtyřkou   Rockyho dokazuje, že je nejen   skvělý herec ale hlavně pan   Režisér.
Pauzik
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.11.2010
Tenhle díl Rockyho je podle   mě nejlepší dost dobrej   děj.Ivan zabije v exhibici   Apolla a Rocky odletí do   Ruska aby se s ním   utkal.Hodně se mi líbil   Rockyho trénink v Rusku.Do   Draga pořád dávaly steroidy   zatímco Rocky trénoval   přírodně.Závěrečný boj   byl dobrý až na to že se mi   to zdálo poněkud přehnané   takove nářez co dostal Rocky   a hned v prvnim kole a   přežil to v reálu by byl   už tuhej.Jinak Sylvester   zahrál perfektně Rockyho a o   nic hůř zahrál Doplh Draga   líbilo se mi to dobrej film.
jarapara
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 21.4.2011
Nejlepší díl z celé série   Rockyho. Konec je sice trochu   politický, ale budiž tomu   odpuštěno. Můj   zbožňovaný film.
DARKEN88
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.7.2009
Podle mě jednoznačně   nejlepší díl celé série.   Párádní děj, skvělá   hudba a úlpně nejlepší   jsou tréningy před zápasem.   Z boxerského zpracování   docela nereálné, ale o to v   tom filmu nejde.
Luluvampík
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.2.2009
Tenhle film jsem poprvé   viděla v pátek   večer.Původně jsem se na   něj vůbec koukat   nechtěla...,ale později jsem   u něj seděla jak   přlepená....je to   neskutečně krásný a   napínavý film!
Dexterman
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.1.2014
Výborný film opět je Rocky   na scéně řekl bych že e to   nejlepší díl Rockyho celý   film byl opravdu suprový
marecek.7
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.7.2009
jen málo filmů se dočká   čtvrtého   pokračování.nelíbilo se mi   akorát jak seděl v autě a v   duchu si říkal je těžké   odejít z vlasti....atd a   potom na konci jak rocky po   nejtěžším zápase svího   života plný energie   vykkládá že se dva chlapi   snažili jeden druhýho zabít   a je lepší než aby to   dělalo 20 milionu atd.atd. a   na začátku pátého   pokračování tam byl   vyřízenej ve sprše celej   rozklepanej sotva schopnej   slova i kkdyž to bylo hned po   tom jeho"životním   zápase"no ale jinak jsem   se opět pobavil jako   mmálokdy.
TheTigg
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.2.2011
Co k tomuto filmu říct? Je   to prostě klasika a jeden z   nejlepších filmů vůbec.   Celá série Rockyho je   úžasná!
Lukerdean
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.8.2007
Absolutně nejlepší díl   série Rocky. Báječná   režie Sylvestera Stalloneho,   nejlepší soundtrack a   nejlepší záporák v   podání báječného Dolpha   Lundgrena.
Mufka
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.2.2009
!!!!!!! Asi nejlepší   díl!!!!! Musíš si projít   tím nejhorším peklem, ale   nakonci budeš stát úplně   nejvejš!!! Opět skvělá   hudba, nezapomenutelný   trénink, boj přírody,   jednoduchosti a krásy s   vymoženostmi doby a   podpůrnými látkami.   Famozní zápas. Sly je v   tomto díle rozhodně nejvíc   ve formě, co kdy byl a Dolph   Lundgren jako ničící stroj   (co udeří, to zničí :-)   taky skvěle zahrané. Opět   velké díky
FLA
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.12.2011
Můj nejoblíbenější z   celé série a taky jsem ho   viděl nejvícekrát!Boxerský   koncert S.Stalloneho a D.   Lundgrena nemá chybu a pokud   je pravdou,že souboje sou   točené naostro tak se   hluboce klaním!!
Agostino
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 6.3.2009
Podľa mňa je to asi   najlepší film z radu filmov   "Rocky". Obsah tohto   filmu je napínavý a   stupňujúci. Poukazuje, že   aj človeka, ktorého   považujú za stroj je   zdolateľný.
Dosť je   na tom zaujímavé, ako Rocky   Balboa dokázal strhnúť   nepriateľské publikum na   svoju stranu svojím výkonom   v ringu.
PORTER
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 1.2.2013
Čtvrtý díl přináší   nového ruského soupeře   Ivana Drago ve výborném   podání D.Lundgrena který   zápasí s Apollem Creedem a   rus výtězí a Apollo   umírá.Nacož Rocky vyzívá   Rusa a odjíždí do Ruska   trénovat.A začíná   nejlepší boxerský zápas s   celé série o Rockym.
mikee
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.8.2007
Nesmrtelná klasika let   osmdesátých a nejlepší   díl série , skvělý   soundtrack , nádherně   předvedený a skoro k   dokonalosti dovedený trénink   , ukázkový závěrečný   boxerský souboj plný krve ,   potu a nenávisti , WOW i po   letech! Akorát si mohl   Stallone co by režisér   odpustit ten pozápasový   proslov Rockyho , ten byl   trochu mimo mísu , obešel   bych se bez něj a konci filmu   by to prospělo , ale i tak   paráda!
mirhasik
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 10.4.2007
Naprosto bombastický produkt   studené války s výborně   slizáckým Lundgrenem. Když   vypnete mozek, nádherně si   to užijete.
Mgb
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.4.2007
Tenhle film je skvělou   reklamou na 80 léta. Souboj   USA vs. CCCP, spousta   písniček a klipový střich.   Jako záporák je Ivan Drago   nepřemožitelný. I ten   černoch z trojky proti němu   vypadá, jako neškodná   panenka. Nejvíc se vždy   těším na sekvenci   tréningu. Souboj srdce a   vědy. Po jedničce je to pro   mě nejlepší díl.   Drago:"Když umřel, tak   umřel."
dave86
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 13.2.2007
Masivní trénink v Rusku a   politický podtext, tak to se   mi na tomto díle líbilo vice   než záverečný souboj.   Dolph tu vypadá jak stroj na   smrt. Ten sfetovaný pohled co   má je úžasnější než v   jeho ostatích filmech.
Ba.tista
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 2.3.2008
Rocky získal zpět svůj   titul v těžké váze a teď   je v důchodě protože   ukončil kariéru. OIbjevuje   se ale nová, dosud   největší, hrozba se kterou   se střetává. Obávaný   ruský boxer Ivan Drago. Vyzve   Rockyho ale ten odmítne, ale   výzvu příjme Rockyho   přítel Apollo Creed. Ale   Apollo není dost silný a v   zápase proti obrovskému   rusovi prohrává a dokonce v   ringu umírá. Rocky proto   odjíží do ruska aby se zde   utekla s Dragem. Vyhraje nebo   to bude jeho definitivní   konec?
LookE
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.2.2013
TEKKEN 6 : STALLONE VS.   LUNDGREN !!! Mr. T ve trojce   byl výborný, ale ne tak jako   Dolp Lundgren aka Ivan Drago.   Obrovská ruská mašina na   zabíjení amerických   boxerů. Samozřejmě, že   Rocky vyhraje a v   závěrečné bitce rusovy   rozbije hubu protože jsme v   americkém filmu, je tu něco   jako studená válka a my   musíme SSSR ukázat jak moc   máme navrch. Ale i přes   všechen tento patos je tenhle   díl nejlepší.
Creasyczek
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 14.11.2010
Pro mě nejlepší díl   Rockyho. Od začátku do konce   jsem se nenudil a prožíval   společně s Rockym ztrátu   blízkého přítele –   Apolla Creeda. Film   neskutečně graduje ve své   druhé polovině, kdy Rocky   přijede do Sovětského svazu   a začíná s tréninkem.   Jenomže na rozdíl od svého   soupeře, který má ke   trénování k dispozici   všemožné přístroje, je   odkázán pouze na   zvyšování kondice pomocí   běhu, sekání dříví a   jinému   “bezpřístrojovému“   tréninku. I přes všechny   tyto nástrahy se to Rockymu   přece jen povedlo, a na   sovětské půdě dokázal   zvítězit. Jak řekl sám   Lundgren: "Je jako kus   železa." Čtvrtý díl   si mě prostě získal a když   k tomu ještě přičtu   skvělý soundtrack ... musím   hodnotit 9/10.
LenC2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.5.2009
IV tak toto je moje srdeční   záležitost. Dle mého   nejlepší Rocky ze všech   natočených i proto, že Sly   je v životní formě sledovat   přípravný tréning před   chystaným zápasem s Dragem   je úžasné.
kali.4
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 25.11.2007
Milující manžel a otec,   silák, mstitel, kapitalista.   Kdo jiný by dokázal   vyvrátit rudý imperialismus   i s kořeny? A kdo jiný tak   zábavně?
netopir55
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.8.2009
Vyborný štvrtý díl   Rockyho,který je dle mě   nejlepší,i když všechny   jsou moc povedený.Dolph   Lungren jako Ivan Drago,boxer   z Ruska,který zabije Apolla a   Rocky se pujde prát do   Ruska.K tomu skvělá   hudba,skvělý tréning   Rockyho a skvělý   příběh.Doporučuji všem   obdivovatelúm i tem ostatním   shlédnout Rockyho,určitě se   tenhle film musí líbit   každému kdo má rád S.   Stallona.
smíšek
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.4.2007
Rocky 4
Řekla bych, že tento díl je   asi nejlepší. Dolph Lungren   ve své zřejmě životní   roli ruského boxera Ivana   Draga (bože, kam až tento   herec za posledních 20 let   klesl). Rocky bojující s   ruskou bestií a se smrtí   svého přítele a napínavý   příběh s nádechem studené   války dělá z tohoto filmu   výbornou akční podívanou.   Jako děti jsme tento film   kdysi dávno na VHS milovali.
Rollage
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.12.2010
Balboa vs Drago
Další zlaté dílo 80. let -   co si více přát, než   hlavního hrdinu   trénujícího na zamrzlých   ruských pláních a proti   němu úhlavního nepřítele,   kterému pomáhají zástupy   lékařů a vědců.   Psychologie postav je   ostrouhaná na povedený   trénink a nezapomenutelný   závěrečný souboj. S filmem   přišla další hitovka - No   easy way out (Robert Tepper).
Jarda6
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.10.2009
Po celkově poněkud slabší   trojce byla čtyřka opravdu   milým překvapením.Výborný   přepracovaný soundtrack je   podtržen slušným obsazením   i dialogy které se opravdu   nedají zapomenout."Když   umřel, tak umřel!"
JohnCoestler09
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 14.1.2011
Určite to nie je najlepší   diel celej série . Jednotka   je najlepšia ,po nej šestka   ... a dalej neviem.Film sa mi   páčil hlavne pre svoju snahu   zlepšiť vzťahy medzi   Sovietskym zväzom a USA .   Posledná scéna filmu ako tam   Rocky hovoril o probléme   tíchto dvoch megakrajín ma   ohromne zaujal . Proste tento   film mal väčšiu podstatu   ako boj samotný .Výborný   výkon Ludgrena,skvelá hudba   ako vždy u Rockyho,smrť   Apollo Creeda a fakt   strhujúca atmosféra ako to   tu čítam v   predchádzajúcich   komentároch sú základnými   stavebnými kameňmi 4.   dielu.Pekné !
halounak
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 26.11.2008
Nejlepší díl od jedničky.   Film je nadupaný. Taková   studená válka v boxerském   ringu. Obměna prostředí   filmu prospěla...
rasp666
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.1.2016
Není to člověk.. Je jako   kus železa!! Podle mě   nejlepší díl ze série   Rocky. Ivan Drago je odolná   ruská svině, ale není to   stroj. Rocky ho rozjebal!
red.mann
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 9.3.2020
Film, který neomrzí. I po   létech se na něho rád   podívám s radostí. Tyhle   filmy jsou pro generaci,   která žila v socialistickém   táboře prostoupená   nostalgií. Společné   sledování páté kopie VHS   kazetě až do ranních hodin.   Na to se nedá zapomenout.
nash
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 12.2.2005
Ve čtyřce se stalo něco, co   nikdo nečekal. Filmy o Rockym   měli sestupnou tendenci, v   tomhle dílu ale Stallone   chytil druhej dech. Skutečně   našláplej film, při kterým   se opravdu nebudete nudit. Ani   určitý politický podtext   příliš neruší.
Llewelyn
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 2.2.2009
Nesmrtelná série Rockyho mě   vždy tak nabudí, že začnu   hledat boxerské rukavice a   chci honem něco   dokázat..Stallone jako by se   pro tuto roli narodil..V tomto   díle se postaví strašnému   ruskému Ivanovi, který zabil   jeho přítele..námět jako   béčko všech béček, ale   zpracování odlišných dvou   tréninků je   bezvadné...pouze konec filmu   jak Rusové fandí Rockymu se   mi moc nezamlouval...holt, to   by nebyl americký film...
martas_v
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 8.11.2009
Nejslabší díl celé série.   Tady už musel být   scénarista značně senilní,   že vyplodil tehle scénář.   Bojuje se v Rusku, nakonec si   Rocky získá ruské   obecenstvo na svoji stranu -   tohle muselo napadnout chorý   mozek. Na druhou stranu proti   sobě stojí jedny z akčních   legend 80.let.
Kecka1
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.2.2005
Mě se to celkem líbilo. Äle   fakt, že by každý člověk   po ranách, které dostanou   oba boxeři, byl mrtvej, je   věc jiná. Autenticita tady   trpí na úkor atraktivnosti.
Frolíček
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 26.3.2019
Film poplatný své době, v   dnešním politickém kontextu   už je trochu směšný.   Namakaný Dolfík, ledová   Bridget a Sylvester, který   nezná bolest, klišé a   spousta propagandy. Naprosto   nadstandardní soundtrack.   Zcela souhlasím s   komentářem volam.sa.pistik.
volam.sa.pistik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 3.11.2018
Ako sa trénuje v sibírskej tajge
Klasický Rocky, až na ten   záverečný fight. Ale   poporiadku. Začalo to dobre,   čakal som väčšiu   propagandu a ono to chvíľami   bolo až prekvapivo   vyrovnané. Napríklad celkom   rozumné reči Ludmily a   naopak nechutné provokácie   domácich. Alebo napríklad   ako ovečkám stačia   povestné Chlieb a hry,   akurát jedni majú radšej   tie uniformy a tak, a druhí   zasa skôr roztlieskavačky,   ale v podstate to je všade   rovnaké. Film odsýpaval,   bavil, dokonca aj ten príchod   do Ruska bol pohoda, svojský   tréning a tak. Čo však   dosť zhodilo film bol ten   záver. Ten samotný zápas.   Tým nemyslím ani tú, už   povedzme, silnú propagandu,   nemyslím nezmysly typu, že   by diváci otočili, či   neskutočne blbý záverečný   prejav. Slová skôr smutné a   tragické. Myslím skôr   samotný zápas. Beriem, že   ani v predchádzajúcich   filmoch sa nehralo moc na   realitu a tiež sa   preháňalo, ale malo to   aspoň akú takú úroveň,   či vysvetlenia jeho   víťazstva boli aspoň   nejaké (zmenil štýl,   naučil sa viac pohybovať, a   podobne). Tu však to už bolo   to "koľko teda ten   organizmus ešte   vydrží" do očí   bijúce. Ivan bol stroj,   ktorý v dvoch kolách   prizabil Apolla a tu naopak   Ivan celý zápas bije   Rockyho, ten nakoniec sa   uvedomí a dá tri rany a Ivan   je na zemi. Mohli dať aspoň   nejaké vysvetlenie, že   skolaboval z tých práškoch,   čo bral, či mu dala Ľudmila   kopačky a on sa zosypal, bolo   by to dôveryhodnejšie, než   že to čo sa tam dialo.   Jednoducho všetku úctu k   Rockymu, takýmto štýlom,   ktorý predviedol, by tiež   padol už v druhom kole. To je   jediná slabina filmu, inak   ok. Navyše oskarový výkon   tu podala Brigette Nielsen,   ktorá k podiveniu, že vraj   dostala za túto rolu malinu.   Aspoň vidno, že tie ceny   rozdávajú samí diletanti
Karius
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 10.7.2012
Díl s jednoznačně   největšíma výkyvama v   hodnocení a   oblíbenosti!Jednou tady dá   někdo odpad,pak další   naopak plný počet.Já se   přikláním k nejnižšímu   hodnocení ze všech dílů o   tomhle filadelfským boxerovi   a to z několik   důvodů!To,že děj s   titulkem Rocky, je jedno   velké klišé(někdo dostane   nařezáno,pak trenink a   závěrečnej fight) všichni   víme, už defakto od   začátku,ale snažit se to   celý oživit nádechem   studené války a užíváním   anabolik ,asi nebylo to pravé   ořechové.V tomhle pro mě   zklamání---->když zemře   Apollo a Rocky jede v autě a   10 minut tam plácá nějaký   nesmysly, to byl teda taky   slušnej výlev...další   věc,která je společná s   prvním i druhým dílem a   tady je znát asi   nejvíc---->závěrečnej   souboj = komedie! Oba borci si   nechaj mlátit do hlavy jako   by nic!Žádná defenziva,ruce   u pasu a jen přímý zásahy   do gesichtu a k tomu všemu   tohle ustojí 15 kol, kde v   tom posledním Rocky doslova   vybízí soupeře,ať mu do   tý hlavy tříská ještě   víc,když by byl rád,že   vůbec stojí a to   podotýkam,že ve filmu je   prezentováno,že Lundgren   dával rány kolem 2000 liber   na čtvereční palec :-D   Každej kdo,kdy viděl   boxerskej zápas live nebo ho   kdy dělal ví,že tohle nebyl   box, nýbrž ještě větší   komedie, než je americkej   wrestling!Na závěr ten   Rockyho proslov?To už bylo   fakt silný kafe!První dva   díly, nám byl Rocky   prezentován jako buran s IQ   automatický pračky a během   dvou následujících dílů   se jeho intelekt zvýšil na   tolik,že po 15ti kolovém   boxérském zápase,kdy mu   přímo do hlavy buší   nasypanej Lundgren ,se z něj   stane diplomat,miláček   ruského davu a   intelektuál.Ale aby to nebylo   jen o   negativech---->luxusní   hudba a to jako,že hooooodně   dobrá,dobrej trénink na   sibiři a opět bezchybný a   náladový Burt Young   ,nostalgie je sice silná,ale   taky všechno nezachrání a   ta filmová kvalita tady šla   prostě dolů a dávat vysoké   hodnocení jen kvůli   Lundgrenovi nebo krásné   Brigitte   Nielsen?Bohužel---->60%
karlosphonic
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 5.3.2009
Pohádka,pohádka,pohádka
...ale i po letech se na ní   stejně krásně kouká!U   akčních filmů se krásně   po delší době pozná,který   snímek je jen módní   záležitost.U tohoto to   naštěstí neplatí,i když   mezinárodní politika je   někde jinde,než v době   slávy Rocky 4.Skvělý   soundtrack také nic   nepostrádá z nánosu   téměř 25 letého   prachu.Takže...proč mám,   sakra, po tomhle filmu takovou   chuť si jít brutálně   zacvičit a zaboxovat?
SvoKar
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 12.1.2012
Film obsahuje některé   typické kýče sportovních   snímků. Tvrdý trénink,   vyběhnutí na horu,   vítězné roztažení paží.   To, co říká Rocky na konci,   o možnosti   "přátelství mezi lidmi   i národy", je pěkný; v   tomtéž roce Sly v Rambo 2   proti Rusům bojuje:)
Lienocka22
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 2.2.2009
Sylvester Stallone so svojim   silikonovym fejsom nam   predviedol asi najlepsi kusok   aky mohol :D Film, na ktorom   sa clovek dokaze zabavat, aj   ked to nie je komedia (alebo   zeby predsa?) :) No ved   posudte sami ...
Hugin
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 23.5.2009
Film natočený v duchu   filosofie studené války. Na   jedné straně správní   Američané a na straně   druhé zlí Sověti. Tento   princip neomlouvá ani   zdařilé zpracování. Proto   jsem si přál, jako ostatně   každý kdo film viděl, aby v   zápase zvítězil Ivan,   zasloužilý mistr sportu a   olympijský vítěz, a ne   nějaký sráč z předměstí   Filadelfie s trapnou   přezdívkou Italský hřebec.   Boxu moc nerozumím, ale   domnívám se, že to co bylo   prezentováno ve všech,   předešlých i následných,   dílech, nemá se skutečným   boxem příliš společného.
callaghan
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 10.3.2009
Tak tady půjdu dost proti   proudu. Nechápu totiž, kde   si tenhle film vysloužil tak   vysoká hodnocení. Podle mě   je čtyřka srovnatelná s už   tak slabou trojkou, nic víc,   nic míň. Američané si ve   filmu vyřizují své účty s   Ruskem, když z jejich boxera   udělají nefér bojovníka. Z   Rockyho se na druhou stranu   stává správce spravedlnosti   atd. atd. Typicky americké   pojetí. Korunu všemu dává   Dragova hláška: "Když   umřel, tak umřel!" To   už jsem nevydržel a musel   jsem se smát.
afer
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 13.10.2014
tragedie
V podstatě díl, který   těží jen z předchozích   serií a totální propagady.   Nenabýdne ani nic nového ani   nic překvapivého. Rocky co   by mstitel zabitého kamaráda   je opravdu hodně málo na   dobrý filmový zážitek.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih36637minih36637Tak to chodí (2002) 
It Runs in the Family n
minih28241minih28241Highlander: Zúčtování (2000) 
Highlander: Endgame n
minih69915minih69915Moneyball (2011) 
Moneyball n
minih21541minih21541Tygří klec I (1988) 
Tiger Cage n
minih2330minih2330100 dní v Palermu (1984) 
Cento giorni a Palermo n
minih29112minih29112Záhrobní komando (1987) 
The Monster Squad n
minih38420minih38420Batman začíná (2005) 
Batman Begins n
minih63254minih63254Kid (2010) 
The Kid n
minih35530minih35530Recept na lásku (2001) 
Bella Martha n
minih38735minih38735Superprohnilí (2003) 
Ripoux 3 n


Hodnocení:n12345678910

Podobné filmy

Creed (2015)

 Creed (2015)
Creed n
 
Žánr: drama / sportovní
Země: Spojené státy americké
Režie: Ryan Coogler

(pokračování)

Rocky Balboa (2006)

 Rocky Balboa (2006)
Rocky Balboa n
Rocky Balboa / Rocky VI
Žánr: drama / sportovní / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Sylvester Stallone

(---)

Rocky 5 (1990)

 Rocky 5 (1990)
Rocky 5 n
Rocky V
Žánr: akční / drama / sportovní
Země: Spojené státy americké
Režie: John G. Avildsen

(---)

Rocky 3 (1982)

 Rocky 3 (1982)
Rocky 3 n
Rocky III
Žánr: akční / drama / sportovní
Země: Spojené státy americké
Režie: Sylvester Stallone

(---)

Rocky 2 (1979)

 Rocky 2 (1979)
Rocky 2 n
Rocky II
Žánr: akční / drama / sportovní
Země: Spojené státy americké
Režie: Sylvester Stallone

(---)

Rocky (1976)

 Rocky (1976)
Rocky n
 
Žánr: akční / drama / sportovní
Země: Spojené státy americké
Režie: John G. Avildsen

(---)

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

09:00 - 09:40

21 minut již uběhlo
19 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Serengeti

08:30 - 09:25

51 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:35 - 09:35

46 minut již uběhlo
14 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:55 - 09:25

26 minut již uběhlo
4 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190271
Osobností: 697371
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177913

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10