Zari
ohodnotit

Rocky 4

Rocky IV

Rok:
1985
Délka:
89 minut
„Čtvrté pokračování osudů boxerského outsidera, který díky vlastní píli a houževnatosti využil nečekané příležitosti a vypracoval se na světového šampióna.“
Popis / Obsah / Info k filmu Rocky 4
Po náročném souboji s Clubberem Langem, kdy získal zpět svůj titul, ukončil Rocky svoji kariéru a boxuje jen pro zábavu se svým přítelem Apollem Creedem.
Rocky i nadále suverénně vládne světovému žebříčku. Vede spokojený život se svou ženou Adrian a synkem. Boxovat dále již nemá důvod.
Do Ameriky ale přijíždí ambiciózní mladý boxer, kapitán Ivan Drago z Ruska, se svým trenérem Kollofem a ženou Ludmilou. Draga vyzve k exhibici, i přes Rockyho protesty, Apollo. Poté co ho Apollo zesměšní na tiskové konferenci, a potom před zápasem svojí show, Drago v nerovném boji Apolla usmrtí. Jeho smrt komentuje hláškou: „Když umřel, tak umřel!“ Rocky je zdrcen a vyzve Draga k zápasu, který se uskuteční v Moskvě. Adriana Rockyho prosí aby do toho zápasu nešel, že nemůže vyhrát. Rocky je ale odhodlán, odjíždí trénovat do studeného Ruska, spolu s ním jede ještě bývalý Apollův trenér Tony Duke a Paulie.
Rocky bojuje za čest nejen svoji, ale celé své země, Apolla a svých přátel. Čeká ho nejtěžší zápas kariéry, nejen proti brutálnímu soupeři ale i proti moskevskému publiku které Rockyho zrovna nemiluje.
Asi nejlepší díl série, báječný soundtrack, režie Sylvestera Stalloneho, který si s velikou chutí zahrál i hlavní postavu.


Autor: Rocky4

Popis / Obsah / Info k filmu Rocky 4
Východ se utká se západem, když se ROCKY postaví proti sovětskému zápasníkovi, který svého posledního protivníla dokonce zabil! ROCKY pyšně vede na světovém šampiónátu boxu těžké váhy, ale nastoupil nový vyzyvatel: Drago (Dolph Lundgren), bojovník ze Sovětského svazu. ROCKYHO přítel, Apollo Creed (Carl Weathers) bojuje s Dragem v exibičním zápase a utrpí fatální porážku. ROCKY ví, že musí pomstít svého přítele a uštědřit ránu sovětskému protivníkovi. Jeho trenér ho pošle na ledovou Sibiř, kde se připravuje pro zápas v srdci Moskvy vysílaný do celého světa. Čeká ho událost plná napětí, boj s Dragem, při kterém buší srdce do úplného konce. Sylvester Stallone napsal, režíroval a hrál tento příběh o válce mezi národy, ve které se jedna jediná bitva uskuteční v ringu. ROCKY musí bránit svou čest, svoje přátele a Ameriku.


Autor: emons

Popis / Obsah / Info k filmu Rocky 4
Úspěšný boxer Rocky Balboa žije nyní v ústraní se svou ženou Adrian a synkem. Boxuje jen občas, pro udržení kondice, se svým přítelem, černým boxerem Apollem Creedem. Do Spojených států přilétá amatérský mistr světa v boxu, Rus Ivan Drago, s manželkou Ludmilou a trenérem Koloffem, který chce vstoupit do světa profesionálního boxu. Výzvu k zápasu vyslyší Apollo, který předpokládá, že Rus nemůže být v boxu příliš dobrý. Exhibiční zápas Apolla s Dragem začíná ideologickým projevem Koloffa k Dragovi. Ten je zase šokovaný úvodní taneční show, jíž se jako zpěvák účastní i Apollo. V následném zápase dojde k tragédii: Drago ve druhém kole Apolla vyřídí a ten vzápětí umírá v rukou svého přítele. Rocky je zdrcen a vyzve Draga k zápasu sám...


Popis / Obsah / Info k filmu Rocky 4
Sylvestera Stalloneho proslavila cedle filmů o Rambovi oblíbená filmová série o boxerovi Rockym. Z pěti filmů o Rockym se u nás v kinech hrál jen ten první (Rocky, 1976); ostatní jsou nyní distribuovány na videu. Typické schéma boxerského filmu v případě této séri epostupně nasávalo ideologické podtexty; nejvýraznější je to právě u čtvrtého snímku. - Italoameričan Rocky Balboa je obyčejný chlapík, který se svou pílí, vůlí a odvahou vypracoval na profesionálního mistra střední váhy. Žije šťastně se svou ženou a synkem a o návratu do ringu neuvažuje. Do Spojených států však přijede vyzyvatel, amatérský mistr světa, Rus Ivan Drago. V nerovném zápase doslova ubije k smrti Rockyho černého kolegu a přítele Apolla. Rocky svolí, aby další utkání bylo v Moskvě, a poddá se tvrdému tréninku v extrémních podmínkách daleké Sibiře. Na obrovském stadiónu, nabitém nepřátelkými emocemi, jde nejen o souboj individuality s produktem bezduchého kolektivismu, ale i o samotné principy americké demokracie… - Sylvester Stallone film sám režíroval. Zásluhou kameramana Billa Butlera poskytuje publiku efemtní podívanou, silně ovlivněnou reklamou a klipovou technikou. Myšlenkově i dějově prostý snímek se však tříští do podoby jakýchsi sportovních videoklipů o tréninku a zázemí obou boxwrů. - Rockyho protivníka, tupou horu svalů, vypěstovanou anaboliky a poháněnou hesly trenéra-politruka, hraje (tehdy začínající) Dolph Lundgren.

Autor/Zdroj: /Filmový přehled


Nový publicista:
Nelíbí se vám tento obsah? Chcete napsat lepší? Tak neváhejte a klidně napište


Hodnocení:n12345678910
Reklama

Podobné filmy

Creed (2015)

 Creed (2015)
Creed n
 
Žánr: drama / sportovní
Země: Spojené státy americké
Režie: Ryan Coogler

(pokračování)

Rocky Balboa (2006)

 Rocky Balboa (2006)
Rocky Balboa n
Rocky Balboa / Rocky VI
Žánr: drama / sportovní / akční
Země: Spojené státy americké
Režie: Sylvester Stallone

(---)

Rocky 5 (1990)

 Rocky 5 (1990)
Rocky 5 n
Rocky V
Žánr: akční / drama / sportovní
Země: Spojené státy americké
Režie: John G. Avildsen

(---)

Rocky 3 (1982)

 Rocky 3 (1982)
Rocky 3 n
Rocky III
Žánr: akční / drama / sportovní
Země: Spojené státy americké
Režie: Sylvester Stallone

(---)

Rocky 2 (1979)

 Rocky 2 (1979)
Rocky 2 n
Rocky II
Žánr: akční / drama / sportovní
Země: Spojené státy americké
Režie: Sylvester Stallone

(---)

Rocky (1976)

 Rocky (1976)
Rocky n
 
Žánr: akční / drama / sportovní
Země: Spojené státy americké
Režie: John G. Avildsen

(---)

TV Program

ČT1 - AZ-kvíz (1997) [TV pořad]

11:30 - 12:00

7 minut již uběhlo
23 minut zbývá do konce

ČT2 - Francie, má láska

11:20 - 12:20

17 minut již uběhlo
43 minut zbývá do konce

NOVA - Můj přítel Monk (2002) [TV ser...

10:55 - 11:45

42 minut již uběhlo
8 minut zbývá do konce

Prima - Policie Hamburk (2007) [TV ser...

11:25 - 12:25

12 minut již uběhlo
48 minut zbývá do konce

Reklama