Jeden svět

Komentáře uživatele afer

afer

afer zprava

Napsat uživateli zprávu

oblíbený

Přidat uživatele do oblíbených

  

Řadit dle:   Názvu filmu   |   Od nejnovějších

Počet komentářů: 28
Barbar Conan (Conan the Barbarian)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 26.2.2012
Lepší než originál
Konečně se amerika dokázala   oprostit od stup scén ve   kterých davy jásají před   svalnatým hrdinou ba naopak   ono představení Conana co by   vraha zloděje daleko lépe   uvedla prostředí této   pohádky, než stup tlačení   kola v otroctví. Dalším   kladem bylo omezení se od   prázdných hovorů hlavního   hrdiny. Prostě a jednodše za   to, že konečně filmaři   objevili, že méně znamená   více dávám 7.
Denní hlídka (Dněvnoj dozor)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.5.2011
Co dodat
Ve skutečnosti konečné   vyvrcholení noční hlídky.   Kdo od těchto filmů čeká   dva naprosto samostatné děje   komunikující jen v   historickém sledu a přes   společné postavy, bude   předem sklamán. Celý   projekt je podle mého třeba   brát jako dvě části   jednoho příběhu. Ale   přiznejme si kdo si dnes   udělá čas aby shlédl celý   5 hodinový maraton v rychlém   sledu za sebou. Z tohoto   pohledu se trochu obávám   dotáčení šeré hlídky,   nedovedu si totiž představit   jak logicky navázat na   předchozí dva díly aby z   toho nevyšla je zcestná   holywoodská dotáčka.
Harry Potter a Relikvie Smrti – část 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part I)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 17.7.2011
Tak trochu jiný díl
Předem podotýkám nejsem   fanda a ani nebudu podobných   filmů, však z uměleckého   hlediska mne zaujala pasáž   pohádky o relikvijích smrti.   Podle mého to byl jeden z   nejdařilejších animovaných   počinů, které jsem zatím   viděl na 3D a doufám, že si   z těchto pár minut vemou   ostatní poučení.
Hon na čarodějnice (Season of the Witch)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.2.2012
Celkem průměrnej film
Z počátku jasně   odsuzující církev.Odtud asi   chápu všechna ta zklamání   naši ateistů, že nekončil   i v tomto duchu, ale spíše   se odchýlil do fantazy   vyprávění. Podle mého se   zbytečně snažili na   začátek vtěsnat historii   hlavních hrdinů. Tohle   všechno se dalo daleko lépe   využít v psychologickém   boji a tápání co všechno   je skutečný   čarodějnictvím. Asi bych   více využil postavy   ministaranta. Konečný   záběr samotného bídného   klučiny v mlze na koni s   knihou v sedle by podle mně   vše jen podtrhl. Co se bodů   týče tak za dobrej námět,   nečekanej konec a odchýlení   se od okoukaných   čarodějnických kritik   dávám 9.
Hooligans (Green Street Hooligans)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 28.6.2011
Řešme jenom film
Nechci v tomto komentáři   řešit hooligans jako   takové. Je to daleko   složitější otázka než   jak je ve filmu podaná( v   podstatě ten film není o   hooligens), ale spíš bych   řešil děj filmu jako díla.   Pokud chtěl tvůrce ukázat   jak je nebezpečné hrát si   na hrdinu a dospělého hned   po tom co jsem opustil svěd   zametených chodníčků. Pak   se mu to skvěle povedlo.   Vrátil bych se na začátek   filmu kde hlavní hrdina,   říká ta doba mi dala víc   než kde jaká škola. S   tímto je nutné jen a jen   souhlasit a myslím si že by   se měl každý divák ptát   zda cena která byla v této   škole života placena nebyla   až moc vysoká. Konec se mi   zdál z prvu kýčovitý,   však až déle mi došlo, že   právě tak nejlépe vyzněla   celá marnost této školi   života jednoho američana.   Pro dobrou zábavu mohu   doporučit, ale pozor tohle   není o hooligens.
Kouř (kouř)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 27.3.2021
Kdo nezažil asi nepochopí.
Přečetl jsem si pár   komentářů a chápu, že   zrovna tento film asi není   stravitelný pro všechny. Ale   kdo nezažil onen boj s   větrnými mlýny jménem   vedení bez maturity, tak   těžko může chápat   absurditu, humor a naivní až   trapné dialogy, tohoto   jedinečného filmu.
Při pohledu na některé   současné líbivé filmy mám   pocit, že nám právě   takováto vyhraněná tvorba   docela chybí.
A   protože dnes už není cool   smrdět kouřem nejen po   cigaretách,
pro   mladší generaci bych   doporučil napsat důrazné   POZOR NA TVRDÝ STŘET S   "MLÁDÍM" VAŠICH   RODIČŮ.
Na půdě aneb Kdo má dneska narozeniny? (Na povale alebo Kto má dnes narodeniny?)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 19.2.2012
CO dodat opět dokonalá ukázka
Řemeslné animace, z rukou   jednoho s nejlepších   světových animátorů. Jsem   rád, že v době kdy světem   vládně americký   křečovitý úsměv z 3D   Maxem vytvořeného osla, je   naše animátoské škola   stále schona držet si svojí   skutečnou řemeslnost. Je mi   jasné, že malé děti se asi   budou nudit asi tak jak jsem   se já nudil při dlouhých   pásmech animací Hermíny   Týrlové. Jenže s postupným   věkem jsem si k ní našel   cestu a dnes patří mezi mé   nepříjemnější filmy.
Noční hlídka (Nočnoj Dozor)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.5.2011
Jak našlapat knihu do filmu
Tohle je asi zákledním   problémem filmu Noční   hlídka. Viděl jsem jak film   tak jsem přečetl i celou   trilogii ( i když vyšel   knižně už i čtvrtej díl).   K filmu bych řekl jediné je   jasné, že někteří lidé   budou rozčarováni kort když   noční hlídka končí asi v   polovině knížky a   pozornému divákovi proto   neunikne, že film je nutné   pro jeho pochopení spojit i   s jeho pokračováním tedy s   denní hlídkou. Pravda od   knížky se film hodně liší   hodně dějů je vypuštěno a   spíše bych řekl že se   jedná o volnou inspiraci než   o sfilmování. Ovšem je   nutné dodat o velmi zdařilou   inspiraci, která dokonale   vycucla z knihy tu   nejdůležitější podstatu a   to, že ti co si hrají na   hodné nejsou vždy ti hodní   a obráceně.
Obsluhoval jsem anglického krále
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 29.10.2011
NEchci hodnotit knihu
Možná je problém že   všichni hodnotíme knihu a   máme díky reklamám velká   očekávání. S odstupem   času jsem se k tomuto snímku   vrátil a řekl bych, že to   všechno Menzlovi a tomuto   filmu spíše uškodilo. Když   jej vnímám dnes můžu   říct, že je to samostatně   osobité dílo které   perfektně sedne na tehdejší   dobu a stvárnění jednoho   chvilkového chlapského snu.   Apropo pokud hodnotíme místo   obsahu filmu barvy nějakého   řádu a líbivost herců pak   se nedivým oněm   prapadajícím kritikám.   Jinak kdo kde psal, že   Dítěte musí stvárnit   líbivej blonďatej hezounek.   Naopak nesympatickej šizuňk   Barnev do toho sednou skvěle.
Perníkový táta (Breaking Bad)
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.12.2023
Seriál s dobrým nápadem
Určitě to je zajímavý   nápad a asi i dobrý   scénář, jen mě přišel   neskutečně roztažený,   osobně bych si dokázal   představit celý seriál   stáhnout asi na polovinu.   Ostatně jediné co mě   zaujalo na poslední sérii   byla zmínka u České   Republice.
Aby také ne   když první pokusy o   syntetizaci z pseudoefedrinu v   podobě drogy pro feťáky   jsou datovány do 70 let a   vychází právě od nás.   Nebo již všichni zapomněli   na Pika?

A zde   bych asi také celý seriál   nechal. Představa o tom jak   mezi sebou bojují mafie a jak   se z hlavního hrdiny stává   právě mafiánský bos, mě   již přišla značně   přitažená za vlasy a to se   nebavíme o poslední partě   nácků, kteří bez problému   dokázali ovládnou úplně   celý trh.
Překladatelé (Les traducteurs)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 31.10.2021
Milé překvapení.
Ze začátku to pro mě bylo   jen zabytí času. Nicméně   po čase se začal film   zajímavě zamotávat a   výsledné rozuzlení, bylo   naprosto nečekané.
Pravda určitě film není   pro typického diváka   akčních dramat. Ten se asi   bude z náročných proslovů   a citací nudit. Nicméně kdo   hledá film na přemýšlení,   ten si stoprocentně přijde   na své.
Repo Men
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 13.9.2020
Proč se neubráním srovnání s Repo G opera
Bohužel mám v hlavě stále   předchůdce jménem Repo the   Genetic opera.
A proto   neocením ani originalitu ani   nápad ani konec.
Pokud   bych měl tedy tento film   někomu doporučit, pak   jedině když mu nejprve   dopředu zakážu se na onen   předchozí muzikál koukat.
Rocky
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.10.2014
začátek dobrej
V podstatě se jedná o   klasický sportovní film   80tých led. Příběh jak z   pohádky i s celkem rozumnýma   rozhovorama. A ne zas tak   klasickým koncem. A právě   za ten konec si ze všech   serií zaslouží ocenit.
Rocky 2 (Rocky II)
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 13.10.2014
Dalo by se to stvárnit lépe
ne zas tak povedené   pokračování, které ale   stále ještě nějak   nevybočuje z reality   sportovního zážitku. Pravda   texty jsou celkem slabší a   propagandistické dětičky   věhající s Rokym celému   zážitku také moc nedodají,   ale protože filmový   zážitek vytváří konec   jedná se stále ještě o   celkem zdařilé dílo.
Rocky 3 (Rocky III)
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 13.10.2014
Začátek poklesu serie.
V podstatě vše mnělo   skončit druhým dílem. Ve   trojce už se ukazuje, že   film postrádá onen náboj   rozdílu mezi sportem a   klasickým životem. Tak   torchu se začíná ukazovat,   že dochází nápady na   rozumné zápletky.
Rocky 4 (Rocky IV)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 13.10.2014
tragedie
V podstatě díl, který   těží jen z předchozích   serií a totální propagady.   Nenabýdne ani nic nového ani   nic překvapivého. Rocky co   by mstitel zabitého kamaráda   je opravdu hodně málo na   dobrý filmový zážitek.
Rocky 5 (Rocky V)
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.10.2014
Mohlo to být horší
V podstatě po 4, jsem čekal   horší tragedii. Jenže on se   nápad našel a nepřijde mi   zrovna špatnej. Rocky jako   trenér a zároveň   pochybovač zda ještě   zvládne profesionálně   boxovat je celkem dobrá   zápletka, která celý díl   zachraňuje.
Rocky Balboa (Rocky Balboa / Rocky VI)
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 13.10.2014
Ostudný konec
Tento díl prostě neměl   být. Krom toho že se jedná   o špatně sestříhanou   nostalgickou vzpomínku na   předešlé díly, nenabízí   vůbec nic. mám z něj pocit   jako by kopíroval obecný   ústup samotného Stalone.
Rudá mašina (Red Army)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 24.11.2016
Nojo není to český dokument
Pokud vynechám onu snahu   hrát na city diváka a   značnou historickou   jednoduchost tak typickou pro   americké dokumenty. Pak bylo   celkem zážitkem kouknout se   jak široký záběr zájmů   kolem sebe vnímal Tarasov a   kde všude dokázal nacházet   inspiraci pro svoji práci. V   tomto si troufám říci, že   byl jedinečný a bohužel na   věky asi poslední.
Jak velkou chybu dokumentu   bych viděl zatraceně malý   prostor pro hráče Larionova   a Makarova tito například ve   filmu vůbec nemluvili a i z   pozice hlavní hvězdy   Fetisova bylo znát, že   průvodce dokumentu nebyl   často schopen vůbec pochopit   co se mu snaží hráč   popsat. To ten film docela   poškodilo.
Suma   sumárum pro fanouška hokeje   dobrý počin, možná by bylo   lepší pokud by byl natočen   rusem.
Rváčův deník (The Basketball Diaries)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 2.8.2021
Trapný pokus o drogách.
Neskutečné klišé.   Naďějný sportovec pečuje o   nemocného kamaráda z jehož   smrti se zhroutí a zůstane   na drogách. Neskutečně   fádní. S velmi slabými   dialogy a hereckými výkony.   Vedle tohoto mi přijde film   My děti ze stanice zoo nebo   Piko daleko povedenější.  
Jo a pokud chce někdo   vidět skutečný film o tom   co dokáží drogy a to bez   všech příkras pozlátek a   hloupých happy endů   doporučuji film Katka od top   režisérky Helenty   Třeštíkové.
Spartacus: Krev a písek (Spartacus: Blood and Sand)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 5.3.2012
Bezmyšlenkovitá honba za potoky krve
Pokud zde někdo mluví o   skvělých zkulisních   intrlikách pak asi nečetl   nic od Waltariho nebo Gravese.   V podstatě už dlouhou dobu   pozoruju, že se nám z   umění vytrácí myšlenka a   davy jsou bezmyšlenkovitě   nadšené podobně jak v   hliněných domech kdysi   žijící Římani jen z   potoků krve a hekotu   poronhvězd.
To musí být nebe (It Must Be Heaven)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.5.2021
Příjemný odpočinek
Krásné dílo, kde vítězí   nevyřčené nad zbytečnými   afektovanými dialogy.   Doporučuji každému, kdo si   chce v klidu odpočinout a   podobně jako hlavní hrdina,   jen pozorovat svět kolem   sebe. Že to nemusí být   nuda, vám ukáže právě   tento film.
Unaveni sluncem (Утомленные солнцем)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.2.2012
Typicky ruské
Bravurní film, který v   dnešní době plné akce a   honbou za trikama asi moc in   diváků nenadchne. Jenže ony   ty (pro někoho dlouhé   )dialogy vše nasměřují k   naprosto dokonalému konci,   kde se všechno spojí a   umocní ve skvělý umělecký   zážitek.
Unaveni sluncem 2: Odpor (Utomljonnyje solcem 2: Predstojanije)
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.2.2012
-hodně vysoko nasazená laťka
-kdyby tento druhý díl   natočil kdokoli z holywoodu   tak by tady většina lidí   plesala blahem, žel od   Michalkova se po shlédnutí   prvního dálu přeci jen   čeká víc. Těsně po   shlédnutí jsem se snažil   pochopit co nám chce   Michalkov říct, ovšem   problém byl že to na co jsem   přišel už ztvárnil v díle   prvním. Tak jsem jej začal   vnímat spíš jako   jednotlivé rozdělené scény   a příběhy. A najednou jsem   si jej dokonale užil a to   znova a znova kdykoli jsem jej   viděl. Prostě uznejme, že   to byla výborně ztvárněná   válečná chaotická jatka. A   to že válečné filmy nemám   rád.
Unaveni sluncem 3: Citadela (Utomljonnyje solncem 2: Tsitadel)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.2.2012
A konečně rozuzlení
Pokud přežijem první 1/4   hodinu, která se tak trochu   bortí v klišé amerických   blábolů, čeká nás opět   film podobný prvnímu dílu   plný dialogů a afektů   postav, které si po krásném   slunečném dni prošli   válečným peklem. (odtud   beru druhý díl jen jako   nutné zlo k vysvětlení   jednotlivých postojů). Za   toto bych dal 10 bodů. Pokud   si však vzpomenu na konec,   který se nikterak neliší od   holywoodských hovadin a na   to, že se film dal daleko   lépe zakončit už na dvou   třech lepších místech,   klesá moje obliba někam k 7   hvězdičkám. Než ale budu   bodovat je třeba si   uvědomit, že zde nebodujeme   jen jednu epizodu, ale v tomto   případě celou trilogii,   která podle mého i z trochou   chyb bude patřit ke skvostům   světové kinematografie. A   proto dávám 10. :D ( nebo   spíš na první díl by ani   15 hvězdiček nestačilo)
Už je tady zas (Er ist wieder da)
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.11.2016
Po dlouhé době satira ze které mrazí
Film naprosto skvěle   vystihuje nejen naší dobu,   ale i to, že se historie v   různých etapách zas tak moc   neliší. Ukazuje nám jak   snadno se může povrchní   zábava a ironie zvrhnout v   něco co přestaneme ovládat.   Cesta kterou ve filmu Hitler   ujde od zablácené uniformy   až po likeovou a televizní   hvězdu je neskutečná,   možná absurdní, ale hlavně   nebezpečně možná.
Konec ve kterém Ada   nejprve odhalí malého   Hitlera v každém z nás, aby   poté jen s potěšením   kvitoval to jak mu současný   stav společnosti hraje do   noty. Je neskutečně   pravdivá a jen potvrzuje to   čeho se obávám už dávno.   Že zas společnost začne   volat po silném vůdci a   jednoduchých řešení.
Válka bohů (Immortals)
Hodnocení: 1 / 10
Přidáno: 27.11.2011
terrible
Co k tomu říct mnoho efektů   pro nic. A po dějové   stránce Zamarovský aby se v   hrobu obracel. zásadně   nedoporučuji.
Zkáza krásou
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 6.2.2016
Krásná práce
Helena Třeštíková opět   ukázala, že je naší   nejlepší dokumentaristkou.   Děkuji pořadu 20 minut na   radiožurnálu, kde byl   právě s tvůrkyní dokumentu   rozhovor. Dokument je naprosto   famozní. Přijde mi jako   krásná zpověď herečky,   která žila skutečně   naplno.

TV Program

ČT1 - Zdravotní škola

09:00 - 09:40

18 minut již uběhlo
22 minut zbývá do konce

ČT2 - Zázračná planeta: Serengeti

08:30 - 09:25

48 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

NOVA - Ulice (2005) [TV seriál]

08:35 - 09:35

43 minut již uběhlo
17 minut zbývá do konce

Prima - M.A.S.H. (1972) [TV seriál]

08:55 - 09:25

23 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

Český lev Oscar

Filmová databáze v číslech

Filmů: 190271
Osobností: 697371
Fotografií: 762965
Plakátů: 375673
Obsahů a biografií: 177913
foto

Komerční sdělení

Filmová škola

Staňte se hercem, herečkou.

foto

Poslední komentáře

The Boondocks (2005) [TV seriál]

Ja nepráskam

The Boondocks
Je to úplne iný seriál,   aké poznáme a jeden z   najzvláštnejších. Ťažko   ho uchopiť, lebo je to aj   sociálna kritika, aj   komédia, aj více >

Autor: volam.sa.pistik | Hodnocení: 8 / 10

Amazing Spider-Man (2012)

Za mě lepší net ten první

Amazing Spider-Man
Já mám prostě tohohle   Spider-mana raději než toho   původního od Raimiho. To   jméno píšu skoro určitě   špatně, tak se omlouvám,   nechce se více >

Autor: majkronyk | Hodnocení: 8 / 10

Bylo to o nacistech (2008) [TV e...

Bylo to o nacistech
Solidní díl, s dobrejma   vtípkama a scénkama, ale   hlavně tam je můj oblíbenec   Herb a ten to svejma   hláškama zvedá vejš:-)

Autor: FLA | Hodnocení: 8 / 10

Jack Rozparovač (1988) [TV film]

Jack Rozparovač
Z mého pohledu je tahle více   než tříhodinová televizní   koprodukce opravdu   vynikající. Režisér a   scenárista v jedné osobě   David Wickes více >

Autor: klasifikátor | Hodnocení: 8 / 10

Na místě činu: Zmizení v hotelu ...

Na místě činu: Zmizení v hotelu Cecil
Dokument plný otázek,   podezřelých a také lidí,   kteří se snaží přijít na   to, co se vlastně Elise   stalo. Případ, ze kterého   mrazí!

Autor: veverka-zrzka | Hodnocení: 7 / 10