Zari
ohodnotit

Osamělý jezdec

The Lone Ranger

Další název:
Osamelý jazdec (SK)
Rok:
2013
Délka:
151 minut
Premiéra v ČR:
4.7.2013
„Dva hrdinové Divokého západu spojí své síly v boji proti chamtivosti.“

Komentáře k filmu Osamělý jezdec

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 34
Izzy8635
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 7.8.2018
Když už nebaví piráti z   Karibiku, udělali si další   skvělý film. Ze začátku   jsem čekala western ve stylu   Old Sheterhand, ale zklamaná   jsem nebyla. Úžasná   výprava a i přes vtipy zde   bylo mnoho mrtvých i trochu   té morbidity. Na konci   "překvapivý"   závěr, takže chybí jen   pokračování a nová   hvězdná série.


Jediné, co mi   trochu vadilo, byla   představitelka hlavní   ženské role. Připadala mi   jako filmová Marge. Ale zato   Helena Bonham Carter vypadala   skvěle.
beneva
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.4.2016
Kdo nemá rád komediální   podívanou ala Piráti z   Karibiku, ať na to nekouká.   Ale kdo ocení nadsázku a   humor Tarantinova stylu,   dostane perfektní film u   kterého se nejen pobaví, ale   i pokochá mistrně   vytvořenými záběry, u   kterých se mi tajil dech.   Úžasné scenérie, výborné   nasvícení, skvělá   kompozice. A jako bonus   Deppovo komediální pojetí   Tonta v masce, která jako by   sestoupila z obrazu Kirby   Sattlera "I am a   Crow".
Hraví   jedinci budou vzpomínat, ze   kterého filmu znají to či   ono, je tu hodně scén   vzdávajících poctu slavným   westernům.
Doporučuji.
CyberMageFroll.LF
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 20.2.2014
Zkrátka taková akční   podívaná plná   poťouchlostí a vtípků u   které jsem se docela bavil a   kupodivu ani nevnímal to jak   je film hodně dlouhý.   Bohužel některé vtípky   jsou na běžného diváka   někdy až příliš   rafinované a tak je až tak   či vůbec neocení. Ale pro   filmové fajnšmekry je tento   film lahůdkou.
Alix
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 29.6.2020
Poprvé jsem byla trošičku   rozpačitá, ale včera jsem   to viděla podruhé a musím   říct, že jsem si to   dokonale užila. Herci   skvělí a stopáž mi   nevadila. Bezchybný Depp,   kterému zdatně sekundoval   Hammer i krásná Helena   Bonham Carter. Krvežízniví   králíci a létající kůň,   odporní zloduchové a   krásné triky, ráda se zase   někdy podívám.
knww
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.7.2013
Tento film celkem splnil moje   očekávání. Je stejně   vtipný jako jsou Piráti z   Karibiku. I když jsem někde   četl různé recenze, který   tento film hodnotily   nepříznivě, myslel jsem si,   že to tak bude, ale mýlil   jsem se. Někdy jsou ty   vtipné scénky až poněkud   potrhlé, jako je např.   scéna s koněm na stromě.   Ale i tak doporučuji tento   film shlédnout, myslím si,   že komu se líbily Piráti z   Karibiku, tomu se tento film   bude líbit také.
KarelStika
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 19.7.2013
Skvělej film
Opravdu pro příznivce   Pirátů je to skvělej film   :-) akorát bych to doporučil   s titulky. Já byl na dabingu   a tak půl filmu mi trvalo   než jsem si zvykl na jiný   dabing v podání Jonnyho.   Jinak trochu zmatené   vyprávění a taky jsem   pořád nepochopil jak se   dostal z vězení. Jinak OK
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.6.2016
Takový film na stříbrném   plátně hodně dlouho nebyl.   Jedná se o ryze zábavný   popkornový westernový   příběh, kde svá společná   dobrodružství prožívají   indián Tonto a jakýsi John   Reid coby Osamělý jezdec.   Ne, nic rodokapsového tu   nehledejme, neboť nic takové   tu prostě není. Ani s   realitou to nemá nic   společného a hledání   něčeho takového by bylo   hodně pokrytecké. Co si   takhle připomenout Luckyho   Lucka? Motivy divokého   západu jsou však plně   zachovány a v takovéto   vizuální podobě jsou dané   scény vskutku ohromující.   Dobrodružný žánr byl ve   své zábavnosti zcela   naplněn a je vidět, že   představitelé hlavních dvou   postav, tedy Johnny Depp a   Armie Hammer, si to   náležitě užili.   Největší vadou na kráse je   ale stopáž celého filmu.   Dvě a půl hodiny je na   takový film opravdu moc.   režisér Gore Verbinski je na   to sice od svých několika   Pirátů z Karibiku zvyklý,   ale tady se to prostě   nehodí. Zas tak bohaté   dějství scénář   neobsahuje. Přesto se jedná   o vyjímečný film, který   sice každému nepadne do   noty, ale který si plně   zaslouží své místo.
Duri86
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 19.1.2014
To bylo správně ulítlí,   čekal jsem něco   "vážného" ve   stylu Zorra. Nebo prostě   typický Western, ale tento   film byl prostě ujetá   parodie a mistr Depp ji   přivedl svýma ksichtama a   troubovstvím k dokonalosti (   navíc ujetej kůň,   masožravý zajíci a asi   jiný ujeťárny který si   teď nevybavím ) Výborně   jsem se pobavil 80%
enejčel
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 18.1.2014
I přes velkou podobnost   hlavbní postavy Tonta pirátu   Jacku Sparrowovi, nebo   příběh, režie, či akční   scény tu máme brilantní   podívanou naservírovanou   režisérem samotných   Pirátů z Karibiku Gorem   Verbinskim. Jsou na tom   podobně dkonce i vtipy, či   herecký výkon v podání   Johnyho Deppa.
Ale   tenhle western mě velice   bavil a řadím ho mezi ty   nejlepší westerny poslední   doby (respektivě od roku   1990).
Z Armieho   Hammera se stává veliká   hvězda, tento sympaťák se   mi zde velicve zamlouval a   Johny v roli indiána   výborný a za svůj výkon   bych ho já osobně nominoval   na Oskara a dokonce bych mu ho   i dal.
V roli   záporáka byl velice   podcveňovaný herec Williem   Fichtner, který se mi v roli   Cavendishe opravdu   zamlouval.

Příběh má hlavu a   patu, dialogy jsou perfektní,   vtipy na úrovni, ale i tak se   najde nějaký ten trapný   kousek, či krátké nudné   pasaže v průběhu folmu.
Není to klasický western   v podobě Vinnetoua, zde máte   více padouchů, než jenom   jednoho. Akční scény jsou   sice hodně podobné Pirátům   z Karibiku, ale i tak vás   hodně pobaví, stejně, jako   westernový hrdina John Reid -   alias Osamělý jezdec a jeho   "kolega" indián   Tonto.

Gorovi   děkuji za tento snímek,   který se mi opravdu líbil,   jenom škoda té filmové   podoby, jinak bych filmu dal   klidně o dvě hvězdičky na   víc.
Omnibus
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.7.2013
Ten kůň je šílený...
Masožraví králíci mi dnes   v noci určitě přihopkají   do mého dětského   pokojíčku a budou mě   strašit. Já bych si ale   radši nechal zdát, jak té   bordelmamá osahávám nožku   ze slonoviny. A hladím ji po   stehně výš a výš, ... a   výš, až tam, kde... oops!   Cože?! Tam má taky   slonovinu? :-))

Tuhle parádní jízdu   jsem si užíval jako malej   kluk svůj první výlet   parním vláčkem. No a co,   že vlak občas zastavil, aby   načerpal vodu a naložil   uhlí (a pár tun stříbra).   Já jsem bez remcání   počkal, až se zase rozjede.   Milé a hravé, chvílemi   našlapané zábavnými (i   doslova koňskými) koninami,   jak přetopený kotel supící   lokomotivy. Občas sice vlak   zajel na slepou kolej,   například do „Little Big   Mine“ a zbytečně   samoúčelně se vyžíval v   kosení rudochů, ale   průvodčí vždy cestující   zabavil svým ptákem (pardon   :-), takže nakonec žádný   pasažér (ani divák)   předčasně nevystoupil.

Malá rada:   výjimečně nečekejte v   sále po celé titulky, nebo z   těch přidaných záběrů   chytíte depku a budete mít   problém se z kina vůbec   došourat domů. Jako já. A   že prý byl ten film moc   dlouhý. Říkáte dlooouhý?   To já nevím, jak byl   dlouhý, já jsem se bavil a   tak jsem neměl čas tomu   vlaku počítat vagóny. Jenom   z nádražního rozhlasu k   tomu mohli pouštět nějakou   hezčí odrhovačku...
Georgie2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 22.7.2013
Dlouhé čekání na   Osamělého jezdce jsem si   krátila seznamováním se se   starým ČB seriálem z 50.   let a díky prvním dvěma   dílům jsem ve filmu   pochopila (mimo jiné): proč   hudba z Viléma Tella, proč   stříbrná patrona, co   znamená Kemosabe a jak moc je   vtipná Tontova hláška   "Tohle už nikdy   nedělej". Je to taková   parodovaná nostalgie -   všechno, co už dnes po   půlstoletí vypadá v   seriálu archaicky a   směšně, zesměšnili ve   filmu, ale takovým tím   fanouškovským způsobem...  
Zatímco Tonto   připomínal chvílemi Jacka   Sparrowa, John Reid se   rovněž nápadně podobal   jedné z Hammerových   předchozích rolí: princi   Alcottovi z loňské   Sněhurky. Zatímco Depp a   H.B.Carter se našli v mírně   potrhlých svérázných   postavách, Armiemu sluší   prototyp "správného   hocha", sympatického   svým pevným charakterem, ale   zároveň komického svým   zoufalým nedostatkem   praktických životních   zkušeností. Některá svoje   kréda pak musí dodatečně   přehodnotit (např. že   pokrok a civilizace jsou to   nejlepší, co člověka   může potkat).
Co se   týče Ruth Wilson (Rebecca),   netvrdím, že je krásná,   ale znám ji jako nejlepší   Jane Eyrovou, takže jsem byla   moc ráda, že ji zase   vidím.
Verbinského   rukopis se projevil v humoru i   působivosti záběrů, ale   nevadilo by mi, kdyby film byl   o trochu míň   drsný...(jenže pak by asi v   kinech šla jenom dabovaná   verze, titulky byly super)
SSandra
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 21.7.2013
Film byl hodně povedený,   pobavil kůň ze Skyrimu,   masakr indiánů byl naopak   podle mě zbytečný a   brutální. Johny Depp je   skvělý jako vždycky. Podle   mě zasloužených 70%.   Akorát lituji, že jsem   nešla na dabovanou verzi...
paras77
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.2.2014
Johnny Depp utáhl další   film, chvílemi zbytečně   natahovaná komedie, která by   si rozhodně zasloužila   zájem publika, hlavně kvůli   skvělému výkonu hlavních   protagonistů.
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 5.11.2013
Chápu, že se Verbinski s   Deppem potřebují zabavit,   ale aby to stálo 250 milionů   dolarů?
Protože jsem   šla do Osamělého jezdce   nepřipravená (žádné   komentáře na fdb předem   apod.), očekávala jsem   spíše klasický western, pak   jsem pochopila, že si Depp   chce hrát, tak jsem to   přijala, jenže pak se   zvýšil koeficient   úmrtnosti, na který jsem od   Verbinskiho háklivá od té   doby, co mi nechal v Pirátech   propíchnout commodora   Noringtona. Tak, co jsem jsem   si měla o Osamělém jezdci   myslet?
Konečný   sumář pak nakonec byl, že   kdyby se zkrátila stopáž,   snížil počet mrtvých   krkavců a přidalo humoru,   film by se letmo přiblížil   prvním Pirátům, které   považuji za velmi dobrý a   vtipný film.
roox
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 4.3.2015
Pirátskej western
Pokud je pod něčím   podepsanej reřisér   Pirátské série a v hlaní   roli vystupuje šíleně   namaskovanej Depp, tak je asi   každýmu jasný, co má od   filmu čekat. A to co čeká i   dostane. Nehledejte nějký   zásadní poučení či   hluboké myšlenky. Jde   "jen" o královskou   zábavu, ale zábavu fakt s   velkým Z! Prostě není to   nic zásadně převratnýho,   byl tu už Wild Wild West, ale   je tam kupa super hlášek,   neskutečnejch šíleností   (už v komentářích   zmíněný masožraví   králící a podivný kůň) a   Depp i ostatní jsou ve svých   rolích tradičně skvělí.   Takže pokud nědko ještě   váhá, jaký film na sobotní   večer, tak neváhejte a bavte   se :-).

PS: Ten   kůň je opravdu velmi divný   ;-)
rimmerova-motorka
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 22.4.2016
Mno
Mohli ubrat pár   rádobyvtipných scén a là   Jack Sparrow a víc zvážnět   celý film. Masožraví   králíci? Podivný kůň?   Ponechat! Pak by film neměl   chybu.
kockak1
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 14.9.2014
Milý Johny, opakovaný vtip   přestává být vtipem,   chtělo by to změnit styl,   věřím, že na to máš!
Transformace z piráta na   Indiána se ti moc nepovedla,   respektive zůstalas pirátem   v prérii v křečovitě   ztřeštěné komedii a   některé z nás už to   nebavilo. Není to až tak   úplně jen tvoje chyba,   režisér si nejspíš chtěl   přihŕát polívčičku, což   se mu částečně povedlo.
Pitryx
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 20.10.2017
Hnusnější představitelka   hlavní ženské postavy už k   mání nebyla? Pořád mi   připomínala žábu. Další   věc, co mi vadila bylo   přerušování příběhu   vstupy vypravěče, tedy   starého indiána. To bylo   naprosto zbytečné. Ve filmu   mi scházela nosná melodie   (jako v Pirátech), a   jednoznačně více akce.   Protože se většinu času   bohužel nic neděje, a to je   opravdu velká škoda. Jako   plusy tedy vidím skvělý   vizuál, indiánovy hlášky a   exteriéry. Howgh.
FLA
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 23.12.2013
"Brůkhajmr a   Verbinskej" spolu   spáchali už Piráty z   Karibiku a tak zkusili   zopakovat úspěch, akorát   že se vrhli na Divokej   Západ. Jejich nápad z toho   udělat dobrodružnou, western   komedii se povedl tak na půl.   Natočeno je to dobře, triky   + akce OK! Pár vtipů a   hlášek funguje, ale film   zabíjí ta dlouhá stopáž.   Chvílema je to nudné a   ukecané a akce tam je   kolikrát jakoby useknutá a   je jí méně. Konečná   akční scéna se skvělou   hudbou, však hodnocení   zvedá výše. Mohl to být   jistě lepší film...
volam.sa.pistik
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 11.6.2016
Služobníci striebra
Mám z toho rozporuplné   pocity. Takto nejako zrejme   vyzerá jasný príklad toho,   že aj blockbuster sa dá   prehnať a skončiť nie   dobre. Celé to bolo myslené   asi úprimne, ale tak sa   pridávalo a pridávalo, až   je výsledok rozpačitý.   Áno, scény sú veľkolepé,   ale čo z toho, keď vlastne   nič z toho nemám. Príbeh   chaotický, akoby sa to   dopisovalo na kolene počas   natáčania a priorita bola   utratiť čo najviac hlavne na   tú trikovú a bombastickú   vlakovú šou. Takže začnem   tým, čo je tu očividne   blbé. Mr.Reid je katastrofa.   Tá postava mala byť hlavnou,   ale bola to tragédia.   Skončila ako štatista u   skvelého (ako inak) Deppa.   Depp tu mal byť očividne   pomocník, no skončil ako   hlavná postava a je to   najlepšie na filme. Ďalej je   tu divný príbeh. Chápem   ústrednému motívu o   striebre, ale potom nechápem   to celé premiešavanie   všetkého dokopy a už vôbec   nie nezmyselný útok   indiánov. Ďalej veľkolepé   scény vlakov, ktoré mne   prišli ako nudné, lebo dnes   sa bez podobných   bombastických sekvencií   neobíde už asi žiaden   veľkofilm a tak je tu   pretrikované, a ak budú   tvorcovia medzi sebou   súťažiť, kto viac urobí   šokujúcejšie naháňačky   vo výškach a bude ich   naťahovať na čo   najväčšiu stopáž, toto   nevidím ako ideálnu   budúcnosť filmu. Toho   malého chlapca a indiána,   čo mu to vyprával som tiež   nie celkom pochopil, teda   jasné, je to vyprávač, ale   zbytočný. Dokonca celkovo   film mi príde celý   chaotický a prehnaný a za   niečo stála iba prvá   polovica, druhá už bola   slabšia. Ale sú tu   samozrejme pozitíva. Johnny   Depp, i keď tu vyzerá ako   transformácia z piráta na   indiána, a jednoducho   Sparrowa pripomínal, on bol   hlavný ťahúň filmu a on ho   hlavne zachraňoval. Hovorí   sa o kovbojkovej kópii   Pirátoch z Karibiku, ale keby   tu nehral, tak film je o dosť   horší. Na ňom stojí. Potom   tu bol dobrý slizký seksoš   šréder Fichtner, ktorému sa   dá jedine vytknúť to, že   nebol trocha viac úchylný,   ale to je pochopiteľné, je   to disnijovka. No a na záver   bol úžasný mystický motív   bieleho koňa, ktorý lietal,   skutočne
PORTER
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.2.2015
Je to taková western   komedie,sice přestřelek je   dostatek a ze začátku i   docela vážná a drsná ale   J.Depp to vždy svým   hereckým výkonem odlehčil a   trochu zesměšnil.Příběh   je vlastně o dvou bratrech   kteří se vydají dopadnout   uprchlého padoucha a když je   jeden z nich zabit druhý se   ho snaží pomstít s pomocí   indijánského bláznivého   přítele (J.Depp).
Langley
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.2.2014
Čekal jsem to horší, ale   nakonec to docela šlo.   Lehčí průměr, Johnny Depp   v další poťouchlé roli,   Helena Bonham Carter s   dalším dekoltem proklatě   hlubokým. Zbytečně   přestřelená stopáž bere   filmu dech a více vtipu by   neuškodilo. Škoda, že si   tvůrci nenechali sekvenci s   vlakem až na samotný   závěr. Ta první scéna s   vlakem se mi zamlouvala víc.   Trochu je mi záhadou, jak   mohl takovýto snímek mít   rozpočet kolem 250 milionů   doláčů, poněvadž zas   takových velkolepostí tam   nebylo.
jardiv
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 15.9.2013
Nevarovali nás
Něco vám povím: Johnny Depp   mi nikdá dřív nevadil (no   dobře, když si teda   vodmyslíme Střihorukouna). A   že jsem filmů s ním viděl,   ať už na plátně, nebo na   obrazovce, vopravdu   požehnaně. Počínaje   legendární Elm Street, kde   si na něm tehdá Freddy   Krueger smlsnul a krve bylo   jak z vola, přes Jump Street   až třeba k Fleet street kde   tak pěkně holil.
Jó   to byly časy. Ale dneska?   Dvě a půl hodiny s Deppem   coby přestárlým indiánem,   to bylo na mě fakt moc. Asi   jsem už taky přestárlej.  
A taky jsem čekal,   asi zrovna tak jako spousta   dalších přátel   stříbrného plátna,   dobrodružnej western. To nás   teda měl někdo varovat, že   místo toho bude servírována   parodie na tv seriál z   padesátejch let (kterej jsem,   klidně přiznávám, neviděl   ani z dálky). A aby toho   nebylo málo, ta parodie se ke   konci mění v šílenou   grotesku.
Tím pádem   jsem měl po závěrečnejch   titulkách pocit, jako kdybych   si v restauraci vobjednal   svíčkovou a oni mi přinesli   porci masožravýho králíka   alá bažant...
100000052556420
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 24.6.2016
Western
Osamělý jezdec je western a   vcelku dobrý.Hlavní roli zde   ztvárnil Johny Depp.Hraje zde   indiána,kterého potká malý   chlapec a on mu vypráví   svůj životní   příběh.Vcelku jde o   průměrný western.Depp coby   indián zde prožívá různá   nebezpečenství...
green-tea
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.4.2016
Já byla znuděná až na   půdu, můj dvanáctiletý   synovec stejnou měrou   nadšený - takže když se to   vezme kolem a kolem, vyjde   nám z toho čistý průměr.   A ten také filmu uděluji.
vojtam
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 5.10.2013
Nuda a zbytečnost!
Další zbytečný film který   byl natočen, ještě ke   všemu stál 250 milionů   dolarů a o tom, že trval   šílených a nudných 151   minut, se už raději nebudu   rozepisovat. Kdyby ty prachy   páni producenti raději   poslali hladovějícím lidem   po celém světě, tak by   udělali milionkrát líp! Se   nedivím, že Walt disney   studio, dalo po tomhle fiasku   Jerry Bruckheimerovi padáka.   Já bych mu ho dal taky a   ještě k tomu pořádnou   pokutu. Takovej příšernej a   blbej mix westernu, fantasy,   drama, komedie a   dobrodružství jsem ještě   neviděl. Páni producenti si   chtěli namastit kapsy a   parazitovat na úspěchu   Pirátů a Ranga, ale to se   jim bohužel nepovedlo. Nebýt   předraženého Deppa (   honorář 30mil. dolarů)   který to vše zachraňoval,   tak to ani nedokoukám. I   když se nemůžu ubránit   dojmu, že vykrádal a   přehrával sám sebe v   Pirátech z Karibiku. Já jsem   otráven a zcela znechucen.   Půlka filmu se mi líbala,   druhá nikoliv. Ze snímku je   až moc cítit, že byl   dělán jen pro prachy. Musím   se přemlouvat, abych nedal   jen 50%
RwlBem
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 23.4.2016
Film,
který si dal za cíl   pospojovat snad všechny   filmové žánry do sebe - od   brutálního krváku   (vyřezávání srdce) po   bohapustou infantilní parodii   (masožraví králíci).   Takže nic překvapivého na   tom, že tento prapodivný   slepenec nemůže fungovat -   leda coby nový exponát v   kabinetu kuriozit. Patrně jen   díky tomu přiměje diváka   vydržet až do konce. A pokud   si někdo myslí, že ten   kůň je divný, co by řekl o   scénáristech kteří tuhle   zběsilost sepsali?
Prorok_Mysterionu
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 14.11.2014
Americká vyvražďovací   pohádka o dvou nesmrtelných   všeumělích.. jako   vždycky.. A tohle točí   Disney pro děti?
wlki
Hodnocení: 5 / 10
Přidáno: 10.12.2013
...
Na tento film jsem se dlouho   tesil a o to vic me stvalo, ze   jsem ho propasl v kine...Muzu   dekovat jen Bohu, ze to tak   bylo, protoze je to neskutecna   a zbytecne natahla nuda, po   ktere by nestekl ani pes   nehrat tam Depp!
RM
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 31.10.2013
Docela jsem se na to těšil,   ale nedokoukal jsem to, fakt   jsem děsně nudil. No,   škoda, určitě šlo z Johnny   Deppa vytřískat víc.
MildaX
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 14.1.2014
Z Karibiku na Západ
Teleportace pirátů z   Karibiku na Divoký Západ   stojí zaprd. To bohužel ani   Depp se svým střihorukým   vykuleným kukučem   nezachrání. Ztráta času.
ras84
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 9.3.2014
Osamelý jazdec - The Lone Ranger (2013)
pokus o presun pirátov z   karibiku na divoký západ je   dlhý, nezáživný, miestami   značne nevyvážený a   napriek tomu, že prakticky   nič neponúka chce sa   zavďačiť všetkým   (morálne ponaučenie,   násilie, masakre, humor,   ideály, prestrelky,   králičci, koníček...).   byť to aspoň o hodinu   kratšie, tak je to o pár   hviez vyššie. takto je to   len nepodarený recyklát bez   vlastnej duše, v ktorom   tvorcovia využili všetko   dobré, čo sa im podarilo v   predošlých filmoch, no   výsledok je len sled pekných   scén plných digitálnych   efektov, dokreslených   overenou hudbou bez toho, aby   ste cítili akékoľvek   emócie, či nebodaj sympatie   ku ktorejkoľvek strane. ako   jednoduchá zábava na jedno   pozretie obstojí, ale to   väčšina filmov.

+ johnny deep, ktorý   ťahá celý film
+/-   chabý a opakujúci sa humor   (fungovalo to u pirátov, ale   už sa to prejedá)
-   dĺžka filmu a na ňu   naväzujúci...
-   nekompaktný a značne   predvídateľný dej a
- slabé tempo
-   nevysvetlené momenty filmu
- snaha do jedného filmu   vtesnať pre každého niečo   umiera na fakte, že to niečo   zabudli zabaliť do   použiteľného príbehu a   divák len tupo sleduje   plátno bez toho, aby sa ho   niečo z filmu dotklo
karlosphonic
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 4.2.2014
Příšerní piráti z   Karibiku na souši.Co víc k   tomu dodat?Ideální film pro   diváky,kteří když není   nějaká stupidní akce   alespoň každých pět   minut,tak se vrhají na   rychloposuv.Čekal jsem na   závěrečné titulky,zda se   neobjeví jako producent tv   Nova.Johnny Depp si vyžral   úplné herecké   dno.Zasloužené nominace od   diváků na letošní Maliny   za nejhorší film a   nejhoršího herce pro Deppa.
radegaster
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 11.2.2018
Unylý jezdec
Pokud prahnete po tom,   vyzkoušet si to na vlastní   kosti (abyste svým   vnoučatům mohli vyprávět,   jakými ptákovinkami se z   nás před lety snažili   vytahat prachy), jednoznačně   doporučuji něco, kde se   nejezdí na koních!!!_____   Jediné plus bylo, že vás to   vždycky na začátku akční   scény probralo po tom, co   jste usnuli u nějaké kecací   pasáže. Děj se odvíjí   nechutně pomalu a všechna   "velká odhalení"   prokoukne divák starší 15   let (původně jsem chtěl   napsat 12, ale už si   nedělám iluze) dlouho   dopředu. Navíc jste   všechno, jako diváci znalí   westernovek, již někde   viděli. Film tak trochu   paroduje, občas vzdává   hold, je trochu vážný a   brutální, jindy zase   infantilně dětinský a   občas se mu povede rozesmát   vtipným gagem (asi 4x), či   vaši pozornost zabavit pár   (doslova - jsou 2!) akčními   jízdami. Je to od všeho   trochu, ale vlastně nic._____   Celkovou špatnou   uchopitelnost snímku jako   celku podtrhuje i Zimmerův   soundtrack, který mě místy   vysloveně sral a ve zbytku   působil přinejmenším   nepatřičně.

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih109996minih109996Doktor Strange (2016) 
Doctor Strange n
minih43649minih436493 sezóny v pekle (2009) 
3 sezóny v pekle n
minih111265minih111265Mission: Impossible - Národ grázlů (2015) 
Mission: Impossible - Rogue Nation n
minih10793minih10793Krev a víno (1996) 
Blood and Wine n
minih67915minih67915Anonym (2011) 
Anonymous n
minih189694minih189694Všechno, všude, najednou (2022) 
Everything Everywhere All at Once n
minih32648minih32648Mr. Deeds - Náhodný milionář (2002) 
Mr. Deeds n
minih113694minih113694Železná srdce (2014) 
Fury n
minih9293minih9293Jak se točí Rozmarýny (1977) 
Jak se točí Rozmarýny n
minih83120minih83120Anna Karenina (2012) [DCP] 
Anna Karenina n


Hodnocení:n12345678910
Reklama
Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Rosewood Lane

Rosewood Lane
Rosewood Lane

Naposled navštívené:
Rosewood Lane

Rosewood Lane
Rosewood Lane