Zari
ohodnotit

Odstřelovač

Shooter

Další název:
Ostreľovač (SK)
Žánr:
Rok:
2007
Délka:
124 minut
Premiéra v ČR:
26.4.2007
„Včerejšek byl o cti. Dnešek je o spravedlnosti.“

Komentáře k filmu Odstřelovač

Řadit dle:  Bodů uživ.  |  Od nejnovějších  |  Podle hodnocení
Počet komentářů k filmu: 51
Duri86
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 3.12.2011
Napínavý, odsýpající,   nenudící thriller s   perfektní zápletkou a   dobrým rozuzlením, parádní   scény . pro milovníky   akčních filmů určitě   doporučuji
PORTER
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.3.2008
V POSLEDNÍ DOBĚ ZASE JEDEN   POŘÁDNÝ AKČNÍ   THRILER.SKVĚLÁ AKCE OD   ZAČÁTKU DO KONCE.M.WAHLBERG   V ROLI ODSTŘELOVAČE   ,KTERÉHO PODVEDOU A   POSTŘELÍ PŘI JEDNÉ AKCI,   SE ZAČNE MSTÍT.FILM STOJÍ   ZA PODÍVANOU PRO FANOUŠKY   AKČNÍCH FILMŮ.
enejčel
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 18.4.2010
opravdu pěkný film hodně   proti demokracii. Dobré   akční scény, triky, zvuky   zkrátka jsem nenašel jedinou   věc, která by mi v tomhle   filmu vadila, celý film jsem   se jen nechal unášet pěknou   atmosférou. Rozhodně   doporučuji.
Rocky4
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 1.11.2009
Budu výjimka a nepřidám se   ke členům, kteří znamkují   7, 8 nebo 9, což bych   řekl,že jsou objektivní   známky pro Odstřelovače.   Já možná úplně   objektivní nebudu, ale   dávám plný počet za 10!   Film mě naprosto posadil do   křesla a dvě hodiny jsem si   užíval perfektní akční   jízdu. Atentát na prezidenta   tady už párkrát byl, takže   můžeme říct že   příběhově se nejedná o   nic nového, ale jak ono to je   opravdu!
Swagger je po   akci v Africe, kde přišel o   nejlepšího kámoše na   odpočinku na Aljašce. Po   třech letech ho vyhledá   plukovník Johnson, s tím že   odšifrovali zprávu kde   útočník slibuje útok na   prezidenta USA. Swagger s   nechutí souhlasí s pomocí   zabránit atentátu. Netuší   však že vstoupil do pasti,   prohnilá FBI, politici. Nejde   o prezidenta ale o to zabít   arcibiskupa z Afriky, všichni   však počítají s útokem na   prezidenta, útok se vydaří,   arcibiskup je zabit, prezident   ne a ti kdo nejedou v komplotu   si myslí že útočník se   netrefil tam kam měl. Swagger   si pozdě uvědomí jak se   věci mají, a že to souvisí   i s akcí které se účastnil   před třemi lety. Se   štěstím uniká, je však   obviněn z útoku na   prezidenta a stává se   úhlavním nepřítelem USA. A   tak začíná hon kočka a   myš. Zkorumpovaní činitelé   však budou pomalu ale jistě   zjišťovat, že nasrali   člověka, který jim udělá   ze života peklo a všechno   proto aby se očistil.
Ve filmu mě zaujaly i ty   detaily, které hrají roli   při střelbě ze 1600 metrů,   zajímavé. Tvůrci tohle   určitě konzultovali s   profesionálama, jistě si to   sami nevymysleli, pro jednoho   uživatele, kterému to   příjde k smíchu. Akce byla   parádní, taková oldschool a   tu mám nejradši, když jsem   u nějakého filmu napětím i   nervózní, znamená to že se   koukám na povedený snímek.   Proto ten plný počet bodů a   jistě se na to podívám   znova. Akční žánr, je   zkrátka můj.
Kmotr95
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 28.5.2008
Hlavní hrdina Mark Wahlberg v   roli odstrelovace je zapleten   do atentatu na prezidenta po   cely film se snazi prokazat   svoji nevinu.Film je skvely   jak od zacatku tak do jeho   konce
majkronyk
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.6.2017
dost slušnej mazec
Tak jsem si po několika   letech zase pustil tenhle film   a je to teda fakt hustý.   Hlavně ten konec, ten je   luxusní. Škoda, že takhle   někdo nezamete i s našima   politikama, který si myslej   že jsme jim tu tak akorát   pro srandu.

Jinak teda dobrej   příběh, pěknej soundtrack,   fakt super akce. Herecký   obsazebí taky fajn.
renod
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 20.1.2009
muška
viděl jsem ho před 2 dny -   teprve. ALe lukrativní   záležitost ze života   profesionála. Lze věřit,   že co se natočí, se i ve   skutečnosti aspoň jednou   stalo. Jako film dost dobrá   záležitost. Takový   protivník je absolutní eso .
cackles88
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 5.5.2008
tak kym zacnem pisat nejaky   ten komentar k filmecku   ...prve cem..pochvalit herca   za super vykon vo   filme....mensia zaujimavost vo   filme herec nakrucal bez   mensich prestavok.....a na   tento film sa opicil aj brad   pitt ale mark mu ho uchmatol   ..film je o zrade skveleho   odstrelovaca po umrti jeho naj   kamosa...z vojny...sa mark   utlmovo...ukryva do hor a   travi svoj bezcenny   zivot....kym ho neoslovi banda   lumpov ktory ho podrazia   ..ale..ako pozname mark tak im   to pekne postupne kazdemu   jednemu vsetko vrati.....inac   super film a skvele herecke   obsadenie..
vratik7
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 12.6.2008
Hodně přísnej film. Takhle   ňák by měl podle mě   vypadat každej správnej   akční film. Je tam i   dostatek akce, takže   jednoznačně 10.
vercounek
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 2.12.2007
Opravdu skvělý film s   výbornou zápletkou. Hlavní   hrdina je zapleten do   atentátu a celý film   dokazuje svou nevinu.
fairgame
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 10.3.2010
Tak to je film s velkým F,   napětí střídá napětí,   akce střídá akci, k tomu   skvělý výkon Mark Wahlberga   a ELiase Kotease. NEmůžu   jinak než dát maximální   hodnocení...
zatektibor
Hodnocení: 10 / 10
Přidáno: 23.7.2008
to bol zatial u mna najlepsi   akčny film plny napetia a   dobrych scen.oplati sa tento   kusok vidieť,zaručene   neobanujete.
jarda53
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 15.10.2012
Zde jde o celkem povedený   akční film, kdy nám z   nabídnutých scén,   neskřípou zuby vztekem.   Není potřeba velkých   hvězd, ale dobrého   scénáře a režiséra,   který to dá kvalitně   dohromady. Nebudeme si ale   nalhávat, že některé   scény, jsme již viděli v   jinných filmech, ale film mě   udržel dívat se až do   pozdních hodin na televizi,   včetně slovenského dabingu,   který se lepší...
efCZa
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 25.10.2009
Parádní střílečka, kde   akce střídá akci, ne vždy   nám jsou jasné pohnutky   aktérů, ale vždy se   objasní a vyjasní další   dějový krok. Logika a   návaznost jsou zde tématem,   které zdatně sekunduje   "citové rovině"   filmu, tedy jakémusi   vlastenectví (žádný   strach, vždy se drží v   rozumných mezích). Mark   Wahlberg je prostě akční a   thrilerová extratřída a   tady to potvrzuje...
Film nemá nudná místa,   přesně naplňuje představu,   kterou mám o tomto žánru.   fajn!
dobes.pavel
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 8.3.2009
Odstřelovač
Skvělý akční film s   výborným dějem a   zápletkou. Odstřelovač   působí věrohodně, protože   jeho představitel prodělal   odstřelovačský výcvik.   Akce byly strhující a   nečekané. Asi za nejlepší   kousek považuju akci ve   sněhu. Jinak bylo zajímavé   sledovat všechny ty praktiky   odstřelovače a postupné   rozuzlování děje. Bob měl   chránit prezidenta před   zavražděním, ale sám je z   ní obviněn. Pronásledován   FBI a americkou policií   utíká a je nucen se   schovávat. FBI je špinavá a   prohnilá až na kost, vše   ještě umocňuje slizký   poručík Johnson. Jediný,   kdo chce zjistit pavdu, je   mladý agent Nick, který s   Bobem vytvoří silnou a   sehranou dvojku. Postupně   zjišťujeme, že do celé   aféry je zapletena spousta   lidí a Bob s pomocí Nicka   musí tento gang zlikvidovat.   Bob se nakonec ospravedlní a   skuteční viníci jsou   potrestáni.
killy
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 26.10.2007
Perfektní scény, skvělé   efekty, hezké ženy, hrozný   scénář. Takže hodně   dobrý akční film s   ošuntělým dějem
wena
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 18.10.2010
Opravdu povedený snímek o   odstřelovačích.Vždy se mi   líbí jak je možné že   kupka roští trefí cíl na   více než jeden   kilometr.Jinak klasický děj   bývalí střelec skočí na   špek a nejvíc ho dopálí   když mu zastřelí psa tak se   rozhodne je všechny   zničit:přes trochu   nečitelný konec skoncuje i   nejvyššími.
kockak1
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 24.3.2012
Kvalitně natočená   podívaná a zárověň trochu   pohádkový příběh o boji   dobra se zlem. Napětí ovšem   takové, že mi modraly palce,   jak jsem je držela. Wahlberga   mám čím dál radši,   žádný prvoplánový   krasavec a přitom se na něj   příjemně kouká a navíc   výborný herec.
leva2
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.1.2008
V současném módním trendu,   stavět akci na rychlém   střihu a spoustě CGI   efektů, je Shooter velmi   sympatickou old school   alternativou, která nijak   neskrývá své ambice   stylového béčka a svou   skladbou děje i stylem   vyprávění, vystavěném na   základních klišé, okatě   odkazuje na žánrové manýry   akčních filmů přelomu let   80. a 90. Fuqua pochopil, že   dobře zvládnuté řemeslo   dokáže mnohé a tak je   Shooter i přes ty své 2   hodinky velmi příjemně   strávený čas ve víru   pádné akce, kterou tvrdí   božský Mark Wahlberg, jenž   z nasraného výrazu nepovolí   ani na minutu a dává   vzpomenout na největší   akční bijce, kteří   vévodili podobně laděným   snímkům před 15-ti lety.   Kdyby ještě k tomu cedil   ostřejší hlášky,   nápálím tomu plnou taxu!   Pro žánru oddaného diváka   maximální pohoda, pro zbytek   světa, jak se tak dívám na   hodnocení kolem, asi   nezkousnutelné krmivo
beretap
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 21.2.2010
beretap
Bývalý špičkový armádní   průzkumník a odstřelovač   Bob Lee Swagger pověsil   kariéru na hřebík poté, co   se stal obětí jednoho   obzvlášť nepěkného   podrazu organizovaného   vyššími místy. Přesto ho   na jeho samotě vysoko v   horách překvapí   penziónovaný plukovník   Johnson (Danny Glover), který   ho požádá o pomoc. Ve hře   je život amerického   prezidenta a údajně jen   Bobovy mimořádné schopnosti   a jeho přesná muška mohou   tuto hrozbu eliminovat. S   velkou nechutí se do akce   zapojí a příliš pozdě   zjistí, že se stal obětí   podrazu číslo dvě. Z   hrdiny, na němž závisel   osud celého národa, se tak   rázem stává "hlavní   postava" novinových   titulků, v nichž je   označován za osamělého   zabijáka, který se pokusil   zastřelit hlavu státu. V   zoufalém závodu s časem má   Bob jedinou naději - zjistit,   kdo a proč ho do tohoto   komplotu zatáhl. Moc šancí   nemá, protože proti němu   stojí celá země a na své   straně má jen nezkušeného   agenta FBI (Michael Pena) a   dívku, s níž právě začal   chodit (Kate Mara). Čím   déle Bob uniká z perfektně   připravené pasti, tím je mu   jasnější, že v ohrožení   není jen jeho život, ale   také osud celé Ameriky.
Mr.Kluzo
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 31.12.2007
Skvěle odvedená práce. Film   mě dokázal chytit a přes   to, že nejsem fanda akčních   filmů, jsem se u tohoto   skvěle bavil. Hlavní hrdina   je velice přesvědčivý.
hellercz
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 12.12.2009
I podle mého názoru   nejlepší Wahlbergův film.   Perfektní téma,   odstřelovače mám rád.   Akce, napětí a hezký   závěr filmu. Pro me jeden z   nejlepších akčních filmů   roku 2007.
kanyak
Hodnocení: 9 / 10
Přidáno: 5.12.2010
Hodně dobrý snímek. Po   delší době zas něco u   čeho jsem se cítil napětí   od začátku až do konce.   Trošku mi to připomnělo   Bournovky. Určitě   doporučuji.
hledaseniki
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 1.3.2011
Odstřelovač
Musím uznat že tenhle film   byl výborný akčňák. O   zábavu máme postaráno celý   film, pořád se něco děje.   Film mi přišel reálný do   té doby než se snažil   skoncovat s lidmi na vysokých   postech, nevim jestli by mu to   takhle prošlo. Každopádně   Mark Walhberg je můj   miláček a přesně proto,   že tyhle role mu sednou a   nevypadá to nepřirozeně.   Prostě zrozen pro tyhle   týpky co berou spravedlnost   do svých rukou.
martin.stusak.9
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 15.8.2018
Po shlédnutí tohoto snímku   napadá otázka týkající se   roku 1963. Opravdu s   atentátem na JFK neměly   tajné služby co dočinění?   Snímek byl natočen na   základě knihy Stephena   Huntera ´Point of impact´,   což by se dalo přeložit   jako ´Bod dopadu´, jehož   příběh se točí kolem   bývalého odstřelovače z   Vietnamské války pod jménem   Bob Lee Swagger. A faktem   zůstává, že je tato   postava založená na   skutečném vietnamském   válečném sniperovi   Carlosovi Hathcockovi. A   právě této knihy se chopil   Hollywood, svorně příběh   přepracoval do dnešní doby   a natočil film, který byl   svým námětem v kinech už   tolikrát, že by byl zázrak,   že by někoho ze starších   diváků oslovil. To   samozřejmě platí i o knize,   ale kniha je kniha a film je   prostě jen film. Určité   detaily tedy byly v příběhu   poupraveny, ale vlivem   nasazení do jiné doby to na   škodu není. Ale pravda,   starším divákům už   samotný začátek připomene   lecjaký starší film.   Dějství má mnoho silných   bodů ve svém plynulém   vývoji, takže určité   napětí se dostaví, ale   právě vlivem dosti známého   námětu a již mnohokrát   provařené šablony bohužel   celku jako takovému kazí   značná předvídatelnost.    Thrillerová atmosféra je   zcela přirozená stavu dané   scény a když se do toho   přidá i skrytá moralita a   antiamerikanismus, dostaneme   politicky velmi   diskutovatelné filmové dílo   na všech frontách. Jako   obvykle určité situace   postrádají pravděpodobnost   daných skutků, ale je to   zase jen popkornový akční   thriller, takže   uvěřitelnost a logika musí   jít chtě nechtě prostě   stranou. A tak není od věci,   že i zde je nemálo patosu a   scenáristických děr, ale   čert to vem. Snímek nové   divácké generaci na rozdíl   od filmových matadorů   filmový zážitek přináší   a to je hlavní.
PROCESOR
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 6.9.2017
PROCESOR!
Tak úvodní sekvence je   absolutní špička. I dál   snímek neztrácí dech a kdo   komu nakonec vleze do pasti je   velmi zábavný....
M.A.G.
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 12.2.2013
Další z filmů na téma   odstřelovač - sniper.
Přiznám se, že jsem byl   před jeho shlédnutím   mírně skeptický, co to zas   bude za slátaninu, ovšem byl   jsem nečekaně mile   překvapen.To jsem nečekal   ani náhodou.
Sice byly   tady pasáže někdy poněkud   přehnané, např.: na tom   ranči mi M.Wahlberg připadal   jako "Arnold" ve   filmu Komando :-), ale v   celkovém dojmu se to   ztratí.Protože na oplátku   se mi zase scéna u těch   vrtulníků ke konci jevila   jako výborná.
Pro   milovníky podobných filmů   můžu jenom doporučit.
Dávám 8 bodíků.
LenC2
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 24.5.2009
Mark Wahlberg v roli   odstřelovače , kterého   zneužijí při atentátu na   prezidenta. Dobře natočený   akční filmeček s   napínavým dějem a   výborným závěrem.
Karius
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 2.2.2016
Společně s Fighterem asi   nejlepší Wahlbergův film.   Tedy alespoň pro mě.   Souvislý, nenudný děj,   plný zajímavé střelby a   poznatků o tom, na co   všechno musí sniper při   střelbě brát ohled, ukázka   amerických vládních afér a   k tomu všemu pohledná Kate   Mara, pěknej film ---->   80%
rankinfitch
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.10.2008
Špionážní akčňáky, ve   kterých jsou ty největší   svině z politickejch kruhů,   mě prostě berou. A tohle je   typickej příklad parádní   akční jízdy, ve který Mark   Wahlberg dokazuje, že jeho   filmy jsou prostě IN.
Cash89
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 16.1.2008
Tenhle film se mi strašně   moc líbil, protože měl   pěknej příběh nápad atd.A   proto sem ho musel prostě   vidět. Byl dokonalej ale jen   do tý chvíle než sem viděl   Bournovo ultimátum. Začal   sem si uvědomovat jak skvěle   béčkovej film to je. Ale   klobouk dolů.
matej69
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 29.4.2011
Marky Mark jako jeden z   nejlepších (možná   nejlepší) odstřelovačů na   světě a Michael Pena jako   nýmand co se z chlapce   stává chlapem...
Skvělý akční scény,   příběh i obsazení...
Stegr
Hodnocení: 8 / 10
Přidáno: 5.6.2008
Tak takhle má vypadat   bezhlavá akční jízda s   jednoduchou zápletkou, aby to   každý pochopil, a s předem   jasným koncem, aby měl   (skoro) každý radost. Čekal   jsem od toho akčňárnu, nic   víc, nic míň. Dostal jsem   akčňárnu, u které jsem se   ani na chvíli nenudil, takže   spokojenost...
Frolíček
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 28.10.2009
Podle mě zatím nejlepší   Wahlbergův film, příběh   má spád, akční a   především střelecké   scény jsou slušné, ženská   partnerka není jen ufňukaná   pipina. V rámci akčního   žánru slušný snímek,   originální rada jak se uspat   v případě potřeby operace   bez anestezie.
FLA
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 3.12.2011
U tohoto filmu kašlu na   logiku a reálnost, prostě   film má spád a hodně akce,   která je dobře natočena a   Mark Wahlberg mi tam   vyloženě sedí!
pigal
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 11.3.2008
Vynikajuci film s   vychadzajucou hviezdou Markom   Wahlbergom.Vyborny odborny   dozor umoznil nazriet do prace   odstrelovaca a jeho   techniky.Celkove hodnotenie   vsak zraza naivny scenar   inspirujuci sa v asi 10   filmoch.Klisovity   pribeh:Profik pride o   partaka,odchadza do hor,najmu   ho na pracu,oklamu ho,ide po   nom cela Amerika,ale on utecie   a stihne odhalit konspiraciu   sme uz mali moznost vidiet   vela krat.Ako oddychovka vsak   jednoznacna volba.Pozretie   filmu nie je stratou casu.
Sanchez
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 6.10.2007
M. Wahlberg má obrovské   charisma, což přispívá z   velké části ke kvalitě   celého filmu. Holt, každá   akční   "střílečka"   potřebuje svého   nabouchaného frajera,   kladného hrdinu, který s   přehledem řeší vzniklé   problémy. Po této stránce   se to autorům povedlo, jiná   věc je samotný děj. Ten je   bohužel dost zdlouhavý a   ohraný, ale i přes tyhle   chybičky je celkem slušně   vyplněn. Sniper-akce jsou   skvělé a všechna omáčka   okolo tak nějak zapadá tam   kam má.
Naki
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 21.1.2013
Odstřelovač patří mezi   filmy, v kterém nebudete   postrádat akci a zbytečně   se utápět v románku, který   se zde nabízel. Film byl   přímočarý a s atmosférou   dokonale sladěný. Pár   výbuchy se vše osladilo a   při střílení se dokonce i   přemýšlelo. Mark Wahlberg   zahrál famózně, role mu   dokonale sedla. Samozřejmě   filmové nedostatky při   pátrání po Nicku Memphisovi   (Michael Peňa) a celkovém   pohledu na situaci bych   očekával větší chaos, ale   nemůžeme chtít zázraky.   Konec nás možná mohl trochu   zklamat, ale zase také   utvrdit v to, že postavení a   peníze nevládne, ale zbraň   a svým způsobem v tuto   chvíli i spravedlnost(známé   filmové klišé). Opět film   patřící mezi ty, co si k   němu cestu zkrátka a   jednoduše prostě lidé   najdou, ale také je tu   skupinka těch, co řeknou   ,,blééé to už tu bylo,   nuda." Já s filmem   problém neměl.
adam75
Hodnocení: 7 / 10
Přidáno: 31.5.2009
Klasické schéma boje   jednotlivce proti mocným si   nehraje na umění, nabízí   výborné akční scény a   drsného Marka... ...proč   vždycky zabijou hrdinovi psa?   Aby se pořádně naštval...
Máša13
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.7.2012
Kvalitní akční film
Když pominu klasické chyby a   klišé amerických akčních   filmů (předvídatelný   děj;nelogické   scény;nesmrtelnost   hl.hrdiny;objevení dalšího   klaďáka-trochu ňouma,ale   jinak kabrňák;krásná   pomocnice,která věří   někomu,koho hledá celá   Amerika a je podezřený z   pokusu o atentát na   prezidenta;neschopnost celého   ozbrojeného sboru   USA;scéna,která ukazuje,že   i na vyšších místech jsou   správní a spravedliví   chlápci apod.),musím uznat,   že jsem nenašel slabší   chvilku,kdy bych se nudil a   film měl spád a tempo...
Velmi slušný akční   filmeček
mikee
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 13.8.2008
Snímek evokuje   "béčkové" filmy   let 80.tých a beze zbytku se   nese v tomto duchu po celou   dobu jeho trvání. Znamená   to tedy , že ve snímku   setkáme s neprůstřelným   hrdinou , který odstřelí   každého , kdo se mu postaví   a při tom všem má nasazený   stále stejný drsný   "kukuč" , spoustou   klišé (hlavně co se týče   vlastního příběhu) , lehce   nadprůměrně natočenými   akčními scénami , kterých   se ovšem divákovi moc   nedostává (alespoň já jsem   čekal více akce), místy až   přehnaných profesionálních   úvah hlavního hrdiny a   klasický "old   school" konec akčních   filmů , který mimochodem   vůbec není na škodu ,   spíše naopak přidává   snímku na kreditu. Nemohu si   pomoci a musím provézt   srovnání s předchozím   snímkem Antoina Fuquy   "Training Day" a   nutno říci , že   Odstřelovač zdaleka   nedosahuje jeho kvalit a stal   se pro mě jistým zklamáním   , čekal jsem opravdu více.   62%
Naomi21
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 19.9.2010
Zradí ho poprvé. Odejde do   hor a žije štastně se svým   psem. Přijde nabídka, kterou   správný hrdý Američan   (který navíc umí střílet   tak jako on) neodmítá.   Překvapivě ho znovu podrazí   (Danymu Gloverovi se fakt   nedá věřit) a navíc na   něj navlíknou i atentát. On   je ale šikula, který   naprosto ignoruje kulky ve   svém těle. Zčistajasna se   objeví u dveří vdovy po   svém kamarádovi - která jej   sice nikdy neviděla, ale bez   řečí mu pomůže. (Proč?)   Odhadne (v minulém životě   byl asi věštec), kterej   agent je na jeho straně -   trefí se. (Proč ten agent   věří mu a ne důkazům a   vytváří si vlastní   důkazy?) I s agentem se   pouští do akce na   očištění svého jména a   jestli uspěje, na to se   musíte podívat na film až   do konce stejně jako já.
Scénář tvůrci psali   asi o přestávce nějakého   fotbalového zápasu a podle   toho taky vypadá - je v něm   dost nelogických děr.   Režisér si ze začátku s   kamerou pěkně hraje,   bohužel ale postupně přejde   do stereotypu. A tak se   nejsvětlejším bodem filmu   ukazuje být - zcela   překvapivě - Marky Mark.   Celou dobu sází na macho   styl naštvaného bývalého   vojáka, který je ve svém   oboru špičkou, a vychází   mu to. Takže kladné body   filmu jdou zcela na jeho vrub.
Amthauer
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 21.10.2009
Vcelku zábavný film vezoucí   se na vlně   bourneovsko-novobondovských   sebevědomých a pohotově   reagujících bojovníků,   kteří v prvé řadě   "ví, co dělají" a   musím se přiznat, že se mi   tenhle nový trend ještě   neokoukal a většina oněch   filmů mne baví - a zdá se,   že ne jen mne.

Uživateli Abes: Já   nejsem žádný odborník, ale   pokud vím, běžná úsťová   rychlost je cca 300 m/s (tj.   asi mach 1) a když je   vzdálenost 2000 m, stačí   matematika ZŠ na   spočítání, kolik vteřin   kulka poletí.
Panzerfaust
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 8.11.2011
Vela dobrych akcnych scen ale   to je asi tak vsetko. Pribeh   nebol dost dramaticky na moj   vkus, akkurat tie vybuchy a   spracovanie ma prinutilo   dopozerat film do konca
smrkac
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 25.8.2009
Akce made in USA
No kupoval jsem si DVD s   tímto filmem na základě   zdejších ohlasů divaků a   filmových fandů. Jako nebylo   to špatné, ale bylo to na   můj vkus až přílíš   kýčovité, americké a   přitažené za vlasy.   Lidičky - s realitou to mělo   pramálo společného.   Upřímně hlavní tahák je   pochopitelně Mark Wahlberg,   kterého jako herce dle jeho   dosavadních výkonů   poměrně uznávám (   zvlášť Temná zákoutí a   Noc patří nám ). Myslím   si, že má sice postavu na   typ akčního herce, ale   přeci jen bych ho osobně   zařadil do trochu jiné   žánrové kategorie. Ne že   by mu to v akčním nešlo,   ale myslím, že pokud   vydrží tak se vypracuje na   zvláštní typ   charismatického herce,   kterých je pomálu. Jinak v   rychlosti zpátky k filmu -   zápletka nijak složitá a   zvláštně nepravděpodobná,   ale proč ne ? Co mají taky   američané pořád vymýšlet   že ? Ale ta schémovatost - 2   vojáci v akci, velení je   odepíše, jeden z nich   zahyne, druhý co přežije   má výčitky a odchází na   samotu se psem do hor a pak   jednoho dne přijedou a   chtějí ho zpátky "do   služby". Nezačínalo   takhle náhodou v 80tých už   třeba Commando ? ;-) No pokud   si nechcete komplikovat život   věcmi jako je složitý a   smysluplný děj a dáváte   přednost akci co pěkný   odsýpá bez ohledu na   následky jděte do toho,   protože pak Vás jistě tento   film plně uspokojí. Jinak   maskovací oblečky   "HEJKAL" jsou   pěkné a práce   odstřelovače jistě   zajímavá už jenom proto,   že se s ní můžete   seznámit spíše z dálky   např. 2 kilometrů, ale o tom   snad už ve filmu ... ;-)
Dubov
Hodnocení: 6 / 10
Přidáno: 30.11.2007
Docela zklamání
Na film jsem se dost těšil,   bohužel mě celkem zklamal.   Po podařeném začátku   přišel závěr, který jsem   vůbec nepochopil a přišel   mi celkem nelogický.
SvoKar
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 28.9.2010
No, ne že by tu akce nebyla,   ale přesto... nevím, něco   tomu chybělo. Glover jako   dokonale slizkej záporák a   úchylnej Koteas mi bohužel   nestačí ani na průměr.
Chrustyn
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 2.11.2007
Velice slabá podívaná.   Rozhodně jsem nečekal   nějaký převratný akčňák   ale spíše jen zábavný   akční thriller. Avšak ani   toho se mi nedostalo. Mark   Wahlberg hraje velice dobře   ale celý film neutáhne.   Filmu chybí vše co by měl   akční thriller mít. A to je   akce a napětí. Akce by se   zde nějaká našla ale ve   většině případů je   nezáživná a dalo by se   říci, že i nudná. A   napětí to jsem se ve filmu   ani nepokoušel hledat.   Antoine Fuqua už sice   nějaký ten pátek točí a   dokonce i zařídil Oskara pro   Denzela Washingtona ale i tak   se má od zkušenějších   hollywoodských kolegů hodně   co učit.
Clockwork
Hodnocení: 4 / 10
Přidáno: 16.6.2007
Po schlednuti trai... sem se   opravdu tesil ! Ovsem zadne   prekvapeni me necekalo. Po   slibnem zacatku se dostavi az   zdlouhave nudny dej ktery je   mixnuty prumernymi akcnimi   scenamy. Nebyt skveleho Danny   Glovera a celkem uchazejiciho   Marka Wahlberga tak by snad   ani nemelo cenu na to koukat.   Skratka receno prumernej   akcnak :(
BlackElvis
Hodnocení: 3 / 10
Přidáno: 6.12.2007
Od režiséra Training Day   bych rozhodně čekal víc a   od Wahlberga vlastně taky.   Ale na to jsem až příliš   pesimistickej... Tak strašnej   scénář jsem snad ještě   nezažil.
Salám
Hodnocení: 2 / 10
Přidáno: 10.11.2011
Slátanina
Typicky Céčková slátanina   o spyknutí vlády, kde jeden   extraspeciálně vycvyčenej   nesmrtelnej zabiják(ano i   přesiluu stovky můžu   zvládne utěkem přes   nekrytá prostranství kdy se   do něj nikdo nemůže jak na   potvoru trefit a on to kosí z   otočky po slepu horem dolem a   jako třešničku sestřelí   ten neschopnej bezbranej   vrtulník v plné výzbroji)   zvladne celou FBI. Děj na   stranu A4 i s hlavičkou,   cílová skupina:Děti   základní školy.
Nechýbí předvídatelná   romantika, spřízněná duše   ani happyend kdy vše vyletí   do povětří a náš hrdina   neohroženě odchází s   plameny v zádech...asi tak

Poznámka: Komentáře jsou řazeny podle počtu dosažených bodů jednotlivých členů, kteří je psali. To znamená, že čím více bodů má člen, tím je jeho komentář výše.

10 filmů, které komentovali někteří uživatelé co tento film
minih40826minih40826Ordinace v růžové zahradě (2005) [TV seriál] 
Ordinace v růžové zahradě n
minih37516minih37516Stealth - Přísně tajná mise (2005) 
Stealth n
minih2963minih2963Anakonda (1997) 
Anaconda n
minih143726minih143726Deepwater Horizon: Moře v plamenech (2016) 
Deepwater Horizon n
minih19063minih19063Slunce rošťáků (1967) 
Le soleil des voyous n
minih27128minih27128Sbal prachy a vypadni (1998) 
Lock, Stock and Two Smoking Barrels n
minih154250minih154250Ready Player One: Hra začíná (2018) 
Ready Player One n
minih5608minih5608Čest rodiny Prizziů (1985) 
Prizzi's Honor n
minih25524minih25524Akta X: Film (1998) 
The X-Files: Movie n
minih75333minih75333Učebnice smrti (2008) [TV film] 
The Deadliest Lesson n


Hodnocení:n12345678910
Reklama

TV Program

ČT1 - Objektiv (1987) [TV cyklus]

10:35 - 11:10

28 minut již uběhlo
7 minut zbývá do konce

ČT2 - Jak se žilo v New Yorku roku 1...

10:55 - 11:50

8 minut již uběhlo
47 minut zbývá do konce

NOVA - Policie Modrava (2011) [TV ser...

10:25 - 11:55

38 minut již uběhlo
52 minut zbývá do konce

Prima - Partie Terezie Tománkové

11:00 - 12:00

3 minut již uběhlo
57 minut zbývá do konce

Reklama
Naposled navštívené:Přesunout nabok | Vymazat historii
Marianne Horine

Horine Marianne

Naposled navštívené:
Marianne Horine

Horine Marianne